Ii multumesc vizitatoarei Valenta pentru intelegere si incurajare

9-mai.jpgAm plasat in ultimul timp pe blog si Sfaturi intelepte, un articol despre principiile bunei guvernari, materiale preluate din diferite parti, pe teme geopolitice si privind soarta statului nostru, ca si articole despre familie, si articolase despre preocuparile mele de zi. Reactiile sint diferite. Imi sint mai putin clare reactiile extrem de rautacioase, care, la un moment dat, ma descurajasera. Insa sint si reactii foarte bune. Una dintre ele, in doua postari, apartine vizitatoarei «Valenta» si pare a fi mai curind de ordin «cognitiv». Am hotarit sa o plasez aici, cu reactia mea si raspunsul urmat, atingind si tema ce inseamna, de fapt, societatea noastra?

V.P.

Valenta spune:

(http://www.pavlicenco.md/wp-admin/edit-comments.php?apage=2)

Dna Pavlicenco,

Dvs procedati corect ca le raspundeti foarte calm si inteligent. Poate vor intelege si ei, caci, cred, majoritatea “rautaciosilor” sunt victimele acestui odios sistem comunist, care a distrus in ei OMENIA, IUBIREA DE APROAPELE si alte multe lucruri bune, sadite de Dumnezeu in inima lor. Rabdare. E nevoie de o intreaga pleiada de intelectuali cu inteligenta adevarata, de persoane spirituale (duhovnici), care SA VINDECE, SA VINDECE, SA VINDECE… Caci intreaga societate e bolnava! Comunismul nu este un partid, desi asa se prezinta, ci un regim de distrugere a persoanei umane…Ma doare faptul ca unii, chiar din cei ce inteleg ca acest sistem diabolic trebuie scos din societate, totusi, nu dau dovada de CULTURA. Ma refer la expresiile foarte vulgare, care apar cu duiumul… Incultura nu poate sa fie justificata. Insa, toti acesti copii, sunt rodul acestei societati, care i-a brutalizat, i-a inrait, i-a dezorientat in valori. Parintii multora dintre ei sunt plecati peste hotare, familii distruse…

Rabdare! Caci si DUMNEZEU rabda. Iar prin tot ce faceti, deja dati o mare LECTIE! prin faptul ca puneti accentul si pe familie! Chiar de aici trebuie sa incepem. caci lor le lipsesc si cei 7 ani de acasa, dar si caldura, dragostea si fericirea din familie.

TREBUIE SA-I IUBIM ASA CUM SUNT. Caci sunt cetatenii nostri, si sa le raspundem calm, clar si cu dragoste – ceea ce DUMNEAVOASTRA FACETI.

Va spun, ca Va admir pentru tot ce sunteti. Caci o persoana publica trebuie sa fie o personalitate integra, inclusiv in FAMILIE.

Cateiii hamaie, dar omul intelept merge inainte, caci stie unde vrea sa ajunga!

Dna Pavlicenco, Dumnezeu sa Va pazeasca familia si pe Dvs, ca deja faceti foarte mult! Doamne ajuta si mai departe!

Vitalia Pavlicenco spune:

(http://www.pavlicenco.md/wp-admin/edit-comments.php?apage=1)

Pt Valenta

Ati avut o postare foarte simpla, dar adecvata si profunda, chiar sentimentala. Aveti dreptate, e nevoie de multa vindecare, ceea ce fac prin rabdare si explicatie. Sotul meu, seful Catedrei de literatura universala la USM, care citeste toate injuriile si insultele nemeritate pe blogul meu, isi strica dispozitia si ma tot bate la cap sa inchid blogul. La care eu i-am spus – este un pariu cu mine insami. Vreau sa vad cit voi rezista si daca il cistig. El – cunoscindu-ma de 35 de ani – este foarte afectat de postarile rautacioase si nedrepte. O perioada isi propune sa nu citeasca, apoi iarasi citeste, iar se enerveaza. E un calvar, dar rezistam ambii. Va pot spune un lucru univoc – sint curata in ginduri si fapte si de aceea rezist.

Iarasi, Valenta spune:

(http://www.pavlicenco.md/wp-admin/edit-comments.php?apage=1)

Dna Pavlicenco,

Il cunosc pe sotul Dvs foarte putin, dar destul ca sa stiu ca e o personalitate! Cei inraiti ne provoaca! Dar noi sa nu ne lasam provocati! Adica, sa nu ne enervam, la ce bun? Ei exista. E clar. Dar multi din ei se vor vindeca si va vor fi recunoscatori pentru dragostea cu care le-ati raspuns, chiar si atunci cind ei jigneau… Nota bene: NUMAI DRAGOSTEA VINDECA!

Nu intimplator Iisus mereu spunea: Iubiti-va unii pe altii.., iubiti-va dusmanii… iertati…
Unica PORUNCA este sa iubim! Nicaieri in Biblie nu este scris ca trebuie sa asteptam sa fim iubiti, sau sa asteptam rasplata pentru sacrificiul nostru adus societatii. Ni se cere numai ca NOI SA IUBIM!
Prin asta raminem deasupra valului! Prin asta aratam ca suntem FIII LUMINII, COPIII lui DUMNEZEU. Caci Dumnezeu este DRAGOSTE! Dumnezeu este IUBIRE. Iar cei ce nu au iubire sunt indepartati de la adevarata sursa a FERICIRII.

Priviti-i pe cei inraiti ca pe niste suflete ranite, caci asa este. Ei sunt atit de raniti sufleteste, incit nici nu-si dau seama!

Cel mai mare simptom este ca ei NU SE POT BUCURA DE FERICIREA ALTUIA. Si nici nu stiu cum ar PUTEA ei edifica O FAMILIE FERICITA, daca nu au iubire fata de aproapele care le-a deschis inima.

Caci, a intra in Blogul Dvs. este egal cu a intra in casa Dvs. Cum, dar, pot ei sa intre cu asa cuvinte? In casa unui Om intri cu flori si binecuvintari si nu cu pietre in sin.

NU VA LASATI BIRUITA! Ne sunteti un exemplu. Si avem nevoie de exemplul Dvs. ca sa inaintam si noi dupa Dvs. si dupa noi, poate toata societatea.

Caci un LIDER nu are misiunea doar de a face mesaje politice, ci de a arata adevaratele VALORI. Prima dintre care este FAMILIA! Si bucuria unei familii REUSITE trebuie marturisita, ca sa se inmulteasca in societate EXEMPLELE BUNE!

Deci, priviti cite BINECUVINTARI v-a dat DUMNEZEU! Si BUCURATI-VA, BUCURATI-VA! Ca aveti CU CE! Si noi ne bucuram cu Dvs!

Pentru dl Pavlicenco: Eu cind vin acasa din oras, uneori afectata de cei “inraiti”, ma duc si ma spal, ca sa scot toata energia lor negativa si deschid Biblia, care e mereu pe masa. Adeseori o deschid la intimplare si zic in gindul meu: ”ia sa vad, ce vrea Dumnezeu sa-mi vorbeasca AZI”. Va spun, ca foarte des, Dumnezeu taman ceea ce-mi trebuie imi vorbeste si ma cuprinde iar o pace absoluta si O BUCURIE, care nu se sprijina pe cele lumesti, ci VINE DE LA DUMNEZEU!

Aduceti-va aminte ca primul martir al lui Hristos, sf. Stefan, omorit cu pietre in Ierusalim, el striga de BUCURIE, vazind CERURILE DESCHISE SI PE ISUS la dreapta TATALUI. Este o bucurie nepaminteasca!

Sau aduceti-va aminte de sf. Apostol Pavel care era inchis cu Barnaba, legat cu lanturi la picioare, dare ei CINTAU PSALMI DE BUCURIE!!!

Sursa ENERGIEI care da ACEASTA BUCURIE DIVINA este Cuvintul lui DUMNEZEU!
Numai asa veti merge cu TRUIMF SI CU MULTA BUCURIE, incat sa se mire cateiii, raminind nedumeriti si neputinciosi in fata PUTERII LUI DUMNEZEU CARE BIRUIE!!!!

Loading Facebook Comments ...

61 Comments

 1. …..mărunţi, că nu merită altă apreciere.

  cer scuze.

 2. flowers_of_liberty

  O baba odata a visat ca degraba va fi sfarsitul lumii. Iar un oarecare zeu i-ar fi soptit ca daca se vor respecta anumite conditii ea va fi mantuita de moartea in chinuri. Iar conditiile erau foarte stricte si necesitau pe langa toate si mijloace financiare deosebite… Si baba neavand singura aceste posibilitati s-a pornit prin lume sa-si caute adepti. Cineva si-a vandut casa, altul-actiunele, al treilea-si-a retras depozitele… Si tot de dragul de a fi mantuiti de moartea care ii asteapta pe toti in curand. Pe banii adunati s-au edificat case de rugaciuni, s-au construit ospatarii pentru membrii asociatiei, etc. Membri nu erau multi, cei care erau nu prea insistau sa adune si pe altii in jurul sau fiind intr-un fel egoisti stiind ca doar ei vor fi salvati. Sfarsitul lumii se apropia, baba-capetenie a inceput sa iasa la TV si sa anunte despre evenimentul care urma sa se petreaca inevitabil in curand… Multa lume era in asteptare, unora le era frica de ceea ce se va intampla, nu le era frica doar mebrilor acestei asociatii misterioase.

  A venit si ceasul x. Sfarsitul lumii n-a avut loc… Membrii care au respectat conditiile s-au pomenit salvati de moarte, dar de asemenea nu au murit nici cei care nu au respectat conditiile Deosibetei Angajari de Mantuire lansate de baba-capetenie. Membrii de rand au devenit nemultumiti… Cum asa noi ne-am vandut casa, masa, am abandonat serviciul, ce s-a petrecut? Baba i-a linistit si le-a promis ca la noapte va vorbi cu zeul lor si a doua zi le va comunica raspunsul. Membrii asociatiei au inceput a fi luati in ras, devenisera subiecte de batjocura din partea restului societatii… Baba a doua zi ii aduna pe toti fratii sai si le declara: Zeul nostru aseara mi-a comunicat urmatoarele „Voi dragii mei ati salvat omenirea, voi si numai voi respectand conditiile puse de mine, atotputernicul zeu x ati salvat planeta, eu sunt mandru de voi.”
  Membrii asociatiei respective de acum incolo au inceput campania de justificare a pierderilor lor materiale si de timp dedicate scopului nobil de salvare a planetei. Daca initial ei erau linistiti, nu faceau declaratii, nu apareau in locuri publice, de acum incolo acesti oameni erau cei mai galagiosi si cei mai atosi in toate imprejurimile, ei erau peste tot-la statii de metro, prin piete, prin supermarketuri etc. Au inceput de acum incolo sa adune si alti mebri in jurul sau, fiindca se mai prevedea un alt sfarsit de lume, s-au mai ivit alte conditii si alte necesitati, in special pentru capetenii care de-asemenea au devenit mai multi. Cu ce s-a incheat aceasta istorie? Nu stiu. Poate cineva a mai auzit-o. Daca cunoasteti epilogul, ferice de voi. Am incalecat pe-o sea….

  Cu doamne ajuta! Jos comunistii!

 3. Pt Roma

  Aceasta e o postare repetata, caci am postat-o deja pt cineva la alt articol. Cititi.

  1. PNL are structuri in teritoriu si a lucrat in alegeri cu MAE. Oamenii stau pe loc, nu au trecut la alte partide si au asteptat cu totii sa vada ce se intimpla cu alegerea Presedintelui.

  2. Avem citeva posibilitati in fata, avind in vedere ca daca un partid, conform noii legi, nu participa la alegeri, trebuie sa se dizolve: 1) Participam de unii singuri 2) Participam cu MAE si cu inca alte partide extraparlamentare de dreapta, convenind, totodata, ca fuzionam dupa alegeri, ca acum, oricum nu am fi reusit sa perfectam formele la Ministerul Justitiei, MAE fiind si in niste procese deja cu Ministerul Justitiei si e bine ca nu am facut-o, ca nu am reriscat cu MJ 3) Participam cu partide de stinga, gen PD si PSD, daca vor dori ei, ceea ce nu e prea indicat nici pt noi, e greu sa imi imaginez, desi am participat o data alaturi de PSD si PD in 2005, cu BMD 4) Daca ne lamurim in planul interpretarii legii si a unei coliziuni cu Codul electoral – participam la alegeri si ne retragem inainte de votare in favoarea unui partid cu sansa, dar numai daca se considera ca aceasta e participare la alegeri, ca sa nu cadem sub incidenta prevederii cu dizolvarea 5) Convenim cu vreun partid cu sansa ca fuzionam dupa alegeri si ca nu ne marginalizeaza oamenii din teritoriu, care sint oameni de principii, iar acum cineva dintre penelisti participa pe lista acestui partid.

  Mai pot fi variante, dar trebuie sa fie reale si neinsotite de aroganta moldoveneasca.

  Nu voi lua exemplu de la O.Serebrean, care nu a trebuit sa mearga la PD, ci sa facem atunci, cind a fost posibil, in 2007, un partid cu grupul Filat, PNL si PSL. Serebrian a fost in 2005 cu BMD, dar l-a votat pe Voronin, asta, orice ai spune, e greu de iertat, ca si oricui care l-a votat pe Voronin. Serebrian trebuia sa inteleaga atunci cind a mers la PD ca acest partid are o marja prea mare de manevra intre stinga si dreapta si asta nu stiu daca e bine intotdeauna. In plus, Serebrian nu are problema cu partidul care – daca nu participa la alegeri de doua ori – trebuie sa se dizolve. Hai sa spunem ca ne dizolvam, dar nimeni nu o va face, pur si simplu, pentru ca oamenii pe care i-am atras in PNL, sint oameni pentru care eu raspund moral, politic si care pot si trebuie ajutati s aparticipe demn la locale in 2011.

  Astea sint lucrurile pe care le-am discutat si la sedinta Biroului Permanent Central de saptamina trecuta. Aveti alte idei si propuneri, postati. Una va pot spune – nu vom pleda pentru lista comuna si nu vom cersi negocieri cu cei trei. Daca ei vor gasi de cuviinta sa discute – bine, daca nu – nu. Pentru ca nu cred in izbinda si nu cred ca e bine sa ne alegem cu frustrari. E dreptul lor sa fie mindri si sa nu vada cine si ce a facut in politica asta, la fel cum e dreptul nostru sa rezistam in fata atacurilor si sa ne salvam partidul participind la alegeri.

  Si, in incheiere – pot fi si evolutii regretabile. Argumentul ca deputatii din Opozitie si-au ridicat mandatele si acum cele trei formatiuni vor fi prezente in comisiile electorale e foarte bine. Si e credibil, justifica ridicarea mandatelor. Cind eu am spus sa nu ridice mandatele, era pentru ca ma temeam ca vor intra in cirdasie cu comunistii. Nu au intrat. Bravo. Dar ar fi rau daca nu ar cistiga viitoarele alegeri sau daca le vor cistiga si vor incepe sa se certe de la functii si pozitii in ierarhia puterii. Ce credeti despre asta? Iata atunci se va reinstala dezamagirea si depresia generala in RM-ua blestemata. Cunoastem si asemenea experienta trista in RM.

 4. pentru ROMA si Ed

  Eu nu am fost pina acum implicata in POLITICA. Si nici nu mi-am dorit-o!
  Si nici nu rivnesc spre aceasta! Caci sunt DESTUI BARBATI in tara asta! Si Doamna Pavlicenco ESTE FOARTE BUNA! Eu prefer sa VA SPIJIN cu ce pot, inclusive cu rugaciunile mele…
  Nu intotdeauna PROROCUL este si REGE!
  Dar adeseori REGII, ascultau de glasul PROROCILOR. Citeste in Biblie, Vechiul Testament…
  Nu ma consider o prorocita…
  Dar simt ca acum DUMNEZEU vrea ca sa VORBESC!
  Sa vorbesc acestui POPOR atit de haituit, persecutat, discriminat si adus la limita rabdarii omenesti…
  Sa vorbesc LIDERILOR NOSTRI din OPOZITIE pentru a-i incuraja, pentru a le transmite energia mea si credinta mea in VICTORIE… Caci prin inima mea SIMT CUM VINE O ENERGIE EXTRAORDINARĂ şi o BUCURIE INEXPLICABILĂ, de care ma mir si eu.
  POATE ca aceasta BUCURIE, deja prevesteste VICTORIA NOASTRA?!!
  Caci, la sigur, această PUTERE a DUHULUI din MINE vine de la DUMNEZEU,
  De aceea vreau să VA INCURAJEZ sa va dau un impus pentru un nou AVINT, pentru a va entuziasma, pentru a va CHEMA la IUBIRE frateasca, la considerare reciproca, la UNIREA FORTELOR!

  Asta simt eu acum ca vrea Dumnezeu sa fac.
  Si astfel sa ajut cu ce pot, FIIND IN UMBRA, caci, nu urmaresc nici o ambitie personala, sau POLITICA. Domeniul meu e mai mult de sfera SPIRITUALA… cu timpul va voi deschide multe taine…

  Dar acum, FITI SIGURI, ca DUMNEZEU ESTE CU NOI!
  Dumnezeu, DEJA A HOTARIT sa ne dea VICTORIA si UNIREA!

  Caci soarta popoarelor se hotareste in CERURI!
  Dar Dumnezeu vrea ca ACEASTA BIRUINTA NOI SA O CUCERIM!
  Vrea sa ne faca COLABORATORII Lui la CUCERIREA ACESTEI VICTORII DEFINITIVE asupra satanei bolisevice,,,

  Oameni BUNI, Dumnezeu deja ne-a dat VICTORIA! Este doar vorba de TIMP ca sa se realizeze in fapt aici pe pamint!
  Insa Victoria noastra deja este HOTARITA DE DUMNEZEU!.
  Deci, sa nu-l suparam pe Dumnezeu sa ne ia aceasta Victorie pe care a hotarit DEJA sa ne o dea!
  Eu simt ca deja am biruit, desi… inca lupta abia incepe!
  Deaceea EU SAREAM IN SUS DE BUCURIE, la 3 iunie, zicind: „Uraaaaaaaaaa, am scapat de comunisti!” caci eu DEJA am pregustat din ACEASTA VICTORIE!

  Dar, ca sa GRĂBIM aceasta Victorie, trebue TOTI sa ne rugam lui Dumnezeu, Fiecare cum poate!
  E destul doar sa spui in inima ta: DOAMNE, indura-te de noi si AJUTA-NE!

  Nu este vorba de FRICA de Dumnezeu, cum inteleg unii gresit, CACI DUMNEZEU este un Tata IUBITOR. Dumnezeu este IUBIRE, este armonie… Notiunea de frica are doar sens de respect, la fel cum are un copil fata de parinti…

  Dumnezeu ne iubeste si EL VREA sa ne dea BIRUINTA!
  Noi trebuie pur si simplu sa MERGEM SI SA LUAM cu asalt, in mod civilizat, aceasta BIRUINTA!

  A merge pentru a cuceri VICTORIA este echivalent cu a asculta de VOIA lui Dumnezeu!
  DUMNEZEU VREA CA SA NE CUCERIM LIBERTATEA SI UNIREA!
  Asta este VOIA lui Dumnezeu ACUM pentru noi.
  Si noi acum TREBUIE doar sa IMPLINIM VOIA LUI!

  Este o ocazie UNICA in Istorie… cind toate premizele lucreaza pentru BIRUINTA noastra!

  Luati AMINTE!

 5. flowers_of_liberty

  Totul ce se face se face spre bine! Dumnezeu ne mai da o sansa, oare inca una ne va mai da?

  Cu doamne ajuta! Jos comunistii!

 6. Un Basarabean din Chicago scrie:>

  PROCLAMATIA de la CAPRIANA
  –––––––––––

  1.
  August 2008: Agresiunea, invazia, ocuparea, razbouil Rusiei contra Gruziei. Inca o data Ursul dansator „Kazaciok” a aratat ce poate face, contra dreptului international, mizand si manipuland unele minoritati nationale, cum ar fi osetinii / circa 70 000 de mii/. Sa nu iutam: Cehoslovacia: August 1968 si Budapesta: 1956 ! Dar si tancurile rusesti mergand peste trupuri lde oameni a Vilnius si Tbilisi in 1991!
  2.
  Moldova va fi o a doua victima in viitorul imediat prin federalizare, ocupare, agresiune, razboi, etc. din partea Rusiei. Franta a avertizat deja lumea. Basescu tace si nu mai stie ce face. Voronin vrea sa se mentina la putere si azi e cu unul, maine e cu altul. UE si NATO sunt cam speriate si ne vor jertvi pentru bunastarea si linistea popoarelor lor. Asa a fost si in alte conjuncturi cu marele LUP de la rasarit. Sa nun ne facem iluziii. Pe noi nimeni nu ne va ajuta, numai noi insine.
  3.
  UNICA NOATRA SALVARE: IMEDIAT de proclamat UNIREA MOLDOVEI DE EST CU ROMANIA, prin vointa majoritatii populatiei, prin MAREA ADUNARE NATIONALA de la CHISINAU, Sa salvam ce mai putem salva din acest teritoriu. Transnistria e oricum pierduta si e numai un pretext al Rusiei de a ne tine in sclavia ei. Eventual s-ar putea negocia un schimb de teritorii cu Ucraina pentru cedarea Transnistriei Ucrainei, prin mijlocirea organismelor internationale . Si cat mai urgent!
  4.
  Sa nu dormim iarasi cand am pierdut o alta ocazie in August 1991. Nu avem de ce ne teme! Vointa noastra e sfanta. Sa ne amintim de Tarile Baltice din 1991. Acum ele sunt membre ale UE si NATO. Unica noastra sansa de a fi in Europa unita e UNIREA cu ROMANIA. Nu va faceti iluzii de independenta! Deschideti ochii: ce s’a intamplat in Gruzia,
  se va repeta in Moldova.
  5.
  Si nu clasele politice sau guvernantii vor face aceasta unire, ci oamenii simpli. Avem noi un lider al acestei uniri? Cine este el? De ce tace? Nu dormiti! Treziti-va!
  6.
  Nu mai discutati interminabil despre diferite scenarii ale Rusiei! Actionati cat mai repede spre MAREA UNIRE CU ROMANIA. Tarile Baltice, Polonia dar si alte tari ne vor ajuta.
  Numai asa vom putea fi si noi cetateni ai Europei. Prin UNIREA cu ROMANIA. La inceput am putea avea un statut de autonomie teritoriala cum a mai fost si in 1918; pana la ajustarea standardelor europene si la limpezirea unor minti.
  7.
  Deci la lucru, partidute si politicieni: Creati urgent planuri concrete de desfasurare a acestui mare eveniment. Nu mai pierdeti timpul. Veti ramane in Istorie prin aceste fapte si nu prin nimicnicia certelor. Sculati-va! Marian Lupu, Vlad Cubreacov, C. Tanase, Dumitru Soltan, Leonida Lari, Ilascu, Nicolae Dabija, V.Untila, A. Salaru, si multi, multi altii, La LUPTA, LA FAPTA, Proclamati cat mai repede UNIREA CU Romania. Caci altfel, vom rata iarasi aceasta unica sansa istorica cum a fost si mai inainte..
  8.
  Nu va faceti iluzii! Dreptatea e cu noi! Eo unica conjunctura istorica si mondiala, cand putem proclama Marea Unire. Parlamentul e pro-comunist. Deci prin vointa poporului, printr-o Mare Adunare Nationala de la Chisinau, Prin sate si case, sa transnitem vorba si ideia UNIRII: bunastare din Europa, cetatenie si pasapoarte romanesti deci si europene, standarde europene la salarii, in viitor, cel putin pentru copii nostri.
  9.
  Prin Rugaciuni, in case, pe campuri si in biserici, sa ne rugam cu totii la marele Creator, la sfinti, la inaintasii nostri sa ne ajute! Cat mai repede! Acum in Septembrie. Nu avem timp de pierdut! Traisaca DREPTATEA si UNIREA cu Romania. Asa sa fie! Caci Bunul Dumnezeu ne ajuta! Fiat voluntas tua!
  –––––––––––

 7. For flowers_of_liberty

  Когда будете выбирать между раем и адом, помните, что в раю хорошая погода, а в аду – ОБЩЕСТВО.

 8. CUVÂNTU are putere DUMNEZEIASCĂ
  Dumnezeu a spus: Să fie LUMINĂ! Şi s-a făcut LUMINĂ (Geneza)
  Isus, s-a apropiat de mormântul lui Lazăr, care era mort de 4 zile
  si a STRIGAT: Lazăre, ieşi afară!
  şi Lazăr s-a SCULAT DIN MORŢI si a ieşit Afară!!
  A ieşit din întuneric la LUMINĂ!
  Un alt caz: Isus a zis unui om paralizat: SCOALĂ, IA TARGA ŞI MERGI!
  Şi omul s-a Ridicat şi şi-a luat targa subţioară şi s-a dus acasă SĂNĂTOS!
  Iata!
  Iată, ce PUTERE are CUVINTUL rostit CU CREDINŢĂ,
  Cuvântul rostit de o PERSOANĂ SPIRITUALĂ, prin care VORBEŞTE însuşi DUMNEZEU!
  Alegeţi CUVINTELE pe care le gîndiţi şi mai ales pe care le scrieţi şi le rostiţi!
  Căci ele AU PUTERE DE A SE ÎNDEPLINI!
  Nu mai folosiţi cuvinte descurajante, negative or distructive.
  Ci Rugaţi-vă la DUMNEZEU simplu, din INIMĂ si rostiţi în fiecare ZI mereu cuvintele:
  Dumnezeu este cu noi, CREDINŢĂ, BIRUINŢĂ, VICTORIE, DRAGOSTE; FERICIRE; UNIRE;
  EUROPA; MOLDOVA; ROMÂNIA, PUTERE, ENERGIE, COMPASIUNE; AJUTOR; SUCCES; ,… etc., etc,. etc.,
  De asemeanea,
  Gândiţi numai cuvinte de care ACUM averm NEVOIE ca să se împlinească!
  Dacă o ŢARĂ ÎNTREAGĂ va PROCLAMA mereu ADEVĂRUL
  şi Rosti CUVINTE de BIRUINŢĂ noi la sigur VOM ÎNVINGE!
  Şi asta nu costă BANI!
  DUMNEZEU ne DĂ PUTERE ŞI ENERGIE CA SĂ LUĂM CU ASALT,
  ÎN MOD CIVILIZAT, CEEA CE NE APARŢINE!
  Lăudat să fie DUMNEZEU cel Atotputernic, care a CREAT CERUL ŞI PĂMÂNTUL numai cu puterea CUVÂNTULUI!
  BINECUVÂNTAŢI , BINECUVÂNTAŢI … totul şi toate! Inclusiv pe adversari! Doriţi-le să NE ÎNŢELEAGĂ şi să ne IUBEASCĂ ASPIRAŢIILE SI DREPTURILE!
  doriţi-le ca Dumnezeu să le deschidă OCHII să vadă ADEVĂRUL,
  să le deschidă INIMA să ne IUBEASCĂ, să se lepede de comunism, de satana bolişevică…
  Binecuvântaţi VICTORIA NOASTRĂ DEFINITIVĂ asupra comunismului!
  Bucucraţi-vă şi credeţi în CUVINTELE acestea!
  Căci este scris:
  Isus a spus: Facă-vi-se după CREDINŢA VOASTRĂ!
  sau in altă parte a zis: Credinţa TA te-a VINDECAT!
  Luaţi aminte!
  DOAMNE, AJUTĂ-NE!

 9. Lăsati-l pe Lupu să se ducă în PĂDURE!, după cum spunea Ghimpu,
  Dacă el preferă COMUNIŞTII, care au făcut atâta rău în istorie.
  Priviţi-l, el are o AURĂ tărcată, o umbră întunecată, o privire neclară.
  Să se pocăiască ACUM, să se ÎNTOARCĂ acum între noi,
  Nu pe urmă, după ce noi vom lupta…pe linia ÎNTÂI, luând FOCUL asupra noastră!

  Măi, Lupu, ai o şansă să te pocăieşti de colaborarea ta cu comuniştii.
  Leapădă-te de satana ACUM, nu pe urmă…

  Pe urmă, ia seama să nu vină vremea SĂ RĂSPUNZI pentru TRĂDARE de NEAM!

  ACUM să se aleagă Grâul de neghină!
  Dacă el tace, şi nu iese PUBLIC să facă declaraţie de POCĂINŢĂ…,
  La fel şi ROŞCA etc…,
  Lăsaţi-i … să se ducă în pădure să urle…
  Dar să ştie, ca de ei depinde ACUM, cum îi va aprecia apoi POPORUL.
  Acum POPORUL, încă ar putea să-I ierte…
  Măi, Lupu, Roşca şi ceilalţi trădători, acum este TIMPUL să va intoarceţi,
  Folosiţi-vă de această şansă ACUM!

 10. D.Pavlicenco,
  „Parca e vorba de mine – e vorba de echipa si de alegatorii nostri.”
  Cuvinte frumoase spuneti.Din cele citite aici pe blog,am inteles un lucru.Pot sa ma si gresesc,dar sunt mai mult sigura ca Filat, avind asa persoane de-alde Chiciuc la functii, nu fac nimic altceva decit sa distruga PNL.Eu am inteles, ca am fost eliberata din lucru, mai mult pe motive politice decit de culpabilitate profesionala sau disciplinara. Acum e rindul a o alta colega din echipa PNL ce lucreaza la acelas liceu,care recent i-a declarat ca daca o va mai stresa se va urca pe cladirea liceului, de unde se va arunca cu capul in jos.Pai, sa fim serioasi, chiar lui Filat ii trebuie asa membri?Sa o dam dracului de stiinta politica,pe care o au unii si se tot lauda ca o pot face.Daca o va tine tot asa,nu stiu…..si in genere ma dezamagesc rau in tot ceea ce se intimpla.

 11. Si eu sint sigur ca printre liberali se va gasi in sfirsit liderul, dar cine? Este timpul de inaintat candidaturile.Propun sa o facem in discutarea publicatiilor irmatoare

Comments are closed.