La Arena FM – o discuție politică dură între femei…

http://stelapopa.unimedia.md/2011/11/17/emisiune-despre-%E2%80%9Edodon-trimisul-pcrm%E2%80%9D-%E2%80%9Epldm-pro-rusesc%E2%80%9D-%E2%80%9Einvidia-pl%E2%80%9D-si-%E2%80%9Evestul-manipulat%E2%80%9D%E2%80%9D/ si Click pe linkul de mai jos sau click dreapta + save as http://dl.transfer.ro/transfer_ro-16nov-d56fbf65f8.zip (112.3Mb)

STELA POPA: În această ediție trei doamne din politica autohtonă ne vorbesc despre cum văd ele alegerea șefului statului.

Corina Fusu, vicepreședinta PL, ne spune de ce consideră că Igor Dodon este „trimisul PCRM-ului” către AIE. Vitalia Pavlicenco, președintele PNL, ne explică despre „cum s-a lăsat Vestul manipulat” în cazul alegerii șefului statului, iar Elena Frumosu, vicepreședinta organizației de femei a PLDM, ne spune de ce crede că „PL invidiază PLDM și despre lipsa de comunicare din AIE”. Discuții aprinse aseara, pe 89,6 FM, de la ora 20.00, la MAI APROAPE DE EUROPA, în perspectiva zilei de 18 noiembrie. Mai jos gasiti o transcriere a celor mai interesante idei enuntate in aceasta editie.

Vitalia Pavlicenco: Cred ca majoritatea populatiei nu apreciaza prea bine gestul politicienilor ca sa aiba un candidat al AIE, dar sa o propuna pe Zinaida Grecanii venita proaspat de la comunisti (…), o femeie care a fost obedienta in perioada  comunista in fata lui Voronin si care, recent, a sarit din buzunarul lui Voronin in al lui Filat si Dodon si vrea sa ne „fericeasca” dupa ce ne-a dezamagit cu guvernarea absolut retrograda si antieuropeana, nereformatoare in anii in care a fost prim-ministru al RM, in care ne-a speriat ca ne va impusca si copiii, tinerii protestatari. (…) In general, eu resping ideea unei candidaturi apolitice. Nimeni nu este apolitic. (…) Noi vrem un presedinte proeuropean si nu mai vrem un presedinte antiroman (min. 4.55). Venirea Zinaidei Greceanii ar insemna o politica romanofoba, antiromaneasca, ma tem- si antieuropeana.

Corina Fusu: Din faptele lui Dodon reiese ca e o facatura a comunistilor (min. 7.10). Dodon a venit cu canidata PCRM pentru care noi anterior nu am votat-o si nu am dat acel vot de aur. (…) Dodon ar fi trebuit sa fie putin mai flexibil pentru ca alegerile anticipate nu ar conveni tocmai grupului sau si lui, care vrea sa-si dezvolte un partid, sa adere la Partidul Socialist. Deci, el ar fi trebuit sa discute cu AIE la modul serios si cu respect pentru ca daca intram in alegeri anticipate, Dodon, Greceanii si Abramciuc cu siguranta nu vor intra in Parlament. Deci, lui i-ar fi necesari acesti trei ani de stabilitate ca sa se poata manifesta. Asadar, comportamentul lui a fost cel putin straniu. Ceea ce demonstreaza ca este un trimis al comunistilor sau al unor forte din exterior (min. 9.20). Poate fi si un proiect international domnul Dodon.

„Vestul s-a lasat manipulat de unii de aici si din Rusia” (Vitalia Pavlicenco)

Elena Frumosu: In ultimele zile sunt voci care spun fel de fel de aberatii, declaratii iresponsabile. Problema noastra, in AIE, e ca atunci cand au fost partajate functiile nu s-a luat serios in calcul ca functia de presedinte poate fi votata cu 61 de voturi din Parlamentul RM. Acum toate aceste declaratii se fac pentru ca exista un vid de comunicare si lasa loc pentru diferite interpretari. (…) Cu acest grup Dodon nu s-a negociat la modul serios.  Impedimentul in negocieri este lipsa noastra de comunicare in AIE si incapacitatea de a purta niste negocieri.

Vitalia Pavlicenco: Sigur ca Dodon avea problemele sale in PCRM si a crezut ca va prinde doi iepuri. Unu: ca va face jocul PLDM si va vorbi cu capul lui Filat, dar cu gura lui ca nu vrea sa il voteze pe Marian Lupu si a venit cu Greceanii. Doi: a sperat ca isi va face un proiect politic. Am impresia ca si Dodon se va prabusi si comunistii ar trebui sa se prabuseasca, dar si Vlad Filat prin aceste jocuri pe care le face continuu (min. 15.50).  (…) Daca Dodon, cand a iesit de la comunisti, ar fi spus ca a iesit sa salveze RM, sa evite alegerile si sa voteze candidatul AIE ar fi castigat in proiectul sau politic, dar in acest sens avea sa se dezavueze pozitia PLDM-ului care nu vrea sa voteze pentru Marian Lupu si care cred ca nu il vrea in sinea sa nici pe Mihai Ghimpu ca presedinte al Parlamentului.  Numai ca toate acestea le spune Dodon ca sa nu le spuna Filat (min. 18.05).

Elena Frumosu: Nu stiu de unde ati luat ca Zinaida Greceanii este candidatura PLDM si a lui Filat. Noi am spus explicit colegilor din PL si PD ca avem o singura candidatura in alianta, candidatura lui M. Lupu. Sigur ca negociem cu AIE si nu separat cu comunistii. Ceea ce vorbiti dvs. aminteste de povestea cu drobul de sare.

Corina Fusu: De ce nu am stat sa rezolvam aceasta problema la modul serios mult mai inainte? Au existat solutii pentru rezolvarea crizei legate de articolul 78, au fost si propuneri legate de referendum. (…) Cu parere de rau RM nu are o opozitie asa cum este inteles acest termen in Europa. PCRM e in primul rand un partid antinational. E impotriva esentei si firii oamenilor care s-au nascut pe acest pamant. Sunt impotriva romanismului, ca vorbim limba romana, ca suntem romani, ca avem cultura si istorie comuna. 

„PLDM-ul este un partid pro-rusesc  in spate cu Petru Lucinschi”

Vitalia Pavlicenco: PLDM este solutia imorala in politica moldoveneasca (min. 21.45). (…) PCRM vine si se consolideaza prin neunirea aliantei, dar asta nu inseamna ca toate componentele AIE vor ca alianta sa fie unita si monolita. Sa ne amintim ce s-a intamplat in alegerile locale. De ce s-au format atatea coalitii monstruoase intre PLDM si PCRM?

Elena Frumosu: Auzim de cateva luni despre alianta PLDM-PCRM. Dar la nivel teritorial nu doar PLDM a intrat in coalitie cu PCRM. (…) Pentru PLDM e foarte important ca tara sa nu fie aruncata in alegeri anticipate. Alegerile anticipate ar insemna poate si revigorarea stangii, intr-o oarecare masura, plus cheltuieli neintemeiate. Nu e cert ca dupa aceste alegeri anticipate se va schimba esential formula celor care vor accede in Parlament (min. 29.25). Iata de ce e necesar ca AIE sa identifice un candidat.

Corina Fusu: Daca acesta nu este din AIE, trebuie rescris acordul…

Elena Frumosu: Asta ar insemna ca acum, la sfarist de an, cand trebuie sa votam proiectul bugetului pentru 2012, cel putin 6 luni se tergiverseaza lucrurile si se opresc toate, ceea ce e foarte periculos pentru tara, daca intram intr-o rescriere a acordului si reincepem partajarea. Toata lumea intelege ca avem nevoie sa alegem acest presedinte.

Vitalia Pavlicenco: Cred ca stanga e deja la putere in RM. Cred ca PLDM vrea sa vina la putere cu PCRM (min. 32.00)

Elena Frumosu: S-au facut atatea declaratii aberante de catre liderii celorlalte component ale AIE, incat au fost pur si simplu arse podurile (min. 33.00). Nu mai pot fi suportate toate declaratiile d-lui Ghimpu si presupunerile lui. Una si aceeasi, de parca s-ar dori sa se inoculeze opiniei publice niste informatii false. Nu de mult si Iurie Munteanu, reprezentantul PCRM striga in gura mare ca Filat vrea anticipate. Deci, Ghimpu striga ca Filat vrea anticipate, Munteanu la fel. S-au inteles cumva?

Vitalia Pavlicenco: Cred ca toate amenintarile comunistilor fac parte dintr-un scenariu PCRM-PLDM in care comunistii sa preseze societatea si sa o pregateasca psihologic pentru un presedinte pro-rus pe care vor sa-l voteze cu PLDM-ul (min.35.57). (…) Filat trebuie sa-si dea demisia pentru ca nu poate conduce un guvern de coalitie. (min. 36.30). (…) PLDM-ul este un partid pro-rusesc  in spate cu Petru Lucinschi (min. 37.00). Nu a sprijinit raportul privind crimele comunismului, nu au scos-o la capat cu un raport ca lumea despre 7-8 aprilie 2009, pe 9 mai, de ziua Europei, nu stie ce sa sarbatoreasca sau sa comemoreze, pe 22 iunie nu stie de ce a intrat Romania in razboi, pe 28 iunie nu stie ca a fost ocupatia Basarabiei si pe 23-24 august nu stie ca a fost a doua ocupatie a Basarabiei. Acestea sunt jaloanele care caracterizeaza daca un partid este pro-european.

„PL invidios pe PLDM” si „pericol pentru Kremlin” 

Elena Frumosu: Se creaza impresia ca sunt invidiosi pe PLDM, mai ales PL, pentru ca avem mai multe mandate decat ei (min. 39.35).

Corina Fusu: PL este singurul partid din AIE care cu sinceritate doreste integrarea in UE, reforme si sa spuna adevarul. Sa urmam exemplul balticilor. (…) Nu se va face nimic pentru ca nu exista vointa politica pentru a se spune lucrurilor pe nume. La ridicarea pietrei dedicate victimelor comunismului din PMAN nu am fost sustinuti nici de PD, pe care ii inteleg, pentru ca au un electorat mai rusofil, dar nici de PLDM, care spun ca sunt de identitate romana. Nu ne-au sprijinit in aceste intentii liberale si pro-romanesti. (…) PL prezinta de fapt un pericol si pentru unele grupuri politice, cercuri de la Kremlin si vor sa ne marginalizeze pentru ca spunem adevarul istoric.

Vitalia Pavlicenco: Acum se doresc alegeri in Transnistria in care sa castige Kaminski, motiv pentru care rusii il distrug pe Smirnov. Kaminski sa fie flexibil si sa integreze zona transnistreana, care e sub regim separatist, in RM. Astfel, la Chisinau sa reseteze AIE si sa faca o alianta pro-ruseasca. PLDM si PCRM sa fie piesele principale sau numai ele unicele, dupa care sa se faca reintegrarea Transnistriei ca pe noi sa ne cantoneze in zona de influenta ruseasca, pe orbita ruseasca si sa uitam de integrarea in UE, de apropierea de Romania, nu mai spun de unirea cu Romania, dar si de integrarea in NATO. Asta e miza Rusiei care actioneaza prin diferite instrumente (min. 45.15).

Elena Frumosu: In cadrul AIE au mai fost neintelegeri si declaratii, evident nu atat de dure, pentru ca domnul Vlad Filat a gasit mereu curajul sa taca, sa cedeze si sa nu raspunda atat de prompt si categoric precum o fac colegii nostri. Totusi, mai avem ragaz, conform legii privind alegerea sefului statului, pentru a negocia, a gasi solutia si candidatul. PLDM isi doreste sa ne asezam si sa gandim la rece, dar sa nu presupunem si sa mergem pe zvonuri. Pacat ca nu ne-am intalnit pana acum mai des ca sa stim cum sa procedam in urmatoarea etapa. AIE trebuie pastrata si candidatul gasit.

Corina Fusu: AIE trebuie pastrata. Trebuie sa discutam la modul serios despre care este solutia, pentru ca ea exista si trebuie identificata. Trebuie sa trecem de la vorbe multe la fapte concrete, in interesul cetatenilor RM care vor sa traiasca ca in Europa. Cred ca putem depasi toate invinuirile, pentru ca asa este in politica. Sa nu repetam greseala ADR-ului. Daca ADR-ul nu se destrama, eram acum in UE.

Emisiunea poate fi ascultata pe ARENAFM.md la sectiunea MAI APROAPE DE EUROPA – http”//arenafm.md/?go=emisiuni&te=23

Loading Facebook Comments ...

33 Comments

Add a Comment
 1. Liberalii sunt gata să propună AIE
  înaintarea ambasadorului RM în SUA,
  Igor Munteanu, la președinție.
  Anunțul a fost făcut de liderul PL,
  Mihai Ghimpu, aseară, la emisiunea Fabrika,
  la Publika TV.
  ––––––––––––––––––––––––––-
  mai pe limba noastra cea româneste: corect: IORGU MUNTEANU

 2. D-na Pavlicenco am o itrebare catre dumneavoastra. As vrea sa va dati cu parerea asupra lui Eugen Doga ca un potential candidat la cea mai inalta functie in stat.

 3. D-na Pavlicenco vad ca in toate comentariile pe care le aveti ponegriti toate partidele de guvernamint puninduva intr-o ipostaza de politician si om onest.Dar nu va amintiti la evenimentele din 7 aprilie cind in piata marii adunari nationale strigati in gura mare provocind tinerii la distrugeri chemindiu la televiziune?Rusine ……..

 4. Leanca este cel mai bun pentru a fi Presedinte!
  De ce nu este inaintat Leanca? Ar fi o solutie.

 5. Sint de acord cu aceasta candidatura. Eugen Doga este o mare personalitate, are pozitie civica. Bravo!

 6. Mai lasati-ma cu Leanca, asta e cosmopolit, cu un ochi in Europa, cu altul spre Rusia, nu spune o vorba de Romania. El ii manipuleaza pe vesticii care au invatat sa fie comozi, pe seama calmitatii si stabilitatii noastre egale cu mlastina.

 7. Pt Victor

  Nu la distrugerea Televiziunii, ci la preluarea controlului asupra unei Televiziuni controlate de comunisti.

 8. D-na Pavlicenco.Atunci am o rugaminte, as dori mult daca la vreo emisiune viitoare sa propuneti pe domnul Eugen Doga la functia de presedinte. Eu cred ca mesajul ar putea prinde daca ar fi dezbatut si daca s-ar ajunge sa fie candidat adevarat atunci cred ca moral ar fi toti impusi sa il voteze, aici am in vedere partidele. Vreau sa va felicit apropo ca apareti tot mai des in emisiuni si reportaje,aceasta este foarte important.Iar referitor la sondajul de ieri sunt sigur 100% ca ati fost special inclusa in top si special v-au cotat cu 0% pentru a manipula in continuu opinia publica, dar eu sunt sigur ca numarul sustinatorilor dumneavoatra creste.

 9. V.Pavlicenco:”De ce s-au format atatea coalitii monstruoase intre PLDM si
  PCRM?”
  Am vrea sa credem lucrurilor spuse de D-stră, dar ,uneori, ni se pare ca exageraţi. N-a fost si nici nu putea sa fie o coalitie PCRM-PLDM!.
  Mai bine concentrati-Va asupra altor momente. De exemolu, ce avea sa fie,dacă Curtea de Conturi era controlata de opozitie?

 10. Pt Tira

  Am spus intr-o emisiune – nu acestei Opozitii. Desi eu nu m-as teme nici de comunisti, Pentru ca nu am scopul de a fura, dar i-as vedea si pe comunisti cit sint de obiectivi, plus ca justitia, de fapt, trebuie sa isi faca treaba.

 11. Sarut-mana,d-na Pavlicenco,si cele mai calde si cordiale salutari,de pe meleagurile Hunedoarei . Cu respect,familia S.Tudor.

 12. Aşadar, care e principala problemă a unionismului românesc din RM?

  Problema principală constă în faptul că în realitate curentul unionist nu este constituit, nu există “ca formă şi ca caracter”, vorba unui om politic de la noi! El există doar în declaraţiile belicoase ale românilor rusofili mancurtizaţi (“Patrioţii Moldovei”, de pildă) care folosesc sperietoarea “unionismului” românesc pentru a stoarce cât mai mulţi bani din contribuabilul rus pentru proiecte aiurite de felul “salvării statalităţii moldoveneşti” de primejdia “românizării” şi “înghiţirii” plăpândei RM de către “rechinul” de peste Prut.

  Concluzie:
  1) să contribuim toţi la constituirea şi afirmarea
  Curentului unionist românesc în RM;
  2) să convingem prietenii noştri ruşi că nu are rost să oferi sume uriaşe de bani în vederea salvării unui stat care nu face nici doi ciocălăi.
  Aştept noi reacţii din partea Dvs. Rugaţi şi prietenii Dvs. să citească materiale cu caracter unionist. Lumea trebuie să cunoască adevărul despre ea şi istoria sa. Cunoaşterea adevărului o va face liberă şi ne va face liberi.
  Să auzim doar de bine!
  http://anatolpetrencu.md/?p=3602&cpage=1#comment-8551

  Prof. univ., dr. hab. Anatol PETRENCU,
  preşedintele INIS „ProMemoria”, vicepreşedinte PL.
  17 noiembrie 2011.

  [

 13. Как вам это нравится?

  Выступление начальника генерального штаба Николая Макарова в Общественной палате вызвало если не эффект разорвавшейся бомбы, то по крайне мере, стало для некоторых СМИ истинным откровением. Оказывается: „Генштаб РФ не исключает возможности ядерной войны со странами СНГ”.

 14. Din raspunsul meu la problemele ridicate de dl. Petrencu:
  ===============
  Nu cred ca discutiile despre Reintregire trebuie sa ramana ancorate la un trecut care, oricum, nu aduce elemente concrete si nici exemple, cu o singura exceptie, care ar putea fi urmate pentru crearea unei miscari unioniste in prezent.
  Daca ne referim la exemplele din trecut, ma intreb daca o reeditare a marii miscari de emancipare nationala care a culminat cu Marea Adunare la care peste 1 milion de basarabeni au aprobat Tricolorul si Imnul de Stat al Romaniei, nu ar avea astazi un alt rasunet la Bucuresti. Iar daca la aceasta adunare s-ar citi o rezolutie prin care participantii ar cere unirea, crede cineva ca Parlamentul de la Bucuresti nu ar raspunde pozitiv?
  Sigur, acestea sunt simple dorinte, dar orice dorinta prin vointa si munca poate deveni realitate.
  Vointa trebuie sa existe din partea politicului national din Basarabia si din partea societatii civile pentru a recladi puntile de incredere care sa conduca la o unificare pe plan national a miscarii pro-romanesti si pro-unioniste.
  Iar pentru realizarea acestei constructii este necesara multa, multa munca din amandoua partile.
  Acolo, aveti elementele unirii: PL, PNL, FDRRM, Actiunea 2012, etc. Acolo, sunt politicieni patrioti si intelectuali romani care au avut un rol si in anii ’90, si care trebuie sa-l aiba si acum, mai ales ca o noua generatie tanara pro-unionista cu putere si ambitie poate completa experienta varstnicilor. De altfel, intelectuali moldovenisti sau chiar rusi de talia intelectualilor romani, nu prea cred ca exista in Basarabia.
  In consecinta, folositi acest element de mare valoare, nu-l ridiculizati, nu il marginalizati, aduceti-l in prim planul miscarii de renastere nationala. Intotdeauna, poporul si-a ascultat, si-a respectat si a urmat indemnurile oamenilor de cultura, ale intelectualilor. Daca vreti, acesta-i exemplul de urmat al Marii Adunari Nationale, opera intelectualitatii basarabene, nu al politicienilor care au urmat si au distrus-o.

  Sunt politicieni si la Bucuresti care, in momentul in care vor vedea ca miscarea unionista prinde cheag, vor avea un rol determinant in sprijinirea politica, inclusiv pe plan international.

  Mircea Popescu

 15. Parlamentul European a adoptat o rezolutie referitor la Georgia lui Saakashvili, prin care declara Abhazia si Osetia de Sud teritorii OCUPATE NELEGITIM DE RUSIA.

  XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

  ЕВРОПАРЛАМЕНТ объявил Абхазию и Южную Осетию оккупированными территориями

  Время публикации: Сегодня в 00:24

  Европарламент в четверг принял резолюцию по Грузии, в которой содержится официальный призыв к России выполнить взятые в августе 2008 года обязательства и вывести своих войска с грузинских территорий.

  Как сообщила журналистам постоянный представитель Грузии в ЕС Саломе Самадашвили, в резолюции записано, что «территории Абхазии и Южной Осетии должны быть объявлены как оккупированные территории». «Такое заявление до сих пор не принимала ни одна международная организация», — сказала Самадашвили.

  Она сообщила, что в резолюции сказано и о том, что европейские наблюдатели, находящиеся с 2008 года в Грузии, обязательно должны быть допущены для мониторинга на территории Абхазии и Южной Осетии.

  «Этот документ является выражением огромной поддержки Грузии со стороны Европы и заявкой, что Грузия обязательно должна стать частью политического и экономического пространства Европы», — цитирует Самадашвили агентство «Новости-Грузия».

  Как отметил ранее замглавы грузинского МИДа Серги Капанадзе, в резолюции Европарламента затронут целый ряд вопросов, в том числе вопросы безопасности, отношений Грузии и России, свободной торговли между Грузией и Евросоюзом, либерализации визового режима и другие.

  Накануне президент Грузии Михаил Саакашвили, выступая в райцентре Кварели, заявил, что принятие Европарламентом резолюции, в которой появится термин «оккупация», будет «историческим».

  «Резолюция по Грузии, голосование по которой состоится в четверг, официально утвердит термин «оккупация территории Грузии» на уровне лексикона Европарламента», — сказал президент накануне в ходе совместного брифинга с верховным представителем ЕС по иностранным делам и политике безопасности Кэтрин Эштон, которая посетила Тбилиси в рамках регионального турне.

  По словам Саакашвили, «это очень значимый для Грузии документ». «Надо сказать, что вокруг него кипели большие страсти, и мы ждем, получит ли резолюция поддержку Европарламента», — отметил Саакашвили.

  Текст резолюции составлен польским депутатом Кшиштофом Лизеком, который посетил Грузию в апреле текущего года.

  Как заявил ранее председатель парламента Грузии Давида Бакрадзе, эта резолюция является «важным для нас документом, так как в тексте несколько раз отмечено, что большая часть территории страны оккупирована». Вместе с этим в тексте говорится, что ЕС признает Грузию страной с европейскими перспективами. По словам спикера, это первая резолюция Европарламента, в которой присутствие России в Абхазии и Цхинвальском регионе оценивается как «оккупация».

 16. Doar de discutii sunteti bune hahalerelor, mergeti si munciti nu dati din limba … Pavlicenco sa-ti fie rusine, faci jocul lui Plahotniuc

 17. IATA CE SCRIE PRESA RUSA despre agentii secreti ai Moscovei, care lucreaza sub acoperire in Republica Moldova
  Lista de mai jos nu este completa.

  VVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVV

  АНТИЧЕКИЗМ. Cписок сексотов и агентов ФСБ (КГБ) в Молдове
  Время публикации: 17 ноября 2011 г., 21:37

  Румынское издание INconstantIN сегодня опубликовал 17 ноября список граждан Республики Молдова, которые в советские годы были стукачами или агентами КГБ. Ранее Путин подтвердил, что «бывших чекистов не бывает».

  Поэтому эти лица безусловно продолжают свою стукаческую и агентурную работу на благо путинской России, отправляя донесения в Московский Центр ФСБ

  При этом в Бухаресте отмечают, что отказ молдавских законодателей от принятия закона о люстрации объясняется как раз тем, что против него выступают парламентарии-агенты ФСБ.КГБ.

  Румынская пресса отмечает, что это еще не полный список, вторая часть будет опубликована позже, причем среди премьер-министр Молдовы Влад Филат и бывший председатель Христианско-демократической партии Юрий Рошка также являются агентами ФСБ-КГБ.

  В комментрариях читателей в гесте отмечается, что в список как агентов ФСБ следует включить широко известную в кругах демократической общественности бывшую журналистку старого чекистского журнала «Новое время» (ныне оно маскируется под английским переводом этого названия New Time) Наталию Морарь а также Lorraine Bogza, Gonţa Angela, Adrian Ursu, братьев Brega, Chirtoaca, Grigore Vieru, Ion и Doina.

  Издание отмечает, что некоторые лица в этом списке являются ярыми сторонниками воссоединения Бессарабии (Молдовы) с Румынией, в частности Vitalia Pavlicenco и Ilie Bratu (ФСБ действует по старому принципу: не можешь подавить — возглавь!).

  В списке содержатся имена и псевдонимы:

  1. стукачей (informator),

  2. агентов (agent),

  3. агентов-стукачей (agent/ informator),

  4. агентов под крышей (agent sub acopere),

  5. резидентов (rezident),

  6. офицеров (ofiter),

  7. офицеров-агентов под крышей (ofiter/ agent subacoperire),

  8. доверенных лиц (persoana de încredere)

  В списке стукачей и агентов значатся многие видные политические и общественные деятели современной Молдовы. В сокращенный вариант списка в частности входят:

  Роберт Западинский, главный редактор газеты «Коммерсант ПЛЮС», псевдоним «Маша»

  Александру Мошану, спикер молдавского парламента в 1990–1993 годах, псевдоним «Максим»

  Николай Дабижа (Чобану), писатель, один из идеологов националистического движения в начале 90х

  Валерий Реницэ, бывший советник президента Молдовы Владимира Воронина, псевдоним «Котовский»

  Валерий Сахарняну, депутат парламента Молдовы от Либеральной партии, псевдоним «Калипсо»

  Виталия Павличенко, председатель Национал-либеральной партии, псевдоним «Фидель»

  Серафим Урекян, бывший председатель Альянса «Наша Молдова», ныне руководитель Счетной палаты, псевдоним «Ара»

  Олег Серебрян, посол Молдовы во Франции, псевдоним «Акробат»

  Петр Богату, один из известнейших молдавских журналистов, псевдоним «Завет»

  Оазу Нантой, политолог, эксперт Института общественной политики, псевдоним «Витязь»

  Виктор Дораш, бывший советник президента Молдовы, псевдоним «Шоболан» («Крыса»)

  Константин Тэнасе, главный редактор газеты «Тимпул», псевдоним «Корбул» («Ворон»)

  Николай Андроник, председатель Народно-республиканской партии, псевдоним «Лара»

  Валерий Плешка, бывший министр обороны, псевдоним «Плевна»

  Анатолий Голя, известный журналист, псевдоним «Профетул» («Пророк»)

  Дмитрий Дьяков, почетный председатель Демократической партии, экс-спикер, псевдоним «Дак»

  Дмитрий Брагиш, бывший премьер-министр Молдовы, псевдоним «Дежурный»

  Василий Шова, бывший министр реинтеграции, псевдоним «Раввин»

  Юлиан Филип, детский поэт, один из идеологов националистического движения в 90х, псевдоним «Филин»

  Валерий Матей (Матейчук), бывший председатель Партии демократических сил, псевдоним «Че Гевара»

  Ион Хадыркэ, глава парламентской фракции Либеральной партии, псевдоним «Харитон»

  Михаил Шляхтицкий, министр образования, псевдоним «Миня»

  Федор (Тудор) Ангели, бывший посол Молдовы в Турции, псевдоним «Феоген»

  Михаил Кендигелян, один из основателей Гагаузской республики, псевдоним «Кидала»

  Валентин Крылов, председатель Социалистической партии, псевдоним «Тимур»

  Лидия Гуцу, бывший посол Молдовы в Румынии, псевдоним «Лиза»

  Майя Лагута, лидер общественного движения «Salvagardare», псевдоним «Маня»

  Федор Гелич, председатель Ассоциации «Моя Молдова», псевдоним «Грегореан»

  Михаил Формузал, башкан (глава) Гагаузской автономии, псевдоним «Тамерлан»

  Дмитрий Чубашенко, журналист, главный редактор газеты «Панорама», псевдоним «Призрак».

 18. Lista foştilor agenţi KGB din Republica Moldova – Lista lui Șandrovschi
  Publicat pe 17 Noiembrie 2011 Anno Domini, la 13:40
  http://inconstantin.ro/2011/11/lista-fostilor-agenti-kgb-din-republica-moldova-lista-lui-sandrovschi.html

  Faptul că în Republica Moldova nu a fost adoptată în cei 20 de ani de independență o lege a lustrației
  este la fel de revoltător ca și faptul că acest lucru nu s-a întâmplat odată cu venirea la putere a partidelor
  ce formează Alianța pentru Integrare Europeană în 2009.
  Ținând însă cont de lista de mai jos în care apar inclusiv oameni politici care se regăsesc în partidele AIE, scriitori/editorialiști de vază care promovează românismul în Basarabia (parte din ei bolduiți) sau chiar promotorii aprigi ai ideii unirii Republicii Moldova cu România ca Vitalia Pavlicenco și Ilie Bratu,
  este clar că nu pupă societatea moldovenească o lege a lustrației în viitorul apropiat.

  NUME – COD / NUME INFORMATIV – CALITATEA

  1.Mazilu Gheorghii -Zaraza- Agent-informator
  2.Zapadninski Robert -Maşa- informator
  3.Morăraș Mihail -Jucka – informator
  4.Şișcanu Ion -Mauru-l informator
  5.Moșanu Alexandru -Maxim- agent/ informator
  6.Țurcanu Andrei -Mefistofel- agent sub acopere
  7.Ciobanu (Dabija) Nicolae Ion -Nicu- agent/ informator
  8.Reniță Valeriu -Kotovski- agent/ informator
  9.Butnaru Vasile -faust- rezident
  10. Emil Galaicu -apostol IOAN- informator
  11.Veaceslav Plugaru -Kain- informator
  12.Vitalii Ciobanu -alex- informator
  13.Vasile Gîrneţ -sara- informator
  14.Alexandru Bantoş -zare- informator
  15.Vasile Galaicu -bahus- informator
  16.Valeriu Senic -ala- informator
  17.Mihail Bendas -pitbull- informator
  18.Burcă Sergiu -oswald- agent/ informator
  19.Mihail Dinu -Românu-l agent/ informator
  20.Saharneanu Valeriu -calipso- rezident
  21.Fedor Galaico -stepan- informator
  22.Colesnic Iurii -Gagarin- informator
  23.PAVLICENCO VITALIA -FIDEL- AGENT SUBACOPERIRE
  24.Nedelciuc Vasile -mi-7- agent sub acoperire
  25.Moraru Harlampie -sasha- persoana de încredere
  26.Donos Alexandru -dora- informator
  27.Negru Nicolai -belins-ki- agent/ informator
  28.Butnaru Valentin -flober- agent/ informator
  29.Mahu Rodica -felix- persoana de încredere
  30.Gîlcă Petru -cupcini- informator
  31.Bileţchi Nicolai -asea- informator
  32.Moraru Victor -roza- agent sub acoperire
  33.PETRENCO ANATOL -PLUTONIUS- AGENT/INFORMATOR
  34.Serafim Urechean -ara- informator
  35.Serebrean Oleg -acrobat- agent sub acoperire
  36.Bogatu Petru -Zavet- agent/ informator
  37.Clipii Igori -Egor- informator
  38.Nantoi Oazu -Viteazi- informator
  39.Doraş Victor -şobolan- informator
  40.Tanase Constantin -corbul- agent/informator (A)
  41.Marciuc Nicolai -cili- informator
  42. Alexandru Dorogan -Prohor- agent
  43.Condrea Irina -Leana- informator
  44.Galben Andrei -Galin – agent/ informator (R)
  45.Rosca Nicolai -molot- informator
  46.Ţîra Nicolai -ilya- agent/ informator (P)
  47.Pelin Pavel -stan – agent/ informator
  48.Durakov (Dubrovschi) Anatol – -vanea- informator
  49.Pohila Vladimir -pimen- informator
  50.Popov Andrei -goblin- agent/ informator (K)
  51.Neagu Ion -niku- informator
  52.Gorea Elena -selena- informator
  53.Andronic Nicolai -lara- ofiter
  54. Josu Victor -koni- ofiter
  55.Ciobanu Ceslav -avram- agent/informator (F)
  56. Tampiza Constantin -savelii- agent/ informator (D)
  57. Ciornîi Nicolai -pegas – agent/ informator (K)
  58.Butnaru Leonid -dinamo- informator
  59.Ceşuev Visarion -jocker- informator
  60.Thorov Alexandr -telegin- agent sub acoperire (FR)
  61.Vareniţa Alexandr -druzi- agent sub acoperire (Sv)
  62.Viscalov Alexandr -krest- agent sub acoperire (Vr)
  63. Plesca Valeriu -plevna- informator
  64.Ludmila Gremalschi -emanuella- informator
  65. Stati Alexandru -lucifer- persoana de încredere
  66.Antocel Dionisie -leu- informator
  67.Cosovanu Olga -adriana- informator
  68.Golea Anatol – -profetul- agent sub acoperire
  69.Diacov Dmitrii -dacul- ofiter/ agent subacoperire (SR)
  70. Braghiş Dumitru -dejurnîi- agent sub acoperire (SR)
  71.Guţu Ivan -vostok- informator
  72. Stefanoglo Dmitrii -cingishan- informator
  73. Maleţ Petru -marcu- informator
  74. Muşuc Ivan -mikola- agent sub acoperire (SD)
  75. Şova Vasilii -ravin- agent sub acoperire (SI)
  76. Marciukov Nicolai -ţvetnoi- Informator
  77. Bratu Ilie -decebal- informator
  78.Golban Valentina -casandra- informator
  79. Stati Serghei -babeli- informator
  80. Mocanu Alecu -stinger- informator
  81. ??u Nicolae -cabala- agent/ informator
  82. Buruiana Alexandru -borada- agent/ informator
  83. Fruntaşu Platon – marx- agent/ informator
  84. Costaş Andrei -filea- agent/ informator
  85. Gîscă Alexandru -gavel- informator
  86. Hodorogea Silvia -irișa- informator
  87. Dorogan Alexandru -dorian- agent/Informator
  88. Cucu Ion -vizir- informator
  89. Marian Boris -mars- agent/ informator
  90. Filip Iulian -filin- informator
  91. Şarban Nicolae -sarbu- informator
  92. Grozavu Vasilii -glava- informator
  93. Budeanu Gheorghe -bug- agent/ informator
  Mateiciuc (Matei) Valeriu -Che Guevara- agent/ informator
  94. Buzdugan Veronica -baza- agent/ informator
  95. Tamizlicaru Ecaterina -tania- informator
  96. Burac Andrei -baciul- informator
  97. Ciocanu Aurel -aurar- informator
  98. Manastîrli Nicolai -monastîri- informator
  99. HADÎRCĂ ION -HARITON- AGENT/ INFORMATOR
  100. Druţă Boris -dubina- informator
  101. Amihalachioaie Dumitru -Dantes- agent/ informator
  102. Mazur Marin -miza- informator
  103.. Munteanu Petru -piman- informator
  104.Guzun Mihail -gama- informator
  105. Şleahtiţchi Mihail -minea- informator
  106. Cernenco Mihail -casiopea- agent/ informator
  107. Caba Pavel -casablanca- informator
  108. Certan Semion -dumbrava- informator
  109. Grecu Alexandr -phoenix- informator
  110. Angheli Feodor -feoghen- agent sub acoperire (SG)
  111. Bodrug Tudor -bodrîi- informator
  112. Kindighilean Mihail -kidala- agent sub acoperire
  113. Ungureanu Ion -wiliams- agent sub acoperire
  114. Krîlov Valentin -Timur- agent/ informator
  115. MOREI ION -METEORIT- AGENT SUB ACOPERIRE
  116. Morev Victor -most- informator
  117. Panin Alexandr -Oragon- agent sub acoperire (ST)
  118. Luchian Andrei -luna- agent sub acoperire (SU)
  119. Alexandru Palii -palme – informator
  120. Andrei Dumbrâveanu -dunarea- informator
  121. Nicolenco Olga -nora- informator
  122. Sima Gheorghe -secarika- informator
  123. Guţu Lidia -liza- informator
  124. Cosarciuc Valeriu -oscar- informator
  125. Laguta Maia -manya- informator
  126. Colţa Vasile -ghideon- informator
  127.Ciobanu Victor -vahtang- informator
  128. Iov Vasilii -molotov- informator
  129. Petrache Mihail -postulatul- informator
  130. Kirilov Silvia -steliana- informator
  131. Matei Ştefan -marian – informator
  132. Ghelici Feodor -gregorean- informator
  133. Grec Ivan -ivanov- -informator
  134. Ciubotaru Arhip -constantin- informator
  135.Formuzal Mihail -tamerlan- agent sub acoperire (bG)
  136. Silvestru Aurelian -ecoul- informator
  137. Valentina Basiul -efimia- informator
  138. Valentina Ursu -claudia- informator
  139. Cubasenco Dmitrii -prizrak – informator

  Pentru cei care se întreabă de ce lipsește fostul lider PPCD Iurie Roșca din lista respectivă
  sau actualul premier al Republicii Moldova, liderul PLDM Vlad Filat – e doar prima parte a listei.
  Să sperăm că vedem și continuarea în inboxul cui ne are.
  Rămâne cum am stabilit.

  N.B.
  Un portal din Caucaz cu sediul la Stockholm a preluat aceasta informatie din presa româna si a prezentat-o si in versiunea rusa, alaturi de araba, turca, engleza, etc.
  http://www.kavkazcenter.com/russ/content/2011/11/17/86637.shtml
  P.S.
  Trubaduru-le, fati treaba corect, pâna la capat !

 19. Comentarii la
  Lista foştilor agenţi KGB din Republica Moldova – Lista lui Șandrovschi
  Publicat pe 17 Noiembrie 2011 Anno Domini, la 13:40
  http://inconstantin.ro/2011/11/lista-fostilor-agenti-kgb-din-republica-moldova-lista-lui-sandrovschi.html

  PRELUARI:
  —————————————————————————-
  Comentariu scris de Sergiu Burcă pe 17 Noiembrie 2011:

  Despre această făcătură de listă am spus acum câțiva ani,public și în cunostința de cauză, că a fost întocmită pe str.Iorga 5, Chișinău, de fosta troikă pepecedistă de tristă pomină. În lista respectivă sunt și câteva nume reale de foști agenți KGB pe care lumea le cam cunoștea.
  Dar cea mai mare parte sunt persoane cu o anumită vizibilitate publică, din mediul politic sau din societatea civilă, care nu au nici în clin, nici în mânecă cu fostul KGB, dar care, după joncțiunea din 2005 dintre Voronin și Roșca, prezentau un oarecare pericol pentru regim. De aceea au şi fost amestecaţi în pomelnicul respectiv,
  în care am şi eu onoarea să figurez ca agent/informator KGB cu numele de cod „oswald”. Eu, agent „oswald”? Frumos!
  ——————————————————————————————–

  Comentariu scris de Valentin pe 17 Noiembrie 2011:

  Cum sa fie a lui Rosca, Cubreacov si Secareanu daca dupa lista spune clar ca si Iurie Rosca a fost turnator?
  —————————————————————————————
  Comentariu scris de TzeReU pe 17 Noiembrie 2011:

  O buna parte intradevar sunt, dar sunt si multe tampenii. Multi din lista data sunt decorati cu inalte grade de statul Roman, iar ei sunt controlati la sange privind apartenenta la kgb. In plus chiar si dupa data nu corespund datele.
  ——————————————————————————–
  Comentariu scris de Следопыт pe 18 Noiembrie 2011:

  Серьезные игры. Серьезные игроки. Игра пошла по крупному. Не думаю, что в ней участвует правительство Румынии. В списках есть люди, которые в большой дружбе с Румынией. И их не было резона подставлять. Убежден, что в этом списке есть и те, кто действительно сотрудничал с КГБ.
  Свечку не держал, но разговоры в общесвте были. По некоторым фамилиям большие сомнения. В 60-80 годах КГБ не имело право вербовать тех, кто работал в партийных и кажется советских органах.

  Не могли вербовать комсомольских руководителей, так как они были членами ЦК КПМ, А если кого-то завербовали в юности, то потом выводили из общего списка агентов. Есть много воспоминаний на этот счет. Интригу создали. Для второй части публикаций. И уже намекнули, кто в ней будет.
  Вывод один. Борьба накалилась до предела. И в такой ситуации должен быть взрыв. У кого-то нервы могут не выдержать.
  ———————————————————————————–

  Comentariu scris de Master pe 18 Noiembrie 2011:

  Похоже на креатив Ткачука закинутый румынским братьям.
  —————————————————————————————–

 20. singura cu o poziţie clară,neşovăielnică şi verticală a fost doamna Pavlicenco.Celelate doamne sunt tributare aşa numitului pragmatism partinic.Doamna Pavlicenco este adepta tăierii răului de la rădăcină,fără menajamente,chiar dacă într-o primă fază nu este înţeleasă pe deplin de conaţionali,câştigă în schimb demnitate.

 21. @mircea dar tu citeste aceste articole caci la noi in moldova doar omul cinstit care nu are partid nu e fost agent KGB:
  Pavlicenko se conduce de aceiasi invatatura Daca nu poti sa distrugi atunci conduce aceasta miscare romaneasca:
  http://inconstantin.ro/2011/11/lista-fostilor-agenti-kgb-din-republica-moldova-lista-lui-sandrovschi.html
  http://traianvasilcau.wordpress.com/2011/11/18/o-scrisoare-ce-m-a-ingrozit-de-ce/

 22. @graf
  Nu vi se pare curios ca in lista asa zisilor KGB-isti sunt inclusi cu precadere cei care activeaza deschis pentru romanism si unire?
  Oare dece nu-s trecuti antiunionistii, cei cu vederi anti-romanesti, cum ar fi Tkaciuc, Voronin, Dodon, Greceanii, Stepaniuk?
  Tocmai cei care au fost in fruntea luptei pentru emancipare nationala, cei care au organizat manifestatiile care au condus la independenta, la Tricolor, la Imn, la limba si istoria romana apar acum pe lista KGB.
  Pai, nu va suparati, mai bine asa „KGB-isti” care doresc Intregirea Romaniei, decat „oamenii cinstiti” care pledeaza pentru „omul moldovenist” si statul suveran si independent moldovenist condus de „cinstitii” Voronin, Greceanii, Tkaciuk sau Dodon.
  In fata unor asemenea „KGB-isti” imi scot palaria, deoarece cu ei si prin ei mai palpaie flacara romanismului in Basarabia, nu prim „oamenii cinstiti moldovenisti”.

 23. @graf;tocmai ,prin faptul că mă interesează viaţa politică din RM,şi-n special activitatea partidelor cu mesaj românesc,am convingerea că nu m-am înşelat în privinţa doamnei Pavlicenco.PNL este singurul partid, dacă nu mă înşel, ce proclamă necesitatea unirii tuturor românilor.Nu are un mesaj duplicitar deşi acţiunea partidului în acest sens nu este favorabilă,în actuala conjunctură,cooptării de noi membri.Faptul că doamna Pavlicenco riscă,crezând sincer în ceea ce face,este de admirat.Nu acelaşi lucru îl pot spune despre PL,un partid tot cu valenţe româneşti,în schimb adaptabil şi conjunctural.PL încă nu a înţeles că nu se poate face compromis cu minciuna,scopul scuză mijloacele poate fi la Chişinău pe termen lung o opţiune greşită.

 24. “Moldova a mai pierdut un caz la CEDO”
  ziarul “Timpul” din 31 martie 2010.
  http://m.timpul.md/articol/moldova-a-mai-pierdut-un-caz-la-cedo-8641.html

  La 30 martie 2010, Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a pronunţat o nouă hotărâre
  împotriva Moldovei în cazul istoricului Anatol Petrencu vs. „Moldova Suverană” şi Sergiu Nazaria.

  La 4 aprilie 2002, oficiosul „Moldova Suverană” a publicat un articol redactat de istoricul şi fostul viceministru al Educaţiei, S. Nazaria, intitulat „Comentariul la răspunsul de pe Internet al domnului Petrencu”.
  Acest articol conţinea remarci negative despre competenţa reclamantului în calitate de istoric şi sugera
  că studiile postuniversitare şi cariera ulterioară ale reclamantului se datorează colaborării cu KGB-ul.

  La 18 aprilie 2002, Petrencu a iniţiat proceduri judiciare împotriva lui S.N. şi a ziarului, solicitând publicarea unei dezminţiri şi compensaţii pentru dauna morală. La 30 aprilie 2002, Judecătoria sectorului Centru a dat câştig de cauză lui Petrencu, fixând că reclamantul a fost membru al partidului Comunist,
  însă referirile la presupusele legături ale reclamantului cu serviciile secrete erau defăimătoare,
  deoarece ele nu au fost confirmate.

  Instanţa a subliniat că asemenea colaborări erau condamnate de către societatea civilă şi că declaraţiile conţinute în articol au afectat grav onoarea şi demnitatea reclamantului. În consecinţă, a obligat ziarul
  să publice o dezminţire în termen de 15 zile, şi să achite reclamantului MDL 900 (din partea lui S.N.) şi MDL 1,800 (din partea ziarului) pentru prejudiciile morale.

  Această hotărâre a fost casată, la 23 decembrie 2003, de către Curtea de Apel Chişinău
  şi cauza a fost trimisă la reexaminare. Ulterior justiţia moldovenească au respins toate pretenţiile lui Petrencu.

  Hotărârea CEDO obligă statul moldovean să-i plătească lui Petrencu 1.200 EUR,
  cu titlu de prejudiciu moral şi 300EUR cu titlu de costuri şi cheltuieli.

 25. Special,pentru MIRCEA RO : Salutare badie !!!!

 26. Ptr. nyk IORGU : Cam prea multe informatii,deoarece adevarul celor spuse de tine,depaseste valoarea de …77%…. !!! Pe verificate,(daca poti tu….si ma indoiesc !!!),sau ai ai sa aflii,…candva !:))))….Si stiu ce spun !!!!!!!!!!!!!!!

 27. La http://mipopescu.wordpress.com , in articolul „Controlati Politicul!” cu subtitlul „Decredibilizarea Politicului” gasiti o parere despre necesitatea controlului parlamentar direct al politicului din Romania si Basarabia de catre societatea civila romaneasca.

  Publicarea este libera cu indicarea sursei si autorului.

 28. E un semn bun apariţia acestei liste. Înseamna că îi frige în fund pe ghebiştii-putinişti.
  Mişcarea unionista ia amploare.

 29. Iorgu dela Sadagura

  TEROAREA KGB-ISTA CONTINUA PE TERITORIILE VECHI ROMâNESTI
  OCUPATE DE RUSI SI APOI DE UCRAINENI:
  – IN BUCOVINA DE NORD
  – IN BUGEAC LA SUDUL BASARABIEI
  ——————————————————————————-
  1.
  domnul Mihai Jar /1960-1999 /,
  directorul scolii românesti 26 din Cerrnauti si mare patriot,
  se imbolnaveste “subit” si moare / otravit /.
  2.
  Adrian Dohotaru –
  consilierului prezidenţial al lui Iliescu,
  / 2 Aprilie 1939 – 1 Sept. 1995 /
  /cunoscut ziarist, poet din Maramures, dramaturg,
  ministru secretar de stat în Ministerul de Externe
  şi Locotenent Mare Maestru al Marii Lojii Naţionale din România/.

  “…care mergea pe şoseaua Ismail–Odesa, pentru a participa la dezvelirea bustului lui Eminescu… A fost acroşat, pe un traseu absolut liber, de un vehicul la volanul căruia se afla nu altcineva decât un… cascador, deci, un profesionist… A murit şi consilierul, a murit în acel aşa-zis accident şi şoferul…”/ V. Besleaga /
  N.B.
  Unele surse de pe Internet mentioneaza ca el o fi murit la Munchen

  3.
  ILIE MOTRESCU,
  pedagog din s. Crasna, Bucovina de Nord;
  poet si jurnalist patriot român de la ziarul cernautean “Zorile Bucovinei”,
  omorât miseleste de catre agentura KGB locala in paduricea
  din apropierea satului sau la 26 iulie 1969
  la vârsta de numai 28 de ani si apoi azvârlit in râul Prut.
  Asasinat de calaii KGB locali pt. spiritul sau de patriot al României Mari.
  Unul din lunga lista a martirilor neamului nostru lichidati de KGB.
  4.
  Kievul impune trecerea fortata la studerea in limba ucraineana
  a elevilor din scolilie românesti din aceste teritorii ocupate.
  5.
  Guvernul mafiot de la Chisinau,
  Filatelist, Bujorist Iehovist, Lupoist, Dondonist si Comunist si Aservit Kremlinului,
  in stilul voronist, licinskist, snegurist,
  TRADEAZA INTERESELE NOASTRE NATIONALE:
  – in luna mai 2011 la Chisinau au actionat mai multi
  AGENTI SECRETI UCRAINENI,
  pentru a destabiliza situatia / la comanda ruso-comunistilor si a mafiotilor locali/,
  agenti care au imitat, clonat 2 ziare patriotice “Ziarul de Garda” si ziarul “TIMPUL”.
  Spionii au fost depistati –
  – 2 ucraineni: Oleg Havici şi Iaroslav Koţiub, au fost anchetati,
  dar apoi, au reusit sa fuga din RM in Oct.2011. OARE “CUM” ?
  – in acelasi stil a disparut in Oct. si Baghirov din RM, un terorist rus venit la Chisinau cu un avion rusesc plin de teroristi mascati la 7 aprilie 2009.
  http://www.zdg.md/investigatii/dosarul-clonelor-cum-au-fugit-clonatorii-din-r-moldova
  http://www.timpul.md/articol/atac-asupra-publicatiei-ziarul-de-garda-22820.html

  ASTA SE NUMESTE STAT DE DREPT IN RM ?
  SAU MAFIOTIZARE TOTALA ?

  Cititi si dezvaluirile lui “Micu” – din inchisoare:
  „Micu” rupe tăcerea :
  Autoritatea criminală care băga în sperieţi Moldova anilor 90 a rupt tăcerea!
  După aproape jumătate din viaţă petrecută prin puşcării, Petru Gâlcă,
  susţine că toate relele i se trag
  de la deputatul comunist Mark Tkaciuc
  şi preşedintele Curţii Supreme de Justiţie, Ion Muruianu.
  Este doar una dintre dezvăluirile pe care le-a făcut
  aşa zisul „hoţ în lege” în exclusivitate pentru Jurnal TV.
  http://www.jurnal.md/ro/news/-micu-rupe-tacerea-video-212840/
  —————————————————————————————-
  6.
  ION POPESCU –
  DE CE TACE SI NU REACTIONEAZA LA STRASBOURG
  Deputatul român nord-bucovinean Ion Popescu ?
  preşedinte al Uniunii Interegionale ,,Comunitatea Românească din Ucraina”, vicepreşedinte al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei,
  membru al Partidului Regiunilor,
  formaţiunea politică a preşedintelui ucrainean Viktor Ianukovici,
  vicepreşedinte al Comisiei parlamentare în problemele drepturilor omului, minorităţilor naţionale şi relaţiilor interetnice din cadrul Parlamentului de la Kiev.
  http://youthvoice.ro/bugeac/infoprutro-deputatul-ion-popescu-politica-mare-de-la-chisinau-are-impact-si-asupra-romanilor-din-ucraina

  TRAIASCA ROMANIA MARE IN VECHILE HOTARE
  DINTRE NISTRU SI TISA DIN ANUL 1918 !

 30. http://victor-roncea.blogspot.com/2009/04/sa-radem-cu-fsb-la-filmuletul-timpuri.html

  / NATALIA MORARIU /
  mossad said…
  –––––––––––
  mai exista un element pe care nu l-ati evidentiat. Tovarasa Morari detine cetatenia statului Israel, iar de etnie nu este românca nici rusoaica ci …evreica.
  Acest lucru si explica sustinerea ei din partea altor ziaristi rusi de aceasta etnie si autoritatilor din Israel.
  April 19, 2009 11:32 AM

 31. Ilie Bratu si Vitalia Pavlicenco?! fosti KGB_isti? WTF :))
  lista e corect,a doar in proportie de vreo 50-60 %, unele persoane sunt prezentate pentru a le aduce lovitura de imagine :)) se observa dupa porecle: lucifer, pitbull, goblin :)) WTF!?! si doamna Pavlicenco i-au dat porecla Fidel, de la Fidel Castro(presupun), ca doamna a fost in Cuba, sa aiba o legatura logica… opera ppcd-eilor sau komilor

 32. Lista foştilor agenţi KGB din Republica Moldova – Lista lui Șandrovschi есть не что иное как БРЕД СИВОЙ КОБЫЛЫ .
  При такой развитой в современном мире сети средств массовой информации на первый план выступают ИНФОРМАЦИОННЫЕ войны, манипулирующие сознанием людей путем выброса искаженной информации и навязывания эмоционального восприятия, выгодного воздействующей стороне.

  Значит в госпоже Павличенко кто-то видит значимую фигуру и реального соперника, представляющего опасность, потому как никто не пинает дохлую собаку.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *