Comisia Electorala Centrala a inregistrat PNL in calitate de concurent electoral

comisia-1.jpgAstazi, 3 iulie 2009, Comisia Electorala Centrala a emis o hotarire de inregistrare a candidatilor la functia de deputat in Parlamentului Republicii Moldova din partea Partidului National Liberal, a simbolului electoral si de confirmare a dlui Mihai Severovan, consilier municipal PNL de Chisinau, ca membru reprezentant cu vot consultativ la CEC.

Potrivit hotaririi CEC, Partidul National Liberal va figura pe locul 7 in buletinul de vot, cu simbolul sau electoral, stabilit in Statut, identic semnului permanent al partidului – Sageata in patrat, sub care de afla abrevierea PNL.

Pe lista PNL candideaza 103 persoane dintre care 45 sint femei, 58 – barbati, 27 tineri. 12 candidati detin cetatenia romana si alti 14 au depus actele pentru redobindirea acesteia. De asemenea, 39 candidati sint din Chisinau, iar 64 – din raioane. Dupa criteriul profesional, lista PNL include 17 economisti, 2 doctori in stiinta, 8 juristi, 21 de pedagogi, 9 medici.

In declaratiile facute presei, Vitalia Pavlicenco, presedintele Partidului National Liberal, a spus ca Platforma electorala a formatiunii respecta consecventa ideologica si programatica a Platformei electorale a PNL din alegerile locale-2007, fiind vorba de un Parteneriat strategic Romania-Republica Moldova pentru NATO si UE.

„De 18 ani – a declarat presedintele PNL – clasa politica din R.Moldova promoveaza un mesaj trunchiat si cec-2.jpgconfuz privind identitatea nationala a populatiei din statul nostru si imperativul orientarii ireversibile a statului spre structurile euratlantice. Este nevoie de a spune clar ca Republica Moldova trebuie sa iasa din CSI, sa obtina plecarea trupelor ruse de pe teritoriul sau, sa rezolve, cu sprijinul comunitatii internationale, problema transnistreana in cadrul Constitutiei, dupa care, iesind din zona de influenta rusa, sa acceada, prin sprijinul masiv din partea Romaniei, in NATO si UE.”

Serviciul de presa al PNL

In imaginea din dreapta: Mihai Severovan, consilier municipal PNL de Chisinau, Vitalia Pavlicenco, presedintele PNL, Anatol Revenco, vicepresedinte al PNL, Alexandra Can, vicepresedinte al PNL, George Avornic, Secretar General-interimar al PNL.

Loading Facebook Comments ...

184 Comments

Add a Comment
 1. to:grigore

  Am verificat ce zici 🙂

  Legea Codului Electora. Articolul 56.Numararea voturilor.
  (9) Biroul electoral al secţiei de votare nu include buletinele nevalabile în numărul total de voturi valabil exprimate.

  I-mi aduci si tu un articol? stiu ca legile-s cam aiurea pe la noi si poate fi scris altceva in alt articol.

 2. Pt grigore

  Votul util (nu votez pe cine-mi place, ci votez pe ala tare) ne ucide si ne va mai ucide o data pe 29 iulie. Nu am spus-o eu, mi-au spus-o occidentalii.

  Ale noastre 10 sau 4 la suta sint acolo unde sint cele 95 la suta ale PL-PLDM-AMN de la 5 aprilie. Si unde vor fi – tot cele 95 la suta – la 29 iulie. Stiti de ce? DIN CAUZA NEUNIRII CELOR TREI. NU E PAREREA MEA, E A POPULATIEI, SIMTE EA CE SIMTE. Stiati ca cei trei nu colaboreaza in teritoriu? Si nici la centru, dar fac din cind in cind cite o actiune de ochii lumii? Asa ca lasati-ne pe noi – aia mici si galagiosi sau negalagiosi, precum sintem in aceasta campanie electorala – in pace.

 3. Stimata doamna Pavlicenco,
  vedeti ce rau va scriu cu totii. Lucrurile nu-s de gluma. Iesiti in ultimul moment si dati-va votul pentru PL. Mare greseala si ca Filat si Urechean n-au inteles ce se va intimpla cu ei ca nu merg pe lista PL. AMN nici nu va intra in Parlament. Acuma daca e sa facem o prognoza realista putem zice ca PCRM ia 50 de mandata, PL – 25, PD – 16 si PLD – 10. E clar ca PCRM si PD vor face viitoarea coalitie. Si asta numai din cauza ca noi n-am stiut sa ne unim. Si aici o parte din vina o are si infumuarea Dvs si a colegilor Dvs Filat si Urechean.

 4. Ярый сторонник PNL

  Заинька, виталичка – уйди, тебя затопчут

 5. Doamna Plavlicenco, rad cu lacrimi cand spuneti ca occidentalii spun, sa inteleg, ca votarea cu 248 de mii de partide mici din Moldova ne va aduce democratie.!!!!:)))

  In primul rand, nu tot ce spun occidentalii si mai ales nu toate reactiile lor la cele intamplate in MD sunt demne de luat in seama. (vezi reactiile UE de dupa 7 aprilie, si mai ales intarzierea lor.)

  Si daca cele 10% sau 4% ale PNL sunt tot acolo unde au fost cele 95% din voturi ale liberalilor, atunci fara sa vreti recunoasteti ca ati apelat la asa numita GOGOASA ELECTORALA. Incercati totusi altfel…. E mai onest. S-ar putea ca cele 12 mii de voturi pe care le veti obtine sa fie mai lucrative in conditia in care nu sunt repartizate si impartite intre viitoarele partide intrate in legislativ (inclusiv comunistii si roskistii)

  Faceti cum vreti, cum considerati ca e bine. Suntem intro tara coniderata libera. Faceti cum vreti si mai ales cum va dicteaza constiinta… cu inima voteaza altii.

  Ne auzim dupa 29 iulie.

  Mult SUCCES!

 6. Daca liderii celor trei partide, ce era mai bine sa fie in unul, actionau curajos pe 6,7 si 8 aprilie, nu aveau sa fie decesele acestor tineri si maltratarile care au dus la decese.

  Nu dati sfaturi celor pe care ii detestati. Pastrati-va curat.

  Liderii celor trei partide nu au avut nici un instrument in plus fata de Dvs. pentru a opri tortura, daca e altfel, argumentati.
  Nu dau sfaturi, cer cu insistenta. Cred ca toti o sa ma sustina, poate in afara de 0.5% din alegatori. Cum sa nu dau sfaturi celor pe care ii detest, daca de actiunile lor depinde viitorul copiilor mei? Nu am nimic personal cu Dvs. apreciez si activitatea Dvs., poate cu mici exceptii, am fost la manifestarea PNL anul trecut de ziua unirii Basarabiei cu Romania. In situata creata insa, avand siguranta ca de unul singur PNL nu va acumula 5%, va implor, NU PARTICIPATI LA ALEGERI 🙁

 7. browser,
  „Poate a-si suna ca un nebun, dar cred ca ar fi mai bine sa va indemnati alegatorul sa invalideze buletinul. Va fi de invatatura pentru cei din 3D , contribuiti la validarea alegerilor (deoarece mariti numarul alegatorilor) si nu aveti cum fi invinuiti ca dati voturi comunistilor”-stii ca-mi place.Ideea asta personal am aplicat-o,singura fara sa mai indemn pe altii in perioada cind erau orataniile la putere:furnica,rindunica,cocosul.

 8. Eu vreau sa fug din tara, dupa ce citesc comentariile voastre fara rod.

 9. to: Browser

  Mi-a venit si mie in cap „nebunia” aceasta. Dar am scos-o din cap imediat si mi-am propus sa pun umarul in sustinerea lor…
  Doresc din rasputeri sa chistige masiv aceste 3 D , cu toate ca sunt convins ca ei nu sunt cei, de care are nevoie omul nostru- eu si cei ca mine.
  Poate Dorin chirtoaca ma incurajeaza sa cred ca v-a ajunge la „majoratul politic si v-a fi al nostru si pentru noi…
  Acum are nevoie de sustinerea mea, a ta si a noastra a tuturor.
  Este tinar, scolit si inca nu stricat. Oricum are mai multe puncte tari in comparatie ci ce doi si invers cei doi au mai multe punmcte slabe dechit D.Chirtoaca.
  Dar acolo este Ghimpu, care nu este dusmanul poporului, dar manifesta BADARANIZM DICTATORIAL, nu este flexibil la ghindire si declara la toti, ca el nu are incredere in altii, dechit cei din PL si ca in PL nimeni nu poate face nici un pas fara el.
  Sa fie oare o demnitate ?
  Cum poti construi ceva pe neincredere ?
  Cum se poate simti cel din jurul lui ?
  Pe lunga durata aceasta maniera nu poate tine sau numarul sustinatorilor decisi s-o faca nu poate fi atras sa stea alaturi cu placere.
  In partidele politice oamenii pot sta daca are o motivatie. Motivatia unora, care sunt cei mai importanti membri, este sa faureasca alaturi de altii ceea ce-i doreste inima si deaceea pune umarul si sufletul. dar daca nu-i place „aura” mai bine se ocupa de altceva…..
  Acum, la 29.07.09 cred ca trebuie sa votam, totusi, masiv aceste 3D. Sa prea puterea de la cretini.
  Poate nu ne vor dezamagi, totusi, si nu v-om regreta, dar in caz contrar, se vor developa si ii vom arunca ca pe maselele stricate…
  Mai usor dechit pe comunisti…..
  ORI-ORI !
  Nu putem acum face experiente…Este periculos al dracului.
  Daca ar fi alta situatia…..

 10. to:Simionesa
  Ba nu, Doamna, nu toti scriu rau….
  Dar de ce va bagati si peste PLDM si AMN ?
  Lasatii in pace…Cine nu-l sufera pe Urecheanu, daca ar fi ei intr-o lista, ar putea sa-l voteze pe Lupu contra lui Urecheanu. Eu asa asi proceda. Lasati-ma sa am de unde alege….

 11. to:UPS

  Solutia sugerata era pentru PNL , una atipica si poate nu cea mai buna. Nu-s expert in legi, din pacate. Dupa comentarii vad ca si lor le pasa de ce va fi. Consideram tot timpul ca doamnele sunt mai pragmatice iar domnii mai idealisti. Insa (din fericire) orice regula are exceptii – le doresc supravetuire doamnelor de la PNL.

  In acelas timp, nu vreau sa fie moldovenii (asa cum sunt ei nepasatori, plangareti, cuminti, si slabi de fire) condusi in continuare de ‘menti’ cu caracter si fata de Sarikov (din ecranizarea ruseasca dupa Bulgakov).

  Eu am sa votez PLDM. Cred ca au si ei neghiobii sai (trebuie sa existe, caci de napasta asta nu scapa nimeni). Dar, cunosc personal, un Om in fata caruia dau jos palaria. Mai corect, curat curajos om nu am stiut pana acum si nu stiu daca am sa am noroc sa mai intalnesc vre-o unul. El e in primii 10. Deacea, mie i-mi este usor cu alegerea.
  Si tu UPS, dupa cum inteleg, ai hotarat deja ce plan din spatiu sa alegi.
  (3D , e si abbreviatura vestita pentru 3-dimensional)
  Sa ne ajute Dumnezeu…sper cei de la „intersectie” nu ma vad 🙂

 12. to: Browser

  Inca nu am decis, stiu sigur ca nu voi vota AMN…..
  Dar listele inca nu le-am vazut si nu stiu, daca sunt undeva publicate. Voi incerca sa gasesc si eu la PLDM pe cineva ireprosabil, vedem, daca avem aceleasi simpatii…..
  Noi trebuie sa nu ne temem de cei de la „intersectie”, sa se teama ei de noi, ca doar noi ii platim pe ei, nu ei pe noi….

 13. Pt browser

  Fiecare are dreptul la existenta si se zbate cit poate rezista. Asta face PNL si postarile rautacioase sint inoportune. Te vei convinge.

 14. to:UPS

  Este http://www.stireazilei.md unde sunt listele partidelor de care vorbim si o sumedenie de comentarii la ele lasate de echipa comunistilor 🙂
  Si sunt destul de operativi cu noutatile.

  to:Vitalia Pavlicenco
  Sa vedem ce se va intampla in continuare.

 15. bunicuta spune : „Voturile de la 5 aprilie au fost falsificate. Conform unor calcule, MAE a luat 4 la suta.”

  Vai cit tupeu, cit tupeu ….. esti groasa rau la obraz bunicuta ……

  si apropo, de ce mi-ai sters mesajele ??? pentru ca in ele era adevaraul, adevarul care nu-ti convine …. ehhhhh, roagate sa nu dau peste tine prin oras cind o sa fii la volan ca sa vezi ce bucurie te asteapa …. nerusinato ….!!!

  Oameni buni, la gunoi cu acesti nomenclaturisti neobrazati …..

 16. iulik,
  „roagate sa nu dau peste tine prin oras cind o sa fii la volan ca sa vezi ce bucurie te asteapa …. nerusinato ….!!!”- am auzit de santaj doar in filme,acum au aparut si pe blog. Daca doresti sa faci glume ,fa-le te rog de alt gen,ceva ce ar provoca risul la toti,dar nu incerca sa bagi frica in vizitatori.
  „Voturile de la 5 aprilie au fost falsificate”-asta o spun si cei de la PLDM,PL asculta mai mult, daca tot tare mare politician esti,ceea ce ma indoiesc.
  Cred ca la gunoi ar trebui sa mergi tu,nu stiu daca ceilalti de pe blog, chiar sunt de acord cu santajul care il postezi.

 17. Nina, daca o vad prin oras urc cu troleu din dotare peste masina ei …. 🙂

 18. Nina, noi toti suntem intro groapa mare de gunoi, deschide ochii cind mergi pe strada …. e gunoi de sus pina jos …. inclusiv bunicutsa pavlicenco este un parazit gunoier
  care se da mare si tare …..
  dar de fapt sa vb goala …..

 19. Nu m-ash mira daca PNL va lua mai putin de 5000 de voturi (numarul de semnaturi necesar pentru a inregistra un partid)… Nu va mai bateti capul, ca nu mai cistiga si nu pierde nimeni nimic din faptul ca Pavlicenco merge la alegeri….vorbele goale in vint au sa aduca un rezultat extrem de rushinos… Lumea care gindeste stie pe cine sa voteze…

  P.S. atita va zbateti ca sunteti corecta shi nu tradati… poate ne povestiti cum ati „hapanit” apartamentul in timp ce erati in parlament? 😉

 20. Pt Ion

  Poate… Dar nu e posibil. Pt ca eu nu am semnat nici un document, ci Guvernul. Si inca ceva: in blocul in care locuiesc si am primit un apartament mic, de 39,9 metri patrati (a se vedea declaratia de avere), sintem unica familie cu trei doctori in stiinte din trei persoane. Restul – au apartamente mari, unul din doua, dar nici un doctor in stiinte. Plus ca mai sintem ori membru al Uniunii Ziaristilor, ori membru al Uniunii Scriitorilor. Daca nu stii, nu vorbi.

 21. Pt iulik.

  Eu nu am fost nomenclaturista. Pe timpul sovietic am fost redactor de carti, traducator. Atit.

 22. iulik,
  „Nina, noi toti suntem intro groapa mare de gunoi”-daca nu votai comunistii, erai demult in Europa,acum stai si rabda pina comunistii isi fac mendrele pina la capat.
  „…deschide ochii cind mergi pe strada ….”-cu parere de rau inca nu m-am invatat sa merg cu ochii inchisi pe strada,cind ma voi invata,te anunt.
  ” e gunoi de sus pina jos ….”-de acord, e mult gunoi,dar de ce-ti arunci chistocul de tigara unde se nimereste,sunt urne pentru asta.Au fost schimbate lazile de gunoaie,fii bun si respecta bunul comportament:
  -Nu minca rasarita in strada!
  -Nu arunca pachetul de la tigari in strada!
  -Nu scuipa in strada!
  -Nu arunca pungile goale in strada!
  -Nu arunca hirtia de la ciocolata in strada!
  -Nu arunca injuraturi in strada!

  iulik,de ce scrii pe acest blog?

 23. Evenimentele din 7 aprilie au fost organizate de comunisti, ei au facut acel scenariu … ei au infiltrat printre protestatari in jur de 200-300 provocatori care au inceput sa arunce cu pietre si in final au devastat cele doua cladiri!

  Politia este aservita regimului comunist, politia a arestat, a maltratat, a torturat in jur de o mie tineri… 4 dintre ei au fost omoriti…

  Sa oprim teroarea comunista!
  Sa convingem rudele si prietenii sa mearga la 29 iulie sa voteze impotriva Partidului Comunistilor si impotriva restului partidelor comuniste ca Partidul Democrat, PSD, PPCD, impotriva partidelor mici care nu au nici-o sansa!

  Jos comunistii!
  Jos comunistii!
  Jos comunistii!

 24. Evenimentele din 7 aprilie au fost organizate de comunisti, ei au facut acel scenariu … ei au infiltrat printre protestatari in jur de 200-300 provocatori care au inceput sa arunce cu pietre si in final au devastat cele doua cladiri!

  Politia este aservita regimului comunist, politia a arestat, a maltratat, a torturat in jur de o mie tineri… 4 dintre ei au fost omoriti…

  Sa oprim teroarea comunista!
  Sa convingem rudele si prietenii sa mearga la 29 iulie sa voteze impotriva Partidului Comunistilor si impotriva restul partidelor comuniste ca Partidul Democrat, PSD, PPCD!

  Jos comunistii!
  Jos comunistii!
  Jos comunistii!

 25. ptu Iulic

  „nu sapa groapa altuia…..”

 26. to: Browser

  „lasate de echipa comunistilor :)”
  Nu ma las pina nu vor fi distrusi !

 27. Iarasi aceiasi greseala ca la 5 aprilie . Oare chiar credeti ca veti lua 5 % ??????????????????????????????????????????????????????????????????

  Pai chiar voi stiti ca nu aveti nici macar o sansa ! Cu MAE ati strans doar 1% , dar fara ei , nici 0.5 nu ve-ti lua.

  Cine mai spunea de „lipsta de maturitate a clasei politice ” ??? In cazul vostru chiar lipseste !

  Ar fi fost bine sa constientizati acest lucru , dar se vede ca nu aveti de unde…. bine… mai daruiti si de data asta cateva voturi – comunistilor.

 28. Pt aster
  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 29. Dna Pavlicenco,
  Nu am pangarit si nu am ponegrit pe nimeni. Vreau doar sa va las sa faceti ce vreti, nu am cum sa va influentez. Vreau doar sa vad CE O SA IASA!!! Sa vedem atunci ce rau v-am facut eu Dvs. si ce rau imi veti face Dvs. mie, noua!
  Nu imi dau numele pentru ca, spre deosebire de Dvs., nu sunt presedinte de partid si mie mi se poate face orice certificat de deces, chiar ca m-as fi intoxicat cu gaze necunoscute.

 30. Pt micolva

  Lasati aberatiile si aiurelile, nu va mai dati atita importanta…

 31. Ярый сторонник PNL

  Бедняжка, загнали её. А ведь сама виновата – нечего лезть с вилами на паровоз.
  Лучше уйди, Заинька, уйди, ведь затопчут. 🙂

 32. ptu :Ярый сторонник PNL

  Сильные так просто не уходят и не сдаются!
  И Заиньками они не бывают……
  И тот кто прав, не бывает виноватым.
  Скорее всего, затоптатным, раньше или позже, может стать любитель потоптать/по делу или без толку/.

 33. bine…

 34. Mda,dati dovada de o incapatinare inedita…:))

  Sa fii tu asa de convinsa ca treci pragul si daca nu-l treci le dai voturile PCRM-ului..o urmare iminenta…asta e..))

  Concluziile de rigoare mi le-am facut!

  Sanatate! Nu mai intru pe acest site

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *