Doua treimi de romani contra lui Basescu, iar Antonescu – in rolul lui Lupu

busoi-si-antonescuIl ascult pe Basescu si ma minunez cum cultiva manipularea la romani. Ura, tensiunea, dezbinarea, ca metoda de coabitare politica. Sa cistigi numai o treime din voturi, cu toata tevatura asta de referendum. Dar daca nu era referendumul? Oare cite procente lua Basescu dupa atita scandal peste scandal? Si daca nu era nici turismul electoral? Este votul romanilor liber consimtit? Nu cred.

Basescu a luat un rezultat mic, desi a mobilizat toate autobuzele din Romania. Acest vot mic pentru Basescu este o palma enorma. El nu avea sa cistige nici atit decit prin falsificare. Imi imaginez cum va falsifica in turul doi.

Crin Antonescu, daca se mentin rezultatele anuntate prin exit-poll, a adus un frumos rezultat PNL si, iata, Basescu a si inceput curtarea. A uitat cumva pe unde «umbla» majoritatea aia cu Antonescu – pe la «Grivco», a uitat de Patriciu cumva?

Acum Antonescu poate fi in situatia lui Marian Lupu in  R.Moldova, dupa 29 iulie. Si vreau sa explic asta. Lupu, asemuit comunistilor, criticat pentru ca «s-a trezit, intr-un tirziu» si a plecat de la PCRM,  a devenit brusc invitat la dialog si curtat, spunindu-se ca «totul acum depinde de el». Inainte de 29 iulie PNL-Moldova a trimis scrisori cu propunere de cooperare unui numar de patru partide – PL, PLDM, AMN si PD. Am avut multe discutii in partid daca trimitem la trei sau la patru partide. Am trimis la patru. Stiati cine ne-a sunat? O singura persoana: Dumitru Diacov. Noi, insa, pornind de la spiritul care domina opinia publica, nu am indemnat, in campania electorala pentru anticipatele de la 29 iulie, ca lumea sa voteze si pentru PD. Am fi fost invinuiti de proPCRM, de toate nebuniile de pe lume. Le-am spus atunci colegilor: o sa vedeti dupa alegeri cum PD va conta imediat si stitudinea se va schimba fata de PD si Marian Lupu. Insa acum nu poti spune ceva proPD, ca nimeresti in gura lupului liberal, pentru ca «esti si pentru un Lupu devenit peste noapte democrat». De ce am spus asta?

Pentru ca rezultatul al treilea al PNL din Romania, al lui Crin Antonescu, il plaseaza pe acesta pe un loc mai important chiar decit este proportional numarul de voturi exprimate. Acum pozitia PNL e «de aur», ca si pozitia PD in Moldova. Acum de PNL depinde incotro va merge Romania, ce forte vor forma Guvernul, cum vor merge statul si societatea mai departe – cu scandal si hahaiala ori cu dialog, consens, compromis, toleranta, principii democratice, reforme liberale, standarde europene.

PNL-Romania are un rezultat bun si fara sa fie cu mina pe resursa administrativa, nu s-a erodat dupa o guvernare, care a fost buna chiar si impiedicata de Basescu, Blaga si Boc, de partidul struto-camila arogant PD-L.

O sugestie pentru PSD, care a luat un rezultat bun, nu putem nega asta. Ca in PD-L nu cred. Faceti totul ce puteti sa se imbunatateasca modul de votare. Asa cum este acum nu se mai poate.

Vitalia Pavlicenco

Loading Facebook Comments ...

305 Comments

Add a Comment
 1. UPS lovesti in forta cind ii scrii numele lui geoana asa cum i l-a pronuntat putin in cele doua vizite! hai Base! uraaaaaaaaaa!!!!!!!!!

 2. to: Free Willy spune:
  28 November 2009, la 02:02

  „Fie ca mana lui Baseascu sa va protejeze de el insusi … adica pentru cei care nu au inteles … meritati un pumn in gura chiar de la el poate va treziti la realitate si va bagati mintile in cap.”

  „Pumnul” lui Basescu este o onoare pentru fiecare, care il merita !
  „Gogoasele” putin- teilor moguli nu sunt bune nici pentru cateii mei.
  Hai Basescu ! Nu te da ! Nu te da, nu te lasa, nu vrem cu „deadea Vanea ” !

 3. UPS! cu riscul de a fi catalogat drept betivi iti aduc la cunostiinta respectuos ca am o sursa de vin rosu si abia astept sa-i dam „cep” ! HAI BASE! URAAAAAAAA!!!!!!!!!!

 4. Pt Free Willy

  Mie mi-a placut foarte mult analiza si eu gindesc la fel despre

  1. Paralela dintre regimul Voronin si regimul Basescu.

  2. Faptul ca unii lideri politici din Republica Moldova si-au facut imagine cu Basescu. Am spus, in declaratiile de presa pe 22 noiembrie, ca este foarte curios si de neinteles de ce in Basarabia s-a asteptat, s-a pledat si s-a votat schimbarea, in timp ce, in ceea ce priveste Romania, nu se doreste schimbarea, adica inlocuirea lui Basescu.

  Ati prins foarte bine acest moment. Basarabenii au depasit conservatorismul intrucitva in privinta RM, dar in privinta Romaniei – inca nu.

  Si mai e ceva. Cu cit mai repede arzi etapele in privinta alegerilor parlamentare si prezidentiale, e cu atit mai mare garantia ca nimeni nu se invecheste in rele. Iata ce s-a intimplat in RM cu Voronin aflat 10 ani la putere, de cind a rasturnat, cu Rosca si Lucinschi, Alianta pentru Democratie si Reforme. La fel va fi si in Romania daca nu se mai schimba Presedintele. PD-L cistiga prin obraznicie si tupeu, nu prin realizari.

 5. Va multumesc pentru aprecieri dna Pavlicenco…. acet tip de analiza nu neaparat a mea trebuie sa fie publicata pe site-urile si blocg-urile din Rep MD … pentru ca foarte multi oameni voteaza doar din perspectivele care le sunt prezentate.

  Si atunci nu ai cum sa condamni pe cineva de ce are doar o singura optiune de vot…. pentru ca raspunsul e pe cit de simplu pe atita de frustrant

  Alegatorii din Rep Md cunoscu o singura realitate… ce prezentata de grupurile de promivare ale lui Traian Basescu

  Probabil de asta am si facut remarca rautacioasa ca 8000 de voturi nu conteaza …desi ratiunea mea imi dicteaza ca fiecare vot conteaza

  Respect!

 6. ohhh cita dulceata, ce mai lingusiri…pina la urma cum ramine cu alea 8000 de voturi stimati oameni politici?

 7. Visatorul

  Depinde cum vrei sa le judeci :

  8000 de voturi de oameni care judeca in cunostinta de cauza .. oameni care sa fie informati si care sa voteze pentru ca fac o alegere reala , caz in care conteaza cu adevarat…pentru ca oamenii voteaza in cunostinta de cauza.

  sau

  8000 de voturi date de oameni manipulati de catre masinaria propagangandistica marca Traian Basasescu, caz in care doar se numara si atit, petru ca manipularea este un lucru josnic… care ar trebui sa fie sub deminitatea oricarui om

  Inchei cu o vorba din intelepciunea populara: „A prezenta doar o parte din adevar …tot minciuna sa cheama”

 8. dna Pavlicenco

  Am uitat sa spun pe cel care a fost beneficiarul cel mai mare a imaginii promovate de Traian Basescu

  Ati uitat ca Vladimir Voronin a fost deasemena sprijinit de Traian Basescu, pentru cine nu crede ascultati-l e Basescu

  http://www.youtube.com/watch?v=XSdyClsmmWk

  Deci frati romani de peste Prut .. ultimii 5 ani de comunism i se datoreaza chiar lui Traian Basescu care a facut ca PPCD-ul de la vreme respectiva sa formeze majoritatea parlamentara

  Nici argumentul asta nu il luati in considerare ?

  „Cine uita istoria … risca sa o repete”

 9. Dna Pavlicenco, ma dezamagiti. Calomniile lui Willy le considerati „analiza”? Frumoooos!

  Cred ca am facut bine ca n-am continuat discutiile cu el. Metodele pe care le fosloseste sunt clasicele metode KGbiste: caloimniaza, calomniaza , ca dora ceva tot o ramane.

  Comparatia cu Voronin ar fi potivtia, intre PCRM si PSD. Sigur, daca nu va faceti a „uita” despre legaturile clandestine ale PSD cu Kremlinul si vizitele „sub clar de luna” ale lui Geoana la Moscova. In aprilie 2009, mai ales.

 10. Free Willy, Am discutrat deja despre asta. se stie FOARTE bine ca Voronin, atunci, a avut sprijin OCCIDENTAL, pentru tocmai REFUZASE planul Kozak, intorcandu-l pe Putin de la aeroport! , care tocmai se pornise la Chisinau (cu caruta cu cal rau), ca sa semneze planul Kozak (de TRANSNISTRIZARE a RM).

  In acest context, la Chisinau au venit, sa-l sprijine pe Voronin!, in afara de Basescu, si Yiushchenko si Saakashvily. Sigur ca pe tine te enerveaza si acestia din urma, asa cum te enerveaza si Basescu. Pun pariu! :)) Si stiu si DE CE te enerveaza.

 11. Pt Free Willy

  Cum adica eu – am uitat ca Basescu a indemnat un vot pentru Voronin? Nu numai ca nu am uitat, dar am condamnat de doua ori de la tribuna Parlamentului acest lucru. L-am spus si aici, pe blog, numai ca i-au sarit buldogii si au spus ca a facut ca occidentalii. Am spus – in locul sau, le spuneam occidentalilor – voi faceti ce vreti, eu nu concesionez Basarabia comunistilor. El nu a facut nici macar ca si Ceausescu, cel care s-a opus invaziei sovietice in Cehoslovacia. De acolo i s-a tras si moartea, dar a fost demn atunci.

  Acum – spuneti-mi, la ce sa te mai astepti – Basescu l-a sprijinit pe Voronin, Filat l-a votat pe Voronin, Diacov l-a votat pe Voronin, iar Chirtoaca ne explica intr-o eimisiune cum sa-l votam pe Voronin. Este aici, pe blog. la http://www.pavlicenco.md/2008/09/23/chirtoaca-filat-despre-4-aprilie-2005/. Pai, cum sa nu fie acestia, exceptindu-l pe Diacov, ca e de la PD, care are relatii cu PSD, intr-o legatura cu Voronin? Ei toti au fost proVoronin si acum se sprijina unul pe altul, prostind oamenii.

  Basescu, eu consider, ne-a vindut comunistilor si rusilor. Nu PSD si Geaona, caruia ii tot leaga de coada comunismul.

  S-a luat dupa niste zisi occidentali, dar de fapt, niste profotopri gen Cohnlan sau nu stiu cum il mai chema, care a facut un contract cu PCRM sa ii aduca voturi pentru o suma enorma, de milioane de dolari. Si nici – din cite stiu – nu i-au platit-o comunistii, dar au primit alte partide. Numai AMN, inclusiv noi, penelistii dati apoi afara din AMN, nu am votat pt Voronin. Asta e adevarul.

  Daca va cadea Basescu, am sa-i vad pe cei de aici cum o sa se gudure, fara demnitate, in fata altui Presedinte. A mai fost o asemenea istorie dezgustatoare…

 12. Pt pelangasubiect

  Nu scriu sa plac unuia sau altuia. Scriu ce cred. Dac-ati sti citi pe mine ma dezamagesc, pe care nici nu-i stiu, de fapt, dar sint foarte obraznici? dar asta e.

  Argumentele lui Free Willy sint foarte corecte. Nu poti compara un partid din Opozitie cu unul de la putere. El a comparat doua partide aflate la putere si analiza e buna.

  Nu vad nici un fel de metode KGb-iste – eu nu le cunosc. Eu scriu din convingere si am curajul sa imi spun opinia. Putini au acest curaj, spunindu-si numele. In anonimat poti spune multe si marunte.

  Eu nu cunosc legaturile clandestine ale PSD cu Kremlinul. De faptul ca a fost o vizita am auzit, consider ca totul trebuie facut transparent si sper ca Geoana sa inteleaga asta. Am citit, insa, pe Internet o gramada de materiale despre legaturi dubioase ale lui Basescu si cu persoane venite din Est si din Orient…

  Nu accept ideea privind eroismul lui Voronin cu Memorandumul Kozak. Pentru ca el a cedat nu din convingere, ci pentru ca emisari americani l-au amenintat sa dea in vileag totul ce stiu despre fiul sau, conturile sale, despre tranzactii cu armament. Si el nu a semnat. Nu e erou, e un las, daca vreti sa stiti, ca a pornit-o, dar a fost speriat si s-a oprit intre doua forte.

  Nu astept niciodata de la un Yushchenko sau Saakashvily ceea ce ASTEPT DE LA UN PRESEDINTE ROMAN. Cei doi erau prietenii lui Rosca… Basescu nu trebuia sa ne vinda. NE-A VINDUT. Iar in alegerile parlamentare NE-A DEZBINAT, permitind sa ii fie folosita imaginea pentru unele partide de aici. NICI VORONIN, NICI BASESCU NU AU REUSIT SA FIE PRESEDINTII TUTUROR ROMANILOR. DAR D ELA VORONIN EU NU AM CE ASTEPTA. EU AM DOSAR CU BASESCU LA CEDO. PENTRU BASESCU EU AM FACUT DOUA EFORTURI, PE CARE LE REGRET.

  Cu permisiunea dumitale, repostez de ce nu-l mai sprijin pe Basescu – argumene pe care inca nimeni nu mi le-a rasturnat.

  “Nu m-am sesizat ce avea sa se intimple cu cedarea facuta de Stolojan in favoarea lui Basescu, atunci cind a candidat la Presedintie. Fara PNL, pe care apoi a incercat sa il distruga, Basescu nu ajungea Presedinte. Am crezut in Alianta D.A. M-a suparat si am spus de citeva ori public, inclusiv de la microfonul Parlamentului RM, ca Basescu a gresit cind a indemnat votarea lui Voronin. Basescu a recunoscut ca a gresit, cu jumatate de voce, abia recent, la TVR1.

  Pe data de 19 mai 2007, fiind la nunta fetei mele din Macedonia, la mire la bastina, in exact ziua ceremoniei, am facut 200 de kilometri de la Prilep la Skopje in Macedonia, dupa o noapte nedormita, pentru a vota, impreuna cu prietenii mei, cu cetatenie romana, pentru raminerea lui Basescu Presedinte. Pentru prima oara, atunci, am spus public, in presa de la Chisinau, inainte de a pleca in Macedonia, ca, desi sint presedintele PNL, pledez pt raminerea in politica romaneasca si a lui Tariceanu, si a lui Basescu. Pina atunci, doar am votat, nu am facut niciodata declaratii politice in favoarea vreunui partid din Romania.

  M-a dezamagit Basescu atunci cind a inceput distrugerea Aliantei D.A., cind am vazut ca spune multe, dar nu a facut nimic mai concret.

  M-a dezamagati si mai tare cind, ca si Voronin, care a declarat ca nu este Presedintele romanilor, s-a aratat si Basescu doar Presedinte al romanilor simpatizanti ai lui Tomac, Roncea, Rosca, PPCD, PL si Moldova Suverana, care l-au promovat pe Tomac. El nu a trebuit sa se implice, nici sa mearga la brateta cu Tomac, ci sa ramina Presedinte al tuturor romanilor.

  M-a dezamagit total cind nu a acceptat ca exista si alte partide decit PD-L, ca nu accepta ca partidele au o majoritate si pentru ca vrea sa cistige cu orice pret – dar cu absolut orice pret, adica abuziv, ilegal – inca un mandat. Eu il voi vota in primul tur pe Crin Antonescu. Nu-l voi vota in al doilea tur pe Basescu. Desi sint pt reducerea numarului de parlamentari, maniera in care incearca Basescu sa foloseascva si asta in favoarea lui, abuziv, ma face inca sa ma gindesc daca voi participa la referendum. Eu m-am saturat de comportamentul comunistilor, nu vreau sa vad atita lupta, inraire si inversunare intre romani. Noi, basarabenii, avem nevoie de solidaritatea romanilor de peste Prut, nu de aceasta atitudine total distructiva si necooperanta a lui Basescu. Daca cineva e vinovat – sa fie pedepsit. Daca nu e pedepsit grupul Grivco si cei invocati, pentru nu stiu care vine, atunci sa nu spunem mereu prostii populiste – omul se judeca dupa declaratii publice si actiuni, nu dupa impresii si judecati de valoare.

  Concluzia – sint deja impotriva lui Basescu, pentru ca nu vrea sa coopereze cu partidele, pentru ca vede numai PD-L-ul si pentru ca ii crede pe toti prosti, pentru ca vrea constant sa compromita parlamentarismul, si nu pentru ca sint presedintele PNL. Pentru mine toti romanii din Romania sint romani, dar ii judec dupa atitudinea fata de Constitutie, lege si fata de romanii din Basarabia.”

  Si inca ceva. La banii pe care ni-i arata televiziunile ca ii cheltuieste Basescu, sint absolut de acord ca e cel mai mare mogul, asa cum s-a si intimplat cu toti Presedintii, pina acum. Unicul sau regret si, probabil, ciuda cea mare, e ca el, ca mogul-sef, nu-i are in buzunar pe toti mogulii, daca sint moguli cei numiti de el…

 13. to: Pavlicenco

  „Si inca ceva. La banii pe care ni-i arata televiziunile ca ii cheltuieste Basescu, sint absolut de acord ca e cel mai mare mogul, asa cum s-a si intimplat cu toti Presedintii, pina acum. Unicul sau regret si, probabil, ciuda cea mare, e ca el, ca mogul-sef, nu-i are in buzunar pe toti mogulii, daca sint moguli cei numiti de el…”

  Nu vad importanta ultimului alineat.
  „Realitatea TV” in ultimul timp ma face sa cred ca este la fel ca si „Moldova 1” . Mi-e sila sa privesc cum se straduie bietii jurnalisti sa-si faca meseria, pentru care sunt platiti de patroni.

  Fiecare cu televiziunea si patronii lui.

  Dar banii cheltuiti in campania electorala, slava Domnului, mai sustine multa lume din diferite domenii de activitate : o tipografie, agitatori electorali, distribuitori de afise, televiziuni si presa,
  soferi, agentii de reclama…si altii. Abea asteapta perioada electorala, chind mai prospera si ei.
  Nu cred ca stie cineva suma adevarata a banilor cheltuiti in perioada electorala,poate foarte putini, in special cei ce primesc sponsorizari si /separat/ cei, care sponsorizeaza.
  Nimeni niciodata nu va reusi sa cunoasca SUMELE ADEVARATE, CARE AU FOST „PUSE IN JOC”.
  SA NU UITAM, CA O MARE PARTE din banii predestinati alegerilor se „spala” si ramin in buzunarele „gestionarilor” campaniei electorale.
  Intrebarea este : de ce televiziunile „ne arata banii, pe care ii cheltuie Basescu” si nu arata banii, pe care ii cheltuie Alianta contra Basescu ?

  Parerea mea este, ca daca s-a format o alianta de partide/ cu stampila/, care s-au paruit urit in primul scrutin, care s-au insultat reciproc, care si mai de care si acum lupta contra unui candidat, care este Basescu, Basescu este al nostru, nu al partidelor. Noi suntem alianta lui, romanii!

  Nu ma intereseaza forma luptei contra raului, raul trebuie sa fie strivit, char daca metodele sunt mai putin democratice.

  Votam Basescu!

 14. Pt UPS

  Nimeni, in primul rind, nu a stabilit ca ceva e „rau”. Este o impresie, prezumtie. Insa cu asemenea viziuni ca „Nu ma intereseaza forma luptei contra raului, raul trebuie sa fie strivit, chiar daca metodele sunt mai putin democratice” au inceput dictatura si stalinismul…

  Intelesesem, la un moment, ca „neglijarati” blogul – ati reaparut? Ma bucur. „Ne viderjala dusa poeta”…

 15. to: Pavlicenco

  Daca doriti si trebuie, pot neglija blogul DVS. Nu si pe DVS. Nu am „neglijat” blogul. Am citit mereu postarile/ opiniile/, dar nu am postat pe acest blog doar pentru ca unele opinii ale DVS sunt diametral opuse opiniilor mele. Spre exemplu: eu votez Basescu din convingeri. DVS aveti alte convingeri.
  Avem dreptul la diferite opinii, convingeri ?
  Cred ca inca nu a-ti uitat, multi au scris in trecut in postarile lor, ca UPS si Vitalia Pavlicenco este una si aceeasi persoana.
  Probabil aveam aseleasi opinii asupra unor probleme.
  Optiunea cu alegerea Presedintelui este diferita.
  Toate cele bune.

 16. Felicitari tuturor romanilor de dupa Prut ca in sfirsit au romana ca si limba de stat.

  UPS si pelangasubiect

  Votati cum credeti ca este mai bine, dar eu nu am facut calomnii la adresa nimanui. Pentru cei care se considera vorbitori de limba romana am sa va dau definitia din DEX al limbii romane a cuviantului „calomnie”

  ” CALOMNÍE, calomnii, s.f. Afirmație mincinoasă și tendențioasă făcută cu scopul de a discredita onoarea sau reputația cuiva; defăimare, clevetire. – Din fr. calomnie, lat. calumnia. ”

  Ori eu numai asta nu am facut … dimpotriva am argumentat si documentat ceea ce sustin pe cand voi doar elucubratii ati spus …. si cele mai uzate cuvinte pe care le-ati folosit au fost doar COMUNISTI si KGB.
  Mia imbogatiti-va si boi lexicul si mai puneti mana pe carte ca avet de invatat o gramada de lucruri

  Dupa aia ve-ti intelege perfect ceea ce afirm eu dupa cum ve-ti intelege si ceea ce afirma dna Pavlicenco

  N-ai carte … n-ai parte !!!

 17. Dna Pavlicenco, in general e treaba dvs daca intelegti sau nu ca ceea ce scrie Willy sunt calomnii. Si mai rau e ca nu stiti despre voizitele lui geoana la Moscova. Nu lea. negat, dimpotriva, le-a justificat drept inecrcari de a contracara politica antiruseasca a lui Basescu. Argumente ABSOLUT tampite, dupa parerea mea. Geoana s-a discredotat SI ca diplomat, in aces fel. Pentru ca un diplomat nu va face niciodata vreun gest care puna sub semnul intrebarii credibilitatea conducerii tarii sale – in limbaj dimplomatic, acest fel de a-ti submina tara in strainatate se numeste inalta tradare. Or, pentru Geoana, se vede, Moscova nu e „strainatate”, ci un fel de Capitala a Romaniei, Inalta Poarta…

  Iata de ce insist ca basarabenii NU TREBUIE sa voteze cu Geoana. Cel putin, nu in aceste alegeri, cand vizitele lui Geona la Moscova il recomanda ca un SABOTOR al intereselor Romaniei.

  Altfel, pe mine putin ma doare ca nu sunteti de acord cu o idee sau alta de a mea. La urma urmei, eu sunt alegatorul, nu dvs. Felul in care va sustineti sau nu pozitia va recomanda sau nu, ca politician (credibil sau nu). deci, oricare ar fi raspusurile dvs., cel care castiga, sunt eu, dna Pavlicenco – pentru ca imi dau seama mai bine care dintre politicienii nostri merita sustinerea mea si care nu. Seara buna! 🙂

 18. UPS

  Apropos de alianta cu Basescu nu confunda notiunea „noi romanii ” cu 32 % din electoratul care l-a votat pe Basescu

  Pronostic pentru alegeri 54 % Geoana si 46% Basescu cu prezenta la vot de sun 45 %

  Sa va vad si pe voi ce pronosticuri faceti… mai e doar o saptamana in care isi face de cap Basescu .. dupa asta Romania va intra in normalitate

  Iubesc prea mult Romania ca sa fiu pesimist 🙂

 19. Willy, repet, ceea ce ai scris la adresa lui Basescu sunt CALOMNII, adica minciuni raspandite cu BUNA STIINTA.

  Multumim de felicitari, dar pana la drecretarea limbii romane ca limba de stat MAI E. Pentru asta, trebuie schimbata Constitutia, or asta nu e chiar atat de usor, pentru ca AIE nu are destule voturi pentru a schimba Constitutia. Dar odata si odata, vom reusi sa alegem atatia deputati DEMNI in Aprlament, incat sa poata schimba articolul 13 din Constotutie.

  Altfel, in istitutiile care se respecta din RM limba oficiala a statului n-a fost NICIODATA numita „moldoveneasca”, ci doar romana. Numai politicenii PROSTI au numit-o si o numesc „moldoveneasca”. Elevii, studentii,lumea care are putina carte – toti i-au zis si ii zic, din 89 incoace, romana.

 20. Pt UPS

  Repostez fraza care nu poate fi inteleasa decit cum e scris:

  „Intelesesem, la un moment dat, ca “neglijarati” blogul – ati reaparut? Ma bucur. “Ne viderjala dusa poeta”…

 21. Willy, vezi ca „veti” (viitorul verbului „a fi”nu se scrie prin liniuta. 🙂

 22. Willy, daca toti sustinatorii lui Geoana gandesc ca tine si sunt la fel de agramati, atunci inteleg de ce nu POT fi si eu printre ei. Citindu-te, mi-am facut si o impresie despre electoratul lui Geoana… 🙂

 23. Dna Pavlicenco, am postat cateva stiri despre vizitele lui geoana la Moscova. Asta in cazul in care v-au scapat nenumaratele emisiuni TV, in care acestea au fost comentate – de unii si de altii. Deci, NU VA CRED ca nu stiati despre cele doua vizite (clandestine) ale lui Geoana la Moscova. Ceea ce inseamna ca preferati s ainchideti ochii la un detaliu ATAT de important. Nu aveti nicio scuza.

 24. Pt pelangasubiect

  Ceea ce scrie Willy – nu ca nu as intelege eu – dar nu sunt calomnii. Aduceti-i argumente in sprijinul afirmatiei ca ar fi calomnii. Dimpotriva, recurg la calomnii adeptii lui Basescu.

  Nu stiu de vizitele la Moscova ca nu am fost cu el. Si nu am citit ce a facut acolo. Deci, prima conditie revendicata public de mine a fost sa se faca transparenta. Eu nu ma arunc la fel ca altii cu bita. Vreau sa pot judeca, nu sa fabulez. A fost la Moscova – gata! – „va duce Basarabia si Romania in Siberia”. lasati – noi avem Siberia acasa, cu un Voronin sprijinit si de Basescu. O fi si asta o noua „calomnie”?

  Aveti parerea ca Geoana s-a discreditat. Sa zicem. Si ce le veti face celor 40-50 la suta care il vor vota? Vedeti? Daca era asa cum ati spus, iese ca lumea nu stie ca a fost la Moscova ori ce naiba – ca daca stiu – de ce l-au mai votat si il vor mai vota?

  Asta dintr-un punct de vedere. Dar din altul, mai aplicativ – nu vedeti cum Putin ii menajeaza pe toti sefii de Guverne europene si le obtine acceptul pentru South Streem? Rusia pentru noi o fi rea pentru ca 1. Nu-si retrage trupele. 2. Sprijina regimul separatist. 3. Ne tine prin santajul gazelor pe orbita ei politica. 4. L-a sprijinit pe Voronin, adica niste comunisti-capitalisti antinationali, antiromani.

  Dar poate ca si cu Rusia trebuie sa ai cap sa te intelegi asa ca europenii? Ca nu-i va convinge Romania pe toti liderii europeni sa nu mearga la Moscova! Nimeni nu va asculta Romania. Dar poate ca, la un moment dat, datorita unor relatii bune cu Rusia, ar putea Romania sa contribuie la evacuarea trupelor rusesti.

  Explicati-mi si mie – de ce si Filat, si Corina Fusu, si Ghimpu, si altii nu au spus „nu” CSI? Luati si cititi comentariile lor. Si nu spun inca „da” NATO. Vedeti – toti sint precauti cu ursul rus. Basescu poate pretinde ca e antirus, dar nu stiu daca ne prinde noua asta bine asa, de dragul dragului. Basescu nu are o politica externa clara si mai bine ar face sa stea cumincior de vorba cu toti liderii – asa cum sint ei, ca ii voteaza oamenii, nu coboara din tavan – si ar stabili cu totii impreuna – nu doar cu PD-L – ce e de facut. De aia si ramine izolat, ca un lepros – nimeni nu mai vrea sa aiba de a face cu el, ca pe toti ii murdareste, toti sint cu moguli in spate, numai el e „sfintul sfintilor”. Insa asa ceva nu poate fi. Stiti poate mai bine decit mine – Europa, democratie, inseamna dialog, consens, cedari, concesii, compromis etc. Nu cu bita la toti in cap. Iata de unde o inraire si inversunare la romani ca niciodata. Toti sint rai si unul Basescu e bun. NIMENI NU E BUN. Dar sint alesi si trebuie sa discute pentru viitorul prosper al Romaniei.

  Nu aveti cu ce sa il luati pe Geoana si i-ati agatat de coada Rusia. Dar cind a cooperat PD-L cu PSD nu era oare cu Geona „prorusul” in fata? Ce e cu lipsa asta de consecventa? Deci – cine e cu tradarea – ba e alba, ba e neagra! Ma iubeste pe mine si sta sub ascultare – e alba, nu mai vrea sa fie cineva sub calciul meu – e negru si e mogul sau e cu moguli in spate. O fi traind partidul lui Basescu si campania lui electorala cu aer? De aceea s-au si suparat toti liderii si s-au unit contra „kirmaciului”, care practica pirateria in politica, de parca a invatat-o pe mare…

  Stati linistit, nu va ambalati. Geoana nu va avea multe voturi, ca nu e politica la TV in Moldova. Insa nu va decide votul neinformatilor din RM soarta alegerilor din Romania.

  Lasati-ma cu aceasta zisa credibilitate. Noi ne exprimam liber opiniile, ca o fi eu sau nu o fi politician, ca tot alegator sint. Si dumneata – oricine ai fi – tot un vot ai. Dar e bine ca putem discuta si e bine sa o facem cu argumente, nu cu bita frontista.

  Nu ma deranjeaza pe cine simpatizati in Moldova. Chestia cu simpatia ati folosit-o de parca va desfaceti de ciuda. Nu se poate asa. Vad ca ii simpatizati pe unii, dar nu prea stati pe blogurile lor sau gresesc eu? Vad ca va pierdeti timpul tot pe blogul meu. De ce oare?

  Legat de ultima postare a dumitale – sint absolut informata – privesc, primesc stiri pe adresa mea de pe cercurile de discutii si forumuri din Romania si citesc atit cit incape. Eu nu am spus ca nu stiu ca a fost la Moscova. Am spus ca nu stiu nimic ce a facut acolo si ca pledez pentru transparenta. Nu umblati cu neadevarurile si referitor la ce scriu eu. Capul meu e in legatura directa cu textele puse pe blog.Mai putin la altii, unde le o ia gura pe dinainte.

 25. pelanga subiect

  1. Gramatica , frazarea , lexicul
  …. esti varza … uita-te la ce ai scristu pana acum .. practic ai macelarit limba romana …

  Nu te mai da savant ca nu esti; conjugarea verbului este la „VIITOR INDICATIV”. Am gresit din cauza ca ma concentram asupra a ceea ce scriam si am sarit liniuta

  2. Revenind la politica de stat :

  Interesele Romaniei sunt ca cumpere gaz de la rusi mai ieftin si sa devina distribuitor pentru Bulgaria, Slovenia si Ungaria, prin stocare in timpul verii in depozite subterane si vinzare in timpul iernii.

  Deasemenea Romania poate fi back-up pentru tarile care ti le-am spus in momentul in care apar din nou divergente intre Rusia si Ukraina.

  Stii cumva ca Romania plateste la moment 550 USD pentru mia de metri cubi ?

  Cand Germania , Austria chiar si Moldova platesc sub 300 USD ?

  Si asta din cauza cui crezi ? Ai dreptul la o singura incercare … sunt convins ca reusesti din prima

  PS: Inaintea lui Geoana .. in urma cu 2 luni a fost Videanu mana dreapta a lui Basescu … din nou iti zic sa te decumentezi …

  http://standard.money.ro/articol_95622/ce_a_obtinut_videanu_la_moscova_pentru_firmele_romanesti.html

  3. Te-am rugat sa citesti definitia calomniei din DEX si deasemenea sa imi spui care dintre afirmatiile mele sunt calomnii

  Pentru tine nu am decit o remarca: „Cea mai grea limba este … prima” si nu la la exprimare ma refer … ci la ceea ce faci tu pt Basescu acum 🙂

 26. Dna Pavlicenco, TOATE manciunile lui Willy au fost DEZMINTITE: Nici cazul Ritzi, nici celelate CALOMNII pe care le aduce el aici NU S-AU confirmat. Nu a fost pusa sub acuzare. Cel Putin pana acum. De ce insita? Nu stie regula ca atata timp cat omul nu e gasit vinpvat. NU E considerat criminal?

  Asta e calomnile.

  NU vreau sa isnist si eu, nu vreau sa ma repet. am scris destule, am argumentat. Dva repetati ca o moara stricata si va postati in mod repetat vechile texte. Foarte bine. VAD cum stiti sa argumentati. NU va voi vota, pentru ca sunteti in stare sa discreditati o cauza prin maniera NEELGANTA de a polemiza. 🙂

  Willy, n-am macelarit nimic. Ma grabesc si scriu cu scapari. Tu insa faci greseli care ma fac sa magandesc la un IQ sub medie. Mai bine ai citi niste carti. Arguzmentele tale sunt bune numai pentru dna Pavlicenco, pentru canti instruna. Daca ai conreazice-o, ti-ar zice si ea ca „superior” nu are grade de comparatie, ca „veti” nu se scrie prin liniuta si asa mai departe.

  Deci, piticule, la carte! Si aprpo, invataţl si pe Geaoan sa nu alegre la Moscova dupa sprijin politic, ca nu e frumos sa-si tradeze tara!

 27. Dna Pavlicenco, nu ma desfac de ciuda. Rad. Chiar nu observati ca va zambesc mereu? Ceea ce nu inseamna ca nu m-ati convins sa nu va votez, cand va fi cazul. Nici nu banuiam ca o discutie cu dvs ar putea fi ATAT de edificatoare!

  Noapte buna.

 28. to: V.Pavlicenco

  „“Ne viderjala dusa poeta”…”

  Dusa poeta mojet viderjati vsio, ecli hocet…

 29. VP> „Nu aveti cu ce sa il luati pe Geoana si i-ati agatat de coada Rusia. Dar cind a cooperat PD-L cu PSD nu era oare cu Geona “prorusul” in fata? Ce e cu lipsa asta de consecventa? ”

  Hahaha. Metoda veche KGBista. O faci pe prostul, atunci cand nu/ti convine adevarul. Pai nu ati sitit, din stirile pe care le/am postat chiar eu la un moment dat, ca fost CLANDESTIN, ca s/a aflat mULT mai tarziu ca fost la Moscova? De fapt, s/a aflat, probabil, dupa ce serviciile secrete au batut alarma, ca sa se afle ca este omul rusilor. Ca altfel Geoana n-ar fi recunoscut – ce era prost sa confirme o vizita pe care a facut-o in mod clandestin?

  Hai ca sunteti ridicoli, incercand sa negati pana si ceea ce Geoana a RECUNOPSCUT.

  Si mai hilar e ca Antonescu a fost cel care a dezvaluit detaliile despre aceasta vizita, in turul 1 al campaniei electorale. Si dvs, dna Pavlicenco, pretindeti ca nu stiti toate aceste detalii despre aceasta vizita? Atunci cand acesta a vost deliciul lui antonescu! Vai, pai cum ati urmarit dezbaterile in turul 1, daca habar nu aveti despre cea mai interesanta intrebare a lui Antonescu pentru Geoana? :))) Chiar ca imi vine sa rad.

 30. Sa presupunem ca nu stiati despre faptul ca Antonescu l-a intrebat pe Geoana ce-a facut la Moscova in aprilie 2009… Vedeti aici, daca nu ati reusit sa citit alte articole pe care le-am recomandat anterior

  http://www.revista22.ro/scopul-vizitei-lui-geoana-la-moscova-privatizarea-romgaz-7001.html

 31. pelangasubiect

  Am spus eu ceva de dna Ritzi si de afacerile lui dna Udrea sau sotul ei Dorin Cocos? Cred ca ai baut cam mult…

  Si cum vine asta ? cind eu gresesc sunt lipsit de cultura iar cind gresesti tu … inseamna ca te grabesti ?

  Eu ti-am spus sa imi arati punctual unde am calomniat …

  Superficialule!!!

 32. Pt pelangasuviect

  Nu am citit ce spuneti la Willy. El a argumentat foarte moderat ce a argumentat, dar, din cite stiu, dosarul Ritzi, este in instanta. Acum, probabil, depinde de cine va veni la putere, cred eu – este justitia creata de Basescu in cinci ani.

  Vorba folosita cu „moara stricata” va carcaterizeaza perfect. Eu scriu texte noi si folosesc vechile texte, pentru ca atitudinea mea nu s-a schimbat si motivatia ramine. Si problema dumitale e ca nu poti si nu ai cu ce riposta.

  Nu v-am cerut nici o clipa votul.a acest capitol, ce am avut de spus, am spus deja. La nici una dintre intrebarile mele nu ati raspuns. NU aveti ce spune. La fel cum nu ati putut contraargumenta, asta este INELEGANT. Intrati pe blog si repetati aceleasi lucruri derizorii.

  Lasati pe unul si pe altyl. Eu va raspund punctual la fiecare. Raspunde-mi mie aparte si altora – aparte.

 33. Pt UPS

  Prekrasno. V tom-to i delo. Esli hocet… No esli ne hocet, ne hocet. Da i ladno…

 34. Pt pelanga

  Nimeni nu o face pe prostul. O GRAMADA DE LUME DEZAVUEAZA PD-L-ul CU ARGUMENTUL SIMPLU – „DE CE PSD A FOST BUN CIND A COLABORAT CU EL PD-L SI NU MAI E BUN CIND VREA SA COLABOREZE CU EL PNL?” Nu inteleg despre ce metode kaghebiste vorbiti, pt ca intrebarea e simpla de tot si foarte logica. Dar nu aveti raspuns si aruncati ofense.

  Basescu a stiut de plecarea „CLANDESTINA” a lui Geoana la Moscova si a tacut – s-a trezit acum, oare de ce? Iata o alta intrebare, simpla ca buna ziua. Si, iarasi, nu aveti raspuns.

  Si o minciuna – ca cineva neaga ceva. Nimeni nu neaga nimic. Parerea mea a fost si ramine. Totul trebuie sa fie transparent. Si despre Moscova, si despre flota, si despre mogulii mogulului-sef Basescu si altele.

  NU CUNOSC DETALII DESPRE VIZITA LUI GEOANA LA MOSCOVA. Nici Antonescu nu le-a spus, poate eu asta nu am citit, daca este undeva. Dar nu este. Antonescu a intrebat, dar nu a primit raspuns nici de la Geoana, nici de la Basescu.

  Umblati numai cu tertipuri si manipulari. Nu aveti nici un argument proBasescu puternic si convingator, limpede expus. Va supraepuizati si nu mai sinteti eficient – pazea, sa nu vada cei care va „apreciaza” munca…

 35. dna Pavlicenco .. am explicat eu mai sus ce a cautat Geoana la Moscova si deasemenea am precizat faptul ca si delagatia lui Basescu a fost tot la Moscova cu doua luni inainte de a incepe campania electorala …

 36. ro: pelanga, UPS si altii ca ei

  Nu am sa va mai raspund la afirmatiile nefondate … pentru ca oricum nu intelegeti nimic din ceea ce scriu, pe alocuri sunteti de-a dreptul abjecti…

  Dealtfel, am decis ca nu ii mai ascult pe cei de la PD-L … si de lunea viitoare oricum nu ii va mai asculta nimeni.

  De lunea viitoare ex-Presedintele T.Basescu o sa aiba timp dupa aia sa stea la shpritzuri cu vechiul lui prieten ex-Presedintele V.Voronin, ca, oricum, vad ca au aceleasi pasiuni: alcoolul, totalitarismul, bataia aplicata tinerilor … si altele.

 37. 1. Dna Pavlicenco, puneti intrebare prostilor. A fost o formula de guvernare. Partidele TREBUZIE sa increce sa guverneze fara sa faca revolutii – e tot o regula de aur a democratiei. Faptul ca PSD NU A MAI VRUT sa-si asume responsabilitatea guvernarii cu PDL, pe care la momentul incheierii acordului de guvernare il considera OK, ar fi trebuit sa va puna in pozitia de a EVITA aceasta intrebare. pentru ca ACEEASI intrebare este valabila si pentru PSD: DE CE PD-L era bun, acum un an, pentru a guverna imreuna, iar inainte de alegeri, brusc, a inceput a cauta nod in papura, pentru a iesi de la guvernare.

  Raspusul este absolut clar. Ambele partide au un electorat BINE orientat si… orientat in directii OPUSE. Electoratul PD-L este ANTCOMUZNIST, in primul rand, si este unul de dreapta (PD-L fiind membru al PPE), si nu accepta politricile perimate cu care s-a compromis PSD in fostele guvernari. Iar electoratul PSD este unul nostalgic, cu mentalitate paternalista, socialista, care are incredere in fosta nomenklatura, din care face parte si Geoana, ca fiu de activist de partid. E simplu. Astia doi au DIVORTAT din ratiuni electorale. Asa ca nu mai umblati cu propaganad ieftina, ca nu tine.

  Faptul ca nu cunoasteti despre vizita lui Geoana la Mpscova demopnstreaza ca nu sunteti informata, deci facei propaganda dupa ureche, din simpla simpatie pentru comunisti. Felicitari! Si mai aveti tupeul sa-l invinuiti pe Basesscu pentru vizita din 2005. In 2005 au fost ratiuni militare si de securitate, care i-au facut pe americani sa-l sustina pe Vornin in reufzul sau de a accepta federalizarea RM. Dumneavoastra, din cate se vede, atunci tot de partea Moscovei erati. Adica, sunteti consecventa in sustinerea pe care o acordati rusilor.

  Nu stiu de ce va raspund. probabil, ca sa vedeti ca EXISTA mult mai multa logica in decizia mea, si nu va resping pozitia doar pentru ca tin cu Basescu. Am mai spus: eu, IN PRINCIPIU, NU votez cu partide procomuniste si pro-Moscova.

  2. De ce mintiti? De unde ati luat ca Bsescu a stiut despre vizita lui geoana, daca Geoana insusi a spus ca nu a anuntat despre vizita sa, ca a fost una CLANDESTINA? Mintiti, pentru ca vreti sa acoperiti faptul ca sunteti o adepta a planurilor antiromanesti care se coc la Moscova. Doar asta ar putea fi explicatia.

  Pt Willy. Vozita lui Basescu a fost una oficiala, transparenta si pregatita dupa toate legile diplomatiei, cu presa si cu asisitenta MAE. Vizita lui Geoana a fost SECRETA. Asta e diferenta. Nu ascunzi ceva de ce NU TI-e RUSINE ca sa se afle. In rest, bravo, bine faci. Ar fi bine sa te apuci sa citesti si sa te informezi BINE in legatura cu cei pe care ii „speli” pe acest forum. Propaganda ta, calomnioasa si primitiva, pute a imperialism rusesc. 🙂

 38. Dna Pavlicenco, mie nu mi-ati raspuns la intrebari. Ati repetat calomniile pe care le-ati citit de la moguli. Or, nu am nevoie sa-i dublati. Ii vad cat de jalnici sunt filmele lor trucate si cu tampeniile pe crea le scornesc. Daca va aliati textele dupa ei, are loc trasnferul de imagine. Capatati „nimbul” lui Patriciu, astfel. Or, Patriciu este DEZGUSTATOR ca personaj public.

  Mi-ati cerut votul. Indirect, intrand in jocul politic, imi cereti, cu totii votul. Or, este de datoria mea sa ma informez, inainte de a-l da. Asta si fac. Bine ca nu am ramas la impresia ca sunteti un politician dedicat cauzei unioniste. Ar fi fost o mare greseala. Nu stiti sa dicerneti intre prioritati si riscati, prin temperamentul neechilibart si incapavitatea de a vedea prioritatile, sau din ranchiuna, din motive personale, sa ajungeti sa faceti propaganda unor forte promoscovite. Asta este impresia mea, dupa ce am discutat cu dvs. Daca nu ati incercat sa faceti propaganda pentru Geoana, orbeste, neargumentat, prin calomnierea lui Basescu doar asa, de dragul de a spune macar ceva, as fi spus ce am spus de la bun inceput: ca eu sunt de ALTA parere, dar dvs aveti dreptul la parerea dvs, asa cum am eu dreptul la a mea! Si acum sustin la fel. Dar discutia me-a relevat modul dvs, de a gandi si de a proceda. Mod de a gandi, pe care eu il consider inacceptabil la un politician.

 39. Pt pelanga

  1. Eu nu pun intrebari – asa cum spuneti – prostilor, ci vizitatorilor cu care comunic si discut. Nu accept acest argument – „a fost o formula de guvernare”. Dupa logica voastra intoleranta – nu poate fi o formula de guvernare cu TRADATORI, nu?

  2. Nu PSD nu a mai vrut sa isi asume responsabilitatea guvernarii cu PD-L, ci exact PD-L l-a scos pe Nica sa ii forteze sa plece, ca sa ramina pt perioada electorala numai PD-L sa ii asigure victoria lui Basescu.

  3. Raspunsul la intrebare „DE CE PD-L era bun, acum un an, pentru a guverna imreuna, iar inainte de alegeri” – nu? e simplu „PSD a vazut, ca si PNL anterior, cu cine are de a face. Si nu mai vrea”.

  4. Electoratul PD-L nu poate fi anticomunist, pentru ca Basescu a fost comunist si a condamnat de forma comunismul, nu fundamentala, nu i-o fi dat voie tismanenii… PD-L nu e partid de dreapta, ci de stinga si se plaseaza fortat pe dreapta ca sa elimine PNL, iata ca nu-i reuseste.

  5. Electoratul PSD, daca este cum este, nu e unul mai rau decit electoratul de stinga din alte tari socialiste. Se va schimba prin cooperarea cu segmentul electoratului PNL. PSD si PNL sint ambii patiti si va trebuie sa se tolereze si sa se impace, pentru ca sa nu mai fie dezastrul creat de comunistul Basescu. El nu e mai putin comunist decit Geoana. PD-ul sau a fost si ramine un partid de stinga.

  6. „Asa ca nu mai umblati cu propaganad ieftina, ca nu tine”.

  7. Sinteti mai departe obraznic. Dumneata judeci dupa ureche. Am fost si am ramas mai anticomunista decit toti liberalii din Parlamentul RM. Dar la romani nu-i vad pe social-democrati cum ii vedeti voi si nu accept asemuirea comunistilor din RM cu social-democratii din Romania. Voi ii impingeti artificial pe ei spre Rusia, ca sa ii eliberati loc PD-L-ului. Nu tine.

  8. Foarte interesanta abordare… Basescu poate face orice ca se acopera cu americanii. Aveti idee cine a organizat protestele din 7-8 aprilie? Nu aveti, dar eu stiu – forte pregatite special via Ucraina, Polonia si de peste ocean… Mai mult nu spun, dar cind spuneti de americani, nu-i mai bagati la sonorul cuvint OCCIDENTAL pe niste zapaciti profitori fosti demnitari si ajunsi sa caute bani prin cercuri dubioase.

  9. Eu de partea Moscovei nu am fost niciodata in viata. Eram la New York atunci cind Valeriu Cosarciuc mi-a trimis prin e-mail memorandumul Kozak si eu am trimis considerentele mele pentru a analiza politica a documentului pentru AMN, din care faceam parte. Era in 2003. Si am sosit la Chisinau, iar a doua zi, la ora 9.00 eram in perimetrul unde s-au si produs evenimentele d ela 7 si 8 aprilie. Nu ma faceti sa va spun sa va luati batista in mina.

  10. Dupa asa judecati si postare nu ma mir ca demagogioa infloreste la adeptii lui Basescu. De aceea si sint partide prorusesti la Chisinau la putere in permanenta, pentru ca ati pierdut d emulta vreme busola. PNL nu este partid prorusesc si o stiu si pruncii, numai nu frontistii care azi il servesc de zor pe Basescu, fostul amic al lui Rosca si al disparutului-aparutului brisc Cubreacov.

  11.Cum adica mint? Basescu nu pooate fi comandant suprem si presedinte CSAT, daca nu stie unde ii este adjunctul. Vreti sa spuneti ca SRI-ul nu stia, nu ma faceti sa rid de Basescu si mai tare. O fi fost CLANDESTINA vizita lui Geoana pentru presa, nu pentru Basescu. Siapoi v-a raspuns Willy amanuntit si despre vizita lui Videanu la Moscova, asta nu conteaza? Nu cunosc nici un fel de planuri antiromanesti ce s-ar coace la Moscova. Nu am de unde sti asa ceva, dar asta inseamna ca Basescu nu stie nimic, nu poate opri nimic, nu a putut stabili niste relatii sigure cu sau impotriva Rusiei, inseamna ca nu mai poate fi Presedinte.

  12. Inainte de a ma intreba ceva sa imi reproduceti „calomniile” folosite de mine. Cit vb-a rugat Willy nu i le-ati reprodus, pentru ca nu exista. Pe cine amagiti?

  13. Nimeni nu va intreaba de ce sau de ce nu aveti nevoie. Cei pe care ii numiti jalnici, nu sint. Jalnic e Basescu la fel ca un cal obosit. Comparatia e in defavoarea calului, pentru ca i se spune animal politic. Eu as spune animal politic epuizat, stors si jalnic. Toate bataile de joc au un capat.

  15. Mie Patriciu imi este simpatic, dar nu-l cunosc personal.

  16. Pacat ca nu ai ramas la impresia ca sunt un politician dedicat cauzei unioniste. Si stiu foarte bine sa fac prioritizarile. Si nu bat pasul pe loc nici in general, nici ca argumente.

  17. Restul – toate prostiile gen „nu stiti sa dicerneti intre prioritati si riscati, prin temperamentul neechilibart si incapacitatea de a vedea prioritatile, sau din ranchiuna, din motive personale, sa ajungeti sa faceti propaganda unor forte promoscovite” sint apucaturi frontiste necredibile.

  18. Eu nu fac propaganda pentru nimeni. Ai citit undeva sa spun voteaza-l pe Geoana? Nu, eu nu fac la fel ca UPS, ca Nina Gonta sau alti gonti sa inchei mesajele cu slogane, din lipsa de argumente si slabiciunea argumentelor.

  SI DOCUMENTUL PE CARE, LA SIGUR, NU VEI AVEA RABDARE SA IL CITESTI, CA SA VEZI „CIT DE RPRORUS” E PNL…

  http://www.pavlicenco.md/2008/07/06/manifest-apel-al-pnl-moldova-privind-imperativul-solidarizarii-nationale/

  Manifest-Apel al PNL-Moldova privind imperativul solidarizarii nationale

  Publicat la 6 July 2008; 807 afişări; tag-uri: PNL, Romania, solidarizare | Edit
  Acest document, adoptat la 3 martie 2007, a fost remis presedintilor de partid, Presedintiei si Guvernului din Romania.

  Teritoriul Basarabiei si al Transnistriei – o aschie de pamint cu populatie romaneasca, rupta de mai multe ori, prin forta armelor, din contextul etnocultural si politic firesc, supusa unei deznationalizari dure pe parcursul a circa doua secole de ocupatie straina, – a rezistat si a dainuit in timp. Acest miracol a devenit deosebit de evident la confluenta anilor 80-90 ai secolului trecut, cind a luat avint, in Republica Moldova, Miscarea de Eliberare si de Renastere Nationala. Statul Republica Moldova a devenit independent in urma imploziei URSS, dar si gratie angajarii sutelor de mii de romani-moldoveni intr-o veritabila revolutie de eliberare nationala, ce a pus capat unei dominatii straine de secole. Redobindirea constiintei de neam, decolonizarea totala si revenirea acestui spatiu in familia europeana necesita un efort colectiv de lunga durata, conjugat cu o inteligenta politica aparte. Astazi, dupa 15 ani de la proclamarea Independentei, Republica Moldova, afectata de o profunda criza identitara interna, situata intr-o zona geopolitica disputata, se zbate intre un trecut tragic si un viitor incert.

  Partidul National Liberal din Republica Moldova este constient ca grava problema identitara, situatia politica si economica deplorabila ale celui de-al doilea stat romanesc, rezultate din politicile coloniale sovietice, continuate de regimurile neocomuniste dupa 1991, stationarea trupelor rusesti de ocupatie pe teritoriul Republicii Moldova, existenta unui teritoriu ocupat de un regim terorist, sprijinit de Moscova si necontrolat de Guvernul de la Chisinau, au facut din Republica Moldova un stat-problema. In aceste conditii, Republica Moldova nu dispune de suficiente resurse interne pentru depasirea starii de criza permanente. Este nevoie de o asistenta internationala in stare sa readuca Republica Moldova pe orbita civilizatiei europene. Cel mai firesc sprijin al efortului de europenizare a Republicii Moldova poate veni din partea Romaniei.

  In acest context, Partidul National Liberal se declara consternat de declaratiile tot mai agresive, in stilul razboiului rece, proferate la adresa Romaniei, de catre conducerea comunista de la Chisinau, care nu are nici un merit in edificarea Republicii Moldova ca stat. Comunistii si liderii lor au stat, in cel mai bun caz, in expectativa, in momentul proclamarii independentei statale a Republicii Moldova. Erijarea lor astazi in statalisti consecventi nu este nimic altceva decit o farsa in stil traditional comunist. De fapt, promovind conceptul moldovenismului vulgar si romanofob, comunistii moldoveni sugruma si farima de statalitate ce a mai ramas intr-o societate depopulata prin politici economice falimentare, favorizind tendintele de ancorare a Republicii Moldova in spatiul geopolitic eurasiatic, cultivat cu mult sirg de catre cercuri politice revansarde din Rusia. PNL invita partidele democratice si proeuropene din Republica Moldova sa se solidarizeze in scopul opririi acestui proces distructiv pentru perspectiva europeana a statului nostru.

  In toti acesti ani, guvernarile de la Chisinau au ratat posibilitatile de a merge impreuna cu Romania pe calea integrarii europene. Cu mici exceptii, acestea au preferat sa promoveze politici antiromanesti. In consecinta, Romania a devenit membru NATO si UE, in timp ce Republica Moldova a alunecat in mod grav spre statutul rusinos de cea mai saraca tara din Europa. Acesta este rezultatul logic al politicii comuniste, dominate de instincte antiromanesti.

  Si tot in acesti ani, Romania a tinut cont mereu de reticenta – chiar de ostilitatea – guvernarilor de la Chisinau, rezervindu-si rolul de a contribui la educarea tinerei generatii, de a fi avocat pentru admiterea Chisinaului in diferite aranjamente europene, de a ajuta in proiecte economice cind nu exista, pur si simplu, o alta solutie. Spre deosebire de oficialii de la Chisinau, sutele de mii de cetateni ai Republicii Moldova, care au beneficiat, in acesti ani, de asistenta materiala si umanitara a statului roman, ramin profund recunoscatori pentru ajutorul dezinteresat, oferit in spiritul relatiilor dintre frati. Prin aceasta perspectiva, politica sincera a Bucurestilor devanseaza constant propaganda antiromaneasca, fapt ce ii irita enorm pe stabii comunisti de la Chisinau.

  Partidul National Liberal din Moldova considera ca acum, odata cu revenirea definitiva si plenara a Romaniei in spatiul euroatlantic – sigur si solidar -, a sosit si momentul solidaritatii etnoculturale romanesti, ca unica sansa pentru a se oferi si Republicii Moldova un viitor civilizat cert. Doar aceasta asistenta, care trebuie sa devina permanenta, coroborata cu strategiile Uniunii Europene, ar putea readuce si al doilea stat romanesc in comunitatea euroatlantica. Constiinta unui asemenea obiectiv nu poate fi impiedicata de nici un fel de manifestari antieuropene si antiromanesti, la care se deda conducerea antinationala de la Chisinau, votata de o populatie insaracita cu buna stiinta de catre o grupare interesata doar de pastrarea, cu orice pret, a puterii si a propriilor privilegii economice.

  Guvernarea comunista de la Chisinau a legalizat cetatenia dubla pentru a amplifica afluxul de bani de la propriii cetateni, plecati la munca in strainatate. Unicul export profitabil al Republicii Moldova sub guvernarea comunista a devenit cel al bratelor ieftine de munca. Insa politica de depopulare a Moldovei a adus si efecte nebanuite de catre comunistii romanofobi. Pentru cetatenii Republicii Moldova, Europa se asociaza tot mai mult cu Romania, cu cetatenia romana. A deveni cetatean roman inseamna a deveni parte a unei democratii europene, a sistemului cu reguli ale economiei de piata, bazate pe respectarea neconditionata a legii. Aceste practici creeaza precedente extrem de periculoase pentru dominatia regimului politic autoritar de la Chisinau, pentru traficul de influenta si ingerintele protectioniste ale politicului in viata economica din Republica Moldova. In asa fel, romanismul echivaleaza pentru comunistii moldoveni cu deplasarea discursului proeuropean din zona demagogiei politice in zona realizarii practice. Iar aceasta, la rindu-i, echivaleaza cu pierderea puterii politice. In acest sens, comunistii sint sortiti, prin definitie, sa ramina romanofobi incorigibili.

  In fata pericolului permanentizarii crizei cronice, care a afectat Republica Moldova, Partidul National Liberal din Moldova vine cu un proiect special – politic, social-economic si cultural -, numit Uniunea Interstatala Romania–Republica Moldova. Acest proiect poate fi infaptuit cel mai lesne prin semnarea, intre Romania si Republica Moldova, a unui tratat interstatal de fraternitate si de parteneriat european privilegiat, ce ar avea ca scop major integrarea plenara a celor doua state romanesti in UE. Este un proiect de europenizare, de utilizare cit mai rationala a resurselor Uniunii Europene, in scopul modernizarii rapide a acestora si recuperarea raminerii in urma a Republicii Moldova. Prin cresterea economica si reformele promovate, Romania si-a demonstrat capacitatea de a onora standardele europene. Urmarea exemplului ar aduce si Republica Moldova, in urmatorii zece ani – 2008-2018 -, la standardul de viata din UE.

  Adresam Guvernului roman propunerea de a initia un program de fluidizare reciproca a informatiilor intre doua maluri ale Prutului, ceea ce ar conduce la o cunoastere mai buna in Romania a realitatilor din Republica Moldova, de a incuraja depasirea tabuizarii temei Basarabiei. De asemenea, PNL-Moldova pledeaza pentru o relatie financiara total transparenta intre Bucuresti si Chisinau, care sa fie reluata de la zero. Actiune ce ar trebui precedata de publicarea intregii asistente acordate in 15 ani prin diverse proiecte ONG-urilor sau altcuiva din Republica Moldova, pentru a se evita specularile politice. In Republica Moldova, exista banueli ca acei bani au servit la imbogatirea unora ce nu-si pot justifica averile, dar care au devenit azi aliati ai comunistilor si incrimineaza asistenta financiara romaneasca exact celor care nu au participat la procesul de “facere de averi din afacerea profitabila a romanismului”. “Miinile murdare” nu trebuie sa discrediteze nobila idee de reintregire a neamului.

  PNL-Moldova pledeaza pentru necesitatea conjugarii eforturilor clasei politice romanesti de pe ambele maluri ale Prutului pentru edificarea noastra in comun asupra mai multor aspecte spinoase ale relatiilor moldo-romane. Partidul National Liberal din Moldova – prin identitatea, scopurile, conceptele si actiunile sale – incearca sa creeze un precedent de omogenizare a infrastructurii politice din cele doua state romanesti care, in cadrul UE, isi vor realiza idealul de unitate nationala.

  In viziunea PNL-Moldova, conceptul Uniunii Interstatale Romania—Republica Moldova ar putea include formarea etapizata a organelor de coordonare a politicilor acestei structuri, intre care o Adunare Parlamentara, formata din cite treizeci de deputati din ambele state, ce se vor intruni in sesiuni periodice la Bucuresti si Chisinau si care se vor preocupa de armonizarea si omogenizarea legislatiei Republicii Moldova cu cea a Romaniei, de Bugetul special al Uniunii Interstatale. Totodata, Comisia Executiva interstatala, ce si-ar putea avea oficiul central la Iasi si ar fi formata dintr-un numar egal de reprezentanti ai Guvernelor Romaniei si Republicii Moldova, ar putea avea, in sfera sa de coordonare, executarea Bugetului comun, politicile de apropiere a Republicii Moldova de UE, obtinerea si realizarea unui mini-plan Marshall pentru solutionarea conflictului transnistrean si reabilitarea social-economica postconflict a R.Moldova, identificarea proiectelor de asistenta financiara internationala pentru Fondul de pensionare al celor doua state romanesti. Casa Sociala Interstatala ar putea promova unificarea sistemului de pensionare a cetatenilor din cele doua state si gestiona fondurile de pensii sociale.

  Acest concept va fi dezvoltat de Partidul National Liberal din Republica Moldova pentru a fi propus Parlamentului de la Chisinau. Totodata, ar fi de un real folos – pentru a reda o speranta romanilor, dar si tuturor celorlalti cetateni ai Republicii Moldova, ca si pentru a sensibiliza Occidentul asupra unei asemenea oportunitati, pentru a rezolva o grava problema din sudul Europei de Est – declansarea de discutii politice intre reprezentantii clasei politice de la Chisinau si de la Bucuresti. De vreme ce Romania declara ca politica sa va ramine neschimbata fata de Republica Moldova, fiind incadrata in standardele democratiei si ale respectarii drepturilor si a libertatilor omului, orice discutii si negocieri spre binele oamenilor isi au dreptul la viata. Guvernarile se perinda, iar poporul ramine. PNL-Moldova crede ca a venit timpul pentru a se face mai multa dreptate istorica acestei parti a poporului roman, care inca nu-si gaseste locul si destinul intr-o Europa tot mai unita.

  Adoptat in sedinta din 3 martie 2007
  a Delegatiei Politice Nationale a Partidului National Liberal din Republica Moldova

 40. Timisoara nu mai vrea comunistii la putere. Ardealul spune NU GEOANA! Ardealul nu se dezminte. Acolo oamenii sint anti-comunisti convinsi, acolo oamenii au constiinta si coloana vertebrala. Bravo Timisoara!

  http://www.youtube.com/watch?v=8GrgHAanvHc

 41. http://pnl.md/index.php?option=com_frontpage&Itemid=1

  Partidul National Liberal ii felicita pe toti romanii

  Partidul National Liberal ii felicita sincer pe toti romanii cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei. Anul acesta pentru romanii din Republica Moldova este o sarbatoare speciala, pentru ca romanii au devenit, in sfirsit, liberi si in cel de-al doilea stat romanesc. Aceasta s-a produs dupa alegerile parlamentare anticipate de la 29 iulie, in care PNL a sprijinit partidele liberale cu sansa de a trece in Legislativ, sloganul PNL fiind “Libertatea e aproape”. PNL a apropiat-o cu toata forta sa.

  Partidul National Liberal a promovat constant valorile nationale, identitatea romaneasca si redobindirea constiintei nationale, fara de care romanii nu au viitor european.

  In Republica Moldova s-a produs schimbarea, PNL si-a exprimat speranta ca alegerile Presedintelui R.Moldova vor insemna asezarea ireversibila a statului nostru pe un fagas romanesc si european. In curind, si romanii din Romania isi vor face alegerea politica prin alegerile prezidentiale, in care romanii vor vota pentru stabilitate, cooperare, compromis si unitate politica, pentru Europa si pentru Basarabia.

  Partidul National Liberal este partidul care, acum doi ani, a sarbatorit Ziua Europei si a dansat Hora Unirii in plin regim communist, in Scuarul Operei Nationale, chemind la unitate pe toti romanii. Partidul National Liberal pledeaza programatic pentru Uniunea Interstatala Romania-Republica Moldova, ca proiect de accelerare a integrarii R.Moldova in UE, pentru iesirea din CSI, pentru integrarea R.Moldova in NATO, pentru limba romana in Constitutie si iesirea statului nostru dn sfera de influenta rusa, prin retragerea militara a Kremlinului de pe teritoriul nostru national si retragerea sprijinului politic si economic acordat de Moscova regimului separatist de la Tiraspol.

  PNL spera ca va veni o zi cind adevarul despre istoria noastra va servi drept temei pentru solidaritatea romanilor, care se vor uni in jurul proiectului de Parteneriat Strategic “Pro Europa” dintre Romania si Republica Moldova, care ii va uni pe toti romanii in Europa, cu regasirea lor intr-un spatiu politic, economic, social, cultural si spiritual romanesc.

  Partidul National Liberal
  1 Decembrie 2009

 42. Jay … asa spunea si Ceausescu despre cetatenii din Timisoara si citeva zile mai tarziu disparuse ..

  Stai linistit… deja e prea tarziu sa mai faci propaganda …

  Geoana va castiga cu mai bine de 54% stiu deja si sondajele cele adevarate.

  Bye … ne mai auzim Duminica seara ca sa vad cum ai sa zici ca is trucate alegerile sau mai stiu eu ce kkturi or sa iti mai treaca prin minte….

 43. to: „Pavlicenco

  „18. Eu nu fac propaganda pentru nimeni. Ai citit undeva sa spun voteaza-l pe Geoana? Nu, eu nu fac la fel ca UPS, ca Nina Gonta sau alti gonti sa inchei mesajele cu slogane, din lipsa de argumente si slabiciunea argumentelor.”

  D-na Pavlicenco,
  cu permisiunea DVS, pastrezi argumentele pentru mine. Se poate ?

 44. Sa va spun un banc despre sondaje.. tipic romanesc

  Cica vine seful staffului electoral a lui Basescu si ii spune …

  -„Domnu’ Basescu am doua vesti … una buna si una rea. Pe care doriti sa o auzti prima ?”
  La care Basescu spune: Pai incepe cu aia buna ….

  – Pai sefu … vestea buna este ca aveti 60 % in sondaje
  la care Basescu : Pai asta e foarte bine inseamna domnule ca am castigat un nou mandat ca suntem buni…. Ia spuneo pe aia proasta acum

  -Pai sefu vestea proasta e ca Geoana are 70% in sondaje

 45. Pt UPS

  Se poate, multstimate vizitator.

 46. to: V.Pavlicenco

  Multumesc pentru intelegere.

 47. Free Willy spune:
  2 December 2009, la 10:10

  „Sa va spun un banc despre sondaje.. tipic romanesc”

  Nimic nou si nici distractiv. Ultima data am auzit acest banc saptamina trecuta la „Realitatea TV”, spus de „mogu-lasii” acestui post.

  Prima data l-am auzit 10 ani in urma si in fiecare an in preajma alegerilor.

  Nimic nou. Nimic distractiv.

  Jos comunistii !

 48. Care comunisti ba cretinule …. ? Ultimii au ramas in Md ,

  In Romania Partidul Comunist este interzis de lege

  Sa strigi acum la 20 de ani dupa caderea comunismului, joc comunismul trebuie sa fii clar intarziat mental.
  – Romania este membru cu drepturi depline al Uniunii Europene
  – Romania este membru cu drepturi depline in NATO

  Nici daca ar candida Lenin insusi nu s-ar putea intoarce comunismul in Romania

  Singurii care mai striga jos comunistii sunt comunistii din voi care au tatuat pe creierul vostru secera si ciocanul si nu mai puteti scapa de imaginea asta cit traiti

  Mai trebuie sa va suport inca 3 zile … dupa aia nu o sa mai aiba Basescu bani sa va plateasca …derbedeilor!

 49. TO: Free Willy spune:
  3 December 2009, la 12:12

  „Care comunisti ba cretinule …. ? Ultimii au ramas in Md ,”
  Iliescu si gasca lui ce culoare are, ma desteptule ?
  Pentru ce tinerii, care au murit in 1989 ….s-au sacrificat cumva pentru Iliescu cel ROSU sau Iliescu i-a sacrificat pentru Rosu lui ?
  Vezi, bade, ca ciuma Rosie bintuie ca o naluca prin Romania ?

 50. UPS:

  Demagogie si prost gust …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *