SOCANT! Raspunsul Guvernului Boc la votul basarabean masiv pro Basescu

Întrebat de impresiile proaspete despre moldoveni, Preşedintele român, Traian Băsescu, a răspuns:
„Aceşti oameni trebuie iubiţi”. După care a adăugat: „Şi sprijiniţi”.

FRUMOS A MAI NEGOCIAT „CAVALERUL INTEGRARII EUROPENE”, Iurie Leanca, ACORDUL MICULUI TRAFIC DE FRONTIERA!!! DAR E FRUMOS SI CADOUL GUVERNULUI BOC PENTRU VOTUL BASARABEAN MASIV PRO BASESCU…

TIMPUL – CONSTANTIN TANASE: Micul trafic sau marele bluf?mercedez moldovenesc

Cea mai mediatizată acţiune politică a noii guvernări a fost cea privind micul trafic de frontieră cu România. De ieri, acordul a intrat în vigoare şi, formal-juridic, peste un milion de moldoveni care locuiesc în raza de 50 km de la graniţa cu România vor putea să treacă frecvent frontiera şi să penetreze patria lor istorică până la 50 km de la graniţă cu R. Moldova. Iniţiativa acestui acord aparţine PLDM; tot acestui partid îi aparţine şi meritul de a fi obţinut încheierea acordului. Astfel, Acordul privind micul trafic de frontieră îl avem. Vom avea însă şi micul trafic propriu-zis?

Îmi pare infinit de rău, dar temerea mea e că acest mic trafic de frontieră nu va avea loc. Şi de vină nu va fi partea basarabeană, ca în ’40, ci muma noastră istorică, România, ţara noastră de glorii şi de dor, dar care şi astăzi se află sub ocupaţia unor politicieni care fac tot ce le stă în puteri ca să nu le permită „ruşilor de basarabeni” să treacă Prutul. Acum aceşti politicieni au şi un „argument forte” – condiţiile impuse de UE! Apropo de acestea, un înalt funcţionar al UE la Chişinău îmi spunea recent că cele 500 de euro necesare pentru a obţine o viză în România sunt o iniţiativă a Bucureştiului, nu a UE… Bucureştiul, dacă ar vrea, ar pune 50, dar nu 500 de euro!

…când am văzut lista de documente necesare pentru a obţine un permis de mic trafic la Prut, am înţeles că Birocraţia va îngropa nu numai România, dar şi Frăţia cu RM! Să luăm doar două exemple.

1. Pachetul de documente pentru a obţine permisul de mic trafic va fi depus la Secţia consulară a Ambasadei României la Chişinău. Astfel, pentru a obţine permis de mic trafic, un emblematic moş Ion Mieredulce de la Lipcani, mic producător basarabean (de miere de albine), va trebui să vină la… Chişinău? Credeţi că va veni? Nu, nu va veni.

2. Lista actelor necesare pentru permis e total descurajantă! Cât face numai condiţia că „Cererea se completează cu cerneală de culoare neagră, personal de către solicitant, în fata lucrătorului consular şi se semnează de solicitant în interiorul chenarului anume desemnat, fără a se depăşi conturul chenarului”. E pur şi simplu genial gândit! O mică precizare: cerneala neagră o pune la dispoziţie consulatul sau fiecare solicitant trebuie să vină cu cerneala lui, neagră desigur? Ce se va întâmpla, de exemplu, dacă emblematicul moş Ion Mieredulce vede prost, nu are ochelari şi, când îşi va pune semnătura „în interiorul chenarului anume desemnat”, va „depăşi un pic conturul chenarului”? I se va respinge cererea? Va trebui să completeze alta sau vi fi rugat să vină altă dată?

Dar să lăsăm gluma. Ceea ce face ca iniţiativa cu micul trafic să fie moartă din faşă e aşa-zisa „motivaţie” a cererii. Acordul prevede mai multe motive pentru a obţine permis de mic trafic: menţinerea relaţiilor de familie prin vizitarea rudelor; însoţirea rudelor pentru acordarea de asistenţă medicală; participarea la programe în domeniul economic şi schimburi în domeniile economic, ştiinţific, cultural, medical, sportiv, mass-media sau în domeniul educaţiei; promovarea unor interese economice şi desfăşurarea de activităţi de sprijin economic; rezolvarea problemelor de natură juridică; vizitarea mormintelor rudelor.

Pentru a motiva… motivaţia, emblematicul nostru moş Ion Mieredulce trebuie să obţină, respectiv: „invitaţie autentificată, în original, la un notar public din România sau la consulat, prin care persoana care invită se obligă să asigure cazarea, hrana, eventualele cheltuieli medicale sau/şi de repatriere”; „atestat medical, în original, cu număr şi dată de înregistrare, din care sa reiasă diagnosticul, recomandarea de tratament în România, precum şi modalitatea de finanţare a tratamentului la instituţia medicală recomandată” ş.a.m.d. Astfel, o altă emblematică Ioana Găină de la Bumbăta sau emblematica Patricia Cocoş de la Bujor, crescătoare de găini ouătoare, dacă doresc să meargă la Iaşi, respectiv la Huşi cu câteva sute de ouă ecologice, trebuie să prezinte „…o scrisoare pe antet, în original, cu semnătura şi ştampila conducerii camerei locale de comerţ, autorităţii locale sau instituţiei care organizează evenimentele”.

E-he-he! Ştim noi ce înseamnă aceasta! Ştim noi cum şi de unde se obţin aceste scrisori! Dar, apropo, despre ce eveniment este vorba? De unde să ştie, de pildă, doamna Ioana Găină de la Bumbăta ce eveniment se va produce la Iaşi peste doi ani de zile, ca să prezinte de pe acum „o scrisoare pe antet, în original, cu ştampila conducerii instituţiei care organizează… evenimentele”? Dar dacă nu se organizează niciun eveniment, ce face doamna Găină cu ouăle ei?

Fiţi atenţi, fraţi …traficanţi: dacă vreun norocos reuşeşte, totuşi, să adune toate aceste acte, „după depunerea lor va aştepta maxim 60 de zile pentru a primi permisul”. Nu maximul 10-20 de zile, ci tocmai 60! Şi asta se numeşte, chipurile, trecere fără vize! Păi cu vize, fraţilor, se trece mai uşor! Şi încă una, tot fierbinte: dacă vreun fericit nefericit mic traficant va încălca vreo prevedere a acestui acord, „permisul îi va fi retras, şi timp de trei ani i se aplică interdicţia de intrare în România”! Să ştie el, …micul traficantul de… ouă, că nu e de jucat cu o ţară, membră a UE!

…În realitate, avem de-a face cu un acord care nu favorizează, ci, invers, este, vorba bătrânilor de la ţară, punitiv prin esenţa sa, deoarece interzice şi blochează nu doar micul trafic, ci şi simpla deplasare a moldovenilor în România. Toţi care au aşteptat acest acord au fost convinşi că va fi identificată o formulă… euroconformă – adică simplă, elastică, omenească, frăţească, aflată în competenţa primăriilor -, dar nu un cod draconic ce duhneşte a birocraţie românească (euroconformă?!) şi a stalinism rusesc şi care, de facto, face imposibilă trecerea Prutului de către basarabeni. Voluntar sau nu, dar se creează impresia (urâtă) că administraţia de la Bucureşti i-a tras o ţeapă politică „de zile mari” actualei conduceri de la Chişinău, or, este evident că, în formula propusă, micul trafic de frontieră cu România nu va avea loc.

A fost doar un bluf, bineînţeles, din partea fraţilor de la Bucureşti. Realizează acest adevăr preşedintele unionist Ghimpu? (Pe premierul Filat nu-l întreb, şi el ştie de ce). Dacă da, atunci ceva trebuie să urmeze, ceva trebuie să se schimbe în relaţiile frăţeşti dintre Chişinău şi Bucureşti. Prietenii mei ştiu ce anume.

TOT AICI: Permisele, mai rău ca vizele, de Nicolae Roibu

Luni, în conformitate cu Acordul privind micul trafic de frontieră, semnat între Guvernul RM şi cel al României, şi care a intrat în vigoare la 26 februarie 2010, a început eliberarea permiselor de mic trafic pentru cetăţenii moldoveni.

Dis-de-dimineaţă, în faţa Secţiei consulare a Ambasadei României la Chişinău de pe Vlaicu Pârcălab, 39, se adunase mai multă lume. Unii au venit de la Cahul, Vulcăneşti, Ungheni, alţii – de la Briceni, Lipcani, Edineţ. Feţele lor iradiau de bucurie, fiind mândri de faptul că, de azi înainte, vor putea trece liber hotarul de la Prut, de unde a fost scoasă şi sârma ghimpată. Bucuria, însă, le-a căzut în scârbă, când au dat de un panou cu lista actelor ce urmează a fi prezentate pentru a obţine un permis de trecere liberă peste Prut, în raza celor 50 km. Unde mai pui că unii dintre solicitanţi au venit doar cu buletinul de identitate şi paşaportul în buzunar…

Elena Zidu, în vârstă de 66 de ani, a venit la Chişinău tocmai de la Giurgiuleşti, localitate aflată la o distanţă de doar şapte kilometri de Prut. „Am venit numai cu buletinul şi paşaportul. Nu ştiam că trebuie să prezint şi alte acte. Am pierdut ziua degeaba. Cu pensia mea de 500 de lei nu pot să mă descurc, iar, având permis, aş vinde câte ceva din surplusurile agricole din gospodărie şi mi-aş mai ajuta cei cinci copii şi nepoţii. Apoi, m-aş duce la rudele mele din Brăila”, ne spune femeia. O altă femeie – Ecaterina Croitoru din Oneşti, Hânceşti, în vârstă de 59 de ani – ne-a spus că a avut viză, dar că aceasta a expirat în septembrie trecut. „Viză am avut, dar n-am avut şi 500 de euro, care ni se cer.

Dar de unde să iau eu aceşti bani, când primesc o pensie de 400 de lei?”, se frăsuia ea, spunând că vara mergea la Huşi, la rude, unde îşi găsea de lucru, la câmp – la prăşit, la plivit, la cules -, munca fiind mai plătită acolo… Şi Vladimir Basiu, de 63 de ani, din Mărăndeni, Făleşti, ne-a spus că visează să treacă Prutul, ca să-şi vândă produsele agricole pe piaţa din Iaşi, unde a comercializat de mai multe ori şi de unde se întorcea cu cumpărături pentru copii şi nepoţi… Mulţi dintre cei prezenţi au rămas dezamăgiţi aflând că un permis e mai greu de obţinut decât o viză, iar spaţiul de călătorie este destul de limitat, fiindcă, pentru a merge mai departe de zona de frontieră, ai nevoie de viză…

Solicitat de TIMPUL, consulul Petru Liţiu, şeful Secţiei permise pentru micul trafic de frontieră, ne-a spus că, din păcate, cetăţenii nu sunt bine informaţi despre actele pe care trebuie să le prezinte. „Noi am oferit toate informaţiile pe care le-am avut la moment şi abia sâmbătă am pus la dispoziţie toate documentele ce justifică temeinicia deplasării în România. Mulţi dintre cetăţeni, însă, n-au ajuns în posesia lor decât duminică sau luni”, ne-a declarat el. La ora 13.00, când ne mai aflam acolo, consulul ne-a spus că au fost primite actele de la 35 de persoane. Dacă luăm în calcul că de micul trafic de frontieră beneficiază peste un milion de persoane, cu un asemenea ritm, până la obţinerea unui permis de călătorie e-o cale tare lungă…

Tot din TIMPUL:

Câteva întrebări şi mai multe documente

În ce condiţii poate fi eliberat permisul de mic trafic de frontieră ?

(1) Rezidenţilor în zona de frontieră le poate fi eliberat permisul de mic trafic de frontieră cu valabilitate de la 2 la 5 ani, fără a putea depăşi perioada de valabilitate a paşaportului titularului sau, după caz, a documentului de călătorie al minorului în următoarele condiţii:

a) sunt în posesia unui paşaport valabil;

b) prezintă documente care atestă că locuiesc, în mod legal, de cel puţin un an în zona de frontieră şi că există motive întemeiate pentru trecerea frecventă a frontierei comune statelor Părţilor contractante, în temeiul regimului privind micul trafic de frontieră, conform prevederilor Anexei nr. 2 a prezentului Acord;

c) nu reprezintă o ameninţare pentru ordinea publică, siguranţa naţională, sănătatea publică sau relaţiile internaţionale ale statelor Părţilor contractante ;

d) nu fac obiectul unei expulzări sau interdicţii, ori împotriva lor nu au fost introduse alerte în bazele de date ale statelor Părţilor contractante, cu scopul de a le fi refuzată intrarea.
Permisul de mic trafic de frontieră se eliberează gratuit fără limită de vârstă.

Unde şi când se poate trece frontiera?

(1) Trecerea frontierei comune a statelor Părţilor contractante de către rezidenţii în zona de frontieră în regim de mic trafic de frontieră se face prin punctele deschise de trecere a frontierei.

(2) Trecerea frontierei comune a statelor Părţilor contractante în condiţiile alineatului (1) se realizează în conformitate cu programul de lucru convenit de către autorităţile de frontieră ale statelor Părţilor contractante.

(3) În situaţii excepţionale, autorităţile de frontieră ale statelor Părţilor contractante pot stabili ca trecerea frontierei comune în regim de mic trafic de frontieră să se desfăşoare şi prin alte locuri decât cele stabilite în acest sens sau în alte intervale orare.

Motive întemeiate pentru trecerea frecventă a frontierei comune a statelor Părţilor contractante în temeiul regimului privind micul trafic de frontieră pot fi considerate următoarele, fără a avea caracter limitativ:

– menţinerea relaţiilor de familie prin vizitarea rudelor;

– însoţirea rudelor pentru acordarea de asistenţă medicală;

– participarea la programe în domeniul economic şi schimburi în domeniile economic, ştiinţific, cultural, medical, sportiv, mass-media sau în domeniul educaţiei;

– promovarea unor interese economice şi desfăşurarea de activităţi de sprijin economic;

– rezolvarea problemelor de natură juridică;

– vizitarea mormintelor rudelor;

– alte motive întemeiate.

Lista actelor:

1. Cerere – se completează cu cerneală de culoare neagră, personal, de către solicitant, în faţa lucrătorului consular şi se semnează de solicitant în interiorul chenarului anume desemnat, fără a se depăşi conturul chenarului. Formularele de cerere sunt gratuite şi pot fi obţinute la consulat.

2. O fotografie color (3,5 x 4,5), tip paşaport, de dată recentă.

3. Paşaport valabil – valabilitatea permisului nu poate depăşi valabilitatea paşaportului.

4. Documente care atestă că solicitantul locuieşte legal în zona de frontieră, de cel puţin un an – buletin de identitate şi anexa din care rezultă că solicitantul locuieşte în zona de frontieră de cel puţin un an; permisul de şedere – pentru cetăţenii străini; buletin de identitate – pentru apatrizi;

Atenţie! Atunci când din conţinutul documentelor nu reiese că solicitantul a locuit legal cel puţin un an în zona de frontieră, acestea vor fi însoţite de un certificat eliberat pe hârtie cu antet, semnat şi ştampilat de autoritatea care a emis documentul respectiv.

Documente care dovedesc că există motive întemeiate pentru trecerea frecventă a frontierei:

– Menţinerea relaţiilor de familie prin vizitarea rudelor – invitaţie autentificată, în original, la un notar public din România sau la consulat, prin care persoana care invită se obligă să asigure cazarea, hrana, eventualele cheltuieli medicale sau/şi de repatriere.

– Însoţirea rudelor pentru acordarea de asistenţă medicală – atestat medical, în original, cu număr şi dată de înregistrare, din care să reiasă diagnosticul, recomandarea de tratament în România, precum şi modalitatea de finanţare a tratamentului la instituţia medicală recomandată.

– Participarea la programe în domeniul economic şi schimburi în domeniile economic, ştiinţific, cultural, medical, sportiv, mass-media sau în domeniul educaţiei – scrisoare pe antet, în original, cu semnătura şi stampila conducerii instituţiei care organizează evenimentele.

– Promovarea unor interese economice şi desfăşurarea de activităţi de sprijin economic – scrisoare pe antet, în original, cu semnătura şi ştampila conducerii camerei locale de comerţ, autorităţii locale sau instituţiei care organizează evenimentele.

– Rezolvarea problemelor de natură juridică – scrisoare personală explicativă; un document emis de instanţa judecătorească.

– Vizitarea mormintelor rudelor – scrisoare personală explicativă dactilografiată; documentele (în original sau copie legalizată) care atestă relaţia de rudenie între solicitant şi persoana decedată; scrisoare pe antet, în original, cu semnătura şi ştampila conducerii autorităţii locale din care să reiasă faptul că mormântul este amplasat pe raza localităţii respective.

– Alte motive întemeiate – declaraţie în formă autentică, în original, la un notar public din România sau la consulat, în care să se explice detaliat motivul şi temeinicia lui.

Toate actele se vor prezenta în limba română. În cazul în care va lipsi un document, solicitarea dvs. de permis va mai trebui făcută o dată, cu anexarea tuturor actelor necesare.

După depunerea actelor veţi aştepta maxim 60 de zile pentru a primi permisul, care se eliberează gratuit şi e valabil de la doi la cinci ani. În cazul în care se va încălca aceasta prevedere, permisul ar putea fi retras, iar timp de trei ani va fi aplicată interdicţie de intrare în România.

Loading Facebook Comments ...

210 Comments

Add a Comment
 1. inca un lucru am remarcat .Am observat sa la sfarsitul mesajului primit de la , chipurile ,.. cineva , ATI UITAT SA VA PUNETI SEMNATURA.

 2. @Jay: vezi, Emile, ne confirma doamna ca e din RO, castigam pariul.

  🙁

 3. AA, INSEAMNA CA E DE LA GEOANA SAU ILIESCU .ASTAZI A IMPLINIT 80 ANI , I-ATI TRIMS FELICITARE ? DAR CUM DE STIE ASA DE BINE PE VIZITATORII BLOGULUI DTALE .. curios !! ha ha, ha , ha !

 4. Pt COSTI

  Nici un fel de „mesajului primit de la, chipurile, cineva”. Daca ma contactezi si daca esti din Chisinau, iti arat. Nu pierde timpul degeaba. Eu pot fi acida, dar nu mincinoasa.

  Nu am de ce sa pun semnatura la sfirsit, pentru ca nu am deconspirat de la cine am primit. Dar ca am postat eu apare automat, asa e prevazut blogul.

 5. @d-na Pavlicenco: doamna, daca va rog frumos, imi puteti arata si mie mesajul, chiar daca nu sunt din Chisinau, dar sambata dimineata voi fi acolo?

  Va multumesc anticipat!

  Apropo, aviz tuturor mankurtilor, sis-istilor si kgb-istilor si mgb-istilor care isi dau cu parerea despre cine este Toka: voi lua pranzul la Giraffe, cel de pe strada Ismail.
  Un rand de bere de la mine, da’ nu veniti chiar toti, va rog! 😀

 6. Pt Toka

  Nu cred ca ai curaj.

  De ce, totusi, te intereseaza atit de mult? E suspect, pentru ca vreti cu Jay sa ma faceti pe mine foarte sensibila, dar vad ca nu sinteti „mai putin”.

  Ma suni la 069111682.

 7. Boc cere MAE simplificarea procedurilor de obtinere a permisului de mic trafic la frontiera pentru moldoveni – inlocuirea invitatiei legalizate cu o declaratie pe proprie raspundere

  de Anne-Marie Blajan HotNews.ro, Miercuri, 3 martie 2010

  Premierul Emil Boc a cerut miercuri, in urma unei discutii telefonice cu omologul sau Vlad Filat, simplificarea formalitatilor pentru obtinerea de catre cetatenii moldoveni a permisului de mic trafic la frontiera, informeaza un comunicat al Executivului. La solicitarea HotNews.ro, biroul de presa a explicat faptul ca simplificarea ar consta in inlocuirea invitatiei legalizate la notar pe care trebuie sa o aiba din Romania un cetatean moldovean cu o declaratie pe proprie raspundere privind scopul calatoriei, insa nu ne-a fost precizat daca in conditii exceptionale sau in general. HotNews.ro mai asteapta aceasta clarificare.

  Seful Executivului de la Bucuresti a aratat omologului sau de la Chisinau ca va sustine, in continuare, o implementare rapida a prevederilor din Acord, prin simplificarea procedurilor de obtinere a permisului de trecere a frontierei, se arata in comunicatul de presa. „Premierul Emil Boc a cerut Ministerului Afacerilor Externe sa simplifice formularul necesar cetatenilor Republicii Moldova, pentru a putea fi pus in aplicare Acordul privind Micul Trafic la Frontiera semnat cu Republica Moldova. (…) Astfel, cetatenii Republicii Moldova vor putea, sa declare, sub semnatura, ca indeplinesc conditiile legale pentru a beneficia de acest acord si pentru a li se facilita obtinerea permisului de trecere a frontierei”, arata sursa citata, fara a fi foarte explicita in ce consta aceasta simplificare.

  HotNews.ro a cerut biroului de presa al guvernului niste lamuriri, in conditiile in care marea nemultumire a cetatenilor moldoveni – potrivit presei de la Chisinau – este necesitatea de a avea o invitatie din partea unui cetatean roman, legalizata la notar, pe care moldovenii trebuie sa o prezinte in dosarul de obtinere a permisului. Biroul de presa a precizat ca la ea se refera simplificarea, si anume eliminarea ei si inlocuirea cu o declaratie pe proprie raspundere in care cetatenii moldoveni sa spuna in ce scop vor sa calatoreasca in Romania si sa obtina permisul.

  Guvernul nu a putut preciza inca daca acest lucru se intampla in conditii exceptionale sau va deveni o regula.

  Cererile depuse de cetatenii Republicii Moldova pentru obtinerea permiselor sunt verificate de partea romana, prin Oficiul Roman de Imigrari, in baza de date Schengen, dupa cum a precizat, anterior, ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga

 8. V-ATI TRIMIS SINGURA .. MESAJ.. HA, HA , HA

 9. @d-na Pavlicenco: credeti, stimata doamna, ca daca imi spuneti ca „n-am curaj”, treziti in mine nu stiu ce ambitii si orgolii barbatesti numai ca sa vin?

  Aveti dreptate: sambata dimineata, pana duminica noapte, voi fi in Chisinau!

  Nu era nevoie sa-mi lasati numarul de mobil, il aveam! 😉

  Acu’ nu stiu ce vrea Jay, nu pot vorbi in numele lui, dar eu sigur nu vreau sa „va fac sensibila”. 😉

 10. D-na Pavlicenco, intamplator si eu si Toka sintem oameni de cuvant 😉 o sa aveti o surpriza..

  Toka my friend, cand nu are ce face, omul isi face de lucru 🙂 credeam ca ai lucruri mai importante de facut, dar ma rog..e timpul tau.

 11. Toka , dar tu esti agentul roman cel mai fioros , cum de R.M. iti da voie sa intri pe teritoiul ei ? Apoi nu uita sa te intalnesti si cu Goian Evghenii la Chisinau si SA-L ADUCI IN ROMANIA SA-L BAGI LA PARNAIE . sau s-ai bagi mintile-n cap pe loc… sa afle rusnacul cum se vb cu romanii….

 12. TOKA , JAY ! Sa-mi spuneti si mie de peripetiile voastre la Chisinau.Sa n-o speriati tare pe VP , cand va intalniti , sa fiti baieti cuminti, ca n-o sa mai aiba cine sa lupte contra AIE si a lui Baselu.C-a abagat spaima in marinel ,el nu poate dormi noaptea de „frica ” ei .. AA , ce m-am mai distrat aici cu voi !!! Paaaaaaaaaaaaa

 13. @COSTI: tu nu intelegi, bre, ca eu sunt Base? Cum sa ma opreasca la frontiera? 😀

  Am pasaport diplomatic, tu ce crezi? 😉

  Nu, il las in pace pe „Goian shela” de data asta nu vreau decat sa ii fac nod la mustati lui Contiu, dar vi-l las acolo, noi n-avem ce face cu gunoaiele!

 14. Pt COSTI

  Vezi cum judeci dupa sine? Chiar nu observi diferenta de limbaj?

 15. baii, daca-l scoti pe contiu la margine de chisinau , il legi de un copac si-i dai foc , TE FACEM EROUL NATIONAL AL MOLDOVEI !!

 16. nici nu mai trebuie sa-i puneti la talpi paie , ca se aprinde bine de la mustatiiiiilllee luiiiii !!!

 17. „CE-MI PLAC GLUMELE MELE ” …. baselu…

 18. @Jay: ce vrei sa spui cu „lucruri mai importante de facut”?

  Adica sa nu ma intalnesc cu d-na Pavlicenco? De ce?

  Tocmai, ca am foarta multa treaba si lucrururi importante (pentru mine), de facut, de-asta nici nu pot sta decat in weekend, dar as putea sa ma intalnesc si cu d-na Pavlicenco, de ce nu?, desi sincer nu ma intereseaza prea tare sa imi arate email-ul mankurtului romanofob.

  Iar daca i-as fi promis, sigur n-as fi lipsit de la intalnire, stii doar!

 19. Imi pare rau, Costi, da’ nu pot sa-i dau foc lui Contiu, respect drepturile animalelor, desi nu neaparat ale celor care traiesc in grajd si grohaie…

  Sa inteleg ca am ratat sansa de a deveni erou national al MD?
  Dar sunt, bre, de cate ori sa-ti repet?
  N-ai vazut cum m-au intampinat moldovenii la Chisinau, Tiganca si Cahul? Pardon, Kabul! Eh, am si io o varsta, bre…

 20. Toka, dak n-ai shi fashi..numai daca tot de duci, sa-mi iei si mie niste branzica, doar stii ghini ca imi place mie si lu’ nevasta-mea sa mancam oleaca pe la Cluj 🙂

  Gata caterinca. Merg si eu la somn, ca maine am treaba la guvern 🙂 Debilul shela de Blaga a zis ca le pune doua bete in cruce in loc de volan la politisti, si trebuie sa-l intreb daca nu si-a pierdut inca mintile 🙂 – nu m-am putut abtine..

  No, servus ma. 🙂 sau ciao? Nici eu nu mai stiu.. 🙂

 21. ca sa ma explic: Blaga vrea sa faca economie..am uitat sa precizez.. 🙂

 22. Pusca si cureaua lata..ce-naltut eram o data 🙂

 23. @Jay: LOL, Emile, asta a fost „grea” de tot, mai ales venita din partea ta. 😀

 24. baieti , cand veniti la chisinau luati cu voi FLACARA VIOLET / sub forma de kalasnicov/ ,s-o indreptati spre voronin si gasca , apoi treceti in transnistria la smirnov si faceti la fel .. Ah ,ce bine ar fi ,daca toate s-ar intampla ca-n filme.. Caci asa va trebui sa treaca 100 de ani ca sa „terminam „.. CU EI …

 25. Mai baieti, dar nu vreti sa va duceti la culcare, ca a-ti luat-o haisa?
  Jay si Toka, cam dupa vorbele voastre cu „shi fashi..” nu prea semanati voi a romani. Romanii nu au asa lexicon.

 26. ma duc la culcare , noapte buna voua !!!

 27. natalita , nici tu nu dormi ? natalita , dragostea mea / de la „mihaela , dragostea mea”/ sotul ti-i acasa ? nu vii sa dormi cu mine ? Am SA FIU .. CUUUUUUUUUUMIIIINTE !

 28. @COSTI: pai o suta de ani aia de care zici au trecut demult! peste 2 ani se fac 200, de cand sunteti calcati in picioare pe acolo!

  Gata, de ajuns! O sa se termine si cu asta, ai sa vezi!

  Iar despre „flacara violet in forma de kalasnicov”, eu personal prefer MP5. 😉

 29. NATALITA ,”AGENTII ROMANI” stiu toate dialectele si regionalismele , nu vezi ca vb si banateneste, si ardeleneste, si moldoveneste .. asa le este PROFESIA !!

 30. p-u Costi
  Am SA FIU .. CUUUUUUUUUUMIIIINTE !
  Ca iapa lui Dominte.

 31. DA ,AI DREPTATE , IN 2012 SE FAC 200 ANI .. PAI CUM SA NU FIM RUSIFICATI , BRE OANMENILOR.. INCA NU STIU CUM DE NU NE-AM PIERDUT DETOT PRIN NEGURA VREMII !

 32. @natalia: shezi ghinisor, suntem romani din RO, padruga di treaba ci esti tu!

  Spre deosebire de mankurtul romanofob despre care probabil ai citit pe aici…

  Ne prikaleam si noi! 😀
  Iakasha!

 33. NATALITA , DRAGOSTEA MEA, NOAPTE BUNA ..! NU POT FI CUMINTE !!

 34. ndrew spune:
  3 March 2010, la 23:11

  Concurs: ghiciti ce iese din COSTI=Verde (PLDM), Jay=rosu (pcrm), daca se amesteka?

  p/s: ceva ce nu se duce la fund!

  Jay si Costi, voi ce, iarasi participati la concurs?Cui i-i dati premiul?

 35. NATALITA , tu ia seama cu TOKA asta, ia citeste mai sus : I-o trimis un INFORMATOR ROMAN/ cred ca motanul felix&voiculescu/ lui Vitalia P. un mesaj-contraspionaj , in care TOKA ESTE DECONSPIRAT CA ESTE CEL MAI STRASNIK AGENT ROMAN DE PE MAPAMOND.. Te rog sa NU ma inseli pe mine cu el , ca el vine la Chisinau CU MARE TREABA .Sambata . Si va avea la el FLACARA VIOLET a lui base… / ca este omul lui baselu/ .. bagati de seama ce -o sa se intample !!SA FII , DRAGOSTEA MEA ,VIGILENTA !

 36. TE PUP SI MA DUC SA MA CULK .SINGUR.Daca tu ma refuzi .Am sa te visez la noapte .

 37. @Jay: LOL, Jay, Natalia aici de fata zice ca ai fi de-un rosu-pcrm! :))

  Sunt sigur ca fara rautate!

  @Natalia, nu stiu de ce, dar cred ca esti dragutza! Ma insel?

  @Costi: daca nici acum nu intelegi ca eu nu sunt omul lui Base, ci chiar Base, esti irecuperabil. 😀

 38. TOKA , CU ATAT MAI MULT trebuie sa ma tem… ca-mi vei fura-o pe Natalita , ca vad ca deja te dai la ia , libidinosule de base ce esti , nu-ti ajunge Nutzi ? am SA-I DAU ACUMA SI EU UN MESAJ MARIEI sa te TORN, cum te-a turnat pe tine acel turnator lui Pavlicenco printrun mesaj atat de lung .. numai ca tare mai semana cu stilul de a scrie a lui .. Vitalia

 39. nici n-am reusit sa-mi spal dintii inainte de culcare , ca deja va dati la natalita, dragostea mea, vreti sa mi-o furati . Vedeti , femeilor. cum sunt barbatii ? niste magari !

 40. AM, SA VA CHEM LA DUEL , DAR.. ALTA DATA , CA ACUM MOR DE SOMN !

 41. Bre Costi, daca taci si nu ma torni, ti-o dau pe EBA…fiule! 😀

  Plus un kil-doua de flacara violet, e bine asa?

 42. D-na Pavlicenco, blogul D-stra are sansa sa se transforme într-o piata de mahalagioaice sau intr-un Birou de cunostinte(sau sex prin internet).Uitati-va cum cocheteaza fanfaronii. Posibil chiar sa deveniti nanasa de cununia a lui Costi si Natalita!

 43. Pt Tira

  Orice casatorie ma bucura.

  O sa ajung la un punct cind am sa incep sa sterg unele postari.

 44. Cu voi s-a rezolvat !
  Mai ramanem noi 🙄

 45. Natalia, numai rosu nu eram 🙂 ai stat mult sa te gandesti pana sa emiti asa ceva? 🙂

 46. Pa ce as crezut, ca va fi asa de usor, cum a raspuns domnul Consul de la Ambasada Romana din Chisinau la intrebarile solicitantilor din rand:

  „Mai asteptati!!!”

 47. Da cum ati crezut doamna Pavlicenco?????? Ca Romania va face acest acord in detrimentul lor???? Sinteti foarte funny, normal ca un astfel de act trebuia sa aiba si restrictii, altfel cum???? moldovenii sa impinzeasca tara vecinia, trafic de tot felul? Cind vine vorba de aratat cu degetul toti sintem tare buni…….Uite ca Europa au acceptat Rominia in uniune si uite ce mizerie cu tiganii astea….A fost o mare greseala si cred ca regreta amarnic…Fiecare stat normal se gindeste inainte de a face un astfel de acrod care sint pro si contra…sau dv. doamna Pavlicenco inca mai credeti in fratie????
  Haideti sa fim onesti si o sa vedeti ca oricine din noi ar impune anumite limite daca ar sti ca altfel vecinii ar intra la noi in casa cind si cum au ei chef….

 48. Regret ca ma-m antrenat inrt-o escrocarie.Gindeam ca voi doriti sa discutati serios lucruri seioase,iar voi sunteti ………
  Sastiti ca traim rau ,dar vom trai si mai rau cu asa indivizineseriosi si analfabeti.
  Doamna Pavlicenco!
  Ati dorit sa abordati in modul cel mai serios o problema cae vizeaza pe foarte mare parte a populatiei Basarabiei,dar,din pacate,nu aveti cu cine.
  Regret.

 49. Birocratia este de groaza. La intrarea Romaniei in UE sa sperat ca va scadea birocratia. In realitate a crescut.Oamenii au dreptate sa fie nemultumiti,dar cred ca lucrurile se vor rezolva. Nu cred sa fie vina lui Boc. In Romania sunt unele probleme cu criza financiara mondiala, dar nu este o atitudine antibasarabeana. Unirea cu Romania ar face mai facila circulatia in Romania si mai ales in UE, dar problema nu se poate rezolva de azi pe maine. Romanii privesc cu multa simpatie la basarabeni (eu sunt moldovean si nu pot spune ca ma simpatizez, de aceea spun basarabeni).

 50. personajul mediocru dar interesant

  m-am regasit nominalizata intrun mesaj de mai sus. Acum nu pot raspunde ca sunt foarte ocupata, caci „personajul providential” din Romania, al carui sprijinitor sunt, nu este „acasa” si trebuie sa-i urmaresc… traseul… Voi reveni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *