Ii multumesc vizitatoarei Valenta pentru intelegere si incurajare

9-mai.jpgAm plasat in ultimul timp pe blog si Sfaturi intelepte, un articol despre principiile bunei guvernari, materiale preluate din diferite parti, pe teme geopolitice si privind soarta statului nostru, ca si articole despre familie, si articolase despre preocuparile mele de zi. Reactiile sint diferite. Imi sint mai putin clare reactiile extrem de rautacioase, care, la un moment dat, ma descurajasera. Insa sint si reactii foarte bune. Una dintre ele, in doua postari, apartine vizitatoarei «Valenta» si pare a fi mai curind de ordin «cognitiv». Am hotarit sa o plasez aici, cu reactia mea si raspunsul urmat, atingind si tema ce inseamna, de fapt, societatea noastra?

V.P.

Valenta spune:

(http://www.pavlicenco.md/wp-admin/edit-comments.php?apage=2)

Dna Pavlicenco,

Dvs procedati corect ca le raspundeti foarte calm si inteligent. Poate vor intelege si ei, caci, cred, majoritatea “rautaciosilor” sunt victimele acestui odios sistem comunist, care a distrus in ei OMENIA, IUBIREA DE APROAPELE si alte multe lucruri bune, sadite de Dumnezeu in inima lor. Rabdare. E nevoie de o intreaga pleiada de intelectuali cu inteligenta adevarata, de persoane spirituale (duhovnici), care SA VINDECE, SA VINDECE, SA VINDECE… Caci intreaga societate e bolnava! Comunismul nu este un partid, desi asa se prezinta, ci un regim de distrugere a persoanei umane…Ma doare faptul ca unii, chiar din cei ce inteleg ca acest sistem diabolic trebuie scos din societate, totusi, nu dau dovada de CULTURA. Ma refer la expresiile foarte vulgare, care apar cu duiumul… Incultura nu poate sa fie justificata. Insa, toti acesti copii, sunt rodul acestei societati, care i-a brutalizat, i-a inrait, i-a dezorientat in valori. Parintii multora dintre ei sunt plecati peste hotare, familii distruse…

Rabdare! Caci si DUMNEZEU rabda. Iar prin tot ce faceti, deja dati o mare LECTIE! prin faptul ca puneti accentul si pe familie! Chiar de aici trebuie sa incepem. caci lor le lipsesc si cei 7 ani de acasa, dar si caldura, dragostea si fericirea din familie.

TREBUIE SA-I IUBIM ASA CUM SUNT. Caci sunt cetatenii nostri, si sa le raspundem calm, clar si cu dragoste – ceea ce DUMNEAVOASTRA FACETI.

Va spun, ca Va admir pentru tot ce sunteti. Caci o persoana publica trebuie sa fie o personalitate integra, inclusiv in FAMILIE.

Cateiii hamaie, dar omul intelept merge inainte, caci stie unde vrea sa ajunga!

Dna Pavlicenco, Dumnezeu sa Va pazeasca familia si pe Dvs, ca deja faceti foarte mult! Doamne ajuta si mai departe!

Vitalia Pavlicenco spune:

(http://www.pavlicenco.md/wp-admin/edit-comments.php?apage=1)

Pt Valenta

Ati avut o postare foarte simpla, dar adecvata si profunda, chiar sentimentala. Aveti dreptate, e nevoie de multa vindecare, ceea ce fac prin rabdare si explicatie. Sotul meu, seful Catedrei de literatura universala la USM, care citeste toate injuriile si insultele nemeritate pe blogul meu, isi strica dispozitia si ma tot bate la cap sa inchid blogul. La care eu i-am spus – este un pariu cu mine insami. Vreau sa vad cit voi rezista si daca il cistig. El – cunoscindu-ma de 35 de ani – este foarte afectat de postarile rautacioase si nedrepte. O perioada isi propune sa nu citeasca, apoi iarasi citeste, iar se enerveaza. E un calvar, dar rezistam ambii. Va pot spune un lucru univoc – sint curata in ginduri si fapte si de aceea rezist.

Iarasi, Valenta spune:

(http://www.pavlicenco.md/wp-admin/edit-comments.php?apage=1)

Dna Pavlicenco,

Il cunosc pe sotul Dvs foarte putin, dar destul ca sa stiu ca e o personalitate! Cei inraiti ne provoaca! Dar noi sa nu ne lasam provocati! Adica, sa nu ne enervam, la ce bun? Ei exista. E clar. Dar multi din ei se vor vindeca si va vor fi recunoscatori pentru dragostea cu care le-ati raspuns, chiar si atunci cind ei jigneau… Nota bene: NUMAI DRAGOSTEA VINDECA!

Nu intimplator Iisus mereu spunea: Iubiti-va unii pe altii.., iubiti-va dusmanii… iertati…
Unica PORUNCA este sa iubim! Nicaieri in Biblie nu este scris ca trebuie sa asteptam sa fim iubiti, sau sa asteptam rasplata pentru sacrificiul nostru adus societatii. Ni se cere numai ca NOI SA IUBIM!
Prin asta raminem deasupra valului! Prin asta aratam ca suntem FIII LUMINII, COPIII lui DUMNEZEU. Caci Dumnezeu este DRAGOSTE! Dumnezeu este IUBIRE. Iar cei ce nu au iubire sunt indepartati de la adevarata sursa a FERICIRII.

Priviti-i pe cei inraiti ca pe niste suflete ranite, caci asa este. Ei sunt atit de raniti sufleteste, incit nici nu-si dau seama!

Cel mai mare simptom este ca ei NU SE POT BUCURA DE FERICIREA ALTUIA. Si nici nu stiu cum ar PUTEA ei edifica O FAMILIE FERICITA, daca nu au iubire fata de aproapele care le-a deschis inima.

Caci, a intra in Blogul Dvs. este egal cu a intra in casa Dvs. Cum, dar, pot ei sa intre cu asa cuvinte? In casa unui Om intri cu flori si binecuvintari si nu cu pietre in sin.

NU VA LASATI BIRUITA! Ne sunteti un exemplu. Si avem nevoie de exemplul Dvs. ca sa inaintam si noi dupa Dvs. si dupa noi, poate toata societatea.

Caci un LIDER nu are misiunea doar de a face mesaje politice, ci de a arata adevaratele VALORI. Prima dintre care este FAMILIA! Si bucuria unei familii REUSITE trebuie marturisita, ca sa se inmulteasca in societate EXEMPLELE BUNE!

Deci, priviti cite BINECUVINTARI v-a dat DUMNEZEU! Si BUCURATI-VA, BUCURATI-VA! Ca aveti CU CE! Si noi ne bucuram cu Dvs!

Pentru dl Pavlicenco: Eu cind vin acasa din oras, uneori afectata de cei “inraiti”, ma duc si ma spal, ca sa scot toata energia lor negativa si deschid Biblia, care e mereu pe masa. Adeseori o deschid la intimplare si zic in gindul meu: ”ia sa vad, ce vrea Dumnezeu sa-mi vorbeasca AZI”. Va spun, ca foarte des, Dumnezeu taman ceea ce-mi trebuie imi vorbeste si ma cuprinde iar o pace absoluta si O BUCURIE, care nu se sprijina pe cele lumesti, ci VINE DE LA DUMNEZEU!

Aduceti-va aminte ca primul martir al lui Hristos, sf. Stefan, omorit cu pietre in Ierusalim, el striga de BUCURIE, vazind CERURILE DESCHISE SI PE ISUS la dreapta TATALUI. Este o bucurie nepaminteasca!

Sau aduceti-va aminte de sf. Apostol Pavel care era inchis cu Barnaba, legat cu lanturi la picioare, dare ei CINTAU PSALMI DE BUCURIE!!!

Sursa ENERGIEI care da ACEASTA BUCURIE DIVINA este Cuvintul lui DUMNEZEU!
Numai asa veti merge cu TRUIMF SI CU MULTA BUCURIE, incat sa se mire cateiii, raminind nedumeriti si neputinciosi in fata PUTERII LUI DUMNEZEU CARE BIRUIE!!!!

Loading Facebook Comments ...

61 Comments

 1. Dna Pavlicenco,
  VA MULTUMESC FOARTE MULT pentru prezentare si apreciere.
  Ar trebui sa ne intilnim, caci eu AM CE SPUNE si Dvc si acestei societati. Chiar foarte multe am de spus. Acuma sunt dupa operatie. abia azi a trecut o saptamina. Apoi, MAI AM SI ALTE URGENTE.
  Dar tema anuntata de Dvs este foarte importanta si trebuie abordata cu toata seriozitatea, tandretea si Dragostea de fiecare. Caci, e necesar sa vindecam mai intii sufletele… Am multe idei si chiar stiu cum sa facem ceva BUN pentru redresarea situatiei. Cind vom LUCRA cu dragoste, atunci, chiar si adversarii nostri, vor lua aminte…
  Deci, in loc de pietre, sa luam in miini flori si cuvinte de LUMINA ca sa batem cu DRAGOSTE la inima celor raniti. Astfel societatea ar reveni la ceea ce Dumnezeu VREA.
  Doamne, ajuta-ne!

 2. Propun sa va intalniti cat mai repede si sa stati de vorba, ca doua babe, ca aveti multe sa va spuneti… Numai nu va mai bagati in politica!

 3. Pentru Radu,
  Multumesc de sfat, chiar asa o sa fac, si o sa vorbim despre toate, caci TRAIM intr-o societate LIBERA. Insa, simt ca esti suparat pentru ca m-ai inteles unilateral, si nu este momentul acum sa-ti descriu multe… Cind ai sa afli mai multe, ai sa-ti schimbi parerea despre aceasta „baba” care sunt eu.
  Insa, sa fie clar, ca ma voi folosi de DREPTURILE ce le am sa vorbesc si despre POLITICA.
  Dar, te asigur, ca dupa ce-mi revin, dupa spitalizare, imi deschid blogul meu, si te invit la dialog. Ai sa accepti? Esti destul de TARE ca sa poti dialoga cu mine civilizat?

 4. Auzi mai radule, daca esti mare „politician” pe linga asta si „barbat”, dar si om „intelept” apoi dute mai la scoala putin si mai invata ce inseamna internet, tv, adica surse de informatie, ca sa stii ca in Lituania de exemplu din mai la presedentie a venit o femeie.
  http://www.e-transport.ro/LITUANIA_ARE_PRIMA_FEMEIE_PRESEDINTE-i56-news31640-p81.html
  http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/851410/Prima-femeie-presedinte-in-Lituania-/
  mai da niste search si vei mai vedea, iar persoanelor de sex masculin, ca nu le pot spune barbati, tare nu le place o femeie sa fie mai desteapta ca ei, si sar inainte la bataie cu pumnii, pentru ca nu stiu sa lupte cu un barbat, cu o femeie e mai simplu, dar in acel moment devii un mascul jostnic.

 5. Pt Valenta

  Astept, incepind de luni, un apel telefonic. La 069111682. Mersi.

 6. doamna,

  ca sa nu fiti o politiciana papagal va sugerez sa cititi un articol de referinta la subiectul guvernantei. http://www.ruc.dk/upload/application/pdf/f51d6748/Mette_Kjaer.pdf

  Daca va pricepeti ceva in management public sau politici publice va va fi de inteles ca buna guvernanta nu este egala cu guvernarea, iar buna guvernare nu are cum sa fie atat de buna decat insasi guvernarea. Asa ca va invit sa cititi si dupa care sa neorlaiti despre faptul cineva va critica. Logic este ca daca cineva va critica atunci are motive sa va critice. Iata, ce interes am eu sa va critic?! Simplu, atuci cand calcati prin strachini va mai scriu cate un post in care va critic ca sa deschideti ochii – tactica ce face parte din instrumentarul guvernantei. Asa ca inainte de a face colaje conceptuale mergeti la sursele primordiale si nu la sursele plagiate fara cap. Apropo, cati tineri experti in diverse domenii sectoriale ati sprijinit sa se afirme in viata publica din Moldova astfel ca sa faceti ca buna guvernanta sa fie valida si pentru noi?

 7. Pt opinie

  Las-o mai moale cu filozofarile. Nu ai unde-ti demonstra desteptaciunea? Ai ceva de spus, spune, emite o parerea, dar nu jigni, pentru ca data viitoare nu mai apari aici, te dau la spam.

 8. Dna Pavlicenca,
  Va voi telefona, nu stiu exact cind, acum sunt FOARTE ocupata. Dar o voi face cit ma repede posibil.

  Pentru Eugen: Multumesc! Mai sunt BARBATI in tara asta, care apara o doamna! Dumnezeu sa te binecuvinteze cu o familie fericita!
  Refreritor la OPINIE care jigneste o DOAMNA, iti spun, oricine ai fi, nu ai nici o justificare…
  Doamna Pavlicenca, orice gospodina are o MATURA! Maturati-i pe cei ce stiu doar sa jigneasca! Orice casa are un STAPAN, care nu PRIMESTE pe oricine sa-i intre in casa!
  Trebuie sa fie o limita in toate!
  See YOU soon!

 9. Nici o problema, dna VP: cu asa o atitudine Va asigur ca o sa ramaneti o buna soacra, mama, sotie si gospodina, ca sa dati cu matura prin casa, cum Va sugereaza noua prietena a Dstra Valenta, dar ma tem ca cu politica ati cam terminat-o… Eu am vrut sa am un dialog cu Dstra in primul rand ca si cu un politician, mai ales lider de partid, si mai ales ca partidul se numeste PNL!… In perioada mandatului alesilor locali 1999-2003 am fost primar in localitatea mea, ales pe listele PNL-ului de atunci, condus de dl Mircea Rusu, asa ca soarta acestui partid ma preocupa mai mult ca a altor partide, de aceia insist sa Va deranjez cu comentariile mele poate prea critice la adresa Dstra… Acuma am inteles, ca Va plac doar comentarii si aprecieri gen Valenta, iar informatia pe care o postati pe blogul personal denota faptul, ca Va e in cot ce va fi cu PNL-ul si cu RM! La revedere, mai exact Adio, nu Va mai deranjez de azi inainte!

 10. Pt Radu

  Nu cred ca va cheama Radu si e chiar pacat ca ati luat acest prenume foarte frumos, pe care il pingariti cu un comportament urit.

  DAR: OARE O ASEMENEA POSTARE

  „Propun sa va intalniti cat mai repede si sa stati de vorba, ca doua babe, ca aveti multe sa va spuneti… Numai nu va mai bagati in politica!”

  CONCORDA CU CEEA CE DUMNEATA AI SPUS MAI APOI, CA

  „Eu am vrut sa am un dialog cu Dstra in primul rand ca si cu un politician, mai ales lider de partid, si mai ales ca partidul se numeste PNL!…”?

  Eu, una, cred ca nu!

  E una sa jignesti cu usurinta sub acoperirea anonimatului, si alta e sa poti dialoga. Din pacate, multi dintre voi, barbatii, aveti complexul inferioritatii, manifestat prin prea mare „gonor”, care „nu va permite” sa dialogati civilizat nici intre voi, nici cu femeile. Aici e si adevarul, aici e si buba. Aveti o lupta in interior – si ati vrea sa discutati, si va e ciuda pe femeile neproaste, si, iata, nu gasiti mijlocul. Dar mijlocul e in atitudine ciuvilizata, simpla, in spirit si european, si biblic, indiferent de cu cine stati de vorba, indiferent de e pe Internet sau direct, ochi in ochi, asa cum v-a spus Valenta, care nu e prietena mea. Daca asta va supara, si atunci ma intreb – ce fel de oameni mai sinteti? E mare pacat ca va lasati prada si macinarii instinctelor josnice si marunte…

 11. Da, onorabila doamna,

  va multumesc pentru raspunsul si atitudinea dvs. Sincer, am unde sa imi demosntrez desteptaciunea si fac destui bani pe asa ceva. Da doamna, fac bani si un CV pe concepte, iar tocmai ca guvernanta si buna guvernanta este domeniul meu de expertiza. De aceea nu permit ca cineva sa aduca pe agenda publica chestiuni eronate in aceasta directie. Va promit ca in doi trei ani ne vom vedea in viata reala si vom dezbate probleme de politici din Republica Moldova. Insa, sper ca pana atunci sa nu va mai implicati in politica ca sa nu sufere o doamna ceva mai in varsta de furia tinerilor experti si practicieni sociocentrici. Stiti sunt feminist ca abordare, scoala m-a croit in acest mod, si nu vreau ca actiunile mele sa fie interpretare in sens opus. Sincer vorbind, este mult mai interesant sa dezbati chestiuni de politici cu tanarul Petrenco decat cu varstnica Pavlicenco. Macar acela are perspectiva de viata politica, iar dvs. deja trebuie sa mergeti la pensie. De-altfel, asa cum am spus va vor scoate altii cu surle si trambete si nu va fi deloc bine pentru ceea ce mai este azi PNL. Ma puteti da la spam, dar asta demosntreaza ca practicati instrumentele si mecanismele pe care le utilizeaza si PCRM. Totusi, tineti minte ca ne vom vedea in curand in viata politica reala.

 12. Apreciez mesajul Valentei. Politica insa este… asa cum e…

 13. Uraaaaaaaaaaaaaa!
  Bravo OPOZITIA!
  Felicitari, scumpi FRATI ROMANI!

  Roata, mai flacai! hăi, hăi, hăi!

 14. Bucurati-va fratilor! Am scapat de comunisti!
  Felcitati-va unii pe altii!
  Sa cintam si sa dansam:
  „Hai, sa dam mina cu mina,
  cei cu INIMA ROMANA…”
  UNIRE!!!
  Azi e zi de sarbatoare,
  sa facem veselie in toata TARA!

 15. Stimată Valenta, din cauza unor asa entuziasmati naivi vom pierde si alegerile repetate. Sau iti pare ca va veni imediat la guvernare Opozitia? Pe naiba, Voronin cel puțin până în septembrie te va guverna, așa bucuroasă cum ești.
  Strigă Unire! liderilor liberali, care încă nu știu pe ce lume se află, și dacă vor fi așa de cascați, cum în primăvară, comuniștii vor obține o majoritate absolută. Unire liberalililor, că de nu, o să vă unească bolșevicii pe băncile opoziției, în cel mai bun caz…
  Sau încă nu v-ați săturat să vă dați de sminteală alegătorii? E timpul să înțelegeți, că cîte unul nu prezentați NIMIC, cît de amar nu v-ar părea, aveți unica soluție, UNIȚI-VĂ!!!

 16. ati vazut fratilor cum se intra in PNL, scrii niste elogii la adresa doamnei, si primesti imediat telefonul de contact.

  D-na Pavlicenco,
  va recomand sa nu adunati prea multa lume in PNL, deoarece potrivit legii partidelor pe care asidua o bagati aici in fata, in cazul in care luati mai putine voturi decit membri avet, apoi sunteti dizolvati.

  asa ca, pentru a va tine in viata partidul, logic este sa aveti citi mai putin memebri.

  succese

 17. Pt mimi

  Aici, pe blog, la:http//www.pavlicenco.md/contacte/
  sint toate telefoanele mele – si telefonul de Romania, si de Germania, si, evident, moldovenesc. Pur si simplu, cei care intra aleatoriu uneori pe blog nu merg la contacte sa preia numarul de telefon.

  Alte raspunsuri nu meritati, pentru ca tot rautatea e cea care va defineste. Iar rautatea a cui este? A celor slabi si mici. Trebuie prea multa rabdare si noblete in suflet sa ramii civilizat in comunicare. Mai aveti, mai aveti.

 18. Pt opinie

  Apa chioara izvorita din impertinenta juvenila am mai vazut. Legat de rabdarea mea fata de postari – dimpotriva – mi se reproseaza ca de ce nu le sterg. Nu le sterg, tocmai sa va arat ca nu sint slaba. Slabi sinteti voi care vedeti ca nu va sterg si tot obraznici ramineti. Cit priveste stergerea mesajelor pe forumuri, ascultati aici

  http://www.dumitruciorici.com/2009/06/02/europa-libera-despre-comentariile-pe-internet/

 19. Dragii mei,
  Va iubesc pe toti! Ce sa fac, daca INIMA MEA tresalta de BUCURIE! Desigur ca abia acum incepe LUPTA CEA MARE. Dar, fratilor, ce ar fi fost daca era ales acum un presedinte comunist? De ce sa nu ne bucuram???
  Bine, sunt calma. Dar Va spun, ca sufletul meu este ca al unui COPIL, pur si curat! Si il rog pe Dumnezeu asa sa ma tina. De aceea m-am BUCURAT ca un copil! Si mi-am marturisit si voua BUCURIA MEA, ca sa va bucurati si voi de aceasta mare victorie! Caci aceasta BUCURIE, Dumnezeu mi-o da! Pentru unii ar parea de neexplicat aceasta BUCURIE din inima mea.
  Dar, am sa va destanui cu OCAZIA acestei MARI ZILE un secret de al meu! Inca asta iarna plingeam in rugaciune in fata lui Dumnezeu, implorind si intrebind, CIT VA TACEA DUMNEZEU si ne va lasa prada… cind noi aici suntem atit de persecutati, hartuiti, discriminati etc.,
  Dumnezeu mi-a raspuns: „Rugaciunea ta a ajuns pina la MINE. Fii linistita si mergi inainte cu credinta! Caci Eu voi distruge pe toti dusmanii tai. Ei vor cadea sub privirea ta, unul cite unul…!”
  Fratilor, Va rog, sa aveti un pic de rabdare si de dragoste fata de mine! CACI VA SPUN ADEVARUL! Aflati POVESTEA MEA amara… am 4 procese de judecata… am fost operata… dar, iata, DUMNEZEU ma umple de BUCURIE! Si azi am sarit in sus, am dansat, desi… sunt dupa o operatie.
  Fratilor, nu va grabiti cu concluzia, referitor la mine. Ce va incurca, daca eu ma BUCUR?
  Fratilor, IATA VA SPUN, sub privirile voastre se vor implini cuvintele lui DUMNEZEU. Caci eu in rugaciune am cerut REZOLVAREA PROBLEMEI BASARABIEI….
  De aceea MA BUCUR ca un copil care se joaca in fata TATALUI care il ocroteste!
  Rugati-va la DUMNEZEU SA REUSIM!
  Va iubesc pe TOTI!
  Daca DOMNUL e cu noi, CINE e impotriva NOASTRA???

 20. Daca DOMNUL e cu NOI,
  cine e-mpotriva noastra?
  Daca Domnul e cu NOI,
  cine POATE sta-mpotriva!?

  Fratilor, eu nu urmaresc scopul sa intru in vreun PARTID. Eu am votat PL, dar ii iubesc pe toti OAMENII de buna credinta in masura egala!
  Fratilor, eu am inceput sa scriu aici, doar pentru a lua apararea unei Doamne, care era jignita fara nici un motiv. Ea si-a deschis inima, marturisindu-va BUCURIA ei ca are un GINERE bun!… Dar reactia unora a fost… Oare nu cumva la noi in Moldova este atit de putina bucurie, pentru ca NOI O INNABUSIM, prin cuvinte grele…?
  Dumiriti-va, oameni buni, caci daca vrem sa iesim din intuneric, trebuie sa intram in LUMINA! Daca vrem, ca sa iesim din criza sufleteasca, deci, sa INTRAM IN BUCURIA DOMNULUI!
  Trebuie sa fii cu ADEVARAT INTELEPT ca sa intelegeti ce vreau sa spun!
  NU omoriti BUCURIA, FERICIREA, IUBIREA cuiva, si nici pe a DUMNEAVOASTRA! Caci, iata, asa am devenit o tara de amariti!…
  Fratilor, GREDETI IN DUMNEZEU, care vrea ca noi sa intelegem,
  ca fara El nu putem face nimic! Dar daca DOMNUL va LUPTA in chip nevazut pentru noi, vom birui!
  „Bucurati-va prieteni…” cinta Ion Aldea Teodorovici
  Va iubesc pe toti!
  Astazi sunt FERICITA!

 21. N-am avut timp sa intru pe forum pana acum, dar disputa unor forumisti ma obliga sa spun urmatoarele.

  D-na Pavlicenco, cred ca faceti bine ce faceti. In politica ati demonstrat ca sunteti mai versata decat multi-multi barbati si de aceea, toata sustinerea noastra!

  De fapt, politica nu depinde de sexe. Cum a spus evreul cela – talentul e asa un lucru ca, daca este este, daca nu-i nu-i…

  Si la acest capitol vreau sa va dau un alt exemplu de femeie in politica.

  Chiar azi ati putut citi si Dvs alocutiunea Corinei Fusu in Parlament.
  Am urmarit mai multe aparitii publice ale doamnei acestea si am ajuns si eu la concluzia unui forumist de pe alt blog, care cica „Aceasta Corina Fusu in politica inca na inteles unde-i sula si unde-i prefectura”. (Sa ma scuzati, nu dau injurii, ci doar evoc ceva.)

  Judecati si Dvs. Iata un citat din discursul sedintei istorice (!) a parlamentului din 3 iunie.

  Potrivit ei, „pentru a nu se repeta momentele tragice de până acum, PL înaintează câteva cerințe printre care asigurarea accesului liber a partidelor politice si societății civile la posturile publice de radio și televiziune”.
  Apoi a solicitat Parlamentului „să ceară Comisiei Europene să creeze o comisie care să investigheze evenimentele din 7 aprilie”

  Domnii mei, cum poate un politician sa ceara ceva parlamentului… pe care l-a adus el insusi (politicianul) la desfiintare? Oare Corina Fusu n-a inteles astazi, ca parlament (si inca „fraudulos’) nu mai exista?

  Hai s-o vedem si cu „accesul la posturile publice de radio si televiziune”…
  Ce e cu posturile acestea? O tribuna ca sa urci in ea sau o institutie (pretins) democratica?
  Daca crezi ca „posturile publice” constituie un fel de „gramofon”, atunci vei cere „accesul” la ele. Si stapanii posturilor, comunistii, iti vor da accesul – asa cate vreo 5 minute pe zi, ba inca te vor grabi sa le folosesti mai repede…

  Insa daca esti politician (Corina Fusu), trebuie sa ceri ajustarea acestor posturi la normele democratice, care poate fi atinsa prin schimbari radicale acolo, inclusiv de cadre, de „consilii” s.a.m.d. Ca jurnalistii sa fie liberi si libertatea cuvantului sa triumfe…
  Dupa asemenea schimbari vor avea toti „acces” la posturile publice, inclusiv opozitia…

  Iata doua exemple, care o combate chiar pe insasi dna Pavlicenco, atunci cand ea se supara pe barbati.

  Vorba e ca, dupa mine, insasi dna Pavlicenco are mult mai multa vocatie politica decat multi-multi barbati ai „genului”. Tocmai de aceea nu este acceptata printre acesti barbati.

  Printre acesti barbati e mai bine sa figureze o Zinaida Greceanyi sau o Corina Fusu, care doar fac jocul barbatilor in politica, insa o fac atat de neindemnatic, ca nici nu face sa vorbesti despre ele.

  Va salut sincer, dna Pavlicenco, si va doresc succes!

 22. Oameni buni,
  Stefan cel Mare, „raru razboi de nu-l biruia”, dupa cum scria cronicarul Grigore Ureche, PENTRU CA Dumnezeu mergea inaintea lui! Adica, Stefan se ruga, promitind ca va construi inca o BISERICA, daca va avea iar o Biruinta. Stefan cel Mare promitea lui Dumnezeu si apoi INDEPLINEA ceea ce promitea! De aceea DUMNEZEU il ajuta si ii dadea BIRUINTA!!
  Astfel, adesea in conditii INEGALE, Stefan cel Mare, “iesea BIRUITOR”, „iar de se intrimpla, de cadea jos, imediat se ridica, ca vazindu-l ai sai, sa nu se indeparteze, si de aceea, RARU RAZBOI DE NU-L BIRUIA!” – am citat din memorie, caci nu am cartea la indemina.
  Oameni buni,
  1) PRIMA CONDITIE – sa ne rugam lui DUMNEZEU! Toti!
  2) a doua conditie: Sa nu ne mai fie FRICA si nici RUSINE sa declaram ADEVARUL sus si TARE! Caci Isus a spuc: „Eu sunt Calea, ADEVARUL si Viata”. Adica, DUMNEZEU este ADEVARUL! Si daca noi ne rusinam sa mergem FERMI in Adevar, asta inseamna, ca ne rusinam, sa mergem cu Dumnezeu!
  DAR ADEVARUL CEL MARE AL NOSTRU ESTE CA SUNTEM ROMANI! Ca noi nu mai vrem „comunism’ etc… SI ASTA SA O SPUNEM CU glas tare, cu FERMITATE, BUCURIE SI DRAGOSTE nu numai la TRIBUNE! Ci fiecare, in special tinerii, studentii sa mearga cu o floare in mina la fiecare ruda si sa le SPUNA ADEVARUL despre evenimentele de la Chisinau, inclusiv ce a fost la 7 aprilie, de PERSPECTIVELE europene etc.
  Priviti ce fac comunistii, – dupa cum a scris Stela Popescu – ei merg inclusiv pe la nunti SI FAC PROPAGANDA!
  OAMENI BUNI, CHIAR DE AZI sa incepem sa pregatim poporul de alegeri. Pentru asta trebuie sa EDITAM ziare si fiecare dintre noi sa cumpere minim 10 exemplare pe care sa le distribuie gratuit la rude, la vecini, vorbindu-le ADEVARUL!

  Sa editam un ziar, in care, pe scrurt, in mod clar si convingator sa SPUNEM ADEVARUL!, ca omul de la tara sa gaseasca raspunsuri. In acest ziar sa fie un articol pe scurt din ISTORIA partidului comunist, in care sa se expuna CRIMELE savirsite de comunisti in istorie!
  Alt articol – despre crimele pe care le-au savirsit ei acum, in acesti 8 ani in Moldova – ce au promis si nu au facut;… au dsitrus economia nationala ca astfel sa impuna tineretul sa plece peste hotare in cautare de viata mai buna. Au dezlantuit teroare, persecutii, hartuirea oamenilor ONESTI si de afacere. Sa se dea exemple de zeci, sute de persoane persecutate, maltratate… , Au distrus familiile, prin conditionarea oamenilor sa emigreze… caci nu au de lucru!…
  Alt articol – despre dezvoltarea economica, si nu numai, a ROMANIEI, de perspectivele integrarii europene.
  Alt articol – despre adevarata Rusie, care a avut si ea de suferit ENORM din cauza comunistilor… caci comunismul nu are NATIONALITATE!
  Apoi – un cupaj de materiale despre evenimentele de la 7 aprilie, despre persecutii, arestarie nelegitime etc.
  Sa publicam REZOLUTIILE Parlamentului European, fragmente din articole din presa de peste hotare…
  Acest ziar trebuie sa apara minim o data in saptamina si gratuit sa fie distribuit peste tot. Asta inseamna, ca fiecare din noi, cei constienti, sa CUMPERE si sa darueasca aceste exemplare si prin aceasta sa contribuie cu tot ce poate la pregatirea ALEGERILOR!

  Multe din aceste articole deja sunt pregatite si publicate in diferite ziare, trebuie doar adunate si republicate, pentru ca ADEVARUL sa ajunga la oamenii simpli de la tara, care NU SIU !
  Si asta, trebuie DE AZI sa incepem sa facem! Sa LUCRAM pentru a CISTIGA cu siguranta VICTORIA DEFINITIVA!
  Un alt aspect, FOARTE IMPORTANT este CREDINTA IN BIRUINTA!
  Priviti cu ce ton ferm vorbeste Voronuin… si prin asta creaza o atmosfera … Caci oamenii CRED in ceea ce li se SPUNE CU FERMITATE, CONVINGATOR si cu CREDINTA! Dar nu sa vorbim confuz, sa ne ducem sa cerem voie… de la comunisti sa avem acces la Moldova 1 etc… ca daca ne cerem voie de la ei, deja RECUNOASTEM ca ei ne conduc mintile!
  Partidele trebuie sa aiba PSIHOLOGI versati care sa lucreze cu LIDERII!… nu vreau sa incep sa critic acum pe nimeni, dar, cum asa, FRATILOR, noi nu AVEM LIDERI DESTUL DE PUTERNICI, care sa vorbeasca ADEVARUL nu confuz, nu pe ocolite, ci direct, cu FERMITATE… astfel, incit sa te treaca FIORII si sa nu mai ai indoieli, sau neclaritati!
  Dna Pavlicenca, ACUM este rindul Dvs, sa va RIDICATI si sa VORBITI! Colaborati cu celelalte PARTIDE LIBERALE si LUATI INITIATIVA, IESITI SI VORBITI! Caci avem nevoie de un GLAS care sa ne CHEME sis a ne CONDUCA! Acum sa lasam supararile. Nu va irositi PUTERILE cu lucruri inutile.
  TARA ARDE! iar cei ce va PROVOACA cu jigniri, presupun, ca sunt ” platiti” sa o faca, pentru a va disturba, pentru a ma deraia. Nici nu le acordati atentia celor ce nu au de spus acum nimic INTELEPT! Adunati doar FLORILE, adica tot ce va POATE AJUTA si INCURAJA!
  Doamne, AJUTA-NE! EU SUNT CU DUMNEAVOASTRA!

 23. Bine, am ajuns la ceva, în sfârșit recunoaștem că suntem lipsiți de lider, care să adune toate forțele anticomuniste, alias europene. Îndrăzneală liberalilor și lumea o să vă urmeze, cu posibilități mici veți obține victorie, dar dacă veți mai ceda odată comuniștilor, veți pierde ultima încredere a celor ce v-au susținut și mai cred în voi. Determinați-vă, propuneți un candidat unic la președinție, selectații pe cei mai buni într-o listă și să nu vă fie cu supărare, dacă cineva nu va nimeri în ea, mulți chemați, puțini aleși.
  Aveți în vedere, sau câștigați voi, sau le aduceți victoria comuniștilor, tertium non datur.

 24. Pentru Ursan,
  ai dreptate.Unii liberali zic ca Pavlicenco le-a turnat zoi in cap in timpul alegerilor,ceea ce nu pot sa fiu de acord.Nu le-a turnat zoi,le-a aratat destul de finut unde gresesc.Tudor Darie pe blogul Unimedia chiar indemna vizitatorii sa-l critice pe Chirtoaca, pentru a-l indruma,slefui,corecta etc.De ce tre sa se supere liberalii cind este cineva cum spui tu,mai versat in politica si le arata greseala?Cred ca nu este timp de suparari,ci mai degraba de intelepciune.
  Pavlicenco mai este acuzata ca ar fi o incapatinata.Cred ca spre deosebire de altii, ea stie precis ce vrea si ce trebuie de facut,cum sa lucrezi cu oamenii,fara ca sa le pui taxe in fata sau promisiuni desarte.
  Aseara la ProFunzime la intrebarea Loredanei de ce astea 3 lideri mari de opozitie nu vor sa discute cu d.Pavlicenco despre participarea tuturor partidelor liberale pe aceeasi lista,Filat cu Urecheanu au raspuns ca d.Pavlicenco sa se intrebe singura de ce nu o vor.La care Filat a mai adaugat ca tre „sa poti sa faci politica”ceea ce ar insemna dupa mintea mea, ca Pavlicenco nu poate sa faca politica.Atunci,as vrea sa stiu dupa parerea lui Filat, ce inseamna sa poti sa faci politica?Sa inseli,sa spui minciuni,sa platesti bani grasi,sa privatizezi,sa te eschivezi de niste responsabilitati directe sau indirecte,sau abilitatea de-a jmecheri pe fiecare din noi,adica un popor intreg?Tare vreau sa am raspuns la asa intrebare,dar nu cred ca cineva poate sa mi-l dea,iar Filat e prea sus pus, ca sa acorde atentie unei intrebari atit de neimportante.

 25. Daa libertate, m-ai bucurat. Văd că rezultatul următoarelor alegeri va fi și mai al dracului cu așa dialoguri. Numai că de data aceasta bancul cu fraudările nu va trece și totul va rămîne pe vechi, limbă moldovenească, guvernare comunistă, opoziție indignată.

 26. Tepes,stiu ca adevarurile dor.Aseara la emisiune nu eram eu aceea care refuzam sa discut cu ceilalati liberali.Eu doar am auzit.

 27. responsabilitate

  pentru Libertate
  Si unde mai pui ca tot in emisiunea de aseara, la care te referi, Lorena Bogza a intrebat :”Ce le oferiti partidelor democratice, care nu au trecut pragul electoral ?”
  Urecheanu s-a grabit sa raspunda ca „mireasa la pat” si a spus: „Ii vom angaja in chimpul muncii”.
  Intr-un cuvint, le-a „agatat” la toti calificativul de somer !
  Cine va mai dori sa dicute cu un ipocrit ?
  Oare sa fie Urecheanu cel mai.. cel !
  Si oare toti cei din alte partide sunt someri ?
  Oare actualmente Urecheanu este constient de ce deserviciu face propriului partid ?
  Este adevarat, Chirtoaca a incercat sa corecteze eroarea lui Urecheanu si a adaugat:”Se are in vedere crearea Guvernului”.
  Dar a facut-o Chirtoaca, Urecheanu lasind o urma infumurata pe fata de parca dinsul ar fi deja Voronin II si poate face ce doreste!
  Sa-si mai puna pofta in cui. De aceasta data nu vede voturile noastre!

 28. Dl Ursan

  La ce ati spus de Corina Fusu, daca rasfoiti pe blogul meu, veti da si de materiale scanate, unde figureaza numele Fusu, care pare sa mai explice cite ceva…

  Va multumesc, ati scris cam asa cum cred si eu. Iar fraza „Vorba e ca, dupa mine, insasi dna Pavlicenco are mult mai multa vocatie politica decat multi-multi barbati ai “genului”. Tocmai de aceea nu este acceptata printre acesti barbati” este cheia de bolta a ceea ce se intimpla in jurul meu, pe nemerit. Asta e, intr-adevar, explicatia.

  Nu-mi plac femeile care fac jocul barbatilor si se prosterneaza in fata lor, sa le placa politic, iar pe la spate ii injura, dar numai pe la spate, ca daca ar face-o direct, le-ar tistui barbatul „dastept”, sefu’, si nu mai incape ea la treuca. Iar barbatilor nu le plac decit femei obediente, ei nu accepta femei egale cu ei sau superioare lor. Aici e buba societatii noastre, care pina si in Romania a fost depasita…

 29. Pt libertate

  Si dumneata crezi ca mie imi trebuie sa ma vrea Filat, Ghimpu sau Urecheanu? Parca e vorba de mine – e vorba de echipa si de alegatorii nostri. Sa-si caute de interesul si de conexiunile fiecaruia, important e sa fie pentru binele comun, si nu corporativ… Cit priveste a face politica – desigur, Filat stie mai bine sa faca politica, sint de acord – intii il voteaza pe Voronin, apoi scandeaza Moldova fara Voronin, peste o haba s-ar putea sa-l vedem si pe Lupu poposit la cineva din Opozitie. Si Urecheanu stie a face politica – nu vrea sa iasa din CSI, nu vrea limba romana, nu vrea NATO, desi in ultimul interviu a acceptat prin referendum. Si Chirtoaca ne invata cum sa dam cite un vor pt un Presedinte comunist. Astea sint fapte, nu sint vorbe, ce spun eu aici. Noi, PNL, participam la alegeri si cit vom lua, atita vom lua, poate putin, poate mai mult. Legea ne obliga. \dar variante pot fi mereu, trebuie sa fie dorinta, vointa, nu sint – asta e.

 30. Si la Tiumeni, avem foarte multi moldoveni,
  oare cum ar avea posivilitatea sa voteze? Caci am un prieten acolo, plecat de 26 de ani din Moldova, si care mi-a scris: Valenta,
  am asteptat cu sufletul la gura rezultatele scrutinului de azi (3 iunie). Si spun, ca opozitia si-a demonstrat pozitia, s-a tinut dirz si monolita in fata ispitelor din partea diavolului.
  Speranta s-a infiripat dupa prima votare, cand nu a ajuns un singur vot. E o traditie bolsevica, ca sa „convinga” cu batul sau cu prajitura dulce adversarii: cineva trebuia sa treaca de partea lor, credeau comunistii. Nu a trecut nimeni! Bravo, opozitie!
  Moldova vine la noi alegeri. Cred ca masina bolsevica, bucsuita in primul tur, va perde spectaculos in al doilea.
  Cu speranta (si incredere!) la victoria dreptatii,
  Ion
  P.S. Doamna Pavliucenco are dreptate

 31. Janna D’Ark,
  o fata simpla de la tara, aproape necarturara, dar Dumnezeu pe ea ales-o, si i-a vorbit printr-o vedenie a Preacuratei Fecioare Maria, ca SA MEARGA SI SA CONDUCA ARMATELE FRANCEZE LA VICTORIE!

  Janna D’Ark, o fata simpla de la tara, aproape necarturara, L-A CREZUT PE DUMNEZEU si a mers acolo unde i-a spus El.

  Janna D’Ark, o fata simpla de la tara… a fost uimita ca acolo unde se ducea, deja era asteptata!

  Janna D’Ark, o fata simpla de la tara… a putut sa entuziasmeze o intreaga armata de soldati, PENTRU CA LE VORBEA CU CREDINTA IN VICTORIE!
  Si pentru ca ERA cu un suflet CURAT! Soldatii, obositi de lupte interminabile cu englezii, eroic au urmat-o, PENTRU CA au simtit cu inima lor ca era O FECIOARA PURA!

  Astfel FRANTA s-a eliberat de cotropitori. Pentru ca, este scris, ca „CEL NEPRIHANIT va indrazni ca un leu tinar”!

  Janna D”ark, o fata simpla de la tara… TOTUSI a avut intelepciunea sa asculte de Dumnezeu si sa mearga acolo unde a fost trimisa, desi, se stie ce inseamna, sa apara o fata fecioara in mijlocul atitor soldati infometati…

  Dar, acei soldati, vazind INOCENTA EI SI CURAJUL EI, au ADORAT-O CA PE REGINA, luptind la chemarea ei in modul cel mai eroic!…

  Janna D’Ark, o fata simpla de la tara… dar DUMNEZEU pe ea a ales-o ca sa scape Franta de cotropitori straini. Si ea a mers, desi, noi stim cum a fost rasplatita de… societate!

 32. TOTUSI,
  Janna D’Ark, peste ani a fost RECUNOSCUTA ca o mare SFANTA!
  Ea nu a cautat sa intre in Partide, nici sa obtina lauri lumesti…
  Ea a cautat DOAR sa faca voia lui DUMNEZEU.
  TOTUSI,
  Janna D’Ark, chiar sa fi stiut ce o astepta, cred, ca ea totuna ar fi mers pe calea, pe care a CHEMAT-O DOMNUL!

 33. Isus,
  in fata lui Pilat,
  fara martori si avocat,
  nimic n-a spus, ci a tacut
  Of, cit de mult El ne-a IUBUIT!
  Dar, cei rai,
  cu-o cruce grea, L-au RASPLATIT.

  Istoria se repeta…

 34. Deschideti Biblia si cititi in limba romana, ceea
  ce va trimit in engleza si LASATI SUFLETELE DUMNEAVOASTRE RANITE
  sa se VINDECE, sa gaseasca liniste, pace, iubire, dragoste si fericire, caci Dumnezeu ne CHEAMA prin Prorocul Isaia:

  Listen, listen to me, and eat what is good,
  and your soul will delight in the richest of fare.

  Give ear and come to me; hear me,
  that your soul may live.

  I will make an everlasting covenant with you,
  my faithful love …

  Isaiah 55:1-2

 35. Mai înainte trădătorii de țară o făceau pe deștepții prin rusizme, acuma cu americanisme. Știu că sunt prea radical, dar alte expresii nu găsesc, de la aceste aparențe începe descompunerea națiunii și apariția fenomenelor moldoveniste și transistrene.
  Să vorbim în engleză cu englezii, între noi prefer româna

 36. Tepes,
  suntem aici cu totii, sa nu permitem descompunerea,cum spui tu.Nu cred ca Valenta se va supara pe ceea ce ai scris.Si te rog,nu te supara nici tu.Numai in discutii din astea mai profunde, putem sa descoperim ce e mai bine si cum e mai bine.Tu cum crezi?Eu sunt pentru aceea ca liberalii sa mearga toti impreuna.Frumos a spus Ghimpu la ProFunzime:”Putem sa mergem pe lista altui partid liberal, nu neaparat a acestor 3:PL,PLDM,AMN „.Eu cred ca a spus foarte bine ce a spus.

 37. Am vrut să vă provoc să deschideţi Sfanta Scriptură, pe de o parte,
  dar pe de alta – MI-A PLACUT CUM SUNĂ ÎN ENGLEZĂ.
  Măi, Ţepeş, chiar mă gîndeam ce o sa-mi mai reproşezi…
  Am răs cu pofta cînd am citit! M-ai înveselit. Bine. Mulţumesc, căci dimineaţă eram c-am tristă.
  Luptăm cu totalitarismul, dar nu dăm voie altuia nici o libertate de a fi cum vrea şi de a se exprima! Unde mergem? Sau ne învârtit pe loc, tot pe loc şi deloc?
  Eram tristă, căci lumea nu s-a schimbat, dacă vorbim de societate, temă ce a propus Doamna Pavlicenco. Păi, cum l-au răstignit pe Isus, numai pentru faptul CA ERA ALTFEL, de altă natură, tot aşa şi pe Janna D”Ark au ars-o de vie pe foc! Pentru că ieţeau din COMUN. Deci, după voi, să nu mai iasă nimeni din COMUN…
  Bine zicea Doamna Claudia Partole, că trebuie mai întîi să BIRUIM COMUNISMUL DIN NOI!
  Ştii cine l-a răstignit pe Isus? – Omul profan, care se luptă cu cel SPIRITUAL. De aceea Isus a tăcut! Nu avea rost să mai vorbească. Căci El VORBISE DESTUL, făcuse numai bine şi uite oamenii cum l-au răsplătit.
  Societatea UMANĂ…
  Bine, n-am nimic cu tine. Eşti ca TOTI! Fii fericit, dacă poţi, aşa fiind. Dar îţi doresc să descoperi ADEVĂRATA FERICIRE care vine numai din sfera spirituală. Îţi doresc să descoperi persoana SPIRITUALĂ din TINE. Măcar ŞTII că ea există? Ţi-aş recomanda ceva să citeşti, dar mă tem că te vei supăra. Însă, la sigur, cînd te vei descoperi pe TINE, cel adevărat, vei întelege că ai descoperit ceva mai important decît ceea ce a descoperit Columb – America. Există şi un PROVERB: Cunoaste-te pe tine însuţi! – are cel mai pozitiv sens! Căci, dincolo de acest corp muritor, în noi mai există PERSOANA SPIRITUALĂ, adică mai avem incă un corp, spiritual, care nu moare niciodată… Numai că omul muritor din noi, adică persoana profană, ţine captivă pe Persoană Spirituală din noi pe acel pe care latinii îl numeau Alter Ego…
  Iată, cînd in fiecare dintre noi va prevala persoana spirituală, numai ATUNCI, Societatea UMANĂ se va schimba radical.
  PENTRU CĂ, Persoana Spirituală din noi vine din lumea spirituală, şi este întrupată în acest corp fizic TEMPORAR, şi abia aşteaptă să se elibereze şi să PLECE. Persoana Spirituală din noi este de origine DUMNEZEIASCĂ. Căci Dumneyeu este Duh, adică Spirit! Şi noi, Peroanele Spirituale suntem de aceeaşi natură spirituală. de aceea LUMEA NU NE ACCEPTĂ. Căci suntem DIFERIŢI, dar voi ne vreţi ca noi să nu ieşim din comun, nici măcar cu o simplă expresie în ENGLEZĂ!
  Să Ştii că Ştefan cel Mare a fost o MARE PERSOANĂ SPIRITUALĂ! ERl cînd construia CETĂŢI, în mijlocul lor înalţa numaidecăt BISERICI. Pentru că, el, de fapt, construia CETĂŢI SPIRITUALE.
  În aceste cetăţi spirituale, se edificau şi se vindecau sufletele oamenilor…
  măi, Ţepeş,
  Îţi doresc să te descxoperi pe TINE ÎNSUŢI, şi să te cunoşti. Te asigur, că va fi cea mai mare descoperire din viaţa ta.
  Dumnezeu să te păzească de orice RĂU!

 38. Fara suparare, dar Valenta mi se asociaza cu persoanele alea care te opresc in strada ca sa te convinga de „bucuria de a fi sectant”. Si ca raspuns, doar treci tacut pe alaturi si-ti cauti de treaba.
  Similar, PNL urmeaza sa faca acelas lucru la alegerile anticipate. Dupa cum am inteles alta iesire nu-i (speram totusi sa fie). Si daca asa – sa fie cum va fi.

 39. Nu numai noi invatam ENGLEZA, ci si Englezii invaţă ROMÂNA.
  iata, numai ce am primit o scrisoare de la un Englez, care a venit cu proeiecte in Moldova si INVATĂ ROMÂNA. Nu cred că Englezii i+ar reproşa că aduce la putrefacţie NAŢIUNEA.
  Citiţi ce frumos scrie:

  „Draga Valenta,

  B. a vorbit despre tine,spital etc.
  Imi pare rau ca nu am avut posibilitate se vedem tine cand am fost in Moldova.
  A fost o visita foarte buna dar foarte ocupata!
  Sper ca esti mult mai bine acuma. M-am rugat pentru tine.

  Aici, viata este diferita – a casa, avem o gradina frumoasa si liniste,
  si casa la fel, dar in parohie am mutli problemi cu preot …,
  cine nu pot suferi mine. E greu.
  Dar acum am mult mai timpul pentru mine si pentru Moldova. Sper ca va fi mai bine pentru caritate mea pentru Moldova…

  Sotia mea are servicio interesanta dar greu – violenta domestica cu politia. Ea are problemi si cu seful!

  Fiul a avut ceremonie de absolvire acum un an, si are servicio la Londra. El a trimis un cadou pentru ziua mea – bere!

  Please excuse my bad romanian – I am trying to improve!

  Cu drag, P.”

  Dacă oamenii nu ar învăţa limbile, cum ar comunica?

  Pentru BROWSER.
  Pot să te dezamagesc, nu sunt dintre sectanţi!
  Dar dacă tu aşa priveşti persoanele spirituale, atunci şi Isus ar fi fost aşa categorisit de TINE…
  Ah, da, ne aflăm în SOCIETATEA UMANĂ…! Mai că uitasem unde mă aflu! hmmmm!

 40. … ori esti bolnavioara, draguta mioara?…

 41. O sa candidati?

 42. libertate
  îmi pare bine că am ajuns la numitor comun, sper că cei cărora sunt destinate discuțiile noastre, vor face concluzii și vor acționa cuvenit. Da, liberalii trebuie să meargă împreună, nua are importanță, într-un partid sau într-o listă, și cum se va numi un partid unit: Liberal, al Libertății etc. aceasta este părerea mea. dar avem nevoie de un lider cu autoritate, viitor președinte al țării. Sau cum, îl împrumutăm pe Lupu la comuniști?

 43. Stimata doamna, ce faceti in alegerile anticipate? Participati sau va mai ginditi, nu va criti pentru faptul ca ati participat la alegerile anterioare pentru ca doar cine nu face nimic numai acela nu greseste… asteptam noi postari.

 44. Valenta
  cred că nu merit așa volum de atenție, oricum mersi. Mă bucur că ți-am ridicat dispoziția, nu am urmărit să te întristez dar
  nu este vorba de dotalitarism, doar mia-m exprimat dezacordul. A replica cu idiome engleze demult nu mai este ceva ieșit din comun, deja e un stereotip, utilizat la tot pasul. O cunosc șie eu, dar mă mențin de principiul nu pronunța limba engleză în zadar. Niciodată nu voi uita, cum românii basarabeni încă nu demult din răsputeri demonstrau cît de bine cunosc rusa. Ultimele secole românii au înclinație spre închinăciune la străinătate, rege străin, limbă străină, minte străină… aceasta aveam în vedere și consider că aceasta este una din cauzele a ceea la ce am ajuns.
  Ștefan cel Mare construia biserici nu din spiritualitate, dar din nevoie, luptând cu dușmani cu mult mai numeroși, nu mai avea în cine a se încrede, decât în Dumnezeu, a fost timp de disperare. Fii de acord, nu dragostea de Dumnezeu îl aduce pe om la credință, dar frica de focul gheenei, așa a fost și este. Probabil ti faci excepție.
  Un român cunoscător de engleză este un imperativ, o modă, o condiție impusă, dar un englez cunoscător de română este mai curând un semn de respect și voință. De acord, trebuie să cunoaștem limbile, dar eu prefer franceza, cu toate că la noi ea este uitată.

 45. Tepes,
  ai avut vre-odata puschea pe limba?De nu, sa stii ca mi-as doi sa o ai in acest moment.
  Cred ca e mai bine sa mergem fara Lupu.Daca va dori nespus de mult sa se simta liber, ne va ajunge din urma.Sunt sigura ca printre liberali, se va gasi persoana cu autoritate.Tu ce zici?

 46. flowers_of_liberty

  Problema nr.1- Inlaturarea PCRM de la conducerea statului RM,
  Problema nr.2 – Debarcarea PCRM de la conducerea statului RM,
  Problema nr.3 – Debarcarea PCRM de la carma statului RM,
  Problema nr.4 – Debarcarea PCRM de la fraiele puterii ale RM,
  Problema nr.5 – Indepartarea PCRM de la butoanele care dirijeaza ordinea statala in RM,
  Problema nr.6 – …….

  Mai departe – Cum se canta in piesa regretatilor Ion si Doina Aldea Teodorovici: Le vom face rand pe rand pe toate, unul si altul ca doi frati…..

  Negocierile in loc de lucru eficient vor duce la infrangere, certurile si invinuirile reciproce trebuie inlocuite cu munca zilnica din zori pana in noapte urmand cu strictete prevederile strategiei propagandistice electorale ale partidelor aspirante in viitorul Parlament, respectarea stricta a mesajului electoral comun, lasarea intr-o parte a tuturor ambitiilor pesronale si de grup din partea tuturor doritorilor de a se afirma pe piata politica a RM pentru o alta perioada de timp mai putin dificila pentru societatea noastra – acestea vor fi dupa parerea mea conditiile trambulina pentru o Victorie Istorica, Mareata si Merituoasa a tuturor cetatenilor Republicii Moldova.

 47. Adeseori alegatorii, nu atit voteaza cu UN ANUMIT PARTID, cit principalul, IMPOTRIVA COMUNISTILOR.
  Deci, e clar,
  1) principala misiune acum este SA RASTURNAM CARUL ACESTA COMUNIST care deja se clatina foarte tare!
  2) avem nevoie de LIDER puternic, adica orator puternic, cu o ENERGIE INTERIOARA, caci POPORUL simte cind CINEVA vorbeste cu PUTERE LAUNTRICA.

  NOI avem destui lideri buni, insa, AR FI BINE SA INVETE ARTA ORATORICA, in caz daca nu o au innăscută in ei.
  Iata, la ce am vrut sa atrag atenţia. căci, după cum o turmă se ORIENTEAZĂ după glasul Pastorului, tot aşa şi un POPOR – are nevoie de un CONDUCĂTOR care să le vorbească şi după care să meargă.
  Este nevoie de un LIDER cu voinţă, cu MARE credinţă în victorie etc. etc…,
  Caci este mai important acum LIDERUL, decit doctrina insasi a unui partid, caci toti vor democratie…
  Caci POPORUL mai putin va citi doctrina, si mai mult se va uita la personalitatea LIDERULUI.
  Asa a fost in toate timpurile! Dar, desigur, este important TOTUL Sa fie clar şi concis expus! Ca alegatorul de la tara NU ARE TIMP de a citi totul ca sa se dumireasca!
  Si noi acum nu avem nevoie, intr-adevar, de multe discutii, ci de MULTA activitate! Nu uitati, comunistii deja de 2 luni se pregatesc de anticipate… si au la indemina PUTEREA… Sa nu-i subestimam!
  Noi, deja trebuie sa lucram foarte intens si DESTEPT!

  Nu inzadar am POMENIT de Stefan Cel Mare, de Janna D”Ark etc. ca sa ne ORIENTAM la PERSOANE EROICE! Care merg CU PUTEREA LUI DUMNEYEU!

  Oameni buni, nu-l DATI DEOPARTE PE DUMNEZEU …
  Va fi, in acest caz, CEA MAI MARE GRESEALA!

  Oamneni BUNI, Stefan NUMAI CU AJUTORUL LUI DUMNEZEU biruia!!!
  Janna D”Ark numai cu ajutorul lui Dumnezeu avea o VOCE care a TREZIT armatele franceze!

  Caci Dumnezeu, INTR-adevar, cauta PERSOANE prin care sa CONDUCA acest popor la BIRUINTA!
  Pentru ca este nevoie si de o INTUITIE POLITICA… dar INTUITIA vine din inima, adica de la DUMNEZEU care ne vorbeste prin vocea interioara….

  Nu subestimati acest moment FOARTE IMPORTANT!

 48. flowers_of_liberty

  mesajul comun al opozitiei pentru viitoarea campanie electorala:

  Doamne ajuta!

 49. Presupun, ca Janna D-Ark nu STIA nici macar BINE A CITI!
  si nici Sfînta Scriptura nu o cunostea, decit foarte putin.
  Dar DIALOGA CU DUMNEZEU, sau Stia cum sa-i AUDA VOCEA
  care ii vorbea in INIMA EI. Si Dumnezeu vorbeste fiecarei persoane prin VOCEA INTERIOARA, insa, multi IGNOREAZA vocea interioara…

  Chiar si clericii din cadrul Inchiziţiei, care erau CARTURARI, nu o intelegeau pe JANNA…
  Si nici chiar ea nu putea clar explica, CUM DE A INDRAZNIT de a iesit in fata armatelor! Caci DUHUL lui Dumnezeu o PURTA pe ARIPI DE BIRUINTA!
  Cum sa explici asta unui om care il desconsidera pe DUMNEZEU?

 50. flowers_of_liberty

  Viorel Mihail prin anii 1997-1998 a raspuns initiativei lansate de Iu.Rosca privitor la construirea bisericilor pe langa spitale astfel: poate mai bine de construit spitale pe langa biserici…

  Gandul la Dumnezeu este o putere magica asupra omenirii mai ceva decat puterea televizorului. Si aceasta putere este speculata din plin de marile si micile state de pe planeta, cu parere de rau desigur. Iar Dumnezeu pe toate le vede si pe toate le aude si tot pedepseste generatie dupa generatie trimitand milioane in iad dar si milioane in rai… Cred ca-i bine in rai, vreau si eu acolo dupa ce voi trai pe pamant 100 de ani! Si mai vreau si copii mei sa ajunga tot in rai dar tot dupa ce vor trai pe pamant 100 de ani!

  Cu doamne ajuta! Jos comunistii!

Comments are closed.