PNL îi compătimeşte pe rataţii politicii moldoveneşti

Declaraţia Partidului Naţional Liberal

Pe 9 noiembrie 2010 s-au împlinit 21 de ani de la căderea Zidului Berlinului şi începutul reunificării celor două Germanii. PNL este convins că ceea ce, în istorie a fost separat cu forţa, se va reunifica, iar ceea ce a fost unit cu forţa, se va resepara.

Partidul Naţional Liberal a adoptat, pe 17 aprilie 2010, în şedinţa Delegaţiei Politice Naţionale, Mesajul politic şi electoral al Unirii cu România. PNL l-a promovat ferm în cadrul Referendumului privind alegerea prin vot direct a şefului statului. PNL promovează acest Mesaj în campania electorală pentru alegeri parlamentare anticipate şi constată că, datorită curajului său, a reuşit să-şi amplifice şi să-şi consolideze structurile printr-un număr tot mai mare de adepţi şi simpatizanţi ce îşi doresc unificarea celor două state româneşti.

Unioniştii vin sub drapelul PNL, care are fermitatea să spună că demagogia proeuropeană, promovată în egală măsură de comunişti şi de democraţi, nu va conduce spre reformarea societăţii, iar anul de guvernare postcomunistă a demonstrat că nici partea liberală a clasei politice nu a avut voinţa necesară să înceapă demolarea sistemului construit de comunişti. Nu au fost condamnate crimele comunismului, nu au fost pedepsiţi vinovaţii de maltratarea tinerilor în legătură cu evenimentele de la 7 şi 8 aprilie, nu au fost retrase trupele ruseşti de pe teritoriul R.Moldova, ce a rămas în zona influenţei ruse.

Nealegerea instituţiilor principale ale statului, dupa două scrutine, dezamăgirea provocată populaţiei de prestaţia duplicitară a Alianţei pentru Integrare Europeană, rezultatele referendumului, ce a demonstrat apatia provocată de democraţi, a creat nelinişti în rîndul AIE şi al sateliţilor acesteia, de aceea, neavînd mesaj şi poziţie fermă anticomunistă, unii concurenţi electorali şi-au îndreptat loviturile spre PNL.

Aceasta se explică prin faptul că PNL are un mesaj distinct, de Unire cu România, în raport cu mesajele spălăcite şi necredibile ale guvernanţilor, ale Opoziţiei comuniste şi ale unor formaţiuni marginale total derutate, pentru că nu au locomotivă, slogan, nu au, în general, ofertă electorală înţeleasă.

PNL, care nu a atacat componentele AIE, alte partide democratice, se pomeneşte atacat de către autorii unor sondaje cumpărate de unele formaţiuni disperate şi de către comunişti.

PNL a cîştigat dreptul de a vorbi de Unirea cu România în instanţele de judecată naţionale, care au emis hotărîri în baza legislaţiei CEDO pe dosarul contra CEC şi PCRM, ce au interzis spotul electoral unionist al formaţiunii. Este un precedent juridic în Republica Moldova, unde comuniştii au încercat mereu să manipuleze oamenii cu noţiunile statalitate, suveranitate, independenţă, integritate, neutralitate, moldovenism – care sunt produse ale politicilor bolşevice şi comuniste, ce nu i-au făcut fericiţi pe moldovenii de orice naţionalitate.

Politicienii rataţi, gen Untilă şi Stepaniuc, ar trebui să îşi mai schimbe profesiunile şi să îşi analizeze activitatea dăunătoare, pentru a nu prejudicia, în continuare, politica moldovenească, lăsînd lucrurile să se deruleze firesc în cel de-al doilea stat românesc, fără implicarea lor.

PNL este conştient că oponenţii săi electorali sunt capabili să pună la cale şi alte acte de ticăloşie contra formaţiunii noastre, doar că aceste acţiuni nu vor face decît să crească sprijinul pentru PNL şi să adune cît mai mulţi români adevăraţi în jurul Partidului Naţional Liberal. Noi le dorim, şi în aceasta, succes oponenţilor electorali, deranjaţi de Mesajul unionist al PNL.

Chişinău, 9 noiembrie 2010

Loading Facebook Comments ...

59 Comments

Add a Comment
 1. Pentru Nicolae:Dar ce îi încurcă pe „toţi” să se includăactiv în lupta pentru Unire?Dumneata atacînd-o pe d-na Vitalia,faci ceva pentru unire,sau pentru duşmanii unirii,dacă cumva însuţi nueşti unuul din ei?

 2. Pentru Patriciu: omul se judeca dupa fapte. O cunosc din 1992 pe „mandra” doamna, ii cunosc „aportul” la palavrageala! In privinta mea – fii pe pace: am fost, sunt si voi fi UNIONIST. Sunt profesor si educ copiii in stilul asta: sa fie destepti, competenti si sa poate depasi dusmanii!
  ca se te convingi, ca unirea „tipata” e daunatoare – viziteaza site-ul AVA.md. Fii atent – acolo e mare mizerie! Iata cu cine trebuie sa se lupte Pavlicenco, nu cu Ghimpu! Convingete si tu!

 3. In Moldova sa produs o mica Revolutie. In sfarsit, un partid, care a declarat fara echivoc : „Reunirea cu Romania!”. Altceva nici nu merita sa fie scris in program pentru ca R. Moldova este o structura artificiala, care nu are nici o sansa de supravietuire.

  Atata vreme cit politicienii se vor juca de-a tara suverana si independenta, atata vreme va fi saracie in Basarabia si basarabeni pe toate drumurile de pe toate continentele.

  In conjunctura actuala programul PNL este o actiune a la kamikadze -dovada ca PNL tine mai mult la viitorul Tarii decat la fotoliile din Parlament.

  Chiar daca vor fi numai 2 voturi pentru acest Partid – gheata e sparta. Fisura va creste pana vor cade de pe noi aceste lanturi, inventate de neoimperializmul rus si care se numesc R. Moldova.

 4. LUI NICOLAE ( poate NIKALAI ),

  Esti un UNIONIST de PAE daca insulti grosolan o persoana ca DOAMNA VITALIA care isi dedica viata pentru UNIREA cu ROMANIA.

  ESTI unionist de fatzada , vorbesti de UNIRE ca un LASh, pe ascuns, sa obtii un profit iar cand urli esti STATALIST si sustii teoria limbii MULDU-fufulesti.

  Ce inveti pe copii despre UNIRE ??????????? Care UNIRE ?????????? UNIRE cu cine ??????????? AI complexe de INFERIORITATE fata de CALAII de IERI.

  Nu este vorba de persoana lui Ghimpu, Filatoff, LUPOFF si a celorlalti ci de pozitia lor , nejustificata pana acum, contra PNL-ului, contra DOAMNEI VITALIA. DECI CRUCIADA impotriva KOKO-munismului si a ALIANTEI anti UNIONISTE este pe deplin justificata.

 5. Sa inteleg ca va compatimiti singuri pe voi ?

 6. Pentru CIRESAR,

  Bati apa in piua cu STABILITATEA promisa de KOKO-munisti, un cuvant pentru a insela electoratul, nimeni nu intelege ce vrea sa spuna acest cuvant, si nu obliga KOKO-ii la nimic in fata cetatenilor.

  STABILITATE inseamna IMOBILITAE, sa ramanem unde suntem, saraci suntem, saraci sa ramanem caci avem STABILITATE.

  KOKO-ii trebue sa se pronunte asupra subiectelor majore care framanta societatea basarabeana ::::::::::::: UNIREA cu ROMANIA, UNIUNEA europeeana, libertatile cetatenesti, DICTATURA PROLETARIATULUI pe care KOKO-ii au declarat ca este cea mai perfecta democratie.

 7. pacat ca UNIREA in Moldova „vrea” s-o faca doamna Pavlicenco pentruca daca in fruntea pnl-ului moldovenesc ar fi un alt om , ar merita sa fie votat pnl-ul .. DAR ASA:

  VOTATI PL , VOTATI GHIMPU ! EL , INTRADEVAR, ESTE UNIONIST / dar nu zbeara despre acest lucru ../ pe cand doamna VP ma tem ca e un al doilea Rosca..

 8. NINA GONTA spune:
  11 November 2010, la 01:01

  „pacat ca UNIREA in Moldova “vrea” s-o faca doamna Pavlicenco pentruca daca in fruntea pnl-ului moldovenesc ar fi un alt om , ar merita sa fie votat pnl-ul .. DAR ASA:….”

  Femeie draga, s-o faca oricine, numai s-o faca. Ce te doare, ce te roade ? Poate ai niscaiva limbrici/viermi intr-un loc si nu te lasa in pace?

  Pavlicenco este o femeie curajoasa, spune deschis si clar : Unire !

  De ce idolatrizatul dumitale nu spune ca este unionist ?

  D-ta vezi-ti de golumbii d-tale….

 9. P.u TENOR. Tu faci concluzii numai pe baza unui mesaj si-ti permiti sa ma insulti…Cunosc pe doamna peste 25 ani, din fapte, nu din spuse! Ce face Pavlicenco a facut deja Iurik Ivanovici Roscatu. Tu poti garanta ca ea nu clona lui Rosca? Probabil, si tu vreai numai sa „tipi” Unirea , dar nu intelegi ca rezultatul nu e numai nul, ci negativ! Fii mai echilibrat, ca-ti va fi de folos!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *