Consilierii municipali au scos maidanezii de la gunoi!

Din informatiile obtinute de la aparatorii animalelor, prezenti in sedinta  CMC, de la unii membri si de la viceprimarul Vlad Cotet, consilierii municipali Chisinau au votat astazi solidar in favoarea acordarii unui lot pentru construirea unui azil destinat ciinilor comunitari si a crearii unui Serviciu de Ecarisaj. Bravo consilierilor care au oprit tratarea ciinilor  ca si gunoi. CMC a demonstrat seriozitate, a discutat problemele in cunostinta de cauza, consilierii fiind foarte informati si solidari in fermitatea de a rezolva civilizat problema maidanezilor si in atitudinea lor fata de Regia Autosalubritate, cea care, impreuna cu Necropola de stat, au ucis barbar ciinii, facind de rusine R.Moldova in interior si in exterior. Mi s-a mai spus ca, vazind amploarea europeana a dezbaterilor, Chirtoaca, – probabil dupa ce a vazut ca nu sint consilierii la fel de manipulabili ca si fanii zapaciti de pe site-urile cu sprijin populist  al declaratiilor sale iresponsabile, – a cam dat semne de nervozitate (l-am vazut si eu inadecvat sub acest aspect in sedinta comuna invocata in articole anterioare in chestiunea cooperarii ALGA-Primarie). Dar a asigurat, totusi, 10 voturi ale PL in deciziile mentionate.

Am inteles ca Serviciul de Ecarisaj va fi o structura aparte in organigrama serviciilor municipale, si nu subordonata Regiei Autosalubritate. Iiar terenul – probabil, pentru a nu fi deturnat pe drumul spre a deveni azil, – va fi in gestiunea Directiei constructii capitale. A lasat o impresie foarte buna pozitia viceprimarului Nistor Grozavu, care a pledat sincer si puternic in favoarea unor decizii adecvate. Am inteles ca si domnia sa iubeste animalele.

Aceste decizii ale consilierilor municipali, pentru care trebuie felicitati, se datoreaza atit pozitiei active si intransigente a societatii civile, personal sugerind intilnirile de la Primarie cu protectorii animalelor, care au dus la decizii concrete, cit si sesizarilor venite de peste hotare, urmare a informarii asociatiilor omologe din alte tari de catre aparatorii animalelor, de catre presa care a oglindit obiectiv realitatea si a spus adevarul privind uciderea cu bestialitate a fiintelor vii. Regretam pozitia presei aservite partii Puterii cu manifestari arogante, abuzive si operind cu minciuni.

Vor continua discutiile dintre aparatorii animalelor si Primarie pentru semnarea Protocolului pregatit de avocatul voluntar al ALGA si asupra unui Plan din peste 50 de puncte de actiuni separate si comune, deja elaborat, in vederea asezarii chestiunii maidanezilor in albia solutionarii civilizate. Avem de gind sa dam publicitatii Protocolul si Planul.

Ciubaisul nimanuiImag070MiskaMusica vecineiImag089Strelka si Belka

Urmeaza aici o scrisoare publicata in Argumenti i Fakti, pe care am citit-o in Parlament acum vreo trei ani, adresata oamenilor „din partea unui ciine”. Cititi-o, poate vi se mai inmoaie inima celor cu fata doar pretins umana…

„Вы проходите мимо нас каждый день, спеша на работу, домой или просто гуляя по улице. Вам кажется, что нас много, даже слишком много – грязных, голодных, некрасивых: мы портим своим видом облик нашего города. Но мы не виноваты… Каждый из нас, появляясь на свет веселым, неуклюжим щенком или котенком, вряд ли догадывается, какая незавидная и тяжелая судьба нас ждет: мы замерзаем холодными зимами, нас сбивают машины, нас съедают бомжи, нас убивают живодеры, на нас ставят опыты, нас забывают на дачах осенью, нас высаживают на автобусных остановках и железнодорожных платформах, и мы мечемся там в надежде, что это случайность, нелепая ошибка…

Некоторым из нас действительно везет: нас подбирают. Одни попадают в семьи, другие – в приюты. В них нас моют, кормят, лечат, надевают на нас ошейники, выгуливают, дают собственную миску, а главное – мы перестаем быть безликими: нам дают имя, с нами общаются, нам ищут новых хозяев.

Но мы все равно любим Вас такими, какие Вы есть. Мы лижем Ваши руки, когда Вы отдаете нам свой бутерброд или просто гладите нас, мы провожаем Вас до автобусной остановки, надеясь, что, может быть, Вы нас возьмете, хотя и понимаем, что этого никогда не случится, мы ждем стука ваших шагов в подъезде… Мы ждем…”Strelka si Baghira

Doi favoriti la pepinieraElena Varta la pepinieraLa pepinieraLa pepiniera din Chisinau

Loading Facebook Comments ...

64 Comments

Add a Comment
 1. D.Pavlicenco,poate si aveti dreptate,dar mai putin cititi presa imperiala,ca ne veti molipsi si pe noi rusizme.Si asa inca nu ne-am spalat bine de raie…

 2. D. Pavlicenco, iate de mina cu tov. voronin si duceti-va impreuna in groapa istoriei, ca cam ati saturat lumea cu timpeniile pe care le postati…

 3. am obosit de prostiile doamnei Pavlicenco….

 4. Pt vio

  Nu intra pe blog daca te plistiseste. Asta ca sa spun frumos unei obraznicaturi liberal-democrate.

 5. Pt roman1111

  Pai cine te mai baga in seama daca esti asa „slabak”…

 6. Bravo PNT pentru ca a inceput sa aprecieze si calitatile pozitive ale AIE. Merge o lupta foarte grea cu Justitia care este in miinele pionilor regimului comunist.

 7. p-u Europa
  Nu cumva „recidivul spiritelor” sa mai domolit?

 8. Pt.Natalia
  După decizia CMC

 9. Pt.Mihail

  Dacă uităm rusizmele, nu o să înţelegem ce vorbesc liderii AIE la emisiunea „Otcrîtaia studia”

 10. Pt europa

  Ce ar insemna PNT? ca am vazut ca folositi de mai multa vreme, dar nu inteleg.

 11. Pt Natalia aici in centrul spiritual European cind o persoana se adreseaza la un grup de oameni naita, indirect se subintelege ca ea nu-i suporta acea grupare. Epitetul tau (haita) este dat aici (Europa) numai oamenilor raufacatori. Este dreptul tau sa interpretezi mesajul cum doresti dar nu-ti recomand sa treci masura. PNT -este PNL scris la o super viteza. De la o Dreapta Unita la o Romanie Reunita.

 12. Europa, dar ce esti medic, ca sa recomanzi, sau sa nu recomanzi, mi sa parut, ca esti pe cealalta parte de bariera.
  Boala ta iarasi progreseaza:
  mi-ai dat intrebarea, ce as face daca voi nimeri intr-o (haita) de caini flamanzi si turbati. Acest cuvant a fost folosit de domniea ta.
  Eu doar ti-am raspuns, ca mai repede ma descurc intr-o haita de caini flamanzi, decat intr-o haita de oameni flamanzi.(ca politistii pe drumuri, de ex)
  Si ti-am mai spus, ca centrul spiritual este acolo, unde sunt multe spirite, in casa de nebuni, de exemplu..

 13. Natalia la casa de nebuni au decedat multe spirite, sub diferite regimuri. Tu ai fost acolo? Eu n-am nevoe de multe spirite, daca tu ai nevoe „Drum Bun!”. Te rog pentru a doua oara nu trece masura.

 14. Vio si roman, lumea care se respecta a abosit de prostia voastra proverbiala !!! Vio, esti un agramat si un ignorant infiorator ! cum poti s-o pui intr-o oala cu voronin pe dna Pavlicenco, care a fost unul din cei mai redutabili oponenti ai dictatorului pe toata durata regimului totalitar comunist din Moldova??? Tu, care dai lectii de anticominism, esti de fapt un anticomunist de opereta de paie si de doua parale !!! Penibil si dezgustator !!!

 15. sper sa va linistiti , cativa „banuti” buni din buget se vor duce pentru caini , ar fi fost bine dac cse dadeau niste bani pentru constructia gradinite sau reparareras scolilor.. dar tot e bien o sa ramaneti in istorie ca aparatoarea nu aoamenilor ci a canilor. dar av tebui s atreaca timp pana toate cele votate de CM Chisinau s eva pune in practica .. apna atunci cainii hoinaresc prin capitala si oamenii se simnt stangeniti si neprotejati de ei. AM MAI IBSERVAT CA NU V-A SCAPAT NICI ACUMA SA MAI VARSATI PUTIN VENIIN PE observati cu cat venin ati mai adugat ceva de aru de CAHIRTOACA ..S E VEDE DE AL O POSTA

 16. AM mai observat ca nu v-a scapat nici acuma sa mai varsati putin venin pe Chirtoaca, boala cronica nu are leac.

 17. imi cer scuze pentru mesajul de mai sus , care mi-a „zburat „necorectat

 18. DRAGA!!!! CARE BANI??? NU-TI FA GRIJI, NU-TI IA NIMENI BANII DIN BUZUNAR!!!!
  BANII CARE SUNT ALOCATI ANUAL PENTRU PRINEDREA SI NIMICIREA MAIDANEZILOR, cca 50 mii EURO, acum pot fi UTILIZATI PENTRU A REZOLVA CIVILIZAT PROBLEMA!!! EXISTA PERSOANE DORNICE SA AJUTE, ATAT DIN EXTERIOR, CAT SI DIN MUNICIPIU!!!

  APROPO, MAI BINE APARATOARE DE CAINI DECAT UN BARBAR CU IDEI PRIMTIVE!!!

 19. p-u Nineli Gonta
  Draga, reparatia in gradinite si in scoli se face regulat, din contul parintilor, si cadouri si bani primesc educatorii si invatatorii tot regulat
  dar ce scrii cu asa multe greseli? Ce de cand traiesti in RO nu te-i invatat gramatica?
  „ati mai adugat ceva de aru de CAHIRTOACA ..S E VEDE DE AL O POSTA”

 20. Constantin Tănase: Chiar aşa, colegelor?!

  Am urmărit adânc nedumerit şi chiar uşor consternat ştirea de la PRO TV Chişinău despre situaţia publicaţiilor „Moldova Suverană” şi „Nezavisimaia Moldova”. Nu mă apuc să judec calitatea jurnalismului practicat la acest post de televiziune, iar atitudinea mea de astăzi nu trebuie generalizată şi aş vrea să fie interpretată ca o simplă şi inofensivă nedumerire colegială.

  În ştirea realizată de Sorina Obreja, după ce a fost expusă opina Guvernului, în mod logic a urmat opinia părţii vizate. Până aici nicio nedumerire. Nedumerirea apare odată cu apariţia la ecran a lui… Mihai Conţiu – un nume de tristă, profund de tristă faimă, a presei din RM. În mod normal, reacţia „MS” trebuia să vină din partea conducerii acestei publicaţii, a redactorului-şef Ion Berlinschi, nu a unui angajat ordinar, care nu are calitatea de a vorbi în numele ziarului. Dar trecem şi peste asta, să admitem că Berlinschi… nu a fost de găsit, cum se zice în asemenea cazuri. Acesta, Conţiu am în vedere, a afirmat că redacţia „MS,” citez, „nu a făcut politica partidului comuniştilor”, ci a ales „în mod deliberat un chip emblematic, Vladimir Voronin”. Autoarea ştirii nu s-a interesat cum se poate să faci politica lui Voronin, dar să nu faci politica partidului comuniştilor. N-a pus nicio întrebare când Conţiu a declarat că „MS” nu a primit nici un ban de la stat.

  Admitem, mă rog. Dar când acesta a spus că ei şi l-au ales pe Voronin aşa cum, citez: „Tănase şi l-a ales pe Filat, cum Val Butnaru şi l-a ales pe Filat”, reportera era obligată (şi nu numai dintr-un anumit spirit de solidaritate de breaslă) să-i ceară lui Conţiu să-şi argumenteze afirmaţia. Din păcate, aceasta nu s-a întâmplat, telespectatorilor inducându-li-se ideea falsă că aveam de-a face cu „realităţi simetrice”. Nici Tănase, nici Butnaru nu „l-au ales pe Filat”, cum nu l-au ales nici colegii noştri de la alte instituţii de presă care au sprijinit în campaniile electorale din anul trecut partidele din Opoziţia anticomunistă, inclusiv, apropo, de la PRO TV, despre care acelaşi C. a scris în repetate rânduri că e postul de televiziune al lui Filat. Impresia cu care a rămas telespectatorul e că nu există nicio ilegalitate în deetatizarea publicaţiilor vizate şi că guvernarea a decis să închidă gura unor ziarişti curaţi ca roua dimineţii.

  Colegele noastre de la PRO TV parcă au uitat că cele mai jegoase, obscene şi insalubre caracteristici la adresa lor au fost făcute anume de acest C. Mi-e şi ruşine să le reproduc…O spun deci, pentru a fi clar pentru toţi: Tănase (redacţia TIMPUL) nu „l-a ales pe Filat”, pentru că pe noi nu persoana unui politician ne-a interesat, nu „un chip emblematic”; noi, alături de principalele instituţii de presă liberă din RM, am sprijinit partidele din Opoziţia anticomunistă care formează astăzi Alianţa de guvernământ. (Acum, când aceste partide sunt la guvernare, noi ne-am „retras” civilizat pe poziţiile unei abordări critice a actorilor şi a actului guvernării, aşa cum îi stă bine unei prese normale. Numai un orb nu vede această repoziţionare a noastră. Apropo, atunci când se zvonea prin Chişinău că Lorena Bogza şi „l-a ales pe Chirtoacă”, noi nu am făcut ştire din această bârfă…)

  Nu doresc ca aceste rânduri să fie înţelese drept o… ingerinţă în politica editorială a PRO TV; mă conduc de preceptul ce ţie nu-ţi place, altuia nu-i face. Am toată admiraţia când dau de-o ştire bună la PRO TV şi mă întristez adânc atunci când văd o ştire ca cea vizată. Nu am crezut că voi ajunge vreodată să văd cum un C. îmi dă lecţii de deontologie profesională… anume la PRO TV Chişinău…

 21. p-u Europa
  Ah da, tu doar esti in centrul spiritual European si masura acolo nu mai ieste, caci tu demult ai intrecut-o

 22. NINA GONTA spune:
  February 26 2010 la 16:37

  Gata , s-a facut , este . Scuze. Citesc cartea pe nerasuflate.

  Asta de pe blogul Stelutei.
  Si ce citesti oare pe nerasuflate din aceasta carte, ca-ci vad ca nu prinzi la minte?

 23. Aici masura comunista nu este. Persoana (cu masura comunista) care critica public se considera mai putin spirituala, ca acea persoana care la ureche spune neajunsurile. Cind vei respecta acest sfat de la Centrul Spiritual European.

 24. offfffffff , daca te mai socotzi mare om diplomatic shi onesta, draga comunista, din talpi shi pana in varful capului, shi inca cu un ( pritzap ) dupa tine, sa shtii ca; Intre oameni exista unii ca tine care n-au depashit cu mult forma de existentza animala sau de planta. Este natural ca ei sa doreasca shi sa admire fenomenul om. Dar acei care cunosc ce inseamna a fi om cauta sa devina orice numai om nu.
  shi shtii cine-s aliatii tai ….? sint sigur ca shtii… lupu, diacov, tzurcanu,braghesh, shi de sigur stimatul ROSHKA , fashetzi doamne un partid shi sa numeasca … in cot ma doare cum .
  daca shi vor fi anticipatele ,voi lupta shi voi face agitatzie , chiar shi din banii mei ca lumea sa nu voa voteze.

  p.s. Doamne scapa ne de raie comunista!

  _______________________________________________________

  acum potzi sa-mi tai shi cota valorica , stimata Valerica…))) Amin

 25. sunteti un politician ratat..odata ce scrieti despre ciini si..sobolani–))))))))consideram o data ca sunteti o femee desteapta,dar..”slabak” cum ati raspuns unui vizitator de-alblog-ului d-voastra…o persoana educata si cu minte,mai ales un politician ,nici nu era sa raspunda la asa mesaje–))))imi vine a ride ce deputat am avut…si votat de mine odata..am dato in bara cu rosca de vreo 3 ori si cu pavlicenko o data…sper ca anul acesta cum am votat sa nu-mi para rau..forza AIE..JOS PROSTII SI HOTII…

 26. pentru Natalia! Daca ai citit ce am postat eu , adica mesajul meu pe blogul lui Stela , atunci trebuia sa citesti si articolul, la care era mesajul. Si aveai sa afli multe lucruri: era vorba de lansarea cartii, scrise de Stela „100 de zile’, despre evenimentele din aprilie din Moldova, pe care ti-l recomand sa-l citesti si tu /poate si tu „vei prinde la minte”/ Apropo , in data de 3 martie va fi lansarea acestei carti si la Chisinau. Intra mai des pe blogul Stelei si vei afla la ce librarie va avea loc evenimentul si ora desfasurarii.

 27. Alexei, ti se pare rusinos sa lupti pentru vietile unor fiinte, fie ele si „niste caini” ??? Mie mi se pare un lucru nobil !!! Mi se pare, in schimb, josnic sa sustii omorirea lor !!!

 28. Eu as vrea sa aflu o parere a unui specialist in materie de psihoanaliza referitor la cazul urmator: sa zicem ca merge un individ pe drumul unui mediu urban* si intra in casa **unei persoane pe care o detesta. Nici macar nu bate in usa caci usa e deschisa, gazda*** fiind foarte binevoitoare fata de toti vizitatorii. Ce face individul in casa? Vomita, scuipa, injura stapana casei si pleaca.
  O buna parte din vizitatorii acestui blog fac lucrul acesta cu gasda acestui blog. Si sunt cu adevarat un studiu de analiza.
  Un grup restrans care a aparut recent o fac chiar de cateva ori pe zi. Astia sunt cazuri grave.
  Sunt sigur ca asteapta cu antiositate fiecare aparitie a noii temi pe blog, ca sa intre si sa-si verse veninul. Altfel se inneaca si risca sa se sufoce.
  Poate apare un expert in materie si imi va da o definitiei a acestor vampiri. Poate nu sunt vampiri, fresesc. Atunci cine sunt?

  *internet
  **blog
  ***V.Pavlicenco
  P.S. Nu va obositi sa va justificati cu „spatiu public”,”opinii”, libertatea exprimarii”. In cazul acesta nu tine.
  P.S.S. Ma intrebam, oare unde poate fi centrul spiritualitatii in Ivropa?

 29. Apropo. De cateva zile S.Mocanu trage tare in PG. Am notat ca azi blogul lui sergiumocanu.md a si disparut de pe net si de pe unimedia. Poate fi o coincidenta?

 30. Daca doriti un expert in materie, va pot da si eu niste explicatii. Cum Chirtoaca este criticat pentru asa zisele greseli, sunt criticate si altele persoane pentru asa zisele greseli. Incercati singuri sa apreciati poate vinovatul este in fiecare din noi ca apar dialoguri de nivel prost. Spune-mi cu zine esti in dialog si pot sa-mi inchipui despre ce vorbiti. Este o realitate ca pe noi toti ne framinta soarta RM. V.P. poate aici ca politicianista sa discute cu masele de diferite niveluri. Ea vede reactia noastra la diferite probleme care exista. Noi ne putem exprima gandurile pe orice problema care este ridicata. Daca noi n-am raspunde la aceste probleme acest blog isi va inceta existenta. Miscarea este un simbol al vietii. Deci aici este un fel de CentruL Spiritual sensibil la problemele care se discutata cu V.P.

 31. Romania trebue sa ceara Moscovei, accesul la bazale militare ruse din Transnistria, pentru ai argumenta ei, de ce accepta gazduirea interceptoarelor de rachete pe teritoriul sau. Rusia nu s-a consultat cu Romania despre interesele sale militare in RM.

 32. p/u luca

  omulei, eu nu-s mare specialist in materie de psihoanaliza cum scrii tu, eu sunt un simplu cetatean Roman din sudul Basarabiei care tare mult ma framanta ce se intampla in ultimii ani in (rm) referitor la pavlicenko, pai, domnulei… ea sa-shi cate de treaba shi sa vina cu argumente shi fapte concrete in fatza lumii shi nu cu barfe . oare asha tare o framanta problema maidanezilor , oare e cea mai grava problema in cocina asta de tzara la care ei au aduso in halu ista…? oameni! pana ce nu ne dezbaeram de generatia asta comunista , nu ne ashteapta nimic bun in prag… asha ca pavlicenko mai are mult de barfit pe blog-le ei.
  __________________________________________________

  apropo de vampiri , paremi -se ai luat o nene prin campii, vampiri sunt ei ca ei sug … din noi shi nu noi din ei… shi mare carte nu trebuie aici , sa sugi… ia un exemplu, voronin ,catzi ani o supt curva asta comunista din poporul acesta cuminte… mare carte o facut dobitoacele astea, ca cunoastem f/r bine cum se face carte shi politica in (rm).

  p.s. MINDS ARE LIKE PARACHUTES , THEY BOTH WORK BEST WHEN OPEN.

 33. EUROPA!!!! f/r corect

 34. Titlul l-am citit asa: Consilierii municipali au scos ciinii de le GUVERNARE?
  Drept am inteles?

  Sau mai bine ar fi asa: Oamenii de buna credinta si sanatosi la minte scot ciinii comunisti de la guvernare.
  Ce parere aveti?

 35. Pt Haiducul

  Nu, nu ati inteles corect. Imi pun intrebarea, insa, ce ati inteles din material, in acest caz. Repet pentru cei superdotati: in prezent, de ciini se ocupa Regia Autosalubritate, care cara gunoiul. De acum inainte, adica dupa formare in sase luni, de ciini se va ocupa Serviciul de Ecarisaj, asa ca in tarile civilizate, cu care tindem sa fim intr-o familie occidentala. Am ramas placut surprinsa ca, asa cum mi s-a spus, la sedinta CMC, consilierii au fost foarte informati, uniti, au decis problemele cum trebuie fara ironizari, doar cu o critica dura la adresa lui Tudor Manev, seful Regiei Autosalubritate. Iata de unde titlul ca nu vor mai fii ciinii la un serviciu ce se ocupa de gunoi, ci la un serviciu separat, care ii va trata separat de gunoi. Daca nu ati inteles, spuneti, va repostez pina intelegeti.

  De fapt, Manev e vinovat pt totul ce a facut, chiar si consilierul nostru municipal PNL Mihai Severovan pe care Manev il considera „prieten”, mi s-a spus ca a avut o atitudine foarte critica in legatura cu tratamentul barbar fata de fiintele vii si nevinovate ca s-au nascut, ca inmultirea lor nu a fost oprita la timp, ca in alte tari. Mai vinovat este fostul sef veterinar municipal Gangal, acum sef al Necropolei de stat, care se teme sa nu ramina fara functie si face ce i se spune, ca unii nu mai pot fi intarcati de la bugetul public. El a dispus sa fie ucisi barbar ciinii, chiar declarind pe undeva ca ce i se spune, asta face. El e medic veterinar oare? Este adevarat, trebuie aflat cine a comandat uciderea – Manev sau Chirtoaca. Mi se pare ca ambii.

  Chiar cu riscul ca ma batjocoriti pe blog, trebuie sa va spun ca reactia mea e de mila si compatimire pentru voi, pentru oameni cu psihicul bolnav, ca asa ii tratez pe cei care scriu utit. Eu, insa, sint bnucuroasa ca acesti consilieri municipali nu s-au luat dupa ingustii la minte care l-au sprijinit initial pe Chirtoaca pe site-uri in omorirea fiintelor vii, ceea ce e genocid si educa in cruzime copiii. Adica, cei „80 la suta”, invocati de indivizi cruzi, totusi, la suflet, ca si Chirtoaca, au fost un bluf. Oamenilor adevarati si celor care abia devin ca atare, incepe sa le fie rusine sa mai spuna ca toti ciinii trebuie ucisi. Si asta e cel mai mare rezultat al implicarii si a mele in aceasta lupta. Si va mai spun ceva, chiar daca nu meritati, ca si multi alti oameni rautaciosi si complexati, frustrati de pe blog: Acum se pregateste unirea tuturor asociatiilor de protectie a ciinilor, la nivelul intregii republici, intr-o structura unica si sint invitata sa accept coordonarea. Inca ma gindesc, dar imi impune ca aici se vor unite asociatii din Chisinau, Balti, Dubasari, Tighina, Tiraspol, Comrat. Vedeti – in apararea animalelor nu conteaza aspectul politic? Dar cind la ultima sedinta a Primariei cu participarea noastra a venit coordonatorul pepinierei de ciini ce pazeste noaptea talciocul si omul, de aproape 60 de ani, a plins la Cotet in biroru, pe altii podidindu-i, de asemenea, lacrimile, dupa care am fost invitati si am vazut ciinii acolo, am discutat citeva ore – asta nu arata ca o parte de oameni, si e regretabil ca sint la mijloc si tineri nesabuiti, nu au suflet, urmarind doar populismul si pe seama ciinilor? Dar stiati ce mafie este in zona celor responsabili public de rezolvarea problemelor ciinilor, ce increngaturi sint cu unii din sectorul privat? Nu stiati. Nici noi nu stiam, doar banuiam. Acum noi deja aflam si nu excludem o conferinta de presa despre asta. Asa ca sa nu credeti ca cel mai bun, frumos si „corect” e sa va distrati obraznic pe blog si sa ma ofensati urit. Nu mai spun nimic, pentru ca inca nu m-am convins ca am cui…

 36. Doamna V.P. felul cum ati tratat aceasta problema i-a facut „80 la suta” in indivizi cruzi, pe cititorii blogului vostru. Aici a fost gresit tratata criza cu maidanezii, mai ales directia politica a crizei. Din punct de vedere politic ati pierdut 80% de alegatori care au avut o simpatie fata de acest blod. Fiti mai sensibila si la criticele noastre care va pot fi de folos la viitoarele alegeri. Nu ne injurati cum fac comunistii dar fiti receptiva la mesaje noastre. Cu respect de la un adept al Dreptei din RM.

 37. Pt europa

  Din pacate, nu aveti mesaje la care sa fiu receptiva. Aveti mesaje dupa care se pot pune doar diagnosticuri. 80 la suta au fost invocate de vizitatori referindu-va la alte site-uri, probabil la unimedia.

  Dimpotriva, aveti foarte mult de invatat din ce va spun, dar daca sinteti mai multi deficitari sufleteste, ramineti refractari. Si eu regret.

 38. Mafia si ciinii, – cit o sa stati intre ei?
  Si cit n-o sa mai vedeti alte probleme care sunt multe si grave?

 39. Eu doresc de facto o Dreapta Unita si puternica iar daca asect mesaj nu-i clar, atunci sinteti deficitar sufleteste si ramineti refractata. In politica cind gresesti pierzi alegerile, dar in box primesti o palitura dura. Imaginativa ca jucati box si nu veti face asa de multe greseli.
  Eu vad mai multe mesaje aici, unde ar fi bine sa fiti mai receptiva.

 40. Pt Haiducul

  O sa stau pe ce problema vreau cit vreau. Nu impun nimanui sa citeasca.

  Doar atita ati inteles din ce v-am scris? Pai – v-ati convins ca nu meritati raspunsuri? A citi, a gindi, trebuie un efort, de unde sa il luati? Rezulta ca nu aveti capacitatea de discutii adevarate, numai de scuipaturi pornind de la obligatii si bravade.

 41. Romania si Moldova ar fi bine sa acuze Moscova pentru lipsa de transparenta la bazele militare ruse din Transnistria. Adeptii PCRM au torturat 300 de colaboratori ai politiei si sute de anticomunisti. Sindicatele ” Demnitetea” nu doresc pedepsirea acestor raufacatori.

 42. Partidul Democrat își dorește revizuirea proiectului de subvenționare a producătorilor agricoli pentru anul 2010

  De ce PNL nu isi dorestenimic pentru redresarea economiei nationale? Sau in domeniul ocrotirii sanatatii, sau al justitiei???

 43. Pt Haiducul

  PNL pregateste acum o conferinta de presa in legatura cu starea justiei, in care vor fi prezentate cazuri strigatoare la cer de catre avocati membri ai PNL.

 44. Anticipatele, rezultatul jocului de-a constituţia la Chişinău

  Preşedintele interimar de la Chişinău refuză soluţia evitării anticipatelor prin demisia sa, premierul Vlad Filat merge pe mâna reformei constituţionale propuse de Comisia de la Veneţia, într-un joc politic ai cărui învingători şi învinşi sunt democraţii prezidenţiabilului Marian Lupu, respectiv comuniştii lui Vladimir Voronin.

  Moldovenii mai au de aşteptat zece zile pentru a afla dacă şi când vor fi organizate alegerile anticipate care pot schimba mult actuala configuraţie a puterii. Termenul de zece zile a fost precizat de şeful delegaţiei Comisiei de la Veneția, care s-a aflat vineri la Chişinău.

  După ce parlamentul a eşuat de patru ori în 2009 să aleagă un preşedinte, politicienii se văd puşi în faţa organizării anticipatelor, începând din iunie 2010, sau a modificării constituţiei, pentru evitarea unor alegeri în plină criză economică.

  Chişinăul a apelat la ajutorul Comisiei de la Veneţia pentru a ieşi din criza politica şi constituţională.

  La precedenta vizită, delegația Comisiei a susţinut că, indiferent de modificarea constituţiei, anticipatele trebuie să aibă loc.

  În urma întâlnirii de vineri cu delegaţia Comisiei, preşedintele interimar Mihai Ghimpu a declarat că membrii acesteia a propus modificarea în parlament a prevederilor constituţionale privind alegerea preşedintelui. “Aceasta este părerea Comisiei. Eu, spre exemplu, am altă părere, care consider că este la fel de legală”, a spus Ghimpu, care nu a ascuns că îşi doreşte evitarea unor alegeri şi o modificare amplă a constituţiei, prin referendum.

  “Alegerile parlamentare anticipate sunt inevitabile. Părerea mea e că nu vor avea loc modificări în constituţie şi vor fi anunţate anticipate”, susţine analistul Igor Boţan, citat de Unimedia.

  El adaugă că partidele care vor accede în parlament după alegeri vor fi altele decât cele de acum. “Trebuie să ţinem cont de modul în care va fi modificată legislaţia electorală, dacă se vor permite blocurile electorale”, mai spune Boţan. Analistul crede că alegerile ar putea avea loc după localele din primăvara viitoare, în funcţii de rezultatele cărora se vor concepe strategiile de campanie.

  Alegerile anticipate par a fi prevestite atât de formarea unui nou grup parlamentar al deputaţilor care au părăsit grupul comunist, cât şi de demararea în forţă a desecretizării documentelor fostei guvernări, care decredibilizează şi mai mult un Partid al Comuniştilor aflat deja în cădere liberă. Pe lângă aceste evoluţii, premierul Filat a anunţat, miercuri, că împotriva partidului pe care îl conduce a început o campanie de denigrare orchestrată de o forţă politică al cărei nume nu a fost însă divulgat.

  Ca soluţie pentru ieşirea din impas, foştii deputaţi Anatol Plugaru şi Mihai Petrache au propus, miercuri, demisia lui Mihai Ghimpu din funcţia de preşedinte al Parlamentului şi, implicit, din cea de preşedinte interimar. Constituţia prevede în acest caz organizarea de alegeri prezidenţiale în termen de două luni şi interimatul premierului Vlad Filat în fruntea statului. “Totul este foarte simplu, fără anticipate, fără năzdrăvănii care buimăcesc lumea. Constituţia trebuie respectată, dar nu modificată”, a spus Anatol Plugaru, fost ministru al Securităţii în perioada 1991-1992.

  Liberalul Mihai Ghimpu a catalogat această soluţie ca o “abordare greşită din punct de vedere juridic şi politic”. Celalalt pion al acestui plan, Vlad Filat, liderul unui partid cotat mai bine în sondaje, a comentat că “şi aceasta este o iniţiativă”, dar Moldova trebuie să ţină cont şi de recomandările Comisiei de la Veneţia. “În caz contrar atitudinea UE faţă de Moldova se va schimba radical”, a spus Filat.

  Prezidenţiabilul Marian Lupu, fost număr doi al comuniştilor, nu s-a pronunţat asupra oportunităţii evitării unor anticipate. “La întrebarea dacă se va alege preşedintele sau nu, haideţi să fim realişti, oricum, în orice circumstanţe, un şef de stat se va alege”, a mai spus Lupu. El beneficiază însă de încrederea tot mai multor moldoveni, iar Partidul Democrat pe care-l conduce i-a depăşit în sondaje pe liberali.

  Comuniştii au propus ca, în schimbul susţinerii proiectului de reformă constituţională, funcţia de preşedinte al parlamentului să-i revină lui Vladimir Voronin. Cât despre Alianţa Moldova Noastră, aflată acum în coaliţia guvernamentală, ultimul Barometru de opinie publică nu-i dă nici o şansă de intrare în parlament, în cazul unor anticipate. Cotidianul.ro

 45. DNA PAVLICENCO,
  SINCER, INCEPETI SA MA INCURAJATI, DOAMNE AJUTA.

 46. # NINA GONTA spune:
  27 February 2010, la 02:02

  „pentru Natalia! Daca ai citit ce am postat eu , adica mesajul meu pe blogul lui Stela , atunci trebuia sa citesti si articolul, la care era mesajul. Si aveai sa afli multe lucruri: era vorba de lansarea cartii, scrise de Stela “100 de zile’, despre evenimentele din aprilie din Moldova, pe care ti-l recomand sa-l citesti si tu /poate si tu “vei prinde la minte”/”
  Ninuta, eu nu am nevoie de cartea Stelutei, pentru ca la 7 aprilie
  ma aflam in Piata Nationala si pot sa-ti povestesc si eu cum a fost. Dar tu ai dezertat in RO, asa ca citeste draga, macar atita mai fa si tu pentru RM.

 47. p-u Europa

  „persoana, care critica public se considera mai putin spirituala, ca acea persoana care la ureche spune neajunsurile. Cind vei respecta acest sfat de la Centrul Spiritual European.”
  Tu ce, esti din vre-o secta europeana?
  Poate si rituale aveti, sa aduci cate un comunist pe saptamana la altar?

 48. Doamna V.P
  Cred ca, Costi-curvarul si Constantin sunt una si aceias persoana, numai ca cu un nume mai „solid”

 49. error,
  esti insasi erroarea naturii.Pentru de-alde tine este associatie aparte care va apara drepturile.Cred ca,daca esti nemultumit printre cei de aici,ar fi bine sa devii membru al acelei asociatii.Fiecare la locul lui,asa va fi mai corect.

 50. p-u Luluta,

  nu, error tot este ca si eur-o-o-pa din „Centrul Spiritual European”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *