Despre Nicolae Timofti. Doar putin

http://www.publika.md/editie/_1421_1195691.html
Deocamdata nu putem zice prea multe despre Nicolae Timofti, ales Presedinte al Republicii Moldova. E bine ca, in declaratiile dinaintea alegerilor, nu a spus prea multe lucruri in spiritul moldovenismului primitiv al lui Dodon care, sigur, a votat nu din patriotism, ci sa nu moara nenascut ca partid. Sa vedem cum se va comporta noul Presedinte mai departe.

Avem doua sugestii venite de la colegi, pentru ca opinia mi-am expus-o desfasurat la Publika TV, in editia speciala din exact orele votarii si alegerii sale, reprodusa mai sus. Deci, sugestiile:

1. Sa iasa in fata populatiei si sa spuna ca nu va fi jucarie in mina PLDM, PD, PL, a lui Lucinschi sau a altora si ca va avea curajul sa iasa cu mesaje de politica interna si externa univoce. Sa nu contribuie la reformatarea Puterii, ca sa se creeze carecumva o noua coalitie majoritara, de stinga, la cheremul Moscovei. 

2. Sa isi respecte cuvintul ca va discuta cu toata lumea si sa poarte dialog si cu partidele extraparlamentare, mai ales active ca PNL, dialog inceput si Delegatia UE, dar pe care actuala Putere il are mai putin, fiind preocupata, mai curind, de strangularea  partidelor extraparlamentare.

Loading Facebook Comments ...

31 Comments

Add a Comment
 1. doamna pavlicenco, va spun de atita timp ca partidul dmv nu coasta nici cit o caruta de baliga, dar nu ma intelegeti. nu sunteti partid, ci mai curind o trupa de circ. cu voi nu vor dialoga, pentru ca sunteti un nimic.

 2. Pt des

  Te invitam pt 25 martie, duminica, ora 11.00, la sedinta Delegatiei Politice Nationale a PNL, pe Calea Iesilor nr.6, etaj 7. Dupa care vei merge si vei scrie ce doresti. De acord? Sa vedem – ai curaj?

 3. ANUL 2012:
  DOSARELE RE-INTREGIRII DE LA NISTRU LA TISA ( III / 12 )
  —————————————————————————–
  Un subcapitol: Marii Tradatori Moldoveni !

  Emisiune radio / „Transnistria – argument pentru im-posibilitatea Unirii”
  http://voxreport.unimedia.md/2012/03/16/emisiune-%E2%80%9Etransnistria-argument-pentru-imposibilitatea-unirii/
  ———————————————————————
  Au trecut 20 de ani de la războiul de pe Nistru, dar și 20 de ani
  de când Ion Bistreanu, însărcinat cu afaceri al Ambasadei României din RM își începea activitatea diplomatică la Chișinău. Era primul diplomat român trimis la Ambasada României din Republica Moldova /1992/.
  un citat:
  “Transnistria nu a fost un teritoriu politic românesc”
  și că aceasta, în anii ’90, a fost privită în componenţa Republicii Moldova ,,ca un dat”, fără a se realiza „un efort de a demonstra
  cum s-a ajuns la această situaţie”.

  Mai mult, Ion Bistreanu afirma ca
  „Republica Moldova a folosit regiunea ca argument
  pentru imposibilitatea unirii cu România”
  și că ,,autorităţile moldoveneşti nu au depus suficiente eforturi
  pentru avea o prezenţă solidă în Transnistria”.
  ————————————————————————-
  N.B.
  ne intrebam si noi: oare care sunt acei Mari Tradatori moldoveni
  din 1992: un Mircea Snegur, ahtiat dupa putere ? Un Ion Hadârca,
  vesnic poet si deputat si ambii erau acei care l-au eliberat pe criminalul si teroristul Smirnov, ca exemplu a celor afirmate mai sus ?

 4. NUL 2012:
  DOSARELE MARII RE-INTREGIRI DINTRE NISTRU SI TISA ( III / 10 )
  ————————————————————————————————-
  La 16 martie 2012: Un Alt Presedinte al Rep. Moldova: Nicu Timofte
  si o declaratie de-a lui despre Re-Unire / o doreste el sau nu ? /
  http://unimedia.md/?mod=news&id=45472
  ————————————————————————————————–
  „Despre Unire cred că trebuie de discutat mai puțin.
  Eu nu știu dacă România e gata să primească o țară atât de săracă în componența sa.
  Până când avem o țară pe care trebuie să o păstrăm, să o dezvoltăm,
  avem o istorie, Constituție… Eu nu văd necesitatea de a discuta despre unire.
  Nu există condiții pentru aceste lucru în prezent.

  Dacă se va ivi un moment oportun, atunci vom discuta,
  până atunci trebuie să-i învățăm pe urmașii noștri să acționeze înțelept”,
  a conchis Nicolae Timofti ieri seara în cadrul unei emisiuni la TV “Moldova-1″.

 5. pt d-mna pavlicenco, in primul rind 25 februarie deja atrecut, pe cit priveste rominia eu tot pledez pt rominia, dar nu poate un partid extraparlamentar care poporul nu sea dat votulnici in 2009, nici in 2010 sa le puna asa conditie aliantei sau presedintelui,pentru unire trebuie sa fie un referendum in care sasi spuna parerea cetateanul.

 6. des spune:17 martie 2012, la 11:11

  Sa lamurim unele lucruri:

  1. Indiferent cine sunteti, ce „interfata” aveti, nu costa scump sa va abtineti de la texte scrise „badaraneste”.

  2. Dvs, om , asa cum sunteti, reprezentati societatea noastra. Sunteti un om. Deci, daca omul este valoarea suprema in tara , totul trebuie sa fie orientati pentru binele omului, poporului. Un presedinte de tara trebuie sa stie sa asculte si sa vorbeasca in fata oamenilor. Fie „pe viu”, la radiou sau posturi de televiziune.
  3. Orice om are dreptul la opinie. Opinia noastra este ca un presedinte, un primministru, ministri si alti demnitari cu functii inalte in tara, trebuie sa discute cu societatea civila, inclusiv patide politice extraparlamentare, ONG-uri, patronate, sindicate e.t.c.
  PNL este un partid politic, ca si alte partide politice, care intruneste un anumit numar de oameni. Este mare sau mic, va place sau nu, el exista si promoveaza opiniile politice ale membrilor sai.
  Orice om poate critica opinia unui partid, a unui om, in parte luat, dar sa nu atace una sau mai multe persoane, sa nu insulte si sa nu fie iresponsabil de actiunile sale.
  4. PNL nu se vinde. Nu are cost. Daca dvs sunteti gata sa argumentati economic costul unei „carute de baliga”, mai discutam in jurlul argumentului economic. S-ar putea sa descoperiti o „teorie” economica noua, sa fiti demn de atentia publica…..
  5. Daca ati mai scris si mai inainte in acest „stil” opiniile dvs”, cu siguranta nu puteti fi inteles.
  6. „…nu sunteti partid, ci mai curind o trupa de circ.”

  O trupa de circ? Interesanta abordare…..Din ce stiu eu, o trupa de circ poate atrage simpatia mai multor oameni. De diferite virste, etnii, confesiune……
  Cred ca este o apreciere foarte interesanta. Dupa spectacolul unei trupe de circ toata lume pleaca acasa mult mai vesela si mai bine dispusa comparativ cu „spectacolul” electoral al partidului, pe care dvs incercati sa-l puneti pe o scara mai inalta precum este „circul”.
  6. Nu uitati in urmatorul mesaj sa scrieti cu litera mare cuvintul din inceputul propozitie si a numelui de familie ale persoanelor.
  7.De curiozitate: ce inseamna „dms” in propozitia Dvs ? Nu cumva „domnia voastra” ?
  Daca este asa, sunt sigura ca ati avut o dimineata cu proasta dispozitie. S-ar putea spre finele zilei sa aveti o seara buna.

  Salut!

 7. Pt tudor

  Am ce am cu acest februarie, probabil pt ca a fost creat Consiliul Unirii. Nu, am corectat, era vorba de 25 martie.

 8. In sfarsit cu mare intarziere si cu mare scartiit AIE cu ajutorul altor forte au invins ciuma comunista, s-au mai bine si corect zis neo-comunistii in frunte cu Voronin. Sper ca de acum incoace toate partidele sa lupte cu adevarat pentru prosperarea democratiei si libertatii civile in RM, mai mult sper sa se unifice toate fortele politice pentru dezvoltarea si prosperarea economica din RM.
  Sa speram si sa ne dorim cu totii ca presedintele nou ales, d-l Nicolae Timofti, sa fie cu adevarat acel garant al constitutiei care sa ne puie deopotriva pe toti egal in fata legilor RM indiferent de orientarea politica, sociala si economica a fiecarui individ in parte, indiferent de culoarea pielii si de apartenenta la etnie, factorul principal sa fie cetatean al RM. Sa lupte cu inversunare impotriva clanurilor si intereselor mafiote din toate structurile RM, sa democratizeze structurile statale si sa le apropie la maxim de societate civila. Si mai mult sa-i cerem sa ne intoarca dreptul la vot in privinta presedintelui statului de care am fost lipsiti involuntar de uzurpatorul Voronin si clica lui neo-comunista…
  Va dorim d-le pesedinte, Nicolae Timofti, sanatate, o minte clarvazatoare si succese pe tarimul muncii si sa speram ca stagnarile politice, economice si sociale sa faca parte doar de trecutul RM…

 9. Catre toti cetatenii Republicii Moldova,

  In data de 17.03.2012 parlamentul Republicii Moldova a reusit, dupa aproape trei ani de instabilitate politica, sa-si aleaga seful statului, adica presedintele tarii.
  Cu acest prilej va transmit sincere felicitari.

  Va recomand articolul:
  Basarabia 2012: 200 de ani de la anexare

  Pe blogul meu:
  http://foc-in-agora.blogspot.de/

 10. Homerillum, MERSI PENTRU RECOMANDARE. MI-A FACUT O PLACERE SA MA DOCUMENTEZ. UNIREA ESTE INEVITABILA!!!

 11. pentru Homerillum, nu la 17.03.12, dar cu o zi mai devreme, mai informeazate nitel

 12. Catre „d”omnul bădăran comunisto-agramat! Dar buneilor si părinţilor noştrii tot li s-a cerut părerea prin referndum ,atunci cănd au hacuit Basarabia ?

 13. Pentru ioan Gura de Aur:
  Ai dreptate! A fost o greseala de tastare.
  Rectific: pe data de 16.03.2012 a fost ales magistratul Nicolae Timofti în funcţia de preşedinte al Republicii Moldova.

  Imi cer scuze. Inca o data FELICITARI!

  http://foc-in-agora.blogspot.de/

 14. ioan popescu, jurnalist, ploiesti

  Câţi oameni au semnat, până acum, Declaraţia CU?
  Dacă-i posibil, publicaţi numele lor. Mulţumesc! Trăiască România anului 1918!

 15. Igor spune:
  17 martie 2012, la 15:03

  Sa speram…..d-l Nicolae Timofti,……. Sa lupte cu inversunare impotriva clanurilor si intereselor mafiote…….

  Dle Igor, pentru ca speranţele noastre să se înfăptuiască în viaţă, ar fi bine în primul rînd să facem lista în ordine de creştere sau de descreştere a acelor CLANURI la care Dstră vă referiţi şi despre care vorbeşte poporul şi canalele TV.

  Încercaţi măcar să daţi nume cîtorva aşa clanuri şi apoi să găsiţi răspuns la întrebarea Dstră. Cu care clanuri trebue să se lupte preşedintele şi de ce consideraţi că un preşedinte ar putea să rezolve acele probleme, pe care nu le poate rezolva toată conducerea actuală a ţării, care sînt convins, că la capitolul nume de clanuri vă veţi confrunta cu o ecuaţie cu mai multe necunoscute, reeşind din faptul, că aceste ecuaţii tot ei le-au compus şi tot ei le rezolvă atunci cînd le consideră necesar, şi pentru ei nu există necunoscute.

  Acele necunoscute sînt pentru popor, dar pentru ei toate sînt cunoscute, aşa că visurile în culori poate şi sînt o luminiţă de speranţă, însă cu părere de rău ele visuri şi rămîn.

  Însă e bine că visaţi în culori, eu vă doresc aceiaşi şi în continuare, măcar cu visurile frumoase să rămînem, dacă realitatea vieţii ne dezamăgeşte.

 16. Pt ioan popescu, jurnalist, ploiesti

  Toata lista, care se completeaza zilnic e pe http://www.consiliul-unirii.ro, la Organizatii si persoane afiliate, insa tocmai acum se actualizeaza ceva si va fi functional site-ul peste o zi sau mai devreme.

 17. pt dna Pavlicenco
  si Basescu, si PSDR au felicitat pe Timofti! Ce face PNLdin Romania, a carui sigla si denumire purtati ca partid! Antonescu e strain de Basarabia! De ce mai tineti legaturi atat de stranse cu asemnea partid, pe care nu-l intereseaza problemeloe noastre? De ce va mandriti ca sunteti inruditi cu PNL din Tara?!

 18. Puscasu Vlad Irimie

  USL= ILiescu ,iar ILIESCU=KGB.De aia! PNL Basarabia e bine sa tina legatura cu PPDD Dan Diaconescu,un viitor Partid Parlamentar.

  http://stop-terorism.blogspot.com/

 19. Pt Ion

  1. De unde ati luat ca „tinem legaturi atit de strinse cu asemenea partid”? nu tinem deloc.
  2. Stiu ca PNL e rece fata de problemele basarabenilor, de aia si l-am criticat si le-am sugerat pe unde am putut sa isi schimbe comportamentul.
  3. Nu ne mindrim cu nimic, cind, in 2006, s-a creat PNL din R.Moldova, nu era Antonescu presedinte. Apoi nu eu am decis sa se ia Sageata si logoul, au fost alti colegi. Insa nu mai schimbam. Mai curindse va schimba PNL-ul din Romania in bine, speram.
  4. Era bine sa va adresati PL din RM, ca ei tare se zbat, impreuna cu PAD-ul sa intre in gratiile PNL.

 20. Este foarte important ca d-l Timofte se declara pro-european. Mai mult, d-lui spune ca Romania nu ar fi gata sa primeasca Basarabia in componenta sa, dar, nu ca ar fi d-lui impotriva. Dragii mei, credeti-ma, mai mult decat atat, nu ar putea spune un presedinte al R.M. Din cate am inteles, presedintele ales recunoaste limba romana si asta este foarte important. Probabil va trebui sa mai treaca ani de zile, cand se va putea face mai multe in acest sens. In prezent avem nevoie de multa munca, pentru a convinge politicienii nostri sa modifice art.13 din Constitutie, dar si pentru abolirea actualelor raioane create de sovietici. Nu in ultimul rand, asteptam ca Parlamentul nostru sa condamne comunismul.

 21. http://www.consiliul-unirii.ro/
  nu poate fi accesat, cel putin, din California.

 22. MARTIE 2012: MARSURILE RE-UNIRII CU ROMANIA !
  –––––––––––––––––––––––
  La Chisinau:
  – Duminica, 25 martie 2012, Marsul Unirii, initiat de Actiunea 2012,
  care va incepe la ora 16.00 de la Academia de Stiinte din Chisinau
  cu banere ale partidelor si asociatiilor membre, cu esarfe si alte insemne politice, dar fara drapele ale partidelor sau ale altor entitati.
  –––––––––––––––––––––––––-
  – la Balti:
  Duminica, 25 martie, Miscarea National-Crestina,
  desfasora Marsuri ale Unirii la Balti,
  incepind cu ora 10.00, de la strada Independentei,
  –––––––––––––––––––––––
  – la Ungheni,
  duminica, 25 martie, incepând cu ora 13.00,
  de la intrarea in oras, de linga statia PECO.
  ––––––––––––––––––––
  – Vor fi organizate acțiuni la Orhei, în alte localități,
  la care sunt invitați sa participe toti doritorii
  ––––––––––––––––––––––
  – Pe data de 24 MARTIE o delegatie a Consiliului Unirii
  va participa la manifestarile prilejuite de Ziua Unirii la Bacau, la invitatia Asociatiei Refugiaţilor din Basarabia, Bucovina de nord şi Ţinutul Herţa, conduse de dl Ioan Seniuc, semnatarul Consiliului.
  ––––––––––––––––––––––––
  Pe data de 27 martie 2012
  vor avea loc manifestari la biblioteci din Chisinau –
  – Biblioteca Municipala ”B.P.Hasdeu”, ora 11.00,
  – Biblioteca ”Alba Iulia”, ora 13.00,
  cu participarea oaspetilor din România – poeta Ana Blandiana si primarul de Alba Iulia Mircea Hava, precum si cu alte personalitati.
  –––––––––––––––––––––––––––
  – Tot pe 27 martie, la ora 17.00, va avea loc la Teatrul ”Ginta Latina”,
  din Chisinau o sedinta festiva si un concert cu participarea
  Forului Democrat al Romanilor si a Consiliului Unirii.
  –––––––––––––––––––––––––––
  Consiliul Unirii si Forul Democrat al Românilor
  ii invita pe toti oamenii de buna credinta la aceste actiuni.

 23. Misiunea lui Nicolae Timofti, fost jurist sovietic cu bunicii deportați în Siberia

  http://www.acum.tv/articol/48896/

 24. Puscasu Vlad Irimie

  UNIREA BASARABIEI CU ROMANIA 2012-2019,pe cale pasnica:1. OLEG VORONIN,care are o avere de 2 miliarde de euro,are cele mai multe afaceri in ROMANIA2. FILAT are cele mai multe afaceri in ROMANIA3. Industria din Transnistria a falimentat,iar Sveciuk doreste sa revina la agricultura.4. Armata rusa din Transnistria se va retrage din Republica Moldova5. S-au produs zeci de mii de casatorii mixte romano-romane Basarabia-Romania.6. Ar trebui ca ECARTAMENTUL trenuriilor din Basarabia,sa fie modificat la marimea ecartamentului din ROMANIA,cu niste voluntari romani din Basarabia si ROmania.7. Propun ca electricitatea sa fie racordata la sistemul national al Romaniei,iar Basarabia sa tina de Suceava.8. Banca nationala a Chisinaului sa schimbe treptat moneda -leul moldovenesc, la marimea cele romanesti,si sa tipareasca bani nu doar cu chipul lui Stefan cel Mare ci si al Regelui Ferdinand intregitorul, Octavian Goga.9. In Romania Casa Regala prin vocea MS Regelui Mihai a spus anul trecut in Parlament ca romanii din Basarabia merita intrebati prin referendum daca doresc sa se uneasca cu Romania,deci este pro-Unionist.10. Filialele Partidelor romanesti,organizatiile de tineret din Romania,si din Basarabia ar trebui sa inceapa munca comuna de amenajare a cimitirelor romanesti din Basarabia,de constructie VOLUNTARA a unei autostrazi Iasi-Chisinau,sau a unei cai ferate la acelasi ecartament.11. Legea Recunostintei Legea Andrei Ivantoc ,prin care intre 2000 si 5000 de basarabeni care au luptat direct pe Nistru in 1992,ar trebui sa intre in vigoare.http://stop-terorism.blogspot.com/2012/03/legea-recunostinteilegea-andrei-ivantoc.html12. Unirea Basarabiei cu Romania ar insemna si expulzarea unor cetateni indezirabili,agenti provocatori anti-democratici,care ani la randul au provocat moldovenismul sovietic in Basarabia contra Romaniei,persoane care nu s-ar integra deloc in peisajul pasnic al Romaniei-Basarabia.13. Basarabia trebuie sa renunte acum la impartirea pe RAIOANE,tipic sovietice, si sa reorganizeze harta pe JUDETE romanesti.Chisinau-Lapusna, Orhei-Orhei, Leova,etc.14. Basarabia are sansa sa detina un vant foarte puternic,favorabil centralelor EOLIENE,centrale care au impanzit Austria si Uniunea Europene,centrale ecologice,care necesita un minim de investitii,si produce profit enorm,si energie pe cale ecologica.In Judetul IASI deja exista niste centrale,iar dincolo in Sculeni-Ungheni-Leova-Tiganca Cahul-Chisinau, s-ar putea instala mai multe centrale eoliene din fonduri Europene co-finantare,si din banii unor oameni de afaceri.15. Primul lucru pentru construirea unirii,trebuie aplicat ,un gest elementar: NU mai impartiti texte KGB-iste,de genul celui scris de Serban Milcoveanu,si nu mai faceti apologia aniilor 40,legate de Basarabia,intru-cat Unirea democratica a Basarabiei cu Romania in 2012-2019,nu are nimic a face cu anii 40.16.Textul de mai sus spune o mare minciuna: in 1940 in Basarabia romaneasca existau peste 3000 de intreprinderi,nu era o zona doar agricola! URSS si Hrusciov guvernatorul sovietic al Basarabiei ocupate in Iunie 1940,a furat toate produsele si intreprinderiile si le-a mutat dincolo de Ukraina .17.Populatia evreeasca din Basarabia,ar trebui sa inteleaga ca Unirea Basarabiei cu Romania ar duce la diminuarea antisemitismului in Chisinau si Basarabia,intru-cat fortele rusesti sunt cele provocatoare acolo pe plan anti-semitic.18. Unirea Basarabiei cu Romania ar conveni si oameniilor rusi de afaceri din Basarabia,care azi dau faliment in masa intru-cat economia este in deriva,iar leul moldovenesc este umflat artificial de la inflatia existenta.19. Avand in vedere existenta azi a celor doua tari romanesti,trebuie remarcata bataia de joc a ambasadei romane privind acordarea de cetatenie romana basarabeniilor,si a Consulatelor. Romaniilor din Basarabia trebuie acordata cetatenia romana in massa,pe banda rulanta,si nu pe spaga!In acelasi timp Romania acordand cetatenia romana inaintea R.Moldova,la doua tari din orientul Mijlociu,iar apoi la italieni,spanioli,iar abia apoi la Basarabia.Trebuie schimbata aceasta politica daunatoare!20. Traiasca Romania!

 25. Puscasu Vlad Irimie

  textul de mai sus a fost publicat pe pagina d-lui Coja,care din pacate e impotriva Unirii Basarabiei cu Romania,asta reiese din textele publicate de dansul.

 26. Puscasu Vlad Irimie, ce ai tu sa numeri cine si cite miliarde are? Te doare tare capu? Daca crezi ca esti destept, fa si tu miliarde. Daca crezi ca cei care la moment le au, le-au obtinut ilegal, atunci vina cu probe, dovezi, foto, video, documente, si adreseaza-te la organele respective. Da tu vinturi aici pe blog invidia ta personala.

  Pentru restul – unirea e foarte putin probabila. Si deceaba tot vorbiti voi aici ca s-a declarat Timofti pro-european, etc. Moldova are nevoie de Rusia, din multe puncte de vedere, de aia, cel putin partial tre sa faca jocul ei. Daca nu, atunci va sari pina in ceruri pretul la gaze, si nici o sticla de vin moldovenesc nu va intra in Rusia. Comertul cu UE, despre care atita se vorbeste, e doar o picatura in mare, vorbe la gura sobei. Ca Moldova sa poata sa fie independenta total de Rusia, si deci sa poata privi si adera spre UE, ea tre sa fie economic dezvoltata. Pentru asta, tre de eliminat coruptia, de facut schimbari in justitie, etc. Cine sa faca asta, clanurile mafiote, deghizate in partide politice, care acu conduc tara? Sau inca nu e clar ca presedintele nou ales e unul de catifea, care nu va decide real nimic, e omul celor de la putere? Inca nu ati inteles asta? Ei dar visati in continuare, si continuati sa cheltuiti banii sponsorilor. Ratacitilor…

 27. Puscasu Vlad Irimie

  @Popescu

  cand va adera la UE republica Moldova,sau se va uni cu Romania,tu vei fi primul care o sa te dai mare europenist,ca asa e la moda.

  Industria a falimentat la nistrenii tai din tiraspol, iar banii au fost furati, a ramas tovarasu sveciuk fara un cent sau dolar. Singura lui scapare este sa alipeasca la Ukraina fasia de pamant,iar rusii sa plece acasa in rusia

  http://stop-terorism.blogspot.com/

 28. Puscasu Vlad Irimie, tu cred ca poti citi in stele, sau in boabe de cafea, si stii sa prezici viitorul – altfel n-ai cum sti cum o sa ma dau, si cum nu. Judecind dupa numele tau, nu esti basarabean, esti un roman care stie despre Basarabia fix atit cit pescuieste din mass-media romana aservita puterii. Tu habar n-ai ce se petrece in Basarabia, cum traieste lumea de aici, daca lumea vrea unire sau nu, de ce o vrea sau nu o vrea, ce cred politicienii si businessmanii de aici, etc. Tu esti zero in toate astea, deci invirtesti placa unirii continuu, ca un casetofon stricat, fara a te gindi si analiza. Jonglarea asta cu fraze bombastice de genu „toti miliardarii sunt banditi”, „opriti terorismul”, „persecutarea popurului” etc nu sunt decit niste copilarii, dintr-un melanj de invidie, neputinta, dar si dorinta de a se da mare expert si strateg economic si politic. Repet: o afirmatie, de genul alora care le faci tu, are o super valoare, este o bomba mediatica, daca reprezinta rodul unor investigatii profunde, dovezi – documente, foto, video. Si reprezinta ciripeala goala a unei vrabii pe creanga, in felul care o spui tu. Oleg Voronin are 2 miliarde – poate si are, da tu dovezi ai? Lucrezi cumva la vreo banca elvetiana, si poti sa prezinti un extras de pe cont? Ai lucrat sau lucrezi in organale de urmarire, sau la procuratura, sau la CCCEC? Pai daca nu, inchide hlebarezca, ca vorbele tale nu valoreaza o ceapa degerata.

  Nu stiu daca iti dai seama cit esti de bizar cu postarile tale, cu scrisorile la Merkel si cui mai scrii tu acolo. Esti ca o furnica intr-o padure, omule, si email-urile tale sunt citite cel mult de vreun assistant acolo, care povesteste in pauza de masa colegilor cit de retardati sunt aia din Europa de Est. Fara sa stii, te faci de ris.

  Nistrenii de la Tiraspol nu sunt ai mei – si iarasi, tu daca in Basarabia n-ai habar ce se petrece, in Transnistria – cu atit mai mult. Romanii stiu despre Transnistria fix atit cit stiu despre Madagascarul de Sud. Da se dau mari experti. Da, s-au furat bani – si ce? Si rusii vor mai pompa bani in acea regiune, ca au nevoie de un cap de pod, nu doar pentru a controla Moldova, ci si pentru a va trimite niste rachete in fund voua, europenilor-americanilor, daca va fi cazul. Sa alipeasca cine, omule? Transnistria e un cap de pod rusesc, pentru ce sa-l dea ucrainenilor sau sa plece acasa? Experti alde tine, in fiecare subterana sau lariok din Chisinau, cu duiumul. Stop terrorism in your mind.

 29. Puscasu Vlad Irimie

  @POPESCU

  am fost de 4 ori in Basarabia.Salariul acolo e de 100 euro,saracie lucie dupa 80 de ani de ocupatie sovietica iredentista,soviinista,de ocupatie militara (alias Transnistria), de violuri,de rapiri,de traficanti mafioti de organe,droguri rusi ai Mafiei RUSE!

  Asta e Basarabia de azi! Doar crestinii mai tin in picioare acest teritoriu,crestinii care merg la Manastiri si Biserici!

 30. Puscasu Vlad Irimie

  @ POPESCU tu si gasca ta de anonimi care frunzariti creanga pe internet, garantez ca ati auzit de violuriile din Basarabia de pe satele nistrene ale ocupantiilor RUSI ai Transnistriiei, de oameni impuscati in cap si aruncati in Nistru, de romani accidentati cu masina intentionat,de crime la comanda, de trafic de organe in tari straine….si asa mai departe.

  Tu numesti toate aceste nenorociri in cea mai saraca tara din Europa,ca ,,paradisul sovietic,, ?!?!?!?!??!?! esti dus rau tovarase.Revino-ti.

  Sau deja esti angajat la SERIFF Tiraspol,si stai intr-un paradis fiscal prin Jamaica-Elvetia-Monaco,si imi dai mie lectii acum in pauza de tigara?

 31. Puscasu Vlad Irimie, thanks pentru raspunsuri: ele doar confirma ca am avut dreptate. Adica, sa inteleg ca daca ai fost de 4 ori in Basarabia, deja esti expert in tot ce se petrece acolo? Bai omuleanule, eu am fost de cel putin 20 de ori in Romania in interes de serviciu, si cam 3 saptamini am trait in Iasi. Dar nu ma dau expert in Romania, pe cind tu vad ca esti expert in Basarabia.

  Ai faza asta de a jongla cu niste cifre, pescuite naiba stie de unde, si le arunci asa, orbeste. Cica acolo salariul e de 100 de euro. Care anume salariu? Minim? Sau mediu? E calculat la angajatii la stat, sau la cei de la privat? Sau la ambii? Inainte de a debita prostii, deschide ochii tai de crocodil, iati paianjenisul de pe ei, si hoalba-i in Wikipedia: acolo scrie, negru pe alb, ca salariul mediu pe economie e de 220 euro. Nu zis ca e supra mult, dar nu e 100 euro cum zici tu, deci scrii aberatii si minciuni.

  Mai departe. Saracie lucie cica. Ce anume ai in vedere prin asta? Cine e sarac, si unde? Din ce perspectiva, a salariului? A venitului declarat? Care categorii de oameni? Violuri, rapiri, traficanti de organe, etc. Tot din categoria aberatiilor.

  Hai ma Vlad sa-ti explic niste chestii, elementare. Vad ca te faci cu totul de ris – nu stiu citi ani oi fi avind, da chiar te faci de mijto. Chestiile care le spui tu, exista in orice tara si societate din lume: saracie, violuri, rapiri, etc. Intelegi? Exista in Moldova, in Romania, in SUA, in Canada sau Japonia. Dupa cum am zis, jonglezi cu generalisme. Daca erai intr-adevar informat, veneai documentat, cu niste date cu numarul infractiunilor, procentual, la numarul populatiei, niste statistici, etc. Dar asa, bati apa in piua de parca n-ai mincat astazi. In Romania cred ca nu sunt violate femei, DELOC. Si nici saraci nu sunt – pe semne, de bogati ce sunteti, fugiti toti pe un cap in Canada, dupa ce ati umplut UE-ul. Nu exista astea acolo, acolo e Raiul draga.

  Se vede ca esti spalat la creieri – crestinii cica tin tara. Religia e buna, atunci cind te purifica si iti da puteri, nu cind iti spala creierul. Si in Moldova anume taranii cei mai inapoiati is cei mai credinciosi. Si nu ei tin tara, ci business-ul mijlociu. Deci iarasi torni prostii, preacuviosule.

  Romani accidentati cu masina intentionat, oameni impuscati in cap…etc. Vlad, daca vreai sa-ti pastrezi mintea sanatoasa, si chiar te intereseaza ce se petrece in Basarabia, documenteaza-te nu doar pe unimedia si protv, unde fac senzatie din orice omor, de ti se pare ca se taie toti cu miile. Eu daca asi fi limitat la minte ca tine, asi privi si eu protv romania, si asi spune ca tiganii va taie pe toti bucatele, va prajesc pe tigaie si va maninca. Dar nu sunt limitat ca tine, din fericire.

  N-am afirmat ca Moldova e un paradis. Si termina cu etichetarile in stil pavlicenchian: cine nu e de acord cu unirea, e comunist, sau plist, sau altfel de -ist. Moldova nu e paradis, dar nici Romania nu e, asa cum o reclamati voi. Rezolvati-va problemele interne, apoi priviti peste Prut si ciripiti de unire. Nu te-ai intrebat niciodata de ce basarabenii nu vor unirea? Ca e o stiolna de coruptie si saracie Romania ta, si nu tre sa la nime sa plece dintr-o stioalna, ca sa dea in alta, fie si nu atit de adinca.

  Unde sunt angajat, sa nu te doara capul, si unde stau, imi este mai bine de mii de ori ca tie. Apropo, scrie scrisoare de email si lui Obama – precis ca te ajuta cu cceva, mai stii:)))))))))))) Clovn ratat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *