Pe când procese de judecată ale torționarilor antiromâni și dincoace de Prut?

Omul lorDe vreo două săptămâni, urmăresc la televiziunile românești dezbaterile despre procesele torționarilor din regimul comunist și evoluția de după 1989, în care nu și-a găsit locul judecarea celor ce i-au torturat groaznic pe conaționalii lor în penitenciarele morții.

Mărturile cutremurătoare despre anii, deceniile petrecute în închisori, la construirea unor obiective, în condiții inumane și sub pedepse zilnice doar pentru că au sfidat cumva regimul, conduc dureros la întrebarea sfredelitoare: de ce, după 1989, nu s-a făcut nimic pentru a scoate la iveală toate nedreptățile, care continua și azi, pentru că torționarii au pensii de 10 ori mai mari decât victimele lor nevinovate. Când, ”în condiții de democrație”, este imposibilă retragerea pensiilor torționarilor, iar victimele, dușmani ai comunismului, ai regmului, nefiind promovați, mereu marginalizați și împinși pe necarosabil, acum neavând nici cu ce-și trata bolile acumulate la închisori și după, pentru că au fost persecutați și după pușcăriile comuniste.

Vizionați emisiunile la RTV, Antena 3 despre acest subiecte – este ceva zguduitor. Știam cu toții, dar acum, când asculți și vezi, e și mai consternant. Doar un caz, relatat de un deținut – aceștia au fost puși să mănânce tot arpagicul, fără apă și fără pâine, doar pentru că au luat și ceva pentru cei din lagăr, ei fiind trimiși la semănatul plantei. Supuși la foamete, la diferite torturi, inclusiv distractive pentru torționari, deținuții fără vină sau iubitori de libertate erau aduși la condiția de neoameni și ei, totuși, au rămas oameni, iar azi spun că și-au iertat călăii, dar călăii spun că dacă ar întoarce timpul ar face la fel și chiar i-ar ucide pe cei încarcerați.

Și venim cu gândul la populația de dincoace de Prut, care a fost decimate prin diferite experimente bolșevice comuniste inumane.

La noi, unde, de asemenea, băștinașii români, au fost ”pedepsiți” doar pentru că erau români, fiind supuși genocidului prin deportări, foamete, băgări în gropi cu var sau în spitale de psihiatrie. Oare  nu avem arhive și liste cu torționarii noștri? Nu doar fiind vorba de românii care și-au turnat conaționalii, ci fiind vorba și de alogeni, trimiși aici să ne conducă, să ne deznaționalizeze sau veniți aici, la sud, ca la ”kurort”, după ce și-au încheiat cariera pe undeva prin URSS. Istoricii au arătat pagubele de orice ordin pricinuite Basarabiei, suma care trebuie cerută Rusiei, ca succesoare a URSS, pentru toate crimele contra românilor dintre Prut și Nistru și de peste Nistru. Și Comisia specială a cercetat crimele comuniste. Oare această guvernare, care nu vrea să se considere comunistă, nu ar putea înființa un Institut de cercetare a crimelor comunismului și să aducă în fața societății lista torționarilor din Basarabia, mai ales că și arhivele parcă își mai întredeschid ușile – deși și sunt rezăvorâte unele recent, prin semnătura lui Filat, prezent la înțelegeri antiromânești criminale în cadrul CSI? Și mai spuneți că aflarea în CSI nu dăunează…

Rămâne o mare întrebare când vom avea pe ambele maluri ale Prutului oameni verticali la conducere și în societatea civilă, în sfera academică, pentru a începe dezasamblarea temeliilor acestei societăți împărțite în ”cei ai sistemului” și ”cei din afara=contra sistemului”, aceștia de la urmă fiind cobaii primilor.

Dezbaterile presei curajoase din România demonstrează exact aceasta – împărțirea criminală a societății în clanurile celor care se află, prin dinastii de familie, la conducere și în posturi, indiferent de capacități și vocatie, și restul, care pot fi și deștepți, și capabili, dar cu greu se vor deplasa ceva mai departe de la coada vacii, pentru că ”nu fac parte din sistem”. Primii îi fură continuu pe ceilalți, dintre care puțini, sărmanii, nu aspiră să intre în sistemul criminal.

În R.Moldova și mai grav e și cu șantajul securității, unde am ajuns și eu, care în viața mea nu am avut de a face cu nicio securitate, servicii oculte și alte prostii, să mă judec azi cu indivizi antiromâni gen Șelin, să dau cereri în constatare, având și răspuns official univoc de lipsă de dosare pe numele meu la SIS, și să depun plîngere penală la Procuratura generală contra celor care fabrică și tot fabrică și propagă liste contra noastră, care nu am fost, ca ei, colaboraționiști, dar cărora le este foarte greu să ducă această povară de unii singuri și murdăresc pe cei ce îndrăznesc să critice sistemul și să vadă ce se face și azi, sub ocupație rusă, așa cum se făcea sub ocupație sovietică. Părinții și bunicii alogenilor i-au torturat, turnat și ucis pe bunicii și părinții nostril, acum copiii lor – ”ne fac nouă felul”, fără nicio vină. Nimic nu s-a schimbat.

Dacă aceste guvernări democratice de la București, care se tot declară proeuropene după Declarația de la Snagov (Declarația de la Snagov este un document semnat la 21 iunie 1995 de către liderii partidelor parlamentare din România, care atesta acordul forțelor politice față de strategia națională pentru pregătirea aderării României la Uniunea Europeană și NATO), nu găsesc nici azi puterea să îi pedepsească pe colaboraționiștii cu regimul bolșevic, mai ales pe cei care au torturat și ucis, nu știu cum să spunem că România este model prin clasa politică. De aceea salutăm și presiunea opiniei publice, contribuția presei, neînțelegând, totodată, de ce ”Dreapta lui Băsescu”, aflată atâta timp la putere, nu a făcut nimic în acest sens. În acelați timp, ar fi o mare minune și ar însemna ruperea celui de-al doilea stat românesc de sfera de influență rusească, dacă se va declanșa un proces comun și coordonat București-Chișinău de purificare anticomunistă, preluându-se (cu adaptare) Legea Lustrației și expertiza aplicării ei, deconspirându-I pe toți securiștii antiromâni (că asta le-a fost menirea, să înțelegem), în special care ne conduc și mai vor să ne conducă, pregătind, astfel, populația, și pe această cale, pentru reunificarea românilor, ceea ce ar consolida puternic Statul Român în cadrul UE și NATO.

Vom trăi asemenea vremuri? Da, dar numai nepropulsând la Putere cozi de topor și farisei provenind din torționari – la propriu și la figurat…

Vitalia Pavlicenco

Loading Facebook Comments ...

56 Comments

Add a Comment
  1. nu te victimiza ca si jidanii ca nu tine vrajeala.Tu vorbesti acum cu expertii in informatii,nu cu badea ion din varful muntelui(din cecenia ta natala).Sper ca am fost clar.

  2. Pt ilinca

    Nu am fost in nicio echipa cu sau de diriguitori. Cum adica nu am aratat ce am facut in 1989-90? Da asta ce e? – Agenţia Telegrafică de Informaţii (ATEM) (1985-1989) – traducător, coordonator al Emisiunii Naţionale de ştiri, – Agenţia Naţională de Presă “Moldova-pres” (1990-1994) – prim-adjunct al directorului general, asta in timpurile cind se lupta pt limba si alfabet si dupa proclamarea Independentei – si aici, ca si in alteperioade, e o istorie foarte trista… Si am fost mereu verticala, imi aduci probe contrarii si pe urma mai discutam. Pt ca verticalitatea mea ii si deranjeaza pe barbatii de nimic.

  3. ILINCA ori e o femeie pe ciclu menstrual,si nu se poate abtine,sau controla,ori e vreun domn bine-plictisit din institutiile SIS FSB CIA MOSSAD KGB GRU sovietic.

  4. Esti un prost!

  5. Vedeti dna mai atent ca aveti o „pauza” si anume 1989-1990. Bine ,pana in 1989 ati fost in ATEM (probabil ca aici se regasea si D.Diacov). Incepand cu a.1990 ati activat in calitate de prim-adjunct al directorului general.Dar unde ati fost in perioada 1989-1990? Care v-a fost activitatea? Despre verticalitate am spus-o in gluma,asa ca n-o luati in serios… Nu sunt eu cea care sa va dau aprecieri. O zi buna si doamne Dumnezeule ajuta!

  6. SE VOR UNI CU TRANSNISTRIA,CEI DIN CAUSANI URSOAIA DACA MOLDOVA INTRA LA ROMANIA SI UNIUNEA SODOMA EUROPEANA:

    http://www.youtube.com/watch?v=KemNESyRIvk

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *