Doua treimi de romani contra lui Basescu, iar Antonescu – in rolul lui Lupu

busoi-si-antonescuIl ascult pe Basescu si ma minunez cum cultiva manipularea la romani. Ura, tensiunea, dezbinarea, ca metoda de coabitare politica. Sa cistigi numai o treime din voturi, cu toata tevatura asta de referendum. Dar daca nu era referendumul? Oare cite procente lua Basescu dupa atita scandal peste scandal? Si daca nu era nici turismul electoral? Este votul romanilor liber consimtit? Nu cred.

Basescu a luat un rezultat mic, desi a mobilizat toate autobuzele din Romania. Acest vot mic pentru Basescu este o palma enorma. El nu avea sa cistige nici atit decit prin falsificare. Imi imaginez cum va falsifica in turul doi.

Crin Antonescu, daca se mentin rezultatele anuntate prin exit-poll, a adus un frumos rezultat PNL si, iata, Basescu a si inceput curtarea. A uitat cumva pe unde «umbla» majoritatea aia cu Antonescu – pe la «Grivco», a uitat de Patriciu cumva?

Acum Antonescu poate fi in situatia lui Marian Lupu in  R.Moldova, dupa 29 iulie. Si vreau sa explic asta. Lupu, asemuit comunistilor, criticat pentru ca «s-a trezit, intr-un tirziu» si a plecat de la PCRM,  a devenit brusc invitat la dialog si curtat, spunindu-se ca «totul acum depinde de el». Inainte de 29 iulie PNL-Moldova a trimis scrisori cu propunere de cooperare unui numar de patru partide – PL, PLDM, AMN si PD. Am avut multe discutii in partid daca trimitem la trei sau la patru partide. Am trimis la patru. Stiati cine ne-a sunat? O singura persoana: Dumitru Diacov. Noi, insa, pornind de la spiritul care domina opinia publica, nu am indemnat, in campania electorala pentru anticipatele de la 29 iulie, ca lumea sa voteze si pentru PD. Am fi fost invinuiti de proPCRM, de toate nebuniile de pe lume. Le-am spus atunci colegilor: o sa vedeti dupa alegeri cum PD va conta imediat si stitudinea se va schimba fata de PD si Marian Lupu. Insa acum nu poti spune ceva proPD, ca nimeresti in gura lupului liberal, pentru ca «esti si pentru un Lupu devenit peste noapte democrat». De ce am spus asta?

Pentru ca rezultatul al treilea al PNL din Romania, al lui Crin Antonescu, il plaseaza pe acesta pe un loc mai important chiar decit este proportional numarul de voturi exprimate. Acum pozitia PNL e «de aur», ca si pozitia PD in Moldova. Acum de PNL depinde incotro va merge Romania, ce forte vor forma Guvernul, cum vor merge statul si societatea mai departe – cu scandal si hahaiala ori cu dialog, consens, compromis, toleranta, principii democratice, reforme liberale, standarde europene.

PNL-Romania are un rezultat bun si fara sa fie cu mina pe resursa administrativa, nu s-a erodat dupa o guvernare, care a fost buna chiar si impiedicata de Basescu, Blaga si Boc, de partidul struto-camila arogant PD-L.

O sugestie pentru PSD, care a luat un rezultat bun, nu putem nega asta. Ca in PD-L nu cred. Faceti totul ce puteti sa se imbunatateasca modul de votare. Asa cum este acum nu se mai poate.

Vitalia Pavlicenco

Loading Facebook Comments ...

305 Comments

Add a Comment
 1. to: Free Willy spune:
  3 December 2009, la 20:08

  Free, fiecare cu gustul lui…..
  Daca sustii ca ti-a placut Geoana la confruntrea cu Bace, esti cel mai mare demagog…..

 2. Pt toti ProBaseschistii

  Prietenul nostru comun Constantin Tanase spune intr-un editorial de miercuri:

  „Cu ocazia electoralei din România, am avut ocazia să constat (încă o dată) că românii noştri basarabeni (cu paşapoarte) constituie un electorat specific. Dacă aş avea cetăţenie română şi dreptul de vot, aş spune totul ce cred despre ei, dar aşa nu pot. Prietenii mei, care nu cântă la pian, ştiu de ce.”

 3. UPS:

  Ma bucur ca ai trimis in sfirsit un mesaj care sa nu contina cuvintul „comunist”

  Pot aprecia confruntarea slaba iar formatul propus de Turcescu lipsit de bun gust. Personal pentru faza cu Bibilia de la sfirsit , l-as bate cu cartea in cap pe Turcescu, a fost de-a dreptul grotesc.

  Basescu a atacat din nou pe 2 – 3 chestii fixe care oricum nu mai intereseaza pe nimeni

  Geoana a fost total descoperit si derutat pe parte de politica externa care priveste MD UKR si RU

  Totusi fara a fi subiectiv Geoana a venit cu un proiect politic ceea ce reprezinta mai mult decat ” hahaelile” lui Basescu si poate fi chestie buna, iar eu tocmai acest proiect politic il sprijin si am sa fac tot ce e posibil sa fac parte din el

  Oricum personal cred ca meritam mai mult decit Basescu!

 4. TO: Free Willy spune:
  4 December 2009, la 12:12

  Free, care proiect a d-lui Geoana te-a incurajat ?

  Nu cunosc personal niciun candidat din toti, care vor sa devina presedinte.

  Pot fi subiectiv, dar naiv – nu !
  Orice proiect acoperit financiar si cu resurse umane, nu poate fi implementat de oameni slabi la capitolul „capacitate de a conduce”.
  Parerea mea este, ca Geoana nu are forta, tarie si experienta de a conduce. Habar nu are de notiuni economice. Ti-a placut faza cu „legea responsabilitatii fiscale” ? Ce a raspuns la intrebarea intrebarea lui Basescu daca are Geoana idee ce inseamna aceasta lege ?
  Am „hahait” si eu tare de tot. Nu-ti pot reda durata hahait-ului.
  El v-a fi condus, ori un sef de stat trebuie sa lupte dur, daca este cazul.
  Diplomatia este o alta meserie. Acolo este nevoie de multa /o alta/ stiinta, trebuie sa ai fler” diplomatic si sa stii foarte bine rolul tau in cercul diplomatilor. Chind era Geoana ministru de externe, eram inchintat de el, altii poate niciodata nu au fost inchintati. Acolo mie mi se parea bun.
  Mi se pare /cu presedintia/ ca s-a bagat pe un fagas strain. Si-a descoperit locurile slabe.
  Eu, care am ascultat cum Iliescu il face „Prostanac” pe Gheoana, Crin Antonescu il face „Las” si el la rindul sau pare a fi foarte slabut….ce sa cred ?
  Tu chiar crezi in aceasta alianta contra Basescu ?
  Este normal sa urmarim cum se inhama ei toti contra unui singur Basescu ?
  Ei nu s-au inhamat sa aduca binele in casa Romanilor, dar sa-l dea jos pe Basescu! Si cu cine ?
  Cu Iliescu, Nastase si multi altii, care toti anii sunt pe la guvernare, cu matusile lor cu tot ?
  Oare un Presedinte al Senatului poate declara ca el nu a fost inca Presedinte si nu a putut face romanul „fericit” ? El, fiind al doilea om in stat ? Oare trebuie sa fii neaparat primul, ca sa poti face ceva mai mult ? Oare tara depinde de un singur OM ? Oare Basescu de unul singur poate fi mai influient si mai puternic ca toti ?
  Inclin sa cred ca DA !
  Mai apoi, incerc sa inteleg/intrebarea de ieri seara a lui Geoana/, de ce Basescu in 5 ani de presedintie s-a certat cu Vintu, Patriciu si altii ca ei ? Poate ca a reusit sa inteleaga bine „ce hram” tin ?
  Incerc sa inteleg de ce timp de 5 ani, Patriciu a tacut „chitic” despre „incidentul” cu baietelul de la Ploiesti/ la mitihg/ ? I-a fost convenabil ?
  Acum ii este convenabil sa nu taca ? Asta este anturajul lui Geoana ?
  Lui Basescu nu i-a placut atare anturaj si s-a destantat de el.
  Care presedinte nu ar face-o ? Numai unul totalmente dependent !

  Pina la urma, ei toti sunt „unsi cu alifie „, dar unul va fi ales.
  Eu aleg Basescu. Tu alege ce vrei, asa va proceda tot romanul, care va iesi la vot.

  „Oricum personal cred ca meritam mai mult decit Basescu!”

  Nmai nu cred ca Geoana este mai mult ca Basescu!
  Pentru romani el este cam Putin.

  Numai bine!

 5. Lasa bre’ Willica ca (cacofonie intentionata) faci tu propaganda si pentru mine. Eu duminica si zilele urmatoare voi fi, asa cum sint constant pe aici de peste opt ani. Ceea ce nu pot spune despre tine, amigo. Dupa ziua de maine, toti aplaudacii comunistului Geoana vor disparea, asa cum au disparut de pe site-uri si ppcd-eii.

  Spre deosebire de voi, noi nu ne dam cu dosul de pamant daca nu iese Basescu. Dar voi cred ca va bagati unghia in gat daca nu va iesi Geoana..

  Cel mai bun sa castige, tovarashe. Si ne reauzim pe aici dupa ziua de maine, daca o sa mai ai timp de noi..ceea ce nu cred.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *