Argumentele pro-Unire ale unui vizitator

Spune Ed____________

Ca PNL va intra in Parlament sau nu, e mai putin important DECAT faptul ca DEJA PNL intra in constiinta cetatenilor!

Acest lucru este foarte important!!!

Faptul ca cineva VEGHEAZA si este ATENT si TENACE, este mai important decat orice. Faptul ca EXISTA o FORMATIUNE POLITICA ce EXPRIMA CLAR si RASPICAT lucrurile si adevarul, este deja foarte important.

Este datoria si a cetatenilor, a est-moldovenilor SA AIBA INCREDERE (credinta vine de la cuvantul INCREDERE) si sa VOTEZE ASA CUM SIMT SI AU INCREDERE! Sa nu se ia dupa sondaje!!!

Cat despre solutionarea conflictului transnitrean, chit ca am sa ma repet a noua oara, as vrea sa mai scriu din nou:

“Rahr consideră că problema transnistreană nu va fi rezolvată în modul în care și-o dorește Europa. Rusia va fi împotriva unei soluţii europene, în primul rând din cauza factorului românesc. Factorul românesc este cu mult mai serios decât se pare europenilor. Rusia, de asemenea, o înţelege şi nu dorește în Europa crearea României Mari.

Rusia ar putea accepta divizarea Moldovei, în urma căreia Transnistria s-ar uni cu Ucraina. UE este, de asemenea, împotriva unirii Republicii Moldova şi României. Europenii nu-și doresc să creeze pe teritoriul lor, un stat naţional puternic. Dar UE consideră că, pentru a preveni unirea Republicii Moldova cu România, este necesară consolidarea statului moldovenesc.”

DUPA CUM CLAR SE STIE, atat Federatia Rusa cat si Uniunea Europeana NU ISI DORESC Unirea Rep.Moldova cu Romania!

Nu si-au dorit-o nici cand erau principatele ROMANE (apropo, erau recunoscute ca principate ROMANE, si nu principate “kgb-moldovenesti”) si nu si-o doresc nici astazi !

Multe tari din cadrul UE considera ca o Romanie prea puternica le dezavantajeaza. Una dintre ele, cea mai vehementa, este Ungaria! care face atitea vizite dese “dezinteresate” la Chisinau, pentru a oferi o aderare prin Budapesta !!!!!!!!!!! si asta pentru ca, astazi, minoritatea ungurilor din Romania are 5.5% si intra in Parlament. Daca RM si RO se unesc, atunci aceasta minoritate nu mai pupa Parlamentul Romaniei !

Asa incat SINGURA SANSA SA ADERATI LA UE IN TIMP REAL (NU 20-30 DE ANI) este Unirea cu Romania.

Sa nu ma intelegeti gresit ! Nu este un ultimatum, nu este un santaj! Este O REALITATE.

Si apoi mai este vorba si de orgoliu!!! Adica sa ne dicteze Germania si Rusia ce se intampla cu noi? Eu cred ca Romania a demonstrat de nenumarate ori ca NU ARE INTERESE ASCUNSE si ca AM FOST SINCERI MEREU CU VOI. V-am spus ce ne doare deschis, ca in cadrul unei familii, ca doar vorbim aceeasi limba.

Pana la urma, daca Rep.Moldova si Romania fac Unirea, atunci nu vor disparea nici orasele din actuala RM, nici orasele din actuala RO. Vom fi doar o tara mai mare, aceasta viitoare ROMANIA NOUA, care va fi casa noastra a tuturor, si veti putea sa mergeti linistiti pana la Timisoara, Satu Mare, Constanta, etc., ca in propria voastra tara.

Pana am sa mor, am sa scriu mereu si mereu un lucru care V-A FOST ASCUNS DE COMUNISTII RUSI :

EST-MOLDOVEANULE!!! SI ROMANIA E TARA TA!!! AI TOT DREPTUL LA EA!!!

PS: Toate Unirile tarilor romanesti au fost facute DE ROMANI SINGURI in ciuda opozitiei intregii Europe (indiferent ca era Vestul – Imperiul austro ungar, Estul – Imperiul tarist rus, Sudul – Imperiul Otoman) !!!

DE FIECARE DATA UNIREA ROMANILOR A FOST FACUTA DE NOI SINGURI SI AM PUS COMUNITATEA INTERNATIONALA IN FATA FAPTULUI IMPLINIT!

Daca e sa se uneasca RM si RO intr-o ROMANIE NOUA, atunci NU STATI SI ASTEPTATI SA VA DEA CINEVA VOIE ! ESTE DREPTUL NOSTRU!!!! NU TREBUIE SA NE DEA NIMENI VOIE! Nici Germania, nici Tranisinistria, nici Franta, nici Rusia, nici Ucraina!

Doar NOI! ATAT!

Loading Facebook Comments ...

79 Comments

Add a Comment
 1. Probabil Rusia nu doreste unirea Basarabiei cu Romania, dar s-a gandit tot timpul la aceasta posibilitate. Altfel de ce credeti ca a investit, de-a lungul timpului, totul in Transnistria si aproape nimic in Basarabia ( inclusiv in perioada sovietica )? De altfel nici Romania nu a suprasolicitat niciodata acest subiect, declarand mereu ca Transnistria nu a apartinut niciodata statului roman. Nu stiu de ce dar tare mie teama ca cel mai tare de unirea cu Romania se tem moldovenii insisi. Iar povestea ca Uniunea Europeana nu doreste o Romanie unita este o mare prostie. Asa cum este organizata UE chiar nu conteaza marimea unui stat, de vreme ce Malta are aceeasi putere de decizie ca Germania. Problema este ca atat Franta cat si Germania si-au descoperit, mai nou, ambitii hegemoniste, peste capul americanilor, situatie care s-ar putea sa-i supere urat de tot pe americani.

 2. as vrea sa vad shi aceasta minune!

 3. >>> verry intresting is that one time i met a Moldovian ?romanian wich had problem to comuncate wirh my wife wich happen to be Romanian from Maramures , i wandre why?? im not sure ,,since myself im from Peru!tks

 4. Eu am o mare nedumerire: PNL-Moldova este clar un partid unionist iar PNL-Romania nu da semne ca asta ar fi o prioritate a politicii sale, ba dimpotriva. PNL-Moldova se revendica de la PNL-Romania. Cum se impaca aceste doua realitati? Si mai am o nedumerire: De ce considera PNL-Moldova, la fel ca in Miorita, batalia pentru accederea in Parlament dinainte pierduta? Logica existentei oricarui partid este preluarea puterii, chiar daca aceasta sansa este minima. Ailtfel…

 5. Pt xyz

  Raspund ambelor intrebari.

  PNL-Romania este intr-o tara deja membra a UE. Ce atitudine are UE fata de R.Moldova stim, e si scris aici. Dar, PNL-Romania respecta libertatea de exprimare, vointa populatiei, suveranitatea acesteia si votul majoritar. In rest, totul e posibil pe cale legala si constitutionala.

  PNL-Moldova nu considera batalia pierduta, pur si simplu nu are milioane furate ca sa isi consolideze mesajul unionist. Pt asa ceva inca nu pot fi gasiti bani, iar daca se gasesc, cineva vine sa impiedice. Am patit si sintem patiti.

 6. Pt Vasy

  Totul depinde de noi toti.

 7. PNL-ul SI DOAMNA VITALIA au de luptat de asemena nu numai cu indoctrinarea comunista a trecutului dar si cu cea mai recenta si IRESPONSABILA a clanului VORONOFF si cu cea a INDEFERENTEI celor din ALIANTA care inca nu stiu daca sunt romani, rusi, mongoli sau NA-NE-I ( adica o NA-tiune NE- I-dentificata ).

  Aceasta TACERE si FRICA a ALIANTEI de a aborda de fata PROBLEMA UNIRII in sensul ca aceasta este o necesitate ABSOLUTA si URGENTA creeaza in populatie incertitudine si frica de VIITOR. Acesti oameni devin prada COCO-munismului.

  ESTE o grava eroare de a fi divizati la alegerile viitoare cand TREBUE sa se faca

 8. Internetul mi-a furat mesajul de mai sus, neterrminat. CONTINU ::::::: deci TREBUe sa se faca un BLOC ANTI-COMUNIST.

 9. Imi permit sa mai adaug ceva. Constat ca o mare parte din cei care se EXPRIMa pe INTERNET sufera de o boala generala in lume si anume LIPSA de INCREDERE in FEMEI. DE indata ce o femeie este in capul unui partid sau se prezinta drept candidata la conducerea unui stat PESIMISMUL ALEGATORULUI se instaleaza. CHIAR daca aceste femei au calitati EXCEPTIONALE cum ESTE cazul PNL-ului.

  CRED ca aceasta problema trebue PARATA adica, CONTRACARATA prin solutia urmatoare ::::::::::: La conducerea partidului trebue o conducere bicefala :::::::::: o femeie care sa se ocupe de subtilitatile feminine si un barbat care sa inspire incredere celor care sufera de sindromul RASISMULUI SEXIST.

  Inca nu s- facut in lume dsar aceasta se va face in MOLDOVA.

 10. SURUBEL are dreptae.

  Aceasta inventie ii va fi furata de occidentali insa in capul partidului vor pune 3 persoane ::::::: o femeie si un barbat cum a spus, plus un semi-barbat care se va ocupa de POPONARI.

 11. Sa ne mai limpezim sufletele
  cu cantecul:
  „Aici la mine acasa” – / in Romania Mare /
  cu Margareta Paslaru –
  Mamaia 1975:

  http://www.youtube.com/watch?v=qOFjkY0lY2k

 12. Este normal ca dupa atatia ani de sovietizare situatia din aceasta tara sa fie cum nu ar trebui sa fie, dar… e timpul fratilor sa schimbati macazul gandirii macar in ceasul al 11-lea.Nu pot intelege dece nu doriti sa fiti liberi cu adevarat? Dece va place sa stati tot sub turbinca rusului daca puteti scapa de ea?Veniti-va in fire , scuturati jugul , uniti-va cu poporul de care apartine-ti si va fi bine de voi romanilor.Dumnezeu sa va ajute sa rascumparati timpul pierdut si impreuna cu tara mama sa ajungeti in Europa cu adevarat. Un cetatean din Wilson Nc.Usa, va doreste succes din suflet.Dumnezeu sa va ajute sa fiti ceace trebuie sa fiti.

 13. Mai Surubel,judeci corect, nu te lasa ,te sustinem
  mai multi,propunerea are sens!
  De exemplu,la PL Mihai Ghimpu siprin cei mai apropieti,printre primii Corina Fusu.
  Cine este la PNL printre cei care sa se evidentieze,
  sa fie cu autoritate,stimabil si curajos.E cam timpul ca D-na V.Pavlicenco sa-l tina mai aproape,uneori
  sa mai primeasca si el lovituri… Caci numai asa
  pot sa se cristalizeze personalitatile tinere.

  SE APROPIE ALEGERILE,SI TREBUE SA FIM INTRUN
  CUGET!

  HAIDE-TI SA VOTAM CEVA CARE ESTA CEL MAI
  INPORTANT, ADICA PRIMUL,ADICA N;1 PE LISTA
  SI SA LARGIM HOTARELE TARII.
  ASA SA NE AJUTE DUMNEZEU!!!

 14. Bravo, ED

  cred ca PNL TREBUIE sa intre in Parlament. Sunt MULTI care Vor unirea. Iata de ce PNL mai cu indrazneala mergeti prin localitati si explicati oamenilor.

  Oricum ar fi, nu va descurajati, caci ACEASTA ESTE CALEA , adica nu este usoara, insa va da ROD in timp.

 15. КАТЫНЬ-2. Русским терактом 4/10 займется Евросоюз?
  Время публикации: 16 октября 2010 г., 22:00

  По сообщению варшавской газеты Nasz Dziennik, берлинский адвокат Стефан Хамбура от имени сына Анны Валентинович и брата Стефана Малаки подал официальную жалобу на польшевистский режим Туска комиссару Евросоюза по юстиции Вивиан Рединг.

  Хамбура ссылается при этом на статью 258 Договора о функционировании Евросоюза (TFUE), согласно которой в случае нарушения одиним из государств-членов ЕС взятых на себя обязательств Евросоюз имеет право возбудить против этой страны дело и даже передать его на рассмотрение в Трибунал Справедливости в Люксембурге.

  В своем заявлении на Польшу адвокат указывает, что за прошедшее время было четко продемонстрировано, что Польша не справляется с расследованием Смоленской трагедии и возникает серьезная озабоченность, что причины катастрофы никогда не будут выяснены. Затягивание и обструкция следствия Польшей грубо нарушают статью 258 TFUE, свидетельствует Хамбура.

  «Польская Республика грубо нарушила закон. Правительство передало следствие русской стороне, хотя в течение 5 дней после катастрофы польская и русская стороны действовали совместно», напоминает адвокат и указывает:

  «Все это вызывает необходимость начать расследование против Польши по статье 258 TFUE. Мы не можем ждать еще 70 лет, чтобы выяснить катастрофу под Смоленском, как это произошла с случае Катынской резни польских офицеров русской НКВД, по которой в настоящее время ведется разбирательство в Суде по правам человека в Страсбурге.

  У Комиссии ЕС по юстиции есть все необходимые рычаги, чтобы признать наличие недостатков в расследовании. Это является важным оружием против России и позволит польским прокурорам поактивнее собирать улики, что в настоящее время является исключительное прерогативой русского следствия и русского МАК (оригиналы черных ящиков).

  Брюссель может помочь Польше, чтобы в общении с Россией она полагалась не только на собственные структуры», отмечает берлинский адвокат в своей официальной жалобе на Польшу.

 16. Pentru Vitalia Pavlicenco,
  Ce atitudine are UE fata de RM nu stim exact. Probabil o atitudine unitara a statelor membre nici nu exista in legatura cu acest subiect. Presupunand insa ca aceasta atitudine exista si ca aceasta atitudine este cea pe care dumneavoastra o expuneti, apropo de comentariile acelui analist politic german, cam „limitat” de alt fel, pe ale carui declaratii nici nu putem pune mare baza, dumneavoastra daca ati avea a va expune o opinie un legatura cu viitorul european al unui stat care are o rana deschisa si infectata numita Transnistria si un alzheimer in stadiu final numit PCRM care afecteaza gandirea sa politica, dumneavoastra ce raspuns ati da? Mai ales ca RM se comporta exact ca batranica din istoria in care un tanar manierat se tot chinuie sa o treaca strada desi ea declara disperata ca nu are nici o treaba pe celalalt trotuar numit lumea libera. In plus eu mai cred ca Germania si Franta sunt doi copii cam natangi care au hotarat, din proprie initiativa, sa-i cumpere bunicii Rusia un pachet de tigari desi ea, bunica, nu fumeaza. Ce te faci insa cand la carma ( era sa spun timona ) multor state comunitare ( nu dam nume ) se afla asemenea copii natangi care isi tot propun sa faca gesturi de care nimeni nu are nevoie? Ma repet dar asta este: Un ilustru europarlamentar roman, care a si detinut demnitati nationale si europene, declara ca, daca, printr-o minune, parintii ideii europene ar invia si ar vedea ce s-a ales din ideile lor generoase privitoare la Europa unita, datorita demersurilor actualilor lideri comunitari, ar muri subit la loc. Din pacate nici America nu se simte mai bine. Ce intuziasm general a fost atunci cand America a dovedit ca s-a vindecat definitiv de vechile ei obsesii si l-a ales pe Obama primul presedinte american care sa fie si evreu ( dupa mama ) si musulman ( dupa tata ) si crestin ( dupa… sotie ) si de culoare in acelasi timp si ce deziluzie generala este acum, cand in SUA nu se intampla chiar nimic… Ba americanii au mai si trecut printr-o criza care nu prevesteste nimic bun si pe care au si facut-o cadou lumii intregi.

 17. Bravo XYZ, un comentariu 100% Fain cum ai intors la urma fraza;( ….printr-o criza care nu prevesteste nimic bun SI PE CARE AU SI FACUT-O CADOU LUMII.)
  P.S. Mamindresc cind citesc comentarii s-au stiri serioase cum sunt de exempu si infomatiile VALENTEI, de o inportanta majora … Sa traiti Fratilor, si sa ne pregatim de Alegeri!!!

 18. Romania si Basarabia-RM daca vor avea sprijinul SUA atunci UNIREA va fi asa cum a fos UNIREA RFG-RDG.

  SUA unica tara care poate sprijini UNIREA si UE cu Rusia nu vor avea in cotro.

  Basescu a facut un pas bun ca a dat acord pentru instalarea scutului antiracheta SUA in Romania.

 19. Nezavisimaia Gazeta: Moscova pregăteşte cedarea onorabilă a Transnistriei
  Foto: itiaudchemarea.blogspot.com

  Uniunea Europeană va sugera Rusiei să-i cedeze Transnistria, promiţând totodată Republicii Moldova deblocarea drumului spre UE în viitorul apropiat, scrie publicația rusă ”Nezavisimaia Gazeta”. Despre aceasta, potrivit expertului german Alexander Rahr, se va discuta în cadrul reuniunii dintre Angela Merkel, Nicolas Sarkozy şi Dmitri Medvedev, care va avea loc pe 17 – 18 octombrie. Transnistria urmează să obțină tot felul de beneficii economice, însă ce se va promite în schimb Rusiei încă nu se știe.

  Anterior, reprezentantul special al UE în Republica Moldova, Kalman Mizsei, a declarat la o reuniune a Consiliului Permanent al OSCE, că Rusia ar trebui să renunțe la operaţiunea de menţinere a păcii în Transnistria, iar UE şi SUA să capete statut de mediatori la negocierile privind reglementarea conflictului transnistrean.

  „În Uniunea Europeană se discută posibilitățile de rezolvare a conflictelor îngheţate din Europa. După ce Germania a devenit membru al Consiliului de Securitate ONU, obligația ei este să găsească soluții viabile pentru rezolvarea conflictelor regionale”, a declarat Alexander Rahr.

  „Am vorbit cu deputaţii Bundestag-ului. Ei consideră că este mai ușor să rezolvi conflictul transnistrean decât cel din Karabah sau Georgia. Transnistria este mai aproape de Europa. Republica Moldova are o şansă reală să adere la UE împreună cu Transnistria, căreia îi poate fi acordat statut de teritoriu cu un ridicat nivel de autoguvernare. Astăzi, Rusia este percepută ca parte la negocieri, care susține Transnistria și frânează procesul de reglementare,” a mai spus Rahr.

  „În Transnistria pot fi introduse Forțe de Reacție Rapidă a Uniunii Europene. Este vorba despre înlocuirea trupelor rusești cu o misiune de poliţie, asemeni celei care se află acum în Bosnia şi ar trebui să fie în Kosovo,” a declarat director al Institutului de analiză politică şi cercetări internaţionale de la Kiev, Serghei Tolstov. El consideră că declarația lui Kalman Mizsei, nu este întâmplătoare, „este politica promovată de Uniunea Europeană”. Potrivit expertului, Ucraina va reacţiona, ținând cont de relaţiile sale cu Rusia şi nedorinţa să se certe cu UE.

  Ministrul de Externe al RMN, Vladimir Iastrebciak, a declarat că „în conformitate cu acordurile semnate în 2009 de către preşedinţii Rusiei, Moldovei şi Transnistriei, retragerea trupelor ruse din regiune este posibilă numai după soluţionarea definitivă a conflictului transnistrean.”

  Reprezentantul permanent al Rusiei la OSCE, Anvar Azimov şi-a exprimat nedumerirea în legătură cu cerințele insistente de a retrage contingentul de pacificatori ruși din Transnistria. „Rusia nu se ține de prezenţa sa militară pe malul stâng al Nistrului,” a declarat Azimov. Cu toate acestea, potrivit lui, renunțarea la una dintre cele mai eficiente operaţiunii de menţinere a păcii va aduce părţile aflate în conflict la o confruntare directă.

  Sursa: UNIMEDIA cu referire la ng.ru

 20. Senator român: Moldova ar putea să dea Federația Rusă în judecată la Haga, pentru a o impune să-și retragă trupele
  Foto: inpolitics.ro

  „Moldova ar putea sa dea în judecată, la Haga, Federația Rusă pentru a-și retrage trupele,” a declarat senatorul român, membru al Comitetului pentru afaceri juridice și drepturile omului din cadrul APCE, Gyorgy Frunda într-un interviu pentru radio Europa Liberă.

  Totodată, după părerea lui, Moldova are puține șanse sa câștige, deoarece, la ora actuală, armata a 14-a are statut de forță de menținere a păcii.

  „Eu nu văd o soluție juridică aici, ci continuarea tratativelor cu Federația Rusa și ceilalți actori implicați în rezolvarea acestei probleme,” a declarat Frunda.

  Senatorul român consideră că, deși, există obligația din partea Federației Ruse de a-și retrage forțele militare din momentul în care au devenit membri ai Consiliului Europei,asta nu înseamnă ca o vor face.

  Sursa: UNIMEDIA cu referire la Radio Europa Liberă

 21. Ce ne pregateste Doapmna MERKEL care de fapt are UE in spate ???????????

  UN petit RIBENTROP-STALIN ?????????? Unde interesele UE vor prima ???????? NU uitati ca interesele UE COINCID totdeauna cu interesele RUSIEI.

  NU putem conta decat pe noi insine, pe forta noastra NATIONALA, cum s-a intamplat totdeauna in ISTORIA ROMANIEI. DAR pentru aceasta trebue sa fim UNITI si sa ne UNIM noi insine daca ceilalti se opun.

  TAURUL trebue luat de coarne.

 22. Dar Transnistria a facut parte din Moldova feudala mai mult timp decat a facut parte din Rusia tarista si sovietica impreuna(chiar pana la Nipru)!
  Teritorial Moldova lui Stefan a fost mai mica decat cea a altora ce s-au declarat si domni ai Ucrainei !!
  Este adevarat ca republica Moldova asa cum este poate fi subiect de discutie intre Germani si Rusi, dar daca va functiona in acelasi stat cu restul Romaniei nici nemtii nici rusii nu mai pot face politica anti-nationala romaneasca !

 23. Daca noi romanii de pretutindeni nu ne vedem de teritorii si de oameni , vor fi altii precum rusii, germanii si mai nou francezii care vor VEDEA ce si cum, dar sa nu uitam ca in interesul lor nu al nostru ! Ce la pasa lor daca poporul nostru sta in doua republici si mai ales sta prost si economic?? Nu sufera nici rusii nici germanii doar ai nostri !!
  TREBUIE SA RUPEM PROSTIA DE LA GARD SI SA AVEM UN SINGUR STAT !

 24. roman din bucuresti

  La Bucuresti se discuta zilele acestea viitorul lumii,noua ordine mondiala.Tot de maine se va discuta si viitorul Transnistriei si RM intre Germani,Franta si Rusia.Ce va fi,unde isi va fixa granita UE, pe Prut,pe Nistru sau la granita Transnistriei cu UCRAINA?Voma vedea.

 25. Ioan Popescu,ziarist,Romania

  Propunere de slogan electoral

  DACĂ DORIŢI REINSTALAREA SÂRMEI GHIMPATE PE PRUT, VOTAŢI COMUNIŞTII !

 26. Eu nu inteleg cum o sa se faca Unirea daca in Basarabia in permanenta aproape 50% din alegatori voteaza partidele cu orientare anti-romaneasca…PCRM si PDM…sa nu mai spun de alte partidulete de genul celui condus de Klimenko…sincer,mi se pare foarte greu de facut acest lucru fiindca indiferent de ce spune un politician sau altul o actiune politica de o asemenea importanta poate fi facuta doar prin consensul cetatenilor,sunt foate sceptic in legatura cu posibilitatea reala de a infaptui reintregirea Romaniei intr-un interval scurt,chiar mediu…pe termen lung se poate insa nimeni nu poate stii ce va fi…

 27. Germania,Franta si Rusia fara acordul SUA nu pot face nimic.

  SUA unica superputere globala in plan economic,militar, geopolitic.

 28. Sunt curios care o sa fie interpretarea rezultatului alegerilor, din moment ce PNL mizeaza totul in campania electorala pe cartea unionismului.
  1. daca PNL pierde alegerile, inseamna ca moldovenii nu vor unirea?
  2. daca PNL castiga un 4 la suta si intra in parlament, inseamna ca 4% dintre moldoveni vor unirea? Si restul nu?
  CRed ca in ambele cazuri, politica unionista va fi compromisa. Si ca PNL va distruge o idee (un tel, un ideal) fara sa vrea.
  Doar din nebagare de seama…

 29. pentru XYZ!
  in UE puterea de decizie depinde de numarul de locuitori. Deci, niciodata Malta nu poate avea aceeasi pondere ca si Germania.

  Iata asta este unica cauza, de ce Turcia nu poate intra in UE. Tot ceea ce spun ei, despre tara musulmana si drepturile omului, sunt povesti.
  In ceea ce priveste RM, Europa e foarte sceptica si ingrijorata , pentru ca aceasta doedeste faptul, cat de instabile sunt de fapt granitele UE.
  Daca cineva nu stie, apoi intarirea frontierelor UE este una din principalele preocupari la ora actuala. Deci Istoria cu Romania/RM este privita ca un fel de Calcaiul lui Ahile.
  Este ceea ce noi toti vrem sa fie si incercam sa vedem, dar este si realitatea. Nu fiti prea naivi si nu credeti in ajutorul din partea UE!
  Daca vrem Unire, o putem face doar noi, si nu o sa fie mura-n gura, dar cu multa jertfire

 30. pentru MargaretaPaslaru:
  ce a fost asta? autotrening made in Romania anul 1975?

 31. batalia va fi cistigata cind PNL va convinge de necesitatea unirii pe tzaranii moldoveni Vanea si Jora !

 32. in loc ca sa convinga lumea sa vina la vot si sa nu voteze kamunistii Pavlicenko umbla cu fantasmagorii ! lectia 5 septembrie nu a fost insusita 🙁

 33. Batalia va fi cistigata cind politicienii-pro unionisti vor avea sprijin din partea SUA.

  Cu ajutor geopolitic american se vor implica si banii din fondulire occidentale, se vor implica si sursele mass media occidentale pentru a contracara sursele informationale rusesti.

  Republica Moldova se afla sub ocupatia informationala rusa.Europenii joaca cu Rusia contra RM ,pretul jocului sunt gazele rusesti.

 34. Tema unirii in RM este tabuizata-ascunsa de catre statalistii-maldaveni de toate culorile politice, ei nu-i dau voie ca aceasta tema sa iasa la suprafata si sa aiba contact direct cu Occidentul.

 35. Eu sunt cu UNIREA atat timp cat nu afecteaza in mod dramatic calitatea de membru al Romaniei in UE si NATO.

  Eu tin foarte mult la aceste structuri pentru ca ele ne apara in acesti ani de alte tarii mai estice.

 36. Cererea țăranilor, membri ai Zemstvei judeţene din Bălţi, către Adunarea Zemstvei din acel judeţ, ţinută la 2 martie 1918,

  Noi, mai jos iscăliţii ai Zemstvei ţinutului Bălţi, cu cinste vă rugăm să aveţi bunătatea ca, înainte de a intra în rânduiala zilei hotărâte pentru adunarea de astăzi a zemstvei, să puneţi la glăsuire dorinţa noastră arătată mai la vale, de a ne uni cu ţara noastră mama România.

  Ştiind prea bine că acum o sută şi şase ani am fost furaţi cu de-a sila de la sânul dulce al mamei noastre scumpe cu care am făcut un trup şi un suflet;

  Știind prea bine că în vremurile acestea grele, când după ce ne va izbăvi Dumnezeu de tirania rusească, care ne-a apăsat, batjocorit şi întunecat atât amar de vreme, era să ne prăpădim în focul anarhiei bolşevice, iar România ne-a dat ajutor frăţesc în zile de grea primejdie, curăţindu-ne ţara de duşmani, dându-ne scutul, liniştea şi rânduiala pierdută;

  Ştiind prea bine că singuri sîntem şi prea puţini şi prea neputincioşi, pentru a ne putea ocârmui şi apăra singuri, fără a cădea din nou sub alt jug străin, care să ne facă iarăşi robi;

  HOTĂRÂM în numele ţinutului nostru Bălţi să ne unim din nou cu scumpa noastră ţară-mamă: România, voind să împărţim cu ea frăţeşte tot norocul şi nevoile noastre viitoare ca şi în vremurile Moldovei lui Ştefan cel Mare.

  Această hotărâre nestrămutată şi sfântă a noastră rugăm să fie trimisă fără întârziere Sfatului Ţării din Chişinău, pentru ca acesta, ascultând glasul nostru, să hotărască în grabă în numele întregii ţări: sfânta, mântuitoarea, mult dorita şi veşnica noastră Unire cu ţara noastră mamă România, în care ne punem nădejdea, căci ca bună mamă ne va garanta frăţie deplină şi drepturile căpătate de norod prin revoluţia din 1917.

  Ioan Scobioală, Ioan Cazacencu, Simion Ciobanu, Ioan Curiţa, Vasele Costică, A. Filip, V. Osadciuc, D. Garconiţa, N. Miaună, Gh. Popovici, Ioan Sarciuc, Vasile Focşa, F.Grigoriev, Gh. Ciobanu, St. Roşca, P. Saltinschi, Gh. Cocoş, M. Moscalu”

  Bălţi, 3 faur 1918.

  Președintele adunării Zemstvei punând la vot dorinţa celor douăzeci de reprezentanţi a fost aprobată în unanimitate:

  “Adunarea generală a Zemstvei din districtul Bălţi, născută din alegerile regionale ce au avut loc la (în) decembrie 1917 şi convocată în ziua de 1 martie 1918 pentru votarea bugetelor şi altor măsuri necesare bunului mers al administraţiunei şi veţei economice în acestă regiune, în unire cu adunarea generală a tuturor marilor proprietari, întruniţi în ziua de 3 martie 1918, terminând lucrările sale, înainte de a închide sesiunea, a discutat şi votat în unanimitate următoarea moţiune depusă pe biroul adunărei de către membrii Zemstvei şi a marilor proprietari.

  Rezemat pe principiile proclamate de marea revoluţiune a popoarelor fostului mare imperiu al tuturor Ruşilor, care în primul rând odată cu libertatea şi egalitatea tuturor indivizilor în faţa legilor, a proclamat libertatea naţionalităţilor de a dispune singure de soarta şi străbunii noştri români Între Nistru şi Prut, a proclamat în ziua de 2 decembrie 1917 Basarabia ca republică moldovenească independentă şi de sine stătătoare.

  Ţinând seama că viaţa şi propăşirea economică şi culturală a unui popor este în raport direct cu forţa vie şi aptitudinile cu care Dumnezeu l-a hărăzit, că în unire stă puterea şi că unde-s doi puterea creşte;

  Ţinând seama că în timp de 19 veacuri, Basarabia a fost totdeauna un trup cu Moldova de pe dreapta Prutului şi că soarta ei a fost de-a pururea legată de cea a Principatelor Dunărene cu care a gustat aceleaşi bucurii;

  Ţinând seama că în anul 1812 în urma fărdelegilor sângeroase ale tuturor popoarelor europene, Basarabia a fost smulsă fără consimţământul ei de la trunchiul ei etnografic al naţiunei sale de origină şi,

  Ţinând seama de pilda splendidă pe care tânărul regat al României a dat în scurtul timp de când a fost recunoscut stat independent, atrâgându-şi astăzi admiraţiunea şi iubirea tuturor popoarelor din lume şi chiar respectul duşmanului comun,

  Proclamăm astăzi în mod solemn, în faţa lui Dumnezeu şi lumei întregi că cerem unirea Basarabiei cu regatul României subt al căruia regim constituţional şi subt ocrotirea legilor ei de monarhie democratică vedem siguranţa existenţei noastre naţionale şi propăşirii economice şi culturale.

  Facem apel la toate adunările… din întreaga Basarabie de la Hotin până la Izmail să se unească prin votul lor la moţiunea noastră şi să ceară Sfatului Ţărei la Chişinău să trimeată o delegaţiune ca reprezentanţi din toate adunările regionale şi proprietare la Iaşi pentru a depune la picioarele Tronului României omagiile noastre de devotament şi credinţă către Regele Ferdinad I, Rege al tuturor românilor”.

 37. # Ioan Popescu,ziarist,Romania spune:
  17 October 2010, la 13:01

  Propunere de slogan electoral

  DACĂ DORIŢI REINSTALAREA SÂRMEI GHIMPATE PE PRUT, VOTAŢI COMUNIŞTII !

  În raionul Făleşti s. Pruteni şi pînă în prezent nu au scos sîrma, deşi preşedintele raionului face parte din PLDM.

  De ce oare nu se grăbesc să o scoată?

 38. Союз нерушимый рабов и господ
  Время публикации: 16 октября 2010 г., 12:57

  Россия — имперская наша держава,
  Концлагерь культур и народов тюрьма.
  Продажна шaлава, убийца кровава,
  Рай для подонков, трамплин для дерьма.

  Припев:

  Славься Отечество наше голодное
  Власти кровавой надёжный оплот
  Сортирный мочильщик — мусор народный
  Нас к торжеству монархизма ведёт

  В этом отечестве жизнь несвободная,
  Союз нерушимый рабов и господ,
  Власть, по-людски жить совсем непригодная,
  Как скот на бойню, нас к смерти ведет!

  От южных морей до полярного края
  Засрала отчизна леса и поля:
  Бурьян, пепелища, помойка сплошная –
  Забытая Богом и людом земля!

  Припев тот же

  Должны по единому жить по уставу
  И дикий тунгус и пройдоха москаль.
  Построит им царство вселенской халявы
  Наша единая рейхс-вертикаль!

  Припев тот же

  Народы Кавказа разгоним жестоко
  Медведева-Пукина царство введём
  Концлагерем станет родная отчизна
  ОМОН и спецслужбы режима оплот

  Припев тот же

  Владимир

 39. # toma spune:
  17 October 2010, la 17:05

  batalia va fi cistigata cind PNL va convinge de necesitatea unirii pe tzaranii moldoveni Vanea si Jora !

  Unul PNL nu poate face nimic.

  Bătălia poate fi cîştigată numai atunci, cînd Toma, Opinie, Mugur ş.a. vor susţine ideia PNL şi ÎMPREUNĂ vor convinge pe Vanea şi Jora de necesitatea UNIRII.

  Apropo, în 1991 Vanea şi Jora din parlament nu erau prea convinşi de necesitatea votării declaraţiei de independenţă dar au votat, deoarece nu puteau merge împotriva poporului adunat la MAREA ADUNARE NAŢIONALĂ.

  Cine ne încurcă acum să adunăm MAREA ADUNARE NAŢIONALĂ?

 40. RAZBOIUL CU IRAN ESTE INEVITABIL?

  Ce gandesc ISLAMISTII despre viitorul apropiat… cititi un articol scris de unul dintre ei:

  О том, почему США и «Израиль» должны напасть на Иран, о Даджале (Антихристе) и климате

  Давно хотел поделиться мыслями о возможной подоплеке нынешних событий в мире, особенно на Ближнем Востоке (захват Ирака, готовящаяся война с Ираном), о причинах природных катаклизмов, поразивших землю, к чему все идет, чего ожидать и к чему готовиться.

  Сразу же подчеркну, что ни в малейшей степени даже в мыслях не претендую на роль предсказателя, футуролога и пр. (да убережет нас всех Аллах от этого явного куфра, АузубиЛлях).

  Просто хочу напомнить некоторые общеизвестные для мусульман вещи, которые для любого трезвомыслящего человека складываются в определенную логическую схему, если их проанализировать.

  Хочу подчеркнуть, что эти вещи являются аргументом только для мусульман. Подавляющее же большинство неверных отвергнет их, но возможно некоторых из неверных, которые по своему ищут истину, эти аргументы подвигнут к более внимательному отношению к затронутой теме.

  Каждому мусульманину, который интересуется своей религией, известны из Корана и хадисов Пророка Мухаммада (а.с.с) некоторые признаки приближения Судного Дня.

  Исламские ученые давно и тщательно изучили эти признаки.

  Таких признаков много, они подразделяются на малые и большие, и по этим вопросам среди мусульманских ученых нет разногласий.

  Еще при своей жизни Пророк Мухаммад (а.с.с) говорил, что время до наступления Судного Дня сократилось и оно такое же, как расстояние между двумя пальцами (и он показал указательный и средний пальцы своей руки).

  Сам факт появление последнего Пророка Аллаха 15 веков назад стало фактически предупреждением Всевышнего, что человечество вступило в завершающую фазу своего существования в этом мире.

  Наше же время невероятных скоростей, когда в минимальный промежуток времени вмещается огромное число событий, не оставляет сомнения в том, что человечество движется к назначенному сроку.

  Пророк Мухаммад (а.с.с) предупреждал — перед Судным Днем «наступит время, когда сойдутся рынки и время убыстрит свой ход». Сегодня даже самый отъявленный скептик не будет спорить с тем, что данное пророчество сбылось в полной мере.

  В своих размышлениях я буду опираться на явные факты, известные хадисы и на лекцию доктора Сухайба Хасана, прочитанную в Исламском Обществе Кембриджского Университета в месяц Шавваль 1420 года Хиджры (январь 2000 года).

  Итак, война в Ираке и возможная война в Иране.

  Можно с большой доле уверенности утверждать, что США и «Израиль» нападут на Иран. И атомное оружие здесь ни при чем. Как совершенно ни причем было то, что у Ирака якобы было оружие массового уничтожения (пресловутое ОМУ).

  Очевидно, что война в Ираке с самого начала была подготовкой к нападению на Иран. Мотивы, которыми руководствуются лидеры США и «Израиля» не имеют никакого отношения к политике, к нефти, или к вопросу т.н. «международной безопасности».

  Общеизвестно, что у власти в США (не зависимо от того, демократы это или республиканцы) стоят так называемые христианские сионисты, то есть, группировка, которая верует в мессианское предназначение Америки, как силы, которая должна обеспечить условия для прихода в мир т.н. «царя иудейского».

  Христианские сионисты веруют, что «Бог обещал Аврааму, что Он благословит тех, кто благословляет евреев, и проклянёт тех, кто проклинает их. Тем самым, любовь Господа по отношению к кому-либо проходит через Его любовь к евреям» (Wikipedia).

  В своей лекции доктор Сухайб Хасан напомнил о хадисе Пророка Мухаммада (а.с.с), который предупредил, что Даджаль (Антихрист) появится в местечке Исфаган (нынешний Иран). Он выйдет оттуда в сопровождении 70 тысяч иудеев.

  По другим версиям хадисов, среди сопровождающих Даджаля будет также огромное число женщин и персов.

  Итак, Исфаган. Знакомое название, неправда-ли? Да, да, это как раз то место, где Иран построил свой ядерный центр и реактор в местечке Бушер. Этот реактор так и называется «Бушерский».

  Строили его иранцы при помощи русских специалистов, а еще раньше при помощи специалистов западных.

  Общеизвестно, что в Иране живет большая иудейская община и уезжать оттуда они никуда не собираются, несмотря на угрозу войны и на то, что иранский режим заклеймен международным еврейством, как антисемитский.

  Известно также, что захватив Ирак, специальные команды иудеев и американцев разграбили древние городища Вавилона и другие места.

  В Ираке до сих пор работают целые отряды археологов, историков, специалистов по древностям, и… раввинов, которые их сопровождают.

  Что они ищут? А может быть уже нашли? Если нашли, то вполне логично, что Обама выводит основную часть своих войск из Ирака, правда, оставляя при этом довольно внушительную группировку под флагом инструкторов, охранников, различных спецмиссий и пр.

  Но вернемся к Исфагану. Очевидно, что ядерные объекты Ирана являются лишь формальным поводом к будущей войне. Основная цель — оккупация Исфагана.

  Цель оккупации — обеспечить приход «царя иудейского».

  Любопытно, что несколько лет назад главный раввин России Берл Лазар публично объявил, что мешиах (мессия), «царь иудейский» уже жив, и всем евреям надо усиленно готовиться к его появлению.

  Общеизвестно, что в последние годы евреи значительно усилили раскопки под мечетью Аль-Акса в Иерусалиме и уже объявили о начале восстановления «храма».

  Также в печати сообщалось, что раввины изготовили некоторые ритуальные предметы для «храмовых обрядов», которые являются обязательным религиозных атрибутом и должны быть готовы к приходу «царя иудейского».

  Еще более любопытно, что нынешний президент Ирана Ахмади Неджад также заявляет о скором явлении т.н. «скрытого имама» шиитов, который должен объявиться в Исфагане.

  Поэтому можно предположить две версии конфликта между евреями и шиитами.

  Или же этот конфликт является хорошо срежиссированным спектаклем и обе группировки играют в одну игру. В этом, кстати говоря, уверены многие арабы.

  Или же конфликт между шиитами и иудеями заключается в том, кому принадлежит право на мешиаха (скрытого имама), кто должен готовить его приход, и кто будет его приближенным, что мне лично представляется более вероятным.

  В конечном итоге, если исходить из хадисов, персы и иудеи сообща выйдут под знаменем Даджаля (Антихриста) из Ифагана и будут сопровождать «царя иудейского» в Иерусалим.

  Он должен войти в Иерусалим через восточные ворота города, и как рассказывают, многие состоятельные евреи уже выкупили дома и квартиры на той улице, по которой, как предполагается, должен пройти мешиах, чтобы лично приветствовать своего царя с балконов.

  Таким образом, с большой долей вероятности можно предположить, что США и «Израиль» все же нападут на Иран, если не найдут другой способ взять под свой контроль Исфаган.

  Но наиболее приемлемым для них вариантом была бы смена режима в Тегеране.

  Как представляется, война оттягивается не из-за того, что США или «Израиль» не готовы к нападению, а из-за того, что в Вашингтоне и Тель-Авиве все еще рассчитывают на то, что удастся сменить режим шиитских фанатиков в Тегеране, которые только мешают своими невежественными надеждами на «скрытого имама».

  Теперь несколько слов о климате.

  Общеизвестно, что в последние годы тема климата стала главной темой международной политики. Мировое общественное мнение целенаправленно обрабатывается в контексте неизбежных катаклизмов и необходимости спасения природы

  Также хорошо известно, что США и некоторые другие страны активно работают над созданием климатического оружия. Тот кто сможет заполучить такое оружие овладеет миром без единого выстрела. В свою очередь арабские страны проводят серьезные работы по вызыванию искусственных дождей.

  Со слов Пророка Мухаммада (а.с.с) мусульмане хорошо знают, что одним из признаков последнего времени (из числа малых признаков Судного Дня) станут участившиеся природные катаклизмы, что мы и наблюдаем сегодня. Этот факт признают ученые, которые указывают, что такой частоты природных катаклизмов не было в истории человечества.

  Пророк Мухамммад (а.с.с) также предупреждал, что Даджаль (Антихрист) будет управлять климатом. Аллах даст ему такую силу. Поэтому все, что связано с нынешней деятельностью вокруг вопроса климата, начиная от научных исследований и кончая разработками климатического оружия, нужно рассматривать в контексте подготовки к появлению Даджаля.

  По воле Аллаха, Даджаль сможет насылать засуху и голод и приносить дожди и изобилие. Именно поэтому Аллах через своего Пророка (а.с.с) предупредил, что Даджаль, который объявит себя Богом, станет самым серьезным испытанием и искушением для верующих за всю историю человечества.

  cо слов Пророка Мухаммада (а.с.с) также известно, что Даджаль будет перемещаться по миру со скоростью облака подгоняемого ветром. От него невозможно будет укрыться кроме как в Мекке и Медине.

  Выходу Даджаля из Исфагана будет предшествовать появление Махди, мусульманского лидера, которого Аллах «установит за одну ночь» в Мекке во время Хаджа.

  С приходом Махди начнется глобальная война за восстановление Халифата и установление Шариата Аллаха во всем мире.

  Опираясь на Хадисы, ученые считают, что Даджаль объявится после того, как армия мусульман во главе с Махди овладеет Римом.

  Dаджаль будет существовать на земле 40 дней. Один день будет подобен году, второй день — месяцу, третий день — неделе и все остальные дни как обычные дни.

  Аль-Масих Ад-Даджжаль (Антихрист) — мужчина из сынов Адама. Он имеет особые признаки, которые упомянуты в подтвержденных хадисах.

  Например, следующие: Это будет молодой мужчина с румяным лицом и вьющимися волосами, одноглазый, его правый глаз, напоминает высушенный виноград.

  Mежду его глазами будут арабские буквы «каф’ фа’ ра’ « (несоединенными буквами) или слово «кафир» (неверующий), которые каждый мусульманин, грамотный или неграмотный, сможет прочесть.

  Другое из его свойств будет состоять в том, что он — бесплоден и не будет иметь детей.

  Среди хадисов, описывающих его — следующие:

  1. Ибн Умар (да будет доволен Аллах ими обоими) сообщил, что посланник Аллаха (мир ему и благословения Аллаха) сказал: «Пока я спал (я видел во сне, что) делал таваф (ритуальный обход) вокруг Каабы».

  Далее он упомянул, что увидел Ису ибн Марйам (пророка Ису, мир ему), затем он увидел Даджаля (Антихриста):

  «Он — хорошо сложенный мужчина, с румяным лицом и вьющимися волосами. Он одноглазый, с глазом подобным сушеному винограду». (Аль-Бухари, 13/90, Муслим, 2/237).

  2. Ибн Умар (да будет доволен Аллах ими обоими) также сообщил, что посланник Аллаха (мир ему и благословения Аллаха) описал Даджаля, который объявит себя Богом, как живущего среди людей, и сказал:

  «Аллах Всевышний — не одноглазый, а Аль-Масих Ад-Даджаль — одноглазый, и его правый глаз напоминает сушеный виноград». (Аль-Бухари, 13/90, Муслим, 18/59).

  Даджаль явится с востока, из числа иудеев Исфагана, затем он будет идти по всему миру, не пропуская ни одной страны, и он войдет в каждый город, кроме Мекки и Медины, в которые он не сможет войти, потому что их охраняют ангелы, как передано в хадисе Абу Бакра Ас-Сиддика (да будет доволен им Аллах):

  «Посланник Аллаха рассказал нам, что Даджаль явится с земли на востоке, называемой Хорасан (современный Иран)». (Ат-Тирмизи, 6/495; классифицирован как сахих Аль-Албани в Сахих аль-джами’, 3398).

  Фитна (смута, искушение) Даджаля будет самой великой фитной со времени, когда Аллах сотворил Адама и до наступления Судного Дня, и это из-за власти, которую Аллах позволил ему иметь, свершения им великих чудес, которые поразят и соблазнят людей.

  Имеются хадисы, указывающие, что у него будет свой «рай» и свой «ад», но его «рай» в действительности является адом, и наоборот.

  Он будет иметь полноводные реки и горы хлеба. Он прикажет небу извести дождь, и пойдет дождь, и он прикажет земле произвести плоды, и она исполнит это. Сокровища земли у него, и он будет путешествовать по земле со скоростью, как облако (или дождь), переносимое ветром.

  После появление Даджаля Аллах вернет на землю пророка Ису (Иисуса) мир ему. Он спустится на рассвете во время утренней молитвы в Дамаске (Сирия) у Белой Мечети (мечети Омеядов) на глазах у верующих, опираясь на крылья Ангелов.

  Во главе молитвы в это время будет стоять Махди и он уступит место Пророку Исе (мир ему) однако Иса укажет Махди продолжить руководство молитвой, так как икама (молитвенное свидетельство) уже будет произнесена. В дальнейшем молитвами будет руководить Пророк Иса (мри ему).

  Пророк Иса (мир ему), совершит символические действия — сломает крест и убьет свинью, показав ложность христианства и призовет человечество к Исламу.

  После этого последуют другие великие события, важнейшим из которых будет то, что Пророк Иса (мир ему) убьет Даджаля (Антихриста) в местечке Лудд (Лод, где сейчас находится военно-воздушная база «Израиля»).

  Все вышеперечисленные сообщения указывают на то, что тайные пружины событий в сегодняшнем мире, особенно на Ближнем Востоке, надо искать не там, где указывают СМИ и политики. Люди видят лишь то, что им показывают по телевизору и верят в то, что им разъясняют многочисленные эксперты и политологи.

  Люди удивляются абсолютной иррациональности поведения США и «Израиля» и пытаются через своих лидеров и путем общественного воздействия убедить эти страны и их союзников пересмотреть свою политику.

  Однако в поведении этих стран и их руководителей все как-раз ровно наоборот — они на самом деле предельно рациональны и расчетливы, если понимать, что на самом деле движет ими и какую цель они преследуют.

  Рустам Салихов

 41. pt dl Morteanu
  Chiar nu stiti ca primarul com. Pruteni este comunist? Presupun ca stiti prea bine, ati vrut insa o data in plus sa loviti in PLDM. Cu minciuni insa nu se va face Unirea!

 42. Reiau un text publicat pe un alt cu completarile de rigoare:
  “Nimeni nu are dreptul sa umileasca pe cel marginalizat de circumstante si istorie” spune pe acelasi blog, foarte frumos Valenta.Perfect de acord. Ce ne facem atunci cand marginalizarea este facuta de “moldovenii” insisi. Din totalul de 3 383 332 de locuitori rusii reprezinta doar 201 218 locuitori. Si cu toate acestea 46% din locuitorii RM, acum, in plin secol XXI, voteaza constant cu comunistii, iar procentul celor care declara ca sunt moldoveni si nu romani este de aproximativ 64%. Avand in vedere ca 2 638 125 de locuitori sunt vorbitori de limba romana, limba pe care nu o recunosc, impotriva evidentelor ca fiind romana, inseamna ca 1 278 806 dintre romanii din Basarabia voteaza constant cu comunistii iar 1 688 400 dintre romanii basarabeni nu se considera romani. Daca doar 745 207 dintre locuitorii RM nu sunt romani, fiind de alta etnie, adica 282 406 ucraineni, 201 218 rusi ( care observati ca ocupa abia pozitia a treia ) 147 500 gagauzi ( de fapt turci crestin ortodocsi ), 65662 bulgari si restul pana la 745 207 alte minoritati, atunci cine sunt cei care doresc ca actuala situatie a Moldovei sa dainuie. Astea sunt datele oficiale ale UE. Si cu toate astea, limba ce pare preponderent folosita peste tot este limba rusa. Pana si dintre cei care solicita cetatenia romana 21% vorbesc intre ei limba rusa cu toate ca provin din ambii parinti romani. Deci de luptat cu cine aveti de luptat in primul rand? Cu romanii basarabeni bineinteles care in marea lor majoritate ii numesc pe romanii de peste Prut hoti si tigani si nici nu vor sa auda de Romania? Repet pentru a mia oara: In Estonia, in Lituania si in Letonia procentul de rusi era si este de peste 40% si nu de doar 6,5% cat este in Moldova ( in Romania ungurii sunt mult mai multi si asta raportat la o tara cu 21 000 000 locuitori ). Si unde sunt astazi aceste tari citate mai sus? Si unde este in continuare Moldova? Deci cine sunt in principal cei care sunt de vina de situatia Moldovei? Cifrele vorbesc de la sine. Nici Rusia, nici Romania, nici SUA, nici UE si nici NATO nu pot hotara peste capul a 2 165 332 dintre locuitorii ai RM, culmea marea majoritate romani dar care nu se considera romani si care doresc alta alternativa decat Romania si UE. Orice ingerinta din afara, indiferent din partea cui, care nu tine cont de aceasta realitate, poate fi considerata oricand o agresiune la adresa suveranitatii statului moldovean. In cazul acesta expresia “Basarabia este lacrima mea” este doar o tanguire a Valentei, cu siguranta sincera si deosebit de frumoasa, dar care aduce aminte de pasivitatea trista si implacabila a Mioritei. Daca vreti ca intrarea in Romania sa o faceti impreuna cu toti cei 2 638 125 de romani, intrare care poate fi si peste 20 de ani, sau chiar mai mult, lasati vorbele patetice si ganditi realist. Asta-i realitatea chiar daca nu va convine. Cu ea trebuie sa va luptati. Singura RM poate sa ceara modificarea statutului sau actual si asta numai cu acordul majoritatii locuitorilor sai, indiferent de etnie. Repet: Cifrele provin de la UE. Ei stiu mult mai bine decat dumneavoastra cum stati. Si in plus UE nu este de loc de acord sa fie pusa in situtia ridicola de a adopta o limba oficiala in plus despre care stiu la fel de bine ca si dumneavoastra ca acea limba nu exista.

 43. Corectura la postarea de mai sus: „Reiau un text publicat pe un alt blog cu completarile de rigoare”. Mananc in continuare cuvinte desi nu mi-e de loc foame

 44. Atentie! Cifrele de mai sus se refera la RM fara Transnistria. Cu tot cu Transnistria cifrele sunt urmatoarele: 2 742 005 sunt romani, 442 386 sunt ucaineni, 369 488 sunt rusi ( care raman si in aceasta situatie pe locul trei ),158 607 sunt gagauzi ( turci crestini ortodocsi, singura populatie turaniana crestina ), 76 769 sunt bulgari. Restul pana la 3 938 679 de locuitori, cat numara RM, sunt alte minoritati. Precum vedeti cifrele nu reprezinta schimbari esentiale. Oricum vorbitorii de limba romana ( sau moldoveneasca asa cum se straduie unii sa ne convinga ) reprezinta mult peste 70%. Cifrele sunt valabile pentru situatia de acum doi ani. Astazi, probabil, situatia este si mai ni favoarea populatiei romanesti. Daca domnul Lupu ar fi cunoscut aceste realitati moldovenesti, probabil ca si-ar fi nuantat altfel termenii campaniei sale electorale. Eu cred ca, de fapt, el cunoaste foarte bine aceste realitati dar refuza sa le accepte. Problema lui…

 45. Transnistria este pamant romanesc. Vedeti denumirile de sate: Balta, Gasca, Doi bani, Cer bani, Cubani, Valea Hotului. Toate erau sate de vama. Dar unde este Kubani, dupa Bug…
  In privinta Reunirii. Poate fi foarte repede. Acum merge accelerat palestinizarea Romaniei, se cere eliberarea si teritoriului Basarabiei de basarabeni. Constient este urgentata si eliberarea cetateniei pentru basarabeni, sa plece din tara cat mai repede. Aici se cumpara pamanturile pe un cap si nu de basarabeni. Se pun temeliile noului izrail, aici si in Romaniia. Dar voi plecati in lumea mare, peste tot trebuesc slugi..

 46. Cred ca activizarea PNL-ului tot nui intamplatoare….

 47. pentru Ed

  AI UITAT SĂ SCRII LA SFÂRŞIT CĂ ARTICOLUL E PLATIT DIN FONDUL ELECTORAL A PNL.

 48. MĂ A CÂTELEA OARA TREBIUE SĂ VĂ SCRIU CĂ IDEILE UNIONIZMULUI CARE APROPO SUNT ANTISTATALISTE ŞI TREBUIE SĂ FIE CONDOMNATE CA ACT DE TRADARE NAŢIONALĂ, NU SUNT LA MODĂ ÎN MOLDOVA, AMU PE POPORUL SĂRAC ÎL INTERESEAZĂ CUM SĂ TRĂIEŞTE NORMAL. dAR VOI CU UNIONIZMUL SĂU PRIMITIV, SUNTEŢI CA PAPAGALI. DACĂ AŞA DORIŢI UNIRE NU TREBUIE SĂ VORBIŢI ÎN LOCUL TUTUROR CETĂŢENILOR MOLDOVEI.

  ED ROMÎNIA FĂRĂ NOI SUFERĂ DE LA SĂRĂCIE.

 49. Ioan Popescu,ziarist,Riomania

  Care-i mail-ul Dvs, doamna Pavlicenco? As dori sa va trimit ceva pe mail.Va rog,publicati-l aici sau pe mail-ul meu.Multumesc anticipat, Ioan Popescu, jurnalist,Romania.

 50. Pt.Vlad. V.

  Îmi cer scuze, dar nu am nici o itenţie să lovesc în PLDM.

  Desigul cunosc, că primarul este comunist, dar nu primarul hotărăşte soarta sîrmeu ghimpate.

  În privinţa preşedintelui raionului am accentuat că face parte din PLDM, deşi de vre-o lună două, nu pentru a lovi în PLDM, dar pentru a atrage atenţia, că avînd susţinerea guvernului s-ar putea hotărî şi aceasta întrebare.

  Problema este în altceva, că această zonă este adiacentă cu zona de protecţie, NU ŞTIM A CUI?????, îngrădită încă cu o sîrmă ghimpată, în care este interzis accesul cetăţenilor, pentru a nu tulbura liniştea animalelor din zonă şi a celor ce vin aici la vînătoare, după cum mau informat locatarii.

  Dar a cui este această zonă cu păduri, păsări, animale aşa şi nu am aflat.

  Poate este arendată de cineva?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *