Filat-Chirtoaca despre 4 aprilie 2005. Si… la Publika TV

Pentru ca unii cetateni ai nostri au tinere de minte mai scurta si isi reridica „idolii” pe postamente pe care nu le merita, am hotarit – si raspunzind celor care ne invinuiesc de „speculari” – sa va oferim ocazia sa „resavurati”  „asumarea” votului criminal pentru Vladimir Voronin-Presedinte al R.Moldova, ce a prelungit agonia comunista pe inca patru ani, de catre tinarul „politician” Filat, precum si disponibilitatea de a vota, ce rezulta din „invatarea noastra cum trebuia sa votam pe 4 aprilie 2005”, a  junelui Chirtoaca.

Eu, pe 4 aprilie 2005, am lipsit din Parlament. Am plecat in acea dimineata in Romania. VP

Loading Facebook Comments ...

155 Comments

Add a Comment
 1. Stalinus,
  „Romania va accepta un singur fel de unire cu RM cea prin absorptie”-explica-ne, te rog,ce ai in vedere prin „absorptie”?Multumesc

 2. NINA : daca stii ce statut are Provincia istorica Moldova in cadrul Romaniei atunci ai raspunsul….

 3. Stalinus, de acord ca poate Chirtoaca a vrut sa spuna altceva..poate ca e cum zici tu, ca il interesa sa spuna ca era preferabil sa se pastreze o coalitie de opozitie puternica, si sa se evite blocajul care nu ar fi dus la nimic. Dar omul putea sa spuna: „Frate, cu comunistii nu voi lucra niciodata”. Si poate ca putea avea si putin curaj si sa-i fi zis lui Filat ca a procedat gresit cind a facut ce a facut. Dar probabil ca la acel moment a vrut sa fie polticos si pragmatic, si avea in gind ceva apropriere de PDLM. A dat cu bita in balta cu solutia propusa de el, ce sa mai ne invirtim in jurul cozii. O greseala care poate fi corectata printr-o atitudine mai ferma pe viitor, inclusiv la asemenea emisiuni, sa fie un pic mai combativ si intransigent cu comunistii sau colaboratori ai lor (vezi votul din CMC cind PDLM s-a abtinut).

  Nimeni nu-i arhanghelul Mihai, asta e clar..toti politicienii fac gafe, mai mari sau mai mici. In mod sigur si d-na Pavlicenco. Important e sa inveti din ele, si sa nu le repeti..

  Si eu ma refeream tot la Uniunea Interstatala. Eu inteleg ca tu vrei totul deodata, ca nu trebuie compromisuri..ideea e buna, daca ar fi si practica. Crezi ca eu nu as vrea Unire directa, si toti din Moldova sa se declare deodata, ca prin minune, romani? Dar e o utopie, stii bine. Toate lucrurile trebuie luate treptat. O astfel de uniune ar netezi drumul spre Unirea efectiva. Ar permite timp pentru democratizare, armonizare legislatie, reformare SIS (cum a fost si cu SRI-ul in Romania), tot setul de schimbari necesare pentru a permite o compatibilitate cit mai mai buna intre cele doua state. Gindeste-te ca nici noi in Uniunea Europeana nu am intrat prin „absorbtie”, ci tot intr-un fel de uniune interstatala. Stiu, vei spune ca exista comparatie intre cele doua idei, dar cred ca ai prins ideea principala. Marile schimbari nu se fac deodata, si cu indemnuri de genul „daca nu vrei sa fii roman, du-te dracului”..eu iti inteleg radicalismul, dar crede-ma e contra-indicat. Imi permit sa spun ca sint un bun cunoscator al temperamentului moldovenesc, nu difera deloc cu cel al romanului de dupa revolutie.

  Eu nu vad cum ar putea fi incurajat separatismul unguresc. In primul rind ca pur teritorial, acea enclava numita Tinut Secuiesc nu se afla la granita, ca sa poata sa se separe si apoi uneaca cu Ungaria. Kosovo prezinta aceasta situatie. Moldova la fel..e exact linga noi. Deci nu e posibil..ungurii ar fi izolati din toate partile de „tinuturi romanesti”. Asta cu adevarat tine de absurd.

  Si de acord cu tine ca nu se poate merge pe autonomii teritoriale, nici gagauza si nici de alte feluri. De fapt, nici nu stiu daca in acest moment au autonomie teritoriala. Administrativa si culturala, da. In schimb, se poate merge pe ideea de reprezentare in Parlament, a tuturor zonelor. Asta tine de negociere, de abilitatea diplomatica a liderilor care se vor angaja la un asemenea demers. Si sa stii ca gagauzii vorbesc bine romaneste, spre deosebire de multi rusi. Asta e un avantaj.

  In fine, e mult de zis. Voiam sa te rog acelasi lucru pe care l-am rugat si in cazul lui Socolenco, Nina..cum pot lua legatura cu tine. Incearca sa nu lasi aici vreo adresa, zi-mi un forum unde esti activ si sa iti pot trimite mesaj privat.

 4. corectie rindul 17: „Stiu, vei spune ca NU exista comparatie intre cele doua idei..”

  Si voiam sa iti fac o trimitere spre acelasi tip de idee promovata si de Urechean care spunea recent ca el nu face coalitii ci vrea doar sa „absoarba” partide, adica el sa fie sef si sa taie si sa spinzure..nu cred ca e o atitudine prea constructiva.

  D-na Pavlicenco, o intrebare si pt dvs (nu am mai reusit sa o postez pe Unimedia): relativ la ideea de arhanghel, sint lucruri din activitatea dvs ca politician, pe care le regretati, pe care considerati acum, retrospectiv, ca nu ar fi trebuit sa le faceti, sau trebuia sa mergeti pe alt drum? Va multumesc.

 5. Stalinus,
  multumesc mult pentru raspuns si sunt si eu interesata sa am o adresa de a ta.

 6. D-a Pavlicenco,

  In primul rind eu nu cred ca PL poate fi un al II-lea PPCD. Pentru ca daca mai fac si astia coaliţie cu comunistii, atunci am sa cred ca Moldova este blestemata.

  Si nu inteleg de ce daca Dorin a spus acolo o solutie trebuie sa faceti atita galagie ca iata iata o sa vedeti ca si Dorin nu o sa aiba tarie si ca o sa fie ispitit si o sa voteze pentru comunisti. Iata chiar o sa vedem dupa 2009 cum o sa se comporte PL pe scena politica si tare nu as vrea sa nu aveti dreptate. Cred ca si dvs, daca spuneti ca vreti sa discutati despre asta doar pentru a ne deschide ochii si pentru a ne lumina pentru ca aveti intentii bune, la fel trebuie sa nu va doriti sa aveti dreptate in privinta PL. Daca vreti sa aveti dreptate, atunci voi crede ca acesta poate si este interesul dvs de a dori ca PL sa faca gafe. Si apoi daca spuneti ca: „De peste hotare, din Romania, e nevoie sa importam capitalismul, stilul modern de a construi statul…” atunci as crede ca la asta s-ar putea pricepe si tinerii chiar daca nu au experienta, la import de peste hotare de capitalism vor fi buni si ei, nu credeti?

  D-a Pavlicenco, eu va inteleg ca dvs vreti sa ne convingeti ca sunteti mai buna ca cei din PL, care sunt aroganti si infumurati. Stiu ca ati dori ca noi sa votam in 2009 PNL, insa nu trebuie sa uitam ca Dorin a cistigat primaria in 2007 cinstit, fara manipulare, fara campanie electorala pompoasa. Este un om cinstit si joaca cinstit. Cred ca trebuie sa pretuim asta si sa sustinem anume felul asta nou de a face politica, de a participa sincer in campanie electorala, fara sa investesti milioane ori fara sa ataci cit mai dur pe ceilalti candidati. Eu iata asta si cred ca este acel capitalism, care deja exista, dar dvs inca mai vreti sa importati. Nu, noi trebuie sa-l multiplicam si sa promovam ceea ce deja este.

  Iar ca sunt infumurati, aroganti, ca fac gafe si nu mai stiu ce de ce ar trebui asa tare sa va afecteze? De ce trebuie sa va afecteze asa tare greselile lor? Oare nu tot ei vor plate pentru ele? Oare daca si fac anumite greseli chiar este atit de necesar sa ni le aratati cu lupa, sa le multiplicati, sa le imprastiati? Oare nu se vede ca dvs vreti prin felul asta sa le aratati doar partile proaste, dar nu spuneti nimic despre ceea ce fac ei bun? Iata va rog sa spuneti sincer ce va place din ceea ce face PL. Pentru ca din ceea ce nu va place deja ati spus de nenumarate ori. Caci doar asa eu v-as califica drept un om echilibrat care nu doar critica, dar gaseste si cite ceva sa laude.

  Eu am o idee formulata cam asa: Fiecare este condamnat de felul sau de a fi. Deci daca cineva face ceva rau, atunci cel care va resimti asta va fi insasi persoana in cauza, daca nu acum mai pe urma oricum va resimti. Deci lasati atita sa ne vorbiti doar de gafe de esecuri. In general eu nu cred ca exista pe lumea asta esecuri: exista doar invataminte. Trebuie sa tragem invataminte din tot ce facem noi, din ce au facut altii.

  Si o recomnadare: sa nu credeti ca prin ai cobori pe altii va veti ridica pe sine. Nu cred ca asta poate sa faca un om cu calitati adevarat nobile. Ne spuneti cindva ca PPCD a batut in partidele de dreapta pentru a se mentine doar ei acolo. Dar dvs cum faceti acum, cind spuneti ca PLDM nu e partid de principiu, ca PL face gafe, ca AMN este nedemocratic, ca PSD si PD prorus, ca comunistii trebuie dati jos? Cu care partid are cele mai multe afinitati PNL? Oare nu este asta PL, caci doar singura ati recunoscut ca nu e nici o deosebire intre aspiratii. Deci de ce nu ati gasi si cite ceva bun in ceea ce fac ei? Iata spuneti sincer, va bucurati ca PL este singurul partid care are un acord cu PD-L din Romania, care e si partidul lui Basescu? Sau poate sunteti invidioasa pe ei? Ati fi vrut ca PNL sa aiba acel acord? Pai, atunci PNL trebuie sa lucreze in campania electorala si sa aiba un rezultat bun si daca trece in parlament, atunci va avea un cuvint de spus nu numai aici in Moldova, dar si in Romania. Si nu trebuie sa va orientati sa luptati doar pe segmentul liberal. Ca imi pare ca asta fac si alte partide liberale. Cred ca ar fi mai corect sa lucrati cu bazinul de nedecisi, cu cei care sunt indiferenti si nu prea vin la alegeri, cu cei care voteaza comunistii din deprindere nu din convingere. Iata cu cine trebuie sa lucrati si va asigur ca roade vor fi. Dar asa cind bateti tot in liberali, mai ales ca PL este singurul partid cu care aveti cele mai multe afinitati, atunci nu stiu care e scopul tuturor acestor atacuri. SI va rog, uitatati ce a fost in 2006, 2007. Priviti in perspectiva: anul 2009 este o ocazie ca partidele liberale sa prea conducerea, este o mare probabilitate ca sa avem poate si 80% participarea la vot. Dar ca sa fie o participare mai mare cred ca si PNL trebuie sa-si aduca contributia, dar nu sa lupte doar pentru cei care de regula merg si singuri.

 7. Pentru Jay si Stalinus

  Eu ma mir ce diferenta de abordare. Sint absolut de acord cu ce a explicat atit de rabdator si minutios, pe un ton civilizat Jay. Chiar e atit de greu sa fii de acord cu aceasta? Nu vrea cineva unirea? Oamenii normali o vor, dar sintem in situatia ori unire, ori nimic. Deocamdata e nimic si inca nu se stie cit va fi nimic.

  Jay, voi raspunde la intrebarea pusa ceva mai pe urma, ca azi e deja tirziu si eu trebuie sa termin raspunsurile pentru Unimedia.

 8. Socolenco, nimeni nu face mare caz pe treaba cu emisiunea si declaratia. D-na Pavlicenco doar a atras putin atentia. Nu-i capat de lume. Asa cum am spus, poate ca a fost doar o scapare de moment..si sint 100% convins ca d-na Pavlicenco doreste, ca si tu si eu..sa nu se adevereasca temeri de genul Rosca..sincer nu cred in asemenea scenariu cu Dorin Chirtoaca.

  De acord ca modul in care s-a impus in Chisinau, e de respectat, si admirabil. Este o mare realizare. Si este un om deosebit.

  De importat capitalism, inca mai este necesar. Daca nu ar fi necesar, Moldova ar fi fost deja acum in Uniunea Europeana.

  Nimeni nu incearca sa puna nimic sub lupa..nu chiar tu doreai acest material pe blog? Iata dorinta implinita..

  Eu sint sigur ca d-na Pavlicenco are si lucruri de laudat despre PL…si cred ca va confirma asta in urmatorul comentariu. Zau ca nu e cazul sa cadem in extreme si sa ne punem paie in cap..a arata niste lucruri, a semnala niste aspecte, se permite si intre frati intr-o familie, daramite in politica. Ca s-a prezentat aici o afirmatie a lui Chirtoaca, nu inseamna ca l-a desfiintat pe om. Dovada ca eu inca cred in el si consider ca a fost o simpla greseala de moment..Dorin sint sigur ca nu ar face niciodata ceea ce sugera acolo.

  Eu nu cred ca d-na deputat are in scop lovirea tuturor, ca evidentiere a propriei persoane. Sigur, are orgoliu, poate mai mult..asa este la o femeie. Nu face usor compromisuri, si spune exact ce gindeste. Asta nu inseamna ca nu doreste o coalitie..sau ca nu doreste dialog..cred ca asa cum ai zis si tu, 2009 e momentul „acum ori niciodata”. Si cred ca liberalii vor reusi sa treaca peste nuante si diferente si vor stringe rindurile. Intre timp, e bine sa sufli si in iaurt, dupa ce te-ai fript cu zeama..

  Sigur d-na Pavlicenco, nu-i nici o graba..scrieti raspunsul cind aveti timp.

 9. Pentru socolenco

  Eu am postat un raspuns amplu cu argumente, dar vad ca nu au prins. De aceea nu mai vad ratiunea de a scrie din nou prea mult, mai ales ca miine plec la ora 6.00 la Ocnita si Edinet.

  Pot spune doar atit. In mai multe comentarii vizitatorii intrebau de PL, PLDM, eu le raspundeam. Am plasat vreun articol despre PL asa, din senin? Nu. In privinta filmuletului, cind am spus in treacat ca Dorin Chirtoaca a sprijinit votul din 4 aprilie, a aparut solicitarea in timpul discutiilor a pun impartial, fara comentarii, filmuletul. L-am pus, pt ca imi place postulatul „nu va faceti idoli”. Vreti – vi-i puteti face, care e problema? Nu ca eu astept sa faca ceva rau PL. PL deja a facut mult rau. A stricat majoritatea in CMC si nu am spus-o eu – a scris Alexandru Tanase un interior de pagina, ce naiba imi puneti mie in spate lupta contra PL? Dar am si eu dreptul sa critic PL, pentru ca de la ei nu vrem dezamagiri peste dezamagiri. Pe PPCD si PCRM i-am vazut si nu cred ca mai avem ceva de asteptat de la ei. Dar colaborarea PL cu PPCD contra PNL NU AM INTELES-O! Permiteti-mi sa va spun asta!

  Apoi, eu sint sigura ca acest comportament grav, infumurat al PL le face rau nu doar lor, dar tuturor, ca si comportamentul in CMC. E bine cind lumea spune „deacum e mai bine cu comunistii, decit cu Ghimpu?” Daca e bine – foarte bine. Dar stiti de ce spune lumea asa? Pt ca pe comunisti sa-i critici e usor, dar cind incepi sa-i critici pe altii, pe „ai tai”, pe PL, sar toti in sus ca faci o crima. Care e atunci deosebirea democratilor de comunisti care nu se critica intre ei? Democratii trebuie sa fie ca si comunistii? Nu am stiut asta, voi invata. Iar daca e asa, de ce cind PL a avut contra PNL ceva, nu a venit sa discute, dar a alergat la Flux si la EUTV sa ne murdareasca? A fost frumos? Eu nu cred ca a fost frumos. Si nu inteleg – de ce imi cereti mie ceea ce nu puteti cere PL? Ca doar par mai buni decit noi, decit PNl, decit pavlicenco?

  Si-apoi ce inseamna ca eu dau numai in PL? Deschideti pe gooogle sau pe yahoo numele pavlicenco, deschideti site-ul, aratati-mi un material contra PL si-apoi scrieti-mi reprosuri.

  Inteleg – nu va dati batut ca PL, Chirtoaca, altii de acolo pot fi slabi. Puteti sa nu va dati, daca nu doriti. Eu nu ma bucur sa-i vad slabi, dar cred ca sint slabi. Timpul va arata. Nu-i ridicati in slavi, ci caliti-i, sa nu va dezamageasca. De comunisti nu vreau sa spun nimic, ii critic si am postat ce am spus in Parlament joi. Si la fel am facut ani in sir si voi face. Insa daca asta nu vedeti, inseamna ca va pierdeti credibilitatea in ochii mei.

 10. Eu propun sa punem la PL si PNL cite un ardelean, sa nu mai iasa atitea scintei ca la Moldova, ce ziceti? prea multa patima fratilor.. 🙂

 11. „Ba pt spune ca Dorin putea sa voteze pentru Voronin, pentru ca m-a umilit ca alegator al sau cind s-a caciulit sa dea mina cu niste nulitati hraparete comuniste antiromanesti acum un an si m-a umilit cind s-a pierdut in fata lui Lupu, in anul acesta. Pe dumneata nu te-a umilit?”

  D-a Pavlicenco, faceti doar niste presupuneri si chiar ca aproape credeti in ele. Eu nu cred in asa ceva si sunt imun la asta incit sa nu ma puteti influienta sa cred si eu asa cum credeti dvs. Daca a dat mâna cu acei comunisti hrapareti asta au facut-o pentru ca sunt oameni cu functii publice si daca comunistii nu vin in intimpinarea, atunci e bine sa mearga ei in intimpinarea lor. Nu se pot neglija complet, pentru ca daca comunistii isi permit sa faca asa, atunci nu cred ca Dorin trebuie sa le urmeze exemplul. De ce oare nu puteti sa intelege asta si sa nu va simtiti umilita? Eu nu vad de ce m-as simti umilit. Acesti comunisti ii poti invinge doar prin ai infrunta direct asa cum fac ei, asa cum face Dorin cind il pune la pamint prin micile lui provocari. Eu cred ca acest curaj il va ajuta foarte mult ca sa-i infrunte tot atit de senin cum facut in Chisinau. Ceea ce face el acum este un exercitiu absolut necesar pe care trebuie sa-l faca un demintar, insa comunistii intentionat se comporta asa ca sa-l priveze pe Dorin de a insusi mai mult felul in care trebuie sa se comporte un demnitar, ei vor ca el sa apara ca un stingaci, ca un frustrat asa cum cred unii, insa prin faptul ca el se impune el refuza sa fie asa, sa ramana un stingaci in fata oamenilor, in fata potentialilor alegatori. Eu pur si simplu asa pot sa-mi explic si nu incerc nicidecum sentimentul de umilinta. La lucruri trebuie sa privim corect si direct nu „cosîş” asa cum incercati sa faceti dvs.

  „M-a umilit crezind ca cineva imi poate spune “Pavlicenco, tu si Taranu, mergeti si dati doua voturi “formale”/”tehnice” din partea AMN sa-l punem pe Voronin Presedinte!” Muream, dar nu faceam asta! Adica nu am facut-o in 2000, am lucrat din 2001 pina in 2005 pe rupte prin sate si raioane, ca sa ajung in 2005 sa votez pe urmasii ucigasilor parintilor mei? Asta justifici dumneata ca solutie “excelenta!?” Pacat!”

  D-a Pavlicenco, pai Dorin anume asta si a propus ca daca si a fost nevoie de un compromis, atunci nu erau nevoie de 75 voturi, dar era necesar de min 61 si comunistilor le trebuia inca 5. Deci daca erau 5 formatiuni din opozitie, atunci fiecareia ii revenea cite un vot si asta deja inseamna ca probabilitatea ca cineva sa ia si sa va spuna sa votati pentru Voronin scadea enorm. Dar era clar ca acest model ipotetic, ipotetic d-a Pavlicenco, nu uitati asta, nu putea fi realizat, ci a vrut sa arate ca erau necesare doar voturile lui Diacov de ex. ca comunistii sa treaca, dar vedeti ca comunistii au vrut ca de obicei sa ne impresioneze si sa fie cit mai multi posibil ca sa-si simta puterea ca sa poata sa ne-o impuna mai usor. A fost un gest de presiune psihologica si nu degeaba spunea Dorin ca cineva pe acolo avuse atac de cord, nu stiu despre cine vorbea, dar intr-adevar a fost un exces de zel. Si luati si linistiti-va ca nimeni nu va va spune sa votati vreodate pentru comunisti.

  Nu puteti sa judecati atit de supercifical d-a Pavlicenco. Oamenii de regula se judeca dupa fapte si nu dupa niste opinii ipotetice, care erau la nivel de discutie si nu de decizie. Oare nu puteti sa faceti diferenta intre acestea? Era nivel de discutie unde poti sa spui orice! De ce va legati asa usor pentru a specula si pentru a ne arata cit de rau gindeste Dorin si doamne ce pericol ne paste daca vine PL la guvernare. Asta este exact asa cum ma ataca pe mine Alex mai sus, care crede ca daca i-am adresat lui George o intrebare referitor la ce crede el de intregirea Moldovei in cadrul Romaniei ori aparte, ca gata sunt promotor al molovenismului. Oare nu se vede ca nu este corect sa judecati asa?

  „Nu manipulati. Nu exista “doar pentru faptul ca si-a expus opinia, a propus o solutie pentru 4 aprilie 2005, cind era o stare blocata si in care nici alegerile repetate nu erau o solutie”. In primul rind, solutii sint intotdeauna, nimeni nu cunoaste limita pina unde pot fi impinse lucrurile la lupta nervilor.”

  Eu nu manipulez, dar spuneti si dvs nu era o stare blocata? Pentru ca a fost nevoie de interventia occidentalilor, oare nu din cauza asta? Ce sa mai vorbim d-a Pavlicenco. Spunind ca de fapt BMD a cistigat alegerile, dar comunistii le-au falsificat nu cred ca puteti sa convingeti pe cineva in asa mod si de fapt asta este manipulare si nu ceea ce fac eu. De ce nu ati pretestat atunci daca erati convinsi ca BMD a cistigat alegerile? Pentru ca trebuie sa gindim putin mai realist: cum putea un bloc format in jurul la AMN, un partid tinar, care pina la campania electorala nici nu avea 2 ani de existenta sa poata stringe toata opozitia si sa cistige in fata unui partid cu 10 ani de existenta si care chiar de la prima participare a luat 30% in 1998 si apoi 50% in 2001. Oare nu era o naivitate ca un partid de 2 ani sa cistige in fata unuia consilidat timp de 10 ani?! Iata numai din acest considerent putem judeca, pentru ca fraudarea este clar ca a fost, dar cistigarea BMD in 2005 nu putea fi. Trebuie sa privim realist la lucruri si nu sa fim naivi. Este bine cind poti sa te impui, dar trebuie sa fie si pentru ce, nu sa te impui doar de dragul impusului si sa creezi o stare de blocada care sa pericliteze intreaga infrastructura a statului.

  „In al doilea rind, nu exista “doar faptul ca si-a expus…’ Omul se judeca pentru declaratii publice si actiuni, care sint manifestarea deciziei, a vointei, a caracterului. El nu a facut-o doar pentru ca nu a fost in situatia-limita, dar daca era, cred ca o facea. Dumneata crezi ca nu o facea. Atunci sa nu le sugereze cu o expresie atit de docta a fetei altora.”

  Pai vedeti, spuneti corect aici, omul se judeca dupa actiuni, dar el acolo nu a facut o declaratie, si-a expus opinia. Situatii limita mai bine sa nu fie, dar sunt sigur ca nu ar ceda atit de usor cit incercati dvs sa ne aratati. Asta este convingerea dvs si nu trebuie sa ne-o impuneti atita! Ati spus-o o data, ajunge. Cit se poate? Sau v-a deranjat mai mult ca a sugerat altora. Pai, asta poate sa faca, dar anume ca aici fiecare are capul sau si trebuie sa faca asa cum gindeste si nu cum spune Dorin ori altul.

  „Nu trebuia sa porneasca Dorin de la premiza ca era o situatie blocata. Cel mai bine ce putea face Dorin trebuia sa spuna cum am mai spus eu alta data – Opozitia sa se uneasca, sa nu poarte discutii separate si sa faca jocuri si comploturi, sa se dedea prostituarii cu comunistii, ci sa ceara discutii transparente la Radioteleviziune, sa ceara opinia oamenilor, sa ia doua saptamini sa mearga in teritoriu si sa tina sfat cu structurile partidului. PSL nici macar cu propriul Birou de partid nu s-a sfatuit si noi cam stim de ce.”

  Ceea ce a facut PSL este de condamnat, pentru ca asta ei au facut, asta este o actiune a lor pe care o putem contesta. Ceea ce a spus Dorin inca nu stiu daca trebuie atit de tare sa condamnam, dar pe de alta parte ma gindesc ca e bine ca dati asa mare importanta la ceea ce spune Dorin, inseamna ca ce spune el conteaza. Daca conteaza, atunci nu pot decit sa ma bucur. Mai rau era daca in genere nu ati fi comentat acea solutie propusa de el in emisiune. Deci d-a Pavlicenco, asta este ideea da? Ceea ce spune Dorin conteaza! Bine, mersi! EU ma bucur ca liberalii au grija unii de altii si dau destula importanta la ce spune unul ori altul. Conducerea in 2009 trebuie sa fie liberala! SI daca liderii liberali au asa mare autoritate printre alegatori, atunci acest deziderat se poate realiza. Nu mai vreau sa va contrazic, pentru ca am obosit sa caut argumente. Poate ca ar fi mai simplu ca insasi Dorin sa comenteze asta. Numai ca nu stiu unde am putea sa-l condactam, pentru ca nu raspunde la email, poate doar la telefon. Iata dvs cred ca aveti acces mai direct. De ce nu preferati sa sunati si sa-l intrebati ce a avut el in vedere atunci la emisiunea ceea si sa nu incercati sa dati diferite interpretari care mai de care. Ca doar este la fel ca dvs in Chisinau, nu este peste ocean si costa sa-i dati un sunet. Poate ca as incerca sa-l sun eu, dar nu stiu daca va dori sa-mi spuna, sau macar sa-mi raspunda. Deci il sunati ori nu? Ori iar o sa-mi spuneti ca sunati liderii altor partide doar cind aveti probleme, asa cum spuneati de Vlad Filat. Pai iata aveti probleme, spuneti ca va fura oamenii. Deci deja aveti un motiv sa-l contactati si printre altele ati putea sa-l intrebati si despre solutia care v-a deranjat atit.

  „Argumentele de sus arata ca nu eu sint naiva, ci tinerii care parca sint batosi, dar la prima cotitura se poticnesc. Serebrian, Tulea, Filat s-au poticnit. Cred ca avea sa se poticneasca si Chirtoaca.”

  Imi pare rau sa spun, dar argumentele de mai sus sunt putin relevante, cel putin eu nu gasesc in ele destula relevanta pentru a ma putea macar putin clinti de pe pozitii. Si va rog nu puneti la indoiala atita pe tineri, pentru ca pina la urma suntem oameni si toti fac greseli. Este mai grav cind gresesti si nu stii sa recunosti.

  „Da, pun la indoiala consecventa si pricipialitatea lui Dorin, mai ales ca vi-l idolatrizati necunoscindu-l in situatii-limita. Eu v-am aratat o asemenea situatie ipotetica, teoretica. Cred ca oameni care in asemenea situatii, cind nu-i paste nici un pericol personal, gindesc asa, sint dispusi psihologic sa clacheze. Inteleg, vi se prabuseste un pic idolul de pe soclu, pacat. Mai bine sa va puneti acum intrebari, decit sa va dezamagiti apoi. Mai multi tineri intrati in Parlament au clacat.”

  D-a Pavlicenco, sa va spun sincer si eu m-am trezit in aceasta discutie comportindu-ma ca un mare PL-ist, dar va spun ca nu sunt nici macar membru si de fapt cel mai tare aici apar PRICIPIILE RATIUNII IMPARTIALE pentru ca aprecierile dvs imi par cam tendentioase. Iata doar ce ma face sa protestez atit de vehement. Pentru ca pina nu vom avea PRINCIPII, nu vom putea avea nimic, nici prosperitate, nici societate civila trezita, nici invatamint de calitate, nici generalii educate. Principiile dupa care actionam trebuiesc schimbate d-a Pavlicenco, si din toata aceasta discutie am inteles ca principiile dvs sunt depasite si trebuiesc tare mult reformate. Eu nu doresc ca aceasta campanie electorala sa aiba loc dupa asa fel de principii enuntate de dvs prin comportamentul adoptat in aceasta discutie. Sa stiti ca nu vreau sa va jignesc, dar poate ca este prea mult ca imi permit sa va spun asta. Oricum voi ramane sincer cu dvs pentru ca as proceda mai urit daca v-as spune ca aveti dreptate doar ca sa punem punct la aceasta discutie. Ca sa traim in demnitate trebuie sa fim sinceri unul cu altul si spunem lucrurilor pe nume chiar daca uneori dor. Eu cred ca marea problema a elitei politice este ca nu are principii de valoare, relevante care sa le puna la bazele politicilor lor. Este un haos in ceea ce promoveaza daca ne uitam la realitatile de azi. Dar asta se intimpla, pentru ca nimic nu este coordonat. Actioneaza dupa diferite programe puse pe rol si finantate de peste hotare, dar nu este nici un proiect de anvergura finantat si pus pe rol de insasi administratia centrala pentru a moderniza ceva in Moldova. Deci nu avem nevoie de partide noi, de schimbat elita ca sa vina aceiasi oameni fara principii, oportunisti care privesc la viata asta ca niste fiare si care devoreaza tot atit cit pot. Nu este in asta o ratiune dupa care sa construiesti o societate prospera. Progresul nu este o lege a naturii, de asta ca sa putem sa-l atingem este nevoie de efort, dar efort canalizat corect conform unor principii de valoare, nu actionare haotica.

  „Refuzul categoric de a colabora cu nomenclaturistii este o pura demagogie. A colaborat in CMC. Si cu asta e spus totul. Ori spui ceva ce poti face, ori mai bine taci si nu indu atita lumea in eroare.”

  Poate ca este si ceva idealism in ceea ce isi propun ei, dar spuneti si dvs cum sa ajungem sa putem realiza legea lustratiei daca nu vine un partid care din principiu nu vrea sa colaboreze cu nomenclatorii? Pai iata de ce PL asa se comporta, eu asa cred, ca ei vor pleda pentru asta, pentru a realiza aceasta lege si stiu ca este greu sa spui ca nu colaborezi cu nomenclatorii in conditii cind esti pus vrei nu vrei sa lucreri cu ei. Dar d-a Pavlicenco, si aici, a lucra si a colabora nu inseamna oare lucruri diferite? A colabora inseamna a-ti coordona actiunile cu asa partide, dar am vazut ca PL a refuzat consiliul de dialog si cooperare, deci asta inseamna ca nu colaboreaza cu ei si putem avea incredere in ei. Nu stiu, poate nu fac eu aici cele mai de valoare rationamente, dar dupa rationamentele mele eu nu vad ca ei sa fi colaborat in CMC. De lucrat impreuna da, dar nu si colaborat. Deci nu este nici o inducere in eroare.

  „Mai ales ca asta e intoleranta mare a PL, iar eu ii arat cum judeca si cum procedeaza in cazuri concrete, in timp ce ei fabuleaza la modul ipotetic, dupa care imediat semneaza acorduri cu fostii nomenclaturisti.”

  Eu cred ca intoleranti si trebuie sa fie cu toti nemenclatorii, pentru ca cu ei altfel nici nu te poti comporta. Comunistii acum sunt tare toleranti? Pai de ce PL trebuie sa fie tolerant cu nomencaltorii de la comunisti ori din alte partide? Problema este ca ei se regasesc si in AMN si chiar in PNL, dar anume ca asta si este buba care va doare, pentru ca vreti sa va aparati echipa. Dar nu ar fi mai usor sa devina ei membri de onoare si sa nu candidere pe listele PNL? Pentru ca chiar daca de ex. dl Taranu a spus ca ii pare rau ca a scris carti despre comunism eu nu cred ca as mai putea avea incredere in asa persoane care au stat de voie ori nevoie la cheremul comunistilor cindva. Cred ca avem acum destui oameni de valoare si PNL ar fi putut sa-si mai inoiasca oamenii si sa vina in campanie cu oameni noi. Daca insa credeti ca experienta lor este foarte necesara, atunci poftim participati cu asa echipa si o sa va convingeti ca nu veti avea cea mai mare credibilitate.
  Eu ma degraba as vota pentru un partid de tineri liberali fara experienta decit pe un pretins liberal cu mare experinta. Schimbarea vine prin schimb de generatii. Deci generatiile care si-au spus cuvintul, pai trebuie de buna voie sa cedeze locul celor tineri si sa nu fie naivi si sa se impuna, pentru ca poate asta cindva, in tineretea lor a mers, a functionat acest tupeism, dar nu functioneaza tot timpul, nu functioneaza toata viata. Deci sa nu fim naivi. Vine schimbarea si trebuie sa ne bucuram si sa ramanem nostalgici ca nu vom fi noi in parlament.

  „Dar demagogia lor consta si in faptul ca se tot chinuie sa-i puna in aceeasi oala pe toti pe care ei ii considera nomenclaturisti. Asta inseamna ca se inchid si nu au discernamint. Asemenea oameni manifesta descumpanire, dezechilibru si sint nesiguri, ca sa nu spun ca orice categorism si ultimativism sint, pur si simplu, periculoase. O demonsteeaza chiar prin disponibilitatea de a da “cite un vot-doua” bolsevicilor, contestati cu atita fum.”

  Destul, nu mai spuneti ca sunt asa si pe dincolo. Da, se chinuie poate sa arate ca toti sunt la fel, toti nomenclatorii sunt la fel indiferent in ce partid fac parte acum. Si eu sunt de acord. Nu mai putem permite nomenclatorilor sa vina la putere scandind azi lozinci proeuropene. Apar ridicoli chiar si dvs cred ca trebuie sa renuntati sa aparati aceasta echipa a dvs in care stim ca se afla citiva din ei. Si nu spun ca nu si-au adus contributia, dar ma revolta faptul ca aceasta echipa, prin care se afla foarte multi din cei care au fost chiar in primul parlament continua sa doreasca sa vina pe liste in campania electorala. Eu nu inteleg, cit tupeu poti sa ai sa faci asa? Oare nu le ajunge cit au fost in slijba poporului. Lasa sa se mai odihneasca, caci prea mult se jertfesc. Le multumim pentru serviciu, pentru ca si-au irosit viata prin parlament ca sa ne faca noua viata mai buna, dar dupa cum vedem nu au putut, deci e timpul sa mai iasa la pensie si sa ne lase pe noi tinerii sa ne decidem soarta si sa ne facem viata asa cum o dorim noi. Iar dvs daca va simtiti asa de atasata de aceasta echipa, atunci cred ca ar trebui sa le urmati exemplu, sa nu fie cu suparare. In general nu stiu daca PNL ar trebui sa participe in alegeri, dar nu opresc pe nimeni. Daca PNL are echipa tinara pe care inca nu o cunoastem, poftim. Daca nu are, atunci cel mai bine ar fi sa nu participe in alegeri. Si nu trebuie sa fiti invidioasa pe dl Ghimpu ca iata el de ce nu se lasa. El cel putin se inconjoara de tineri, are o echipa tinara in jurul lui. Asta si o sa-l propulseze si pe el. Daca ar face asa si PNL, atunci as mai intelege de ce vreti sa participati in alegeri, dar asa tot nu inteleg.

  „Nu ne solidarizam cu intoleranta. PL lupta nu numai contra comunistilor, dar si, in mod dezaxat, contra celor de dreapta. Aici nu se deosebesc de PPCD.”

  Daca nomenclatorii se afla in partide din dreapta, atunci cred ca este justificat sa o faca. Insa asta nu inseamna ca sunt dezaxati. Ei au un deziderat si vor sa-l atinga, deci inlaturarea tuturor nomenclatorilor se va putea de facut doar vorbind lumii care este echipa acelor partide pretinse de dreapta.

 12. „Noi nu dam la o parte pe nimeni, noi contestam infumurarea lor si incapatinarea fanatilor lor. Ambii pacatuiti si daca azi respingeti acest adevar, miine veti vedea cine are dreptate. Intoleranta exacerbata nu duce nicaieri.”

  D-a Pavlicenco, nu sunt un fanat asa dupa cum spuneti. Am spus si mai sus ca aici apar niste principii, principiile ratiunii impartiale.

  PL este categoric, iata cum il consider eu. Si nu spun ca asta o sa fie un punct forte pentru alegerile din 2009. Poate ca multi nu vor intelege de ce se comporta asa si nu vor vota cu ei. Dupa alegeri daca vor lua un rezultat bun, dar asta deja se preconizeaza indiferent ce spun sondajele, atunci abia pentru prima data se vor convinge de ce asa se comporta si-i vor vedea asa cum sunt ei in realitate. Trebuie sa treaca numai de alegeri, sa vina in parlamanet si iata abia acolo ii vom cunoaste. Acum cred ca este devreme sa anticipam lucrurile si sa spunem ca sunt asa sau pe dincolo. Sa avem rabdare, sa-i vedem in parlament si pe urma contestam totul, OK? Daca se vor comporta bine, atunci in 2013 vor fi votati si mai mult si poate ca chiar vor reusi sa prea guvernarea, daca nu se vor comporta cel mai bine, atunci desigur ca acest comportament le va prejudicia sansele sa vina in viitorul palament tot in asa masura. Acuma dvs nu trebuie sa ni-i prezentati ca sunt asa si pe dincolo. Aici dvs puteti sa ne vorbiti despre PNL mai bine. De imaginea lor au grija ei.

  Iata tot nu mi-ati mai spus ce vedeti bun in ceea ce face PL. Deci nu vedeti nimic, asa? Pai, asta e cam rau, pentru ca un om echilibrat intotdeauna vede si puncte pozitive si puncte negative si nu se sinchiseste sa le spuna. Deci dvs stiind asta, stiind ca si asa multi nu vor intelege de ce PL este atit de categoric urmariti ca ei sa vina in 2009 cit mai putini in parlament si sa-i vedem vulnerabili la fel ca in CMC. Dar nu, d-a Pavlicenco, deja aceste lucruri sunt evidente si toti le pot intelege. Nu mai sunt masele asa timpite ca sa nu inteleaga.

  „Nu am nimic impotriva, chiar sprijin schimbarea elitei politice, dar nu trebuie pusi bosorogii comunisti, cum spun unii pe buina dreptate, cu nationalii principiali numai pentru ca au trait intr-o epoca bolsevica fara voia lor, mai ales ca nu am facut nici o fapta reprobabila atunci, iar dupa proclamarea independentei nu am tradat niciodata si am pastrat demnitatea nationala.”

  Nimeni nu spune ca au vreo vina, dar au fost implicati in partidul bolsevic, poate fara sa stie prea multe despre acest partid, adica informatii veridice cine sunt ei si ce urmeaza sa fie cu acest regim, insa o data ce au fost acolo, atunci gata nu mai trebuie sa se implice acum in guvernare! Ajunge, au fost inca de la independenta la conducere, si uitati-va in ce hal ne-au adus. Credeti ca acesti national-liberali nu au si ei partea lor de vina? Acest partid in primul rind nu a fost niciodata in parlament, nu a trecut de campania electorala chiar daca e fondat in 1993. Au ajuns prin alte partide. Deci nu vorbiti despre national-liberali, pentru ca ei de facto nu existau pe scena politica ca entitate politica. A fost un partid invizibil si de asta si ati cautat sa fuzionati. Iata daca in 2001 treceti in parlament pai abia atunci veti putea vorbi despre nationa-liberali, daca au tradat cauza nationala ori nu. Pina atunci ar fi mai corect sa ne vorbiti despre fiecare in parte.

  „Eu nu spun ca nu trebuie tineri, dar unii de la PL si sprijinitorii lor spun ca nu trebuie generatia experimentata. Dar Ghimpu de unde e? E mai bun unul care a terminat scoala cu adeverinta si facultatea prin corespodenta sau serala, cu frate la CC, sau altii, care au fost corecti, au invatat bine si au luptat continuu din 1989 pentru libertate? Sau poate cumva pentru libertate trebuie sa lupte numai unii, cu licenta? A privatizat cineva lupta pentru libertate si euinca nu am aflat?”

  D-a Pavlicenco, ma bucur ca unii au luptat pentru libertate, pentru independenta, pentru cauza nationala, mai rau este ca aceasta lupta nu a fost dusa pina la capat si abia PL vine acum ca sa o continue. Dvs daca vreti sa va solidarizati cu ei, atunci i-ati sustine si nu i-ati critica atit de tendentios. Parca am mai vorbit despre asta, cind imi spuneati ca iata PL nu a stiut cum sa gestioneze victoria din CMC si eu v-am spus ca de fapt frontul popular nu a stiut cum sa gestioneze victoria din anii ’90, pentru ca daca ar fi fost gestionata corect am fi in rind cu tarile baltice, in UE si NATO, nu in starea in care ne aflam acum. Deci decit sa simulezi lupta, mai bine nu trebuiau sa lupte! Si generatia experimentata vedem unde ne-a adus, vedem in ce hal au adus tara. Deci experienta lor nu este de valoare. Le multumim pentru oferta, dar intr-adevar nu avem nevoie de experienta lor comunista. Sau chiar si daca cineva vrea sa ne ajute, atunci pot sa o faca voluntar nu taman sa pretinda la functii publice. Cineva spunea ca in Danemarca deputatii nu primesc salariu, deci fac munca de voluntariat. Cine la noi este disupus sa faca asta, sa devina consilieri pentru tinerii ne-experimentati? Dvs ati accepta asa ceva ori nu? Nu stiu de ce dar am impresia ca nu prea ati dori sa accepta sa faceti o astfel de munca voluntara. Deci va rog sa intelegeti corect: experienta este de valoare, dar acesti oameni experimentati nu mai trebuie sa se afle in functii publice si gata! Pentru ca altfel nu vom avea degraba nici un fel de schimbare. Si daca acesti oameni experimentati vor cu adevarat sa ne ajute, atunci sa se retraga singuri si de buna voie din viata publica sa nu mai incurce itele. Acum timpurile sunt mult prea accelerate si iata spuneti dvs citi din PNL folosesc calculatorul fata probleme? Ma refer anume la acestia cu mai multa experienta. Sunt sigur ca foarte putini, deci nu corespund ca candidati pentru functiile publice unde avem nevoie de oameni energici si dinamici. Si asta trebuie sa o inteaga si singuri nu sa vina cineva sa le explice. Le-a trecut vremea, vor nu vor trebuie sa recunoasca. Nu pot fi infantili la infinit.

  „Acesti oameni sint superplini de sine, se considera de succes si ne privesc de sus pe toti. Stati linistit. Ce sa crezi cind un lider de partid spune “Nici nu am stiut cit e de avantajos sa fii lider de partid! Eu stiu cit e de greu sa conduci un partid.”

  Probabil ca aveti dreptate aici, eu nu-i cunosc si nu stiu asa detalii, dar desigur ca ei pot sa se considere de Succes, nimeni nu le interzice asta. Eu nu-i consider asa si insuccesul este in mare parta anume din cauza efectului de superplini de sine. Poate ca din asta trebuie sa invete altii care pretind la cariera pe scena politica.

  „Nu va grabiti, ca inca nu se stie unde va ajunge Rosca, pentru ca si eu doresc sa nu prea ajunga, dar nu e cum vrem noi. Eu nu am unde sa ajung mai depate de sfirsitul carierei, dar nu fara demnitate. De asta vreau sa va deschid ochii. Nu va trebuie asta? Ok. Dar sa nu mai intrebati “ce e de facut, ca sa nu mai patim ce am patit…”

  Eu va multumesc ca vreti sa ne deschideti ochii si am mai spus, apreciez enom ca v-ati facut blog pentru a discuta cu noi, potentialii alegatori, si pentru a ne explica si noua ceea ce nu putem intelege singuri. Insa nici dvs nu trebuie sa credeti ca noi vom fi in toate cazurile de acord cu dvs, pentru ca avem si noi capacitatea de a privi la lucruri de a le analiza si a le da aprecierea cuvenita.

  „Adica daca vreau bine, critic, sa nu degeneram. Modul dumitale de a trece cu vederea unele lucruri pentru ca cineva crede ca altcineva trebuie sa ramina cu orice pret in afara criticii eu il consider nedemocratic si neproductiv. Chiar nedeosebindu-se de modul de abordare al comunistilor.”

  Eu nu consider ca Dorin nu trebuie deloc criticat, am spus nu trebuie sa criticam tendentios si in exces. El este liderul national la moment. Cind va fi un altul, atunci vom proceda la fel si cu el, insa atita cit inca Dorin este acel lider, atunci trebuie sa-l protejam si sa-l pretuim asa cum este. El poate ca inca este considerat de dvs si alti politiceni a fi un copil si da, poate asa si este, este copilul scenei politice in ziua de azi, insa dvs, daca sunteti o mama buna stiti cum sa educati corect copilul, nu-i asa? Ia spuneti cum trebuie sa educam un copil, nu-i asa ca trebuie sa incercam sa-l ascutam, sa vedem ce vrea sa spuna, ce gindeste, ce-l deranjeaza, cel bucura. Dar cum procedeaza unii parinti? Pai cam asa cum procedati acum dvs cu Dorin: strigati la el, il certati in fiecare zi ca spune prostii, ca da mâna cu cine nu trebuie si tot asa. Deci faceti cam gresit, il educati gresit, pentru ca nu asa se educa copii. Poate stiti, dar jidanii spun copiilor lor ca sunt destepti chiar daca vad ca sunt cam prosti si pe urma ei devin, da, cu timpul, dar devin destepti. Deci este foarte important cum te comporti cu un copil, d-a Pavlicenco. Si daca privim din aceasta privinta dvs va comportati foarte urit cu Dorin, pentru ca comportamentul dvs nu este binevoitor, dar este cam plin de invidie si de rautate. Nu stiu cum altora, cel putin mie asa mi s-a creat impresia.

  „Eu nu am atacat PL. Am pus in discutie, plasind un material incontestabil, subiectul – se poate sau nu se poate asa? Aveti dreptul sa credeti ca se poate. Eu cred ca nu se poate si fiecare dintre noi are dreptul sa creada ce vrea.”

  Da, nu ati atacat direct, insa va legati de niste nuante si vreti sa-l puneti oricum in umbra rea. Intentia dvs este de a-i stibi din imagine, insa nu e democratic asa. Lasati-i sa vina in parlament si numai dupa asta criticati cit vreti, pentru ca veti avea ce critica, veti critica actiunile sau inactiunile lor, dar acum ce criticiati, niste scenarii ipotetice, cum ca Dorin ar putea proceda ca Rosca, Filat? Nu, d-a Pavlicenco, nu asa trebuie sa procedati cu ei. Lasati sa vina in parlament, pentru ca daca PNL poate nu are sanse, asta nu inseamna ca trebuie sa le miscorati si lor acele sanse.

  Decit sa criticati atita echipa PL mai bine ati prezenta si populariza echipa PNL. Iata eu am vazut acea lista, care chipurile este echipa PNL, insa ei sunt doar niste nume pe o lista, nimic mai mult. Ei sunt niste necunoscuti. Ati spus ca veti pune poze macar la biroul permanent, am vazut ca nu ati mai pus. Sa vedem macar care e conducerea partidului, sa vedem CV-urile lor, si chiar si CV-urile politice, de ce nu, sa le vedem activitatea politica, unde in ce partide au activat pina acum. Pentru ca dvs de obicei ne vorbiti de national-liberali insa eu abia anul trecut am auzit de asa partid, pina atunci nici nu stiam ca exista asa ceva si abia anul asta am observat ca PNL din Romania are ca semn a partidului exact acels vector, poate ca e european. De ce nu ati ales ceva diferit, asta nu putem considera ca plagiere? Doar intreb, nu reprosez, ca sa ma intelegeti corect.

  „Pacat ca trebuie sa o iau de la inceput. PL ne-a atacat in 2006, ne-a atacat in 2007, ne ataca acum in teritoriu, merg la oamenii nostri si spun ca ne unim si incearca sa ne ia oamenii. Noi asa nu facem. Dar nu asta e problema. Problema e ca nu aveti curajul sa priviti lucrurile in fata si de aceea vreti sa nu fiti pusi in situatia asta. V-as sfatui, totusi, sa va caliti, va va prinde bine. Bataliile abia incep.”

  Pai, anume ca eu va rugasem in alte rinduri sa dati uitare ce a fost in 2006 si 2007. Acum sunt alte realitati. PL a cistigat detasat alegerile in 2007 in capitala. Cu 61% d-a Pavlicenco! Asta ne spune ceva, nu credeti? Asta spune ca Dorin poate fi un lider national si la nivel de tara si va fi, o sa vedeti.

  Daca va iau oamenii, pai, sa vedem declaratiile lor, sa vedem concret citi oamenii si din ce organizatie a fost coruta de PL; desigur ca daca au plecat cineva la PL au facut-o din convingere, nu au fost corupti cu bani. Deci nu aveti ce sa le reprosati, oamenii au dreptul singuri sa decida in ce partid sa mearga. Dvs nu trebuie decit sa le respectati decizia.

  Si nu-mi spuneti ca nu am curajul sa privesc lucrurile in fata: anume ca privesc lucrurile direct in fata si din comportamentul altor partide vad foarte bine si senin ca toti vor sa fure Succesul liberalilor, vor sa si-l insuseasca, dar asta iarasi nu e democratic.

  Eu stiu ca bataliile abia incep, ele de fapt au inceput de mai demult, insa intr-o maniera mai camuflata. Chiar si dvs ati pornit deja lupta PNL in campania electorala pentru ca am vazut un comentariu undeva pe blog asa off-topic despre PNL si despre realizari. Deci se vede ca a inceput campania, dar mai tare imi pare rau ca dvs refuzati sa va conduceti dupa niste principii civilizate de lupta. Preferati sa luptati murdar ca in jugla asa cum lupta toate partidele inca de la independenta. Pai, iata ca din 2009 vom avea partide care vor lupta cinstit si care cu timpul vor avea tot mai multa sustinere anume pentru asta, pentru ca sunt cinstiti si lupta cinstiti nu prin viclesuguri si manipulari.

  „Cum adica bat in Dorin? De unde ati luat-o? Am pus filmuletul unde vorbeste Dorin. El se bate pe sine, pt ca deschide gura unei expresii grave a fetei si spune enormitati. Nu sinteti de acord – poftim. Eu cred altfel.”

  Dar eu cred ca dvs, ca un politician experimentat, puteati sa veniti aici cu niste remarci, cu niste observatii la felul in care a vorbit Dorin si nu cu niste reprosuri. Iata asta as fi asteptat mai mult de la dvs, dar poate ca abia dupa ce se va termina campania electorala va veti mai linisti si dvs, pentru ca va inteleg ca nu-l priviti ca simplu cetatean, ci ca un adversar politic si vreti nu vreti oricum ajungeti sa-i reprosati cite ceva, pentru a va scoate pe dvs in evidenta. Am mai spus: nu cred ca asta este cel mai bun mod de manifestare, dar daca nu gasiti alte modalitati, atunci imi pare rau.

  „Nu va grabiti sa ma convingeti de scopurile partidelor. Daca ar fi asa cum spuneti, ar exista un dialog intre partidele necomuniste. Daca nu exista, inseamna ca exista egoism. Va place asta? Ok. Eu cred ca asta favorizeaza comunistii.”

  Nu imi place sa fie egoismul politic si sunt de acord ca ar favoriza intr-un fel comunistii, dar asta pe termen scurt. Pe termen lung, este perspectiva ca pe scena politica sa apara si in opozitie partide cu traditii, partide care sunt integre si nu cauza sa faca aliante doar pentru a ajunge cu ajutorul altora la conducere. Si de asta cred ca dialogul poate exista si nonverbal, nu tocmai trebuie sa va asezati la masa de negocieri. La masa de negocieri va veti putea aseza doar dupa alegeri cind veti sti ca aveti un rezultat. Pina atunci doar munca in teritoriu ca sa avem cea mai mare participare in alegeri de la independeta, ca sa avem 80%.

 13. „Eu am postat un raspuns amplu cu argumente, dar vad ca nu au prins. De aceea nu mai vad ratiunea de a scrie din nou prea mult, mai ales ca miine plec la ora 6.00 la Ocnita si Edinet.”

  Am spus si mai sus ca imi par cam putin relevante, cel putin mie. Daca mai aveti argumente de valoare, poftim, dar cele enuntate mai sus nu sunt in stare sa ma convinga ca aveti dreptate.

  „In privinta filmuletului, cind am spus in treacat ca Dorin Chirtoaca a sprijinit votul din 4 aprilie, a aparut solicitarea in timpul discutiilor a pun impartial, fara comentarii, filmuletul. L-am pus, pt ca imi place postulatul “nu va faceti idoli”. Vreti – vi-i puteti face, care e problema?”

  Nu este vorba de idoli, el este liderul national si ati vazut si in ultimul sondaj, Dorin este pe locul 3, insa relevanta lui Lupu pe locul doi este mult mai mica decit a lui Dorin care este lider intr-un partid liberal. Dorin la ora actuala este liderul national si adversarul direct, nedeclarat, al lui Voronin. Iar ca sa scapam de comunisti, atunci trebuie sa creditam cu incredere anume cel mai puternic lider liberal si nu pe Filat care este pe locul 5 in acel top, si nici pe Urechean care e pe locul 6, si nici pe Pavlicenco care nici nu se alfa in acel top. Ca sa cistigam comunistii trebuie sa sustinem, prin definitie liderul si partidul care este cotat cel mai inalt si apoi in mod descrescator pe al doilea lider liberal care este Vlad Filat si poate si pe Urechean ca cel de-al treilea lider, cu toate ca nu stiu daca AMN poate fi considerat liberal. Iata care este ratiunea dupa care ar trebuie sa ne conducem. La noi nimeni nu voteaza dupa doctrina, dar voteaza dupa lider si daca Dorin este cel mai puternic lider national, atunci ca sa cistigam comunistii trebuie sa-l sustinem, pentru ca este cea mai mare probabilitatea ca lor sa le reuseasca sa doboare acest colos. Deja daca unii pretind la conducere si PL va impune anumite restrictii, pai ma scuzati, dar daca vor cistiga vor avea si dreptul. Stiti cum se spune: cine are puterea are si dreptate.

  „Nu ca eu astept sa faca ceva rau PL. PL deja a facut mult rau. A stricat majoritatea in CMC si nu am spus-o eu – a scris Alexandru Tanase un interior de pagina, ce naiba imi puneti mie in spate lupta contra PL? Dar am si eu dreptul sa critic PL, pentru ca de la ei nu vrem dezamagiri peste dezamagiri. Pe PPCD si PCRM i-am vazut si nu cred ca mai avem ceva de asteptat de la ei. Dar colaborarea PL cu PPCD contra PNL NU AM INTELES-O! Permiteti-mi sa va spun asta!

  Despre majoritate am vorbit mai mult inainte si nu vreau sa revin. Dar de criticat puteti, insa nu trebuie sa ne spuneti ca PL poate fi un al doile PPCD, eu nici nu vreau sa ma gindesc la asta. Iata de ex. PPCD a avut vreun acord cu partide din Romania inainte sau mai apoi? Vad ca Noua generatia face acum acorduri cu organizatii de tineret din Bielorus, este clar ca vectorul lor este cam estic, ori se vad in postura de pioneri ai aspiratiilor pro-NATO.
  Ce tine de faptul ca v-au atacat in 2007 nu pot sa va raspund, pentru ca nici nu am privit eu atunci tv. Cred ca cel mai bine ar fi ca sa puteti valorifica rezultatele din 2007, din acea campanie la justa lor valoare, fapt ce va va ajuta sa actionati corect si in 2009. Deci sa va impacati cu gindul ca PL este un partid care cum n-ai da a cistigat primaria, insa cinstit. Mai degraba le-ati urma exemplu, pentru ca am inteles ca si in 2009 tot asa vor pleda sincer in fata alegatorilor. Dvs vreti sa actionati dupa alte reguli, poftim, insa eficienta va fi foarte joasa.

  Nu am inteles consecutivitatea rationamentelor cind ati ajus la „Democratii trebuie sa fie ca si comunistii? Nu am stiut asta, voi invata.” Eu cred ca comunistii tac atita timp cit pozitia lor pe scena politica este satisafacatoare, dar dupa 2009 daca vor lua putine voturi sa vedeti cum se vor activiza si vor critica totul. Dar las, ca abia se vor mai trezi si ei si vor simti adevarata concurenta politica.

  „Si-apoi ce inseamna ca eu dau numai in PL? Deschideti pe gooogle sau pe yahoo numele pavlicenco, deschideti site-ul, aratati-mi un material contra PL si-apoi scrieti-mi reprosuri.”

  Pai am spus asa doar pentru ca interpretati tendentios niste nuante si nu fapte in sine. Si ca mai mult puteti sa reprosati ceva ce a facut PL in trecut, dar acuma inafara de CMC nu prea aveti ce reprosa.

  „Inteleg – nu va dati batut ca PL, Chirtoaca, altii de acolo pot fi slabi. Puteti sa nu va dati, daca nu doriti. Eu nu ma bucur sa-i vad slabi, dar cred ca sint slabi. Timpul va arata. Nu-i ridicati in slavi, ci caliti-i, sa nu va dezamageasca.”

  Da, nu ma dau batut, pentru ca Chirtoaca este in devenire liderul cel puternic si desigur ca are multe de invatat, dar necunoasterea lui de acuma nu poate sa ne spuna ca va fi slab si pe urma. Si daca dvs ii credeti slabi, pai sigur ca in comparatie cu dvs el are o experienta foarte mica, dar nu uitati ca el are abia 30 de ani ca virsta, dar dvs aveti 30 de ani experienta si este clar ca pentru dvs el este un copil politic asa cum am spus mai sus, insa daca le doriti binele asa cum spuneti aici atunci va rog sa va comportati corect eu el si cu toti cei din PL, pentru ca majortiatea sunt tineri, sunt la fel ca Dorin, poate si mai tineri, insa ceea ce conteaza este ca sunt plini de initiativa si chiar de la asa virsta frageda, liceala chiar, au avut puterea si hotarirea sa se decida sa se implice in politica, in activitatea unui partid politic. Asta cred ca conteaza enorm si trebuie sa pretuim. Pentru ca si eu sunt la fel ca ei, un tinar care vreau sa ma implic cind vad atia dezastru adus de cei mai experimentati decit noi. Eu nu mai suport asa ceva si ma voi implica macar la nivel de discutii, pentru a intelege cel putin eu mai bine metamoorfozele de pe scena politica si legitatile ei, pentru a putea adopta un comportament corespunzator fata de acei actori politici care cu adevarat vor putea realiza acele schimbari pe care le astept eu.

  „De comunisti nu vreau sa spun nimic, ii critic si am postat ce am spus in Parlament joi. Si la fel am facut ani in sir si voi face. Insa daca asta nu vedeti, inseamna ca va pierdeti credibilitatea in ochii mei.”

  D-a Pavlicenco, cum nu vad, oare nu am spus intr-un comentariu mai sus ca apreciez faptul ca ati condamnat manipuarile comunistilor in parlament? Eu voi contesta doar aprecierile superficiale si tendentioase, in rest va respect pentru ce sunteti, pentru ca sunteti activa si promovati apropierea de structurile europene, de Romania chiar daca nu sunt sigur daca proiectele promovate sunt cele mai realiste.

 14. Pentru socolenco

  1. Nu am spus sa nu dea mina. Am spus ca a dat prost mina. Nu a dat sec, ci a dat de parca ii tot pare rau ca nu-l recunosc egal cu ei. Nu-l vor recunoaste si trebuie nu numai sa se obisnuiasca el cu asta, dar si sa-i sfideze, dind mina sec. Nu stiu cum sa explic mai clar.

  2. Nu cred ca trebuie sa mearga in intimpinarea comunistilor. Aminti-va, ce a facut Basescu atunci cind era primar si PSD-ul il sabota. El spunea mereu publicului in conferinte de presa care e situatia, ce nu voteaza PSD pentru Bucuresti, nu se caciulea in fata lor.

  3. Nu i-a infruntat direct pe comunisti, ci s-a pierdut de doua ori in fata lor. Puteti sa nu acceptati asta, aveti dreptul, eu cred altfel.

  4. Degeaba spuneti – a aratat ca un stingaci, de fapt – in opinia mea asta este interpretarea corecta, in opinia dumitale – e alta.

  5. Aici deja, nu va suparati, spuneti o pura minciuna. Daca a avut in vedere ca „erau necesare doar voturile lui Diacov de ex., comunistii sa treaca”, de ce Dorin critica toata acesta „tevatura” spre sfirsiul expunerii sale? Mai priviti atent o data. Solutia lui este egala cu ce a fost in realitate.

  6. Spuneti „comunistii au vrut ca de obicei sa ne impresioneze si sa fie cit mai multi posibil ca sa-si simta puterea ca sa poata sa ne-o impuna mai usor”. Pai cum aveau sa mai rida comunistii cind se grabeau cite unu-doi sa-i voteze, sa le creeze confortul. Chiar ma amuzati cum va straduiti sa justificati tradarea ipotetica a lui Chirtoaca.

  7. Dumneata judeci superficial, nu eu. Eu judec foarte moral, iar Chirtoaca a propus o solutie imorala. Tocmai discutia a aratat cine si de ce e capabil. Nu se poate in discutii sa spui chiar orice!

  8. Nu ma leg de Cirtoaca, v-am aratat cu propria sa gura cum gindeste. Credeti ca e drept – ma rog, eu cred ca nu e drept. Doar blogul e ca sa discutam, nu sa-mi spuneti cum sa gindesc. V-ati spus opinia, mi-am spus-o si eu – asta e. Si faptul ca atita luptati sa ma convingeti arata ca va doare. Asta e bine, veti fi mai atent si mai cu discernamint. Inca totul e inainte.

  9. Nici o stare blocata nu poate justifica o cirdasie cu acesti comunisti in favoarea lor. Mai ales din partea celor declarati superanticomunisti. Aveti dreptul sa credeti altfel.

  10. „Pentru ca a fost nevoie de interventia occidentalilor, oare nu din cauza asta?” Nu. Ci din cauza ca si occidentalii s-au prostit crezind in proocidentalismul comunistilor. Acum au vazut ca au gresit. Insa cineva din Occident a facut bani cu aceasta solutie imorala, ca si unii democrati de aici. Nu si PNL, ca ai nostri au refuzat cooperarea. Credeti-ma, stiu ce spun.

  11. Exista un dosar la CEDO cu falsificarea alegerilor, din 2005, depus de Urecheanu, de aceea nu e o manipulare aici. Nu ma intrebati de ce nu am protestat daca erami convinsi ca BMD a cistigat alegerile. Asta am aflat-o mai tirziu. Iar eu nu eram decit un simplu deputat si lucram la nord in alegeri. Coalitia-2005 a recunoscut alegerile, ca si OSCE, iar unele partide s-au dat cu spatele la gard. Nu de mine a depins asta, lasati-o mai moale. BMD a cistigat. Nu e nici o naivitate aici.

  12. Cum adica nu a facut Chirtioaca o declaratie? Acesta opinie este o declaratie – cum trebuia facut. Ceea ce inseamna ca ar fi pledat in realitate pentru aceasta aberatie-tradare.

  13. Pai daca nu vreti eu sa impun opinia mea, de ce ti-o impui dumneata pe a dumitale? Insa asa nu se judeca. Fiecare spune ce crede cu argumente. Vrei – esti de acord, nu vrei – nu esti. Daca nu vrei sa-mi repet opinia, de ce polemizezi atita? Ca sa ti-o impui pe a dumitale. Si eu iti raspund.

  14. Nu dau importanta la ce spune Dorin decit in masura sa va arat ca avea sa procedeze ca si PSL si PPCD. Ceea ce spune Dorin conteaza pentru ca voi sa analizati si sa vedeti de pe acum pe cine idolatrizati si sa va pregatiti pentru dezamagiri.

  15. Nu am nevoie sa-l contactez pe Dorin Chirtoaca. Nu-mi plac oamenii aroganti. Daca am, ii adresez interpelari. I-am scris si o scrisoare de multumire pentru niste raspunsuri ca lumea la niste interpelari, l-am rugat sa citeasca scrisoarea mea de recunostinta in sedinta CMC sau in sedinta operativa, ca sa-i incurajez sa dea raspunsuri si alte servicii de la Primarie, insa nu am vazut nici o reactie. A doua oara nu scriu, mai ales ca are un sef care nu cred ca-i prea da voie sa discute cu cine vrea el. Ii sun pe oamenii care stiu ca, la capatul telefonului, vorbesc frumos sau, daca nu suna pe moment ca sint ocupati, revin cu un telefon, ceea ce nu e cazul Chirtoaca-Ghimpu. Asta soune ceva. Eu nu am probleme sa le sun. Pe unii ii atrag ei de la noi, altii vin la noi de la ei, dar e o circulatie libera. Este altceva cind merg in teritoriu si incearca prin minciuni sa atraga oameni. Dar si pentru asta vor plati, nu in fata mea, si a Celui de Sus. Nimic nu ramine nepedepsit de El.

  16. Asta e prea de tot. Adica sint depasite principiile mele ca nu sint ca Rosca, ca tinerii Serebrian sau Tulea, care l-au votat pe Voronin? Fratilor, votati-l pe Voronin, pe komsomolistul Petrenco, pe altii, ceea ce imi arata ca am dreptate cind am scris articolul despre caciulirea lui Chirtoaca. Problema cea mare a unor tineri, din cite vad, e lipsa situatiilor in care mai repede sa faca acste cirdasii condamnabile, sa fie si „in rind cu lumea cea mare?!…, nu?

  17. „Exact – ca sa traim in demnitate trebuie sa fim sinceri unul cu altul si sa spunem lucrurilor pe nume chiar daca uneori dor” – insa dumneata demonstrezi ca acest lucru doar il spui, nu-l si promovezi ca adevar. Eu exact asta am facut – am plasat sincer fragmentul, fara comentarii, apoi am discutat sincer cu cine a dorit. Nici asta nu va place. Iertati-ma, dar eu cred ca solutia propusa de Chirtoaca este foarte proasta si inseamna cirdasie cu PCRM. Iar asta arata ca el se poate poticni. Da doamne sa nu o faca, insa eu cred ca ar putea-o face.

  18. Haosul il creati voi, cind spuneti la alb negru si la negru alb si, in loc, sa recunoasteti sincer greseala, tot incercati sa spuneti alb la negru. Asa nu ajungem nicaieri si imprevizibilitatile ne vor pindi continuu.

  19. Ce inseamna „nimic nu este coordonat”? Cu cine sa coordonam? Ce pretentii ai la mine cind vorbesti de guvernarea comunista? Ai convins dumneata pe mai multi in acesti ani sa nu voteze comunistii? Administratia centrala astazi sint comunistii, care nu doresc modernizarea Moldovei – asta nu e clar oare inca?

  20. „A lucra si a colabora nu inseamna oare lucruri diferite?” Nu. Inseamna acelasi lucru. Ceea ce spui sint niste chinuri de interpretare deplasata. Nu eu – o gramada de lume a spus ca PL zice ceea ce nu e realizabil, arunca doar praf in ochi si murdareste gratuit oameni.

  21. PL poate sa nu fie tolerant cu nomenclaturistii, dar sa nu fie, intr-adevar, nu doar sa spuna, apoi sa fie, totusi.

  22. Pe noi nu nedoare nici o buba – fratele lui Ghimpu, calificat drept mare disident, a fost nomenclaturist. Ce a cautat acolo, la CC? Eu, de exemplu, nu am pierdut nimic pe acolo.

  23.Da, schimbarea vine prin schimb de generatii. Mai ales cind va ginditi ce schimbare au facut pina acum Tulea, Serebrian, Clipii, precum si Chirtoaca, prin afirmatiile sale gata de a colabora cu Voronin…

  24. Stati linistit. Generatiile nu cedeaza locul celor tineri. Tinerii sa se implice si sa capteze voturi. A vorbit de predarea stafetei, in 2001, si Serebrian, dupa care a alergat repede dupa colt sa il voteze pe Voronin, care i-a promis sa-l faca Ambasador in SUA… Apoi a plecat la Diacov. Eu nu ma bucur de o schimbare falsa, ci de numai una adevarata, pe care inca nu o vad.

  25. „In Danemarca deputatii nu primesc salariu, deci fac munca de voluntariat.” Dar poate ca au averi, proprietati, afaceri, ca doar nu poate trai nimeni fara nimic, de ce spuneti aceste aberatii? Dragul meu, dumneata cunosti cita munca enorma de deputat cinstit fac eu raportat la salariul mizerbail, incit sa-ti permiti sa-mi spui „nu stiu de ce, dar am impresia ca nu prea ati dori sa accepta sa faceti o astfel de munca voluntara?”

  26. Ba eu cred ca oameni experimentati trebuie sa se afle in functii publice. Pt ca au venit cei de la PL si au facut o tevatura prin care au compromis pe toti democratii. Nu va place ideea – nici o problema – luptati si preluati totul ce e preluabil. De ce trebuie sa va ajute cei experimentati cu „vechea experienta” care nu va place? Veniti cu experienta noua, care e problema?

  27. Prin competitie, competitivitate si concurenta ii veti elimina pe oamenii de a caror experienta nu aveti nevoie, de buna voie nimeni nu se va retrage, pentru ca asta credeti voi ca ei incurca itele, ei cred ca voi, tineri dispusi sa fiti in cirdasie cu comunistii, incurcati toate itele – asa cum au facut-o tinerii de la PPCD, PSL, PD, si cum a afirmat reprezentantul PL.

  28. V-am rugat eu sa fiti de acord in toate cazurile cu mine? Recititi postarile si vedeti de cite ori v-am spus sa ramineti la opinia voastra? Dar nu-mi cereti nici mie sa va accept pozitiile, cind sint sigura ca voi gresiti. Eu va spun: ramine pina la proba viitoare.

  29. Dar cine e arbitrul ca Dorin e criticat sau nu e criticat tendentios? Dumneata spui ca e tendentios, eu spun ca nu e tendentios.

  30. Pai nu l-ai ascultat pe Dorin ce spune? Mai asculta o data. Invata pe de rost, ca esenta totuna nu se schimba.

  31. Eu nu strig la Dorin. Mai citeste o data postarea si arata-mi concret tonul carei fraze te-a deranjat. De ce manipulezi? Comportamentul meu fata de Dorin nu exista. Eu am pus in discutie. Cu ce am incheiat postarea – cu un ultimatum sau cu „Dumneavostra ce credeti?” Nu am invidie si rautate, am o intoleranta la aroganta. Dumneata nu ai – procedeaza cum vrei. Eu procedez cum vreau. De ce nu ar fi democratic sa discutam niste comportamente? Nu eu ii voi aduce in Parlament, ci oamenii, numai ca postarile dumitale demonstreaza ca si daca acolo vor face la fel si vor fi criticati, iarasi vei posta kiometri de text in aparare, pentru ca esti slab si nu vrei sa recunosti – unii tineri sint slabi si nu vor sa accepte ca si gresesc. Numai ca asa nu vor mai apuca sa invete.

  32. O sa punem poze pe site, nu asta e problema.

  33. Nu, nu e plagiat raportat la PNL din Romania. Noi am fost PNl, dar am avut Soarele si am ramas fara sigla, rmasa la AMN, de aceea echipa a luat Sageata. Si-apoi pledam pentru omogenizarea spatiului poltic din cele doua state romanesti? Va deranjeaza? Pe noi nu.

  34. Chiar crezi ca vom da uitarii ce a fost in 2006 si 2007 pt ca ne rogi dumneata? Ghimpu ne vorbeste de rau prin raioane, iar noi poate sa spunem ca el are dreptate?! Acele 61% procente nu sint doar ale lui Chirtoaca. Sint ale tuturor si problema e ca nu le poate gestiona, nu ramine reprezentativ pentru ele.

  35. Nu am inteles – care succes al liberalilor vrem noi sa ni-l insusim? Daca spun clar ca nu-i deranjam, nu le sunam, nu le reprosam ce fac, ne expunem doar pe aici parerea, nu inteleg – unde e problema?

 15. Pentru Socolenco
  Eu cred ca dna Pavlicenco ii afera mai multa importanta D-lui Dorin Chirtoaca pentru ca o dor mai mult greselile lui, pentru ca nu doreste ca Dorin sa fie pus intr-o oala cu filati. Dorin este alesul nostru si daca e sa influentam in ai bine activitatea lui,trebuie sa o facem acum prin toate metodele posibile. Sa nu credeti ca toata lumea crede ce credem noi si DVS. Dorin trebuie sa se obisnuiasca – in politica e necesar sa fii curajos si sa inveti ca daca al tau te critica, o face din buna credinta si iti spune de ce nu este multumit. Dorin trebuie sa gaseasca timp sa-si deschida si el un blog prin care sa comunice cu noi toti – simpatizanti si nesimpatizanti. Este numai spre binele lui. Cum ii pot spunw Domniei sale ideile mele, daca nu pe un blog strain? Sau sa-i trimit scrisori la primarie care vor nimeri in mina lui Musuc, pe care, din proasta tactica de a conduce, l-au scapat in fotoliul Presedintelui CMC?

  Ce va dezamageste mai mult ? Critica pentru imbunatatire sau lauda pentru ca uite – cade in groapa speranta in Dorin, care doreste sa faca schimbarea si nu stie sau nu poate. Daca nu stie, sa invete din greselile altora mai bine, daca nu poate (singur, desigur nu poate, dar are Partidul Liberal care trebuie sa sara in ajutor, sa faca un bastion intru apararea si ajutorarea liderilor lor), sa nu rateze sansa sa ne cheme si pe noi, cei dinafara partidelor politice si pe cei din alte partide liberale sa fim alaturi!

  Are nevoie Dorin de noi? In ziua alegerii Domniei sale a avut nevoie, dar dupa alegeri? Spuneti-mi ce a facut sa tina alegatorii in jurul sau? Cum a tinut cont de cei care l-au votat si ar fi sarit in ajutor? Am scris ceva mesaje cu intrebari de acest gen la „Trebuia sau nu sa dea mina Dorin cu Lupu?” Rog sa le cititi si sa ma lamuriti si pe mine unde nu am dreptate. Eu nu sunt multumita de ce se intimpla la CMC, in Primarie, in Capitala si basta. Il vreau pe Dorin adevarat LIDER, sa „creasca” repede si sa nu ne dezamageasca.

  Nu ca e bine sa fie criticat cel de critica, dar cel care chinta „na-ni, na-ni”… chind treburile merg nu chiar prost, dar periculos. A declara dezamagire totala de o persoana care a solicitat opiniile altora asupra unui subiect inseamna miopie a dezamagitului. Dvs aveti timp sa va ocupati de Filat? Eu – nu! De el se ocupa altii si se vor ocupa in continuare.

  Dorin sa nu rateze sansa si sa intreprinda masurile de rigoare. Sa invete, ca doar nu este cel mai- cel mai la momentul actual. Si nuci nu va deveni, daca va fi menajat de persoane care ar vrea sa-l ingradeasca de critici. Atit. Mii de scuze daca v-am deranjat.

 16. Pentru Socolenco

  Am uitat sa spun ca, la lansarea blogului, mi s-a parut si mie ca sunteti un pic altel, dar mai apoi am inceput sa nu prea am incredere in textele Dvs – mi se par pea tendentioase, neimpartiale, criticati persoana, si nu opinia, si multe altele. Va solicit sa incercati sa fiti obiectiv, si nu partial. Pina la urma, nu semanati discordie intre liberalii care, cu siguranta, vor fi impreuna, intr-o formula sau alta. Spuneti ce ati fi facut Dvs, daca ati fi in vesmintul politicienilor nostri si atunci ne vom inteleje mai bine si poate ca ideile Domniei voastre vor prinde bine fiecaruia care se doreste in albia carierei politice de diferit nivel. Scuze.

 17. Pentru Socolenco
  Nu accept idea „asteptarii sa vina in Parlament si mai apoi vom vedea cum se comporta si de ce s-au comportat asa” . Si ca poate „in 2113 vor lua chiar Guvernarea”.
  Nu v-or lua Guvernarea nici in 2033 cu atare tactica si strategie.
  Veti vedea! Spre regret! Nu vad de ce sa ne axam in jurul tuturor partidelor si sa nu avem pretentii la partidul Liberal ? Noi alegatorii l-am ales primar. Din partide democratice si fara partide . Daca sa punem in discutie Partidul liberal si succesul lui in alegeri, daca Dorin Chirtoaca inseamna Partidul Liberal pentru DVS va rog sa ma lamuriti si pe mine: De ce Partidul liberal nu a acumulat in CMC tot circa 61% si sa voteze aproape unanim reformele?
  Partidul Liberal nu are tactici si strategii politici de a lua si ” tine bine in mini puterea „. Nu are nici cadre destul de pregatite si ca si numar de cadre.
  Fara unirea PL cu PNL , care ar insemna „unde-s doi puterea creste”, unire de forte, de resurse pentru campania electorala, o mai buna orientare a electoratului ….si multe altele, Va veti convinge, ca inzadar ati mizat pe asteptarea anilor……2013. Care este marele secret? Este mai favorabil sa tii „un ATU” in mineca si sa perzi puterea in Capitala? Sa scoata ATU-ul si sa instaureze din nou in fruntea CMC un capabil , care sa detina destule „ATU-uri” pentru fiecare situatie.
  Eu personal nu am rabdare sa-mi arate Mihai Ghimpu „ATU-rile” lui peste decenii. ATU-urile de pina acu le-au vazut nu numai in Moldova, dar si peste hotarele ei. Va place cumva ce se intimpla? Doriti sa-i mai incurajati sa faca „nimicuri” si mai departe? Eu nu doresc. Multi nu doresc. Stiti destul de bine, ca daca merge tot asa, PL impreuna cu Dorin nu v-or fi votati.Asta probabil doriti. Eu doresc sa fie votat , dar daca nu …../cititi mesajele mele pe acest blog/ , nu voi vota cu PL.
  Daca aveti alte argumente, rog sa le impartasiti.
  Nu va suparati.

 18. 13. Pai daca nu vreti eu sa impun opinia mea, de ce ti-o impui dumneata pe a dumitale? Insa asa nu se judeca. Fiecare spune ce crede cu argumente. Vrei – esti de acord, nu vrei – nu esti. Daca nu vrei sa-mi repet opinia, de ce polemizezi atita? Ca sa ti-o impui pe a dumitale. Si eu iti raspund.

  14. Nu dau importanta la ce spune Dorin decit in masura sa va arat ca avea sa procedeze ca si PSL si PPCD. Ceea ce spune Dorin conteaza pentru ca voi sa analizati si sa vedeti de pe acum pe cine idolatrizati si sa va pregatiti pentru dezamagiri.

  15. Nu am nevoie sa-l contactez pe Dorin Chirtoaca. Nu-mi plac oamenii aroganti. Daca am, ii adresez interpelari. I-am scris si o scrisoare de multumire pentru niste raspunsuri ca lumea la niste interpelari, l-am rugat sa citeasca scrisoarea mea de recunostinta in sedinta CMC sau in sedinta operativa, ca sa-i incurajez sa dea raspunsuri si alte servicii de la Primarie, insa nu am vazut nici o reactie. A doua oara nu scriu, mai ales ca are un sef care nu cred ca-i prea da voie sa discute cu cine vrea el. Ii sun pe oamenii care stiu ca, la capatul telefonului, vorbesc frumos sau, daca nu suna pe moment ca sint ocupati, revin cu un telefon, ceea ce nu e cazul Chirtoaca-Ghimpu. Asta soune ceva. Eu nu am probleme sa le sun. Pe unii ii atrag ei de la noi, altii vin la noi de la ei, dar e o circulatie libera. Este altceva cind merg in teritoriu si incearca prin minciuni sa atraga oameni. Dar si pentru asta vor plati, nu in fata mea, si a Celui de Sus. Nimic nu ramine nepedepsit de El.

  16. Asta e prea de tot. Adica sint depasite principiile mele ca nu sint ca Rosca, ca tinerii Serebrian sau Tulea, care l-au votat pe Voronin? Fratilor, votati-l pe Voronin, pe komsomolistul Petrenco, pe altii, ceea ce imi arata ca am dreptate cind am scris articolul despre caciulirea lui Chirtoaca. Problema cea mare a unor tineri, din cite vad, e lipsa situatiilor in care mai repede sa faca acste cirdasii condamnabile, sa fie si “in rind cu lumea cea mare?!…, nu?

  17. “Exact – ca sa traim in demnitate trebuie sa fim sinceri unul cu altul si sa spunem lucrurilor pe nume chiar daca uneori dor” – insa dumneata demonstrezi ca acest lucru doar il spui, nu-l si promovezi ca adevar. Eu exact asta am facut – am plasat sincer fragmentul, fara comentarii, apoi am discutat sincer cu cine a dorit. Nici asta nu va place. Iertati-ma, dar eu cred ca solutia propusa de Chirtoaca este foarte proasta si inseamna cirdasie cu PCRM. Iar asta arata ca el se poate poticni. Da doamne sa nu o faca, insa eu cred ca ar putea-o face.

  18. Haosul il creati voi, cind spuneti la alb negru si la negru alb si, in loc, sa recunoasteti sincer greseala, tot incercati sa spuneti alb la negru. Asa nu ajungem nicaieri si imprevizibilitatile ne vor pindi continuu.

  19. Ce inseamna “nimic nu este coordonat”? Cu cine sa coordonam? Ce pretentii ai la mine cind vorbesti de guvernarea comunista? Ai convins dumneata pe mai multi in acesti ani sa nu voteze comunistii? Administratia centrala astazi sint comunistii, care nu doresc modernizarea Moldovei – asta nu e clar oare inca?

  20. “A lucra si a colabora nu inseamna oare lucruri diferite?” Nu. Inseamna acelasi lucru. Ceea ce spui sint niste chinuri de interpretare deplasata. Nu eu – o gramada de lume a spus ca PL zice ceea ce nu e realizabil, arunca doar praf in ochi si murdareste gratuit oameni.

  21. PL poate sa nu fie tolerant cu nomenclaturistii, dar sa nu fie, intr-adevar, nu doar sa spuna, apoi sa fie, totusi.

  22. Pe noi nu nedoare nici o buba – fratele lui Ghimpu, calificat drept mare disident, a fost nomenclaturist. Ce a cautat acolo, la CC? Eu, de exemplu, nu am pierdut nimic pe acolo.

  23.Da, schimbarea vine prin schimb de generatii. Mai ales cind va ginditi ce schimbare au facut pina acum Tulea, Serebrian, Clipii, precum si Chirtoaca, prin afirmatiile sale gata de a colabora cu Voronin…

  24. Stati linistit. Generatiile nu cedeaza locul celor tineri. Tinerii sa se implice si sa capteze voturi. A vorbit de predarea stafetei, in 2001, si Serebrian, dupa care a alergat repede dupa colt sa il voteze pe Voronin, care i-a promis sa-l faca Ambasador in SUA… Apoi a plecat la Diacov. Eu nu ma bucur de o schimbare falsa, ci de numai una adevarata, pe care inca nu o vad.

  25. “In Danemarca deputatii nu primesc salariu, deci fac munca de voluntariat.” Dar poate ca au averi, proprietati, afaceri, ca doar nu poate trai nimeni fara nimic, de ce spuneti aceste aberatii? Dragul meu, dumneata cunosti cita munca enorma de deputat cinstit fac eu raportat la salariul mizerbail, incit sa-ti permiti sa-mi spui “nu stiu de ce, dar am impresia ca nu prea ati dori sa accepta sa faceti o astfel de munca voluntara?”

  26. Ba eu cred ca oameni experimentati trebuie sa se afle in functii publice. Pt ca au venit cei de la PL si au facut o tevatura prin care au compromis pe toti democratii. Nu va place ideea – nici o problema – luptati si preluati totul ce e preluabil. De ce trebuie sa va ajute cei experimentati cu “vechea experienta” care nu va place? Veniti cu experienta noua, care e problema?

  27. Prin competitie, competitivitate si concurenta ii veti elimina pe oamenii de a caror experienta nu aveti nevoie, de buna voie nimeni nu se va retrage, pentru ca asta credeti voi ca ei incurca itele, ei cred ca voi, tineri dispusi sa fiti in cirdasie cu comunistii, incurcati toate itele – asa cum au facut-o tinerii de la PPCD, PSL, PD, si cum a afirmat reprezentantul PL.

  28. V-am rugat eu sa fiti de acord in toate cazurile cu mine? Recititi postarile si vedeti de cite ori v-am spus sa ramineti la opinia voastra? Dar nu-mi cereti nici mie sa va accept pozitiile, cind sint sigura ca voi gresiti. Eu va spun: ramine pina la proba viitoare.

  29. Dar cine e arbitrul ca Dorin e criticat sau nu e criticat tendentios? Dumneata spui ca e tendentios, eu spun ca nu e tendentios.

  30. Pai nu l-ai ascultat pe Dorin ce spune? Mai asculta o data. Invata pe de rost, ca esenta totuna nu se schimba.

  31. Eu nu strig la Dorin. Mai citeste o data postarea si arata-mi concret tonul carei fraze te-a deranjat. De ce manipulezi? Comportamentul meu fata de Dorin nu exista. Eu am pus in discutie. Cu ce am incheiat postarea – cu un ultimatum sau cu “Dumneavostra ce credeti?” Nu am invidie si rautate, am o intoleranta la aroganta. Dumneata nu ai – procedeaza cum vrei. Eu procedez cum vreau. De ce nu ar fi democratic sa discutam niste comportamente? Nu eu ii voi aduce in Parlament, ci oamenii, numai ca postarile dumitale demonstreaza ca si daca acolo vor face la fel si vor fi criticati, iarasi vei posta kiometri de text in aparare, pentru ca esti slab si nu vrei sa recunosti – unii tineri sint slabi si nu vor sa accepte ca si gresesc. Numai ca asa nu vor mai apuca sa invete.

  32. O sa punem poze pe site, nu asta e problema.

  33. Nu, nu e plagiat raportat la PNL din Romania. Noi am fost PNl, dar am avut Soarele si am ramas fara sigla, rmasa la AMN, de aceea echipa a luat Sageata. Si-apoi pledam pentru omogenizarea spatiului poltic din cele doua state romanesti? Va deranjeaza? Pe noi nu.

  34. Chiar crezi ca vom da uitarii ce a fost in 2006 si 2007 pt ca ne rogi dumneata? Ghimpu ne vorbeste de rau prin raioane, iar noi poate sa spunem ca el are dreptate?! Acele 61% procente nu sint doar ale lui Chirtoaca. Sint ale tuturor si problema e ca nu le poate gestiona, nu ramine reprezentativ pentru ele.

  35. Nu am inteles – care succes al liberalilor vrem noi sa ni-l insusim? Daca spun clar ca nu-i deranjam, nu le sunam, nu le reprosam ce fac, ne expunem doar pe aici parerea, nu inteleg – unde e problema?

 19. 13. Dvs mi-ati spus ca mai sus mi-atu adus argumente si eu nu le iau in consideratie, de asta am considerat ca poate doriti sa le comentez mai in detaliu, ceea ce si am facut. De asta poate ca vi s-a creat impresia ca vreau sa ma impun cu toata forta, dar nu era asta scopul meu.

  14. Eu stiu ca ceea ce spune Dorin conteaza, dar atrag atentia mai mult ce spune in interviuri si in special la actiunile lui. Am spus asta si in timpul inundatiei ca el a fost unicul demnitar care a donat un salariu pe o luna intreaga – procedind exact asa cum as fi procedat eu in locul lui.

  15. Nici mie nu-mi plac oamenii aroganti. El poate asa pare celora cu care nu prea are gust sa vorbeasca ori pe care ii banuieste de ceva. Probabil tot ar fi mai interesat sa discute cu tinerii mai ales cu cei care ar vrea sa se implice in proiectul lor politic.

  16. Apreciez ca sunteti categorica contra comunistilor, dar aici ma refeream la alte principii si anume la principiile dupa care trebuie sa va conduceti in raport cu alte formatiuni politice.

  Probabil ca unii tineri devin membri in partidul comunistilor, dar o fac pentru ca asa le sugereaza cineva, parintii ori rudele, care la fel sunt in acel partid. In rest, tinerii din alte partide nu cred ca ar face vreodata cirdasie cu comunistii, exceptie facind tinerii din PD si PSL. Ce tine de tinerii din PL, atunci nici nu se discuta. Cel putin asta este impresia mea.

  17. Nu ma doare asa cum credeti pentru faptul ca il criticati mai mult sau mai putin pe Dorin. Este si in asta partea pozitiva, este si aici putina publicitate pe care i-o faceti. Dar ma doar cind cineva interpreteaza gresit lucrurile, sau cind imi pare ca cineva interpreteaza gresit, asa cum mi s-a parut aici, in acest caz, de asta si am intervenit. Nu am intervenit pentru ca sunt de la PL si il apar orice nu s-ar spune, dar am spus apar niste principii, poate ca nici nu sunt coagulate inca, dar poate ca le vom stabili in cursul acestei discutii. Deci asta este scopul meu ca sa interpretam cit mai corect, sa fim cit mai impartiali. Iata dvs spuneti-mi cum putem face asta, dupa care principii trebuie sa ne conducem, cum sa verificam ca interpretarile noastre sunt de valoare si relevante si nu superficiale. Ce credeti a fi superficial in ceea ce am spus mai sus?

  18. Sunt de acord ca trebuiesc cedari de pozitie, dar depinde in ce caz. Iata in cazul asta cum sa ajungem la un numitor comun daca dvs spuneti una si buna ca Dorin a clacat, cind el poate a vrut sa spuna ca nu erau nevoie de 75 de voturi, dar trebuiau sa se limiteze la minimul de care era nevoie. Ce e rau in faptul ca el a sugerat asa? Eu tot asa as crede, ca daca si era nevoie de un compromis atunci trebuiau sa se limiteze la min. si gata.

  19. „Administratia centrala astazi sint comunistii, care nu doresc modernizarea Moldovei – asta nu e clar oare inca?”

  Pai anume ca imi pare foarte rau ca ei nu vor nimic sa modernizeze, insa se vor la guvernare cu orice pret. Poate cind vor vedea ca le scapa sforile din mani vor dori sa faca si ei ceva.

  20. Ei bine, aici nu pot sa fiu de acord, pentru ca a lucra dupa mine nu inseamna si a colabora, daca munca ta nu are nimic de afacere cu politicul. Iata cum spunea si Dorin ca la nivel tehnic lucrurile merg, adica pot sa lucreze si cu comunistii, insa cind intervine factorul politic, gata se termina totul. Deci ce, trebuie sa spunem in asa caz ca PL colaboreaza cu comunistii? Desigur ca nu, la fel ca si in cazul celorlalte formatiuni cu care a lucrat si lucreaza in CMC, atita timp cit nu-si face aparitia factorul politic unde fiecare are interese diferite. Daca PL accepta formarea acelui consiliu de dialog atunci am fi putut spune ca au lucrat si colaborat, dar asa nu cred ca e cazul.

  21. Stiu si eu ca daca cineva a cazut intr-o extrema, atunci este riscul sa cada in alta extrema. Si chiar avem ex. PPCD, dar nu cred ca e cazul PL, cel putin nu vreau sa cred asta.

  22. Pai dvs nu ati fost, asa cum nu a fost nici dl Mihai Ghimpu, dar in echipa dvs mai sunt si altii care la fel ca si fratele dlui Ghimpu a fost in CC. Iata la care buba ma refeream.

  23. Pe Chirtoaca il vom judeca la fel ca si pe ceilalti doar dupa actiuni. Daca o va face si el ca ceilalti vom putea spune si despre el, dar acum e prea devreme sa anticipam lucrurile. Dvs nu trebuie sa-i doriti lui Chirtoaca sa se poticneasca.

  24. Generatiile vor ceda si inca foarte degraba, pentru ca ei nu mai tin pas cu vremile de azi accelerate. Tinerii vor fi mai operativi pentru ca folosesc tehnologiile noi, insa cei mai invirsta nu au deprins sau cel putin le deprind foarte greu.

  25. Da, e adevarat ca acolo oamenii sunt bogati si daca nu sunt platiti o fac cu tot sufletul pentru tara lor nu ca la noi unde pe bani se vinde totul de la certificat pina la legi. Stiu ca salariile sunt mizere in Moldova, dar salariile care sunt de deputat acuma trebuie sa fie salariu mediu pe tara.

  Totusi, daca dupa 2009 nu veti fi deputat, veti accepta postura de consilier pentru un tinar cu mari aspiratii pe scena politica?

  26. Care au experienta comunista nu au ce se afla in functii, pentru ca ei in comunism au invatat doar sa fure ceea ce fac si acuma de asta si traim asa greu.

  Si stati asa, ca PL inca nu a venit, el urmeaza sa vina in 2009, iata abia dupa accea vom comenta daca au compromis pe cineva. Experienta vor importa si din Romania si de la stucturile europene. Abia din 2009 se vor incepe negocierile cu UE, pina acuma este doar asa formalitate, structurile se arata deschise, dar asta nu inseamna ca nu-si dau seama ca comunistii nu poti realiza nimic la timp.

  27. Eu cred ca este exces de zel sa repetati atita despre tinerii din PL precum ca vor face cirdasie cu comunistii. Va rog eu sa incetati, pentru ca prin asta ma faceti sa cred ca de fapt asta doriti.

  In 2005 PD inca avea cirdasii multe prin teritoriu cu comunistii, atunci nu va temeati de cirdasie? Daca ati facut cirdasie cu PD oare nu inseamna ca si dvs ati facut cirdasie cu comunistii? Deci puteti si dvs sa o faceti, lasati nu ne mai aratati atita ca sunteti categorica. Daca nu ati fost de acord ca PD sa faca parte din BMD, atunci national-liberalii de atunci, in 2005, trebuiau sa iasa din bloc si sa mearga singuri in alegeri, ori sa se consolideze si sa mearga acum in 2009. Nu ne mai vorbiti ca nationali liberalii niciodata nu au tradat cauza nationala. In 2005 toti ati clalcat, nu numai PPCD, PD, PSL.

  „Prin competitie, competitivitate si concurenta” vor fi eliminati toti cei care de fapt nu au nici un fel de experienta, dar stiu sa dea din cap ca magarusii si sa faca ce i se spune.

  28. Nu ati spus sa fim de acord, insa totusi cres ca ne impuneti idea ca tinerii din PL vor face cirdasie, ceea ce eu exclud total. In general nu mai repetati asta. Iata asta mi se pare tendentios, faptul ca repetati asta la infinit. Ati spus o data, ajunge. Nici eu nu imi voi impune pozitiile mele. Poate ca sunt si gresit, dar voi ramaine la ele. Vreau si eu sa vina proba si sa ne convingem toti care si cita dreptate are.

  29. Daca repetati ceva cu orice ocazie prin care il puneti in umbra rea, desigur ca este tendentios. Nu mai repetati asta si atunci o sa va dau dreptate ca nu sunteti tendentioasa, dar cind faceti o concluzie si o postati peste tot, o multiplicati si imprastiati, cind este doar convingerea dvs, nu si a noastra, cind este doar o presupunere si nu un fapt, atunci cred ca este tendentios. Arbitru ne este insasi ratiunea. Puteti sa cereti opinia si altor oameni de valoare care sa se pronunte in chestiile astea si va veti convinge ca ceea ce faceti este tendentios.

  31. Probabil nu ati strigat, dar am facut o analogie acolo prin care va arat ca dvs nu va comportati cel mai bine cu el: faceti doar niste remarci daca ii vreti binele si poate va tine seama de ele, dar cind ii reprosati atunci nici nu va dori sa auda de dvs.

  „…pentru ca esti slab si nu vrei sa recunosti – unii tineri sint slabi si nu vor sa accepte ca si gresesc. Numai ca asa nu vor mai apuca sa invete.”

  Eu recunosc ca sunt slab, insa stiu ca pot fi tare. Faptul ca scriu acum aici este acel exercitiu care ma va face tare. Tinerii nu trebuie sa accepte ca sunt slabi, pentru ca ei doar insuflindu-si ca sunt tari pot atinge culmile la care aspira. Sunt de acord ca nu trebuie sa fim prea increzuti in fortele noastre, dar conteaza mult sa ne insuflam ca suntem tari si vom deveni tari.

  34. „Acele 61% procente nu sint doar ale lui Chirtoaca. Sint ale tuturor si problema e ca nu le poate gestiona, nu ramine reprezentativ pentru ele.”

  Dorin are abia un an de cind se afla la primarie, cred ca e prea putin ca sa facem niste aprecieri. Cred ca la jumate de mandat vom putea cel mai bine sa-i dam aprecierea. Atunci vom face concluzia daca stie sa gestioneze ori nu. Pina ce duce o lupta acerba nu numai cu comunistii, dar si cu alti exponenti ai comunistilor. Ca sa luam acuma asa direct, atunci PL se lupta cu PCRM, PPCD, PSD, PUM, deci cu 4 formatiuni odata! Credeti ca a mai cunoscut vreo formatiune asa presiune vreodata pe scena politica? Eu cred ca nu, de asta si spun ca nu trebuie sa ne pornim si noi contra lor cu criticile, mai ales cind sunt tendentioase. PNL este cu cele 4 partide enumerate ori este de partea PL? Prin comportamentul dvs mai as crede ca sunteti cu cei multi.

  35. Aici ma refeream la alti liberali, la PLDM.

 20. Dar iata am ascultat acel material inca o data: deci Dorin porneste de la faptul ca comunistii avind 56 de mandate deja puteau sa numeasca guvernul si era nevoie de inca citeva voturi pentru a putea alege si presedintele.

  Dar dvs mai bine spuneti-mi de ce Urechean a spus ca e adversarul direct a lui Voronin si nici nu a participat ca candidat pentru presedentie?

  Poate ca intr-adevar se putea ajunge la un alt compromis, la ceva ce ati fi vrut dvs sa se intimple, daca opozitia, partidele de opozitie ar fi fost mai unite, pentru ca chiar daca BMD+PPCD aveau impreuna 37% ei oricum se puteau impune ca presedinte sa devina o persoana neutra, poate chiar neimplicata politic in vreun partid. Dar vedeti ca acuma dl Rosca ne face dezvaluiri care mai de care precum ca cineva ii aranja moartea in piata, ca de asta nici nu a acceptat nici un compromis cu liderii BMD. Nu stiu cit e de veridic ce spune, dar e pacat ca opozitia nu a invatat sa se tina impreuna chiar daca nu pot prelua guvernarea. Asa mod de comportament nu ne poate garanta decit ca si in 2009 la fel vor fi razletiti chiar de vor acumula impreuna destul pentru a prelua guvernarea. Asta este pacostea cea mai mare si poate si prostia elitei noastre politice, care este vinduta toata strainilor.

 21. Pentru Socolenco
  Nu inteleg de ce scrieti ca PL a acumulat 61% la primarie? A acumulat tinarul Dorin Chirtoaca care, in turul doi, a fost in competitie cu „manusa rosie” Iordan. Toti anticomunistii au votat contra lui Iordan. Pentru Dorin – unica alternativa. Dar Pl nu este Dorin si nici Dorin nu este PL. Partidul Liberal chite % a acumulat pentru CMC ? Nici eu nu tin minte! Puteti sa-mi spuneti?

  Ati mai intilnit o femee cu care sa va scrieti atitea mesaje? De ce credeti ca nu va nimeri in Parlament?Toata strada noastra stie ca in Parlament este o V.Pavlicenco, cea care se zbate ca pestele pe uscat si barbatii neamului se scarpina in nas. Spuneti-mi si mie sa stiu si eu ce a facut remarcabil Primarul Chirtoaca? Daca sa vorbim serios, Chirtoaca are nevoie de o Pavlicenco cu combativitatea ei. Nu ar fi reusit Musuc sa-l dea jos chiar nici pe unchiul Mihai, care, in fapt, nu era locul lui acolo, daca ar fi avut PL un consilier ca Pavlicenco.

  Tineti minte ce spun: Daca Chirtoaca cu PL nu se uneste cu Pavlicenco si PNL – tot comunistii vor ramine la putere. Nici nu mai conteaza cum se numesc-Diacov, Filat, Urechean, Braghis ori Voronin.
  Si se vor face vinovati de situatie Chirtoaca si Pavlicenco. Pe ei ii vom taxa. Chirtoaca si partidul Liberal pentru ca nu il pot convinge pe Unchiul Misa, care a privatizat PL-ul, si pe Pavlicenco, care nu a facut interpelare oficiala catre PL sa ne demonstreze ca acestia nu accepta colaborarea. La nivel de discutii, fara a demonstra prin apeluri si raspunsuri oficiale din partea organelor de conducere ale acestor partide, nu este convingator ca doreste un partid sau altul sa colaboreze. Deocamdata nu cred ca PL va lua mai multe voturi in republica dechit a acumulat in alegerile locale. Poate mai putine – da. Dupa circul de la CMC. Dezgustator de tot.

 22. Pentru Socolenco, Stalinus, Jay si Pavlicenco
  Socolenco, de ce nu raspundeti si la postarile mele pentru DVS?
  Ma faceti sa cred ca nu sunteti de buna credinta.
  Sunteti pusi pe rele.
  D-na Pavlicenco, comparati modul de expunere al lui Jay cu ale lui Socolenco si Stalinus. Jay are tendinta de a spune ce crede.
  Ultimii doi au un singur scop: sa va faca sa tot improspatati raspunsurile, care desigur nu le place nici PL si nici altor partide, cu care ar fi posibil sa colaborati. D-lor vor sa scoata chit mai multa „varsatura” in raspunsurile DVS , intorchindui pe toti contra DVS.
  Toti , care intra pe blog, intra direct la ziua/data urmatoare dupa ziua, in care a urmarit textele.
  Asa procedezi si eu.
  Si vad textele lor si ale DVS si constat ca se repeta aceleasi intrebari, replici, raspunsuri.
  Doamna, faceti trimitere la raspunsurile postate anterior si nu perdeti timpul cu ei. D-lor anume acest scop si l-au propus. Sa nu se intimple cumva sa se uneasca Pavlicenco cu Chirtoaca. Asta ar insemna moartea politica a multor lichele. La fel si pentru pseudodemocrati…indiferent ca se numesc Diacov, Filat, Urechean, Braghis sau mai stiu eu cum. Imi imaginezi. Anume colaborarea intre aceste doua partide ar aduce la putere fortele, care ar distruge imperiului raului instaurat in ultimii sapte ani. Deacea stau agenti, care va manipuleaza si doresc sa va scoata din ecuatia politica. DVS demult sunteti foarte incomoda Puterii si nu au de ce va agata, toate tentativele, pe care le-au incercat cu ajutorul unor mascarici nu au rodat.
  Nu credeti, ca nu se merita sa mai pierdeti timpul cu acesti doi? Credeti, ca ii mai scoateti de pe „fix”-ul lor? Scopul lor este sa va manipuleze in defavoarea DVS, sa va consume din timp sa nu reusiti sa faceti multe lucruri mai utile. Si aproape le reuseste .
  Eu demult as fi rugat aceste persoane „sa chinte la alta masa”. DVS cum vreti.
  Noapte buna.

 23. Pentru Jay
  Avem nevoie si de ardeleni. Dar acum ar trebui sa fie PNL si PL impreuna cu Pavlicenco sau/si Dorin Chirtoaca in Frunte. Mihai Ghimpu sa fie secretar general, loc important in partid, daca desigur poate sa se impace cu idea ca a fi presedinte de partid trebuie sa fii lider acceptat si nicidecum nu poti fi lider impus, mai ales chind esti antipatic pentru marea majoritate … nu detii arta de a invinge si nici experienta de a conduce nu ai… Sa-i dea Domnul sa inteleaga acest lucru.
  Daca nu va intelege, il va arunca si pe Dorin afara din cariera politica. Nu doresc acest lucru si v-oi regreta daca se va intimpla. Dar asa va fi. Segmentul liberal este limitat, dar amatori electorali sunt multi. Si toti cred, ca ei sunt cei mai buni….cei mai mari…
  Noapte buna, Jay.

 24. Pentru socolenco

  Toti porneau de la realitatea celor 56 de mandate, insa asta nu inseamna nimic. Pentru ca „de aur” erau voturile de care depindea valoarea celor 56 de mandate. Cine poate nega faptul ca, daca toti erau uniti si nu le dadeau „citeva voturi” comunistilor, valoarea celor 56 era zero sau o buna baza pentru comunisti sa negocieze, nu sa forteze si sa cumpere, sa santajeze.

  Pai, asa cum nu a vazut Chirtoaca alta sansa de a alege un Presedinte necomunist, asa nu a vazut nici Urecheanu sansa ca poate deveni Presedinte. Tocmai din aceasta cauza trebuia folosita solidaritatea Opozitiei ca sa fie nici pe a unuia, nici pe a altuia, ci o persoana mai neutra. O papusa, la urma urmei. Pt ca fiind Voronin in dubla ipostaza, el a monopolizat dur totul. Si nu a onorat angajamentul dat lui Diacov sa paraseasca functia de lider de partid, de vreme ce a devenit sef de stat.

  Dezvaluirile lui Rosca sint niste aberatii, pe care el avea sa le interpreteze altfel daca avea alte intelegeri cu altcineva. Sint scenarii pentru a justifica astfel cooperarea sa cu PCRM.

  Sint absolut de acord cu aprecierile „e pacat ca opozitia nu a invatat sa se tina impreuna chiar daca nu pot prelua guvernarea. Asa mod de comportament nu ne poate garanta decit ca si in 2009 la fel vor fi razletiti chiar de vor acumula impreuna destul pentru a prelua guvernarea. Asta este pacostea cea mai mare si poate si prostia elitei noastre politice, care este vinduta toata strainilor”.

  Cite odata parca cineva nu e vindut strainilor, dar prin lipsa dorinteid e cooperare face jocul dusmanilor natiunii.

 25. Partidele se pot uni doar in jurul unui deziderat, de exemplu ca in RM sa se realizeze LEGEA LUSTRATIEI si dupa asta nu vor mai fi banuieli, presupuneri ca asta e nomenclaturist si asta nu este. Legea asta va face ordine si din acel moment se va putea de lucrat mult mai eficient.

 26. Pentru socolenco

  De acord. LEGEA LUSTRATIEI este fundamentala pentru a ne spala de oameni santajabili. Numai ca la noi se intimpla ca punem de o dreapta proromaneasca, proeuratlantica, dar, cind dai, tot o guvernare de stinga iese.

 27. Partidele nu se pot uni contra comunistilor, pentru ca lupta contra comunistilor este fictiva chiar daca unii o includ in programul de partid asa cum face PLDM. Partidele de opozitie insa, trebuie sa se uneasca cumva sa nu fie razletite, de asta trebuie cautat un alt deziderat, altul decit lupta contra comunistilor, pentru ca comunistii sunt si in alte partide, pe care insa nu le stim cu siguranta acum. Acel deziderat poate fi LEGEA LUSTRATIEI, pentru ca de ex. PL prin retorica categorica contra nomenclatorilor anume asta si intentioneaza sa realizeze – legea lustratiei; asta e parerea mea. Insa acest deziderat va fi greu de realizat de un singur partid intr-un singur mandat. Unirea partidelor de pozitie s-ar putea face in jurul acestui deziderat, ca timp de un mandat sa fie realizata aceasta lege, deci pe timpul mandatului 2009-2013. Poate ca cu aceasta conditie si PL sa accepte careva discutii, ca doar asta este desideratul lor principal. Nu cred sa refuze ajutorul celorlalti pentru a-l atinge. Cel putin sper.

  Odata realizata aceasta lege partidele pot sa se orienteze si sa se concentreze mai mult pe propriul sau segment politic, pentru ca activitatea lor deja va fi una mult mai efectiva si lipsita de careva riscuri.

 28. Vertical, multumesc de aprecieri. Sincer observ ca si tu gindesti in mare parte ca mine, si ma bucur ca nu sint singur. Sa luam pe rind:

  Ca si tine, consider ca singura sansa de inlaturare a comunistilor la alegerile urmatoare este o alianta solida si bazata pe niste principii comune, intre PL si PNL, singurele partide care la moment au dat dovada de „verticalitate” in politica lor. Aceasta alianta nu este dorita nici de comunisti – asta ar insemna sfirsitul lor, nici de asa-zisele partide de „opozitie” (in fapt, infiltrate pina in git cu falsi democrati). Cea mai buna metoda de a impiedica aceasta alianta e de a semana discordie intre cele doua partide, asa cum demonstreaza cu prisosinta postarile lui Hasan. Conteaza mai putin cum s-ar imparti functiile intr-o asemenea alianta, important ea sa se faca, sa se aleaga ulterior un presedinte al tarii cu orientare clara spre Europa, si apoi pot continua cu certurile daca vor..am spus si repet: sint prea mari orgoliile la politicienii moldoveni. De aceea propuneam, in gluma, soutia cu ardelenii 😉 Daca ar fi dupa mine, as lua frumos de mina pe d-na Pavlicenco, si pe d-l Chirtoaca (cu Ghimpu dupa dinsul, daca altfel nu se poate) si i-as pune la o masa impreuna, si i-as intreba: ce anume nu puteti trece unul peste altul ca sa va puneti impreuna la treaba? Atita vrajba, intre partide cu aceleasi principii, nu am mai vazut..

  Bravo Sabo pentru idee..cum ai spus si tu, d-l Chirtoaca are nevoie de o femeie combativa si ambitioasa ca d-na Pavlicenco. Impreuna ar fi de neoprit. Nu inteleg de ce nu se poate gasi o cale de a face acest lucru posibil.

  Socolenco sau Stalinus nu-s rau intentionati. Fiecare are parerea sa, mai radical exprimata. Socolenco doreste o Moldova care sa reuseasca prin propriile forte (iar eu ma indoiesc de o asemenea reusita – Romania nu a reusit singura, ci doar cu ajutorul Occidentului). Stalinus reprezinta acea parte a romanilor care au acea revolta interioara cind vad cum merg lucrurile in Moldova, si nu inteleg de ce, sfarsind prin a da vina exclusiv pe moldoveni (uitind ca sistemul comunist, cu tot ce inseamna propaganda, santaj, teroare, e adinc inradacinat in viata si mentalitatea oamenilor din Moldova, si asta necesita abilitate si intelegere in abordarea problemei). Eu cred ca prin radicalism va fi greu sa realizam ceva. Mereu trebuie cautata o cale de compromis..pina ajungem la obiectivul final.

  D-na Pavlicenco..propun urmatorul exercitiu de sinceritate: haideti sa initiem, dvs si cu noi, aici de pe blog, o apropiere intre cele doua partide. Daca si dvs sinteti de acord, bineinteles. Astept sustinatori ai d-lui Chirtoaca si ai PL-ului, cu ceva apropiere de mai marii partidului, cu care sa incepem un demers, care sa se finalizeze cu o intilnire la nivel de conduceri. Se anunta cineva?

 29. Pentru Jay

  Din partea mea, am facut doar pasi intru intimpinare.

  1. I-am propus acum citiva ani lui Dorin sa fie fondator la Consiliul Mondial Roman din Moldova. A refuzat.

  2. Am participat impreuna la prima conferinta a comunitatilor romanesti, la Bucuresti, dupa care am propus sa facem o conferinta de presa comuna, in trei, plus Serebrian, inainte de alegerile lcoale, in sediul Parlamentului, ca sa dam un semnal de posibila cooperare, chiar am spus ca noi l-am sprijini pe Chirtoaca. A fost o reactie inadecvata din partea lui Ghimpu.

  3. Noi am fost, impreuna cu Serebrian, pentru o masa rotunda a liberalilor in Romania, pt negocieri cu ajutorul national-liberalilor din Romania si a liberal-democratilor din Germania. Ghimpu a refuzat, nu recunoaste – ce sa-i fac?

  4. Noi am lansat Uniunea Interstatala Romania-Republica Moldova. Nu impotriva PL am lansat-o. Ghimpu a fost singurul, plus putin Klipii si putin Petrencu, cei care ne-au atacat. Ghimpu – extrem de dur.

  5. Da, noi am avut o reactie mai suparata in campania electorala, cind Dorin nu a gasit impotriva cui sa lupte, decit exact impotriva PNL. Dar a fost ca reactie, ca nu-l mai scoate pe taranu din propagandist comunist si pe mine din KGB-ista, cind eu ABSOLUT nimic in viata asta nu am avut cu nici o securitate. dar asa-i place lui s aspuna. ce sa-i fac?

  6. Am votat pt Dorin in al doilea scrutin.

  7. Mereu, Mihai Severovan, consilierul nostru municipal, a fost de partea coalitiei democratice, a fost corect si a salvat situatia acolo de mai multe ori, insa Ghimpu a preferat mereu sa uite ca Severovan e consilier national-liberal.

  8. In campania electorala niste tineri au plecat de la PL la PNL. Eu nu am stiut de aasta, nu am contribuit, eram, in general, plecata pe o saptamina la nunta propriei fiici in Macedonia. Dar i-au adus – asa cum am aflat mai tirziu – exact cei care azi sint plecati la PLDM.

  9. In teritoriu Ghimpu ma ponegreste, desi nu are absolut deloc pt ce, la o intilnire avuta, la solicitarea lui, chiar el mi-a spus ca apreciaza ca am ramas mereu verticala.

  ASTA ESTE ISTORIA SCURTA A RELATIILOR NOASTRE.

  Putem discuta, insa actuala conducere a PL considera ca sint atit de puternici ca nu le trebuie nimeni.

  Siguir, o coalitie intre PL si PNL, nu nominalizez persoane, ar fi foarte buna, dar nu cred ca Ghimpu, Chirtoaca si Salaru isi vor schimba atitudinea fata de modul de participare in alegeri. Este evident ca ei considera ca cineva, de exemplu eu, vreau sa reajung in Parlament pe spinarea lui Chirtoaca. Eu asa nu cred si daca ei cred asa – si eu nu ma insel – asta ne umileste si noua nu ne trebuie sa ne rupem gitul sa ajungem in Parlament cu orice pret, cu pretul umilintei, pentru ca am actionat continuu si curajos pentru valorile nationale si interesul national. Daca cineva ne invidiaza pt asta – ca nu vad pt ce ne-ar mai invidia – atunci imi pun intrebarea: ce ne apropie?

  Cred ca aroganta si intoleranta sint boalele naivitatii si lipsei de experienta. Regretele vor fi mai tirziu, dar nu vor mai servi la nimic.

 30. Va multumesc in primul rind pentru raspuns. Vreau sa fim concisi, ca sa nu ne intindem pe prea multe pagini. Asadar, vreau sa va intreb:

  1. Cum a motivat Dorin acel refuz de a fi fondator al Consiliului Mondial Roman.

  2. In ce a constat reactia inadecvata a d-lui Ghimpu, cind i-ati propus sa faceti acea conferinta comuna?

  3. Cum a motivat d-l Ghimpu refuzul sau de a participa la o masa rotunda a liberalilor in Romania?

  4. Cum a atacat d-l Ghimpu ideea de Uniune Inter-statala? Concret. Va intreb pentru ca pur si simplu nu cunosc.

  5. Nu aveam cunostiinta ca Dorin s-a dedat la asemenea atacuri prin a va numi KGB-ista. L-ati vazut personal spunind asta, sau tot pe „surse neoficiale” ati aflat? Pentru ca asta poate face o mare diferenta.

  6. Va multumesc ca ati lasat propriile principii si ati votat pentru Dorin. De asemenea compromisuri vom avea nevoie si la urmatoarele alegeri, cind sper si altii sa dea dovada de maturitatea dvs.

  7. Ma bucur ca d-nul Severovan a dat dovada de aceeasi maturitate si a pus interesul locuitorilor din Chisinau mai presus de interesul personal sau de partid. Avem nevoie de asemenea oameni.

  8. Migratia membrilor de partid nu e o crima. Sa inteleg ca v-au imputat dvs aceasta miscare, cei de la PL?

  9. Nu stiu ce sa cred..sper sa nu fie real ce ati spus, si sa fie doar niste zvonuri. Am preferat intotdeauna sa cred numai ceea ce am vazut si am auzit cu ochii si urechile mele.

  Bun, deci inteleg ca in principiu, sinteti de acord cu o alianta electorala cu PL. Deja am facut un pas important. Urmatorul: va rog sa precizati termenii si conditiile (suna imperativ, desi nu vreau sa fie)..sa le numim mai bine principiile de baza ale unei asemenea colaborari. Va rog sa precizati si daca doriti vreo functie anume in cadrul acestei aliante (daca da, justificati pe scurt) pentru dvs sau alti membri ai PNL, fara modestie. Precizez ca aceleasi intrebari si pasi vom adresa si celor in PL. Bineinteles ca acestea sint doar discutii de principiu, ele vor trebui dezbatute si in cadrul celor doua partide. Va multumesc, si astept raspuns de la dvs.

 31. Pentru Jay

  1. Nu a motivat.

  2. Dupa conferinta i-a interzis lui Dorin sa mai participe la asemenea conferinte. Se spune ca i-ar fi dat si o mustrare aspra, dar nu pot confirma suta la suta. Nu trebuie sa imi cereti documente pt toate ca nimeni nu mi le da.

  3. Nu a motivat. A spus ca nu doreste, ca nu are nevoie. Mai mult – cind NDI organizase o masa rotunda a liberalilor – tot spre coordonare – Ghimpu m-a invitat la prima intilnire si mi-a dat de inteles ca este sceptic fata de asa ceva. I-am spus ca nu eram piesa importanta acolo, mergem cu Taranu din partea Clubului liberalilor, fapt imputat noua de Urecheanu si servind ca unul dintre motive pt eliminare.

  4. A atacat foarte urit. Nu am pastrat textele, cautati-le prin arhiva Fluxului. A comparat conceptul cu Memorandumul Kozak si a facut – eu cred ca mai curind era mina lui Rosca – o schema temporala, incercind sa demonstreze ca noi federalizam Romania si mai ca actionam sincronizat cu Rusia. Nu am cuvinte sa apreciez aceasta aberatie si agresivitate. Nu am avut nici un fel de altercatie inainte de asta cu PL, a fost prima reactie a lor la adresa PNL, neinteleasa de noi pina azi.

  5. Nu stiu pe unde s-a dedat Dorin, daca s-a dedat, el spune altele – ca lucrind pe la ATEM (filiala TASS, un fel de Agerpress din Romania, unde la noi m-a adus patriarhul corectitudinii limbii romane, Valentin Mindicanu, si am lucrat alaturi de el) am activat in „structura sovietica de ocupatie”. Iar de Ghimpu mi-au spus oamenii, de exemplu, care au participat la intilnirea cu el, la Drochia, in aceeasi sala unde am fost eu si colegii, oameni care au participat si la intilnirea cu el.

  6. Nu trebuie nimeni sa-mi multumeasca pentru ceva. Constatam pozitii, nu facem concesii si favoruri.

  7. Raspunsul privind Severovan nu e adecvat. De Severovan e nevoie, asta o stim. Numai ca nu inteleg cine ar fi „noi, care avem nevoie de asemenea oameni” si de ce nu se gaseste maturitatea de a fi apreciat si el, si noi, care mereu am discutat la partid despre evolutiile din CMC si am stabilit pozitia.

  8. Da, migratia membrilor de partid nu e o crima. Intrebati-i pe cei de la PL de ce cred altfel. Nu mai spun ca merg prin teritoriu si ii atrag pe oamenii nostri. Nu e placut, dar nu facem reactii publice.

  Despre termeni si conditii, functii in posibile aliante nu discutam. Deloc. Pentru ca nu se poate – dupa cele spuse mai sus – sa ne expunem in fata unor oameni imprevizibili si cu care voi nu aveti un dialog la fel ca si mine. Ma mir ca ati indraznit sa credeti ca iata eu asa, din senin, voi raspunde la asemenea intrebari. Nu dati dovada de maturitate. Toate deciziile la noi se iau in colectiv, nu le ia doar Pavlicenco. Pavlicenco nu e cetateanul de rind Pavlicenco, ci figura reprezentativa, care exprima pozitii coordonate in organismele colective ale partidului.

 32. d-na Pavlicenco, dorinta mea e ca dvs sa intelegeti ca eu incerc sa identific o problema si o solutie la impasul in care partidul dvs si PL se afla. Ca simplu om, nimic mai mult.

  Intentia mea e de a afla, in vreun fel, si opinia liderilor PL. Poate ca va trece timp, poate ca imi va fi greu, dar voi afla in final. De aceea v-am pus intrebarile, pentru a afla parerea ambelor parti. Asa mi se pare normal, si impartial. Imi voi permite, in cazul in care voi reusi, sa intreb pe d-l Chirtoaca anume motivul precis pentru care a refuzat acea propunere, si voi cauta acelasi lucru cu d-l Ghimpu, sa-l intreb detalii legate de refuzul dinsului.

  Nu v-am cerut documente legate de acele incidente. Doar v-am dat o sugestie – in masura in care imi permiteti – de a nu crede tot ceea ce „se spune”. De la asemenea scintei pina la a pune imaginatia la treaba, nu e decit un pas. Ma refer la general, nu la dvs concret.

  Daca d-l Ghimpu a comparat Uniunea Inter-Statala cu Planul Kozak, mi-ar fi fost curios sa aflu din partea dinsului o solutie alternativa. Voi avea si acest lucru in vedere cind voi avea ocazia sa il intreb.

  Referitor la faza cu KGB, reiese ca nu stiti cu siguranta daca d-l Chirtoaca a spus acel lucru. Corectati-ma daca gresesc. Imi voi permite sa-l rog pe d-l primar sa-mi confirme sau sa-mi infirme acest lucru. Si inca o data v-as sugera, daca imi permiteti..sa nu va mai incredeti in tot ce va spun oamenii. Asta legat de Ghimpu. Consider ca trebuie sa fiti mai preventiva in a crede tot ce vi se spune.

  Multumirile mele era in relatia cu noi, cei care va urmarim evolutia politica, si fata de gradul in care ne confirmati asteptarile. Nici nu am putea sa va cerem sa faceti concesii fata de vreun partid sau altul. Intotdeauna am apreciat pe oamenii politici care au stiut sa tina de interesul cetateanului.

  Cind m-am referit la “noi, care avem nevoie de asemenea oameni”, am avut in vedere noi, alegatorii, noi populatia, noi oamenii de rind. Cred ca a reiesit destul de clar ca atit d-l Severovan, cit si dvs in episodul alegerilor pentru primarie, s-a bucurat la momentul la care am facut declaratia mai, sus, de respectul si admiratia mea sincera. In acest sens, cred ca e doar o neintelegere. Respect atit de dinsul, cit si pe dvs.

  Voi intreba pe d-nii de la PL ce considera despre episodul cu migratia. Si in momentul cind voi avea raspunsul, vi-l voi comunica negresit.

  Eu consider ca a initia un dialog cu acesti oameni „imprevizibili” este o datorie fata de Moldova..pemiteti-mi sa va spun parerea mea sincera. Cit ar fi ei de infumurati, sau agresivi cei din PL, trebuie incercat si gasita o cale comuna. E drept, nu avem acelasi contact direct cu cei din PL, ca dvs. Din acest punct de vedere, sintem putin vitregiti. Dar vom gasi calea de a vorbi cu ei. Cum se spune, daca e dorinta, e si cale. V-as ruga, in masura in care e posibil, ca aprecierile legate de maturitatea mea, sau al unor terte persoane, sa le lasam la latitudinea altor oameni. Pina atunci, ca simplu cititor al blog-ului dvs, mi-am permis o simpla opinie, o simpla sugestie..care vine din dorinta mea sincera de a gasi o solutie, si de intelege niste aspecte. Va rog sa o luati ca atare.

  Sint convins ca deciziile se iau in colectiv, in cadrul PNL. De aceea am si precizat „acestea sint doar discutii de principiu, ele vor trebui dezbatute si in cadrul celor doua partide”. Dar asa cum chiar dvs spuneti, dvs nu sinteti un simplu cetatean de rind, ci lider al acestui partid. Asta inseamna ca puteti emite pareri personale, pe care ulterior, colegii dvs sa le impartaseasca sau nu. Asta nu inseamna ca le impuneti ceva. Dar un pas trebuie facut. Daca vom invoca mereu atitudini si aspecte din trecut, ma tem ca niciodata nu se va putea ajunge la un dialog, intre dvs, si alte partide. Dvs, alaturi de colegii dvs, trebuie sa stabiliti niste principii de colaborare, cu orice alt partid, nu neaparat PL, si asta cit mai curind, timpul trece repede. Daca nu veti discuta acest aspect, nu se va urni nimic.

  Tot ce am spus, va rog sa luati doar ca bune intentii, si sa nu interpretati in vreun fel malitios. In speranta ca mi-ati inteles punctul de vedere, sper sa reveniti intr-o zi cu un raspuns la tema propusa de mine. Va multumesc.

 33. Lansez cu aceasta ocazie o rugaminte fata de cei care citesc aceasta pagina. Daca se gaseste printre dvs vreun simpatizant PL, care are posibilitatea de a vorbi fie cu d-l Chirtoaca, fie cu d-l Ghimpu, si de a-i transmite niste intrebari din partea mea, va rog ridicati minuta. Sau daca aveti cunostiinta de vreun blog sau site la care domnii sus numiti citesc si raspund la comentarii, personal.

 34. Jay, probabil este deja prea tîrziu pentru a iniţia careva discuţii acum între partide. Încă puţin şi începe campania electorală, toţi trebuie să se pregătească, fuziuni nu mai reuşesc, pot doar adopta ne-oficial un comportament de neagresiune între ei, însa şi asta e greu de realizat mai ales că fiecare partid se vede ca fiind unica formaţiune politică care poate aduce schimbarea.

  Dna Pavlicenco, iată în Ziarul de Gardă găsiţi un interviu cu dna Lucia Culev. Mi-a fost interesant să citesc cum ea se întreabă de ce apar şi alte partide liberale, cînd deja exista PL şi care a spart gheaţa, a cîştigat în alegerile locale din municipiu Chişinău. Desigur că avea în vedere pe PLDM. Dvs ce ne spuneţi despre asta în condiţiile cînd în interviul Face2Face ati nominalizat pe Filat ca potential parlamentar in 2009. În general, în acel interviu am văzut ca aţi mai înmuiat poziţiile şi faţa de AMN si faţa de PLDM, cu toate ca îmi spuneaţi într-o zi că nu considerati PLDM un partid al principiilor. Deci cum comentati aparitia altor partide liberale dupa 2007 in condiţiile cînd erau deja vreo 3 şi anume PSL din 2001, PL din 2005 si PNL din 2006? Mersi!

 35. sabo, PL a acumulat pentru CMC mai mult de 18%, AMN peste 12% si comunistii peste 26%. Poti singur(ă) verifica http://www.alegeri.md/2007/

  Iata daca sa privim asa la general, atunci PL+AMN are impreuna peste 30% pe cind comunistii peste 26%. Cred ca in 2009 vom avea si pe tara o astfel de proportie.

 36. Socolenco, eu cred ca niciodata nu e prea tarziu. Sau oricum, ar mai fi ceva timp, daca dorinta si vointa ar fi. Din pacate, cam lipseste vointa, din motivul spus si de tine. E tragic, pentru ca oamenii privesc de pe margine, si isi vad toate sperantele intr-o schimbare naruite. Si este cu atit mai tragic, pentru ca din procentele spuse de tine, se vede clar ca regimul comunist poate fi inlaturat, daca s-ar dori.

 37. Pentru Jay

  Cum sa afli parerea ambelor parti, daca pe blog poti discuta doar cu mine? Este o inechitate la mijloc si eu trebuie sa-mi iau distantele de rigoare in aceasta situatue.

  Daca spuneti ca nu se poate crede la tot ce “se spune”, ceea ce poate fi adevarat, atunci de ce nu exista disponibilitatea celor de la PL de a fi deschisi dialogului in numele unei victorii a liberalilor proeuropeni? De ce cred unii (noi – mai putin) ca mai important e sa aiba ei o victorie mica, decit una decisiva, contra comunistilor? Noi, national-liberalii, sintem cei care am contribuit masiv, in acesti ani la unificarea fortelor democratice, dupa care tot noi am fost eliminati urit. dar nu am murit si nu vom muri.

  Ba stiu exact despre Ghimpu ca m-a vorbit in fata oamenilor la Drochia, mi-au spus martorii oculari, ceea ce ma face sa presupun ca spune si prin alte parti.

  As putea accepta principiul ca „daca vom invoca mereu atitudini si aspecte din trecut, niciodata nu se va ajunge la un dialog intre partide”. Ati spus, insa, mai devreme, ca trebuie sa ne asezam sa vedem ce ne desparte INTR-ATIT. Asemenea discutii nu pot omite referintele la trecut si trebuie pus odata si odata punct pe asta. Eu nu vad nimic ce ne desparte decit, poate, infumurarea si intoleranta.

  Noi avem chiar miine discutii cu un partid, am avut mai inainte cu un altul si asa vom discuta. Remarc, din pacate, ca mai multi din cei cu care discutam spun ca „nu ai ce discuta cu PL, pentru ca nici nu vor sa auda de dialog”. Dar poate ca ne inselam cu totii. Adica au in vedere ca li s-a urcat succesul la cap. Iar salaru, intr-un interviu mai recent din Timpul a facut niste referinte nedorite, vizindu-ne, fapt care nu cred ca il infrumuseteaza, mai ales ca nu este adevarat ce scrie.

  In ultima sedinta a BPC al PNL noi am convenit ca peste vreo doua saptamini sa vedem cum merg lucrurile si sa adresam o scrisoare pentru initierea unui dialog intre partidele liberale.

 38. Pentru socolenco

  Nu e chiar asa cu „e prea tîrziu”. Inca o sa vedeti ce probleme o sa apara. Legat de statutele, legea noua etc. Dar nu ma refer acum.

  Despre Lucia Culev. Ne consideram in relatii bune cu ea. Nu numai eu, ci si dna Alexandra Can, vicepresedinte PNL, director general „Artima”, ex-ministru al industriei si comertului. Si intrebati-o acum ce i-a spus ea unei membre din Grigoriopol a BPC al PNL despre PNL, ca sa nu mai imi reprosati ca spun lucruri neverificate.

  Chiar si afirmatia ei cu de ce apar partide ar trebui readresata lui Ghimpu, cu care – am spus deja atita pe blog – noi am avut discutii inainte de a crea PNL. Mai intrebati-l pe Ghimpu de ce Ecaterina Mardarovici, plecata si ea din AMN, a fost nevoita sa mearga la Braghis, unde se pare ca ea nu se simte prea bine, ea fiind liberala, nu social-democrata. De ce nu s-a soldat cu nimic discutia ei cu Ghimpu?

  PL a spart gheata in 2007, de ce credeti ca in 2005 sau 2006 cineva admitea asta atit de usor? ca sa nu mai apara partide – PNL si MAE?

  Despre PNL eu v-am explicat, despre PLDM nu sint in masura sa va spun, pentru ca noi insine am discutat cu Filat sa facem un congres comun, l-am admis ca presedinte, insa el a preferat brusc sa dispara, preferind sa atraga oameni de la noi, fapt pentru care nu ne-am isterizat.

  In Face2Face nu am nominalizat, ci am raspuns unei intrebari concrete, care mi-a fost adresata.

  Da, am exprimat unele pozitii incluzind avansuri pentu AMN si PLDM – din considerentul ca nu admit o cooperare cu PPCD-PCRM-PD-PSD, dar, totusi, admit o cooperare cu AMN-PL-PLDM-MAE-Miscarea Unionista.

  Am scris despre PSL indeajuns si repet – nu mi-a fost simpatic acest partid pentru ca a actionat ca un fel de SRL, acum ajungind unde trebuia sa ajunga – la PD. Ceea ce i-a ramas sa faca, poate, e sa occidentalizeze si sa ii dea o nuanta mnationala mai pronuntata mesajului partidului lui Diacov.

  In opinia mea, PLDM nu este un partid al principiilor clare, pentru ca se teme sa formuleze prea concret mesajul national. Dar nu cred ca viata si evolutiile nu vor corecta acest lucru. Eu pot gresi, dar deocamdata eu gindesc asa.

  La intrebarea „cum comentez aparitia altor partide liberale dupa 2007, in condiţiile cînd erau deja vreo 3 şi anume PSL din 2001, PL din 2005 si PNL din 2006?” Va raspund asa: „Inseamna ca cineva are nevoie de asta”. Ramine de vazut cine. Numai membri PLDM sau inca cineva, natiunea romana sau altcineva. Este o intrebare pt toti. Si permiteti-mi sa va spun ca daca noi realizam unificarea cu grupul Filat poate ca mie imi erau mai clare unele lucruri. Acum nu pot spune asta.

 39. D-na Pavlicenco, eu am mentionat mai sus ca intentionez sa fac niste investigatii pe cont propriu, si am precizat ca intentionez sa intreb atit pe dvs, in calitate de lider PNL, cit si pe d-nii Chirtoaca si Ghimpu. Acelasi set de intrebari le voi adresa si domniilor lor. Nu stiu cum voi face, cum voi da de dinsii, dar asta am ca scop. Am ales sa va pun acele intrebari dvs mai intai, pentru a avea un punct de pornire, si pentru ca sinteti mai usor de contactat, aici pe blog. Evident ca un asemenea demers in care discut doar cu dvs, nu are nici un rost. Deci va asigur ca nu va fi nici o inechitate.

  Intrebarea pe care dvs mi-o puneti legata de „disponibilitatea celor de la PL de a fi deschisi dialogului” ramine sa o lamuresc in momentul in care voi reusi sa discut cu dinsii. Pina atunci eu pornesc de la „prezumtia de nevinovatie” si voi pleca de la credinta ca vor avea acea disponibilitate. Indraznesc sa sper ca pe mine ma vor trata cu ceva mai mult respect si atentie, tinind cont ca nu sint persoana politica.

  D-na Pavlicenco, v-am mai spus opinia mea despre „martorii oculari”. O fi asa cum zic ei, dar la fel de bine e posibil sa fie doar o „intoxicare”, asa cum se zice pe aici..dvs chiar credeti ca toti care va comunica ceva, sint bineintentionati? Eu daca va spun ca am fost „martor ocular” cind Voronin a zis „vreau Unire cu Romania”, ma veti crede pe cuvint? Este, daca vreti, aceeasi poveste cu Hasan, care spunea aici ca a fost „martor” sau „a auzit” nu stiu ce pe la nu stiu ce intruniri..eu mereu am mers pe ideea: cred numai ceea ce vad cu ochii mei. Atit dvs cit si d-l Ghimpu sinteti doi oameni cu un ego imens, si de aceea este foarte usor sa va puna in conflict cineva, daca isi propune. Reflectati putin la asta.

  Da, de acord ca trebuie lamurite aspecte din trecut. Dar daca nici una din parti nu va renunta la niste acuzatii, mai noi sau mai vechi, nu se va putea face nimic. Uneori interesul national primeaza asupra interesului personal, si trebuie inchis ochii, macar pe moment. Va dau in acest sens alianta facuta de PD-ul d-lui Basescu cu partidul lui Voiculescu inainte de alegeri, de care apoi s-a descotorosit. A reusit in felul acesta sa treaca o lege foarte importanta pentru mediul economic din Romania.

  Poate ca aceia care va spun ca „nu ai ce discuta cu PL” o spun pentru ca stiu ca dvs va place sa auziti acest lucru, sau poate o spun din complezenta. Eu zic ca PL e un partid important, care nu trebuie omis din ecuatie. Vedem ce facem cu infumurarea, poate o va vindeca cineva, sau se vor trezi la realitate. Asta ramine de vazut.

  Nu cunosc cine e d-l Salaru, si ce functie are in PL..as vrea sa citesc si eu acel interviu, daca aveti vreo adresa pe net la care apare.

  Iata ca pot sa va si felicit: aceasta intentie de care spuneti, de a adresa o scrisoare partidelor liberale, este un prim pas foarte important. Fara indoiala ca adversarii dvs traditionali, comunistii, vor fi aflat deja de intentia dvs, si vor incerca sa va provoace cu zvonuri despre asa-zise atacuri din partea celorlalte partide liberale..inca o data va sfatuiesc sa nu credeti tot ce veti auzi. Este un scenariu foarte probabil. In al doilea rind, va conta foarte mult modul in care veti face acea propunere de dialog. Cu cit va fi mai mediatizata, cu atit mai mult aceste partide vizate vor trebui sa dea un raspuns mai clar, si public. Aceia care vor sa fie evazivi, nu vor mai avea aceasta posibilitate, si vor trebui sa spuna da sau ba. De aceea va recomand, daca e posibil, sa cititi continutul scrisorii si la vreun post tv mai important, sau radio.

 40. Pentru Socolenco

  Ma bucur, ca Jay mi-a luminat ghindurile un pic, spunind, ca „Socolenco si Stalinus sunt cu intentii bune, dar un pic radicali”. Sper sa nu dezamagiti din nou umila mea persoana.
  Fiti intelegatori si nu atit de …”rautaciosi”. Postati binevoitor orice idee aveti si nu scrieti, chind sunteti extrem de suparati pe starea de spirit a populatiei din Basarabia.
  Noi, care chit de putin intelegem ce se intimpla, incercam cum putem sa schimbam situatia….Nu ne discurajati aratindu-ne cu aratatorul chit de ……… suntem. Noi , care postam pe blog, stim.

 41. Pentru Jay
  Jay, daca ai pe cineva in Basarabia, roaga sa faca inscrierea emisiunii „VIP-magazin cu Mihai Gimpu”, care va fi transmisa la PRO tv Chisinau, condusa de Rodica Cioranica.
  Am vazut reclama acestei emisiuni, in care au postat chiteva cadre oribile.
  Expun textul:
  Rodica Cioranica: „D-nu Ghimpu, in campania electorala ii veti ceda locul de lider lui Dorin Chirtoaca?”
  Raspunde M.Ghimpu: „De ce sa ii cedezi locul? El si asa este lider. Eu daca lepad volanul, il lepad pentru totdeauna!”.
  Sper sa nu fi eu gresit nici macar un cuvint!
  Nu stiu ce „pierle” vor mai fi auzite in emisiune, dar Rodica a ales sigur un monent foarte prost pentru toti cei de la PL. Putea posta orice alt fragment, numai nu acesta, care se invirte toata saptamina aceasta la PRO tv. Oare Mihai nu a vazut aceste „cadre” ?
  Eu in locul lui deja as fi insistat sa le schimbe cu altele, acceptate de mine sau asi fi interzis in general VIP-era contra familiei Ghimpu: Mihai si Dorin!!!!
  De ce?
  Pentru ca nu asi fi increzut, ca se doreste cu buna credinta o emisiune, care sa ma puna in lumina „buna” in fata alegatorilor, stiind destul de bine cam care au fost VIP-urile la aceasta emisiune :
  Filat , Diacov, Lucinschi……Au fost si altii, dar nu mai tin minte. Sigur, au fost invitate si persoane ireprosabile, dar mai des din concurentii lor politici.
  Ce s-a urmarit / sau poate este un „accident jurnalistic „, pe care M.Ghimpu si echipa nu l-au observat si nu sau autosesizat/ in aceasta intrebare si pe chit de „destept” a fost raspunsul ?
  In viziunea mea raspunsul a fost oribil. Cum poti face o comparatie a unui post de presedinte ales in partid cu „volanul” ?
  „Volanul” – este o chestie personala, te lasi de volan chind doresti si functia de presedinte este votata de congresul partidului si nu este destul sa doresti tu sa fii presedinte!
  Trebuie sa intelegem, ca daca M.Ghimpul nu va fi ales presedinte, va „lepada Volanul” pentru totdeauna?
  Nu va mai fi alaturi de tinarul Lider Dorin? Nu iar mai pasa ce se intimpla cu partidul ? Nu ar mai avea interese nationale si chef de lupta politica pentru aceste interese ?, daca nu mai esti Presedinte?
  Interesant cum vor trata PL-istii acest raspuns si insasi Dorin Chirtoaca.
  Tu ce crezi despre aceasta?
  Poti sa-ti imaginezi pe chit de pregatit pentru o discutie publica este M.Ghimpu?
  Dar omul spune anume ce crede si…. cuvintul a fost primul…..
  Cam la fel este si in maniera de a discuta cu oamenii: „daca nu esti intru totul de acord cu mine – nu poti fi alaturi de mine „.
  Si…..esti trecut in „oala” KGB-istilor si comunistilor sau in cel mai bun caz….”cu acesta nu va mai colabora”.
  Se sineucide politic si cam asa a invatat si membrii Partidului Liberal .
  Personal cunosc mai multi membri de diferite virste din PL si ma „minunezi”: parca sunt „zombati” cu mesajele unchiului Misha. Daca nu schimba macazul spre o mai buna colaborare cu partidele liberale,in special cu PNL si Vitalia Pavlicenco, nu v-or obtine nici cele 18% , pe care PL le-a obtinut in alegerile locale din 2007.
  Imi justific presupunerea prin caderea ratingului lor in general dupa „reusita ” de la CMC, de la admiterea obrazniciei lui Musuc, care de fapt submineaza activitatea primarului cu tot felul de actiuni urite si proiecte populiste votate de comunisti, dar irealizabile precum hotarirea /fara acoperire financiara/ de a achita compensatii populatiei-alegatorilor pentru agentul termic.
  Mare treaba, primarul critica CMC-ul pentru aceasta Hotarire in timp ce alegatorul deja bate din palme, ca va primi bani in perioada de iarna.
  Geaba, omul il sustine pe cel de zice ca ii va da compensatii, nu pe cel, care curajos lamureste de ce nu poate sa-i dea! Ai vazut ce pocitanii bine scolite de KGB sunt la CMC ?
  Cum sa te discurci fara o echipa de ghinditori de strategii, care ar veni cu tactici de comportament politic, care ar gestiona perfect situatia de criza , care s-a observat cu ochiul liber de la bun inceput!
  Vai de capul lor, daca nu vor intelege ca le fuge pamintul de sub picioare si ca factorul Pavlicenco si altii ca D-ei din alte partide liberale, pe care deocamdata le respinge cu Vehementa, adunindu-se cu fortele lor ar instala un BASTION in Capitala de nerasturnat!!!! Pacat ca nu se intelege un lucru atit de simplu.Se tem , ca va trebui sa imparta puterea cu altii! Dar sa pierzi de unul singur /PL/ puterea cu greu acaparata de toti impreuna , nu este condamnabil?
  Si in acest caz sa intrebe Lucia Culev pe pagina ziarului, care sa declarat fara de partid, chind a fost numita in functie de viceprimar si nu s-a descurcat…”de ce trebuia sa se mai creeze partide liberale, daca este PL-ul ?”
  Eu asi raspunde: „Daca in PL nu mai are loc nimeni din cei, care nu-i plac unchiului Misha , care is lae.., is balae… Daca ei declara , ca nu v-or colabora cu nimeni….Cine poate accepta asa ceva? Miroase a uzurpare, a dictatura, lipsa de diplomatie politica si absenta cu desavirsire in relatiile publice”.
  Jay, poate cineva reactioneaza la apelul tau si reusesti sa discuti cu acesti lideri liberali . E pacat ca din ecuatia politica poate ramine pe dinafara si Dorin…Totusi poate avea un viitor in politica Basarabeana de bataie lunga. In fond nu prea vad acolo persoane , care pot fi sau neaparat trebuie recuperate. Nu au nici pe departe persoane marcante sau macar bine pregatite profesional. Nu am auzit . In cazul care gresesc, rog sa-mi spuna cineva sa ma lumineze si pe mine, poate nu sunt destul de bine informat. Politica la nivel de tara nu faci cu oricine, numai pentru faptul , ca sunt Baieti buni.
  Poate la nivel local….da. Publicul este altul.
  Noapte buna Jay.

 42. Vertical, zi-mi si mie te rog in ce zi si la ce ora va fi emisiunea. O sa rog un prieten, daca nu va putea el, poate ma ajuti tu.

  Limbajul folosit de Ghimpu lasa de dorit. In fine, se poate interpreta in doua feluri: anume ca intrebarea pusa nu-si are locul, din momente ce de facto ar fi lider Dorin, dar tot el se contrazice cind spune ca „volanul” il va lasa cind va fi sa fie, definitiv. Destul de ambigua toata fraza, si nu prea inteleg Dorin ce mai minuieste, schimbatorul de viteze? 🙂 O sa ma lamuresc cind o sa privesc emisiunea.

  Evident ca Ghimpu ii face un deserviciu lui Dorin cu asemenea declaratii. Daca era om intelept, ar fi inteles ca primarul este adevaratul lider ar partidului, care atrage simpatizantii actuali. In locul sau eu m-as fi retras de mult, si as fi ales sa ii mai dau cite un sfat, din cind in cind, nimic mai mult.

  Asa cum am zis si in mesajele anterioare, si eu vad ca singura solutie o alianta PL – PNL. Numai ca, nu stiu cum sa gasim o posibilitate de a o trece in fapte. Eu de aceea propusesem demersul meu de mai sus, pentru ca ma gindeam ca noi, cei din public, am putea cumva sa ne implicam.

  Vezi tu, asemenea actiuni populiste avem si noi in Romania, cu partide ca PSD care maresc in prag de alegeri salarii la toata lumea. Nu ca nu am avea nevoie, dar e evident ca o fac doar din demagogie. Cum se vad la putere, cum uita de grija fata de omul de rind. Sper ca aici romanii sa nu aiba mintea scurta. Eu unul stiu ce am de facut, si nu ma mai las pacalit asa usor.

  Si eu inca astept un PL-ist de buna credinta, sa iau legatura si sa stabilim niste actiuni comune. Sper sa apara pina la urma, sa vedem ce putem face. Cind oamenii politici se cearta, eu cred ca e nevoie de interventia maselor.

 43. Pentru Jay
  Jay, am uitat ca PRO tv posteaza pe site-ul lor http://www.PROtv.md toate emisiunile „VIP-magazin”, precum si alte emisiuni, stiri….
  Intra si vezi daca reusesti, daca nu …imi scrii. Sunt sigur ca poti accesa acest site-u.
  Sper sa fie si aceste cadre ca si reclama a emisiunii.Acusica verific.

 44. Jay, te uiti pe http://www.protv.md si ajungi la emisiuni, gasesti VIP-magazin si te uiti la emisiunea cu familia Tanase din 26.09.008. Este o personalitate cu adevarat.
  Acolo vei gasi si VIP-cu Ghimpul , care va fi postat , cred , imediat dupa emisiune.

 45. Pentru Jau
  Te mai uiti pe http://WWW.jurnaltv.md . Vezi „Guvernul din umbra”, „stiri” , „Divertisment” si poti sa alegi din toate care iti place. Sunt si clipuri video. La „Divertisment” te uiti la ” povesti fara masti ” varianta a doua/rindul doi/.
  poate ca ai si „navigat” mai devreme.Nu este cel mai bun ca si calitate, dar oricum careva realitate o prind si ei.

 46. Vertical, multumesc pentru adrese. De jurnal.tv stiam, sint multe emisiuni interesante acolo. Si am privit pe protv emisiunea cu d-l Tanase, cred ca nu era toata, numai 3-4 minute. Mi-a placut cum vorbeste. Zi-mi si mie daca stii cind va fi Ghimpu, in ce zi e programata emisiunea, mi-e curios sa-l vad pe acest om, ca multe se zice despre el.

 47. pentru Jay
  Jay, emisiunea va fi duminica, 5 octombrie la ora 17-00.
  Aveti posibilitatea sa urmariti emisiunile PROtv Chisinau?
  Mai este necesar sa inscriu emisiunea?

 48. Pentru partinitori

  In sfirsit am reusit sa deschid si eu filmuletul.
  Cum sa accept ce a dorit Chirtoaca sa spuna ipotetic, ca trebuiau sa voteze din fiecare partid 1-2 deputati? Si care este, pina la urma sensul: mai multi sau mai putini au votat un presedinte comunist? Pina la urma ce ar fi fost, dacaprocedau cum isi expune parerea Dorin Chirtoaca? Nu aveam un presedinte comunist?
  Sau existau alte posibilitati de a-l retrage dupa alegerea lui? NU ! Atunci? De ce sa spui public lucruru de neiertat ? Si daca aceste lucruru nu se discuta si nu ne putem expune, Dorin va invata mai repede sa faca politica cu mai putine erori? NU !
  “Si mi-ar placea sa stiu cu cine din “occidentali” a discutat personal Filat sau a participat neaparat personal in cadrul politic?
  Procedeaza ca si Iosca/ nu pot pronunta litera „R”/, precum ca iar fi spus sa Basescu sa voteze pentru Voronin. Basescu a negat aceasta.Asa a spus si de Saacasvili. Deacea l-a sustinut „cu minile si cu picioarele” in momente de grele cumpene la nivel de tara pe Saacasvili?
  Dorin sa invete si sa nu admita elementar erori grave. Si atunci noi ne vom bucura.
  PL nici cum nu trebuia sa se implice in atare discutii.
  Mesajul Domniei sale urma sa fie urmatorul: ” Nu trebuia votat un presedinte cominist.

 49. Vertical, cred ca deja e tarziu sa te mai anunt..e deja ora 6 cind iti scriu 🙁 o sa incerc sa intru pe site, sa verific. Din pacate nu prind Pro TV Chisinau.

  Tu ai punctat acelasi lucru ca si mine: Dorin trebuia sa spuna clar: NU comunisti. A gresit, dar e la inceput de cariera. Se va corecta pe parcurs..unori cind incerci sa faci un discurs care vrea sa para echidistant, diplomatic, mai faci si greseli. E normal. Sper sa fie mai atent pe viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *