Postarea vizitatorului „regret”: neunirea Opozitiei ar putea genera absenteismul

hora-unirii.jpgIata ce a scris vizitatorul „regret” pe tema actuala „Cum are de gind sa mearga Opozitia anticomunista in alegeri?”

„Pentru cine doreste sa cunoasca parerea mea: citesc postarile, dar nu comentez. Acum, insa, am decis sa-mi expun parerea.

Eu cred ca avem nevoie de o guvernare atractiva, care sa poata uni si conduce poporul /tzara/ intr-un mod democratic.

Poporul, dar nu numai o parte a poporului, asa cum fac si au facut in timpul sovieticilor si acum, de zece ani, comunistii. Ca si alte chiteva zeci de mii de alegatori, eu nu am votat AMN, PL sau PLDM. Nu am votat PCRM sau satelitii lor. Am votat lista partidelor care s-au unit si au dat dovada ca pot ceda si raspunde indemnului electoratului de unire a fortelor democratice de dreapta-lista MAE+PNL+PRM.

Votul meu, ca si voturile a chitorva zeci de mii de alegatori, s-a dus dracului… Si altii ca mine, au votat partide care nu au ajuns in parlament. Este alejerea fiecaruia, indiferent de motiv. De ce nu am votat AMN, PL sau PLDM?Pentru ca aceste partide ne-au razletit pe noi, alegatorii. Si inca pentru ca in listele lor au fost inclusi printre primii oameni vechi, mai putin activi si cu reputatie nu din cea mai buna. Ce s-a schimbat in comportamentul acestor partide dupa 5 aprilie si pina acum? Nimic. Ne bucuram ca nu au participat la alegerea Presedintelui comunist si atit! Nu este putin, dar nici destul!

Parerea mea si a zecilor de mii, care nu i-au votat nu s-a schimbat. Si nu din vina noastra. Numai din vina lor. Pina acum am urmarit in mass media numai aroganta si recomandari pentru partidele extraparlamentare de a “nu polua” electoratul, de a nu participa in alegeri si altele, care nicidecum nu ma incurajeaza sa cred ca avem o opozitie constructiva, care a inteles ce inseamna putere si ca aceasta ii apartine poporului. Refuzul de a unifica fortele existente, care ar putea fi un potential mai puternic in campania electorala, care i-ar aduna pe toti votantii sa voteze chiar si AMN, PL sau PLDM ma pune pe ghinduri ce voi face in ziua alegerilor repetate?

Voi merge la vot si voi vota ce nu am votat? Sau voi vota ce am votat? Si daca cei, pe care i-am votat nu vor participa la alegeri? Ce voi face?

Comportamentul /pina la alegerile parlamentare/ acestor trei partide parlamentare din opozitie poate imi vor lumina “mintile”. Poate voi vedea reprezentanti ai partidelor extraparlamentare pe lista unui partid din aceste trei si voi decide sa votezi acel partid. Dar daca nu?

Imi va sta mai “drag” unul dintre aceste trei partide netolerante, arogante, care nu tine cont de noi – prosti, dar multi? Nu. Si atunci ce fac? Votez de dragul votului, votez ce nu agreez? Votez persoane care nu pot intelege ca poporul este asa cum este el si trebuie sa il poti conduce, pe acest popor?

Cumva ma fac responsabil pentru alegerea unei opozitii, care nu-mi inspira incredere, pe care o gasesc incapabila sa instaureze democratia si dezvoltarea economico-sociala pe acest pamint? Ca doar au mai fost in Parlament si au facut foarte putin, unii chiar au fost foarte pasivi, altii, care au nimerit in Parlament pentru prima data nu sunt persoane cunoscute, care ar fi credibile la prima incercare. Nu au lasat urme vadite in activitatea lor de pina acum. Intr-un fel, nu sunt sigur ca vor face mare isprava in Legislativ.

Cred, ca partidele au frica sa nu nimereasca printre ei oameni care au indrazneala sa-si spuna punctul de vedere, sa indrazneasca sa nu sustina orbeste decizii, care contravin interesului poporului /ca doar nu toti dintre actualii parlamentari din partidele de opozitie sunt curati ca lacrima/.

Cred ca as prefera sa stau acasa si sa nu particip la instaurarea altei grupari nedemocratice, care nu intelege ca interesul poporului este mai presus ca interesul gruparilor partidelor. Poate vor da dovada de comportament civic si vor uni electoratul, daca nu vor sa se uneasca intre ele, partidele. Poate.
Si chiti vor proceda ca mine? Vom vedea. Cine doreste votul meu – sa fie dragut si sa tina cont si de parerea mea. Si de parerea multora ca mine.

Sa fie adevarati ghinditori si sa devina atractivi si pentru electoratul, care mereu voteaza comunistii. Sa uneasca fortele, care sa ajunga in fiecare casa, la fiecare om! Sa nu fie trufasi si setosi de putere de dragul puterii. Ca pina acum asa pare sa fie. Inca puterea nu au obtinut-o, dar se comporta aproape la fel ca si comunistii. Si cu atare aere nu vor obtine destule voturi ca sa instaureze puterea in stat. Si vom ramine cum suntem sub regim comunist nu din vina noastra ci din vina lor, a partidelor! Cum a fost si pina acum!

Ma poate cineva judeca ? Se vor gasi destui judecatori. Dar judecata lor nu ma poate face sa-mi schimb parerea! Numai comportamentul celora, care pretind sa preia puterea, ma poate convinge sa votez un partid parlamentar din opozitie. Si nu de unul singur… Ma poate face sa conving si multi prosti ca mine. Atit de putin ii trebuie unui om… – convingerea ca alege corect! Sa dea Domnul sa nu fiu fortat sa stau in casa in ziua alegerilor.”

Loading Facebook Comments ...

64 Comments

Add a Comment
 1. Pentru NEBUNU
  Are nevoie oare PL, PLDM sau AMN de sustinerea intregului electorat ?
  Cred ca nu !
  Liderii acestor partide nu trebuie sa improaste cu noroi in pierdanti, dar trebuie sa-i invite sa fie alaturi de ei pentru a intari fortele. Nu sa le recomande sa nu „polueze terenul”, dar sa-i cheme sa-i roage sa se inhame si sa alerge prin localitati sa munceasca pentru viitoarea lor victorie, care nu neaparat si cu siguranta inseamna si victoria poporului in general.
  Vor sa vina la putere – sa dea dovada ca tot poporul pentru ei este important si fiecare om detine un vot si nu trebuie pierdut. Dar daca ei nu au nevoie de oameni, indiferent din sau fara partide, de ce sa aiba oamenii nevoie de ei si inca sa-i impinga fortat la putere?
  Sa mai auzi si replica: „Da ce? Te-am rugat sa ma votezi? ”
  Liderilor PL, PLDM si AMN spuneti-le cum trebuie sa atraga simpatiile publice, care sa voteze pentru ei, nu celora „scuipati” de la ecranul televizoarelor si microfoanele posturilor de radio.
  Lor le apartine responsabilitatea daca vor fi votati in masura necesara pentru a veni la putere sau nu.

 2. to:regret. Era metafora. Nu e cazul sa ne plangem sau sa ne facem ca ploua. Intrebarea e urmatoarea: Tu doresti inca 4 ani mascatii sa fie la putere? Si daca nu, ce ai de gand sa faci? Sa discuti ce bine ar fi sa avem pluralism? Esti serios? 🙂

  Refereitor la articol: Suna frumos. Dar, de exemplu, opozitia ar pregati un program super tare de anticriza si comunistii i-l vor transmite ca pe a lor la Moldova1. Nu poti ramane cu camasa curata cand incarci/descarci rahatul. Miscarile trebuie sa fie in contextul campului de lupta.

 3. pt browser
  Am inteles. Era metafora.
  Personal nu pling. Imi place mult cind ploua, la fel de mult- chind e soare sau ger.
  Pentru mine toate anotimpurile sunt minunate.
  Zilele si noptile.
  Si oamenii sunt cam la fel.
  Sa-i tratam cu iscusinta si intelepciune. Vor fi si mai buni.
  Ei sunt forta: alba si neagra!
  Ambele culori sunt perfecte, daca le atribui la momentul cuvenit.
  Ca si risul sau plinsul…
  Au rostul la momentul cuvenit.
  Probabil momentul s-a facut nesimtit…. de unii…. mari, tari, importanti si supraocupati….

 4. Nu spunea dna Pavlicenco că PNL e nevoit să meargă pe lista sa la anticipate, altfel ar fi radiat? Să înțeleg că PNL acceptă să dispară dacă o astfel de listă națională s-ar crea?

 5. Pt Corneliu

  Am spus anterior de citeva ori ce solutii ar fi pt PNL-ul care trebuie sa respecte legea – 1. Ori participa singur si ia cit ia. 2. Anunta fuzionarea cu vreo formatiune pe ale carei liste va delegea pe cineva si va spriijini aceasta formatiune in alegeri. 3. Sprijina o formatiune, chiar nedelegind pe cineva pe liste, dar negociaza o fuzionare ulterioara in asemenea mod sa nu fie marginalizati pe nedrept echipele teritoriale. 4. Nu participa la alegeri si risca sa se judece cu Ministerul Justitiei daca incearca dizolvarea partiudului, pentru ca legea cu privire la partide a aparut ulterior aparitiei partidului si nu ar trebui sa aiba efect retroactiv. 5. Participa la alegeri, la cursa parlamentara si se retrage la un moment dat in favoarea uneia sau a trei formatiuni, mai ales daca asta se va coinsidera participare cu liste proprii la alegeri.

 6. pentru Pavlicenco
  Dici, va-ti cumentit! Oare nu v-a propus Filat sa fuzionati cu PLDM inainte de 5 aprilie? De ce nu ati acceptat? Acum, dupa ce ati facut cadou comunistilor aproape un mandat sunteti gata de fuziune. Insa deja altii cunosc ce poama este Pavlicenco. Are dreptate C.Tanase, Pavlicenco trebuie lasata sa acumuleze la anticipate 0,1% si sa terminam pe cale fireasca cu aceasta nenorocire in politica moldoveneasca!

 7. Pt Verdun

  Sincer sa va spun, nu ma mai deranjeaza rautatea oamenilor bolnavi. Ii compatimesc. Urmariti evolutiile si sa vedem rezultatele. M-am saturat si sa spun despre relatiile cu PLDM. Credeti-ma, daca erau intentii de fuzionare ale PLDM cu PNL – se intimpla procesul. Dar nu au fost, de aceea au fost trei debarcari din partea PLDM. Sa procedeze cum vrea in continuare si sa culegem roadele comportamentelor celor care nu sint nenorocire pentru politica moldoveneasca, celor care nu l-au votat pe Voronin si ale celor care nu se stie pe cine au in spate. Iata cind se va produce ce am spus eu, vom putea afirma ca scopurile anuntate sint si sincere. Dumneata stii mai bine decit mine ce spun.

 8. D-na Pavlicenco : daca dv sunteti ceacare comenteaza cu adevarat pe net:

  Stimata d-na chiar nu pricep ce urmariti dv pierzind TOT timpul pe net. Ca ati vrut sa luati pulsul alegatorului am inteles ,l-ati luat si de pe net si de la urne si-i cam acelasi :zero virgula zero si ceva…

  In aceste conditii eu unul nu observ la dv NICIO schimbare . Consecventa e o virtute la un politician numai sa nu fie in GRESEALA..
  Treaba-i simpla stimata d-na ,de pe net nu prea veti cistiga cine stie ce adepti , puneti-va cizmele si luati glodul la framintat, faceti munca de apostol din om in om in fundu Basarabiei ca acolo trebuie sa cautati alegatori noi nu pe net c-astia is luati, degeaba va certati cu ei.

  Numai ca dv vad ca nu prea auziti ce vi se spune…

 9. D.Stalinus…

  De ce v-aţi luat aşa pseudonim: STALIN-us?

 10. probabil pentru a vîrî frica în alţii. NU????

 11. Pt Stalinus

  E bine ca mai intrati pe aici.

  Eu sint cea care comentez cu adevarat pe net. Intrati cu mine in discutii pe yahoo messenger si va veti convinge in orice clipa.:

  Eu nu pierd, ci cistig fiind pe net. Despre zero virgula zero si ceva la urne am postat suficient care au fost cauzele si vor mai fi, deocamdata. daca veti avea rabdarea s aurmariti si timpul postarilor, nu veti scrie ce ati scris.

  Nici eu nu observ NICIO schimbare la cine as dori sa o observ. Sintem chit. Si despre consecventa noastra am scris destul, cred ca nu ati citit. Nimeni nu poate spune univoc precum ca ceva e o greseala, numai Cel de Sus.

  Am umblat cu cizmele si am framintat glodul cu mult mai mult decit altii, asta o stiu multi, dar, din pacate, nu intotdeauna depind si rezultatele votarii de asta. daca aveti alta convingere, o puteti incerca pe propria piele.

  Eu nu ma cert cu nimeni, raspund, cum ma duce capul, la intrebari si postari.

  Daca nu prea aud ce mi se spune, sa nu mi se mai spuna, la ce bun de pierdut eforturi?

 12. Stimata Doamna,
  va cunosc de multi ani si imi inchipui cum ve-ti raspunde dar totusi….! Stiu ca sunteti o persoana iubitoare de Tara, Adevar si Neam. Spunetimi Va rog, cum se intimpla ca patriotii sunt „tradatori”, coruptii sunt „oameni politici” si oamenii onesti sunt „nimicuri”? Doresc sa inteleg de ce Iurie Rosca este „Tradator”, Serafim Urechean este „Patriot” si vald Filat este „Om de Stat”? Eu stiu foartye multe lucruri dar nu pot intelege esenta jocului timpit de interese. Oare nu aveti mindrie si tinuta civica? Oare necesitatea de a va plasa in elita politica Va face sa fiti micinosi si chiori?
  Sunt amic bun cu Mihai Severova, cu Mircea Rusu si cu altii dar nu va inteleg! Trebuie sa calcati inpicioare tot si toate, sa Va mintiti singuri pe sine doar pentru un singur mandat?
  Sunteti o doamna onorabila. Nu Va este rusine ca orasul Chisinau este gestionat de un „copil incompetent”? De ce il tradati pe Costin, pe Vatamanu,pe Istrati si alti martiri ai neamului?
  DE CE vA MINCATI CA CINII?
  Oare credeti cu adevarat ca Serafim este un democrat!?

 13. Pt Victor Gurau

  Daca sinteti persoana care vorbeste pe post de analist politic la eutv, vreau sa va spun ca va ascult, dar, uneori, mi se pare ca o luati razna. Daca nu sinteti acea persoana, imi cer scuze.

  Da, sint o persoana iubitoare de Tara, Adevar si Neam. Ma intrebati de ce “oameni politici” si oamenii onesti sunt “nimicuri”? Si de ce Iurie Rosca e “Tradator”? Pt ca nu a luptat in rindul Opozitiei impotriva comunistilor antiromani si pt ca a darimat ADR-ul, de unde a inceput venirea si intrarea in forta a comunistilor.

  Cedilalti sint calificati si apreciati de oameni asa cum sint rezultatele alegerilor din 5 aprilie.

  Nu am inteles de ce m-ati intrebat daca „nu am mindrie si tinuta civica?”

  Nu am nici o necesitate de a ma plasa in elita politica, din care niciodata nu am considerat ca fac parte.

  Eu mi-am facut cinstit functia de deputat, am inaintat peste 500 de interpelari, declaratii, amendamente, am avut interventii pe marginea legilor, nu ma consider nici mincinoasa, nici oarba.

  Sintem mereu in legatura cu Mihai Severova, Mircea Rusu, cu altii, coordonez totul ce decidem sa facem, nu inteleg ce sid e ce spuneti ce ati pus.

  Nu ma mint pentru nici un mandat, am cetatenie romana la care nu renunt si PNL va participa la alegeri pt a nu cadea sub incidenta prevederii discriminatorii din Legea partidelor, votata de PCRM si PPCD, despre neparticiparea la doua campanii electorale, pentru a ne putea pregati de alegeri locale.

  De orasul Chisinau trebuie sa ne fie rusine la toti, pt ca nu vad sa s epuna interesul national mai presus de ambitii

  Nu vad de ce imi spuneti ca il tradez pe Costin, Vatamanu, Istrati si alti martiri ai neamului? Nu vad. Dimpotriva, imi spune foarte multa lume ca sint ca Istrati. Dar nu am puterea financiara si probabil ca si misoginismul unor barbati din politica noastra nu a facut posibila valorificarea mai buna a capacitatilor si a muncii mele. Mai intrebati, ca va voi raspunde. Eu nu ma maninc absolut cu nimeni, doar emit opinii. Cred ca mincatul ca si ciinii l-ar viza mai mult pe Rosca si cei care ii raspund.

  Despre ce impartasesc liderii mai multor partide cititi pe blog, chiar si scisoarea adresata in timpul campaniei electorale lui Constantin Tanase.

 14. Victor Gurau!Ar trebui sa te uiti ce ai facut tu cind erai mai tinar si pe urma sa spui despre acest „copil incopetent”cum zici tu,el e mai destept ca tine de o mie de ori,Adati bine aminte ce faceai tu cum erai tu la virsta lui si ce prostii ai facut!Fii te rog mai obiectiv in ceea ce spui,ori mai bine ai tacea ca filosof te vei face!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *