Pentru Today.md: ”DA încearcă să creeze un nou PLDM”

http://today.md/ro/news/politic/356

Platforma DA are trei misiuni: răsturnarea lui Vlad Plahotniuc, împiedicarea mișcării unioniste și, în consecință, deturnarea cursului european al Republicii Moldova. De această părere este președintele partidului Național Liberal, Vitalia Pavlicenco. Partidul pe care îl conduce Pavlicenco este dezamăgit de activitatea Platformei Civice DA, precum și de excluderea unioniștilor din mișarea civică.

Vitalia PAVLICENCO președintele PNL:

”Ne-au exclus pentru că în spatele acestei platforme stă Vlad Filat cu clanul Lucinschi, care mereu a fost rezidentul Moscovei. A avut în grijă să controleze dreapta naționalistă, românească, acum și unionistă, pentru a nu evolua spre România și spațiul euroatlantic.”

”Scopul platformei DA și a celor care stau în spatele ei este de a-l răsturna pe Vlad Plahotniuc, de a deturna mișcarea unionistă care trebuia să se consolideze după alegerile locale care au fost falsificate și fraudate și deturnarea orientării europene.”

Cât priveste planul platformei DA de a lansa un nou partid politic, Pavlicenco este de părere că asta le va reduce drastic susținătorii.

”Nu cred că ei pot creea un partid politic credibil, cu e identitate și imagine, altceva decât „Jos mafia” sau „Jos corupția”. Doar că oamenii din piață deja se dezamăgesc.”

Totodată, Pavlicenco este de părere că Republica Moldova nu mai are nevoie de noi partide politice, ci de oameni cu caracter.

”Noi avem nevoie de oameni cu caracter, de oameni curați. Oamenii care au un trecut șantajabil, care au un trecut murdar, nu le pot da lecții altor șantajabili”. O eventuală unire cu România, în contextul unui conflict înghețat în Transnistria, ar fi ușurată doar dacă instituțiile europene ar purta un dialog cu Rusia pe această temă.”

”România trebuie să fie avocatul nostru, dar ar fi mai bine ca politicienii noștri cei onești să fie luați de mânuță și să meargă la Bruxelles, la Strasbourg și la Washington, pentru a le explica lor că noi suntem un popor, că trebuie să avem un popor. Mai ales acum, când Europa se cam șubrezește”.

Loading Facebook Comments ...

105 Comments

Add a Comment
 1. Umor involuntar. Cititi ce a scris Sergiu in primul sau comentar! Veti vedea un text plin de greseli si logica. Cititi injuraturile scrise de acelas Sergiu la adresa conationalilor sai. Cititi aberatiile si greselele istorice facute de Sergiu: L-a incurcat pe Socrate cu Plato, s-a dat drept fecioara neprihanita de Orlean, s-a comparat cu marele Giordano Bruno, a incitat la violenta si formare de trupe paramilitare, a instigat la izbucnirea unui conflict armat, a cerut de la forumisti sa devina mercenari in armata ucraineana, a cerut nelegitim schimbarea numelui Tarii. Numai pentru aceste activitati ar putea fi tras la raspundere penala. Sergiu nu realizeaza ca in UE, unde locuieste, toate aceste actiuni sunt catalogate ca crime . Si nu este greu sa fie depistat: E originar din R.Moldova, se afla la varsta in jurul de 35 ani, si-a facut studiile in Romania impreuna cu actualul ministru al Mediului din R.Moldova. Locuieste in Franta. Date mai mult decat suficiente pentru a fi depistat si tras la raspundere.

  Desigur ca nu vom face acest lucru, noi, unionistii, suntem oameni cinstiti si nerazbunatori. Ii propunem lui Sergiu sa scrie mai departe pe acest forum, unde ii vom raspunde cu mare placere. Il indemnam, insa, sa se dezica de violenta verbala, de aroganta fata de conationali, de atitudine dispretuitoare fata de oameni.

  Ii dorim succese in incercarile lui de a cauta ADEVARUL.

 2. Bai Mihai, se pare ca esti cam naiv din fire si prost pe linga toate acestea.
  Faci niste generalizari si aberatii de doi bani.
  Din cate inteleg vrei sa ma sperii ?
  Acum imi este clar ce fel de partid sinteti.
  Vorba multa si nimic concret.
  Daca ai vazut ultimele evenimente de azi ar trebui sa ti aduci aminte de ce am scris mai sus si sa-ti ceri scuze lentru toate prostiile tale la adresa mea.

 3. Risule in armata ucraineana nu exista mercenari ci voluntari.
  Asta e o diferenta mare, ucrainenii isi dau vietile pentru libertatea tarii lor si indirect si a Moldovei.
  Tu nici macar in cea romana nu o sa te inrolezi si mai ai sa discuti despre mine.
  Ce instigatii ai vazut tu ???
  Fiecare popor are dreptul la auto-aparare
  Daca rusnacii din Moldova cu sustinerea FSB ului creeaza grupe armate le teritoriul tarii si vor sa destabilizeze tara de ce bastinasii moldoveni,romani nu au dreptul sa se apere ???
  Esti un fals unionist si probabil ca tot PNL vostru e un partid de falsi unionisti.
  Daca te lasa dn Pavlicenco sa scrii asa prostii si denigrare la adresa mea.
  Apoi in ce proveste tragerea la raspundere ???
  Imi dau lacrimi in ochi la cit de prost esti
  Mai boule inainte sa tragi pe.cineva la raspundere o persoana trebuie sa comita o crima ???
  Eu sint un cetatean cu numele curat si nu am antecedente penale. Iti doresc succes cu FSB istii sai badarani.
  Lumea care citeste aceste comentarii nu este proasta.

 4. Chiar sint curios ce legi prostesti ati mai inventat in Moldova ?
  Miroase a FSB din spatele tau. Numai in Rusia exista asa legi si condamnari, probabil ca esti un agent FSB cu experienta. Poti sa ti urez succes in UE nu exista legi ca la prosti din Moldova-Rusia, voi in Moldova copiati legile de la rusi, si nu numai sistem bancar, modul de a face afaceri.
  Deaceea fug toti investitorii din Moldova.
  Altceva mai inteligent nu au putut sa scoti despre mine.
  Uite ca stau si mi tremura genunchii de frica nu mai pot.
  Mars in cotet porc rus ce esti ai calcat destul timp pamintul tarii mele.

 5. Apropo ai auzit declaratia lui STRELET de la tribuna ONU.
  Uite asa nu toti PLDM-istii sint hoti si tradatori.
  Chiar ma mindresc cu Valera, candva am baut un pahar de vin cu el la o masa.
  Deaceea ruso-porcii s-au activat azi, vor in parlament.
  Iar tu misha jigodie rusasca schi esti te prefaschi unionist.
  Lasa ca o sa ti vina tinpul si tie.

  P.S. Poti lansa de azi procedura de extradare ?
  Asa voi deveni o personalitate vestita, poate ca voi intra si eu in politica. Chiar m-am dezamagit de PNL vostru.
  Cred ca PLDM are viitor mare in Moldova.
  Degraba SUA va trimite bani in Moldova si totul va fi bine vom ntra si noi in UE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *