Doua treimi de romani contra lui Basescu, iar Antonescu – in rolul lui Lupu

busoi-si-antonescuIl ascult pe Basescu si ma minunez cum cultiva manipularea la romani. Ura, tensiunea, dezbinarea, ca metoda de coabitare politica. Sa cistigi numai o treime din voturi, cu toata tevatura asta de referendum. Dar daca nu era referendumul? Oare cite procente lua Basescu dupa atita scandal peste scandal? Si daca nu era nici turismul electoral? Este votul romanilor liber consimtit? Nu cred.

Basescu a luat un rezultat mic, desi a mobilizat toate autobuzele din Romania. Acest vot mic pentru Basescu este o palma enorma. El nu avea sa cistige nici atit decit prin falsificare. Imi imaginez cum va falsifica in turul doi.

Crin Antonescu, daca se mentin rezultatele anuntate prin exit-poll, a adus un frumos rezultat PNL si, iata, Basescu a si inceput curtarea. A uitat cumva pe unde «umbla» majoritatea aia cu Antonescu – pe la «Grivco», a uitat de Patriciu cumva?

Acum Antonescu poate fi in situatia lui Marian Lupu in  R.Moldova, dupa 29 iulie. Si vreau sa explic asta. Lupu, asemuit comunistilor, criticat pentru ca «s-a trezit, intr-un tirziu» si a plecat de la PCRM,  a devenit brusc invitat la dialog si curtat, spunindu-se ca «totul acum depinde de el». Inainte de 29 iulie PNL-Moldova a trimis scrisori cu propunere de cooperare unui numar de patru partide – PL, PLDM, AMN si PD. Am avut multe discutii in partid daca trimitem la trei sau la patru partide. Am trimis la patru. Stiati cine ne-a sunat? O singura persoana: Dumitru Diacov. Noi, insa, pornind de la spiritul care domina opinia publica, nu am indemnat, in campania electorala pentru anticipatele de la 29 iulie, ca lumea sa voteze si pentru PD. Am fi fost invinuiti de proPCRM, de toate nebuniile de pe lume. Le-am spus atunci colegilor: o sa vedeti dupa alegeri cum PD va conta imediat si stitudinea se va schimba fata de PD si Marian Lupu. Insa acum nu poti spune ceva proPD, ca nimeresti in gura lupului liberal, pentru ca «esti si pentru un Lupu devenit peste noapte democrat». De ce am spus asta?

Pentru ca rezultatul al treilea al PNL din Romania, al lui Crin Antonescu, il plaseaza pe acesta pe un loc mai important chiar decit este proportional numarul de voturi exprimate. Acum pozitia PNL e «de aur», ca si pozitia PD in Moldova. Acum de PNL depinde incotro va merge Romania, ce forte vor forma Guvernul, cum vor merge statul si societatea mai departe – cu scandal si hahaiala ori cu dialog, consens, compromis, toleranta, principii democratice, reforme liberale, standarde europene.

PNL-Romania are un rezultat bun si fara sa fie cu mina pe resursa administrativa, nu s-a erodat dupa o guvernare, care a fost buna chiar si impiedicata de Basescu, Blaga si Boc, de partidul struto-camila arogant PD-L.

O sugestie pentru PSD, care a luat un rezultat bun, nu putem nega asta. Ca in PD-L nu cred. Faceti totul ce puteti sa se imbunatateasca modul de votare. Asa cum este acum nu se mai poate.

Vitalia Pavlicenco

Loading Facebook Comments ...

305 Comments

Add a Comment
  1. Pt. doamna Pavlicenco personal,
    Stimata doamna, am spus foarte limpede de cand am intra pe blogul dv. Sunt banatean ai stiu foarte bine ce votez , pe cine votez si cum votez. Eu n-am faccut revolutia romaneasca la TV cum nu a facut-o nici un banatean!! Priviti ce numar impresionant de voturi au fost date lui Basescu in Banat si in Ardeal. Daca nici faptul asta atat de simplu si de cinstit de inregistrat nu va da de gandit e oierderea dv, nu a noastra. Si nici a celor care in Basarabia au votat probasescu.Este regretabil ceea ce faceti.

  2. Pitar mai asteapta putin sa isi pregateasca VP colectia de blesteme si injuraturi si amenintari. ma gindesc cu groaza daca VP era ministru de interne ce viata era in Moldova pentru aia care nu gindesc ca ea. NINA GONTA ARE DREPTATE. VP duce paranoia pe culmi nebanuite ca si corneliu vadim tudor. deci 90% care au votat Basescu in Moldova sint prosti. bravo VP la mai mare!

  3. Dna Pavlicenco,

    Am facut o referire la aceasta postare a dumneavoastra pe blogul meu.

    Aseara, dupa anuntarea exit-poll-urilor, dupa discursul tensionat al lui Crin, m-am culcat mahnit. Azi am ajuns la concluzia ca trebuie sa trecem la treaba pentru a ne indeplini crezul: fara Traian Basescu la Cotroceni.

    Pe la ora 12.00, Crin a venit in sprijinul nostru cu o conferinta de presa. Nu negociaza cu Traian Basescu si nu il sustine pe Traian Basescu in turul II. Va sustine un viitor guvern care va ca punct central proiectul Klaus Johannis si nu numai. Dupa putin timp a iesit Geoana si a raspuns apelului lui Crin. UDMR s-a raliat acestei idei. Minoritatile nationale au anuntat ca in acest caz sustin proiectul Klaus Johannis. Pentru noi, sustinatorii liberali, este clar.

    Vad ca sunteti invadata de basescieni. Inseamna ca sunt deranjati de faptul ca liberalii nu renunta la obiectivul principal de a scoate pe Traian Basescu de la Cotroceni. Este treaba lor. Noi ne continuam actiunile si pe blogurile liberale comentam in favoarea unei posibile aliante de guvernare PNL-PSD-UDMR-Minoritati. Normal, pentru a ajunge aici, va trebui sa sustinem in turul II pe Mircea Geoana. Nu este candidatul nostru insa este singura solutie ramasa pentru indeplinirea obiectivului principal.

    Propaganda facuta de pedelisti cu comunistul Iliescu, manipulatorul Hrebenciuc, incultul Vanghelie ne arata doar ca sunt disperati. Nu acestia vor conduce Romania. Pedelistii uita ca in PSD exista un Titus Corlatan, Cristian Diaconescu, Liviu Dragnea si altii. Uita ca la ei sunt Elena Udrea, Monica Iacob Ridzi, Berceanu, Videanu, Boc, Negoita, Roberta Anastase si multi altii care au facut dovada clara a incompetentei politice in actul administrativ. Nu mai spun despre faptul ca imaginea unor pedelisti in fata oamenilor simpli este mai rea decat a unuia ca Vanghelie sau Becali !

    Va urez sa aveti succes in munca de a arata celor din jur ce inseamna liberalism si care sunt valorile liberale.

    Cu deosebita stima,

    Cepeca

  4. Vitalia Pavlicenco

    4 ore atzi ashteptat ? eu cu bunica am stat in rand de la 11:20 – pana la 18:50 . Am ieshit din ambasada la ora 19:00. Dvs 4 ore ? va-ti plcitisit ? prost organizat ? dar totushi.. era posibil de votat … nu era imposibil… pai nu kred ka meritati nici cetatenia Romana. Rushine !
    Cred ca ati fost fericita cand ati votat pentru planta aia de Crin. Ash da orice sa va vad mimica cand domnu` Crin a spus azi urmatoarele : NE VOM UNI CU UDMR SHI V-OM DA TOATE VOTURILE PENTRU GEOANA.
    Bhaha .. v-a taiat greatsa ! tot pentru comunishti e shi planta !

  5. Doamna Pavlicenco, eu pot sa inteleg de ce „antenele” repeta prostia cu 2/3 care au votat impotriva lui Basescu, dar dvs ce avantaj sperati sa aveti din propaganda acestei minciuni? Da, sigur, unii sunt contra lui Basescu. Altii au votat, insa, pentru… alt candidat decat Basescu – si atat. E o nuanta semnatica aici, daca sunteti atenta. Cred ca faceti greseala de a „imprumuta” sentimentele dvs (de ura pentru Basescu) electoratului roman.

  6. Chestia cu sustinerea PNL Antonescu pe Geoana in turul doi nu miroase prea bine si ar putea sa-i coaste o perdere din partea electoratului PNL-ist care va migra spre PDL, din punct de vedere al structurii demografice electoratul PSD-ist e unul in varsta si mai putin instruit, cel al PDL-ului e unul instruit si cuprinzand persoanele medii dupa varsta, cel a PNL este unul din studenti, proaspat absolventi ai diferitor facultati, e putin probabil ca acestea sa voteze la fel in turul doi ca si socialistii neinformati ai lui Geoana.

  7. SI VITALIA TACE DRAGI PRIETENI! SI TACEREA E UN RASPUNS!

  8. Visatorule, nu-ti face iluzii. Din cate stiu, dna Pavlicenco nu ramane nciodata fara replica. Si cred ca nici acum nu va renunta la atitudinea sa, chiar daca mai multi i-au spus ca nu are dreptate, ca Geoana nu mai este credibil, ca s-a compromis cu acea vizita de taina la Moscova etc.

    Eu abia acum am reusit sa citesc ce s-a mai scris, ca sa ma conving ca parerea mea nu este singulara. Ma bucur ca e asa. Nu ma astept insa la vreo schimbare de ton din partea dnei Pavlicenco.

  9. Pt bogdan bucuresti

    Aveti dreptate, trebuie ceva schimbat. Pentru ca oamenii sa nu stea ore in sir sau sa dea din mina a lehamite si sa nu mearga la vot. Vorbesc de suplimentarea sectiilor de votare la Chisinau. Pe linga asta, un prim exemplu ca Basescu vrea sa devina altul si sa inspire un minim incredere, ar trebui sa se dea o ordonanta de Guvern Boc-Blaga si sa se interzica turismul electoral.

    Pt Mihai

    De ieri faptul ca 90% din romanii basarabeni au votat Basescu ma tot pune pe ginduri si cred ca e lipsa de informare, lipsa de televiziune publica in Romania si Moldova, lipsa de acces al basarabenilor la o TVR 1 cu adevarat publica.

    Nu cred ca trebuie sa va preocupe viitorul meu politic, pe care eu nici nu mi-l propun. Daca vom discuta pe aceasta tema, va voi spune amanuntit ce am in vedere. Nu vad nici o legatura intre neinformarea basarabenilor cine e Basescu si cite nu a facut pentru ei si viitorul meu politic, la virsta mea de 56 de ani. Iertati-ma, ca azi e luni..

    „Basarabenii au efectuat cu mare greu schimbarea” – nu uitati, insa, Voronin le-a stat in cap 8 ani. Basescu – numai 5 si de la distanta.

    Nu cred ca a nu vota pe Basescu inseamna a fi Maia Laguta. Cam „ingustut” – dar nu va va surprinde – nu ma mira. M-ar mira sa vad niste opinii evoluatem neordinare.

    Pt Tolea

    ceva nu intelegeti. Nu sint in nici o mocirla. La mine acasa e curat. Chiar foarte curat – simbata am facut curatenie generala. Si la sediul PNL e curat, va astept – Calea Iesilor nr.6, et.4.

    Dimpotriva, eu gindesc liber si independent, iar voi – in captivitatea neinformarii. Eu cred asa. Voi aveti dreptul sa credeti altfel, nici nu-mi propun s ava interzic sa ginditi cum vreti. Dar nici eu nu voi permite sa mi se dicteze cum sa gindesc si sa cred.

    Ba am masina. Dar vreau sa votez acasa si aici sa fie regula, sa o faca Guvernul Boc-Blaga-Basescu. Dumneata nu vrei asta? Nu vrea. Mergi si voteaza la Toronto.

    Nu cred ca basescu a invins. Eu cred ca a pierdut. Asa ca nu stiu cine pe cine sa felicite. Nu am lovit pe nimeni. Dar spun clar: opinia mea e ca asa cum marea multime neinformata il voteaza pe Voronin, lucru regretabil, la fel marea multime neinformata il voteaza pe Basescu si greseste. ASTA E OPINIA MEA. Dumneata poti crede asa cum vrei, eu nu te impiedic.

    Eu nu am suferit nici o infringere. daca PNL- Romania a suferit, de ce nu ii dau pace toti lui Antonescu in plata Domnului, ca e un om care a pierdut? Pentru ca nu a pierdut. A cistigat si „rit bien qui rit le dernier”.
    Pt Ilinca

    Nu are atit de mare influenta blogul meu asupra opiniei publice. Nu va pierdeti timpul pe blogul meu. Mergeti pe bloguri mai demne si mai bune.

    Pt Vulturul Brancovenesc

    Raspund inca o data: Nu are atit de mare influenta blogul meu asupra opiniei publice. Nu va pierdeti timpul pe blogul meu. Mergeti pe bloguri mai demne si mai bune.

    Nu fac jocul nimanui si asta lumea intelege extrem de greu. Putini pot intelege ca sint si oameni liberi. Eu sint om liber. sint somer, blogger si presedinte al PNL. Ca persoana, insa, privata, votez cum vreau si spun ce vreau. Inca nu concepeti asta? Inteleg, si asta explica votul masiv pentru Basescu in Moldova, daca sinteti de aici. Daca nu sinteti de aici, inseamna ca inca aveti sansa sa va dumeriti.

    M-ati intrebat „de ce nu ganditi ca aproape 70% din electorat a votat impotriva lui Geoana sau peste trei sferturi impotriva lui Antonescu?” Pentru ca ei nu si-au propus ce si-a propus Basescu si pt ca nu au fost in functia sa. Deci, oamenii nu-l simpatizeaza, el s-a speriat, iata, noaptea trecuta si deja vede ca si aceasta victorie „de etapa” si cea viitoare, daca va fi, va fi una a la Pyrrus.

    PNL are capul sau, eu nu am raspunderea pentru ce face Antonescu, dar incerc sa ii inteleg. Timpul va arata daca pentru PNL ce face si va face e descalificant sau nu.

    Eu nu cred ca turismul electoral e al PSD. Eu cred ca a fost al PD-L. Nu incerc sa va schimb opinia.

    Pt Maria

    Dumitale ti se pare ca eu as fi facut o afirmatie contrara legii. Mie asa nu mi se pare. Daca aveti dreptate, sa ma cheme in judecata cei care au avut de suferit. Daca veti avea nevoie de adresa mea de domiciliu, sa spuneti, v-o dau, sa nu va pierdeti timpul sa o cautati.

    Am dreptul sa spun ce vreau si port raspundere pentru ce spun. Insa, repet ce am mai spus si altora: blogul meu nu are prea mare importanta. Si nici declaratiile difuzate de presa. Daca as fi influentat cum spuneti, nu votau 90 la suta pentru Basescu. Desi – peste 8 mii de votanti in basarabia nu e prea mare cifra, in general. Deci – va contraziceti. Sinteti pre usurica in afirmatii, ar fi bine sa le mai dati si greutate, macar cit de cit.

    Atitudinea mea de ieri nu vi-a placut. S-ar putea sa nu va placa nici cea de azi. Puteti s ao vedeti pe jurnaltv.md. Mie – mi-a placut. Oamenii sint deosebiti.

    Antonescu va suporta consecintele, daca va gresi. Dar poate ca nu va gresi. Dac sta cineva in spatele lui Geoana si in spatele lui Antonescu, eu cred ca sta cineva mascat si in spatele lui Basescu. Toti au pe cineva in spate. daca cineva are comise crime, imi pun intrebarea ce e cu statul asta construit de Basescu, om de stinga, de fapt, care nu poate sa ii traga la raspundere pe criminali?

    Judecati manipulat. Hrebenciuc, Vanghelie si altii – baroni-nebaroni – sint votati de oameni, in cea mai mare parte din Romania, nu de mine. Pe citi romani i-ati convins sa voteze asa cum credeti ca e corect? De ce oare lumea ii voteaza pe unii, daca nu au facut bine Romaniei? De ce l-ati mai votat pe Iliescu, daca a recunoscut primul RM ca stat?

    Din cite stiu, aveti in Romania un Partid Comunist condus de unul Rotaru. Ce are PSD cu acel partis? Si ce faceti cu populatia care voteaza PSD? Adica – cei care il voteaza pe Basescu sint destepti, iar cei care voteaza PSD sint nedestepti? De ce impartiti atit de grav societatea in doua? Nu e frumos. Toti sint oameni, unii mai informati, altii mai putin, dar nu faceti asa lucruri, ca nu sinteti nici Dumnezeu, nici Procuror sau vizionar.

    Pt Max

    Am raspuns ceva mai sus cum e cu 2/3, si nu numai.

    Decit un marinar care duce corabiile – PD-L si Romania – spre naufragiu, mai bine un om care poate macar dialoga cu alte forte. Si Basescu are spate comunist, e fost comunist, a spus-o chiar el.

    Lucrurile au fost impinse inainte nu de majoritari, ci de minoritari. Nu uitati asta. Azi au votat 7963 de basarabeni, miine vor fi mai multi informati.

    Pt solovastru

    Mie nu mi-a placut declaratia lui Antonescu dupa anuntarea primelor rezultate ale exit-poll-ului. Dar are dreptul omul sa si greseasca. Pe linga greselile lui Basesc asta este nesemnificativa, cred eu.

    Raspundeti-mi, insa: de ce PD-L a avut dreptul sa faca un Guvern cu PSD, iar PNL nu poate sprijini PSD?

    Nu cred ca grupurile de interese din jurul lui Vintu, Voiculescu, Patriciu, Hrebe, Nea Nelu sint mai malefice Romaniei decit grupurile de interese din jurul lui Basescu, cel care – traieste si face campanie electorala cumva cu aer? Sa fim seriosi. Sint acesti oameni criminali? Sa fie trasi la raspundere. Au furat? La fel. Au vindut cumva Flota? La puscarie cu ei. Sa ramina numai ingerul Basescu, cel care maninca aer si scoate foc pe nari. Si pe ochi.

    Pt Romeo0971

    Cind Basescu, seful statului, spune ca „statul roman a ajuns sa il insele pe cetatean” asta nu e
    D E Z G U S T Ă T O R ? Ba da. Basescu se critica pe sine ca a amagit oamenii? Slava Domnului ca se trezeste si face mea culpa.

    Pt Pitar

    Eu nu dau comunicate. Restul – am scris mai sus. Eu nu am nici o pierdere. Eu am un cistig – imi exprim liber votul si gindul. Cit de corect a votat fiecare, va vedea mai tirziu.

    Pt Cepeca

    Oferiti un exemplu extraordinar. V-a mihnit discursul lui Antonescu, dr ati revenit la scopul „fara Traian Basescu la Cotroceni”. Bravo si ati dat argumente si informatii bune, ca azi am alergat cu diferite probleme si acum abia de reusesc sa mai raspund – asa cum ati spus – basescienilor. Ati argumentat foarte bine si cu numele de persoane. Basescienii parca sint orbiti, va mai trece timp si li s eva lua valul de pe ochi.

    Pt Kiwini

    Eu la Ambasada nu ma pot plictisi, pentru – va place sau nu – ma cunoaste foarte multa lume si s-au tot apropiat oamenii, presa, am dialogat cu ei.

    Daca vi se pare ca e normal sa stati 4 sau 8 ore la sectia de votare sa votati, aveti dreptul la opinia asta. Eu asa nu cred.

    Merita cetatenia Romaniei oameni cu sira spinarii, nu mormoloci. Asta deranjeaza pe multa lume, ca nu sint mormoloc.

    Intotdeauna sint fericita sa imi exercit votul liber si nestingherit. Asta eu am putit sa o fac, deci – am fost fericita.

    Ce spune Antonescu – este raspunderea PNL. Stiu un lucru – avem nevoie de un Presedinte, care sa poata reinstaura consensul in societate. Basescu nu e un asemenea om. Nu-mi plac nici cei din anturajul lui – imi par oameni aroganti si cu un comportament sfidator. Aveti dreptul sa considerati altfel.

    Pt pelangasubiect:

    Nu va place sa spunem ca 2/3 au votat impotriva lui Basescu, putem spune – mai liberal – ca 2/3 au votat cu altii. Sinteti acum mai fericit? Ma bucur.

    Nu fac nimic pentru avantaj propriu cind e vorba de lucruri si atitudini publice. Din exprimarea acestei pozitii – pe care o numiti, „elegant” – „propaganda acestei minciuni”, am satisfactia libertatii opiniei. Se pare ca inca nu cunoasteti ce inseamna asta. Va dau un sfat – faceti-va un blog si veti vedea si asta, si partea ailalta.

    Nu e nici o nuanta semantica aici. 2/3 au preferat pe altcineva, nu pe Basescu. In al doilea tur multi ar putea sa nu iasa la votare, mai ales cind au vazut „haosul perfect” in ziua alegerilor.

    Veti fi de acord cu mine ca mai mare specialist in a induce ura, dezbinare si alte sentimente negative oamenilor decit Basescu nu exista. Imi pare rau.

    Pt Oleg:

    Daca PNL si Antonescu il sprijina pe Geoana in turul doi, inseamna ca se asuma pentru partid niste riscuri, consecinte si efecte. Eventual, negative. Dar asta inseamna si ca riscurile, consecintele si efectele calculate de PNL pentru eventualitatea raminerii lui Basescu pentru inca cinci ani sint mai grave. Asa inteleg eu lucrurile si doar le interpretez. Eu nu decid in aceasta privinta. Si nu am de unde sa imi asum raspunderea pentru actiunile PNL. PNL-Moldova nu are acord cu PNL-Romania. AMN are, dar tot nu este consultata cum sa se poarte PNL in Romania.

    Eu am parere mai putin buna despre electoratul PD-L. Indiferent de unde e. Se tem de schimbare si asta e rau. Nu respect conservatorii. La PD-L nu e nimic liberal, sint socil-democrati si ei si era bine sa se impace cu PSD. Eu am spus de multi ani in urma ca PD trebuia sa se uneasca si el cu PSD. De aceea a si aparut acest partid strutocamila arogant, care bate capul la toti romanii si ii tine neevoluati. PD-L tine Romania in loc.

  10. …aştept şi mai departe maturizarea politicenilor din RM.

    Au rămas în urma peizanilor din periferie, care s-au debarasat de sentimentul succesului în patria plină cu paraziţi de toate culorile, minciunoşi şi nesăţioşi. Paraziţi fără un pic de onoare, ruşine şi omenie care tocmai usucă pământul ca lăcusta aruncând poporul în dătorii pentru treuca „aleşilor” agramaţi, instrumentaţi doar cu lingura…

  11. d-na Pavlicenco, cum explicati faptul ca 80 – 90 % din alegatori au spus DA la referendum? Asta incluzand si votantii PNL si PSD, cei mai aprigi contestatari ai demersului presedintelui.

    Ii consideram si pe votantii PNL „manipulati”? Sau au fost hipnotizati / drogati in timp ce votau, dupa care brusc, si-au revenit la starea normala?

    Oamenii vor vota intotdeauna ceea ce vor, nu ceea ce le spune un lider sau altul. Asta vis-a-vis si de declaratia lui Antonescu azi. O vorba din popor spune:

    SOCOTEALA DE ACASA NU SE POTRIVESTE CU CEA DIN TARG..

    Si sa ne mai amintim de situatia de la referedumul pentru suspendarea presedintelui, cand tot asa PNL si PSD au „batut palma” – rezultatul? Au primit o usturatoare lectie din partea poporului..

  12. Pt Jay

    Cred ca lucrurile trebuie privite exact invers.

    Desi au votat 80 – 90 % pt referendum, nu au dat acelasi vot pt Basescu? De ce oare si cum asa?

    Asta arata ca oamenii vor reforma, dar nu cu Basescu. Asta arata ca oamenii apreciaza ca celelalte partide nu se opun micsorarii Parlamentului, si ca Basescu a incercat sa ii manipuleze pe oameni.

    Inca o intrebare – de ce daca au votat contra suspendarii lui Basescu in referedum, acum oamenii nu l-au votat in aceeasi proportie in alegeri?

  13. ceea ce spuneti dvs nu demonstreaza decat faptul ca propunerea lui Basescu a fost in esenta una buna, corecta, si normala, din moment ce oamenii au votat pozitiv. Chiar dvs vad ca acum o numiti „reforma”, desi anterior o calificati „atac la adresa parlamentarismului”. E bine ca va adaptati din mers..

  14. Dna Pavliceco, multumesc pentru raspuns.

    1. „2/3 dintre alegatori” este expresia mai exacta. 🙂

    2. Am un blog, pe care il tin de vreo 3 ani.

    3. S-ar putea sa aveti dreptate, dar eu cred ca se vor lua masuri si in tuzrul 2 vor reusi sa voteze mai multi chiar decat in turul 1. Eu stau in Bucuresti. Lumea e nemultumita de orgnaziarea acestor sectii speciale, care au fost introduse de guvernarea PSD, pentru a dezvolta turismul electoral (poate nu cunoasteti acest detaliu?), dar la sectiile de vot „normale” n-a fost imbulzeala. Deci, problema sunt cetatenii romani care in ziua alegerilor nu prea stau acasa… In 2004, turismul electoral psd-sit n-a fost in stare sa combata alegerea electoratului roman.

    Cred ca PD-L este mult mai corect, inclusiv fata de basarabeni!, decat celelalte partide care s-au aflat la guvernare in Romania. Am toata convingerea de ceea ce spun, pentru ca, repet, m-am lovit personal de rezisenta „cadrelor vechi” la ideea romanismului nostru, al basarabenilor.

    4. Mentionati numele dlui Pantaru. Imi pare rau, dar dl Pantaru n-a facut decat demagogie pe chestiunea cetateniei romane. Ma asteptam sa se intalneasca cu cetateni care au probleme, sa studieze greutatile prin care trec. NIMIC! Doar vorbe goale, promisiuni si multe interviuri prim presa. Stilul vechilor nomenclaturisti comunisti.

  15. Apropo, Pantaru n-a castigat alegerile. Din cate imi amintesc, el a intrat doar pentru ca Parlamentul care opune rezistenta la reformele initiate de Basescu a votat legea uninominalului cu modificari convenabile sistemului vechi. In orice caz, m-a dezamagit prin slaba sa prestatie ca reprezentant al nostru.

  16. Doua treimi au votat cu altii. O treime cu Basescu. Titlul articolului este inexact si tendentios. Abia in turul al 2-lea se pot face afirmatii de acest gen.
    Si o sa vedeti ca cei care l-au votat pe Antonescu or sa voteze predilect cu Basescu in turul 2 indiferent de ceea ce le cere Antonescu. Liberalii au fost tot timpul cu fundul in 2 luntrii.
    De la aripa tanara la PNL-ului (Patriciu, Tariceanu si Catarama care au facut parte din guvernul FSN pana la ultimul guvern liberal sprijinit in parlament de catre social-democrati). Asistam la refacerea FSN. E pe cale ca PNL sa ajunga acolo unde ii este locul. Iliescu-Roman. Adica PSD-PNL. E greu sa ramai vertical asemenea lui Coposu. Liberalii s-au invartit mai mereu ca sa fie la putere.
    Unica forta morala in Romania ramane crestin-democratia. Nu degeaba PNT-CD-ul l-a sustinut pe Traian Basescu.
    Sunt satul de Iliescu, de Roman, de Hrebenciuc, de Vanghelie, de Voiculescu, de Vantu si de toti profitorii si analfabetii care sunt pe val sprijiniti masiv de mass-media aflata in mainile lor.
    Sunt satul de cei care voteaza in virtutea a ceea ce au vazut la televizor si care sunt incapabili sa filtreze informatiile si sa distinga intre adevar si manipulare.

  17. „DESTEPT ANTONESCU” AZI A ARATAT CAM CE POATE IN MATERIE DE POLITICA!

    1. SA ARUNCAT IN BRATELE COMUNISTILOR PSD.
    FARA A NEGOCIA NIMIC.
    -ATAT VREA ANTONESCU, SA-L VADA PE PRIMARUL SIBIULUI PUS PRIMINISTRU !

    2. ANTONESCU DEJA SI-A DISTRUS PARTIDUL.
    3.ALT FAPT CARE SE POATE PETRECE,AR FI CA RESTUL PNL-ULUI SA NU-I SUSTINA PAREREA, SI ASTFEL VA APAREA O RUPTURA IN PNL , SAU ANTONESCU CADE DE LA CONDUCEREA PNL-ULUI .

    DACA NU SE-NTAMPLA ASTA, EI MERG LA SINUCIDERE SIGURA. SI LA URMATOARELE ALEGERI PARLAMENTARE VOR AVEA SOARTA PNTCD-ULUI { ADICA VA DISPAREA PNL-UL}

    ORICUM ELECTORATUL PNL NU VA VOTA ORBESTE CU COMUNISTII .
    SI ACUM LA „MUTAREA” ASTA DESTEAPTA A LUI ANTONESCU, MAI MULT DECAT SIGUR CA VOTURILE SE VOR INDREPTA SPRE BASESCU.

    VOM VEDEA,DAR NU CRED SA CASTIGE COMUNISTII, PENTRU CA NIMENI NU-I IUBESTE.

    {COALITIA PSD+PNL NU VA MERGE, AU IDEOLOGII DIFERITE}

  18. Pentru sustinatorii basarabeni ai lui Basescu:

    Potrivit sociologilor, din patru votanţi ai lui Crin, doi votează în turul doi cu Geoană, unul cu Băsescu, iar unul stă acasă.

  19. spuneti dvs: „Eu am parere mai putin buna despre electoratul PD-L. Indiferent de unde e. Se tem de schimbare si asta e rau. Nu respect conservatorii. La PD-L nu e nimic liberal, sint socil-democrati si ei si era bine sa se impace cu PSD. Eu am spus de multi ani in urma ca PD trebuia sa se uneasca si el cu PSD. De aceea a si aparut acest partid strutocamila arogant, care bate capul la toti romanii si ii tine neevoluati. PD-L tine Romania in loc”

    PDL nu este social-democrat. PDL este unicul partid de dreapta din Romania. Liberalii ca si doctrina in Europa sunt vazuti mai stangisti decat crestin-democratii. Unicii care vor intr-adevar schimbari sunt cei din PDL, numai ca nu au cu cine sa reformeze statul. Pentru ca ceilalti au alte interese. Au fost suficient la putere ca sa schimbe daca voiau sa schimbe ceva. Ori ei nu au facut decat sa mentina sistemul clientelar si birocratic. Justitia, invatamantul, administratia nu au cunoscut nici o reforma profunda nici in timpul guvernului Nastase, nici in timpul guvernului Tariceanu. Au venit tot timpul cu sferturi de masura. In timpul guvernului Boc doar PDLul propunea schimbari majore iar social democratii urlau tot timpul ca nu sunt consultati si veneau fie cu nimic fie cu contra proiecte gen proiectul Andronescu prin care se dorea doar fardarea unui sistem mostenit din perioada stalinista.
    Chiar jigniti persoane de elita care sprijina pe Traian Basescu gen Liiceanu sau Patapievici, oameni cu vederi avangardiste.
    Si ca sa va faceti o idee priviti scorul electroral al lui Traian Basescu in cele mai civilizate regiuni ale tarii: Transilvania, Banat si Nordul Munteniei. Apoi uitati-va cum Moldova si Oltenia, ca intotdeauna in ultimii 20 de ani, tin Romania pe loc.
    E mai greu de facut schimbari intr-o tara care traieste in timpi diferiti, in lumi diferite.

  20. Pt Jay

    Te inseli. Consider si acum referendumul atac impotriva parlamentarismului. Basescu nu are nevoie nici de Parlament, nici de Guvern.

    Nu a fost propunerea lui Basescu legat de referendum. A fost tertipul lui Basescu. Nu mai spun ca si PNL a depus initiativa legislativa.

    A fost tertip ca si „listele suplimentare” si „sectiile speciale”, turismul electoral, si cumpararea voturilor cu bani si produse. Daca ceva nu a fost bun in legislatia electorala, nimic nu a impiedicat Guvernul Boc sa schimbe. Daca nu a schimbat, inseamna ca a facut niste calcule ca se poate folosi si Basescu de asta.

    Si inca ceva – nu spune nimic faptul ca oamenii cu putine clase voteaza Geoana si Basescu? Asta place cuiva? Daca e asa, eu regret.

    Pt pelangasubiect

    Nu cred ca PD-L a avut vreun comportament util fata de basarabeni. In cinci aniu Basescu si PD-L demult trebuia sa faca o lege aplicabila a cetateniei. Nu au facut.

    Pantaru a amendat exact legea, facind-o aplicabila, ceea ce nu a facut PD-L si Basescu. Pantaru nu e Ministerul Justitiei, el nu poate da cetatenie la 800 de mii – nu-i va ajunge o viata si o moarte. Trebuie sa functioneze institutului statului condus de Boc-Blaga-Predoiui-Basescu.

    Pantiru este un om foarte respectat nu numai in RM. Da, Pantiru nu a cistigat alegerile – la impartirea voturilor adunate din Moldova, Macedonia, Kazastan, Moscova etc. a iesit Dabija, apoi s-au facut negocieri intre partide, s-au dat voturile lui Dabija pentru a se obtine altele de la PSD si a iesit Pantiru. Dar asta nu conteaza. Tomac a cistigat prin frauda, spune lumea care stie cite ceva. Explicatia adusa de ce a trecut Pantiru nu corespunde adevarului. Dar legislatia e proasta si a fost adoptata si in regimul Basescu.

  21. Pt Daniel

    Eu ramin sa cred ca PDL este social-democrat si ar fi bine sa se uneasca cu PSD, daca ii primeste Geoana, cva totuna au facut un Guvern impreuna.

    Nu ma facei sa rid ca PD-L nu are interese – de unde, domnule, un partid de INGERI? Tocmai ca pe multi a reusit PD-L sa ii manipuleze.

    Mai rasfoiti Internetul si mai cititi despre sprijinitorii lui Basescu, de toate nationalitatile, „iubite” de Dumnezeu.

  22. pelangasubiect

    Basescu al tau n-a facut decat declaratii. PSD si Pantaru au facut initiativa de modificare a legii cetateniei. Pantiru a introdus initiativa in parlament inca pe 2 aprlie 2009. Pentru a nu lasa PSD-ul sa faca singur aceasta lege, Guvernul Boc, la indicatia lui Basescu a facut Ordonanta de Urgenta, care de fapt era o copie a initiativei lui Pantiru, din care au fost scoase chestiile cele mai importante, gen marirea numarului membrilor comisiei si altele. Pana la urma pe parcursul votarii legii, Pantaru a reusit sa reintroduca toate puntele din initiativa sa initiala, cu exceptia termenului de recunoastere in loc de redobandire. In rest, toate propunerile lui au fost aprobate. Tot ce spun eu aici este consemnat in procese verbale disponibile online pe pagina parlamentului.

    In plus, acum deputatul PSD Pantaru mai are o initiativa pe cale de a fi adoptata. Se refera la egalarea in drepturi a veteranilor de razboi ai armatei Romane din Basarabia cu cei din Romania.

    Spune-mi acum tu, ce-au facut Basescu si trepadusii lui Badea si Tomac in afara de vizite cu mici si placinte pe la diaspora. N-au facut nimic.

  23. Pt visatorul care exludea ieri ca Geoana il va propune pe Johannis drept premier

    Johannis în turul doi
    de Rodica CIOBANU | 24 NOIEMBRIE 2009

    Ce nu face PNL este limpede. Crin Antonescu a repetat ieri, la prânz, de patru ori: „Este exclusă orice colaborare politică între mine şi Traian Băsescu. Este exclusă susţinerea mea pentru Traian Băsescu în turul doi. Nu contaţi pe faptul că mă răzgândesc! Voi recomanda susţinerea lui Mircea Geoană, numai dacă ne vom înţelege pe un proiect comun”.

    Ce face PSD a anunţat Mircea Geoană, la trei minute după liderul liberal: „Preferinţa mea este pentru o majoritate social-liberală, cu Klaus Johannis premier”. Ce zice PD-L sau Traian Băsescu nu mai contează. Sunt la fel de izolaţi după primul tur al alegerilor, cum erau în urmă cu două luni. Deşi campaniile electorale dislocă, de obicei, blocurile politice, aceasta pare să fi sudat alianţa PSD-PNL, zilele acestea cele două partide urmând să încheie un acord politic pe „proiectul Johannis”, care, în viziunea lui Antonescu, înseamnă „un alt fel de guvern”.

    S-ar putea spune că viitorul preşedinte al României s-a decis în noaptea de 22 spre 23 noiembrie, fără participarea directă a electoratului. Pedeliştii nu sunt de acord. Ei încă mai cred că, peste două săptămâni, alegătorii lui Antonescu, scârbiţi de tovărăşia acestuia cu Vanghelie, Hrebenciuc, Voiculescu şi alţii, vor da fuga să-l voteze pe Traian Băsescu, onoraţi de alăturarea cu Udrea, Ridzi sau Boc. Se-ndoapă cu iluzii! O parte a simpatizanţilor liberali va sta în casă, o alta mai mică va opta pentru Băsescu, dar, după declaraţiile de ieri, cei mai mulţi îl vor alege pe Geoană.

    Nu-l plac pe liderul PSD, nu-i reprezintă, dar sunt dispuşi să-l accepte, fiindcă votând pentru el, ştiu că vor avea un guvern liberalo-pesedist condus de un independent, pe care îl apreciază, cu o personalitate suficient de puternică pentru a nu fi manevrat de preşedinte sau de partidul său. Ei, de fapt, nu-l votează pe Geoană în turul doi, ci pe Klaus Johannis, o garanţie pentru ei că, împreună cu liberalii, nu va lăsa PSD să-şi facă de cap ca pe vremea lui Adrian Năstase. Tot ce le rămâne lui Antonescu şi Geoană de făcut este ca, în zilele următoare, să se pună de acord asupra detaliilor acordului, să prezinte public principiile guvernării şi liniile programului anticriză, să „scape” numele a două-trei persoane competente din viitorul cabinet şi să se fotografieze cât mai des cu premierul. Imaginea acestui trio stabil, în ciuda atacurilor din campanie, se va impregna pe retina alegătorilor, care, în fine, vor şti cine va guverna, dacă-l aleg pe liderul PSD.

    Un cabinet puternic, sprijinit de o majoritate solidă, care va include, în continuare, UDMR şi parlamentarii celorlalte minorităţi naţionale, este singurul atu al lui Geoană, în confruntarea cu Traian Băsescu, care vine în faţa electoratului cu fantoma guvernului Negoiţă şi refuzul categoric al principalelor forţe politice de a i se alătura. În turul final, accentul se mută de la demolarea unei Camere a Parlamentului, pe ieşirea din criza politică şi economică sau rămânerea în interiorul ei, iar o astfel de prezentare a lucrurilor îi face pe puţini alegători ezitanţi. Graba cu care Mircea Geoană a acceptat premierul liberalilor, arătându-se deschis, totodată, la alte condiţii puse de aceştia este aşadar de înţeles. A înhăţat cu amândouă mâinile o carte câştigătoare, poate singura. Perechea de roşu Geoană şi un prim-ministru pesedist ar fi băgat, cu certitudine, în sperieţi alegătorii de alte culori.

  24. Liberalismul este o doctina de centru-stanga. Dvs stiti asta mai bine decat mine. Asa cum stiti f bine ca elta PNL-ului se afla de cativa ani in PDL. Timp in care PNLul s-a completat cu personaje gen Petre Roman.
    Iata cum ajung sa va dau dreptate. Alianta care se prefigureaza acum (PSD-PNL) este cea mai naturala. Mai ales ca ea o sa duca in cateva luni de zile la scindarea PNL-ului in 3. O fractiune care o sa fie inchitita de catre PDL (aripa conservatoare a PNL), una care o sa fie inchita de catre PSD (aripa fripturista) si una mica de tot care o sa traga de numele de PNL (aripa nostalgicilor).

  25. CURSA COTROCENI. Antonescu şi Geoană bat palma ca să-l dea jos pe Băsescu în turul II

    Antonescu îi propune lui Geoană varianta Johannis premier – contra voturi în turul doi. Geoană acceptă! Aşa titrează Realitatea TV la o ştire, care anunţă că liberalii exclud orice susţinere şi dialog cu Traian Băsescu în turul doi al prezidenţialelor şi condiţionează sprijinul pentru Mircea Geoană de formarea unui guvern cu Klaus Johannis premier. Geoană a acceptat cât ai bate din palme, iar UDMR pare să spună şi ea da.

    „Astăzi, când aud din toate părţile comentarii despre trocuri, propuneri etc, vreau să fie clar. Rămâne valabil ceea ce am spus de la începutul campaniei. Este exclusă orice colaborare între mine şi Traian Băsescu şi este exclusă orice susţinere a lui Traian Băsescu din partea electoratului meu. Nu am avut discuţii şi nu voi avea discuţii cu Traian Băsescu. Băsescu nu este un om de dreapta, sunt doar tertipuri”, a declarat Antonescu în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la sediul partidului.

    În schimb, liderul PNL a precizat că l-ar putea susţine pe Mircea Geoană dacă acesta va accepta o formulă guvernamentală condusă de Johannis. „Dacă există un proiect comun, în care eu sa-i pot chema pe aceşti oameni, un proiect pentru care eu să pot să-mi pun obrazul şi să-i chem pe aceşti oameni la vot, o voi face, dacă nu, nu.V-am mai spus, este vorba de proiectul Johannis, proiectul Johannis însemnând nu doar ca cetăţeanul Johannis să fie prim-ministru al României şi gata, proiectul Johannis înseamnă un alt mod de a guverna şi de a face politică, un Guvern politic condus de un independent, dar alcătuit pe alte criterii le care le-am relatat”.

    Pentru că la numai două minute după ce Antonescu l-a propus din nou pe Johannis pentru scaunul de prim-ministru, Mircea Geoană l-a “reconfirmat” şi el pe edilul Sibiului în fruntea unui posibil viitor guvern. Şi a supralicitat: vrea chiar un acord politic cu liberalii, unul care să definească clar condiţiile de guvernare între cele două partide. Un acord bazat pe competenţă şi care să aibă ca proiect România, a adăugat Geoană, venind în întâmpinarea cererilor lui Antonescu. “Preferinţa mea este pentru o majoritate social-liberală. Această majoritate creată în jurul lui Klaus Johannis se poate concretiza într-o majoritate cu Johannis prim-ministru după 6 decembrie”, a spus Geoană, care a adăugat că mâine va fi convocat un comitet executiv naţional al PSD, pentru a analiza alegerile.

    Mircea Geoană a declarat că a şi vorbit cu Johannis în această dimineaţă. Liderul PSD a declarat că nu refuză niciun vot şi că vrea şi sprijinul lui Sorin Oprescu. A strecurat şi o promisiune în direcţia acestuia: investiţii mai consistente pentru Bucureşti!

    Realitatea TV

  26. V. Pavlicenco: „Mai rasfoiti Internetul si mai cititi despre sprijinitorii lui Basescu, de toate nationalitatile, “iubite” de Dumnezeu.”

    Concret. Aruncatul de vorbe ca poate ceva ramane celor care citesc este o veche tehnica de manipulare. La fel ca formulele: se zice, se aude, se vorbeste, se zvoneste, am citit, am aflat …
    Care… unde.. cand ….
    Ori sunteti asemenea celor care nu vor sa vada semnatura lui Vacaroiu (viitorul aliat a lui Antonescu) pe actul de vanzare al flotei si in pofida evidentei il intreba pe Basescu de flota desi e bine stiut ca vanzarea a fost parafata de premierul Vacaroiu!

  27. pt. Daniel

    Ba eu cred ca dupa ce Basescu pierde alegerile PDL-ul se destrama. PDL-ul, ca si Edinnaia Rossia si ca si PCRM-ul sunt partide clientelare, care se tin pe imaginea si autoritatea liderilor sai. Odata dus Basescu, PDL-ul moare. De fapt, asta este unul din marele interese cu bataie lunga pe care il urmareste PNL-ul in aceasta miscare. PNL-ul are numai de castigat din alianta cu PSD. Ei nu sunt concurenti cu PSD ci impart segmentul de dreapta impreuna cu PDL-ul. Daca reusesc sa marginalizeze sau chiar sa distruga PDL-ul, ei devin principala forta pe segment, precum si erau inainte ca Basescu sa-i fi tras pe sfoara. Ar fi o mare greseala sa se imbulzeasca la guvernare cu PDL-ul care il are pe Basescu la Cotroceni. Experienta le-a aratat deja, ca o astfel de miscare nu poate aduce decat daune.

  28. Crin Antonescu nu îl susţine pe Traian Băsescu în turul II

    Este exclusă orice colaborare între mine şi Traian Băsescu, este exclusă orice susţinere a lui Traian Băsescu din partea electoratului meu. Este mesajul transmis astăzi de preşedintele PNL, Crin Antonescu.

    „Astăzi, când aud din toate părţile comentarii despre trocuri, propuneri etc, vreau să fie clar. Rămâne valabil ceea ce am spus de la începutul campaniei. Este exclusă orice colaborare între mine şi Traian Băsescu şi este exclusă orice susţinere a lui Traian Băsescu din partea electoratului meu”, a spus Crin Antonescu.

    „Nu am avut discuţii şi nu voi avea discuţii cu Traian Băsescu”, a ţinut să clarifice preşedintele liberal.

    Potrivit liderului liberal, pe 6 decembrie românii vor avea de ales „între două rele”. „Băsescu nu este un om de dreapta, iar afinitate lui este un tertip”.

  29. Dna Pavlicenco, ma mir!

    1. Nu stiti ca legile sunt atributia Parlamentului, nu a Guvernului? MAi ales in chestiunea cetateniei – guvernul nu putea sa dea ordonante, fiind vorba de o chetiune extrem de delicata. Altfel, daca Parlamentul NU VREA, nu adopta nicio lege.

    2. N-am zis despre lege. Legea respectiva exista demult. Problema e ca a fost gandita asa, incat sa CONVINA Moscovei si sa ne umileasca, atunci cand vom dori sa ne afirmam romanismul. Exista numeroase „clenciuri” birocratice, nepotriviri intre legislatia din RM si cea din Romania, care ne pun in situatia de a abandona, disperati, ideea de a ne lupta pentru dreptul nostru. Datoria lui Pantaru era sa studieze aceste „nepotriviri” si sa le semnaleze, sa le puna pe masa politicienilor din Tara, in atentia Parlamentului Romaniei. Nu a Guvernului, caci Pantaru nu are de ce se baga in treburile Guvernului, atata timp cat legea este aiurea. Legea trebuie amendata.

    3. Nu ma refeream la numarul de cetatenii acordate (care, oricum, este MULT mai mare decat in perioada PSD), ci la DREPTURILE solicitantilor de resobandure a cetateniei, care sunt, din nou, responsabilitatea deputatului nostru, IN PRIMUL RAND. Pantaru trebuia sa se intereseze de aceste probleme, nu sa se bage in jocul politic al PSD.

    Insist asupra faptului ca stiu din experienta personala care este atitudinea multor activisti din PSD fata de probelma cetaeniei pentru basarabeni.

    4. L-ati intrebat vreodata pe Pantaru daca ne considera romani, din punct de vedere etnic? Indraznesc sa sustin ca Pantaru este un fost nomenclaturist comunist (judecator sovietic), propulsat de fortlele proprusesti de la noi, care le intoarce acum datoria. Cu alte cuvinte, este un „filorus”, infiltrat in sistemul romanesc, pentru a impiedica reunirea si emanciparea sirituala a romanilor. Cel putin, deocamdata, asta face.
    Si unde se putea gasi un loc pentru un astfel de personaj, daca nu in PSD?

  30. pai dvs ati spus mai sus ca e „reforma”, nu eu..in fine.

    PNL-ul se „trezeste” sa depuna propuneri legislative de regula dupa ce le propune Basescu, dupa ce vede care e tendinta populatiei. Asa a fost si cu legea uninominalului.

    Cat priveste cumpararea oamenilor si turismul electoral, bunica mea poate povesti mai multe. Pungi cu malai si zahar, si-a facut „provizia” pe iarna de la oameni ai PNL-ului care au vizitat-o inainte de alegeri. Nu ca nu ar fi venit si de la celelalte partide, ca toti procedeaza asa. Dar va rog eu nu-i scoateti pe cei de la PNL imaculati..

    Boc nu a putut sa schimbe nimic, dupa cum nu va putea sa schimbe nici Antonescu daca va face greseala de a se lua la brat cu PSD-ul. PSD-ul atat vrea: stoparea oricarei reforme in Romania. Cu PSD alaturi, Romania incremeneste in timp. PSD nu vrea reforma, PSD vrea mentinerea vechilor mentalitati si structuri. Cum va reusi sa faca ceva PNL cu acest partid? Ma intreb retoric.

    Poate ca cu Geoana sint oameni cu putine clase care voteaza (desi si aici, generalizarea e exagerata – am intalnit destui tineri, si studenti, care l-au votat), o fi poate si cazul lui Basescu. Dar, d-na Pavlicenco, oamenii acestia sint lipsiti de dreptul de a vota? Poate ca unii din ei nu au avut sustinerea materiala de a merge la studii, din partea parintilor. Tinerii din orfelinate, sau care au crescut in asemenea medii, tot „cu putine clase” sint. Ce facem, sint mai putin indreptatiti la vot? Nu mai zic ca eu, votant al lui Basescu, am suficiente clase la activ, dupa cum cunoasteti si dvs.

    Si v-as mai intreba ceva: daca Geoana e votat de oameni atat de „slabi calitativ”, cum de se coboara PNL la un nivel atat de scazut de a se alia cu acest tip de electorat? Daca sint atat de respingatori acesti oameni, logic ar fi sa evitati o alianta cu un asemenea partid.

    Vreau in final sa va adresez o ultima intrebare: dvs cu cine veti vota in turul doi? Daca nu mergeti la vot, pe cine veti sfatui pe cunoscutii dvs sa voteze? Vreau sa va intreb pentru a consemna pentru posteritate raspunsul dvs si a va aminti, peste cinci ani, cu dovada in mana, cand vom constata impreuna „roadele” unei posibile guvernari PSD – PNL.

  31. pelangasubiect

    Vorbesti doar prostii. Afla ca Pantiru isi indeplineste obligatiile de deputat ca nimeni altul. Intra pe pagina lui din camera deputatilor si vei vedea ca pe langa initiative legislative se mai ocupa si de problemele solicitantilor de cetatenie: http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura.mp?idm=224&cam=2&leg=2008&pag=3&idl=1&prn=0&par=

    Acum, pentru comparatie mergi pe pagina senatului la pagina senatorului PDL Viorel Riceard Badea si vezi ce activitate a desfasurat el. De fapt nu vei avea foarte multe de vazut pentru ca dansul a fost doar in plimbari pe la diaspora din Spania si Italia, ca acolo e mai cald si mai bine. Vei mai observa ca la capitolul initiative legislative cam fluiera vantul, mai ales la cele legate de RM. In plus, vei observa diferenta mare la capitolul cheltuieli, care sunt mult mai mari decat la Pantaru.

    Ce urasc eu la basisti este modul lor primitiv si agresiv de a ataca si desfiinta oamenii fara niciun motiv. Care sunt argumentele tale pentru a-l face pe Pantaru filorus, comunist… In afara de propria ura, prostie si primitivism mai ai vreun motiv? Intreaba de Doamna Pavlicenco, care se pare ca a fost colega de Parlament cu Pantaru daca macar vreunul din calificativele pe care tu i le atribui lui Pantaru i se potrivesc. Intreaba de oricine din fostii colegi de-ai lui Pantaru din primul Parlament si vei afla ca tipul a fost si este un patriot adevarat, care niciodata n-a vandut si n-a tradat.

    Si acum, dupa ce spui ca Pantaru este un comunist infiltrat, intreaba-te de ce atunci in campania de anul trecut Tomac a fost sustinut de Moldova Suverana, TVM, Rosca, EuTV, Flux… pe cand Pantiru si Dabija au fost atacati de toti astia. Ai vreun raspuns plauzibil?

  32. O creatie a unui vizitator Unimedia, pe care mi-o permit sa oe reproduc aici (am cenzurat cuvintele licentioase):

    ” – Tu esti Mircea?
    – Nu imparate Iliescu, eu is Crin…
    – Ai venit ca sa te-nchini?
    – Nu imparate Iliescu, a-a-a-am venit sa-l p.p in f..d pe Geoana.. ”

    Pe cat de veche, pe atat de actuala Scrisoarea III… 🙂

  33. Ionica, cel care spune prostii esti chiar tu. Am explicat, punctual, ce ma nemultumeste la Pantaru. EL, si nu Badea, este basarabean, care cunoaste legile noastre. Deci, este firesc sa astept de la el sa rezolve probleme MELE, in calitatea mea de roman din RM. Probleme ce sunt legate de NECONCORDATNA dintre legislatiile celor doua state. Daca pantaru nu ar fi preopcupat atat de intrigoi si propaganda ruseasca, ar fi avut timp sa se intalneasca cu cetatenii de rand si sa AUDA, macar, despre aceste probleme. Stiu insa ca asta nu convine nici lui Pantaru, nici partidului pe care il reprezinta.

    Despre trecutul lui comunist, nu si-l poate ascunde, pentru ca nu-l poate schimba.

    Despre filorusismul lui judec dupa fapte, nu dupa vorbe (desi felul in care se exprima arata ca tot ruseste viorbeste mai mult).

    Nu am de ce sa intreb pe dna Pavlicenco. Am destula minte ca sa analizez faptele unui om. Slava Domnului, am o experienta destul de mare in relatiile cu fost nomenclaturisti si bicrocrati si ii recunosc dupa felul in care se eschiveaza de la datoriile lor principale… Si, dimpotriva, cunoscand activitatea lui Pantaru, pot sa conchid ca dna Pavlicenco ar putea fi la fel. Nu te/ai intrebat despre asta? Dupa cum, cunsocand din interior PSD-ul si PNL-ul (am colegi de universitate in ambele partide), pot sa conchid acelasi lucru. 🙂

    Apropo, am si eu o obiectie, referitoare la caracterul clientelar al unor partide. Un partid mai clientelar decat PSD nu stiu daca exista in Romania, el s-a constituit din interesul de a asigura continuitatea puterii fostei nomenclaturi comuniste si a acoperi procesul de privatizare frauduloasa, la fel ca si noi, comunistii – vechi si noi, inlcuisv Pantaru.

  34. Doamna,
    din moment ce dv colaborati cu CEPECA e cat se poate de graitor.

  35. Dar ia spune -ne tu aici la toti .sfinte Iaone,sa ne informezi pre noi neinformatilor: Unde este badia Ilie Ilascu si ce hramuri mai poarta? El ce a fost in Parlamentul Romaniei? Nu tot un infiltrat? Adus de gentii KGB din partidul Romania Mare si cocotat in diatamai Casa poporului? Ale cui sperante le-a inselat? Ale comunistilor? ACUM si AICI tu opera cui o pui in aplicare? Personifici raul din Romania ,totii raii si toate relele cu un om? Da, el este in conflict cu cineva ,in mare conflict!! Dar nu cu poporul roamn care l-a ales!! Cu pumnul ,palma si mana lunga a unei clase de descreierati politic,da este in conflict!! Cu mogulii, cu miliardarii decumetrie cum i-a botezat insusi mai marele lor!!Cu Dinu Patriciu cel mai miliardar dintre miliardarii romani care a pus mana pe unul din cele mai mari combinate petrochimice din Romania lui Ceauscu si din Europa – Petromidia!! Cine i-a mijlocit afacerea? Nastase si ce-i cu care s-ai inhaitat liberalii lui Crin Tericeanu!! De ce risipeste bani si-n drapta si-n stanga? Pen1 ca Basescu n-a raspuns cererii „nevinovate” a lui Tariceanu,cel cu aripa tanara!! Iar frica il scoate din minti!! Referendumul initiat de Basescu e cea mai buna dovada ca romanii vreau cu orice pret schimbarea si imputinarea clasei politice !! Inca denigratorii de profesie- citeste securistii – nu au apucat sa mai traga de timp si sa deturneze mintile de la adevar!!asa A IESIT LA IVEALA ADEVARUL MULTIMII INSELATE DEMULT CU PSEUDO-DEMOCRATIA ILIESCIANO- PNLISTA

  36. Oricum nu-i face față lui Antonescu,comportamentul său de după alegeri(1tur)…O persoană cu demnitate, nu se schimbă ca hameleonul(ca să nu-i zic altfel), timp de o zi…După ce și-a ”șters picioarele” de Geoană,pe parcursul campaniei electorale,scoțînd la iveală toate ”plusurile” acestuia,peste noapte devin camarazi de luptă…De aici rezultă că Crin nu se deosebește cu mult de Mircea…Ori poate Mircea a dat ”ordin” rudelor sale să-și mai micșoreze salariile fabuloase de care amintea Crin în campanie……P.S(Vă greșiți amarnic, de credeți că Geoană venind la putere(ferească Domnul), o să ea în calcul sugestiile PNL-ului…El are nevoie la moment de ei,pentru voturi…Pe urmă o să le arate coada,în stil PSD-ist…

  37. Pt Romeo0971

    Antonescu este consecvent. A spus inainte de alegeri ca nu va discuta cu Basescu si asa ramine.

    Cristian Tudor Popescu a spus clar ca e un caz si un gest moral, cind omul nu isi schimba pozitia in functie de nu stiu ce si a facut-o rapid, ca sa nu mai speculeze si e bine ca Geoana a acceptat un prim-ministru pentru care au pledat cei din majoritatea parlamentara.

    Parlamentul trebuie respectat, este lucrul principal pentru care eu nu-l respect pe Basescu – el nu respecta Parlamentul, adica pe oamenii care au votat partudele.

    Inca nu se stie va cistiga sau pierde Antonescu. Eu cred ca va cistiga.

    Antonescu este tocmai o persoană cu demnitate, nu se schimbă ca un cameleon, si nu si-a schimbat pozitia intr-o zi. Ceea ce spuneti nu este adevarat. Adevarul e total altul.

    Antonescu nu si-a ”șters picioarele” de Geoană, l-a criticat la fel cum Basescu a criticat pe cine a vrut, cum a vrut. Dupa alegri e altceva, trebuie construit altceva.

    De ce PD-L a putut sa incerce sa coopereze cu PSD, iar PNL – nu?

    Asa cum spui dumneata ca nu se deosebesc Mircea de Crin si invers, sa ii lasam sa vedem ce guvernare ne vor da?

  38. Pt Pitar

    Trebuie cumva sa le raspund numai unora? Adica numai celor care sint proBasescu? Asa intelegeti libertatea de expresie si de opinie? Nu spun eu drept ca adeptii lui Basescu sint mai putin evoluati spre drepturile si libertatile fundamentale ale oamenilor si sint conservatori? Ca nu inteleg ce inseamna democratia, stiu doar d emanipulare si falsuri?

    Ce inseamna „colaborez cu CEPECA”? Discut cu omul ca si cu toti. Cred ca mai curind nu ar trebui sa „colaborez” cu cei care considera ca nu trebuie discutat sau conversat sau dat replici si opinii lui cutare sau lui cutare.

    In general – ce aveti cu Dinu Patriciu? Luati-i averea pe cale legala, daca a facut infractiuni. Sau lui Basescu ii este ciuda ca nu-i da si lui din miliardele sale?

    Daca cineva mai risipeste bani in drapta si in stanga – de ce societatea creata cinci ani de Basescu nu ii trage la raspundere? Pentru ca a stricat justitia?

  39. Pt pelangasubiect

    Acuzatii din astea, fara niciun fel de suport poti aduce oricui. Pot sa-ti aduc si eu tie. Dupa felul in care ganesti pot spune ca esti un cretin zombizat, racolat de kgb care se da drept mare patriot roman. Mai pot trage concluzia ca ai probleme de orientare sexuala. Nu ai decis ce esti pana la urma, femeie sau barbat. Dupa felul cum scrii conchid ca esti un semidoct care stie sa scrie cateva sute de cuvinte si le tot combina pentru a-si varsa ura si veninul pe bloguri. Probabil iti petreci timpul pe basarabeni.ro si faci parte din basescu jugend, alias OSB. Contactezi cu tipi gen Roncea si Contiu (nu degeaba astia va sustin pe voi). In esenta esti un tampit si un mizerabil. Gunoi uman.

  40. Pt pelangasubiect

    Este o discriminare sa se considere ca Pantiru – unu singur – trebuie sa rezolve problemele basarabenilor, iar toti ceilalti peste 400 de parlamentari romani trebuie sa le rezolve pe ale romanilor din Romania. De unde o asemenea megaaberatie?

    Nu sintem toti romani si am votat un Parlament al romanilor? Adica Pantiru, in alta tara, sa se ocupe de problemele romanilor, din alta tara, in numar de circa 4 milioane, iar celelalte 22 milioane sa aiba 400 de deputati si senatori?

    Nu mai umblati cu atacuri la persoana din lipsa de argumente. Eu nu cunosc sa fi fost Pantiru nomenclaturist, nici eu nu am fost nomenclaturista, am lucrat in regimul sovietic la sectia de literatura nationala la Editura Stiinta a Academiei de Stiinte si redactam cartile in limba romana, cartile de stiinta si folclor, apoi am fost traducator de viteza la agentie de stiri. Si ma mir ca nu va place sa spuneti ca Basescu a fost si comunist si, poate, nomenclaturist.

    Restul – inventii din deficit de argumente.

  41. Sa incep cu un banc. Daca atat se vorbeste de turism electoral( Crin i-a invinuit in egala masura pe Basescu si Geoana) de ce nu l-a practicat si Crin? E o inventie gen Vadim Tudor. Iar alierea cu PSD il desconspira total pe Crin. Halal de asa liberalism! Rusine!

  42. Pt sergiu

    Antonescu este consecvent. A spus inainte de alegeri ca nu va discuta cu Basescu si asa ramine.

    Cristian Tudor Popescu a spus clar ca e un caz si un gest moral, cind omul nu isi schimba pozitia in functie de nu stiu ce si a facut-o rapid, ca sa nu mai speculeze si e bine ca Geoana a acceptat un prim-ministru pentru care au pledat cei din majoritatea parlamentara.

    Parlamentul trebuie respectat, este lucrul principal pentru care eu nu-l respect pe Basescu – el nu respecta Parlamentul, adica pe oamenii care au votat partidele.

    Inca nu se stie va cistiga sau pierde Antonescu. Eu cred ca va cistiga.

    Antonescu este tocmai o persoană cu demnitate, nu se schimbă ca un cameleon, si nu si-a schimbat pozitia intr-o zi. Ceea ce spuneti nu este adevarat. Adevarul e total altul.

    De ce PD-L a putut sa incerce sa coopereze cu PSD, iar PNL – nu?

  43. Mie nu mi-a placut declaratia lui Antonescu dupa anuntarea primelor rezultate ale exit-poll-ului.
    Raspundeti-mi, insa: de ce PD-L a avut dreptul sa faca un Guvern cu PSD, iar PNL nu poate sprijini PSD?

    Declaratia lui Crin de dupa anuntarea rezultatelor chiar daca a fost exagerata si foarte populista avea la baza realitatea. Atit el cat si oprescu au pornit in cursa cu niste procente destul de bune fiind doua personalitati respectate de români (oricum mult mai mult decat alde hrebenciuc sau agramatul de Vanghelie) . Insa ceea ce au facut voiculescu si vintu prin institutele lor de sondaje si prin televiziuni este o mizerie. Iar genul asta de propaganda le-a daunat , atit lui oprescu dar mai ales lui Crin.Cat despre o posibila alianta PNL-PSD este perfect de acceptat ca de altfel aproape orice alianta politica insa in parlament pentru formarea unei majoritati pentru guvernare nu insa acum inainte de turul doi pentru a folosi voturile oferite de oameni doar pentru a-l rasturna pe Base. Oamenii nu-si dau voturile PNL pentru ca acestia sa se alieze indiferent de doctrina , scopurile partidului si interesele propriului electorat cu PSD-ul doar pentru o razbunare personala contra lui Basescu. E absurd ce spun o gramada de politicieni si liberali si de alte culori: ca vor sa fie oricine presedinte numai basescu sa nu mai fie. Asta e clar doar o ranchiuna personala si nu se foloseste influenta politica si suportul alegatorilor in acest mod iresponsabil.Asa ca PNL-ul poate foarte frumos sa se alieze in interesul tarii cu PSD-ul eventual si cu UDMR-ul dupa 6 decembrie pentru a forma guvernul indiferent daca basescu ramine sau nu presedinte. INsa sa nu umble cu maltrapazîcuri doar pentru a-l pune pe Geoana la Cotroceni. Iar chestiile cu vrajba bagata de basescu si cu dictatura sint doar gargara si potlogarie specifica politicienilor dimboviteni. De parca cind era Nastase sef la PSD discuta cineva in fata lui . Sau in teritoriu in fata lui Oprisan , Hrebe , Trita Fănita si restul , parca ridica cineva cuvint in fata lor. nici pomeneala la fel de dictatori erau . Asta cu dictatura lui Base e vrajeala pentru prosti. Sa-i lasam sa ne fure ei linistiti , ca ne scapa ei de dictatura. Sintem satui in România de linistea lui iliescu ca daca era dupa el nu intram nici in UE nici in NATO. Nu vrem in România liniste a lui Voronin ca si asta tot asa zicea ca e liniste si armonie cu el si ducea moldova de ripa.

  44. In R. Molodva PNL nu este partid finctional. Nu e viu. Sugestie – atasati-va la un partid de dreapta reprezentativ. Adtfel veti demonstra ca conytribuiti la unirea fortelor politice sanatoase si nu la dezbinarea lor.

  45. Da! Eu cred că nu trebuie de reacţionat bolnăvicios dacă părerea unora contravine propriilor doleanţe. În asta constă şi măiestria unui politician. Fiecare are dreptul la opinie, anume în asta şi copnstă pluripartidismul. Mi se pare că noi nu trebuie să ne mărginim doar la discuţii pe net, că acest lucru nu va schimba situaţia, despre ce vorbesc şi rezultatele alegerilor Preşedinelui României în RM, nu o să le rept. Cum poate omul sumplu să decidă cocert dacă el nu este informat. Dacă el habar nu are cine e Geoană, dar ştie mule despre Băsescu, apropo – bune. Cu păere de rău elita noastră politică este deprinsă să dirijeze, dar nu şi să lucreze, şi ca rezultat avem ce avem. Am spus şi mai repet, mi-ar fi plăcut Antonesc să treacă în turul II, dar am spus-o din strat că nu va fi, cu toate că, sunt de acord, rezultatul dânsului este foarte bun, eu mă aşteptam la circa 15%. Referitor turului II. Este regretabil faptul că unii consideră electoratul de marfă, vrea îl dăruiesc, vreau îl vând etc. Cum nu am încerac noi să convingem electoratul de stânga să voteze dreapta nu se primeşte şi invers, respectiv şi în România, electoratul lui Antonescu este de dreapta şi nu va vota masiv pentru Geoană, poate cu anumite excepţii. Am nepoţi care locuiesc de mulţi ani în Bucureşti, Suceava şi care au votat Antonescu, dar în turul II categoric nu vor vota Geoană şi nu numai ei ci tot anturajul fiind căsătoriţi cu cu parte din România, să nu zic români că noi toţi suntem români. şa că repet, ne place sau nu, dar cred totuşi că în cele din urmă va câştiga Băsescu. Poate e şi bine, este o obţiune a electoratului asarabean care îşi pune mari speranţe anume pe Băsescu. Personal tot nu red în intenţiile bune a lui Geoană faţă de Basarabia, am fost mebru al PSD RM din care am plecat şi cu care este înfrăţit PS din România, şi intenţiile pro ruse sunt exact la fel.
    Aşa că rău cu rău, dar mai rău fără rău.
    Păzea să vină iarăşi un antihrist la putere.
    Astăzi pentru toţi românii soluţia cea mai bună este Băsescu.
    Referitor la afirmaţiile atât de hotărâte a lui Antonescu cu privire la negocierile cu Băsescu, păcat, dânsul uită de arta compromisului care îl va dezavantaja mult în faţa electoratului de dreapta.

  46. Da! Declaraţia făcută astăzi de M. Lupu demonstrează odată în plus că lupul părul îşi schimbă dar năravul ba: „Sunt persoane care se identifică drept români. Eu însă mă identific drept moldovean şi am acest drept”.
    Care crede că Geoană este altfel, greşeşte.

  47. Vitalia Pavlicenco spune:

    24 November 2009, la 10:10
    Pt Romeo0971

    Antonescu este consecvent. A spus inainte de alegeri ca nu va discuta cu Basescu si asa ramine.
    Dar,A NU DISCUTA cu Băsescu,nu înseamnă trădarea ideilor liberale și întrarea în cârdășie cu comuniștii…Este culmea naivității să crezi că ”salvatorul națiunii”,Johannis v-a fi acceptat de comuniștii psd-iști ,pe termen lung…O să înhațe de la PNL ceia de ce au nevoie(voturile),și o să-i lase cu buza umflată…

  48. Ce lucru murdar e politica…
    Cum îi schimbă pe oameni…
    Cei care se ţin de propriile opinii – sunt etichetaţi… de cine? De oricine a trecut întâmplător pe la un miting şi se crede deja mare politician, sau chiar mare democrat… Hai să ne uităm mai des nu în oglindă, ci în propriul suflet….
    Indiferent din care partid face parte un politician sau altul – v-aţi întrebat dacă este el om de omenie?
    În rest, votaţi pe cine doriţi, oricum va fi cum va dori Domnul…

  49. Multumesc pentru raspuns, dna Pavlicenco.

    Unul din obiectivele PNL, expuse clar de Crin Antonescu si de toti liderii liberali, este excluderea lui Traian Basescu din pozitia de putere de la Cotroceni. Lasand la o parte interesele PSD, sa vedem interesele PNL si ale noului aliat al liberalilor: PNT-CD „Sarbu”.

    PNT-CD s-a rupt. Milut si Pavelescu (un avocat plimbarest pe la mai multe partide) au dus o parte a PNT-CD in curtea PD-L. Aripa dura si veche a taranistilor (Sarbu, Diaconescu, Doina Cornea, surorile seniorului Coposu, Ciuhandu etc.) au refuzat unificarea cu PD-L si s-au separat. Cu ei a incheiat PNL un protocol urmand ca in vederea alegerilor din 2013 sa formeze o alianta pentru alegerile parlamentare in vederea readucerii pe scena politica a dreptei reale: PNL si PNT-CD.

    Caderea impostorului Basescu va duce, fara doar si poate, la ruperea PD-L. In afara nucleului PD si a fripturistilor „liberali” Stolojan&Stoica care au fost dati afara din PNL pentru ca au incercat sa distruga partidului prin subordonarea acestuia lui Traian Basescu si ruperea de ALDE, multi dintre actualii membri, unii de buna credinta, vor cauta sa se incadreze in formatiunile politice catre care au chemare. Caderea impostorului Basescu va duce si la disparitia PNT-CD Milut.

    Alegerile din 6 decembrie au o miza mult mai mare decat se pare ca pot intelege o parte a consumatorilor de informatie politica. Geoana, un personaj care isi cunoaste foarte bine propriul interes dar un tip care are calitatea de a trece si prin gaura de cheie, stie, la fel ca cei din jurul lui, ca alegerea lui si revenirea PSD la pozitia de principala forta politica va avea ca rezultat refacerea dreptei traditionale romanesti: PNL si PNT-CD. Au acceptat acest lucru pentru ca societatea romaneasca este, inca, doritoare de socialism. Un studiu sociologic din lunile trecute evidentia faptul ca aproape 70% dintre repondenti au aceasta orientare ! Vazand rezultatele votului de pe 22 noiembrie nu poti sa nu constati ca studiul si-a atins tinta corect. PD-L, PSD, PRM, PC sunt formatiuni social-democrate, mai mult sau mai putin. Daca studiem reactiile basescineilor si proiectiile lor din postari observam, fara greutate, ca au o atitudine revansarda, ca sustin suprematia fortei publice impotriva initiativei private, ca doresc controlul statului (prin Presedinte, premier, servicii) asupra persoanei etc., idei straine spiritului liberal care are ca tinta libertatea individului si controlul acestuia, prin instrumentele democratice, asupra statului. De fapt, institutia statului minimal (nu un stat mai slab cum il inteleg comunistii si basescienii) este o constructie liberala si se practica in democratiile dezvoltate. In tarile nordice se practica statul minimal si au succes.

    Am scris aceste lucruri pentru ca mi se pare ineficienta discutia doar pe marginea „vinovatiei” lui Crin si a PNL de a incheia o alianta cu PSD pentru o guvernare comuna dupa 6 decembrie. Eu cred ca PSD este mai democrat decat PD-L. Sunt si in PD-L oameni de valoare, dinnefericire insa, au iesit in fata, ca raia, doar ciumatii: Boc, Videanu, Berceanu, Udrea si, normal, Basescu.

  50. Doamna Pavlicenco v-am urmarit mereu si cand erati in parlament si inainte de alegerile din 22.11.09 sincera sa fiu va simpatizam si chiar am votat pt Antonescu,dar acum dupa acest articol unde il umiliti si il barfiti pe BASESCU parca sunteti o baba de la tara care vorbeste din auzite si dupa declaratia lui Antonescu eu voi vota BASESCU .Dar daca nu mergeti la votare in turul II dati dovada de ce? Vreau sa-mi raspunde-ti Dv la aceasta intrebare….
    PS Crin Antonesci n-are dreptul sa negociexe cu votul meu pt asi face o cariera politica murdara,caci cel mult peste 6 luni va fi inlaturat de PSD si toata gasca lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *