PNL îi compătimeşte pe rataţii politicii moldoveneşti

Declaraţia Partidului Naţional Liberal

Pe 9 noiembrie 2010 s-au împlinit 21 de ani de la căderea Zidului Berlinului şi începutul reunificării celor două Germanii. PNL este convins că ceea ce, în istorie a fost separat cu forţa, se va reunifica, iar ceea ce a fost unit cu forţa, se va resepara.

Partidul Naţional Liberal a adoptat, pe 17 aprilie 2010, în şedinţa Delegaţiei Politice Naţionale, Mesajul politic şi electoral al Unirii cu România. PNL l-a promovat ferm în cadrul Referendumului privind alegerea prin vot direct a şefului statului. PNL promovează acest Mesaj în campania electorală pentru alegeri parlamentare anticipate şi constată că, datorită curajului său, a reuşit să-şi amplifice şi să-şi consolideze structurile printr-un număr tot mai mare de adepţi şi simpatizanţi ce îşi doresc unificarea celor două state româneşti.

Unioniştii vin sub drapelul PNL, care are fermitatea să spună că demagogia proeuropeană, promovată în egală măsură de comunişti şi de democraţi, nu va conduce spre reformarea societăţii, iar anul de guvernare postcomunistă a demonstrat că nici partea liberală a clasei politice nu a avut voinţa necesară să înceapă demolarea sistemului construit de comunişti. Nu au fost condamnate crimele comunismului, nu au fost pedepsiţi vinovaţii de maltratarea tinerilor în legătură cu evenimentele de la 7 şi 8 aprilie, nu au fost retrase trupele ruseşti de pe teritoriul R.Moldova, ce a rămas în zona influenţei ruse.

Nealegerea instituţiilor principale ale statului, dupa două scrutine, dezamăgirea provocată populaţiei de prestaţia duplicitară a Alianţei pentru Integrare Europeană, rezultatele referendumului, ce a demonstrat apatia provocată de democraţi, a creat nelinişti în rîndul AIE şi al sateliţilor acesteia, de aceea, neavînd mesaj şi poziţie fermă anticomunistă, unii concurenţi electorali şi-au îndreptat loviturile spre PNL.

Aceasta se explică prin faptul că PNL are un mesaj distinct, de Unire cu România, în raport cu mesajele spălăcite şi necredibile ale guvernanţilor, ale Opoziţiei comuniste şi ale unor formaţiuni marginale total derutate, pentru că nu au locomotivă, slogan, nu au, în general, ofertă electorală înţeleasă.

PNL, care nu a atacat componentele AIE, alte partide democratice, se pomeneşte atacat de către autorii unor sondaje cumpărate de unele formaţiuni disperate şi de către comunişti.

PNL a cîştigat dreptul de a vorbi de Unirea cu România în instanţele de judecată naţionale, care au emis hotărîri în baza legislaţiei CEDO pe dosarul contra CEC şi PCRM, ce au interzis spotul electoral unionist al formaţiunii. Este un precedent juridic în Republica Moldova, unde comuniştii au încercat mereu să manipuleze oamenii cu noţiunile statalitate, suveranitate, independenţă, integritate, neutralitate, moldovenism – care sunt produse ale politicilor bolşevice şi comuniste, ce nu i-au făcut fericiţi pe moldovenii de orice naţionalitate.

Politicienii rataţi, gen Untilă şi Stepaniuc, ar trebui să îşi mai schimbe profesiunile şi să îşi analizeze activitatea dăunătoare, pentru a nu prejudicia, în continuare, politica moldovenească, lăsînd lucrurile să se deruleze firesc în cel de-al doilea stat românesc, fără implicarea lor.

PNL este conştient că oponenţii săi electorali sunt capabili să pună la cale şi alte acte de ticăloşie contra formaţiunii noastre, doar că aceste acţiuni nu vor face decît să crească sprijinul pentru PNL şi să adune cît mai mulţi români adevăraţi în jurul Partidului Naţional Liberal. Noi le dorim, şi în aceasta, succes oponenţilor electorali, deranjaţi de Mesajul unionist al PNL.

Chişinău, 9 noiembrie 2010

Loading Facebook Comments ...

59 Comments

Add a Comment
 1. In permanenta kind il vedeam pe untila in subconstient mi se asocia cu cineva si de multe ori incercam sa inteleg cu cine se asociaza si acum kind i-am vazut pe amindoi alaturi mi s-a luminat, intradevar asta e Stepaniuc, parca sunt de gemeni, atit in „profesionalismul” lor oratoric kit si victime al abortului politicii moldovenesti. Unu-i politist nereusit, altu-i profesor de-aceeasi calitate inferioara. Ce tine de politicieni din ei, m-am pronuntat mai sus.

 2. bobocii, cica, toamna se numara. interesant va fi,cate procente o sa rapitzi de la colhoznicul de ghimpu?!dar inca si alta e interesant, cum o minoritate de extremisti vor sa faca o unire cu asa numita ,de voi, mama, care nu odata a dat cu piciorul in acest copil.u cred ca ia demult a fost privata de dreptul de mama.ia mai mult seamana cu un proxenet, decat ca mama.

 3. pnl mai bine s-ar autocompatimi…

 4. Robin o intrebare:
  De ce nu mergi sa borashti pe blogul lui dodon sau vorona daca il are sau a lui tkaciuk sau a acelor de la grenada si ce secte mai au ei acolo de analfabeti si retradati?

  De ce tot vii aici si bingui aiurelile tale.

 5. Compătimire plăcută Pavlicenco!!!

 6. bogdane, si eu am o intrebare, tu esti avocatul tov. pavliucenko?!
  nu incapi sub acest cer.sau tu acceptzi numai cand pe autori ii lauda altzii, ca alde tine.si manera ta de a comanda, ii perfecte pentru blogurile comunistilor.cu regret , dar si tovarasii tai , ca dodon, pasat imi sterg replicile mele sau le blochiaza.dormi linistit.

 7. Nu am nici o legatura cu nimeni, imi exprim sustinerea pentru aceasta doamna curajoasa care lupta pentru adevar. Asa curaj de care a dat dovada in perioada comunista merita tot respectul, pe kind si Lupu era unul din fruntasii comunistilor si Filat l-a ajutat pe Voronin sa ajunga din nou presedinte si Rosca a facut marea lui fapta eroica de tradarea a intregului neam romanesc din Moldova. Vitalia Pavlicenco lupta cum putea cu sistemul distrugator, nu ca sa vina mucosii de Filat si Lupu si alti MARI „anticomunisti” sa na mai amageasca prin manipulare.
  Mai indoaie batul kitiodata, dar e cinstita si cu demnitate. Dar e unica doamna care da la bot tradatorilor si dusmanilor de neam.

 8. Fara asa forte in parlament ne vom duce cu totul in ripa si ne vom ineca in noroi inca mult timp.

 9. vad ca d-voastra vorbiti de Unirea cu Romania fapt care il doresc si eu intr-o oarecare masura aceea a adevarului istoric. Insa nu inteleg una d-voastra credeti ca elita politica de la Bucuresti doreste acelasi lucru ca si partidul d-voastra ?

 10. Iar apare kaghebista Pavlicenco cu balarii. Tu nu-ti dai seama ca in afara de cititorii blogului (foarte putini) , nu a auzit nimeni de tine?

 11. Pavlicenco, iti mai repet odata COMPĂTIMESTE-TE sănătoasă în continuare. Pavlicenco si nu PNL. PNL este un partid istoric, un partid care nu merita sa fie in mâinile mancurtilor de genul Pavlicencai!!!
  Hai sterge si mesajul acesta, fa-o in stilul tau caracteristic!

 12. Aceasta HAITA KOKO-munista a inceput sa urle la luna si pe aceasta pagina ( NET ) caci nu vrea sa auda de UNIREA cu ROMANIA.

  NU veti descuraja nici PNL-ul, nici pe DOAMNA VITALIA si nici pe sustinatorii PARTIDULUI NATIONAL LIBERAL.

  Cauzele JUSTE au INVINS totdeauna. NU ascultati latraturile aducatoare de moarte ale KOKO-ilor.

 13. DOMNULE GHIMPU,

  DECE manifestati o OSTILITATE EVIDENTA fata de PARTIDUL NATIONAL LIBERAL, fata de DOAMNA VITALIA si fata de toti simpatizantii acestui partid care LUPTA pentru UNIREA BASARABIEI cu ROMANIA ???????????????

  ASTEPTAM cateva argumente .

  PS. Deci cer AZIL POLITIC pe aceasta pagina caci sunt refuzat pe pagina PARTIDULUI LIBERAL al TOVARICI-ului nGHIMPU.

 14. „PNL, care nu a atacat componentele AIE”
  mai n-am plins 🙂

 15. S-au inmultit mercenarii pe blog. Ideea unirii care ia amploare frige la fund pe patronii acestora.

 16. toti vb de PNL istoric dar ce fel de unire vedeti voi cu asa un lider cu capu bolnav cum este pavlicenco. cind spui PNL spui Bratianu, spui Sturdza, spui Duca iar cind auzi de pavlicenco care este o vipera pe linga aceste personalitati nu va ginditi ce fel de unire poate sa faca femeia asta. numai vorbe sa atinga oamenii la suflet si sa fure niste voturi. incercati sa aduceti un presetinde la PNL un om de valoare si in toata capacitatile mintale, nu o femeie frustrata si atunci poate om avea ce vb cu Romania

 17. Pentru cei ce nu au placere de PNL, adica nu au nevoie de adevar !
  Prostii asculta minciunile celor, care-si schimba fetele in fiecare zi, urmarind numai scopul sa duca in eroare populatia. Asa numita elita a stat multi ani in fotoliile statului si a furat tot ce a stat in calea lor, iar „desteptii” i-i ridica in slavi. Bravo voua, va tineti bine de saracie, de care inca multi ani inainte va ve-ti „bucura”, daca nu v-a fi o unire cu Romania si integrarea in Uniunea Europeana. Numai asa personalitate ca Pavlicenco, care vorbeste adevarul peste tot si in fata tuturor, poate sa contribuie la stirpirea mafiei de la putere si lichidarea saraciei. Anarhia in stat a atins apogeul, alta cale de esirea din criza universala, in care se afla tara Moldovei, nu este, decat UNIREA cu ROMANIA !

 18. Scuzati ca nu tine nemijlocit de subiect dar cred ca merita de citit de catre cei care au nostalgii dupa vremurile trecute
  07.11.2010 | 11:45

  7 ноября поневоле вспомнишь совок.

  Сколько надо ума и таланта чтобы создать ТАКОЕ унизительное убожество!

  Помню, вскоре после Олимпиады-80 услыхал в парикмахерской разговор двух баб. Одна объясняла подруге: под Олимпиаду завезли кучу продуктов, а иностранцы-то не приехали, только какое-то дерьмо из Африки и соцстран – вот сейчас, значит, эти оставшиеся продукты и выкинут ! И нам может достаться – только момент не пропусти.

  Итог Великой Революции …

  Мы в «своей» стране – люди второго сорта. Имеем шанс утащить объедки, которые счастливо остались от людей первого сорта, которые к нам не приехали. Не пропусти это «окно в Европу» …

  Очереди от рождения до смерти – за всем. Деление на выездных и невыездных из нашей зоны. Нет жратвы и одежды. Страшные хрущобы и немногим лучшие «брежнебы». На даче нельзя сарай построить без 10 разрешений. «Наши люди в булочную на такси не ездят». Завидовать, бояться «начальства», подлизываться к мяснику на рынке, «доставать» индийский чай, ходить на демонстрации, в общем – гордиться Родиной и своей духовностью. И безнадежное пьянство – как единственный глоток свободы … А, да и высшее ДУХОВНОЕ утешение: я в своей стране ноль без палочки, но – «НАС-дураков все боялись». Еще бы! Одного запаха сортирного боялись …И еще – наша долгостройка-помойка занимала шестую часть суши, жили в ней узбеки и ненавидящие нас прибалты – а сейчас всего-то невыносимо-тесная одна восьмая суши и узбеки бомбят в шахид-такси в Москве …

  Я не о том, КЕМ надо быть, чтобы пускать слюни о утерянном голодном рабстве. Никто ВСЕРЬЕЗ не хочет «назад в СССР». Никто не хочет очередей, дефицита, партсобраний (а копни чуть глубже – коммуналок, бараков). НИКТО не хочет ни в Архипелаг совков, ни, тем более в Архипелаг-Гулаг. А потрендеть «назло либерастам» – это дело другое… Ну и зависть к чужому НАГЛОМУ богатству – это понятно, «ненависть к богатым», т.е., как правило, стремление обменяться с ними местами.

  Я о другом.

  КАК можно создать такую СУМАСШЕДШУЮ систему? Поставить страну буквально с ног на голову и держать так, неведомо зачем, 70 лет?!

  Ради выгоды начальства? Да какая на хрен выгода ! Дети советских начальников, кгбшники и комсомольцы-добровольцы живут как их номенклатурных дедам не снилось ! Коммунизьм наступил! И не только для них.

  Нынешнее поколение постсоветских людей стало-таки жить при коммунизме : ЕСТЬ ВСЕ! Ведь никакого «коммунизьма» кроме полных магазинов никто не представлял. Да и еще – не работать … Так никто толком и не работает – – ученые в основном уехали, физический труд достается все больше гастарбайтерам, а мы – «менеджеры», охранники и чиновники. Ну, еще – дизайнеры, пиарщики, дилеры, риэлтеры, брокеры … Много еще слов в новорусском есть.

  Как же это СОВКОВОЕ (чисто совковое !) счастье пришло в наш дом?

  ВСЕ о чем так долго мечтали совки – сбылось. И ум-сыр, и честь-колбаса и форд-совесть …

  ВСЕ знают – как. ННи черта мы последние 20 лет не строили, ни Турксибов, ни Магниток, ни Гулагов ни шарашек. Никаких великих планов, их перевыполнений.

  Просто встали с головы на ноги. И ВСЕ!

  Та самая невидимая рука рынка – а вовсе не наши могучие руки – наполнила все магазины. Разом решены все проблемы – продовольственная, товарная, даже с жилищной и то стало получше, не стоят 20 лет в очереди на квартиры. И улицы стали чистыми. И даже сортиры стали похожи не на декорацию фильма ужасов. Так обстоит дело в Москве – а в провинции (кроме совсем безнадежного Нечерноземья) улицы чище, цены ниже, пробки из иномарок – не хуже московских. Вот так : достаточно дать свободные цены, «разрешить» частную собственность, открыть границы, перестать вооружаться на весь мир неведомо от кого – и начать ЖИТЬ, а не мучиться. Жить в соответствии с ПРИРОДОЙ ЧЕЛОВЕКА. А не ржавого совка.

  Нефть, нефть, нефть, рента, халява… Ну и прекрасно – раз Господь Бог дал нам ее зачем-то. Так и при совке питались нефтью – кстати, цены (с поправкой на инфляцию) были в 1970-е ВЫШЕ чем сейчас. И экспортировали – больше. Только куда ж оно шло ? На ракеты и «социалистические стройки», а главное – совсем В НИКУДА, на прокорм «плановой экономики» …

  СТРАНА НЕНУЖНЫЙ ТРУД.
  Поэтому труд – „дело чести, доблести и геройства”.

  Какими же надо было бы гениями, чтобы создать такое совершенное УРОДСТВО – во всем! А чтобы жизнь потекла ни шатко-ни валко, а нормально – вовсе не требуется ни Великих Лениных-Сталиных, ни грандиозных Ванниковых-Устиновых … Вполне достаточно сереньких ворующих чиновничков от Кремля до самых до окраин.Воруют сами, дают это делать другим … И жизнь в стране – этой отсталой, застойной, бесправной, вечно угрюм-бурчащей России – стала НОРМАЛЬНОЙ. Не лучшей, в мире, не худшей в мире, СРЕДНЕЙ – ровно такой, какую ЗАСЛУЖИЛИ. Хотя бы в простом бытовом смысле, это – обычная человеческая жизнь, а не сумасшедшая совковая зона.

  Повторяю – чтобы создать из жизни дурдом нужны СВЕРХУСИЛИЯ. Чтобы создать из дурдома жизнь достаточно отпустить свой хлеб по воде.

  Что легче – стоять на голове или на ногах? А что приятнее?

 19. Am uitat sa mentionez ca a fost postat articolul preluat de pe blogul unui ziarist rus Leonid Radzihovski
  http://www.echo.msk.ru/blog/radzihovski/724471-echo/

 20. Ministrul de Externe al Austriei: Moldova nu este printre primele în anticamera UE …

  ”Trebuie să fim realiști. Există atâtea ţări care aşteaptă de ani buni în anticamera UE. Spre exemplu, Croaţia este următoarea ţară care va intra în spaţiul comunitar, Serbia a mai făcut un pas spre UE. Republica Moldova nu este printre primii pe lista candidaţilor la aderare, dar – important – se află pe această listă,” a declarat ministrul de Externe al Austriei, Michael Spindelegger, într-un interviu pentru „Adevărul”. IN CONCLUZIE MAI E DE ASTEPTAT 20-25 DE ANI …

 21. Republica Federala Germania are drapelul negru-galben-alb iar Republica Democrata Germana are drapelul negru-galben-alb si cu o stema deasupra

  Republica Romania are drapelul albastru-galben-rosu si Republica Moldova are drapelul albastru-galben-rosu si o stema deasupra

  Stema Rep.Moldova reprezinta un vultur cu o cruce in cioc – simbolul vulturului romanesc – al sufletului poporului romanesc si in cioc crucea ce denota ca poporul roman este unul crestin (DAAAA E VORBA DE STEMA REP.MOLDOVA !!!)
  Stema Rep.Romania are tot un vultur si tot cu o cruce in cioc. De ce ? PENTRU CA ESTE ACELASI VULTUR.
  In platosa vulturului pe stema Rep.Moldova este un cap de bour si o stea deasupra, o semiluna la dreapta si o floare in stanga.
  In platosa vulturului de pe stema Rep.Romania este un cap de bour si o stea deasupra si o semiluna la dreapta si o floare in stanga.

  Avem acelasi steag, avem aceiasi stema !!!!!!

  Declaraţia de independenţă a Republicii Moldova–
  CONSIDERÎND actele de dezmembrare a teritoriului naţional de la 1775 şi 1812 ca fiind în contradicţie cu dreptul istoric şi de neam şi cu statutul juridic al Ţării Moldovei , acte infirmate de întreaga evoluţie a istoriei şi de voinţa liber exprimată a populaţiei Basarabiei şi Bucovinei;
  SUBLINIIND că fără consultarea populaţiei din Basarabia, nordul Bucovinei şi ţinutul Herţa, ocupate prin forţă la 28 iunie 1940, precum şi a celei din RASS Moldovenească (Transnistria), formată la 12 octombrie 1924, Sovietul Suprem al URSS, încălcînd chiar prerogativele sale constituţionale; a adoptat la 2 august 1940 „Legea URSS cu privire la formarea RSS Moldoveneşti unionale”, iar Prezidiul său a emis la 4 noiembrie 1940 „Decretul cu privire la stabilirea graniţei între RSS Ucraineană şi RSS Moldovenească”, acte normative prin care s-a încercat, în absenţa oricărui temei juridic real, justificarea dezmembrării acestor teritorii şi apartenenţa noii republici la URSS;
  REAMINTIND că în ultimii ani mişcarea democratică de eliberare naţională a populaţiei din Republica Moldova şi-a reafirmat aspiraţiile de libertate, independenţă şi unitate naţională, exprimate prin documentele finale ale Marilor Adunări Naţionale de la Chişinău din 27 august 1989, 16 decembrie 1990 şi 27 august 1991, prin legile şi hotărîrile Parlamentului Republicii Moldova privind decretarea limbii române ca limbă de stat şi reintroducerea alfabetului latin, 31 august 1989, drapelul de stat, din 27 aprilie 1990, stema de stat, din 3 noiembrie 1990, şi schimbarea denumirii oficiale a statului, din 23 mai 1991;

  Indepedenta Rep.Moldova a fost recunoscuta de ONU si de celelalte state ale ONU pe baza acestei declaratii de independenta !!!!

  Scrie negru pe alb acolo DE CATRE CONDUCEREA ALEASA DE CETATENII EST-MOLDOVENI (nu vest-moldoveni !!!) ca LIMBA ESTE ROMANA si GRAFIA LATINA, si se ACUZA FURTUL TERITORIILOR, si se acuza LUAREA CU FORTA IN URSS !
  ––-

  Concluzie:
  eu nu inteleg de ce o sumedenie de politicieni falsi pro-nationali se tot dau de ceasul mortii sa ascunda ADEVARUL acestei populatii din Moldova de Est ??????
  Pe comunistii PCRM as intelege pentru ca ei au folosit imaginea unui partid comunist ex-sovietic pentru a se folosi de memoria oamenilor ca sa ajunga la putere si sa devina ei multi milionari in euro
  dar partidele ASA ZIS LIBERALE ??? sau DEMOCRATE ???

  Ce ii indeamna pe ei sa ascunda adevarul care il stie culmea si Merkel mai bine decat Filat ????

  Oricum eu stau linistit pentru ca incet incet cu timpul adevarul iese la lumina. INTOTDEAUNA ADEVARUL IESE LA LUMINA.
  Dar ce este cel mai de apreciat ca ISTORIA va aprecia pe cei care RESPECTA ADEVARUL si nu pe lingusitori si oportunisti precum Rosca, Filat, Lupu.

  Oamenii care in intuneric strigau incotro este lumina sunt cu mult peste oricare din personajele politice de mai sus Rosca, Filat, Lupu.

  Ca PL prefera sa ascunda intentiile unioniste este de inteles pentru ca ei incearca ca AIE sa castige batalia cu PCRM, dar ceea ce nu am sa inteleg niciodata este urmatorul lucru

  CE TE IMPIEDICA PE TINE (robin hud, talex, valentyn, doru) SA VOTEZI CEA CE ESTE CORECT ?

  Crezi ca vorbesti limba romana ? crezi ca este normal ca Moldova de Est sa se reintregeasca cu Moldova de Vest (si nu cu Transnistria = Moscova !!!!!!) ?
  Atunci votezi PNL !

  Ce iti faci tu griji ca vezi Doamne nu stiu ce PCRM va face, si daca AIE, si daca Smirnov si daca Moscova … si daca… drobu de sare … (stiti voi macar povestea?) … si daca ooo CE PROSTIE IMENSA !!!!!!!!

  Pai hai sa spun total altfel… credeti ca minoritatea maghiara care voteaza UDMR stau si se gandesc ca daca cumva PDL, daca PSD, daca PNL daca.. daca ??? NUUU ! Ei voteaza ceea ce considera ca e bine pentru ei si PUNCT !

  Credeti ca minoritatea gagauza se gandesc ca daca PCRM, daca PD, daca PL, daca MAE daca PNL??? NUU !

  Lucrurile sunt EXTREM DE SIMPLE !!!
  ––––––––––––––-
  1. esti de accord cu ADEVARUL INCONTESTABIL ca limba este limba romana ? vorbesti ca limba materna romana ? Moldova de Est este doar jumatate din Moldova lui Stefan cel Mare si exista Moldova de Vest in Romania ? ca Rep.Moldova si Rep.Romania ar trebui sa se uneasca intr-o noua tara Noua Romanie ? ceva precum RDG si RFG ?
  esti de accord ca avem acelasi steag? aceiasi stema? aceiasi istorie? acelesi cantece? aceiasi scriitori si poeti nationali?

  atunci votezi partidul care TIE PERSONAL iti aduce CEL MAI REPEDE : A. BUNASTARE, B. SANSE LA VIATA MAI BUNA, C. ADEVAR SI IDENTITATE = NORMALITATE
  Si votezi PNL, care va intra in AIE dar va propune pe langa sansa aderarii la UE (in 20 de ani) sansa re unirii dintre MD si RO ca sa castigati 10-20 de ani din viata.

  ––––––––––––––-
  2. crezi ca „limba moldoveneasca” inventia KGB este buna, crezi ca trebuie sa scrii in litere chilirice, crezi ca limba moldoveneasca e o limba de prosti, desi mama te-a invatat limba moldoveneasca preferi sa vorbesti limba rusa, iti place reunificarea cu transnistria si al sau soviet suprem condus de smirnov, acea zona unde se face trafic cu droguri, arme si prostituate ?

  atunci voteaza PCRM, PD
  ––––––––––––––-

  Este simplu domnilor. Foarte simplu. Problema cea mai mare a Rep.Moldova nu o reprezinta rusii, ucrainienii, gagauzii, care toti adunati la un loc sunt O MINORITATE. Problema sunteti chiar voi CARE VA CHEMATI A FI „MOLDOVENII” !
  VOI MOLDOVENII SUNTETI PROBLEMA !
  VOI EST-MOLDOVENII CARE NU VA INTELEGETI PROPRIA IDENTITATE NATIONALA !

  faceti acest test mic si va rog mult, sa imi spuneti ce ati descoperit :

  Eu zic sa va uitati ATENT si sa RECITI Declaratia de indepdenta a Republicii Moldova, sa va uitati la steagul Rep.Moldova si va uitati la stema Rep.Moldova, sa va uitati la LIMBA Rep.Moldova, sa va uitati la scriitorii Rep.Moldova, sa va uitati la poetii Rep.Moldova

  si apoi

  sa va uitati ATENTI si sa CITITI Declaratia de independenta a Republici Romania, sa va uitati la steagul Rep.Romania si sa va uitati la stema Rep.Romania, sa va uitati la LIMBA Rep.Romania, sa va uitati la scriitorii Rep.Romania, sa va uitati la poetii Rep.Romania

  si apoi sa va dati seama ca voi est-moldovenii sunteti si basarabeni, si est-moldoveni, si moldoveni si romani.

  DAA, sunteti ROMANI.

  Stupoare dar este adevarat 100% si asta puteti voi sa o negati cat vreti, dar in momentul in care v-ati nascut intr-o familie unde se vorbeste limba lui Creanga, Eminescu atunci DAAA SUNTETI ROMANI.
  Puteti sa o negati oricat, puteti sa faceti orice, dar nu puteti nega cum v-ati nascut. Daca vreti sa certati pe cineva atunci certati pe Dumnezeu.

 22. Si poate ca sa reusiti sa faceti acel test mic fara frica… Romania se cheama Romania pentru ca este tara celor care vorbesc romaneste.

  Unirea dintre Rep.Moldova MD si Romania RO nu inseamna ca MD este trecuta prin fier si sange si voi sunteti fortati sa ceva…

  Pana la urma Romania se cheama Romania si nu se cheama Oltenia!!!
  :)))

  Eu cred ca frica principala a est-moldovenilor de a intelege Unirea Rep.Moldova si Rep.Romania consta in faptul ca est-moldovenii habar nu au ce inseamna Romania.

  Romania este tara tuturor regiunilor istorice care vorbesc romaneste, in pace si prosperitate.

  Si apoi uite sa va spunem un adevar care v-a fost ascuns de KGB timp de 50 de ani – voi est-moldovenii vorbiti limba romana deci sunteti romani.

  Cei care vorbesc limba romana in Rep.Moldova (indiferent ca graiul este basarabean sau est-moldovean) sunt de fapt DE NATIONALITATE ROMANA.

  Asta e adevarul 100%.

  Si apoi eu stiu ca Rusia va violat si va deportat, si va este frica de ocupatia altei tari, dar Romania NU ESTE O TARA CARE OCUPA ci de fapt Romania este SI TARA TA.

  Din punct de vedere legal si juridic Romania este inca tara tuturor est-moldovenilor. Din acest motiv cetatenia romana se accorda ca reparatie pentru furtul de catre sovietici.
  De fapt nu se accorda ci SE REACORDA.

  Cand o sa intelegeti ca Romania este dreptul vostru si este si tara voastra, atunci o sa intelegeti ca noi aici ne batem capul, nu sa ocupe vezi Doamne Galati pe Cahul sau Iasi pe Chisinau, nu vine ca cotropeasca nimeni pe nimeni, ci pur si simplu UN ACT DE NORMALITATE.

  ––––––––––

  Cat despre frica ca revin comunistii sau frica ca Rusia va lua masuri.
  Domnilor est-moldoveni aflati ca FRICA SE APLICA CEL MAI BINE CAND OMUL ESTE SINGUR.

  Cand omul mai este cu cineva este mai greu sa il faci sa ii fie frica. De aceea COLECTIVITATEA LIBERA ARE O MARE PUTERE IN A VINDECA SI A LUPTA IMPOTRIVA FRICII.

  Vorba noastra a tuturor romanilor UNDE-S DOI PUTEREA CRESTE SI DUSMANUL NU SPORESTE

  Si acest dusman nu este neaparat o tara, ci mai ales frica in sine.

  Eu zic ca cei 70% de cetateni din Rep. Moldova care sunt MOLDOVENI si vorbitori de LIMBA MATERNA ROMANA sa va dati seama ca daca voi toti votati ceva atunci nici-o minoritate nu poate sa va mai conduca (asa cum se intampla astazi).

  Si intrebarea este baba comunista (cum zic unii tineri) de la tara din Rep.Moldova NU A VOTAT PE COMUNISTI ???
  Daaa a votat pe comunisti.
  Daca TU acum votezi PNL „partid unionist” atunci baba o sa voteze si mai vartos pe comunisti ???
  Daaa o sa voteze si mai sigur pe comunisti.
  Daca TU ai vota PD in loc de PNL atunci baba o sa voteze si ea pe PD?
  NUUU baba comunista o sa voteze tot pe comunisti.

  Deci nu inteleg de ce trebuie sa VOTEZ EU gandindu-ma la altii ???
  VOTUL REPREZINTA UN ACT DE EXPRIMARE A LIBERTATII, UN ACT RESPONSABIL (repet RESPONSABIL) DE EXPRIMARE A LIBERTATII !
  Si acest VOT este in primul si in primul rand UN ACT PERSONAL !
  Este CU CINE VREAU SA VOTEZ EU (repet EU) ca imi va face VIATA MAI BUNA !

  Nu este cu cine sa votez ca poate voteaza baba comunista nu cu comunistii. Baba comunista iti va zice … voteaza tu cu PD ca votez si eu cu PD, si atunci tu fericit te duci si votezi cu PD, si baba comunista acolo singura cu stampila in mana tot pe comunisti ii va vota.
  Cine este prostul ? cel care apleaca urechea la minciunile comuniste.

  Asa ca … votati domnilor cu ce credeti SINCER ca va face bine VOUA PERSONAL si COPIILOR VOSTRI si nu cum va zice o baba comunista ca voronin prin frica indusa.

 23. Adevărul: Tratatul dezbină Alianţa din Moldova
  Foto: adevarul.ro

  Tratatul de frontieră cu România tensionează relaţia între partidele la guvernare la Chişinău, scrie adevarul.ro. Alianţa Moldova Noastră, democraţii şi comuniştii spun că documentul este neconstituţional. Tratatul trebuia să fie examinat în Parlament înainte de a fi semnat, scrie adevarul.ro.

  Liderul AMN, Serafim Urechean, reproşează că Tratatul nu a fost discutat în interiorul Alianţei, fiind doar „un truc electoral”. El a cerut din nou semnarea unui Acord de bază.

  Vicepreşedinte al PD, Igor Corman, susţine că documentul trebuia să fie semnat, potrivit Constituţiei, de preşedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu şi nu de premierul Vlad Filat.

  „Sigur că faptul că prim-ministrul Filat a mers în România să semneze neînsoţit de nimeni de la ministerul de Externe creează un dezechilibru de rang”, a declarat pentru „Adevărul” Dumitru Diacov, preşedinte de onoare al PD.

  Preşedintele interimar al Republicii Moldova, liberalul Mihai Ghimpu, a refuzat, să comenteze semnarea cu România a Tratatului privind regimul de frontieră.

  Cei mai vehemenţi contestatari rămân însă comuniştii care susţin că Republica Moldova are nevoie, mai întâi, de un Tratat politic de bază cu România. „Ar fi trebuit să vedem şi noi înainte acest document. Conform legii, documentul trebuia să treacă mai întâi prin Comisia de profil parlamentară”, a declarat Ion Ciobanu, membru al PCRM.

  Ambasadorul român la Chişinău, Marius Lazurca, a declarat că „din punctul de vedere al României, frontiera dintre Republica Moldova şi România este recunoscută prin efectul de stat succesor pe care Republica Moldova îl are în raport cu România. Este vorba despre frontiera fostei URSS”. Tratatul privind regimul frontierei de stat are un caracter tehnic, nu unul politic, cum ar avea un Tratat de bază, document care reprezintă pentru diverşi politicieni de la Chişinău reconfirmarea statalităţii Republicii Moldova.

  Pe site-ul preşedinţiei de la Chişinău nu a apărut, până aseară, vreo informaţie privind Tratatul. Acesta riscă să fie declarat neconstituţional şi nul. PCRM, AMN şi PD amintesc că prerogativa semnării tratatelor internaţionale şi a prezentării lor spre ratificare în parlament îi aparţine doar preşedintelui Moldovei.

  La rândul său, premierul Vlad Filat a explicat în cadrul unei conferințe de presă, că în cazul în care ministrul de Externe este degrevat, legislația îi permite să exercite rolul de semnatar.

  Sursa: adevarul.ro

 24. Absolut de acord, Ed. In cateva runde de voturi trecute am avut de furca cu propriii mei socri, care votau comunistii. Si, ce e interesant, cand le-am sugerat mai anterior, votati-l macar pe Urecheanu, au zis, bine, votam Urecheanu, ca mai apoi, sa se rada zeflemitor ca au votat tot comunistii. Mai apoi i-am rugat, votati macar Lupu, au fost „de acord”, ca pe urma sa observam cata ura si manie fata de el, zicand ca tot pe ai nostri i-am votat. Acum, cica Filat le-a dat compensari la energie termica, e baiat bun, socru zice ca il sustine cu trup si suflet. Nu il cred, domnilor, tot comunistii vor vota. Iar eu, cum s-a exprimat unul, tot pe „kolhoznikul Ghimpu” il voi vota, pentru ca e roman si punctum…

 25. Robin Hud
  Hot englez care bantuia prin paduri,similar cu haiuduc de fapt tot un hot. Teribil de bine v-ati ales pseudonimul . Sunteti urmasul hotilor care dupa ce au fost complici la nenorocirea in care afost tarat neamul acum batjocoreste in continuare pe cei care au mai ramas. Sunteti un mercenar furat de acasa si crescut sa taiati gatul fratilor ,iar in cap un gol imens in care cineva a bagat doua cuvinte :,, uraste-ti neamul”

 26. FORTZA VITALIA!!!!

  ASCUNDETI BULETINELE SAU PASAPOARTELE CELOR CARE VOTEZA RAPANUL COMUIST!!!!

  LUPTAM PENTRU UNIRE, PENTRU REVENIREA FRATILOR NOSTRI LA DEMOCRATIE, LA MAREA FAMILIE EUROPEANA!!!

 27. Dacă cineva rupe voturi de la PL,apoi aceasta o face MAE.Iată de ce:Merg pe acelaş mesaj ca al liberalilor.Dacă ar fi avut mai multă înţelepciune,ar fi fost mai departe cu PNL.

 28. Pt.IGOR

  Votezi cu”kolhoznicul Ghimpu”,zici? Pai, daca as putea si eu , de aici din Romania sa votez cu el , as vota!! Si inca si cu doua maini!! Mai mult , IGORE!! Daca s-ar putea l-as aduce in Parlamentul Romaniei. Este unul din cei mai buni si mai echilibrati oameni politici ai romanilor.Stie sa promoveze la orice… ora din zi sau din noapte si cu multa ingeniozitate interesul national al nostru al tuturor:ROMANIA PUTERNICA. Va veni vremea cand il vei vedea in Parlamentul de la Bucuresti!!
  Oricum , lasa PNL in pace. Mesajul lor romanesc este foate valoros acolo unde este. Iar Programul politic pe care l-au adoptat este la fel. Pe bune!!

 29. Mai OPINCUTA,mai

  Nu te agita, stai in banca ta si asculta mai intai. Esti prea mica pentru un razboi asa de mare, Opincuta mea!!Imi pare foarte rau ca trebuie sa zic. Dar trebuie!! Si ce tot dai cu Adevarul ro. in sus si Adevarul ro. in jos? Alta presa nu mai ai in RO? Ia acceseaza ZIARE.ro si alege!! te rog!! Iar daca ma asculti, si sunt sigur ca asa o sa faci ,o sa iti amintesti de mine. Cel de sta in capul mesei la Adevarul(+ro) e (ca si )un alt Plahotniuc de la voi !!
  Asa , ca draguta OPINCUTA, fii desteapta olecuta…
  Te dai pe mana lui Plahotniuc sa te dirijeze c-un salariu, care ti-l mareste dupa cat minti mai bine in favoarea lui? Eu nu m-as da!!! Ian apucati-va voi si strigati in gura mare” VREM TVR 1 inapoi!” Plahotniuc da inapoi TVR 1″ Acolo-s dedesubturi multe, multe!! Dar cine le vede? Cine vrea sa la vada, OPINCUTA? Tu nu vrei? Nu esti Romancuta , mai draguta OPINCUTA? Vorbesc pe bune si ma iarta. Uite ce brand de tara ar putea avea ROMANIA?! OPINCA(cu diminutivele ei cu tot)!! Titlu de NOBLETE este cu adevarat acest apelativ!! Pentru noi ca romani nici ca ar trebui sa existe unul mai mare!! Este absolut unic, inconfundabil si intraductibil!!Si Stefan cel Mare a purta asa ceva!!
  Mai mult iti spun: am vazut la Vila Borghese din Roma, statuia unui dac(da, da asa scria acolo , negru pe alb!) Stii cu ce era incaltat? Cu OPINCI!!!
  Du-te de vezi!!
  Pa!! Si ai grija cum votezi!

 30. Domnule Cititor,
  Ai ma rog bunatatea de a traduce ce scrie acolo acel gospada Radzivohshi(?) pre dulcea lui limba materna?
  Fa-mi te rog si mie acest hatar de a citi in limba mea materna ceea ce nu cunosc! E atat de greu sa-mi respecti limba proclamata ca limba de stat si sarbatorita comun de 2 tari?
  Zau ca as vrea sa stiu ce zice gospada ziaristul acolo pe blogul lui chiar daca am sau nu am nostalgii. Trecute sau viitoare.

 31. Pt COSTIN
  da, mai sunt de asteptat vreo 20-25 de an!! dar de ce te sperie lucrul acesta, prietene? in „Republica moldova” s-a format o CLASA POLITICA , cu un parlament, cu un guvern, cu o constitutie, cu institutii aferente… Cu functii definite si cu oameni in aceste functii!! Cum crezi, Costine prietene, ca aceasta clasa politica va renunta brusc la toate aceste prerogative, la fudulirea cu titlurile , „importanta”,privilegiile si remuneratiile grase obtinute si rasplatitoare… de demnitate? Asta e chestiune de dobanda psihologica devenita norma de conduita , fratele meu, de care nu e asa usor de lepadat!!! Mai mult: Chisinaul nu va mai fi Capitala de stat!! Cum va fi privit si primit acest lucru?Cum va fi el receptat de multime? Precedentul comunist al unui „alt stat” a fost creeat!! Cat de usor crezi ca scapi psihologic de treaba asta?
  Insasi statalitatea romaneasca in sine, asa cum este ea conceputa si receptata socialmente astazi, va suporta un melanj pe nemestecate? pe nepusa masa? Nu iti dai seama ca e vorba de 2 mentalitati de pe acum? pe care nu usor le poti imbina si armoniza? Care nu usor vor fuziona?
  Iubite Costine, nu putem conta decat pe timpul care isi va spune cavantul ca forme si realitati concrete al unirii de facto a tuturor romanilor. Daca aceasta unire nu se face avand la fundamentul ei interesele comune in mod omogen asumate, e imposibil de realizat si face mult mai mult rau decat credem. Scopul nostru e si trebuie sa fie, constant unionist,dar nu tales-qvales. Cel mai recent imperativ unionist este invingerea comunistilor la aceste alegeri. Este primul pas. Restul pasilor sunt multi si marunti.!!

 32. E urat cum procedeaza dna Pavlicenco cu Untila. Ar trebui sa se uite in oglinda!

 33. FOARTE URIT D-NA PAVLICENCO .APROPO FAMILIA D-TRA NU E DE ORIGINE RUSA ???????

 34. MIE IMI PLACE PROGRAMUL MISCARII EUROPENE ,SII VOI VOTA .NU PE UNTILA DAR PROGRAMUL PROPUS DE ECHIPA MAE. BRAVO MAE LA MAI MULT SI LA MAI MARE . DAR DE BIRFITORI NU AVEM NEVOIE AVEM NEVOIE DE FAPTE CONCRETE SI NU DE ZOI IN CAP.

 35. VOI VOTA CU CEI CARE ISI INTRODUC PUNCTUL IN STATUTUL PARTIDULUI CU NR 1 CA NU VOR FACE CUALITIE CU COMUNISTII, ALTFEL NIMENI NUMI POATE GARANTA CA NU VOR ADUCE COMUNISTII INAPOI LA PUTERE CUM A FACUTO ROSCA SI ALTI TRADATORI.

 36. DE CE ATI STERS MESAJELE D-NA PAVLICENCO . SI DACA E DE POTENTA EU CRED CA POT SA O SI DEMONSTREZE CAREVA DI EI.

 37. Pt doamna Pavlicenco
  întrebare

  Mi e mi înteresant aveţi de gînd să faceţi agitaţia electorala în afara Moldovei, de exemplu în România, SAU ELECTORATUL (STUDENŢII DIN ACOLO) sunt electoratul pl şi pldm. Macar PNL din România să vă ajute cu agitaţia în România.

  Vam spus multe ori că nu susţin ideile PNL din Mopdova, dar mie m plăcut discursul lui Crin Antonescu (preşedintele PNL din România) în parlamentul României cînd nu a trecut ultima moţiunea de cenzura contra guvernului lui Boc.

 38. FOARTE URIT D-NA PAVLICENCO. FOARTE URIT RUSINICA SA VA FIE

 39. probabil un partid de talie europeana-cum pretindem a fi-care tine la alegatorii si imagine nu si va permite construirea campaniei electorale pe insultarea oponentilor… atunci cind nu mai sunt argumente, idei si propuneri … „Politicienii rataţi”…..”mesajele spălăcite şi necredibile ale guvernanţilor” (sa nu uitam cine a guvernat tara in ultimii doi ani. nu mai suntem colegi de alianta??? cu idei unice????)…… ca sa nu fim mai romani decit romanii e deja timpul sa acceptam trecutul-asa cum a fost-ca un fapt implinit. Ziceau anticii „daca tot urmaresti sa schimbi trecutul pierzi si viitorul”. Se pare ca politicienii actuali sunt mai mult preocupati de fiecare pas -trecut sau prezent al partidului comunist-decit de elaborarea unei strategii de dezvoltare a tarii…. si e pacat….

 40. КАТЫНЬ-2. Чекисты добили поляка Лешека Дептулу в «машине скорой помощи»?

  По сообщению варшавской газеты Gazeta Polska, польшевистская госбезопасность отреагировала на публикацию в газете Nasz Dziennik о том, что жене поляка Дешека Дуптулы, убитого русскими в путинско-медведевском теракте 4/10, 10 апреля в 9:36 по польскому времени, то есть примерно через час позвонил ее муж. Разговор продолжался 7 секунд.

  Были слышны трескающие шумы, как от «разлома вафель» и голос, сказавший «Asia, Asia». Потом связь оборвалась. Жена стерла эту запись в 11 часов, но сообщила о звонке в госбезопасность.

  Польшевицкие госбезопасники в своем меморандуме от 13 апреля 2010 года опровергли звонок, стертый провайдером в тот же день, 10 апреля в 23:00. Они сообщили, что звонок был стерт из памяти на невосстановимой основе и выдали в своем меморандуме сразу 3 теории, обеливающих русских убийц 96 поляков.

  1. Звонил не Лешек Дептула.

  2. Русские спасатели случайно наступили ногой на телефон и раздался звонок в Польше.

  3. Ошибка системного оператора.

  В свою очередь независимые расследователи русского теракта 4/10 указывают, что звонок через час после крушения, в котором по версии русских убийц якобы мгновенно погибли все поляки, следует сопоставить со свидетельствами русских и польских очевидцев, что в Смоленском аэропорту в машины «скорой помощи» были загружены раненые поляки.

  Это означает, что в этих же машинах или по приезде на базу ФСБ (естественно, не в больницу) поляки были добиты русскими чекистами. Напомним, что всего после крушения звонили в Польшу не менее 19 выживших в теракте поляков.

  Жена убитого тербандой ФСБ Лешека Дептулы указала, что у мужа было при себе

  2 мобильника: от Plusie oraz и от Orange. Газета высказывает сомнение в утверждениях госбезопасности, что нельзя восстановить звонок.

 41. E URIT CE FACETI D-NA.

 42. RUSINICA DOAMNA

 43. intrebare:

  vat inclus in aceasta lista a ratatilor?

  daca nu, reparati repede aceasta greseala si ocupativa un loc de frunte:))))))))))

 44. inca ceva,

  indreptati ceasul de pe blog.

  e cu o ora inainte.

 45. Ieri 09.10.2010, Ghimpu a ocupat sala festiva a UPS „Ion Creanga” cu droaia de adepti si de afisaj electoral. In sala arhiplina de studenti, a trecut cu mersul sau de Jumagheata, si-a inceput bilbiiala politica. „Schimbarea pina la capat – inseamna sa punem capat comunistilor”… In rest populistul nu a stiut decit sa spuna ca se adreseaza domnisoarelor, ca universitatea noastra e mai mult de domnisoare, cu aerele sale de macho grosolan. Citeva domnisoare i-au scris intrebari, pe care citindu-le cu greu le-a calificat drept „comuniste”. Cea mai comunista insa, i/a parut intrebarea mea, pe care nici nu a citit-o, desi era foarte clar formulata: SUNTETI UNIONIST ?

  S-a enervat la culme, evitind sa raspunda si scuipind foc de injurii la adresa studentilor. Mi-e scirba de faptul ca am crezut in asa om, un neechilibrat mintal badaran care se crede mare presedinte.

  Dumnezeu sa-l ierte si sa-l destepte !

 46. daca nu stiti ce e aia ceas, va spun,

  Aparat care servește la determinarea și măsurarea timpului în limitele unei zile; ceasornic. Deobicei este atarnat pe perete, sau are curelusa si se poarta la mana.

 47. Pacat de tinerii, care sunt derutati de „cocoana” Pavlicenco. Toata activitatea ei „politica” de mahalagoica se reduce la ridicarea fustelor la toti politicienii. Cocoana, nu te juca cu UNIREA. Ea este sfanta pentru toti basarabenii! Nu te fa proprietar unic a patriotismului! UNIREA trebuie muncita si realizata de toti, nu „tipata” sau cotcodacita, dupa cum faci tu ! Du-te la pensie si odihneste-ti limba ta „obosita”

 48. Cine a zis ca ea ii vaca turbata ?Nu-i adevarat !!!!ESTE CATEA TURBATA !!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *