Din partea încăpățânaților, care nu se dau ”trecuți la pierderi”

got(Voi chiar nu va temeti de Dumnezeu?)

Nu-mi face nicio placere sa polemizez cu ”monstrii sacri”.  Mai ales cu cei care se tot inghesuie sa dea sfaturi Dreptei ce, ”de fapt, nu exista”, cum spun. Mai ales dupa ce – cum am mai zis – chiar ei au tot ridicat in slavi si au zapacit populatia cu ”maretia” PPCD, PLDM. Pretinsii experti in ale Dreptei mai traiesc o dezamagire – deja cu neispravitii, egoistii si birfitorii de la PL.

Am luat-o si asa, si pe dincolo, insa m-am convins ca lupul lup ramine. 

In ziua de marti dinaintea Marsului nostru amarit de la 28 iunie, al unionistilor fara credibilitate (nu am mai pus ghilimele, ati vazut, nu?), discutam articole ale unionistilor ”credibili” si ne propuneam ca – a patra zi dupa mars – sa ne apucam sa dizolvam PNL. Pentru ca nu place fostilor trubaduri ai cretin-democratilor si falsilor liberal-democrati, ba cred si ai falsilor liberali, ca si ai mai noilor liberali-reformatori. Pentru ca nu place ca Dreapta, unde a fost inclus un PL sfisiat de conflicte interne si un PNL displacind businesunionistilor si romanilor de profesie, pentru ca national-liberalii nu au tocat bani ai Statului Roman, ai RM sau fonduri europene, si nici nu au de gind sa o faca, lucru considerat periculos pentru cei care ar trebui sa se intrebe – oare nu cumva cu ajutorul nostru a fost adusa Dreapta la poarta cimitirului, ca sa folosesc o expresie superplastica?

Si iata ca ai nostri colegi, din Consiliul Unirii, dar si din PNL, au ris cu mult dispret si nu au fost de acord sa ne apucam sa dizolvam PNL, dupa ce am reusit sa rezistam sapte ani in Opozitie extraparlamentara, huliti de Putere si de slugoii acesteia.

De mai multa vreme am inteles de ce PNL le sta in git mai ales celor care au vrut sa fie, au fost ori nu au mai fost, de dreapta. Va spun si voua, ca e simplu: pentru ca PNL nu este de stinga, asa cum devin cei adulati ca Dreapta de catre liderii de opinie vizionari, destepti si, desigur, ”obiectivi”. Pentru ca PNL nu are un presedinte santajabil, adica pe care nu-l poti pune la punct nici prin birfele la care trudesc din greu, cu mare osirdie, liderii PL din 2006. Care continua cu succes opera lui Rosca si a cretin-democratilor, cu liste Sandrovski http://www.pavlicenco.md/2011/11/22/documente-oficiale-despre-lista-sandrovschi-si-furnizorul-ei/ si facaturi cu Andropovi, cu filme antiPavlicenco de la 7 aprilie (cind Corina Fusu, cu unchi la SIS, a stat calare doua zile pe microfonul din PMAN, cedat cu greu si mie), cu invocari nerusinate de minciuni legate de serviciul militar al sotului meu, care nu a facut arta militaria ”po plastunski”, ci traducerea militara la universitatea din capitala sovietica, unde a fost trimis, ca multi alti romani moldoveni destepti, sa invete si sa vina ca profesor de exceptie de literatura universala, predind-o in romana, spaniola si franceza, studii dupa care a fost chemat sa isi satisfaca serviciul militar in Cuba.

Uite ca, la 26 de ani, sotul meu nu a indraznit, ca sa vezi, sa nu se supuna ordinilor statului sovietic si sa mearga sub Tribunal, ca sa disperseze suspiciunile patriotilor inculti, ei, de fapt, cu un trecut dubios, dar pretinsi curati ca lacrima, aparuti peste decenii dupa 1974-1976, cind sotul meu, sarmanul, nu a banuit caderea comunismului, destramarea URSS si aparitia procurorilor politici, ca sa ajunga la puscaria sovietica. http://www.pavlicenco.md/2012/12/16/romanii-de-profesie-alertati-de-unionistii-nesantajabili-si-poze-cu-pavlicencii-securisti/

”Prietenii” nostri, ai PNL si ai presedintelui formatiunii, au umplut si Romania de minciuni legate de KGB-ismul meu inexistent vreodata, negrabindu-se sa raspunda ce au cautat, de fapt, ei in liste de arhiva ale infiltratilor in Miscarea de Renastere Nationala, unde subsemnata nu s-a inghesuit sa fie alaturi de Rosca ori de alti metamorfozati, care acum, la intilniri cu niste ziaristi antiromani jegosi, imi spala oscioarele, si nici nu am fost membra vreodata a F(P)PCD.

Am inteles bine si a avut loc si o discutie foarte elocventa la sediul PNL-CU pe tema ”de ce ai nostri dau in ai nostri”, ”de ce unionistii dau in unionisti?” Pentru ca – de la Dabija cetire – cei care fac asta, pur si simplu, nu sunt unionisti, ci slugile antiunionistilor si robii intereselor lor meschine.

Adica, vedeti cum ”expertii” in ”Dreapta” romaneasca, dupa ce au contribuit masiv la inducerea in eroare a populatiei, lustruind imaginea falsilor romani, a falsilor unionisti, a celor ce s-au dovedit mai tirziu a fi patrihoti, si nu patrioti, acum tot pe noi, PNL-istii, ne critica, ne sugereaza sa disparem, sa ne retragem, de parca au ei acest drept moral sa ne faca noua calcule ale ”succeselor” Dreptei, adica ale PL si PNL, cind sufletul nu le-a stat pentru un partid condus de o ”muiere” spurcata, ci doar pentru discutii gen ”ce sa facem si cum sa scapam de spurcaciunea asta de Pavlicenco”, de parca ei m-au creat, ajutat, sprijinit, promovat…

Eu imi respect echipa de oameni de alaturi, care rid de voi si va considera vinduti. Nu conteaza de unde va curge kapika – din Romania, din R.Moldova – de la Basescu – cel care va dicteaza sa ii serviti pe cei cu apucaturi badaranesti, pe Ghimpu, pe neispraviti, pe Chirtoaca, pe altii, sau, mai nou, de la PNL.ro, carora le mai dati si sfaturi ”despre cum stau lucrurile in Moldova” si cit de necredibila este Pavlicenco. Adica le dati sfaturi sa nu creada in PNL.md, sa faca tot posibilul sa o lichideze pe muierea asta necontrolabila, deoarece – ca sa vezi! – ar fi creat PNL pentru a impiedica PL si a distruge Romania – iarasi niste minciuni imense, pe care oamenii le cunosc, rid de voi, dar voi nevrind sa cunoasteti altceva.

Imi repugna profund sa scriu acest articol. Am mai scris si m-am ales cu stergerea podelelor cu numele meu. Ma stept tot la asta. Din partea unor ”barbati ai neamului” nici cu demnitate de barbat, ca de om nu mai spun. Stiu foarte bine ce stereotipuri promovati impreuna cu idolii vostri politici – de voie sau de nevoie – Pavlicenco e KGB-ista (voi sunteti KGB-isti, nu eu!, asta e adevarul adevarat), Pavlicenco e muiere si nu aduna voturi in R.Moldova (pe care le-a furat si in alegeri cirdasia PL-PLDM-PD-PCRM), Pavlicenco nu are bani si nu are echipa.

Doar un lucru este adevarat – pentru partide unioniste nu se dau bani nici in R.Moldova, nici din Romania. Celelalte le promovati ca sa nu va luam treuca. Am mai declarat si va mai declar – stati pe pace – nu va luam treuca – mare, mica, existenta, inexistenta… Nu v-o luam din convingere, speranta si din principiu. Nu avem acces la treuca romaneasca, moldoveneasca sau europeana si puteti sterge cu mine si in continuare podelelele, ma intreb, insa, ce ati face daca am mai avea si acces la treucile ”valorificate” de voi din plin?

Dar poate ca ar fi mai bine sa va intrebati ce ati facut voi in acesti ani cu banii romanilor, ce ati promovat si cum ati educat oamenii, daca ati adus si Dreapta romaneasca la poarta cimitirului si continuati sa o aduceti prin articole denigratoare, inclusiv in ajunul unui Mars unionist, de care va temeti, pentru ca va convine mai curind sa scrieti – ca si pe 27 martie – ca s-au adunat doar 30 de oameni… Pentru ca daca voi cu bani nu faceti nimic, doamne fereste sa faca cineva ceva bun fara banii romanilor… Dezgust va exprim.

Si pentru ca ati urmarit si lupta PNL impotriva manipularilor de la Primarie, ma intreb si eu – asa, ca naiva, ca proasta si necredibila ce m-ati facut in toti acesti ani, – daca e vorba si de patriotismul sincer al celor cu durere pentru Dreapta ajunsa la cimitir, de ce sa nu scrieti un adevar simplu: ”Mai Ghimpu, mai Chirtoaca, de ce nu ati accceptat sa faceti Marsul auto (idee plagiata de la PNL de catre un ditamai partid parlamentar…) prin oras, iar PNL sa faca un mars pe jos (ca noi am facut deja unul frumos pe 24 ianuarie anul trecut), si sa va intilniti cu totii impreuna in PMAN, sa dati speranta sprijinitorilor Dreptei? De ce?

Stim de ce. Pentru ca Ghimpu refuza categoric. Pai cum sa nu refuze daca din 2006 ni se tot transmite din teritoriu, inclusiv zilele acestea, inclusiv la sedinta de marti a CU, cum apucatii liberali ma fac intruna – ca si Selin, chemat de mine in judecata – KGB-ista, ca lumea sa nu isi mute cumva simpatiile pentru PNL? Si, dupa asta, cum sa colaboreze ”liberalii” cu KGB-istii (din capul si trecutul lor, de fapt…) Asta dupa ce – nu stiu cum de i s-a intimplat maretului liberal patriot ”cu multa experienta politica”, sa isi ticseasca partidul cu KGB-isti, FSB-isti, agenti ai Rusiei si ai lui Lucinski? Adica unde s-au pripasit acestia – in PNL sau, totusi, in PL?

Ca sa spunem ce stie lumea si am aflat si noi – ce i-a spus Nariskin unui presedinte-interimar, cind frate-su, cu care nici nu vorbea cind era viu, fiind mereu certati (a promis fratele sa spuna cuiva adevarul despre fratior, dar nu a mai apucat…), nu se stie ce a cautat pe la CC al Komsomolului, cind se stie si a fost scris public ce i-a spus Ciornovil fratiorului despre badita etc. Asa ca, ca intre altele, legat de cine si ce trecut are…

Ma incapatinez sa traiesc si sa vad pina la capat cita dreptate am avut despre toti pretinsii patrioti, care au fost inflitrati in Miscarea de Renastere Nationala, care au dat cetatenia zero tuturor antiromanilor, care apoi si-au facut partide – de la istoricul Anton Moraru cetire -, http://www.pavlicenco.md/2011/11/19/cititi-alte-liste-de-arhiva-nu-lista-sandrovschi/, http://www.pavlicenco.md/2008/11/26/la-solicitarea-lui-ndabija-postam-killerii-redesteptarii-nationale/care au promovat niste tineri slabi, ce ne sfatuiau odinioara, in 2005, cum sa il fi votat mai bine pe Voronin (vedeti pe blogul meu filmul postat de la ”In profunzime”, la Pro TV http://www.pavlicenco.md/2010/12/15/chirtoaca-filat-despre-4-aprilie-2005/ )…, care – inca multe altele, despre studii, certificate de absolvire si diagnosticuri nu mai spunem.

Ma incapatinez insa, sa nu mor deocamdata – spre tristetea si descurajarea voastra. Pentru ca vreau sa vad, intr-un final, cine, de fapt, sunt ”romanii nostri”, ”unionistii nostri”, ”ai nostri in general”… Pentru ca nu m-am lamurit inca.

Vitalia Pavlicenco

http://www.timpul.md/articol/constantin-tanase-moldova-are-nevoie-de-politicieni-patrioi-nu-patrihoi-45083.html

dar si http://www.timpul.md/articol/dreapta-politica-din-rm-a-ajuns-la-poarta-cimitirului–45001.html

Constantin Tănase: „Moldova are nevoie de politicieni patrioți, nu patrihoți!”

Astăzi, discutăm cu jurnalistul Constantin Tănase despre Dreapta politică moldovenească: ce este și ce trebuie să fie.

– Ați participat sâmbăta trecută la Forumul Dreptei organizat de Nașul TV, București. Cum ați ajuns acolo? 
– Am fost invitat de un bun prieten al nostru, jurnalistul Radu Moraru, patronul, inima și creierul acestei televiziuni, poate singura televiziune cu adevărat liberă din România de azi.

– Cum caracterizați starea de astăzi a Dreptei românești?
– Nu voi „caracteriza-o”, iar cei interesați de problemă pot intra pe site-ul Nașul.tv și urmări dezbaterea de sâmbătă. Cred că după vizionarea emisiunii, lucrurile vor fi clare…

– Atunci cum caracterizați situația Dreptei românești din R. Moldova? 

– Aici aș risca să spun câteva cuvinte. În primul rând, nu mi se pare fericită sintagma „Dreapta românească din R. Moldova”. Cu prima ocazie voi încerca să explic de ce nu mi se pare reușită. În al doilea rând, problema Dreptei politice din R. Moldova merită o dezbatere atentă, responsabilă și competentă. Din punctul meu de vedere, Dreapta noastră politică, așa cum arată ea astăzi, nu există și, prin urmare, nu mai poate fi salvată, ca la București. Dacă ceva a rămas, totuși din ea, atunci nu trebuie salvat, ci abandonat, distrus chiar. Radu Moraru, moderatorul emisiunii, vorbind despre starea Dreptei românești a spus că „nu mai există vreo șansă că România mai poate fi salvată”. „Există o mare neîncredere față de clasa politică, a spus el, românii, care votează Dreapta, stau acasă”.

– La noi mai există vreo șansă?
– Felia care reprezintă Dreapta din RM este cu mult mai mare, electoratul de dreapta sau (și) cu simpatii de dreapta, nu votează însă cu partidele de dreapta, fiindcă nu cred în liderii ei. Nu doctrina de dreapta îi sperie pe moldoveni, ci liderii ei.

– Dar cine-s acești lideri, îi puteţi numi?
– Îi pot numi, dar cine sunt, adică CUM sunt, decideţi voi. Priviţi înapoi, cine a reprezentat Dreapta proeuropeană și proromânească din R. Moldova? La nivel parlamentar, de la 1991 încoace, curentul de dreapta a fost reprezentat de I. Roșca, V. Cubreacov ș.a. (PPCD), V. Matei, A. Moșanu, V. Nedelciuc, V. Pavlicenco ș.a. (PFD), azi – de M. Ghimpu, iar la nivel extraparlamentar – V. Pavlicenco (PNL). Dacă mi-a scăpat vreun nume important, îmi cer scuze. Nu dau nicio notă nici unuia dintre aceştia, pur şi simplu rostesc nişte nume. Care alte partide și care alți lider există pe segmentul de dreapta (sau centru-dreapta) în care putem investi speranţa că mâine vor scoate Moldova din starea de comă, în care zace astăzi? Poate Filat, Butmălai şi Palihovici?

– Ce credeţi despre unificarea forțelor de dreapta?
– Cred lucruri urâte. Ani de zile, electoratul democratic, de dreapta și de centru-dreapta, și-a consumat energiile îndemnând liderii „să se unească”; când am reușit să-i unim, știm, am văzut ce a ieșit! Iată de ce, azi, problema trebuie pusă invers, și anume: Dreapta moldovenească din R. Moldova nu trebuie „unită”, ci CREATĂ, iar ceea ce a mai rămas din ea, repet, trebuie „trecută la pierderi”. Pe cine cu cine şi CUM să unești? Şi de ce să-i uneşti? Ce ar ieși dacă am reuși să-i (re)unim?

– Vă regăsiți cumva în activitatea de CREARE a unei noi Drepte?
– Categoric, nu. Eu sunt jurnalist, nu politician. Eu pot participa la crearea unei platforme de discuții, doar atât. Datoria noastră, a jurnaliștilor, e să încercăm să nu mai permitem ascensiunea în politică a „băieților deștepți” care au transformat politica în business murdar. Moldova are nevoie de oameni noi, curați, patrioți, dar nu patrihoți! În crearea noii Drepte trebuie antrenaţi politicieni, jurnalişti, analişti politici, istorici, sociologi, oameni de afaceri ş.a.m.d., care servesc Moldova, nu partide şi carteluri politice.

Am urmărit emisiunea de la Nașul TV și am reținut inițiativa dumneavoastră de a declara anul 2014 anul Brâncovenilor.

În 2014, pe 15 august se împlinesc 300 de ani de la decapitarea domnitorului Constantin Brâncoveanu și a celor patru fii ai săi. E un caz zguduitor, unic în istorie, de sacrificare în numele credinței. Nu știu cum se va numi și dacă se va numi „Anul Brâncovenilor”, știu însă că românii trebuie să marcheze într-un mod deosebit această zi. Rămâne încă să discutăm, de aceea rog și cititorii să se pronunțe asupra acestei propuneri care a fost făcută sâmbătă, la București în cadrul emisiunii Forumul Dreptei, de la Nașul TV. Brâncovenilor.

A dialogat Victoria Puiu 

Loading Facebook Comments ...

4 Comments

Add a Comment
 1. Capul de listă de casare trebuie să fie marele businessjurnalist si proroc ot Nemţeni, tov. Tanas, iar platforma lui de discuţie acum poate să mai adune doar vreo două babe lăcrămoase, dar şi pe astea cu condiţia că Ghimpu îl fură/ascunde în vreun apartament din Chişinău pe Chirtoacă, aşa cum a făcut Roşca cu Cubreacov.
  Atâta timp cât politica din RM este funcţie de etnie, nu va exista nici dreapta, nici stânga, bazate pe principii ideologice, aşa cum ar trebui să fie. Totodată, abandonând acţiunile culturale, iniţiativele economice, legislative şi scoţând oamenii în stradă, nu are nimeni de câştigat, or acţiunile stradale au efect cel mult de PR, nicidecum de susţinere serioasă de către manifestanţi a vreunei idei. Plus la asta, în sărăcia lucie de la noi nu e mare treabă să plăteşti figuranţi ca să iasă în stradă şi chiar să scandeze sau să danseze hore sau ceastuşti.

 2. Prealacomul si avarul babuin Ghimp, acoperit, hatuit si spaguit de penalul oligarh Plahotniuc, e un maaare gogoman. Ca si Teleleica-Tanase, cea batrancioasa, recidivata si recidivista, care se are de bine cu Ghimpu, cu Plahotniuc. O calamitate a la horror de Basarabia. Poate fi inculpat pentru spionaj, trucaj, sabotare si complicitati macabre. S-a infiltrat ca o satana in randurile nationalistilor, ca, apoi, in scurt timp de la inscaunare in Parlament si la Presedintie, sa manipulze cu epitete jegoase demne de intreaga sa nulitate bestiala. Nu-ti ramane decat sa-i huidui. Asemenea obrazniaturi abile psihic, sortite anonimatului si oprobiului public, merita sa-si duca veacul la stanele de capre raioase. Rad si ratele mute de ei si de progeniturile lor contrafacute, veninoase, avide si lase. Sunt ca iepurii! Iepuri eroi! Pana vad vulpea!

 3. VENIȚI CU TOŢII !
  ––––––––––––
  Vineri, la 28 iunie 2013, orele 11,din Piaţa Academiei din Chişinău
  -zi de doliu naţional-

  UN NOU MARȘ AL RE-UNIRII NOASTRE
  CU PATRIA-MAMĂ ROMÂNIA MARE EUROPEANĂ

  – în amintirea zilei negre de 28 iunie 1940,
  când trupele armatei rusești de ocupaţie
  au invadat Basarabia și au anexat-o cu forţa
  la Imperiul Răului Roşu Comunist
  —––––––––––––––––––
  între timp:
  – în zilele de 26-27 Iunie 2013
  Secretarul General NATO, Anders Fogh Rasmussen
  însoţit de alţi membri ai Consiliului Nord-Atlantic,
  va intreprinde o vizită în Gruzia.
  ––
  iar…
  – la 28 iunie Negru 2013, la iniţiativa Kremlinului,
  componenţii Comisiei Economice Euro-Asiatice vor sosi la Chişinău.
  – tot în această Zi Neagră de 28 iunie, Liga Teroristă a Tineretului Rus Ocupant
  va mărşălui moscăleşte şi kazaceşte pe strazile Chişinăului
  cu permisiunea şi sub ochiul binevoitor al primarului trădător Dorin Chirtoacă.
  – iar un președinte adormit N.Timofte aşteaptă cu mare nerăbdare linguşitoare filatelistă să-i sărute picioarele la Chişinău unui Popă terorist Kiril Moscălesc Ocupant, care trimite tankuri şi armament „blagoslovit„ în Transnistria, pregătindu-se de război contra moldovenilor
  ca în anul 1992.
  –––––––––––––––-

 4. COINCIDENTE OCULTE TERORISTE ANTI-UNIONISTE
  SAU LICHIDARI LA COMANDA ?
  –––––––––––––––––––––––––––––
  1.
  Daca nu s-a reusit in mai 1989, când prozatorului D. Matcovschi i s-a organizat un accident la comanda din care a scapat gratie Ingerilor Pazitori, apoi acum la cei 73 de ani, mai subtil, prin iradieri si otraviri s-a reusit anihilarea lui prin ingropare exact la data de 28 iunie 2013 când pe Piata Academiei din Chisinau la orele 11 se organizeaza un alt MARS PRO-RE-UNIRE cu România in semn de doliu a zilei de 28 iunie 1940 când Basarabia a fost cotropita de Imperiul Raului Rosu Comunist Moscalesc.
  2.
  O alta Coincidenta la Comanda: jurnalistul anti-comunist si unionist de la Casa Radio de la Schinoasa, Alecu Mocanu moare la 57 de ani de o boala “nemiloasa” – otravire si iradiere la comanda exact in zilele de la finele lui Oct.2012 când la Bucuresti s-a organizat cel mai mare Mars Unionist de dupa razboiul al doilea mondial.
  3.
  Lista coincidentelor-cadou a ocupantilor moscali continua:
  disidentul anti-comunist si unionist fervent trecut prin Gulagurile din Siberia, Valeriu Graur stabilit la Bucuresti, “decedeaza” de batrânete otravita si iradiata iarasi la comanda exact in ziua de 15 Septembrie 2012, când la Chisinau, a doua zi de duminica s-a organizat cel mai mare Mars Unionist din istorie.
  4.
  Si o alta coincidenta sinistra: marea cântareata de opera Maria Biesu este “trimisa” pe lumea cealalta exact la 16 mai 2012, la aniversarea celor 200 de ani de ocupatie… moscaleasca, zi in care centrul Chisinaului era indoliat de miile de tineri studenti manifestând contra ocupatiei rusesti si asteptând Re-Unirea noastra cu România. Mai stiati ca Maria Biesu prin tineretele sale se declarase o ferventa unionista monarhista ?
  –––––––––––––––––––––––-
  CHIAR CREDETI IN ACESTE “COINCIDENTE” OCULTE,
  DOMNULE PRESEDINTE ADORMIT N. TIMOFTE ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *