Filat-Chirtoaca despre 4 aprilie 2005. Si… la Publika TV

Pentru ca unii cetateni ai nostri au tinere de minte mai scurta si isi reridica „idolii” pe postamente pe care nu le merita, am hotarit – si raspunzind celor care ne invinuiesc de „speculari” – sa va oferim ocazia sa „resavurati”  „asumarea” votului criminal pentru Vladimir Voronin-Presedinte al R.Moldova, ce a prelungit agonia comunista pe inca patru ani, de catre tinarul „politician” Filat, precum si disponibilitatea de a vota, ce rezulta din „invatarea noastra cum trebuia sa votam pe 4 aprilie 2005”, a  junelui Chirtoaca.

Eu, pe 4 aprilie 2005, am lipsit din Parlament. Am plecat in acea dimineata in Romania. VP

Loading Facebook Comments ...

155 Comments

Add a Comment
 1. Pt Ana

  A re-ridica nu e cea mai mare problema, „simata” doamna, cum ati scris…” Stiu foarte bine romana, spre deosebire de multi romani care vin aici si se molipsesc de „neaosismele”, mai bine zis, calchierile din rusa. Nu „romana lor”, ci romana noastra.

  Va eclipseaza ura, va eclipseaza, slabi mai sinteti, nici nu stiti de ce sa va mai agatati… Asa sint unele femei mai limitate din Basarabia…

  Da, sunt mai principiala dupa alegeri, cind am vazut cite cozi de topor sint.

  Nu m-a jignit nimeni, ma jignesc lepadaturile care intra pe blog incaltate in cizme murdare. Pe noi multi au vrut sa ne voteze, dar au tot fost cu gindul la Bau-Baul comunist si cu frica de el se vor duce in prapastie.

  Daca la Balti s-a gasit ca au furat de la PNL 66 de voturi, nu e clar ca asa s-a facut peste tot?

  Noi sintem mindri ca sint peste 11 mii de oameni care sint de o mie de ori mai morali decit voi toti, care tineti tinerii in izolatorul verde prorusesc. Si nu aveti curajul sa va recunoasteti ca sunteti lasi si fricosi, ascunzindu-va dupa autoinselarea ca sinteti „pragmatici”, ceea ce noi numim simplu – „mancurti:, antiromani. Dar aveti dreptul sa faceti ce vreti, chiar daca inca nu ati crescut pina a va recunoaste, in forul vostru interior, ca mereu gresiti.

  Pt noi PLDM nu e partid liberal – este un partid prorusesc, incercind sa va amageasca precum ca e national. Nu este, cum nu e nici PL, care e national doar pt voturi. In spatele PL si PLDM sta Lucinschi. PLDM este, in cel mai bun caz, ca PCRM, dar poate si mai flamind de autoritarism, ca o boala a slabilor, a bolnavilor de suflet si a imoralilor. PLDM este un partid imoral.

  Va sugerez sa mergeti pe bloguri elevate. Nimeni nu va trage de mineca pe aici. De ce intrati? Va spun eu: pentru ca sinteti rea la suflet si intrati sa va varsati ciuda pe viata. intrati la Ghimpu si Filat si cintati-le ditirambi, eu pe acolo nu intru, nu ma intereseaza minciunile lor si ditirambii vostri.

  Mai intrati pe Internet si vedeti ca lumea foloseste „a reridica”.

 2. As fi dorit sa ma adresez cu „Draga Doamna”, dar este atat de straina Dvs….
  1. Ma atrage mai putin Internetul, nu-l folosesc pentru a invata, oamenii destepti recomanda cu acest scop cartile. Si DEX-ul. Apropo, acolo nu exista un „a re-ridica”. Dar daca zic asa filologii, oare face sa ne mai miram ca vorbim asa?
  2. Daca afirmati ca cunoasteti bine romana, vorbiti si scrieti corect. Ati fi un exemplu bun si nu vad nimic rau sa se invete si ceilalti.
  3. Nu va axati in atacurile Dvs pe greselile mecanice, caci Dvs aveti din astea cu sutele si daca ati observat, nu v-am facut trimitere la ele. Era vorba de principii si greseli de fond.
  3. Da, de acord cu Dvs – daca in Balti cu atata populatie vi s-au furat TOCMAI 66 voturi, pai in Bumbata nici nu pun la indoiala faptul ca v-au furat cu miile.
  4. Nu cred ca ii sta bine unei femei serioase care pretinde ca este politician sa se arunce cu epitete de genul „asa sunt unele femei mai limitate din Basarabia”. Pe aceste femei limitate se mai tine tara asta. Si daca sunt, nu ele sunt vinovate, ci voi, politicienii nostri ne-limitati. Aceste femei lucreaza dealurile, va hranesc, va coc piinea, aceste femei nasc copii, lucreaza cine stie pe unde sa ajute familia etc etc. Si nu merita sa le considerati Dvs niste „limitate”. Daca ma considerati pe mine o limitata, si numai ca am indraznit sa va scriu ce v-am scris, aveti curajul sa o spuneti, nu jigniti si alte femei.
  5. Si mai lasati-i pe Chirtoaca si Filat in pace si uitati-va, Stimata Doamna, sub nasul Dvs si recunoasteti pe cine aveti in spate. Ca exact asa ani intregi a prostit lumea un alt politician, de a ajuns acum aruncat si stim noi cine a stat in spatele Dumnealui.
  6. Da, e greu sa existi fara tribuna, e greu sa fii un om simplu. Puterea a naucit multa lume… Lenute Burghila si Paveli Turcu avem suficienti, care se plac si nu-i intereseaza daca mai plac si altora. Nu vad nicio diferenta intre Dvs si ei.
  7. Nu am venit la Dvs acasa fara invitatie, asa ca nu-mi cititi morala ca am intrat pe blog. Daca l-ati facut public, educati-Va cultura de a intretine niste dialoguri, sau de a trece peste cele ce nu Va plac, dar nu de a scuipa ura in stanga si dreapta, ca chiar arata a o mahala ieftina.
  8. Tacticile KGB-ste mereu au constat din a infiltra oamenii sai in randul celor de treaba. De obicei prin anii ’90 astea erau cei mai mari patrioti, rupand camasa de pe ei (cunoastem noi cativa). Nu exclud ca si Dumneata tot din aceeasi brigada faci parte. Fiindca cu mai mare ura te arunci pe ai nostri, decat pe comunisti! Bravo! Tine-o asa si inainte.
  9. Si in general, as vrea sa ma luminati daca se poate, cine (desigur cu exceptia DVs) merita sa ajunga in Parlament? Nimeni. Avem un singur super-partid (PNL) in tara asta, si noi, prostii, nici nu ne dam seama de intunecati ce suntem despre asta.
  10. Si daca mi-ati sugerat cate ceva, permiteti-mi si mie sa va sugerez – nu va enervati aiurea. Nu am nicio ciuda. Ma amuzez din suflet pe blogul Dvs.
  11. Succese mari in continuare!!!!!!!!

 3. pt Ana

  Nu am nevoie de „Draga Doamna”, pentru ca nu-mi sunteti draga. Mie are cine sa imi spuna „draga”, nu trebuie sa imi spuna orice risuri. Am mai citit o postare si mai nu am lesinat – cine ma invata pe mine limba – cea care spune „necatind”? M-am crucit!… Se spune corect „in ciuda”, „in pofida”, „desi”, „cu toate ca”.. . Invatati limba, moralistelor…

  Eu, in general, nu ma adresez cumva. Scriu „Pt cutare” si postez in continuare textul. Nu va cunosc si nu ma intereseaza decit un comportament civilizat, pe care nu-l demonstrati.

  A „re-ridica” nu e greseala, este un cuvint format ad-hoc pentru a se scrie repede si a se omite „a se ridica din nou”. Eu am slabiciuni pentru scrierea rapida.

  Eu vorbesc si scriu foarte corect. Dar stiati care e problema? Va spun. Cei care nu stiu cum e corect, cred ca cel care scrie corect scrie gresit. Un exemplu: Este corecta si e scrisa, si in anexele la buletinul de identitate, de exemplu, adresa mea – str. Florica Nita nr.7, bl.1, apt.54. Romanii scriu si sc.3, etaj 6. Stiu pt ca am facut in R.Moldova primele abonamente de circulatie, primele etichete pentru fabrica (Odema, de la Tiraspol), carnetul de student, foaia matricola a studentului (nu matricola).

  Ii dai cuiva sa iti faca o carte de vizita si cei care cred ca eu NU SCRIU CORECT, imi redacteaza str. Florica Nita 7/1, apt.54. Sau numerele de telefon – e corect cu punct intre numere sau nimic, la noi se pune in maniera rusa – cu linioara. Si cazuri de astea sint multe.

  Ironia cu „Bumbata” vine de la femei „limitate”, carora – de invidie si de rautate – li se pune o perdea pe ochi. Faceti parte dintre ele.

  Noi avem toate motivele sa ne mindrim cu oamenii care au votat pentru Unirea cu Romania, pt PNL, dar a fost o cirdasie clara. Cit s-a furat – nu stim, e posibil si cu miile, de la Bumbata sau din alte parti. Nu se va sti poate niciodata, dar s-a furat si vom trimbita mereu asta, spre rusinea falsilor democrati si – de comunisti nu mai spun.

  Nu ma pretind femeie serioasa si nici politician, ce crede lumea – ca sint serioasa si politician -, asta e altceva. Sint o femeie simpla si foarte comunicabila, foarte corecta si saritoare la nevoie. Dar, din pacate, am intilnit si mai intilnesc “femei limitate in Basarabia”. De ce? Din misoginismul barbatilor, care le lasa un canal ingust pentru promovare si femeile, care nu incap prin acest canal flancat de barbati, le-ar minca pe celelalte, care reusesc sa se smulga din izolarea creata de barbati. Deci nu avem solidaritatea feminina.

  Exemplu – musecarea cazului cu a „re-ridica”, pentru ca de altceva nu aveti de ce va agata. Repet – am fost redactor-sef la Mesagerul, unde trebuiau sa incapa textele si, acum mi-am amintit, de acolo mi se trage compactizarea cuvintelor, ca sa fie numarul necesar de litere. Acum – de ce va comportati asa? Pentru ca sunteti rea la suflet, la caracter. Cel putin, asa cred in acest moment.

  Eu nu stau pe spinarea nicunor femei. Eu am lucrat mereu si mi-am cistigat cinstit munca. Cind nu mi-a ajuns – am luat d ela fiica-mea, care e in Europa. Mereu am impartit ce am cu rudele.

  Iar tara se tine pe femei dintr-un motiv foarte clar – ele, din cauza ca sunt limitate – obiectiv sau subiectiv -, voteaza, din primitivism, „barbatii politici”, „frumosi si semeti”, care lasa tara pe umerii femelor. Iar ei o fura de sus pina jos – toti idolii pe care i-ati invocat aici.

  De ce votati barbatii care au facut ca cel de-al doilea stat romanesc sa fie cel mai sarac? Pentru ca o mare parte din femei sint prostite – nu proaste, ci prostite – de barbatii smecheri. Drept ca unele se considera mai „elevate”, mai aproape de barbatii care stau cu mina pe pirghia treucii bugetare si, desigur, isi iubesc „mai altfel’ patronii care impart bani curati sau murdari. Aceste lucruri le-am spus si in Romania, la o conferinta a femeilor unui partid, cind liderul era chiar prim-ministru. Barbatilor le place la partid sa aiba in buzunar cite o organizatie de femei. Noi la PNL nu avem si nu cream – la noi femeile sint absolut egale cu barbatii – si la munca, si la promovare. Luati listele noastre de fiece data si va veti convinge.

  Eu am lucrat si la deal – si ca eleva, si mai tirziu, ca studenta, si la casuta mea de vacanta, la cea a nepoatelor. Si sotul meu – la fel. Dar, asa s-a intimplat ca si parintii si bunicii, cu scoala romaneasca, au fost invatatori, dar au avut si pamint, si iaz si de toate, am rude deportate, nasii parintilor, sora cea mica a bunicii paterne, dar, deportati fiind, au facut sobe prin Siberia si s-au intors acasa, unde tot gospodari au ramas.

  Eu am crescut fara tata, care a fost omorit cu patru luni inainte de nasterea mea si mama nu s-a recasatorit, nu am avut o laba protectoare, am facut totul mereu singura, batind si cuie, reparind totul pe acasa ca pilon al familiei. Nici sotul meu nu a avut „laba paroasa”, ca i-a murit tatal, cind el era in clasa a sasea si cinci frati dupa el, ultima – in burta, ca si mama cu mine. Si ambii am sustinut tezele de doctori in stiinte – la fara frecventa ne-am luat doctoratul, adica nu am stat pe spinarea femeilor care tin dealurile. Am lucrat si ne-am luat salariu, iar serile, noptile si simbetele-duminicile ne faceam tezele sau traduceam in/din franceza/spaniola, ca sa ne cistigam existenta, dupa ce altii nu respectau termenele de predare a manuscriselor. Mai mult – am facut bani si dactilografiind cu 36 de kopeici pagina in citeva limbi, ca sa fac 5 ruble pe zi sa ii las mamei, care tinea familia mea din trei persoane si familia surorii cu trei copii, ramasa fara sot, noi crescindu-i si pe acei copii.

  Asa ca nu va apucati sa judecati cind nu stiti. pentru ca pe mine ma cunoasteti asa… Eu nu va cunosc si e nevoie de multa noblete a sufletului, pe care o femeie, care se pretinde culta, trebuie sa o aiba, dar nu o aveti, ca sa nu improscati cu impresii gresite sau cu insinuari cind nu stiti, de fapt, nimic despre om, facind asta doar ca sa le placeti idolilor sau patronilor politici.

  Deci – repet – consider „limitate” persoane care se pretind culte, dar, de fapt, sunt niste tzoape ordinare. Eu nu pot considera personal pe cineva limitat/a, pentru ca nu cunosc omul, eu vorbesc cu un tip de caracter care se face cunoscut prin ce scrie, prin ce emana din ceea ce scrie. Eu scriu aici si discut despre fenomene din societate si asta e sensul si jocul blogului, ca daca ar fi sa am o reglare de conturi cu cineva, trebuie sa il cunosc personal, ca identitate, si sa o fac nu pe blog.

  Am persoane care mi-au devenit prieteni de pe blog. Va fac un test – descoperiti-va identitatea, veniti sa discutam si va asigur ca o sa va fie rusine pentru rautatea cu care ati intrat pe blog. Sa vad – aveti curaj sau il aveti numai muscind ca un ciine care sta dincolo de gard…

  De Chirtoaca si Filat nu ma sfatuiti, ca nu am nevoie. Eu am avut mereu parerea mea si o voi spune cit vreau. Nu ma intereseaza ce credeti despre asta, decit in masura sa ii laudati aici cit vreti, dar mie nu va obositi sa imi dati sfaturi, ca nu le urmez decit atunci cind sint convinsa de ceva foarte ferm si sigur. Nu va pierdeti timpul cu a-mi da in obraz sau a-mi sugera ce sa cred despre cineva. E dreptul meu si mi-l valorific din plin.

  Nu am pe nimeni si nu am avut niciodata pe nimeni in spate, decit oamenii din partid, pe care i-am adunat si cu care ne impacam bine. Nu am colaborat in viata mea cu nici un serviciu de securitate, daca la asta faceti aluzie. Unirea cu Romania nu a fost ideea mea, ci a lui Mihai Severovan, el a propus-o inca la 5 aprilie 2009, apoi a dnei Alexandra Can, a dlui Mircea Rusu si a altor colegi.

  Nu promoveaza altii Unirea pentru ca sunt santajabili, au colaborat EI cu securitatea, ca a scris presa, e si aici pe blog despre asta. Pentru ca vor sa mai cistige averi si pentru ca vor sa fure statul. Le este in cot de populatie si de femeile limitate sa nelimitate, ca si barbatii, intre altele, nu sint mai putini limitati decit femeile. Numai ca eu le spun „oameni neevoluati din cauza neinformarii”. Dar celor agresivi si primitivi, care incearca sa ma ofenseze, le spun ca sint limitati la creier. Orice poti spune, dar cu tact, daca o faci obraznic, la fel iti voi raspunde.

  Mie nu-mi este greu sa fiu si chiar sunt om simplu. Dorinta mea e sa cedez functia de presedinte al PNL unui tinar curajos. Eu am trecut anul acesta prin mri greutati – somer fiind nu e usor sa tii un partid. Dar exact in acest an ne-am consolidat si sint bucuroasa ca voi trece in partid pe alta pozitie in faza cind am consolidat partidul. Si l-am consolidat prin perseverenta si tenacitate, cee ce ma caracterizeaza, de alte calitati sau neajunsuri nu vorbesc.

  Nu am nimic in comun cu Lenuta Burghila sau Pavel Turcu, fiecare e cu a lui, dar ei sunt expresia caracterelor si tipajelor moldovenesti. Una a folosit din plin bani publici sub comunisti si se crede acum ceva, iar altul este expresia protestului impotriva castei de hoti din Moldova, care pot promova pe oricine oriunde, avind multi bani murdari.

  Ba ati venit pe blogul meu neinvitata si v-ati purtat urit intrind in casa cuiva. Aici e casa mea si ii primesc pe toti, dar: „dupa buna ziua – si raspunsul”. Mai cititi o data postarea de intrare si analizati-o prin prisma psihanalizei – poate gasiti ceva ce va sugereaza ca aveti niste frustrari. Eu le-am vazut. Daca nu le vedeti, va spun eu buba: va e ciuda pe viata pe care o aveti, dar nu aveti un debuseu. Blogul meu nu e cos de gunoi.

  Le citesc la toti morala pe blog. Sint oameni de tot felul. Si eu imi consum Internetul, adica banii, timpul, nervii, sanatatea ca sa raspund. Respectati aceste lucruri si spuneti-va pozitiile civilizat, exprimati-va nedumeririrle si puneti intrebari. Cind veti invata sa faceti asta, atunci va veti deosebi de obraznicaturile care tot intra aici sa verse venin. Eu ii rabd, ca sint tare. Insa ei ramin obraznicaturi. Nu va asemanati cu ei…

  Veti intra pe blog printr-un comportament civilizat, veti primi raspuns la fel. Pina acum am raspuns civilizat chiar si obraznicaturilor. Acum, cind am vazut ca ele se indesesc, am decis sa imi schimb tactica si sa arata ca si eu pot fi ca ei si, de cele mai multe ori, cei buni pierd pentru ca nu pot raspunde pe masura, cu metodele prin care actioneaza cei rai. Acum preiau metodele obraznicilor. Vreau sa vad – e mai bine sau e mai rau? Se va obisnui lumea sa fie civilizata sau ramine cu toate frustrarile personale, varsate celor care tin usa deschisa a casei lor primitoare.

  Deocamdata lumea e cum e si raspunsul pt mine e negativ. Dar mai sper…

  E bine ca iata cunoasteti „tacticile KGB-ste”. Eu nu le cunosc si sunt unicul deputat, care am cerut sa fie facute public totul ce au la SIS legat de numele meu. Am primit ca nu au nimic. Si nu au de unde avea, pt ca nu am fost persoana importanta pe timpul sovietic. Nici dupa, am fost deputat de rind si, de patru ani, iata ma chinui ca presedinte PNL. Cum spunea cineva, o persoana publica: dna Pavlicenco, eu am inteles ca sunteti o persoana nesantajabila. Daca aveati ceva ce sa va compromita, erati in Parlament…

  Nu am fost printre patriotii din anii ’90, nu am rupt camasa de pe mine. Nu fac parte din nici o brigada. Nu am fost niciodata in PPCD i mereu i-am criticat.

  Si am luptat contra comunistilor cind Filat al dvs. il vota, iar Chirtoaca ne invata cum sa il votam. Eu am luptat contra comunistilor cind erau la putere, nu cind au ajuns in Opozitie. Eu am dosar contra lui Voronin la CEDO si am pus de trei ori in Parlament problema impeachmentului, nimeni dintre idolii dumitale nu au sustinut, cum nu au sustinut iesirea RM din CSI, nu au sustinut formarea unei comisii sa analizeze legalitatea averii lui Voronin si o comisie sa analizeze sanatatea sa mintala. De ce oare?

  Si nu ma tutuiti, ca nu am pascut oile impreuna. Ramine, totusi, sa vad – aveti curajul sa iesiti din anonimat? Tel. meu este 069119118. Vreau sa vad femei „nelimitate”, femei curajoase nu doar sub protectia anonimatului.

  Daca nimeni nu merita sa ajunga in Parlament, nu votati. Eu am facut 500 de interpelari, mai mult decit toti deputatii impreiuna in 2005-2009, sint pe site-ul http://www.pnl.md. Lasati super-partidul PNL, il vor vota oameni demni, nu lepadaturi antiunioniste. dar lasam sansa la toti sa redevina romani adevarati, nu oportunisti. ca viitorul sa se implineasca, prezentul trebuie sa faca – asta e si cu PNL, si cu Unirea.

 4. Mi-am promis sa nu va raspund. Dar as vrea sa Va ofer ocazia sa Va vedeti si dintr-o parte. Daca nu Dvs, macar altii sa deschida ochii. Ce as mai putea sa adaug la cele de mai jos (sunt din raspunsul Dvs adresat mie).
  „…nu trebuie sa imi spuna orice risuri…”
  „…nu ma intereseaza…”
  „… femei “limitate”…”
  „…ele, din cauza ca sunt limitate…”
  „…o mare parte din femei sint prostite…”
  „… tzoape ordinare..”
  „…ca un ciine…”
  „…nu ma intereseaza ce credeti despre asta…”
  „… barbatii, intre altele, nu sint mai putini limitati decit femeile…”
  „…oameni neevoluati..”
  „…limitati la creier…”
  „…nu am pascut oile impreuna…”
  „… lepadaturi antiunioniste…”
  No comment, Dna Pavlicenco.
  Daca as fi medic, as spune ca este vorba de un diagnostic, dar nu risc sa ma dau cu parerea. Chiar si daca sunt oameni care nu sunt de acord cu parerea Dvs, aceasta nu Va da nici un drept sa Va comportati in felul in care o faceti. Chiar daca cineva indrazneste sa-si scrie parerea, ati putea s-o tratati altfel. Sunt curajoasa, stati linistita, si nici nu sunt in spatele unui barbat care se infrupta din treuca statului. Si nici nu sunt simpatizanta PLDM. Si sunt romanca din indepartatul an 1994 cand se primea cetatenia doar din „interese” patriotice si nu de „integrare europeana”. Insa nu suport patriotii falsi si pe cei ce bat intr-ai sai atunci cand este in cine bate. Asa ne-au invatat sovieticii. Scuzati, dar nu doresc sa vorbesc cu Dvs nu ca mi-ar fi frica, ci pentru ca nu are rost sa discuti cu cineva care se aude doar pe sine, se iubeste doar pe sine, se lauda doar pe sine, se vede doar pe sine, este ideal, este sfant, este super, si a.m.d.
  Plecaciunile mele si adio.

 5. Pt Ana

  Cu totii sunteti persoane anonime si slabe. La medic trebuie sa mergeti voi, poate va linisteste sufletul zbuciumat si mintea desarta, plina de aiureli, in care nu exista nici un argument serios. Risuri, ca pe gospodari i-au deportat rusii in Siberia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *