Nici mie nu-mi place Ghimpu, dar nici chiar așa…

(În imagine – fotoliul cuplului Filat-Dodon) Mai întîi să spun de ce nu-mi place Ghimpu. Nu e vorba de lucruri personale, că sunt aici mai multe. Am fost cu Ghimpu într-un partid, în PFD, am fost, anterior, în PD-ul condus de Gh.Ghimpu, care s-a unit cu Congresul Intelectualității, transformat în Congresul Democrat Unit, apoi – în PFD, condus de Valeriu Matei. Nu-mi place că nu a ieșit Ghimpu deschis împotriva comuniștilor, așa cum am făcut-o eu toți anii, uneori chiar fiind singura în Parlamentul 2005-2009, cînd Ghimpu s-a tot ascuns după spatele lui Chirtoacă, apărînd după alegeri deja în prim-plan.

Nu-mi place Ghimpu pentru caracterul său, pentru atmosfera și isteria pe care o face împotriva PNL, pentru că nu a știut și nu-l interesează unitatea forțelor naționale, pentru egoismul inimaginabil pe care îl manifestă, crezînd mereu că va suci mîinile PNL și ne va scoate de pe arena politică. Nu-mi place pentru că acum nu-l mai interesează obiectivul Unirii, la care a renunțat (dar la care va reveni, la sigur, cînd va fi debarcat de ”parteneri”), dar îl interesează, în schimb, îmbogățirea propriului partid pentru a-l menține la putere. Nu ne place Ghimpu deoarece ne spune mereu că PNL trebuie să se dizolve și să nu participe la alegeri. Aceasta în timp ce – și în Parlament, și în Consiliul Municipal Chișinău – par să lipsească exact, credem noi, peneliștii, voturile PNL, cînd o cooperare cu noi ar fi putut aduce o plusvaloare faliei politice naționale. Suntem supărați și pentru că Ghimpu – deși noi am adresat o scrisoare PL – nu cere Ministerului Justiției să nu interpreteze Constituția, ci să înregistreze noul Statut al PNL, în care este fixat obiectivul Unirii cu România (sperăm că nu se și bucură pentru asta, ca să nu spunem că e și complice, poate, la un asemenea abuz antiromânesc). Nu-l deranjează pe Ghimpu Partidul Regiunilor lui Formuzal, înregistrat fără probleme etc. Ne oprim aici, deși am avea încă multe de spus.

În pofida tuturor acestor fapte triste, pe care timpul le va pune la loc, eu nu cred ca trebuie făcut Ghimpu vinovat de nealegerea Președintelui R.Moldova. Nu cred că individul antiromân Dodon, care a umplut străzile cu simbolurile-i moldoveniste/antiromânești trebuie să ne dicteze cine să fie Președinte și să ne vorbească de pe micile ecrane ca un Lenin rozovior.

L-am urmărit ieri cu repulsie pe Dodon, care ne spunea cu o privire a la Beria (mutra îi seamănă cu satrapul) că PD și PLDM sunt ostaticii lui Ghimpu. Noi nu suntem naivi să nu vedem cum se spală creierii populației prin manipulările de la unele televiziuni, prin care e forțat PL-ul să voteze o greceanîi, un talmaci sau alți cîrpaci roșii, mascați prin calificative gen ”neutri”, ”apartinici”, ”apolitici”.

În primul rînd, noțiunea corectă ar fi ”un candidat nepolitic”, deși ”neafiliat” nu poate fi nimeni, la fel – nici ”nepolitic”, pentru că oricine are o opțiune politică, sensul fiind doar că nu e membru al vreunui partid.

Din atare punct de vedere, nu văd de ce, pentru un om politic normal, nu ar fi bună pentru Președinte candidatura lui Vasile Nedelciuc, propusă de PL. Ar fi bune și candidaturile lui Alexandru Moșanu, Valeriu Matei, Ion Sturza, Vladimir Beșleagă, Alexandra Can, a colonelului combatant Anatol Caraman, oameni care știu ce spun și nu sunt ”jmecheri” ca unii candidați cosmopoliți, alimentați de bani occidentali, care spală sentimentele naționale, gen Nantoi.

Personalitățile naționale amintite aici ”nu sunt bune” pentru că de ei nu are nevoie Kremlinul – asta e. Toată lupta care se dă acum e pentru a pune un Președinte care să răspundă comandamentelor cercurilor imperiale de la Moscova, să nu fie român sau proromân, să facă ce i se va spune, să nu capete aură și, carecumva, să îi crească ratingul mai mult decît cel pe care îl are, de exemplu, Filat. Filat nu vrea povestea Lucinschi-Sturza, cînd apăruse frica lui Piotr Kirilovici că Ion Sturza va deveni lider național. Iar Filat e produsul lui Lucinschi.

Acest Filat, la Televiziunea publică, era asistat, într-o emisiune, de Nedelciuc (mie nu mi-a plăcut ipostaza în care l-am văzut pe Vasile), după care îi respinge candidatura. De ce? Pentru că Vasile e cu șapte capete mai sus decît Filat și dacă Nedelciuc ar fi Președinte, Filat nu l-ar putea controla, manipula, nu i-ar dicta, plus că, lui Filat, i-ar scădea ratingul în două săptămâni și nu va mai fi ”number one”, ci, „ot silî, 11”.

Acum să revenim la Ghimpu. Știu că stă acum arogant și evervat. Arogant – că așa e el, nu –i ajung educație, noblețe, generozitate, experiență interumană, toleranță, cultura de a nu fi orgolios și cu nasul pe sus. Enervat – pe bună dreptate – pentru că, după ce a renunțat la funcția de speaker, e tot el, cică, vinovat pentru că nu vrea să voteze candidatura cuplului Filat-Dodon. Că acesta e adevărul. Da, Ghimpu crede că acum ”totul depinde de el”. O știu asta și cercurile de la Kremlin, o știe Filat, o știe Dodon. Toți ăștia, plus instrumentele lor mediatice, acum îl victimizează pe Ghimpu. Și el e în capcană. Pe de o parte, vrea să rămînă în Parlament, că nu se știe ce aduc anticipatele. Pe de altă parte, nu poate vota pe cineva de-al lui Filat, Dodon, sprijinit cumva și de PD, pentru că acest Președinte va fi obligatoriu unul prorus. Și asta va fi pentru Ghimpu ca un 4 aprilie 2005 pentru Rosca și PPCD.

Ce trebuie făcut? Ghimpu nu trebuie să cedeze. Mai bună ar fi o înfrîngere demnă, decît o victorie rușinoasă pentru falia națională. Mai bine alegeri anticipate decît – după trei ani de luptă și instabilitate, de incertitudine și stagnare în reforme – să se aleagă tot un Președinte antiromân.

Noi am observat cum a preluat Ghimpu mesajul PNL că ”nu vrem un Președinte antiromân”, cum e miza Moscovei și a jujucilor de aici – Voronin, Dodon, Filat. Nu aud ce spune PD. Nu pot judeca, dar le dau un sfat – să nu-l debarce pe Ghimpu. Dacă vor face asta, nu voi înțelege cooperarea lor cu PSD din România.

În încheiere, vreau să îi repet lui Ghimpu oferta PNL. Noi suntem deschiși să discutăm despre unirea forțelor naționale, liberale, românești, unioniste. Fără condiționării de persoane. Dacă ne pretindem a fi puternici, și nu doar mari și tari cu oameni slabi în jur, care sunt comozi și foarte buni lingușitori. Eu nu-i plac lui Ghimpu (lui îi plac persoane obediente, eu nu sunt așa și nu voi fi niciodată, nu promovez această linie nici în PNL, unde este o democrație absolută). Nici Ghimpu nu-mi place mie. Dar nouă trebuie să ne placă să ne opunem împreună forțelor antiromânești. Cu certitudine – doar dacă e posibil. Cît privește alte condiții, o reiterez pe cea a PNL – voi, echipa PL, vă puneți președintele, de la noi, PNL, preluați denumirea/logo-ul PNL și Săgeata, ca să omogenizăm spațiul politic românesc, să avem relații instituționalizate serioase cu partide din România (cum spunea ieri dl Anato Petrenco la dezbaterea despre mesajul și obiectivul unionist, organizat de PNL), să participăm nehaotic și la alegerile din România, care se apropie. Puteți considera acest ultim alineat ca propunere oficială de cooperare și de dialog.

Faptul că se va renunța oficial la referendum este o rușine și o manifestare a slăbiciunii, o cedare a guvernanților în fața forțelor rusești, dacă nu carecumva unii, de exemplu, PLDM, nu au fost, de la bun început, parte a acestui scenariu. Noi, PNL, am sprijinit ideea referendumului și spun acum că ne vom gîndi dacă, pe viitor, vom mai lua în serios angajamentele și declarațiile AIE-2. Rușine și păcat. Mare păcat.

Vitalia Pavlicenco

Loading Facebook Comments ...

70 Comments

Add a Comment
 1. ANUL 2012:
  DOSARELE ROMANIEI VIITOARE RE-INTREGITE ( II / 16 )
  ––––––––––––––––––––––––
  Cronica unionista:
  ––––––––––
  1.
  Acest inceput de februarie si de an in general, abunda in subiecte care mai de care nastrusnice
  si de toate felurile.
  Sigur, subiectul nr. 1 este ne-alegerea unui Presedinte al spatiului pruto-nistrean,
  actuala creatura stalinista RM.
  Dar avem si alte subiecte :
  – furtul secolului: cel al dolarilor din vistieria de la Tiraspol;
  – inchinarea in genunchi a lui Marian Lupu in fata unui popa KGB Kiril, de la Moscova,
  care tine o parte din biserica moldava in sclavia ruseasca.
  – si rascoala taranilor crestini din s. Sadova contra acestei biserici ocupante,
  a carui reprezentant Iorgu Dodon, fost comunist, si parintii lui din acelasi sat,
  initimideaza cu masuri teroriste, sarmanul preot de acolo, ca sa revina la „Matusca Rosia”,
  caci altfel, nu mai vede el lumina zilei in lumea asta.
  – fotografiile fericite ale unui cuplu de croaziera efemera italiana,
  capitanul fugar Francesco Schettino cu o tânara chisinauianca balerina Domnica Cemortan.
  – ca o continuare a unei alte idile carpatine de vacanta de iarna de pe la cetatea Râsnov,
  intre o alta moldoveanca Domnica Novac, si un tânar fecior pelerin pustnic Ion Corcodel, etc, etc.
  –––––––––––––––––––––––––––––––––––––-
  2.
  Ei bine, dar presa din ultimile zile, se face ca uita sa mentioneze un mic eveniment de o importanta cruciala
  pentru viitorul nostru si pentru iesirea din aceasta criza de incertitudine nationala.
  Iata despre ce este vorba:
  citat:
  Un prim efort de coagulare:
  Miercuri seara, pe data de 8 februarie, din initiativa PNL, care a convenit anterior, in cadrul unor discutii asupra actiunii, cu mai multi reprezentanti din sectorul asociativ, a facut prima incercare de a coagula fortele unioniste. Au fost invitate mai multe persoane cunoscute in republica drept luptatoare pentru valorile romanesti, ce au stat la incepututrile Miscarii pentru Renasterea Nationala, deputati in primul Parlament democratic, istorici, scriitori, profesori universitari, lideri de opinie, fosti militari, fosti combatanti, reprezentanti ai presei. Gazdă au fost membrii Biroului Permanent Central al PNL si activisti ai PNL.
  / articolul „Unirea o apropiem și o făurim împreună!” de Vitalia Pavlicenco d epe blogul sau /
  http://www.pavlicenco.md/2012/02/08/unirea-o-apropiem-si-o-faurim-impreuna/

  De ce nu scriu nimic pe blogurile lor, nici Val Butnaru cu cele 4 publicatii on-line, sau profesorul Anatol Petrenco, care au fost prezenti la reuniune, sau Ziarul de Garda, sau Adevarul.md, etc.
  Si chiar nici solida agentie de presa „Romanian Global News” nu mia stie nimic pe lumea asta.
  CREDETI CA AVEM ACTUALMENTE UN SUBIECT MAI IMPORTANAT DECâT UNIREA FORTELOR UNIONISTE DIN RM PENTRU A CONTRACARA VIITOAREA LOVITURA DE STAT A COMUNISTILOR SI A LUI ROSCA,
  SUB INDRUMAREA KREMLINULUI ?
  3.
  Si o alta informatie curioasa: totusi patriarhul presei autohtone Costache Tanase de la ziarul „Timpul”
  ingaduie prezenatrea unor citate din ultimul articol al Vitaliei Pavlicencu-Vangheli.
  ” Nici mie nu-mi place Ghimpu, dar nici chiar așa…”
  http://www.pavlicenco.md/2012/02/09/nici-mie-nu-mi-place-ghimpu-dar-nici-chiar-asa/

  Profesoara luptatoare propune si o lista de eventuali candidati la acest post de presedinte mereu vacant pentru vecie. „Timpul” preia si acest alineat, cuvânt cu cuvânt, dar omite un singur nume din aceasta lista.
  Cine-i oare ? E Alexandra Can, vice-presedinta PNL si fosta ministra.
  Oare care sa fie secretul omiterii intentionate ?
  Sa fie acesta raspunsul la misterul oraculelor din Carpati care ne spun ca in 2014
  va fi ales un Presedinte al României cineva din Moldova de Est, deja Re-Unita anterior cu Tara- mama ?
  N.B.
  iata alineatul cu „pricina”, asa cum este preluat ciopârtit de „Timpul” din 9 februarie 2012
  / din articolul „Vitalia Pavlicenco despre înțelegerea dintre Filat și Dodon: „Ghimpu nu trebuie să cedeze”/
  http://www.timpul.md/articol/vitalia-pavlicenco-despre-inelegerea-dintre-filat-i-dodon-ghimpu-nu-trebuie-sa-cedeze-31242.html

  ” În acest sens, nu văd de ce, pentru un om politic normal, nu ar fi bună pentru Președinte candidatura lui Vasile Nedelciuc, propusă de PL. Ar fi bune și candidaturile lui Alexandru Moșanu, Valeriu Matei, Ion Sturza, Vladimir Beșleagă, XXXXXXXXXXXXXXXX, colonelul combatant Anatol Caraman, oameni care știu ce spun și nu sunt ”jmecheri” ca unii cosmopoliți alimentați de bani occidentali cree le spală sentimentele naționale, gen Nantoi.”

 2. catre Sibereacul. Ca sa te convingi de cele relatate de d.Pavlicenco vino la noi la sediu si discutam,sunt sigur ca iti vei schimba parerea despre PNL.

 3. asta se refera si catre Dumitu Pogolsa

 4. Pt Siberiacul

  Vad ca esti greu de cap. Sau foarte bine platit. PL, Chirtoaca si Ghimpu nu reprezinta „intelegentia si oamenii gospodari”. Eu cred ca PL, cu Hadarca, precum si cu alti prieteni de-ai lui Lucinschi, care sta in spatele PL, PLDM si PD, fac jocul Moscovei. Iar Gheorghe Ghimpu, din pacate, pe care il tot promoveaza neamurile, ne-a facut un MARE RAU pt ca a fortat, pus la cale de Lucinschi, sa fie adoptata varianta zero pentru rusi la acordarea cetateniei RM adica fara cunoasterea limbii, a Istoriei Romanilor, fara dram de loialitate fata de populatia majoritara romaneasca.

  Statele baltice au mers inainte, discuta despre zona euro si Shenghen, iar noi suntem la genunchiul broastei, din mila si a Ghimpilor. Iata cine si ce a decis, eu nu am votat nimic antinational.

  MODA DE A NU CRITICA noi PE CEI CARE ITI SUNT DRAGI matale DIN INTERES NOI NU O SPRIJINIM. EI PENTRU NOI NU SUNT CE SUNT PENTRU CEI NEINFORMATI CA TINE. EI PENTRU NOI SUNT IN LISTA DUBIOASE, DE ARHIVA, NU FACUTE DE BANDITII PEPECEDISTI, cuibariti cu totii la PL azi. CHIRTOACA NE ARATA CUM TREBUIA VOTAT CITE UNUL-CITE DOI VORONIN, LA PRIMARIE DOMNESTE O CORUPTIE CA PE TIMPUL LUI URECHEANU SI MULTE ALTELE. NU MAI SPUN DE CHIRTOACA, CEL CARE MAI MULT DOARME ASCUNS IN CABINET CU PICIOARELE PE MASA DECIT FACE REFORME SERIOASE, NEPOPULISTE IN PRIMARIE SI SIA-A ADUS PE LISTA TOTI CONSILIERII FOSTI COMUNISTI, GEN COJUSNEANU, VASILE PETEA SI STRATULAT SAU CUM IL MAI CHEAMA DE LA PIATA CENTRALA, NU MAI SPUN DE traseistii CERNEI SI HERTA.

  PL FACE JOCUL COMUNISTILOR IN ACEST FEL. NOUA NU AVETI CE NE REPROSA. NU AM CONDUS, DAR AM LUPTAT IMPOTRIVA COMUNISTILOR CONSTANT, cind erau comunistii la putere, NU DOAR CIND MOSUL DEVINE INTERIMAR.

  ISTERIA E IN CAPUL TAU, IN CAPUL NOSTRU ESTE LINISTE si totala claritate.

 5. Pt Agatârsul – 17

  Nu, nu aveti dreptate. Timpul si Tanase simpatizeaza cu Alexandra Can. ea nu a fost in lista de la bun inceput. Intii am introdus-o in comentariu la un post al unui vizitator, dupa care m-am gindit sa o pun si in lista de baza. Timpul probabil, a preluat textul de pe blog inainte ca eu sa fi corectat.

  De ce altii nu au scris nimic despre intilnire? Nu acesta a fost scopul. Scopul a fost sa discutam, numai ca a venit, invitat fiind, si Brega Oleg si a filmat. A fost o sedinta de informare.

 6. Doamnă Pavlicenco, am impresia că dumneata nu prea știi să faci politică. Criticând, nerespectând și având asemenea atitudine de ”toti is rai, numai eu si PNL buni” o să rămâneți acolo unde sunteți, adică la coada clasamentului politic. Vă băgați de sine-stătător în oala cu noroi a politicii moldovenești, în loc să schimbați ceva cel puțin în atitudine.
  Citind comentariile dumitale, pe marginea a ceea ce au scris cititorii acestui articol, îmi dau seama că întradevăr nu sunteți în stare să acceptați critici sau măcar alte opinii.
  În plus, declarații de genul ”In locul lui, paraseam Alianta daca nu se condamna crimele comunismului” denotă vădit faptul că nu sunteți un bun politician și nici diplomat. Doamnă Pavlicenco, dacă dumitale îți este cald și copiilor la fel, bineînțeles, că sunt prin Germania, și nu-ți rămâne decât să scormonești în crimele comunismului, e altă poveste. Țara asta are nevoie de legi macro și micro economice, nu de monumente în fața Guvernului sau de declararea zilei de 28 iunie zi de doliu național. Și nu zic acest lucru din motive că sunt anti-român sau pro-comunistă, nu vai! Și eu simt la fel ca dumneata durerea acestui neam, dar cred că dumneata ai ales calea greșită de a îmbunătăți ceva. Nu cu acuzările și isteria pe care o emanați o sa rezolvați ceva, nu faceți decât să îndepărtați electoratul de la PNL, pentru că nu sunteți verticală din punct de vedere politic, nu sunteți stabilă emoțional.
  De câte ori ați chemat capii Alianței la un dialog deschis? Din ceea ce scrieți, e clar că vă pasă de unire în detrimentul acestui popor. Faceți căldură în casele și sufletele oamenilor, apoi treceți la reîntregire.

  Cu dor de casă,

  Anna BATRIN

 7. Doamna Vitalia,

  de o lună încoace, blogul D-voastre este îmbibat cu virusuri.
  E dificil să intri pe blog. Azi toată ziua programul meu anti-virus bloca accesul.
  Ce poţi să doreşti slugoilor cekiştilor?

 8. P.S.Viermii din cocină se agită. Au nevoie de rahat proaspăt din Lubianka Avenue.

 9. Maldavenii” mi-au răspuns,nu mai pun răspunsul lor aici deoarece veţi înţelege ce mi-au scris ,cred eu ,din ce le-am răspuns eu lor. Iată răspunsul meu:

  Îmi pare rău,dar de ce fugiţi de întrebarea principală: Cum de moldovenii şi teritoriile Moldovei de nord (Bucovina),ce au nimerit sub ocupaţia austriecilor (1775) şi ucrainenilor (1944), n-au devenit naţie maldavenească,pe cînd moldovenii “eliberaţi” de ruşi (1812,1940 şi 1944) sunt numai moldoveni,nu şi români.Referitor la “pridnestrovschii narod” iarăşi îmi pare rău: Voi ce, nu-i ascultaţi deloc pe cei de la radiourile şi televiziunile de peste Nistru (Tiraspol), nu auziţi declaraţiile tov. Smirnov, care de multe ori a anunţat că peste Nistru s-a format “pridnestrovschii narod” care prin referendum şi-a votat independenţa sa de R.Moldova? Numai un popor aparte poate să-şi voteze independenţa.
  .Acum fiecare are dreptul să se autodetermine din punct de vedere etnic cine este,pe voi (naţia maldavenească) ruşii,v -au eliberat de conştiinţa că aparţineţi la naţiunea română,de rînd cu toţi vorbitorii de aceeaşi limbă română care se autodenumesc români, păstrîndu-şi şi denumirile lor geografice, de olteni,munteni,bănăţeni,moldoveni de dincolo de Prut ,ardeleni,etc.,.Cei de peste Nistru, la fel ca voi,sau eliberat de conştiinţa că aparţin moldovenilor şi sau declarat “pridnestrovschii narod”. Dacă fiecare se declară cum vrea din punct de vedere etnic,apoi mă declar şi eu naţie nisporeană.Pot să vă dau şi exemple de limbă nisporeană,dacă vreţi.(unii numesc astea regionalisme),tov. V.Stati a făcut l.moldovenească pe regionalisme,eu fac şi limbă nisporeană pe ceea ce unii le zic regionalisme, şi, oricine poate să facă ca mine orice limbă şi naţiune,e la fel cum v-aţi făcut voi limbă moldovenească şi “naţie moldovenească”.
  Aşa că, să nu credeţi că voi sunteţi unicii cei mai deştepţi (de fapt la comanda ruşilor sunteţi aşa,se vede de la o poştă),
  Vă mai spun ceva. Credeţi că numai voi puteţi inventa “popor moldovenesc”. Au inventat şi cei de peste Nistru” pridnestrovschii narod”,inventez şi eu naţie nisporeană,şi oricine doreşte,poate invena orice naţie i-ar trece prin cap. Ne conducem de schema ce aţi utilizat-o voi,cei ce aţi inventat “naţia moldovenească” (de fapt e schema ruşilor ce o utilizeză contra neamului românesc pentru al dezbina,i-ar voi sunteţi ori nişte “deştepţi” bine plătiţi să faceţi aici aceste aberaţii, ori sunteţi nişte jertve a şovinismului rusesc)
  Dacă aţi fi mai hîtri, aţi avea într-adevăr demnitate de neam,n-aţi inventa “naţie” mică “moldovenească” faţă de naţiunea română,ci aţi inventa naţie novgorodeană, naţie pscoveană,naţie tamboveană,naţie haliciană, naţie siberiană,etc.Toate aceste (etnii) naţii aţi demonstra că au fost ocupate de ruşi şi drept mulţunire că ne-au ajutat să ne “eliberăm” de români, v-aţi propune ajutorul vostru acestor etnii de a se elibera de ocupaţia rusească.Doar ele ca cnezate au existat înaintea Rusiei ce le-a ocupat.(voi tot spuneţi că Moldova a fost înainte ca România, ele (cnezatele),la fel au fost înainte decît Imperiul rusesc asupritor de popoare.Da,la voi, el e “eliberator”)
  Dar aşa,vai de capul vostru… Ruşii fac din voi naţie moldovenească mică,ca să va asimileze şi să vă rusifice cît mai uşor,iar voi în loc să vă daţi naţie mare româneascâ de rînd cu vorbitorii aceleaşi limbi româneşti,adică oltenii,ardelenii,muntenii,etc. ce îşi zic la un loc români,faceţi hatîrul ruşilor ce vă dezmeardă în semn de recunoştinţă muli,bîdle,bîci,etc. (le meritaţi pe deplin). Ce să-i faci,dacă mintea voastră nu e capabilă de ceva mai mult decît de a fi ieniceri ruseşti.
  Anatol Marin

 10. Pt luca

  Ieri vasile galusca de la http://www.unimedia.md a spus ca l-a devirusat. Nu stie nici el ce sa spuna mai mult. Zicea sa se ia sceen-ul si sa ii fie trimis lui, ca sa vada ce se poate face. daca nu, va pot da adresele lui de e-mail scrieti-i, poate ii explicati, pentru ca eu pot intra si nu stiu cum de nu se poate intra. Faceti-mi acest bine si scrieti pt vasile.galusca@interakt.md,vasile.galusca@nmg.md sau pe facebook. I-am tansmis ce ati scris.

 11. Am să-i scriu în caz dacă mai apare aceeaşi problemă.
  Deocamdata accesul e bun.

 12. Pt luca

  Mersi. Indata voi posta o piesa a lui Beslega, pe care mi-a trimis-o.

 13. Pt Darkone

  Demult nu am mai dat la spam un comentariu. Acum am dat. Pe mine ma supara mai putin ofensele aduse de nebuni, decit minciunile ca eu as posta cu mai multe ID-uri. Vazind ca insisti pe aceasta, am sters si poti sa nu mai intri pe aici. Dute la blogurile cu autori ”onesti”, daca eu sunt mincinoasa. Atit.

 14. Am trimis domnului Galusca o imagine cu comentarii.
  Mi-a aparut din nou un mesaj cu virus cand am vrut să postez un comentariu la piesa lui Beşleagă.
  Am verificat. Nu e calculatorul meu. Am încercat de la altele două la servici şi de la vecinul meu de apartament. Aceiaş problemă.
  Să sperăm să se rezolve.

 15. ….!!!!! SINT UNELE …POSTARI PE CARE NU LE POT ACCESA SA LE CITESC..FIIND CORUPTE CU… „VIRUSI” SI ..”.TROIENI”….CINEVA CRED CA VA …”SABOTEAZA”…SITE-UL !!!!!.[am noroc de un …program anti virus de exceptie…cred(!?) …ingrijitiva deci de ..”.sanatatea”…noastra ]

 16. Doamna Pavlicenco, eu va respect, chiar daca nu sunt de acord cu unele pozitii pe care le aveti. In primul rand, nu puteti spune ca PL nu a vrut sa va uniti, deoarece propunerea d-voastra nu a fost serioasa. Nu puteti sa puneti din start conditii inacceptabile, gen nume, sigla si presedintele partidului. In ziua de azi, lumea accepta doar lideri echilibrati, radicalismul in politica este periculos. Spuneti ca PL, trebuia sa iasa din AIE, atunci cand nu i s-au indeplinit anumite conditii. Pai asa a facut ppcd, cand a parasit ADR-ul, iar in urma alegerilor anticipate au ajuns comunistii la guvernare. Trebuie sa fim constienti ca , un partid cand vine la guvernare nu poate sa-si impuna programul sau 100%, mai cu seama cand se guverneaza in alianta cu alte partide. Daca privim dincolo de partidele din AIE, pe cine credeti ca ar avea de ales poporul? Voronin, Roska, Dodon, Selin, Plugaru… Nu vad macar un politician puternic si inteligent cu un partid mare, care sa fie o alternativa serioasa actualei guvernari.

 17. Pt Gelu

  1. Nu e deloc nevoie sa ma respectati, eu traiesc minunat si fara respectul atitor!!! Care inca nu au evoluat, dar mai au timp. Nu e totul pierdut.
  2. Nici nu astepta ca un PL neserios sa ia in cont o propunere serioasa. daca PL ar fi serios si s-ar gindi la interesul national, nu la buzunar, ar lua in vedere propunerea noastra.
  3. Punem din start conditiile noastre, pentru care ne chinuim sa supravietuim 5 ani. Daca in Romania nu ar exista un PNL, nu am pune asemenea conditii. Pentru noi nu este mai importanta fuziunea, ci pastrarea PNL si a Sagetii. Pentru ca pledam pt omogenizarea spatiului politic din cele doua state romanesti si pentru ca speram sa facem Unirea, iar PNL din basarabia sa fie filiala a PNL din Romania. Alte conditii nici nu discutam. ne vom conserva, dar nu vom muri. Si va veni timpul nostru, daca populatia inca nu e pregatita.
  4. Stati cu lideri „echilibrati”, nimeni nu va cheama la noi, pe care ne considerati altfel Numai ca ati ajuns in groapa lui Dodon cu „echilibrul vostru pragmatic. Noi avem timp, nu ne grabim nicaieri.
  5. Da, PL trebuia sa iasa din AIE, cind nu s-a discutat raportul despre condamnarea crimelor comunismului. da, PL trebuie sa nu voteze candidatura pentru care va vota Dodon. Voi puteti gindi cum vreti.
  6. Nu e vorba sa iti impui programul 100%, , insa condamnarea comunismului a fost decizia AIE, nu doar a PL. Pe mine nu ma agamigiti, pricep ceva la politica.

  Aparati cit vreti PL-ul. Va pot spune ce a spus odata Ghimpu – Pavlicenco apara mai bine interesele PL decit Corina Fusu. caruia i-a dat „po blatu” ordinul Republicii, kstati…

 18. Siberiacul spune:
  10 februarie 2012, la 08:08

  Blogul Dnei Pavlicenco este spatiul de discutii publice, intretinut din mijloace financiare proprii ale V.Pavlicenco.
  Pentru mine blogul unui om este ca si o casa, o proprietate a omului. In casa lui omul face ce vrea. Eu nu obisnuiesc sa merg in casa unde nu ma simt omeneste. Plec in ospetie acolo, in casa in care ma simt in liniste si bine. E o solutie, nu ?

  Citesc aproape totul ce se scrie pe acest blog /citesc si comentez si pe alte bloguri/. Comentezi numai unde „am chemare”. Unde nu pot trece fara a scrie 2-3 cuvine, uneori mai multe. Mai depinde si de timp.

  Cu Vitalia Pavlicenco discutam destul, inclusiv in contradictoriu, asupra diferitelor subiecte. Nu intotdeauna suntem pe aceeasi „linie”. Nici nu putem fi – doi oameni asemanatori nu exista.

  Fiecare dintre noi are si bune, si mai putin bune. O cunosc mai mult de 10 ani pe dna Pavlicenco. Intotdeauna am apreciat partile bune ale dumneaei. Are foarte multe parti valoroase. Nu le voi enumera, numai doar, daca vreti sa stiti si dvs.

  Inca nu am intilnit nicio persoana puternica in viata aceasta, care nu ar avea si un caracter dracos. Cei buni „ca si piinea calda” nu prea ies in fata, nu-si prea complica viata. Sunt destul de pragmatici si prefera sa traiasca linistit, a-si vada numai de problemele personale. Sper ca ati inteles mesajul.

 19. Vitalia Pavlicenco spune:
  12 februarie 2012, la 00:12 Pt Gelu

  D-na Pavlicenco, in propozitia „… Va pot spune ce a spus odata Ghimpu – Pavlicenco apara mai bine interesele PL decit Corina Fusu, careia i-a dat “po blatu” ordinul Republicii, kstati…”

  Despre ordine si medalii in societate se va discuta poate mai tirziu… In ultimii 10 ani semnificatia ordinelor nu mai e cea de alta data, s-au dat la „stinga si la dreapta”. Printre cei decorati cu ordine sunt si personalitati marcante, care au meritat, dar sunt si unii anonimi, persoane care au provocat prejudicii diverse RM prin activitatea sau inactivitatea lor.

  Corina Fusu cred ca nu este nici in categoria „personalitatilor marcante”, dar nici in lista anonimilor. Decorarea d-ei mai putin ma intereseaza sau deranjeaza. Sper ca va veni timpul si se vor oferi alte ordine, mai presus ca actualul „Ordinul Republicii” pentru personalitati cu adevarat marcante. De altfel, aceste ordine s-au prefacut in tinichele…, care ofera 50 de lei in plus unui pensionar…

 20. Brinza de la est si vest de Prut

  De acord cu dna Can. Sunt niste insi (si inse) decorati ca-ti pui mainile in cap auzind despre aceasta. Ca sa nu-i dau nume, aduceti-va aminte – a fosta decorata (Cu cea mai mare distinctie!) si una de la o foaie „de garda”, alta din parlament, alta de pe la… si pe langa ele – insii mustaciosi… Ghimpu a facut ce a facut, dar si a mai facut pe langa asta…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *