MAI isi cere scuze de la PNL

Zilele acestea am primit un raspuns de la MAI care este o dovada ca “temperamentele” antiunoniste ale „liderilor” autonomiei gagauze, ce traieste pe spinarea taranilor moldoveni, ar putea fi si anihilate.

Dupa ce bascanul gagauz, care face parte din troika Filat-Efrim-Formuzal, ne-a tot „purtat grija”, ca partid unionist, iata ca al sau comisar-unealta de la Comrat, pe care tare il interesa apartenenta la partidul nostru a a unor cetateni cu vederi romanesti, s-a pomenit pedepsit de sefi.

Postam Raspunsul de la MAI, primit recent, si – la sfirsit, – reamintim de „solicitarea neacealnikului militiei de la Komrat” cu raspunsul presedintelui PNL, publicate, anterior,  pentru a avea imaginea completa cum se opinteste cel trio mentionat mai sus ca sa tot agate de coada PNL lucruri ce nu au nimic in comun cu esenta, imaginea, activitatea si scopurile partidului.

Doamnei Vitalia PAVL ICENCO

           Preşedintele Partidului Naţional Liberal

Stimata doamnă,

Departamentul urmărire penală al Ministerului afacerilor interne, in limitele competenţei sale. a examinat adresarea Dumneavoastră referitoare la legalitatea solicitării reprezentantului Comisariatului de poliţie din Comrat.

S-a constatat că, având in procedură cauza penală nr. 2012190333, şeful secţiei urmărire penală al CPR Comrat, maiorul de poliţie I.Bairactari, cu depăşirea atribuţiilor stabilite de Codul de procedură penală, a expediat pretinsa interpelare în adresa Partidului Naţional Liberal, respectiv cerinţa înaintată poartă caracter ilegal.

De altfel, solicitând date cu caracter personal despre membrii partidului politie, s-a admis o ingerinţă neprevăzută de lege în libertatea acestora, încălcându-se şi garanţiile acordate de principiile de baza, implicit lit. d) alin. (1 ) art. 6 din Legea privind proiectul dalelor cu caracter personal care, pe de o parte, la general, interzic prelucrarea categoriilor de date cu caracter personal, pe de alta, stabilesc excepţie doar atunci cînd prelucrarea este efectuată cu consimţămîntul subiectului datelor cu caracter personal în contextul activităţilor legitime de către asociaţii obşteşti, partide şi alte organizaţii social-politice.

În legătură cu acest fapt, conducerea Departamentului urmărire penală al MAI Vă prezintă scuze pentru abaterile admise de către reprezentanţii organului de urmărire penală din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

În acelaşi timp, Vă comunicăm, încălcările în referinţă nu au fost comise cu rea credinţă şi nu au generat oarecare consecinţe prejudiciabile. De aceea, şeful SUP a CPR Comrat, maiorul de poliţie I. Bairactari doar a fost discutat în cadrul şedinţei operative de pe lîngă conducerea DUP al MAI, fiind avertizat asupra respectării prevederilor legale şi s-a propus de a fi lipsii în mărime de 15% din indemnizaţia unică lunară pentru luna octombrie 2012.

De asemenea, în scopul excluderii practicii vicioase şi aducerea activităţii organelor de urmărire penală în strictă concordanţă cu normele procesului penal, au fost elaborate şi expediate în teritoriu recomandări metodice, avertizând întreg electivul organelor de urmărire penală ale MAI în vederea respectării stricte a drepturilor omului şi legislaţiei în vigoare.

Cu respect,

Şef al Departamentului, colonel dc poliţie Gheorghe MALIC

VITALIA PAVLICENCO: Asa cum am spus anterior, Puterea – toata, inclusiv Balaurul roz, Balaurul albastru, dar, mai ales, Balaurul verde (toti „nedeosaghiti” de Balaurul rosu), – este bolnava de antiromanism moldovenist primitiv si de antiunionism agresiv. Balaurii au tot pus la cale fel de fel de scenarii – incepind cu 24 ianuarie, continuind cu 25 martie, terminind cu 16 septembrie, marsurile unioniste cazindu-le prost la ficatul fals proeuropean si fals democratic. 

Din scenarii au facut parte

1. Neonorarea obligatiilor politiei la Marsul o al PNL dedicat Unirii (pe 24 ianuarie)

2. Inchiderea ochilor la antiunionistii agresivi care au avansat spre manifestantii pasnici unionisti pe 25 martie si provocindu-i la incaierari, sub ochii linistiti ai responsabililor din politie, care au dat ascultare balaurilor.

3. Instigarea indirecta si cirdasia cu aruncatorii de pietre, pentru a egala unionistii demni cu risurile proruse din societate, ca sa ramina „centristii” antiromani „clasa politica onorabila”.

4. Supunerea mass mediei controlate executarii comandamentelor politice de a-i egala pe unionistii pasnici cu scursurile antieuropene, care sunt satelitii Balaurului verde.

5. Hiperactivismul lui Formuzal, deranjat, inca din decembrie 2011, de Congresul unionist al PNL, cerind neinregistrarea Statutului cu obiectivul expres al Unirii. Apoi declaratiile lui Formuzal, membru al Guvernului!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!, impotriva partii de populatie unionista, trecute sub tacere criminala de Balaurii din AIE.

6. Mingiierea pe cap a lui Selin, alaturi de membrul Guvernului Formuzal, a aruncat cu pietre in unionistii, invinuiti ca au mers sa defileze pasnic pe „teritoriul rusesc”, nu? Cine imparte ReMe-nika in teritorii rusesti si nerusesti (ca romanesti sa spui „e criminal” – nu?)? Dupa care Selin s-a suit in capul mingiiat de falsii proeuropeni.

7.  Neinregistrarea Noii Redactii a Statutului PNL de catre Ministerul Justitiei.

8. Depunerea de catre Ministerul Justitiei a Sesizarii la Curtea Constitutionala prin care sa induca „jisul nestavilit al Kremlinului” de a spune ca PNL e partid neconstitutional.

9. Promovarea acestui lucru – de pretinsa „neconstitutionalitate” a PNL si a actiunilor sale – in presa platita si controlata/partajata de Balaurii-oligarhi ai Curcubeului AIE.

10. CULMEA – tainuirea raspunsurlui Curtii Constitutionale privind interpretarile neprofesioniste si sovietice de catre ministrul Efrim a articolelor din Constitutie, prin care domniei sale „i se nazarea” „neconstitutionalitatea” PNL.

11. Scrisoarea de la MAI sa dea conducerea PNL lista primilor manifestanti la Marsul d ela 25 mrtie, dedicat Actului Unirii de la 27 martie 1918.

12. Scrisoarea de la Comisarul militiei de la Comrat, care ne cere date privind apartenenta la partid a unor cetateni care au scsis acolo pe undeva „Romania Mare”, comisar-individ care m-a sunat si pe care l-am pus la punct de i-au zburat penele prin telefon. 

NE OPRIM AICI. SERIALUL ABIA INCEPE. VOM ARATA AMANUNTIT CUM O PUTERE, PRETINS NECOMUNISTA, HARTUIESTE UN PARTID EXTRAPARLAMENTAR IN RM SI VOM DEPUNE PLINGERI SI REPREZENTANTULUI UE LA CHISINAU, CU EL CONVENIND SA NE INTILNIM DUPA EXAMINAREA DOSARULUI PNL vs MINISTERULUI JUSTITIEI.

Iata si povestea de la inceput cu „militionerul de la Komrat”.

http://www.pavlicenco.md/2012/10/08/puterea-hartuieste-in-continuare-pnl-citit-si-va-distrati/

Puterea hartuieste in continuare PNL. Cititi si va distrati ce ne scriu de la Comrat…

Dupa scrisoarea de trista faima din partea unei colaboratoare a politiei din Chisinau, in care se cerea presedintelui PNL sa “ofere” lista participantilor “in primele rinduri” din partea PNL la Marsul Unirii din 25 martie, ne pomenim cu o alta “surpriza-surpriza” din zona politiei – acum “gagauze”…

Acum citeva saptamini, Vasile Sinigur, un participant activ la marsurile unioniste, a oferit o conferinta de presa in legatura cu persecutarile la care este supus continuu de catre autoritatile de la Comrat, el fiind domiciliat acolo. Sinigur ne-a comunicat si ca a facut – nu stiu pe unde -, in zona gagauza, o inscriptie “Romania Mare!”, revoltat de nepedepsirea, de catre institutiile statului, a liderului de la Comrat Mihail Formuzal, membru al Guvernului de la Chisinau, care a participat la huiduirea unionistilor, veniti legal la Balti sa manifesteze pasnic, in cadru constitutional.

Daca – asa cum se spune in scrisoarea trimisa acum presedintelui PNL de catre un reprezentant al comisarului de la Comrat – i-au deschis dosar penal lui Sinigur pentru acte de huliganism, nu intrebam ce au politistii sa se intereseze daca Sinigur e membru al PNL. Raspunderea persoanei pentru faptele sale este individuala. E una sa comita cineva un “act de huliganism” si e alta ce a scris Sinigur. Intrebarea noastra este: daca Sinigur scria“Traiasca PLDM!” si “Traiasca Partidul Regiunilor!” ori “Traiasca Formuzal!” si “Traiasca Filat!”, avea oare reprezentantul comisariatului gagauz sa trimita scrisoare presedintelui PNL pentru a intreba daca e cumva Sinigur membru al Partidului National Liberal?…

De sase ani Puterea hartuieste PNL – fie ca e rosie, verde, roza sau albastrioara.

In curind PNL mai abitir va “trece la atac” – va chema in judecata institutiile statului pentru hartuire continua, fenomen despre care i-am informat si pe factorii europeni in discutiile avute la Bruxelles.

 Acum urmeaza “n’inunile”. Cititi atent si va distrati… VP

Dlui “Nacealnik OUP Komratskogo RKP

Maior politii Bairaktari I.D.”

 

În legătură cu SOLICITARE-ZAPROS „Nr.6860, de la 03.09.2012 anului”, semnată de persoana Dvs., explicată drept „necesitate apărută în cadrul urmăririi penale pe marginea cauzei penale Nr.2012190333, începută OUP CPR Comrat la data de 25.08.2012, în baza art.287 alin.(3) din Codul penal”, vă solicităm o expunere amănunţită şi argumentată a motivelor pentru care ne cereţi asemenea informaţii.  

Vă amintim, de asemenea: calitatea de membru de partid nu are nici o legătură cu faptele care i se impută.

Vă mai reţinem atenţia că, după cum constatăm din „SOLICITARE-ZAPROS”, ofiţerul care semnează acest document nu respectă structura organizatorică şi de subordonare aprobată de Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova. Constatăm, de asemenea, lipsa semnăturii în limba de stat.

Precum ştim, Comisariatul de poliţie Comrat este o substructură în cadrul MAI al R.Moldova şi nerespectarea acestei subordonări este pasibilă, în opinia noastră, de a fi cercetată ca act de nesubordonare instituţională, adică Puterii centrale, fapt asupra căruia îl vom sesiza pe ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova, prin expedierea unei copii a acestui răspuns. 

Preşedintele Partidului Naţional Liberal

din Republica Moldova

Dlui Dorin Recean, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova

Domnule Ministru,

Vă reexpediez, în copie, o solicitare venită la PNL din partea unui reprezentant al Comisariatului de politie din Comrat si răspunsul dat acestei solicitări, interpretate de noi drept persecutare a membrilor PNL si încercare de a discredita Partidul Naţional Liberal, care are un obiectiv unionist deschis, pentru care pledează paşnic, respectând legislaţia în vigoare.

Vă solicit să examinaţi legalitatea „SOLICITĂRII-ZAPROS” adresate PNL şi să adoptaţi deciziile care se impun, solicitând să ne informaţi despre măsurile întreprinse.

 Anexă:

 1. Scrisoarea primită de PNL
 2. Răspunsul dat de PNL.

 Cu deosebit respect,

 Vitalia Pavlicenco, preşedintele Partidului Naţional Liberal  

Loading Facebook Comments ...

4 Comments

Add a Comment
 1. Are ţara prejudicii mari
  Când e condusă de tâlhari,
  Şi cade-n mare încucătură
  Dacă tâlharii între ei se fură.

  Cum a fost basarabeanul
  Aşa şi este – a nimănui.
  Trage jugul cu tot neamul
  La străini… în ţara lui.

 2. IN MEMORIAM:
  30 OCTOMBRIE 1992-2012
  UCIDEREA PATRIOTILOR CâNTARETI UNIONISTI !
  –––––––––––––––––––––––––––––––

  Guvernul RM a proclamat anul 2012-
  Anul cântaretilor martiri Doina Marin
  si Ion Aldea-Teodorovici
  / la 20 de ani de la anihilarea lor /.
  Iata cele mai semnificative titluri
  ale cântecelor lor patriotice si unioniste:
  ———————————————––––––––––––
  1. Maluri de Prut
  2. Sfânta ni-i casa
  3. Lacrima Limbii noastre
  4. Rasai
  5. Lasati-ne in legea noastra !
  6. Focul din vatra
  7. Eminescu
  http://www.youtube.com/watch?v=yikbbUJrx_0
  ————————————————–––––––––––-
  si un comentariu preluat de mai sus:

  » Repect from Georgia,
  when I am listening this music, I want to be Romanian»

  / vaso442/

  traducerea: respect din Gruzia, când ascult aceasta muzica,
  vreau sa fiu Român /
  ——————————————––––––––––––––––––––––
  si un alt comentariu tot de acolo:

  PACAT CA AU FOST ASASINATI MISELESTE !
  DE CE ?
  PENTRU CA AU AVUT CEA MAI PUTERNICA ARMA!
  CUVANTUL …………..
  ROG PE TOTI CEI CARE APRECIAZA MUZICA LOR
  SI POT INTELEGE CA AU PLATIT PRETUL SUPREM
  PT CEEA CE CANTAU, DACA SUNT SUNT APROAPE ……………
  SA APRINDA O LUMANARE
  SAU MACAR O FLOARE LA MORMANTUL MARILOR EROI NATIONALI !
  EU SUNT DIN BOTOSANI, AS VREA SA AJUNG
  SI EU VREODATA SA TIN CAPUL PLECAT
  INTR/UN MOMENT DE RECULEGERE IN FATA LOR !
  CUVINTELE NU POT EXPRIMA O ASEMENEA PIERDERE !
  / abyss081 /

 3. O EROINA NATIONALA PATRIOATA UNIONISTA:
  LILIA NEAGU !

  JURNAL MD
  30 OCTOMBRIE 2012

  http://www.jurnal.md/ro/news/-meritul-civic-si-atitudinea-de-bou-a-moldovenilor-571879/
  ————————————–
  La Bucureşti a fost organizat recent un Marş al Unirii dedicat doamnelor Lilia Neagu şi Asea Andruh care, în seara de 30 septembrie 1970, au scris 40 de mesaje antisovietice pe principalele clădiri ale Chişinăului. Aceasta, în opinia lor, este cea mai importantă acţiune, timp de 40 de ani, dedicată curajului lor, şi nu atenţia de care au beneficiat din partea guvernanţilor care s-au perindat de la 1991 încoace.

  Nu vom relata încă o dată fapta curajoasă a celor două doamne. Se ştie că evenimentele istorice au două aspecte – unul oficial, care marchează viaţa întregii comunităţi, căruia i se dedică conferinţe, simpozioane, şi altul care marchează viaţa celui care a avut curajul să se evidenţieze din „prostime”.

  Cel de-al doilea aspect rămâne în umbră şi, în cele mai dese cazuri, nu interesează pe nimeni, anume despre asta vom scrie aici, despre suferinţa pe care a suportat-o în singurătate doamna Lilia Neagu, sper ca doamna Asea Andruh să nu se supere pe mine.

  Calvarul de după entuziasm

  Pentru fapta lor, Lilia a stat doi ani la puşcăria de la Rusca, împreună cu deţinuţii de drept comun, iar Asea a fost exmatriculată de la Şcoala nr. 1, actualmente Liceul „Gheorghe Asachi”, „pentru purtare nedemnă, uşuratică”. „Vă imaginaţi ce au scris potlogarii?! A fost obligată să lucreze la «Steaua Roşie» şi a învăţat la şcoala serală. Tatăl meu a fost dat afară, însă ceea ce a fost cel mai ridicol, l-a dat afară chiar o rudă de-a noastră, care spunea că părinţii mei au crescut o criminală”, menţionează fără răutate femeia, vorbind despre acest moment din viaţa familiei sale ca despre o clipă din viaţa cuiva.

  Atitudinea de „bou” a moldovenilor

  Când s-a întors din închisoare, avea 23 de ani. Nu putea să se angajeze nicăieri. Şi atunci a mers la KGB şi le-a spus că nu are din ce trăi, până la urmă, a fost angajată la fabrica de lactate din Leova. Însă cea mai mare dezamăgire a trăit-o când o evita toată lumea: „Moldovencele fugeau de mine. În pofida resentimentelor mele faţă de ruşi, pentru care am stat în puşcărie, cele cu care m-am împrietenit la fabrică au fost patru rusoaice. Una dintre ele m-a întrebat: „Lilicika, ai făcut puşcărie?». «Da.» «Atunci vino cu noi, eşti de-a noastră!»”.

  S-a căsătorit cu un băiat pe care l-a cunoscut încă în anii de studenţie. „A suferit şi el, a fost chemat la comitetul de partid şi a fost întrebat: «Tu ştii cu cine te căsătoreşti?…» A tăcut… Iar fratelui meu, când a absolvit facultatea, i s-a spus: «Cariera ta s-a terminat înainte de a începe”.

  Directoarea şcolii de medicină a dat-o afară pe diriginta grupei în care a învăţat. „De unde să fi ştiut sărmana femeie ce intenţionam să facem noi în seara aceea? Chiar şi soţul ei a fost sancţionat, era profesor la universitate.”

  Viaţa de familie, o sărăcie cumplită

  „Copiii mei au crescut într-o sărăcie cumplită. Mama îmi dădea nişte făină pe care o preparam la căminul studenţesc unde lucram, pentru că acasă nu aveam lumină. Fetiţa mea îşi făcea lecţiile în coridor… Băiatul, elev la şcoala de muzică, aşeza oglinda astfel încât lumina din coridor să bată peste clapele pianului. Fetiţa mea stătea mai mult acasă şi la spital decât la şcoală din cauza alimentaţiei de după naştere. Când am mers la maternitate, soţul meu s-a îndrăgostit de o tătăroaică din Ufa. Din această cauză, am pierdut laptele, am hrănit fata cu lapte din magazin şi i-am distrus sănătatea”, spune cu durere femeia, cu toate acestea, crede că a crescut nişte copii minunaţi de care se bucură foarte mult.

  Eroii şi decoraţiile Republicii Moldova

  După 2009, Lilia Neagu şi Asea Andruh au fost înaintate la Ordinul Republicii, însă preşedintele Mihai Ghimpu a decis să le acorde „Meritul Civic”. „Meritul Civic este o medalie care se acordă pentru merite deosebite în toate domeniile de activitate social-economică. Ce merite avem noi în domeniile social-economice? Am refuzat această medalie”, menţionează femeile.

  În opinia Asei Andruh, cea mai mare recunoştinţă pentru jertfa lor a fost Marşul Unirii organizat recent la Bucureşti, pentru că despre ele nu s-a vorbit decât în câteva cărţi de memorii timp de aproximativ 40 de ani, fără a se organiza nişte acţiuni publice.

  Lilia Neagu nu a mers la marş, nu are viză, lucrează în trei locuri şi primeşte câte o mie de lei. Am întrebat-o la sfârşitul discuţiei noastre dacă ar mai face o dată ce a făcut în 1970, mi-a răspuns că nu s-a gândit la asta niciodată. Însă, la despărţire, mi-a citit o poezie despre lupi, ghimpi şi lucifer şi m-a întrebat ce i s-ar putea întâmpla dacă ar publica-o.
  ———————-
  Ilie Gulca

 4. Dupà mine, însesi existenta diferitor teritorii , rupte conform „legilor” sovietice în continuoare din trupul Moldovei, sunt lipsite de drept juridic !!! Nu poate fi fàrâmitatà în continuoare si RM de stràini, ci este timpul de a începe a se solidariza cu interesele bàstinasilor, nu înstràinându-i, impunându-i limbile minoritàtilor la ei în CASA!!! Minoritàtile au venit aici la NOI, (dupà mine tot nelegitim!!!!), dar nu cu pàmânt cu tot!!! Aici este Tara Moldovei !!! Legile adoptate de legislativ, sunt obligate pentru toti cetàtenii ei !!! Cadrele se pregàtesc pentru RM, dar nu pentru Rusia, Ucraina, Turcia, Bolgaria…, deci toate profesiile sà se studieze în limba românà!!! Sà studie- ze LIMBA, istoria NEAMULUI, în mijlocul càruia a binevoit sà tràiascà!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *