PNL a tras locul I in buletinul de vot. Compatimesc Jurnal TV…

Voi adauga la articolul de mai jos, pe care il las intact, plasat la amiaza, ca mi-i jale de Jurnal TV sa vad ce eforturi depun sarmanii oameni ca sa nu aminteasca de PNL, sa nu arate pe nimeni de la PNL, sa nu ia, practic, declaratii de la PNL, sau sa le ia si sa le dea, cu tot cu imagini, cit mai … gîtuite si nefrumoase. Ne amuzati, fratilor!

PNL a cistigat locul I in buletinul de vot. Am declarat public – nu excludem tentatia potentatilor zilei sa caute cai urite de a ne face probleme si a ne fura locul. Numai ca dusmanii nostri politici nu iubesc nici PD-ul, pe care nu si l-ar dori pe locul 1 in buletinul de vot, in locul nostru. Dusmanii nostri electorali stau in spatele unui „mare”  zis si aparut recent luptator contra coruptiei, care a si fost auzit de un coleg de la PNL, prezent la CEC, „aranjind”, la telefon, necesitatea „de a ne gindi cum scoatem sau suspendam PNL din cursa”. Nu putem da nume, pentru ca oamenii se judeca dupa fapte, nu dupa intentii. Insa – nu excludem intentiile…, apoi faptele…

Deja i-am vazut pe dusmani cind au gasit cai sa interzica spotul electoral unionist al PNL. Am cistigat procesul in instanta de judecata. Daca vreti sa ne mai faceti imaginea, pe care nu ne-o prea dorim de la voi, incercati. Am putea cistiga, din nou, procesul, cu scandal, in instanta. Pacat ca in R.Moldova dupa 29 iulie putin ce s-a schimbat… Iata de unde si pericolul revenirii comunistilor.

Apropo sau „k’ Stati”: in aceasta clipa cind scriu Calugareanu, la Cabinetul din umbra, are ca invitatei doar partide acum parlamentare. Oare nu toti subiectii electorali au drepturi egale? Daca Filat inca nu s-a inregistrat (probabil, capusa verde s-a umflat pina peste poate si acum nu poate regla circulatia singelui in interior – adica a adunat o gramada de lume, le-a promis multe si marunte si nu le poate acum satisface la toti asteptarile privind plasarea pe lista), ramine gol locul linga Valeriu Munteanu, pentru ca „Doamne fereste, sa fie unul din afara AIE!!! la emisiune!” „Doamne fereste sa fie una de la PNL – asa gindesc moderatorii si invitatii slabi”. Vedeti cum e „independenta” si „presa libera” si inca si „nationala” la noi?

„Nu am vrea sa incepem cu acest regret. Dar ori spui corect, ori nu spui deloc. Toata lumea a auzit ca PNL a venit primul sa depuna actele, mai putin reportera Durbala de la Jurnal TV, care a fost chiar acolo. De ce oare? Intr-o data trecuta, cind CEC a  examinat o petitie a PCRM contra spotului unionist al PNL, reportera Jurnal TV, prezenta la sedinta, nu a fost interesata nici sa ne ia o reactie, nici sa spuna despre asta la Jurnal TV. Au alergat toti dupa Sirbu de la comunisti.

De ce oare? Cred ca „nu e voie” de la patron. In general, repet, Jurnal TV nu a dat nici un reportaj despre spotul unionist al PNL, interzis, dupa care a fost readmis prin decizia de judecata in contencios administrativ la Curtea de Apel, decizie mentinuta in vigoare de Curtea Suprema de Justitie. Dar era cazul ca subiectul, in special hotarirea de judecata, sa fie discutata chiar si la Chestiunea Zilei sau la Cabinetul din umbra. Pentru ca este un precedent in premiera pentru pluralismul de idei si libertatea de gindire si de expresie in R.Moldova, statuate prin decizie de judecata bazata pe practica CEDO.

De fapt, nu ne mai mira nimic legat de Jurnal TV, pentru ca nici dosarul PNL contra CEC si partidul lui Pasat cu bilborduri si afise cu liderul PUM in intreaga R.Moldova, cind la CEC, in perioada referendumului e dat „cheltuieli zero”, nu prezinta interes pentru aceasta televiziune zisa „libera”, dar, mai curind, verde. Mai mult – reporteri de aici iau declaratii si interviuri de la noi in sala de judecata, dupa care nu le dau pe post. Nu va mai cheltuiti, deci volumul digital de imprimare sau pelicula cu „dusmanii poporului”, precum ne vede aiatolahul cel verde, premierul actual cu moţ artificial.

Precizam, pentru Durbala, ca nu Partidul Republican a venit primul sa inregistreze actele la CEC, ci PNL. PR a tras la sorti si i-a cazut sa depuna primul, pt ca CEC a mai adoptat un Regulament si privind ordinea depunerii.

Daca toata campania electorala va fi asa cum a mai procedat Jurnal TV cu reprezentantii PNL – ori sa nu oglindeasca evenimentul, ori sa il dea incorect, cu o nota de ironie, dispret, cind chiar nu era cazul, dar cind a mai facut-o cu actiuni ale tinerilor nostri, legate de evenimentele nationale din istorie (si noi am scris despre asta), ne intrebam – asta e libertatea dobindita dupa 29 iulie?

Ori poate, totusi, sloganul de odinioara al PNL ramine valabil – „Libertatea e aproape!”?

In sensul ca Libertatea inca nu a sosit… Ca, pur si simplu, nelibertatea a devenit din rosie – verde?”

Vitalia PAVLICENCO

Loading Facebook Comments ...

116 Comments

Add a Comment
 1. Toata speranta ne este in PNL.

  Este adevarat, cetatenia muldu-fufuleasca intra in contradictie cu cetatenia romana si pune probleme INSOLUBILE, se pare, pentru a permite basarabenilor plecati din Basarabia in 1945, sa poata recastiga drepturile pe care le are orice cetatean basarabean.

  In acest caz avocatii si politicienii Moldovei trebue sa se aplece de urgenta asupra acestui subiect caci este de importanta capitala pentru existenta romanismului si a DEMOCRATIEI in moldova.

  Nu este obligatoriu sa se numeasca NATIONALITATE ci pur si simplu un decret al DOMNULUI GHIMPU prin care basarabenii pleati in EXOD pot veni pur si simplu la casele lor recastigand in mod automat toate drepturile si bunurile lor pe care guvernantii actuali si COCO-munistii nu le recunosc.

  De altfel nu stiu daca exista o lege prin care basarabenii plecati au pierdut drepturile lor si bunurile lor din basarabia

 2. Treziti-i doamna Pavlicenco ca dorm pe ei.

 3. :)) nu vad poanta ca ati depus actele la CEC 😀 un partid care maximum ce a facut a scris bloguri 😀 si este stiut 100% ca va acumula cel mul 1% sau kiar si 0.8%… mai bine transformati PNL-ul in un ONG si gata…

 4. Inteligent. Sa critic presa in public, asa. Foarte inteligent. Tineti-o tot asa, doamna Pavlicenco!

 5. Pt vasile

  Exact asta facem. Asa o tinem. Noi nu avem ce pierde decit lanturile anonimatului. Si cred ca le rupem, incetul cu incetul.

  Repet: credeti, nu credeti, PNL e partidul de viitor si cu sansa. Acum, dupa mine, fara mine, cu altii, care vin, tineri, din urma, PNL e partid cu sansa, pentru ca exista si un PNL din Romania, noi avem cetateni romani care pledeaza pentru un spatiu comun politic si acest element se va consolida cu fiecare scrutin.

 6. Mama preşedintelui Traian Băsescu a decedat în urmă cu o oră. Decesul a fost confirmat pentru Adevărul de Seară Constanţa de fratele preşedintelui, Mircea Băsescu.

  Anul trecut, Elena Băsescu a fost internată la Institutul Oncologic din Bucureşti unde a fost supusă unei intervenţii chirurgicale.

  La fiecare vizită la Constanţa, preşedintele României trecea să îşi vadă mama, care era în grija unei călugăriţe de la Mănăstirea Techirghiol. Preşedintele îi făcuse cadou măicuţei un Matiz.

  Traian Băsescu este plecat în aceste zile la Bruxelles, la Summitul Asia – Europa… CONDOLEANTE !

 7. Nici nu stiu ce sa fac dna Pavlicenco, sa va pling de mila?! Toate-s contra D-voastra si a partidului pe care-l conduceti 🙂 Condoleante 🙂

 8. JurnalTv-ul este a lui filat si pedeparte nu este echidistant, acest lukru mi-a confirmat multe persoane care sunt angajati de la reportei pina la functii inalte in trust.
  Jurnaltv=nit=afiliata politic==presa de buzunar.

 9. p/s: diferenta este ca nitul are un auditoriu de multe ori mai larg dekit jurnalul.

 10. Pt.Vic.

  PNL va acumula atîrea voturi, cîţi cetăţeni ai RM cu adevărat mai sunt patrioţi şi la alegeri votează cu sufletul, cu inima nu cu treuca.

  La 6 mai 1990 1.200 MLN. de români de pe ambele maluri ale Prutului sau îmbrăţişat la Podul de flori, dansînd Hora unirii.

  Cei care încă nu au uitat acele clipe de fericire şi libertate sperîm să ne susţină, pentru a crea un nou pod de flori între ambele maluri ale Prutului, şi să sperăm că va fi ultimul, deoarece în ultimul timp actuala guvernare a cam prea luat-o razna spre est.

 11. Suntem 1 pe listă

  Aşa să ne ajute Dumnezeu

 12. este un semn de laDuimnezeu

 13. Iar comuniştii pe locul 12.

  Tot e un semn de la Dumnezeu

 14. sa suparat pe mass-media ca si ghimpul, sarmanii.

 15. pavlicioaica, las-o dracului de tampenie. mai bine nici nu te inscriai in alegeri oricum nu vei deveni deputat. tu nu faci decat sa indepartezi oamenii de tot ce-i romanitate, speriind prostimea (multimea) cu unionismul. Unirea trebuie sa fie facuta inteligent. Cei prosti trebuie doar sa se trezeasca cu faptul implinit si sa-l accepte.

 16. @Bogdan: esti un prostalan… moldovan 🙁

 17. PNL 1 in buletinul de vot!
  Bravo si succes!

 18. Bravo, sincer, ma BUCUR pentru PNL. Succese, Va sistin!

 19. „Dumitru spune:
  4 October 2010, la 16:04

  pu opincuta
  Opincutooooo, am apelat eu la atac asupra persoanei?! Hai sa purtam un dialog civilizat, desigur daca-ti sta in puteri!!! Sau sa fie din cauza lipsei argumentelor?

  Dumitru spune:
  4 October 2010, la 16:04

  Nici nu stiu ce sa fac dna Pavlicenco, sa va pling de mila?! Toate-s contra D-voastra si a partidului pe care-l conduceti Condoleante .”

  Si astea iti sunt argumentele ca PNL nu trece?Cine e mai civilizat in discutii?Mai Dumitre,plesnesti de ciuda.

  Felicitari d.Pavlicenco,caci noi stim ce avem de facut.

 20. Dar eu v-as da votul, p/u ca promovati idea unirii cu Romania.
  Dar ma tem ca nu veti acumula %-ele necesare p/u a accede in Parlament, si daca sincer nu prea doresc sa-mi irosesc votul.
  De-am fi avut noi 4 voturi, ca in Spania, 1 din ele era sa fi fost al tau 🙂
  Oricum, iti urez succese! Si sper sa iesi la televizor cu proiecte de legi cu adevarat in spirit Liberal!

 21. pu Opincuta
  Eu sa plesnesc de ciuda??? Esti penibil/a, sincer… Partidul pe care-l sustin eu, la sigur ca va intra in Parlament si la sigur va avea un scor bun… Faptul ca socotiti ca locul intii in buletinul de vot e deja un succes si ca e un semn etc, demonstreaza inca odata cit de naivi sinteti. Pun capul pe trunchi ca nu treceti, deoarece electoratul proroman are 2 partide puternice care sa-i reprezinte… Puneti si voi capul pe trunchi ca treceti? da sau nu?

 22. Pt.Dumitru.

  Şi care sunt aceste 2 partide?

 23. Nu va sfădiţi oricum PCRM o să câştige alegeri îndeferent în ce locul este plasat pe buletin de vot. Babele o să vin cu ochilari o să şăd o oră la cabinele de vot dar o să aleg Partidul Stabilităţii. Electoratul PCRMului este cel mai desciplinat.

 24. 12 apostoli

 25. DOAMNA PAVLICENCO … DA SA FIM SERIOSI .. CREDETI CA VETI INTRA IN PARLAMENT? REVENITI CU PICIOARELE PE PAMINT .. AVETI UN PARTID SLAB CARE TREBUIE SA ISI STIE LOCUL!NU AVETI SANSE SI NU VETI INTRA IN NICI UN PARLAMENT…DOAR INCERCATI SA VA ARATATI CEEA CE NU SUNTETI!PARIEZ CA DUPA ALEGERI VETI TIPA IN GURA MARE CA AU FOST FRAUDATE SI CA PNL TREBUIA SA INTRE IN PARLAMENT…!CA AU FOST FURATE VOTURILE LOR!

 26. În acest scrutin PCRM nu mai cîştigă alegerile.

  Maximum va acumula 30 %.

  Problema-i cu cine va întra el în cîrdăţie, cu PD sau cu PLDM?

 27. Pt colin

  Avem toate sansele sa intram in Parlament. De ce? Veti vedea mai tirziu. Incetati aiurelile pe blog. Si nu excludem deloc faptul ca unele partide liberale care cred ca ele controleaza CEC, nu ne vor face probleme. Vor incerca saq ni le faca.

 28. Felicitari! Sunte-ti primii pe lista.
  Poate luați si vre-o doua voturi de la comuniștii cei batrani care nu vad bine lista 🙂

 29. Pt Morteanu

  Greşiţi domnule poporul a văzut ce reprezint partidele de dreapta la noi liberalismul nu e la modă încă marele poet Eminovici a constatat acest fapt.
  Gata nu mai vrem pe AIE au distrus tot, dorim stabbilitate
  Moldova alege Victorie.

 30. Pt Colin.

  Va accede PNL sau nu în Parlament depinde de electorat şi anume de curajul alegătorilor.

  Să nu avem în ţară vre-o 5 procente de alegători, care cu adevărat şi-ar dori UNIREA şi care să vină la urne şi să voteze VIITORUL nu treuca?

  Nu cred. Sînt convins , că sînt mai mulţi decît 5 procente, dar sunt speriaţi, ameninţaţi, discurajaţi de fostele guvernări şi gîndesc ca D.Lucifer:

  Lucifer spune:
  4 October 2010, la 19:07

  Dar eu v-as da votul, p/u ca promovati idea unirii cu Romania.
  Dar ma tem ca nu veti acumula %-ele necesare p/u a accede in Parlament, si daca sincer nu prea doresc sa-mi irosesc votul.

  Dar de ce să nu punem umăr la umăr şi să promovăm ideia da nu treuca , ca apoi să nu ne fie ruşine că nu am fost destui de sinceri şi curajoşi.

 31. Succes PNL.

  Imi place ca pcrm nu mai este pe primul loc ceea ce pe multi votanti i va DEZORIENTA.

 32. Pentru Mihai Morteanu

  SA FIM SERIOSI .. UNIREA NU VA AVEA LOC ! PUTEM VISA NOPTI INTREGI .. DAR ESTE IN ZADAR!!STITI CA ESTE O ABERATIE CE SPUNETI DAR TOT O PROMOVATI …

 33. Pînă şi Dumnezeu ţine cu acei ce au cel mai nobil scop – reîntregirea naţiunii române într-un singur stat.
  Întrebare pentru toţi:La realizarea obiectivelor căru-i dintre partide au de cîştigat toţi cetăţenii Republicii Moldova,nu numai un segment îngust de statalişti care ne vor duce cum ştiu doar ei ca stat aparte în Uniunea Europeană?
  Răspunsul e la tragerea de sorţi de astăzi:Aşa a dorit Dumnezeu.

 34. Pt Colin.

  Mai bine să visez UNIREA, decît să merg la 9 mai la Moscova să defilez pe piaţa roşie , iar la 28 iunie şi 24 august să depun flori în memoria ocupanţilor.

 35. Bravo Patriciu

 36. Asa e Colin, si eu incerc sa-i conving de ceva timp ca nu au sanse sa treaca in parlament, dar in zadar… Acum au si mai mult curaj, doar sint primii pe lista 🙂 Asa si nu mi-a raspuns nici un PNL-ist : puneti sau nu capul pe trunchi ca treceti in parlament?

 37. Pt Dumitru

  Da’ nu mai trebuie dumneata sa incerci sa ne convingi, pt ca nu reprezinti pt PNL decit un anonim pe blog, unul care nu stie nimic despre PNL. Sa te linistesti.

 38. numai proştii pun capul pe trunchi, scuzaţi de expresie.

  PNL s-a luptat, se luptă şi se va lupta pentru adevărul istoric.

  Aveţi ceva împotrivă?

 39. În acest scrutin se vor înregistra aproximativ la vre-o 30 de partide şi nu se ştie cîţi candidaţi independenţi.

  Desigur în Parlament vor accede vreao 5-6 formaţiuni politice.

  D-Dumitru, sunt curios, dacă aţi întrat şi pe blogurile celorlalte vre-o 25 de partide care nu vor accede cu întrebarea D-stră?????

  Nu uitaţi să-i puneţi întrebarea şi lui Stati, candidat independent, dacă pune capul pe trunchi.

 40. Sau aveţi o misiune specială împotriva PNL, dacă aşa insistent , alături de alţi antiPNL-işti, încercaţi să ne sugeraţi idei ce trebue să facem.

  Dormiţi liniştiţi, că noi ştim ce trebue să facem, şi mai ales cu acei, ce-şi vînd ţara pentru un vagon cu vin.

 41. Am o întrebare pentru acei ce nu cred că PNL va trece pragul electoral şi va utiliza cu succes tribuna parlamentului Republicii Moldova pentru ca ideea unionistă să intre cît mai adînc în cît mai multe inimi:
  DUMNEZEU a avut încredere în reprezentanţii acestu-i partid dîndu-le la tragerea la sorţi primul loc,de ce nu aţi avea şi voi încredere că dacă veţi lupta îpreună cu noi pentru realizarea cît mai grabnică a idealului unităţii teritorial statale a poporului român, vom reuşi să realizăm acest deziderat benefic pentru majoritatea dintre cetăţeni?

 42. patriciu esti foarte hazliu cu chesti ca DUMNEZEU a avut incredere…. mai zi ca si extraterestri si ca alinierea planetelor din 2012 a facut ca sa fie ales primu PNL …

 43. PNL nu intra in parlament, garantat. Sa nu risipim voturile. Votam un partid care trece pragul – PL sau PLDM.

 44. PS. Cei slabi intotdeauna se bazeaza pe D-zeu.

 45. Pt.mari b.

  Membrii PLDM la 4 aprilie 2005 împreună cu diacov şi Roşca l-au votat pe Voronin la funcţia de preşedinte prin ce a trădat membrii BMD încălcînd acordul semnat de ei personal în faţa la sute de membri ai BMD de nevotare a unui candidat comunist la funcţia de preşedinte.

  Aripa PNL din cadrul BMD nu a participat la acest act trădător.

  Cei ce votează trădătorii devine şi el trădător.

  Deaceia la ziua de azi noi am ales PNL, iar D-stră aveţi dreptul să alegeţi după cum vă indică sovestea.

  Probabil D-stră nu eraţi prezent la întrunirea desfăşurată de BMD înainte de 4 aprilie 2005 în sala sindicatelor de la Rîşcani, şi D-stră nu vi s-a scuipat în faţă.

 46. Dna Pavlicenco ma atentionati mereu : „sa te linistesti”, „mai atent”, ar trebui sa am frica de D-voastra? E riscul sa fiu gasit si „zdruncinat” pu postarile mele? Sa aveti cumva legatura cu cei de prin securitate? Nu m-as mira…
  Mihai Morteanu, imi pareai un baiat educat, si chiar ma gindeam ca uite mai sint si oameni inteligenti in PNL, cu care poti duce o discutie civilizata insa m-am inselat, si-mi voi permite sa va aseman unei haite care abia asteapta prada… si remarca, numai ce-i ce gindesc si analizeaza risca sa puna capul pe trunchi, fiindca au facut niste calcule… si nu ca voi, va zis dna Pavlicenco ca soarele e patrat, si toti latrati in gura mare ca e asa… scuze, chiar nu am vrut sa utilizez un asa vocabular, dar reiesind din cel utilizat de voi, cred ca v-am raspuns adecvat…

 47. Felicitări PNL în frunte cu doamna Vitalia Pavlicenco în legătură cu primul succes. Este un semn bun pentru toți cei ce cred în realitatea care este inevitabilă. Foarte mulți doresc această realitate să vină cât mai repede, însă se tem să se pronunțe deschis. Se tem că-i vor arăta cu degetul, însă pe ascuns își perfectează pașapoarte românești votând în continuare comuniștii. Cred cu siguranță că mulți dintre comuniști au cetățenia română. Unii din actualii lideri ai AIE la fel în suflet sunt români însă nu doresc să se pronunțe deschis-au alte interese la moment. Doamna Vitalia Pavlicenco! Vă stimez că aveți curaj mai mult decât unii ”bărbați”!!!

 48. @Mihai Morteanu, 22:10,
  Dnle, PLDM a fost format in 2007. 🙂

  Ar fi bine sa va pomeniti in situatia cand PNL (i.e. Pavlicenco) va hotari ceva ce nu va place personal si noi sa va auzim scuzele.

 49. forzza PNL ~ sa aratam ca si o televiziune care pretinde a fi echisistanta cu toate fortele anti-comuniste – nu e asa ! in privinta atirnari ifata de PCRM deja e clar ca nu exista la jurnaltv echidistanta acum observam ca exista un favorizm mai deosebit decit simpla propaganda anti-comunista si anti-mafie (presupusa PDM)

  in curind vom putea deduce sub cine pregatesc alegerile si care sun favoritii ! cred ca multi stiu sau banue insa din mila poate sau dintr-o stima colegiala de ideologie nu spun pe nume ! echidistanta jurnal echidistanta

 50. Totul e bine dna Pavicenco, doar ca n-ar trebui sa spuneti ca AIE controleaza CEC-ul, va persecuta etc.! Loviti cat puteti in bolsevici si promovati mesajul unionist, de care e nevoie! Succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *