Să facem împreuna lista prezidențiabililor

Am avut azi o discuție cu un coleg de partid. Căruia i s-a spus cam așa: ”Dumneata ești bun de Președinte, dar ai un handicap”. – ”Care?” – întreabă el. ”Pavlicenco”. Adică – PNL, obiectivul politic al Unirii. Colegul i-a dat un răspuns demn celui care l-a sunat.

PNL a scos la ultimul său congres din Program funcția de șef de stat și, cînd va avea voturile necesare, va purcede la lichidarea acesteia. 

După ce, însă, am văzut ce a spus Ghimpu, văzînd că AIE-2 este la ”mare greutate”, vă propun să facem noi aici o listă de oameni buni pt funcția de Președinte al RM.

Sugerăm Partidului Liberal să nu se dea bătut și să vină și el cu propuneri de prezidențiabili, să se inspire din lista noastră, să nu permită a fi debarcat și, apoi, să se plîngă de asta. Noi știm învinuirile aduse grupului Moșanu cînd a demisionat. Cunoaștem argumentele, plauzibile, privind acea situație, însă percepția multor oameni a rămas altfel – că nu trebuia cedată Puterea. PL are deputați, miniștri, trebuie să lupte pentru candidaturi românești, nu doar să vină alții, cu niște prezidențiabili ”pragmatici”, alias mankurți, în plan național. Noi construim un stat românesc sau rusesc? Pentru că ”moldovenesc” înseamnă, de fapt, rusesc. 

Deja am anunțat aici, dar și în unele emisiuni TV pe cine văd personal sau vedem noi, unii din PNL, în calitate de candidați. Haideți să încercăm să facem lista. Doar că am o rugăminte. Postați numai nume serioase, nu faceți aici – așa cum fac Tkaciuk, Roșca și unii analiști politici, care se laudă unul pe altul și își fac avansuri gratuite – propuneri de persoane de care rîd chiar ei în sinea lor, dar pe care le vocalizează în interese meschine și de grup… pentru a se evita banalizarea ideii, am să las propunerile la comentarii, sa le vada toti, dar la articol voi adauga numai persoane despre care cred ca merita sa fie luate in consideratie ca si candidaturi serioase.

Nu suntem categoric de acord cu ideea unui Președinte nepolitic. Toți sunt cu opțiuni politice, numai că avem nevoie de un om care să nu fi fost hoț și care să nu închine Republica Moldova Rusiei, adică să fie promotor şi apărător al identităţii şi a valorilor naţionale. 

Eu încep lista, pe care o completăm continuu, punind alaturi cine a propus:

1. Moșanu Alexandru (VP)

2. Matei Valeriu (VP)

3. Nedelciuc Vasile (VP)

4. Sturza Ion (VP)

5. Rusu Mircea (VP)

6. Can Alexandra (VP)

7. Caraman Anatol (VP)

8. Tănase Alexandru (VP)

9. Nagacevschi Vitalie (VP)

10. Costaș Ion – (Vestitorul)

11. Ilașcu Ilie – (Vestitorul)

12. Cosarciuc Valeriu (Duduletu)

13. Regele Mihai (Ioan Gura de Aur) – remarca: mai intii ii dam cetatenia RM, apoi e votat si Presedinte in restul Romaniei

14. Dungaciu Dan (luca)

15. Panțiru Tudor  (VP)

15. Druc Mircea (Spiritus Invictus)

16. Vidrașcu Anatol (VP)

17. Soltan Petru (traian vasilcau)

18. Muravschi Valeriu (HANS)

19. Duca Eugenia (Bogdan)

20. Constantinescu Emil (Romanul Basarabean), născut în Basarabia, are nevoie de cetățenia moldovenească

21.  Stolojan Theodor (Romanul Basarabean), născut în Basarabia, are nevoie de cetățenia moldovenească

22. Doga Eugeniu (Mircea Druc, prin e-mail)

23. Ungureanu Ion (Mircea Druc, prin e-mail)

24. Varta Ion (Dortmund)

Loading Facebook Comments ...

141 Comments

Add a Comment
 1. Dna Pavlicenco, eu intotdeauna m-am adresat Dvs cu „Dumneavoastra”, chiar si daca uneori am si pareri diferite, fapt ce este NORMAL intr-o societate, nu?

  Nu e vorba numai de mine, dar OBSERV ca va adresati si la altii cu mare DESCONSIDERARE, ba inca umiliti cu cuvinte jignitoare. Despre ce fel de dezbateri si dialog poate fi vorba?

  Argumentul Dvs ca, iaca si altii imi scriu cuvinte urate, nu poare fi o justificare. Un lider politic, care se vrea in Parlament, TREBUIE SA DEA DOVADA SI DE CULTURA, echilbru, intelepciune…

  Metodele lui Hrusciov de a lovi cu papucul in microfon, cand nu mai era ascultat, nu sunt acceptabile.

  Incultura politica – PROLETCULTISMUL – este o boala foarte raspandita in RiMi. Vindecati-va! Caci noi, votantii, adesea privim la liderii partidelor si votam cu cei ECHILIBRATI, nu intotdeauna si corect.

  Or, nu cumva ACESTA si este MOTIVUL principal din care cauza nu puteti colabora cu late partide pro-unioniste????

  Va dau un sfat BUN!

 2. Ilie Bratu, Ion Varta, Vitalia Pavlicenco

 3. ANUL 2012:
  DOSARELE VIITOAREI ROMANII RE-INTREGITE ( II / 22 )
  ––––––––––––––––––––––––
  ATENTIE: PERICOL DE RAZBOI IN MOLODVA DE EST !

  Petru Bogatu: „Cronica unei lovituri de stat anunţate”
  http://ziar.jurnal.md/2012/02/14/petru-bogatu-cronica-unei-lovituri-de-stat-anuntate/
  –––––––––––––––––––––––––
  Valeriu Pasat:
  Ex-ministrul Apărării, ex-directorul SIS şi fostul deţinut politic sub regimul Voronin pare mai sincer şi mai deschis ca oricând.
  El face nişte dezvăluiri incendiare, secundate de câteva predicţii înfiorătoare.

  Valeriu Pasat lasă să se întrevadă că protestele lui Roşca sunt finanţate de Tiraspol. El mai sugerează că manifestaţiile antiguvernamentale ale comuniştilor urmăresc răsturnarea neconstituţională a puterii de stat. Potrivit lui, aşa-zisul Comitet pentru Apărarea Democraţiei şi Constituţiei e un fel de GKCP, iar acţiunile de nesupunere civică
  ale comuniştilor sunt o lovitură de stat în derulare la care ar urma „să reacţioneze Direcţia de apărare a regimului constituţional a SIS”.

  Deunăzi, pe site-ul agenţiei comuniste Omega, diriguită de deputatul PCRM Alexandr Petkov, a fost publicat un text intitulat:
  „Regimul e în agonie. Se pregătesc provocări”.
  În acest articol se afirmă cum că AIE ar pune la cale acte de violenţă (ciocniri cu poliţia, jefuirea magazinelor, incendierea troleibuzelor etc.) pentru a compromite, chipurile, protestele comuniste.

  Nu-i exclus ca la mijloc să fie o veche de când lumea metodă a serviciilor secrete.
  Înainte de a face o crimă trebuie s-o anunţi din timp
  şi să dai vina pe inamic.
  Aşa a procedat KGB-ul în timpul grevei minerilor din Marea Britanie.

  Indiferent câtă dreptate are Pasat, mă miră şi pe mine, ca şi pe el, nepăsarea cu care puterea democratică urmăreşte demonstraţia de nesupunere a comuniştilor care nu este altceva decât o rebeliune latentă şi o sfidare criminală a ordinii constituţionale. Treziţi-vă!
  Nu repetaţi, de bună seamă, greşeala lui Kerenski.
  –––––––––––––––––––––––-
  N.B.
  un comentariu:
  in caz de conflicte violente si armate
  ale comunistilor roscati sustinuti de Tirspol,
  Guvernul RM este el oare gata sa ceara PROMPT
  interventia trupelor NATO si ONU pacificatoare ca sa ne salveze
  de un alt razboi din partea ocupantilor rusi contra moldovenilor ?

 4. Am vazut si eu alta adresa de e-mail, de aceea voi scrie ceva in fruntea comentariului – un fel de luca-2, ca in altceva nu putem interveni sau si sa il rugam sa isi schimbe nickname-ul…

 5. Pt Valenta

  Sunt un lider politic dintre cei care nu se vor neaparat in Parlament. Deci, ceea ce ati scris, nu este aplicabil persoanei mele. Cu toate acestea, am sa va dau o lectie de comportament civilizat in spatiul macar virtual.

  In Occident, unde tindem sa ajungem cu totii, imediat, in discutii, ti se propune insistent sa treci la „per tu” si cei care nu accepta sunt priviti ca ramasite ale mentalitatii sovietice. Noi raminem in mreaja sovietismului. Eu am avut dialog si relatii cu o sumedenie de factori politici si parlamentari.

  De asemenea, voi trata, in continuare, cu „DESCONSIDERARE” pe cei care intra pe blog si jignesc. De azi inainte, cind cineva va mai jigni, imediat va readresez „textul cu ofensa”, ca sa vad cum vedeti raspunsul. Precizez: daca nu va plac dezbaterile si dialogul pe acest blog aveti LIBERTATEA sa nu mai intrati pe blog. Asa cum le spune premierul australian celor care nu vor sa se integreze societatii australiene si sa respecte regulile tarii in care au venit. Prin an alogie, aici e un blog fara ofense si jigniri. Cine isi permite, asa va primi ca raspuns. Dupa cum se spune la „moldoveni” – dupa „buna ziua” – si „mintanita”.

  Cred ca am suficiente CULTURA, echilbru si intelepciune, pentru ca nimeni sa nu-si permita sa vina cu jigniri, dupa care sa imi ceara aceste calitati.

  Uneori, la unele televiziuni, iti vine sa faci ca Hrusciov si Jirinovschi, cind moderatorii ii favorizeaza pe unii ca Selin in defavoarea bunului-simt. Astia exact nu pot asculta.

  Consider o obranicie sa imi spuna mie cineva aici de incultura politica si altele. Repet – aveti Libertatea de a pleca d epe blog. Mergeti la cei care „s-au vindecat” de bolile pe care le vedeti. Am sa ma bucur s aaveti echilibru sufletesc si satisfactie spirituala de pe acele bloguri, dar vad ca toto aici popositi, pentru ca nimeni nu va gaba in seama pe alte bloguri. In curind voi incepe si eu sa fac acelasi lucru cu cei care, cred eu, nu-mi merita respectul. Ati votat si pina cum. Daca un Ghimpu este „ECHILIBRAT” si l-ati votat, vedem ce avem din votul vostru. Aveti mare vina pentru ce e in republica.

  Nu vad partide unioniste in RM in afara de PNL si PNR. daca le vedeti, mergeti si munciti pentru binele lor. Succes!

  Sfaturile tineti-le pentru copii si nepoti.

 6. Pt Dortmund

  Nu voi explica motivele de ce nu accept Pavlicenco si Bratu. Pe Ion Varta il putem adauga.

 7. Pt LUCA-2

  Avem o mare rugaminte. Schimbati-va nickname-ul pt acest blog. Noi avem deja un luca. Pina veti face asta, voi redacta postarea, punind LUCA-2.

 8. Si PUTI a facut o LISTA. Se cheama Lista celor mai de seama intelectuali, carora nu trebuie sa dai mana.

  Nu e vorba doar de „rukopojatie”, ci ACESTI intelectuali n INCONVENIENTI regimului Pukinist, acum sunt boicotati, persecutati, marginalizati. Se incearca sa li ce ia AFACERILE, sa fie demisionati si ASTFEL SUPUSI sa i se inchine MONSTRULUI totalitar, care nu accepta alte opinii…

  Despre asta scrie

  СПИСОК ПУТИНА. Русская интеллигенция объявила нерукопожатными 499 интеллигентов-ренегатов

  Время публикации: Сегодня в 01:04
  Маша Гессен сообщила в блоге New York Times в заметке «Список Путина» о нерукопожатности 499 представителей русской культуры, поддержавших на выборах Путина. Русская интеллигенция не знает, почему путинисты составили список на нечетное число 499 своих сторонников, однако туда входят «некоторые любимые актеры, директора предприятий культуры, музыканты».

  «Почему они записались в список?», спрашивает Маша. «В России блоги и московские кафе переполнены слухами. Некоторым из списка звонили и угрожали отобрать у них театры или благотворительные организации. Однако важнее всего вопрос, как с ними должны поступать друзья и коллеги, оказавшиеся по другую сторону баррикад. Они предатели, коллаборационисты или просто участники кампании другой стороны? Их надо судить или вступать с ними в диалог.

  Одни аргументировали: «Мы говорим, что хотим честных выборов. «Мы хотим, чтобы наше мнение уважалось. Почему же не уважать мнение тех, кто поддерживает Путина?».

  Им отвечали: «Но, поддерживая его, они поддерживают незаконные выборы — Путин нарушил федеральный закон, отказавшись покинуть свой пост премьер-министра на период предвыборной кампании — и преступный режим. Поддерживая Путина в обмен на материальные и финансовые блага от государства, эти люди поддерживают систему, основанную на том, чтобы грабить богатства и собственность других людей».

  В результате дискуссий было решено провозгласить 449 русских интеллигентов-ренегатов нерукопожатными. Гессен сообщила, что в этом ее личная заслуга, когда 8 февраля в Фейсбуке она сообщила, что она «взяла назад предварительное согласие о сотрудничестве в одной пьесе с театром, директор которого снял рекламный ролик в поддержку Путина». Ее пост вызвал сотни комментарий и просьбы о многочисленных интервью с ней от СМИ по этому вопросу, похвалилась Маша Гессен.

 9. TRUBADUR,
  prin asta vrei sa-i sugerezi Doamnei Pavlicenco sa faca o LISTA a celor INCONVENIENTI si nedoriti sa mai intre pe acest blog, si nici in PARTIDUL ei, si nici sa nu se mai ataseze miscarii nationale de Re-unire??

  Da, cultura rusa are o mare influienta inca in Moldova.

 10. Pt Manole

  Ma mir – ce v-a apucat, asa brusc, deodata, interesul pt blogul meu? dar daca v-a apucat – itrati si purtati-va frumos. Nu cu respect – ci frumos. Adica fara intelepaturi si rautati. va rog acestea sa vi le teleportati pe blogurile idolilor vostri politici. Mai mult nu meritati, la postarea deplasata pusa aici. Si, va va raspunde in locul meu premierul australian:

  “Nota 10 pentru demnitate Primului Ministru Kevin Rudd – Australia!

  Musulmanilor din Australia, care doresc sa traiasca dupa legile islamice, li s-a pus in vedere sa paraseasca aceasta tara , in contextul in care guvernul a tintit radicalismul intr-o incercare de a decapita potentiale tentative de atac terorist.

  Citat: ”IMMIGRANTS, NOT AUSTRALIANS, MUST ADAPT. Take It Or Leave It. I am tired of this nation worrying about whether we are offending some individual or their culture. Since the terrorist attacks on Bali , we have experienced a surge in patriotism by the majority of Australians…“

  “IMIGRANTII, SI NU AUSTRALIENII, TREBUIE SA SE ADAPTEZE. Asta e – va convine sau nu. Sunt satul de ingrijorarea acestei natiuni in privinta ofensarii unor indivizi sau a culturii acestora. De la atacul terorist din Bali suntem martorii unui val de patriotism venit din partea majoritatii australienilor.

  Aceasta cultura s-a creat in peste doua secole de zbateri, incercari si victorii a milioane de femei si barbati aflati in cautarea libertatii.

  Vorbim mai cu seama ENGLEZA, nu spaniola, libaneza, araba, chineza, japoneza sau oricare alta limba. In consecinta, daca doriti sa fiti parte a acestei societati, INVATATI LIMBA!

  Majoritatea australienilor cred in Dumnezeu. Asta nu e vreo aripa crestina de dreapta sau o presiune politica, ci un fapt, intrucat barbatii si femeile de credinta crestina, pe principii crestine, au fondat aceasta natiune, ceea ce este clar documentat. Este cu siguranta adecvat a se afisa asta pe peretii scolilor noastre. Daca DUMNEZEU este o ofensa pentru voi, va sugerez sa considerati o alta parte a lumii ca fiind casa voastra, intrucat DUMNEZEU este parte a culturii noastre.

  Vom accepta credintele voastre fara a va intreba de ce. Tot ce va cerem este sa o acceptati pe a noastra si sa traiti cu noi in armonie si bucurie pasnica.

  Aceasta este PATRIA NOASTRA, PAMANTUL NOSTRU si STILUL NOSTRU DE VIATA si va vom permite orice oportunitate pentru a va bucura de toate acestea. Dar daca nu veti inceta a va mai plange, vaita si ingrozi de Steagul nostru, de Onoarea noastra, de crezul nostru Crestin, de Stilul nostru de Viata, va recomand cu caldura sa profitati de o alta mare libertate australiana: LIBERTATEA DE A PLECA.

  Daca nu sunteti fericiti aici, atunci PLECATI. Nu v-am obligat noi sa veniti aici. Voi ati solicitat sa fiti aici. Asadar, acceptati tara pe care VOI ati dorit-o.”

  Prim Ministru Kevin Rudd – Australia”

  Listele „incomozilor” sunt din alt regim. Eu nu ma ocup de asta, dar este blogul meu si pun conditii cind nu vreau ca oricine sa imi banalizeze initiativele. E dreptul si chiar obligatia mea.

 11. Da, dna Pavlicenco, iata unde se termina liberalismul dvs: crestin-democratul Ion Varta, devotat cauzei lui Rosca-Cubreacov pana in ultima zi a mandatului de deputat e acceptat in lista, iar Oazu Nantoi sau Oleg Serebrean nu, pentru ca-s cosmpoliti si pur si simplu nu va plac.

 12. Pt dna Pavlicenco:
  Nota 1 la cultura generala elementara premierului pe care-l citati: nu exista limba libaneza, nici macar cat „limba moldoveneasca”. Si pe urma poate ca el sau si dvs nu stiti, dar australienii localnici nu vorbesc engleza : tot imigrantii britanici au adus-o si au impus-o si populatiilor autohtone private acum de orice drepturi cultural-lingvistice si tinuti in rezervatii. Luindu-i apararea acestui Rudd, ii luati apararea lui Putin sau politici imperiale rusesti, care a vrut sa faca cu noi si cu alte popoare din fosta URSS tot ceea ce au facut colonizatorii britanici si actuala majoritate anglo-australiana cu populatia autohtona de pe acest continent.

 13. Pt Raul

  Ion Varta si-a recunoscut pacatele. este un cercetator istoric profund. Ceilalti doi sint cosmopoliti. Asa ii vedem noi si avem dreptul la opinia noastra. Dumneata – la a dumitale.

 14. Pt valenta

  Cum va place acest mesaj si cum i-ati raspunde?

  ”Marasm. Unirea din 1859-62 ne-au facut-o francezii. Cea din martie-aprilie 1918 nemtii. Cea din noiembrie-decembrie 1918 Antanta. Credeti ca daca rusii nu erau infranti de francezi in razboiul Crimeii Moldova si Muntenia se uneau? Sau daca nu capitulau rusii la Brest in martie 1918 trecea Basarabia la Romania, care era sub ocupatie militara austro-germana? Sau daca nu capitulau austriecii in noiembrie 1918 si se destrama Imperiul avea loc marea unire din 1918? Stati linistit-ta dna Pavlicenco. Odihniti-va. Mai cititi, mai mergeti la munte, ca viata trece. Cand o vrea marii decidenti ai lumii sa fie unirea, atunci va fi. Va fi numaidecat!Ț

 15. Ion Varta e un oportunist profund, dna Pavlicenco, asta e la sigur! Aproape ca si Mircea Rusu, fost șef de secție la comitetul raional al PCM Octombrie din Chisinau; secretar al comitetului raional Nistru al PCM din Chișinău; colaborator al aparatului CC al Partidului Comunist al Moldovei. Bravo! Ce mai!

 16. Pt Raul

  Dragul meu – bine ca pepecedistii tai sunt ingeri. Defileaza cu ei, mai ales cu cei care au fost activisti komsomolisti si de partid. Nu-ti da pace rica frontista?

 17. Sunt fost membru PSL nu PPCD. Am parasit partidul pe 5 aprilie 2005. Am revenit in noiembrie 2006. Am iesit din nou de acolo dupa Consiliul National al PSL din decembrie cand s-a decis unirea cu PD. Am ramas social-liberal fara partid.

 18. Pt Raul

  In acest caz, nu iti inteleg malitiozitatea. Vino sa discutam si, daca vei ramine tot asa, e dretul fiecaruia, dar s-ar putea si sa iti schimbi opinia si sa mai scazi din tensiunea interna care se resimte. Tel meu – 069111682, incepind de luni, zilele acestea lucram acasa ca e frig la sediu si nu avem incalzire.

 19. P-tru Alexandrta Can
  -) V-a plăcut filmuleţul?
  Când se va întâmpla, Unirea va fi mai aproape.

 20. Doamna Vitalia,

  Este o problemă acelor care gestionează blogul. Nu e posibil să treacă înregistrarea noului utilizator cu un nume deja existent. Este o scăpare a webmasterului care a proiectat site-ul. Vă rog să-i comunicaţi problema. Sunt sigur că o va rezolva.

 21. Un lucru nu pot intelege in toata chestia asta, si anume, sa-i zicem conventional „abordarea” d-nei Pavlicenco si a partidului care il conduce fata de unele chestii. Spre exemplu, foarte des se vad pe aici fraze de genul „nu va place, nu mai intrati pe blog, duceti-va pe alte bloguri, etc”. E absolut normal ca oamenii sa aiba pareri diferite de ale Dvs, de ce atunci nu incercati sa-i convingeti, sa le oferiti argumente, sa-i atrageti si sa-i faceti fideli cauzei pentru care militati? E greu sa convingi pe cineva, si e incomensurabil mai usor sa-i zici „nu mai intra pe blog, daca nu-ti place”. Un partid, asa cum inteleg eu, nu e doar o grupare de oameni. Un partid e o forta, care isi fixeaza anumite obiective, si care e puternic nu in ultimul rind prin membrii sai, prin numarul acestora. Multi membri inseamna influenta, influenta in societate inseamna potentiale multe voturi la alegeri, multe voturi inseamna accesul la functii importante in stat, functii cu o putere decizionala sporita. Asa se schimba lumea. Dvs impartiti toti oamenii in doua categorii – buni si rai, albi si negri. Crezi ca noi – esti alb, daca nu – automat negru, si pleaca de aici. Pai daca toti/multi vor pleca, cine va mai ramine?
  „Nu avem nici nevoie, nici timp sa mai scriem noi Strategii. Nu avem sansa sa avem Presedinte” – pai sigur. A scrie strategii fezabile e cu mult mai greu decit a iesi in piata si a matahai cu niste drapele galbene, pret de citeva ore. Dar si impactul/rezultatul e cu mult mai puternic si rasunator. Si de ce nu aveti sansa? Ca nu o doriti poate? Pai cum sa faceti schimbari majore (=unirea cu Romania) daca nu veti avea acces la functii majore? Care e rostul sa militezi pentru ceva maretz, daca nu faci tot posibilul pentru indeplinirea acelui scop?

 22. Pt luca

  Eu asta nu stiam, ca nu sunt specialist. Ii voi comunica, dar aveti adresele lui Vasile Galusca sa ii spuneti si Dvs. asta.

 23. luca spune:
  15 februarie 2012, la 16:04

  „P-tru Alexandrta Can
  -) V-a plăcut filmuleţul?
  Când se va întâmpla, Unirea va fi mai aproape.”

  Ati vazut la ce ora am postat? Imediat cum am dat lincul si am auzit ca „tri ceasa nazad”….
  Prima impresie a fost inimaginabila: mi-am inchipuit ca in Rusia au inceput „schimbarile” ……Dupa ce am inteles ca este o farsa, mi-am dat seama ca aceasta farsa a figurat si pe „unimedia”, dar eu nu am deschis acea stire.

 24. p-tru Alexandra Can

  din păcate este deocamdată un vis. În realitate, maniacul Pukin va fi ales Preşedinte şi va întări verticala puterii. Or noi nu putem să aşteptăm ca ruşii să se democratizeze. Este un lucru imposibil. Ruşii au o mentalitate imperială. Or Democraţia în Rusia prevede amputarea multor teritorii. Lucrul inacceptabil pentru cetăţenii FR. Indiferent de gradul lor intelectual.

 25. Pt Dumitru Crudu

  Daca suntem “mici” ce va supara ca sa ne jigniti? Cautati-va relatii si fapte mari cu oameni mari. Noi avem drepturile noastre, asa “mici” cum suntem. Sau aveti vreo interdictie pusa si noi nu stiam?…

  In alta ordine de idei.

  1. Despre ce “abordare” a PNL vorbiti? Despre care ”chestia asta” o fi vorba?
  2. Blogul e al meu personal si scriu pe el ce vreau. Spre deosebire de anonimi, eu scriu cu numele meu si sunt atacabila in instanta. Ce mai doriti?
  3. Exact asta va spun – “nu va place ce scriu eu, nu mai intrati pe blog, duceti-va pe alte bloguri, unde va place, de ce sa va mincati inima cu blogul meu care nu va place?” Eu, de exemplu, nu merg pe alte bloguri, ca nu vreau, nu ma intereseaza.
  4. Oricine poate intra si posta orice parere. NUMAI CA FRUMOS, INTELIGENT, FARA A JIGNI, FARA A UMILI, FARA A BRUSCA, FARA IRONII SI BATAIE DE JOC. E clar? daca iti masori puterile si vezi ca poti face asta, intri. daca intro si nu vrei sa respecti asta, vei fi trimis pe alte bloguri. NU OPINIILE MA DERANJEAZA, CI FORMA IN CARE LE EXPUNETI, CELE MAI MULTE FIIND BADARANII. NU ACCEPT BADARANIILE.
  5. Incerc de trei ani sa ii conving pe oameni si sa ii atrag. Numai nu pe cei care ma jignesc. pe acestia ma supar si ii alung. Eu am o parte de viata de trait – nu stiu cit – si nu vreau sa ma consum cu montatii, rautaciosii si platitii. E clar?
  6. Da, e “incomensurabil mai usor sa-i zici “nu mai intra pe blog, daca nu-ti place”. Insa am o intrebare – ce ii impiedica pe oameni sa se poarte frumos cind intra pe un blog? Ce ii impiedica pe oameni sa isi scrie numele, asa cum fac Alexandra Can, Mihai Morteanu s.a.? Credeti ca sub protectia anonimatului puteti sa va permiteti sa ma jigniti, cind eu platesc 9 mii d elei pe an pt blog, si inca sa va spun mersi ca ma scuipati in propria casa?
  7. Eu impart oamenii in doua categorii – educati si obraznici. Ca dovada ca nu discriminam, il avem pe John Onoje ca membru. Stati linistit, statisticile arata, dimpotriva, ca tot mai multi oameni noi vin pe blog, nu prea pleaca decit platitii. Dar, daca, totusi, vor pleca, ipotetic, toti, voi inchide blogul. Deocamdata, insa, lucrurile merg foarte bine. Desi pe coloana dreapta a unimedia.md acum apar o groaza de bloggeri, ceea ce nu era la inceput, desi apar probleme si virusi. E totul in regula, dormiti linistit, cred ca aveti alte probleme, mai serioase, decit cele ca fleacul de blog al lui Pavlicenco.
  8. Nici pe departe nu esti in masura sa imi dai sfaturi ce sa faca partidul. Suntem unicul partid care, practic, fara mijloace, fara bani furati din fonduri publice si europene, face foarte multe lucruri. Daca mai folosesti cuvintul “a matahai” vei pleca pem alte bloguri.
  9. Nu cred sa te doara atita capul de sansa noastra. O sa vina si timpul nostru. Acum nu avem bani si este greu. cautam fonduri. Vom gasi, ne vom dezvolta. Nu vom gasi – nu ne vom dezvolta, ne vom conserva. Eu cred ca trebuie sa te ocupi d epropriul partid, pe al nostru lasa-l in pace.
  10. Nu PNL va face unirea cu Romania. Intreaga societate. Noi doar sensibilizam, apoi, daca vom fi mai multi, vom face mai multe.
  11. Ba facem tot posibilul pentru indeplinirea scopurilor noastre. Numai ca societatea noastra este stricata si un partid cinstit greu se descurca. Vrei cumva sa ajuti? sa vezi cum e? Pentru asta exista o prima conditie – te porti frumos pe blog. Intrebi orice, dar fara rautate. Cum ai intrebat cu rautate, incheiem dialogul.

 26. Inteleg ca in aceasta lista nu pot nimeri Nantoi, Serebrean, Popov, etc. Dar Lorina Balteanu, de ce nu e buna? Dna Pavlicenco? Sinteti misogina? Nu poate fi. Bine, daca nici Lorina Balteanu nu e buna, atunci ce aveti contra omului de afaceri Anatol STATI,

 27. Pt Raul

  Nu sunteti cumva una dintre persoanele enumerate? Lasa aceasta impresie… parerea noastra e ca mai exista si elementul „anvergura”. Nu toti au anvergura si o stiti bine – indiferent de sexul persoanei. Da, persoana poate crede ca are, dar perrceptia nu corespunde cu parearea sa. Nici Ion Varta poate ca nu are anvergura, fermitate, tarie, dar este profund si asta ar putea inlocui anvergura. Spun despre Asta, pt ca mi se pare ca l-ati propus, l-am acceptat, dupa care, in mod incorect, ati criticat gestul. Va priveste.

 28. Raul spune:
  16 februarie 2012, la 13:01

  Vad ca scrieti fara diacritice. Din acest motiv , spuneti, cum sa va percep corect nik-ul? Raul sau Răul?
  Are importanta. Ceva nu se leaga in felul cum abordati subiectul. Mai mult mi se contureaza „Răul”. Reiesind din continutul si forma in care scriti postarile dvs la aceasta tema, incerc sa risc, dar ramin cu impresia ca Raul este o persoana destul de apropiata de Franta, cum au multe „apropieri” de franta si persoanele propuse de dvs.
  Sunteti cumva insasi Lorina Balteanu in persoana? Nu este neaparat sa spuneti Da, insa nu spuneti NU, daca este adevarat. Textele dvs au grabit intrebarea mea, care ma framinta din momentul in care am vazut aceasta lista, numele persoanelor propuse pentru a fi incluse in aceasta lista si „parolele” postatorilor.

  Raul/sau Răul/, ati inaintat nume de prezidentiabili. Puteti argumenta de ce anume aceste persoane? Puteti numi 3 argumente Forte, care sunt cunoscute ca si merite in fata poporului /tarii/ si care ofera dreptul de a candida la functia de Presedinte a domnilor Nantoi, Serebrean, Popov?

  -„Bine, daca nici Lorina Balteanu nu e buna, atunci ce aveti contra omului de afaceri Anatol STATI,”

  O tactica mai speciala de a inainta persoane:

  1. Nu-l cunosc pe dl Stati. Numai din numeroasele scandaluri, auzite si citite pe mass media. Asta nu inseamna ca eu am crezut obligatoriu, ca un orb si mut, in culpabilitatea dlui Stati. Ba invers: am admis ca a fost terorizat de Voronin&CO. Exista insa alte” legaturi” care nu se prea leaga…

  2. Numiti 3 barbati si numai o femeie /Lorina Balteanu/, dupa care o intrebati pe dna Pavlicenco daca este misogina. Psihologic, incercati sa spuneti ca nu este bine sa fie misogina o femeie si, automat, ati exclus teoretic numele barbatilor.

  3.Din text se poate subintelege ca daca „nici Lorina Balteanu nu este buna/ care ar trebui sa fie aceptata drept cea mai buna, incontestabil, inafara oricaror discutii (text autor)/, atunci macar Barbatul Stati, daca Pavlicenco este misogina/…, ramine din toate candidaturile numai una buna – Lorina Balteanu. Seamana a tehnica americana, poate ati insusit-o la „Soros”, unde dna Balteanu a inceput activitatea si a activat /circa/ pina a plecat cu totul in Franta. Este adevarat ca in Moldova deja stim „meritele” numai ale lui Berstain/ sau Birstein?/. Am auzit despre ceva avtivitati „Soros” in Rusia, dar nu stiu prea multe.

  4. Din acest motiv, am incercat sa ma informezi cine este persoana Lorina Balteanu. Am obtinut careva diferite informatii, din ele nu am inteles ca ar fi o persoana publica cunoscuta cu deosebite merite. Puteti Dvs., care o propuneti ca si candidatura la functia de Presedinte, sa caracerizati persoana Lorinei Balteanu si meritele ei incontestabile de a fi o buna, mai buna, cea mai buna candidatura? Doar 3 /sau mai multe/ argumente forte in favoarea candidaturii propuse de Dvs. de gen feminin?

  E foarte interesant ce argumente veti aduce in suportul candidaturilor propuse. Poate ca eu sunt prost informat.

 29. Vitalia Pavlicenco spune:
  16 februarie 2012, la 16:04

  Dna Pavlicenco, ati reusit sa scrieti inaintea mea despre o problema despre care vroiam sa scriu si eu. In timpul zilei am vrut sa scriu mesajul de mai sus, dar am fost plecat dupa aieaza cu treburi de serviciu. Ma tot invaluia impresia ca Raul este Lorina Balteanu. Sa fie oare? Dvs. la cine va referiti ca si parere ca ar fi Raul?

  Pornind de la mesajul meu de mai sus, sustineti ca ar fi bine ca fiecare internaut, care propune candidati sa argumenteze DE CE crede ca este bun de Presedinte persoana propusa. Sa aduca 2-3-4 argumente ca este valoros pentru RM prin actiunile intreprinse si importanta finalitatii lor, ca sa intelegem ce „anvergura” au persoanele /cum spuneti Dvs/.

 30. Ce prostii: eu Lorina Balteanu!!! Nici macar nu am vorbit cu ea. Am vazut-o numai de cateva ori la niste manifestari ale diasporei din Franta si stiu ca e omul care a adus in RM Fundatia Soros care i-a facut oameni si i-a scos in lume pe basarabenii care bat acum campurile internetului. Si stimata dna Pavlicenco si Curios chiar ma cheama Raul si fac un master II la Reims, psihologie sociala. Pentru conformitate deplina: Raul Rusanovschi, nascut la 12 februarie 1981 in or. Donduseni, RSSM.

 31. Nu este cel mai important ca sunteti sau nu Raul.

  Mai important este sa argumentati anvergura persoanelor propuse in calitate de candidat la functia de Presedinte.

  In special, referitor la candidatura Lorinei Balteanu: numai atita stiti despre domnia sa? Este util sa vezi un om de chiteva ori in diaspora si sa propui ca este buna de Presedinte?

  Mai ales ca spuneti ca persoanele pe care „i-a facut oameni si i-a scos in lume” bat acum campurile internetului. Numai asta fac? Mai mult nu pot face nimic? Vreti sa se subinteleaga mai mult? Nu cred ca sunteti sincer. Ori ati dorit sa faceti un deserviciu pentru aceasta femee, care acum a cazut in „gura” lumii fara sa doreasca? Astept comentariile dvs.

 32. O femeie ar fi o solutie potrivita din multe puncte de vedere pentru un stat care se vrea democrat, european etc, etc si are o singura femeie in guvern. Dna Balteanu e scriitoare, are tangente cu lumea spirituala dar si un om de afaceri de succes aici in Franta, care ajuta multa lume. Nu mai vorbesc de tot ce a facut ea in RM in fruntea Fundatiei. Este si un om pragmatic nu o brambureasa, care stie doar sa latre despre valori nationale si n-a lasat in urma ei nici om nici pom. Pe urma Lorina Balteanu vorbeste engleza si franceza, asta e un avantaj. Si cred ca fiind din afara, pentru ca asta vreau multi basarabeni ar putea conveni tuturor, si socialistilor, si democratilor etc, etc Ceia ce nu e valabil cu Nantoi ori Serebrean, de ex, sau poate ca nici cu Popov, care are atuuri multe, fost ministru, fost ambasador, nascut in Transnistria, dar poate sa nu fie votat de PL din motive tot asa de idioate ca si in cazul cand se vorbea de Natalia Gherman, care era un candidat ideal dupa mine.

 33. Pt Raul

  Nu suntem de acord cu asemenea candidaturi ca fii si feciori de Presedinti. Ei sunt buni pt ca, datorita tatilor, au avut posibilitati sa se afirme, sa invete. Altii – nu au avut. Nu am auzit sa se angajeze cineva prin mare concurs la Ministerul de Externe si au nimerit acolo toti feciorasii si fiicele cuiva. Fiecare are drepturi, dar mai este si bunul-simt. Numai Familia regala poate transmite demnitatile prin mostenire, la noi e altceva. Promovarea unei Natalia Gherman ar fi o discriminare pentru cei care nu au avut posibilitatile ei de a se plasa mereu in functii bune – si datorita parintilor. Cind altii, in regim comunist, au fost persecutati, eliminati.

  20 de ani RM e condusa, daca nu gresim, ASA CUM SPUNETI, de „oameni pragmatici, nu de niste bramburese, care stiu doar sa latre despre valori nationale si n-au lasat in urma ei nici om nici pom”. Rezultatul? Majoritatea oamenilor buni plecati de aici, adica nu am mai lasat pomi, iar cei ramasi, educati si de granturi vestice au adus statul la statutul de cel mai sarac in Europa sau gresim ceva?

  Daca aveti atita siguranta ca aveti candidaturi bune pentru prezidentiabili, chiar ma intreb – de ce nu i le propuneti lui lupu, Dodon, Filat, Ghimpu? Noi nu suntem la putere, de ce ne preamariti si ne maguliti asa? Chiar credeti ca avem supraputere sa propulsam candidati un fotoliul de Presedinte al RN? Ori va bateri joc de candidaturile propuse ca ati ajuns sa le oferiti sis a le impingeti prin noi, ori nimeni nu va asculta pe unde v-ati adresat? Care o fi adevarul?

 34. Stimata dna Pavlicenco, dvs ati deschis o discutie noi participam. Daca ne spuneati de la bun inceput sa ne indreptam pe situl guvernului si sa propunem candidaturi acolo asa si faceam. Iar daca ne mai spuneati ca aici e numai asa o joaca era si mai bine. Acuma sint lamurit si va zic pa!

 35. Pt Raul

  Nu este un joc. Tocmai de aceea nu cred ca e bine sa vreti sa il transformati in asa ceva.

  Referitor la Presedinte. Scapati mereu din vedere ca nu sunt deciziile unei persoane. Un program este al membrilor unui partid. RM nu are nevoie de Presedinte. Are nevoie de un premier puternic si de un Parlament pluralist. Prea multi sefi pentru un stat mic si furat de atitea clanuri. Presedintia a fost introdusa in spatiul postsovietic pentru ca Moscova sa controleze politicile intrerne si externe ale statelor. Pt ca e mai greu sa cumperi un Parlament – e mai usor sa cumperi o Presedintie.

  Nu mai spun ca anularea Presedintiei este logica si in planul Unirii cu Romania, cind va fi o perioada de tranzitie, in care aici va fi, probabil, o guvernare mai sumara.

  Acum, legat de candidaturi. Nu puteti chiar sa acreditati ideea ca poate fi inaintat cineva la functia de presedinte despre care fiecare din R.Moldova sa intrebe – ”si cine o mai fi si acesta? De unde l-au adus oare?”

 36. Nu este convingator. Ina fara granitelor se afla foarte multe personalitati din RM, cunoscute in tara si peste hotare. Comparatia „Nantoi, Serebrean, Popov vs Natalia Gherman” nu sunt comparabile. Natalia Gherman are puncte tari: este profesionista, cunoaste limbi straine, a fost una dintre doua bune ambasadoare ale Moldovei peste granita – Natalia Gherman si Larisa Miculet.. Ceilalti au fost….oglinda Moldovei insaracite …..

  Nu ati uitat scandalul cu N.Gherman, prinsa in Moscova cu valuta in „Sac”? Da, nu s-a mai stiut prea multe dupa aceasta. Despre milionul lui Platon dat AMN in alegeri pentru locul 11, am stiut noi ceva? Platon a fost Deputat in parlament, Urecheanu sta linistit in fotoliul de Presedinte la Curtea de Conturi. Da numai Urecheanu? Continuam sa propunem persoane, care au profitat de saracia acestui popor, lasindu-i si mai saraci? Sau propunem persoane anonime? Anume anonima este Lorina Balteanu, care a papat numai granturi din strainatate. A facut ceva mai mult? Spuneti concret, prin ce se evidentiaza Lorina Balteanu comparativ cu toata lumea noastra moldoveneasca din jur?

  Ce inseamna afacere prospera in Franta? Daca ati vazuta in diaspora numai de chiteva ori, de unde stiti atitea despre prosperitatea afacerilor ei? De la d-ei? Sau poate exista vre-o marca comerciala inregistrata si renumita in lume, despre care in tara de origine inca nu se cunoaste? Argumente. Nu trisati.

 37. Pentru Raul

  Mesajul precedent este pentru dvs.

 38. Pt Curios:

  intrebati despre Lorina Balteanu si calitatile ei oameni concreti, vizibili in comunitatea moldoveneasca din Franta, oameni care nu au nevoie de caracteristici pentru a fi crezuti: Dorin Dusceac, Violeta Gritcan, Elena Bespalco, Cezara Colesnic, parintele Valeriu etc, etc, etc Si veti auzi acelas lucru. Si mai lasati-ne cu lectiile: ANONIM. Da poate ca trebuie sa va ganditi nu anonim in RM, ci anonim in diaspora, pentru ca toate numele vehiculate prin listele de mai sus nu spune nimic milionului de moldoveni care tine tara asta in viata si datorita votului careia a ajuns AIE la putere. Poate ne mai intrebati si pe noi ce credem despre anonimi, nu?

 39. Raul spune:
  21 februarie 2012, la 14:02

  Pt Curios:

  Raul spune:
  22 februarie 2012, la 15:03

  “….Dorin Dusceac, Violeta Gritcan, Elena Bespalco, Cezara Colesnic, parintele Valeriu etc, etc, etc”

  Toti cetatenii nostri plecati peste hotare sunt preponderent cei care pot si vor sa munceasca. Bravo lor ca si-au gasit o posibilitate pragmatica sa-si traiasca viata mai putin stresant din cauza nesigurantei de acasa /RM/. Cei nominalizati sunt persoane deosebite. Si Lorina Balteanu este un om muncitor, descurcareata femeie, din kite am auzit.

  “Si mai lasati-ne cu lectiile: ANONIM. Da poate ca trebuie sa va ganditi nu anonim in RM, ci anonim in diaspora, pentru ca toate numele vehiculate prin listele de mai sus nu spune nimic milionului de moldoveni care tine tara asta in viata si datorita votului careia a ajuns AIE la putere. Poate ne mai intrebati si pe noi ce credem despre anonimi, nu?”

  -Va las. Nu credeam ca scriu ceva suparator. O simpla discutie. Un anonim in tara sau in diaspora tot anonim este. Milionul de moldoveni nu tine “tara asta” in viata.” Milionul acesta de moldoveni sunt cei, “datorita”/din cauza carora la putere ramin retrogazii din PCRM si actualii oligarhi.

  Pentru ce sa faca ei reforme economice, pentru ce sa nu fure, daca batrinii, copii primesc de la copiii, parintii plecati din tara kite 100-200 de euro si nu mor de foame?

  Sutele de milioane de euro, dolari care vin in tara mentin si LEUL moldovenesc puternic de tot, puternic, dar nu din efectul dezvoltarii economice si exporturi, provenite din locurile de munca din RM, dar din banii pe care cei plecati ii trimit acasa, astfel economia reala nu are cum sa se dezvolte. Cursul valutar stimuleaza importul, exportatorii pierd mijloacele circulante din cursul valutar leu-euro-dolar.

  Sunteti bravo ca aveti grija de cei care au ramas acasa. In acelasi timp, valuta trimisa de toti cei plecati din tara preface tara intr-o “casa de copii profitori” de pe urma muncii parintilor plecati sau pensionari indiferenti fata de procesele degradante care prefac RM intr-un bilci. Ei sunt indiferenti. Nu mor de foame. Asa ca este foarte discutabil daca Dvs. tineti statul in viata. Nu cred ca toti participati la formarea bugetului pentru ca tara sa poata intretine spitalele, pensionarii, profesorii s.a.m.d. In schimb cei de muncesc in tara achita impozite si taxe. Nu ma refer la cei care duc activitatile lor clandestin. Aici cred ca v-am “zadarit”.

  In final, nu este relevanta ideea ca Dvs., cei plecati, sunteti cei mai importanti in aceea ca Moldova inca mai exista. Moldova nu poate exista inca prea mult timp. Ne vom trezi cu “ciubota” cazacului de pe Don pe ghitul nostu, daca nu ne unim cu Romania. Pericolul de acum este evident. Urmariti mai atent ce se petrece in jurul RM din partea Rusiei si a KGB-ului lor si local.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *