Veaceslav Untila ne-a trimis o invitatie

Veaceslav Untila a trimis presedintelui PNL o invitatie la o dezbatere cu tema La forumul de la Kiev“Prioritati comune ale partidelor extraparlamentare”. Adepti ai transparentei, nu si ai populismului politic, vrem sa expunem citeva consideratii.

In primul rind, noua ne displace, in general, tendinta unor partide de a face un ousor si a cotcodaci de parca s-au ouat o caruta de oua. De aceea, prevenim, prin acest articolas, ca nu vom agrea PR-ul pe seama dezbaterii initiate de MAE, nu vom accepta rolul de cobai pentru imaginea cuiva, nici tertipul “noi i-am invitat, le-am propus, iar ei nu vor sa accepte, fiind incapatinati”. Acceptam numai dialoguri sincere care, in R.Moldova, se intimpla foarte rar, poate deloc sau, mai degraba, niciodata…

Revenind la subiectul preconizat pentru dezbatere – orice initiativa de dialog este binevenita. Desigur, e nevoie de claritate in capul tuturor, in primul rind al presedintilor de partide. Un test pentru limpezimea gindului ar fi daca MAE este partid parlamentar sau extraparlamentar. Cineva de la MAE a facut mare vilva ca venirea gruparii Untila a facut din MAE formatiune parlamentara. Deci, MAE se considera partid parlamentar, partid cu reprezentare parlamentara, partid cu afiliere parlamentara (nu spunem pe linga cine, deoarece se stie), partid cu doi deputati sau e, totusi, o formatiune extraparlamentara? Daca este parlamentara – e si in AIE sau nu? Dar daca nu e acolo, de ce nu e? Apoi, daca e parlamentara, nu vad justificarea acestei teme a dezbaterii. Nu si a altora.

Desi ar fi salutara initiativa partidelor parlamentare de a-si abandona aroganta de a nu discuta cu partidele extraparlamentare. Eu cunosc efectele acestei arogante din propria si trista-mi experienta, vorbind de „o vecinatate 100_4251100_4252imediata”. Altii tin neaparat sa invete din greselile proprii. Dar daca MAE este o formatiune extraparlamentara, sa stim si noi aceasta pozitie a sa.

Desigur, era fireasca revenirea lui Untila cam de pe unde a plecat – la national-liberali. Pentru ca MAE este o formatiune crestin-populara. Dar nu ne-am pierdut somnul din aceasta cauza. Cred si ca s-a pierdut un moment important in posibila adunare a fortelor extraparlamentare inainte de Congresul fortat al MAE, al carui al doilea pas fortat si gresit ar putea fi obiectivul de unificare a formatiunilor extraparlamentare sub umbrela MAE. Despre aluzia facuta public de Untila privind realizarea chiar si a “Marii unificari liberale”, credem ca acest obiectiv nu e pe potriva lui Untila, chiar daca vreun prieten liberal-democrat are incredere cind delegheaza o misiune cuiva. Si acela, ca sa vezi, chiar il crede …

Sper ca Untila sa stie ca unirea MAE cu PNL nu s-a produs pentru ca national-liberalii nu au acceptat fortarea de miini prin argumentul “denumirea de MAE e deja rodata (si cu ajutorul PNL-istilor, care au avut doar de pierdut printr-un gest politic marinimos) si ar trebui pastrata, o unificare urmind sa se produca doar prin absorbirea PNL”. Aceasta pozitie nu va fi acceptata nici acum. O spunem nu pentru a deschide dezbateri, pentru ca le-am avut suficiente in partid, ci pentru a nu se pierde timpul – denumirea istorica, obiectivele, actiunile, simbolurile PNL nu se negociaza si partidul “nu se termina” cu retragerea statutara – peste un an si trei luni – a presedintelui din functie. Pavlicenco va pleca, dar partidul va ramine. Dialogul se poate axa pe demersuri comune, pe actiuni comune, pe cooperare in alegeri, pe crearea, eventuala, a unui bloc politic, electoral, pe participarea la o coalitie parlamentara. Adica, sint lucruri negociabile si sint lucruri nenegociabile, oricine ar sta in spatele unor partide mai mici si oricita incredere ar avea unii in “fratii romani experti”.

In rest – succes si luciditate. Cit mai putine fentari in procesul de cooperare, pe care l-am definit astfel: “Debarcarea, ca principiu de convietuire politica.”

Vitalia Pavlicenco

Loading Facebook Comments ...

205 Comments

Add a Comment
  1. Creştin-democraţii din Ucraina, Georgia, Armenia, Letonia, Estonia şi Belarus cer autorităţilor moldovene să înceteze persecuţiile împotriva lui Iurie Roşca
    Uite ce inseamna politica! Ce inseamna un politician experimentat, cum este faimosul Rosca! In curind il vedem iar pe piedestal?
    DACA DEMOCRATII NOSTRI DORMITEAZA – ASA VA FI!

  2. Doamna Pavlicenco a atins culmea obrazniciei.
    Doamna, cine te crezi, cum iti permiti sa faci atacuri directe la persoane, te cobori la limbajul unei mahalagioaice.
    Cu toate cele 500 de interpelari iesti la picioarele dlui Petrencu, tine minte acest nume PETRENCU. Cu litera mare!!!

  3. Regret faptul ca sintem reprezentati de asa politicieni care stiu doar sa defaimeze pe altii, oricum V. Pavlicenco nu mai are sanse de a nimeri in marea politica, va scrie pe blog pana isi va gasi vreo ocupatie serioasa.
    Doamna P., in campania electorala din aprilie ati fost cap de afis la toate manifestatiile organizate de MAE, acum insa, ii vorbiti doar de rau. Oare numai dvoastra sunteti cea mai indicata sa comentati?! Pe banii MAE-ului v-ati facut PR, si acum Va iese fum pe urechi. CAlmati-va doamna, varsta pe care o aveti ar trebui sa va faca mai calculata sau poate ati ajuns la mintea unui copil?!

  4. Am citit tot ce s-a scris pina acum si am constatat un singur lucru: principalul rival politic al PLN este MAE. Pacat, stimata doamna, ca luptati cu un partid politic cu aspiratii europene, cu persoane competente si necorupte. V-ati ales gresit tinta, dar, ma rog, la n… dati-le sa lucreze.

  5. mai petru,las-o mai moale…nus cine pe spinarea cui si-a facut campanie….sa ni incerci sa negi faptul ca pavlicenco e un brand iar voi-un rahat care pute de kite ori voi deskidetzi gura…pavlicenco a cedat numele ,sigla partidului in favoarea unei porekle ka MAIO si multe altele…cite despre bani..vorba ceea”si tiganii au bani dar n-au valoare”…cazul vostru…asa ca ciocu mic dragi maisti….valorati mai mult de-un rahat batut cu batsul….

  6. Pt Eu

    Ba sint foarte calma si chiar indiferenta. Pentru noi unele etape sint deja depasite. Paranoici sinteti voi care sariti sa aparati nici voi nu stiti ce. Daca totusi sint „paranoica”, lasati-ma fratilor in pace, nu ne bagam la nimeni, nu va bagati la noi. Punct. Tocmai am facut foarte corect sa spun ce asteptam si ce NU ASTEPTAM, sa nu-si faca iluzii expertii ca le pot merge lucrurile cum vor ei. Lasati-ma asa, om „nedestept”. Pentru voi sint cum sint, pt altii – altfel. Ati incercat, v-ati chinuit, ati vorbit, ati negociat, nu v-a iesit ce ati vrut si nu puteti intelege „de ce” si „cum de asa?” va raspund – nu puteti intelege, pentru ca puterea noastra rezida in adevar. Si asta, iata, nu poate fi debarcat. daca nu sinteti roman, ceea ce eu pun la indoiala, va spun si ruseste, ca am vazut si un film – „v ciom sila, Brat?”, „v pravde sila, v pravde”. Mie nu=mi trebuie PR-uri ieftine si dupa reactia voastra este clar ca am lovit in zece… Ei, pot sa va spun ca am avut acordul vicepresedintilor sa fac asa, si nu doar, – si al altor colegi.

    Acum nu cred ca avem nevoie de initiative gen Untila daca ele sint asa cum admitem noi. dar admitem ca pot fi si altele.

    Nu cochetam niciodata cu nimeni, asta sa v-o scrieti in frunte. Cocheteaza altii cu PLDM si stiti foarte bine despre cine e vorba. Mie nu-mi place cind oamenii nu stiu a citi, cititi inca o data textul si aveti raspunsul la intrebarea neroada „sa presupun ca ati refuzat propunerea lui Untila?”

    Da, ne-a debarcat Untila, dar nu de „aia i-am propus sefia PNL”, ci pentru ca am mai colaborat si pentru ca l-am considerat si il mai consider avind valorile nationale mai puternice decit la altii. ramine sa vedem daca ramine sa avem dreptate sau daca astazi totul se vinde. Nu am avut noi ocazia sa cedam sefii si cred ca nu vom avea in timpul apropiat. Ce a fost de cedat – au cedat altii. Numai ca silo na milo e inzadar. Untyila nu este locomotiva si nu are mesaj. El poate fi pe linga cineva, vrea sa fie mai mult, dar nu ii iese deocamdata. Asta e parerea noastra, voi puteti crede altfel si pompa sa fie altfel – bani, imagine, mesaj, tehnologii etc.

    Nu ma intereseaza Rosca si nu discut despre ei. Am spus si repet: Rosca nu a facut nici o unificare. Nu sint Rosca si nu am anvergura lui Rosca, nu ma flatati degeaba, ca nu va cred.

    Da, acum ne simtim mai in siguranta, am vrut sa anticipam niste tertipuri. Si cred ca ne-a reusit. daca nu, vedem miine. Nu sint lider d epartud, pentru mine cuvintul asta e mai mult decit pot oferi astazi eu. Eu sint presedintele PNL. Punct. Permit ultima oara asemenea postari cu paranoia etc. Alta data va sterg. Prezentati argumente, nu calificative. Nu va cunosc, dar as putea sa va spun ca sinteti un om necinstit si orgolios, ba chiar stricat. Nu va place? Nu. Deci, veniti cu argumente, nu cu etichetari.

  7. Pt Natalia

    Nu gresiti, aveti dreptate. Nu pot spune mai mult.

  8. Pt Natalia si Europa

    Nu exista partide de centru. Este o iluzie si nimeni nu se mentine acolo. Este o vrajeala ca sa nu spuna ca sint cu Europa sau cu Moscova, sperind ca vor cistiga si de la dreapta, si de la stinga. dar toti pierd cu asta.

  9. Pt gheorghe

    Stai linistii ha-ha-haule, au incercat si rasincercat MAE-istii, dar nu le-a iesit, mai curind vin la noi de la MAE. Rizi, ca asta ti-a ramas.

  10. Pt inness

    Ia agheasma si stropeste-te. E cel mai bun sfat care iti poate fi dat la aberatiile pe care le postezi.

  11. Pt ANA

    Inteleg, o fi fiind o adepta sau angajata MAE. Sfatul meu – cerceteaza lista candidatilor pentru Parlament. Cere pasaportul dlui Petrenco. Nu scrie din pod. nDeschide aici si vezi cum il cheama pe Petrenco – la fel ca pe juniorul comunist – http://pnl.md/index.php?option=com_content&task=view&id=298&Itemid=56

  12. Pt Natalia

    In primul rind, mai este o Natalia pe blog, ce posteaza des si schimba-ti numele. In al doilea rind, solicit exemple de „obraznicie” de la o obraznicatura ca tine. In al treilea rind, invata a conjuga verbul „a fi”, dupa care sa manifesti obraznicii sub acoperirea anonimatului. Si-apoi asa obraznicaturi apara MAE si pe Petrenco? Frumos, ce sa zic…

    Si inca ceva. Nu ma enerva, ca o sa-ti para rau pentru idol. Voi spune niste lucruri care nu-ti vor placea. Mai bine pastreaza decenta, daca stii ce inseamna aia…

  13. Pt petru

    Dumneata nu esti reprezentat azi decit de PL, PLDM, AMN, PD, MAE si PCRM. Dumneata nu esti reprezentat de PNL, pentru ca PNL nu e in Parlament. Mai invata oleaca alfa si beta politicii, dupa care sa te bagi cu postari copkilaresti. Mai ales, ce ai sa intri tu, un agramat politic, pe blocul unui politician mort? Mergi si discuta pe blogurile politicienilor vii.

    Fiecare e cu parerea sa. Eu cred ca mi-am stricat imaginea mergind cu MAE in alegeri. Si asta e din cauza expertilor romani, care se pare ca au avut cu totul alte obiective decit cele anuntate noua.

    Am impresia ca ori ai visat rau asta noapte, ori ai facut in pat si te-ai dereglat. Nu scriem deloc de MAE, nu vorbim deloc de MAE nici pe blogul meu, nici pe site. ne-au invitat si am scris. NU NE DOARE CAPUL DELOC DE MAE, STATI ACOLO LINISTITI SI MUNCITI, CA AVETI „PENTRU CINE”.

  14. „Si inca ceva. Nu ma enerva, ca o sa-ti para rau pentru idol. Voi spune niste lucruri care nu-ti vor placea.”

    ia chiar va rog, daca tot atita amenintati ca aveti multe lucruri de spus chiar vreau sa vad ce puteti spune despre/impotriva PetrencU.
    in ultima vreme numa bolborositi si acuzati MAE, alt dusman nu vedeti in fata. haide-ti doamna enervati-va dupa principiu: „Nu ma enerva, ca o sa-ti para rau pentru idol.” :))

  15. Oameni buni nu induceti lumea in eroare, nu modificati numele de familiile ale marilor politicieni ai RM, nu e dl Anatol nici un Petrencu, ci Petrenco

  16. p-u Natalia, care nu sunt eu.

    Am sa te numesc Natalia-magarita, ca sa ne deosebim

  17. p-u Natalia-magarita

    „tine minte acest nume PETRENCU. Cu litera mare!!” O-oooo
    Cred ca esti vre-o k…a a acestui Petrencu/o

  18. „Cred ca esti vre-o k…a a acestui Petrencu/o”
    dupa acest principiu noi toti suntem curve, da?
    dar dumneata esti curva acestei pavlicenco?

  19. p-u Doru
    mi se pare, ca m-am adresat la personaj concret, si daca ai luat pe seama ta, atunci ce, te sinti cu musca pe caciula? Ce crezi ca c…e sunt numai in politica?

    “tine minte acest nume PETRENCU. Cu litera mare!!” Si de ce ma rog cu litera mare? Poate pentru ea e cu litera mare, ma rog si intrebarea mea afost pusa la un obiect concret.

  20. Pt Doru

    Vine, stai linistit.

  21. Blogul „doamnei politician” s-a transformat intr-un bilci ordinar. Daca vorbesti despre dna P. la superlativ – iesti bun, iar daca iti permiti sa vorbesti despre altcineva in termeni omenesti – esti c…, buna gindire, chiar europeana. In afara de atac la persoanele care nu ii sunt comode doamna nu face nimic. Astazi chiar si-a permis sa ameninte pe cei mai putin comozi, amenintati, doamna, a mai facut-o si Voronin, chiar v-a intrecut.

  22. p-u Doru
    Nu prea ma ocup cu politica si chiar deseori nici nu prea inteleg baiguiala cui-va, mai intru si eu pe blog la VP si ma distrez aici cu asa „filosofi inflacarati” ca-tine-si-ca-altii-ca-tine.

  23. Pt Natalia cu Petrenco, ca nu vreau sa iti spun cum iti spune cealalta Natalia…

    Fatîhăi, numai de la tine nu am nevoie de laude, ca ma compromiti. Cauta-ti de patroniii tai si cinta-le ditirambi, daca stii ce e aia.

  24. Noapte buna, doamna P.
    Pentru mine nu prezentati nici un interes, am vrut doar sa va inteleg felul de a gindi.
    Noapte buna.

  25. Cucul isi cinta numele

  26. p-u natalia lui petrenco/u (cu litere mari)

    Daca ai spus noapte buna, du-te si te culca, dar daca mai comentezi, inseamna ca nu te ia somnul, cred ca noaptea nu va fi buna p-u tine.

  27. SCUZE PENTRU DERANJ :

    votarea pentru/contra unirii cu ROMANIA pe „HOTNEWS.MD”

  28. Pt adi

    Si pe http://www.pnl.md este votarea pentru unirea cu Romania.

  29. Cei cu discutia asta de 2 bani aici pe blog in legatura cu familia dlui Anatol, dupa acte e PETRENCO:
    http://www.cec.md/i-ComisiaCentrala/main.aspx?dbID=DB_MiscariiSocial-PoliticeACTIUNEAEUROPEANA798
    si s-a terminat discutia.

  30. da haideti sa discutam de ce nu-i Anatolie ci Anatol, vad ca prinde la public tema asta :))))
    ma fereasca dumnezeu ce probleme au unii, incepind de la dvs Pavlicenco care creati aceste teme si le mentineti aprinse, oare chiar asa de important pentru dvs este ce nume are Petrencu si cum vrea sa-l scrie? pina la urma problema cui este asta?
    de ce nu incercati sa scriti despre ceva mai destept pentru capacitatile pe care spuneti ca le aveti?
    inca o chestie, am observat, atunci cind cineva va critica sau zice ceva ce nu va convine incepeti cu amenintari si carcoteala gramaticala vi se pare normal modul dvs de-a riposta, doamna Pavlicenco?

  31. Pt Doru

    Pai de ce intrebi, daca nu vrei un raspuns?

    Apoi, rasfoieste postarile din urma si vei vedea cine a abordat problema numelui de familie. Nu eu. Mie nu-mi plac minciunile, asa ca nu operati cu ele. Eu am numit numele de familie Petrenco, corect, si mi+au sarit in cap.

    Eu sint Pavlicenco, dupa sot, si i-am spus sotului – tu fa ce vrei, eu am fost Pavlicenco si asa ramin. Pentru mine conteaza omul, nu numele de familie.

  32. stati cam prost cu simtu glumei, asa? daca nu va dati seama ce-i aia o ironie si care-i rostul ei, imi cer scuze, o sa tind sa cred ca sunteti cam obosita 😉

  33. Pt Doru

    Spre deosebire de altii, eu nu prea obosesc si nu vad glume, vad obraynicie si slugarnicie dezgustatoare platita.

  34. asta-i si marea problema a dvs, peste tot vedeti doar ce vreti sa vedeti – obraznicie, toti sunt platiti, toti sunt rai, toti vor sa obtina ceva pe spatele dvs, toti va vor raul, toti sunt platati pentru opiniile lor postate pe blog.
    toti oamenii sunt slujile cuiva, a lui Filat, a lui Ghimpu, a lui Petrencu numai dvs aveti mucenici pe linga dvs care vor binele universal.
    aveti un orgoliu mult prea mare, sunteti un cancan pentru politica, numai scandal stiti sa faceti si cu asta incecati sa nu va inecati in rahatul in care stati de ani buni.

    p.s. doamna pavlicenco sunteti foarte obosita, credeti-ma :))

  35. E pacat ca dna Pavlicenco are o asemenea pozitie. Cu asemenea discurs nu poti face bine PNL si cauzei nationale in general. Toti sunt rai, doar un singur politician e bun…

  36. Pentru Gheorge

    „# gheorghe spune:
    9 March 2010, la 19:07

    Dupa toata vinzoleala ,care se produce eu sunt sigur,ca multi PNL-isti [si eu]v-or migra spre MAE si va ramine in PNL numai Pavlicenco si Can…Ha-ha-ha !!!”

    Gheorghe, Pentru mine personal activitatea politica nu este un scop in sine. Nu doresc sa ajung personal in functii publice sau politice. De ce ? Pentru ca eu am „robit” o viata pentru un salariu bugetar mizerabil si financiar m-am „descurcat” foarte greu. Functiile publice, in schimb, mi-au oferit posibilitatea sa obtin destula experienta . Mereu am invatat si continui sa invat. Acum, chind am „o virsta”, tot trebuie sa muncesc din greu. Muncesc/inafara loclui locului de munca de baza/ in mai multe functii prin cumul. Unele contracte semate sunt nedeterminate in timp, altele-ocazionale. Dar toate „muncile” mele sunt oficiale si din venitul meu achit impozitele cuvenite.
    Dupa cum stii, functionarilor publici li se interzice sa munceasca prin cumul. Eu, insa nu mai pot munci in regimul meu obisnuit cu un singur salariu si acela mic, bugetar. Munca mea este alegerea mea. Ma priveste. Ca si mine in PNL sunt multi. A fi presedinte de partid inseamna sa lucrezi foarte mult si inca mai mult……Nu fiecare poate sa asigure functionalitatea normala a unui partid si inca fara „patroni”….
    Despre activitate politica : Oricare ar fi deciziile de mai departe ale PNL, ai dreptate – eu voi ramine tot om al echipei. Chiar daca in multe cazuri nu sunt de acord cu d. Pavlicenco /spre exemplu acest articol sau acel despre lansarea postului de televiziune Jurnal TV/, asta nu inseamna ca nu mai avem „ce discuta”. Eu spun deschis ce am de spus, dar ma supun deciziilor colective.
    In PNL avem oameni foarte multi si foarte buni, oameni activi si onesti, cu principii. Nu poti lua in deridere oamenii, in cazul de fata un partid politic, din care pretinzi ca faci parte si inca nu ai migrat la MAE sau in alta parte. Este optiunea ta si ai dreptul sa o faci.

    Despre blog/uri/ : Eu nu am timp pentru un blog propriu. Si nici nu am nevoie de asa cva. Insa accesezi multe bloguri si uneori ma intristezi de modul de comunicare a unor persoane. Cred ca anonimatul le permite unora sa-si descarce surplusul de „energie”, in special cea negativa, comunichind pe bloguri. Ce numai nu citesti pe bloguri……
    Si daca aceste persoane nu gasesc alte locuri si cai de „usurare”….. ce sa-i faci ? Aceasta este soarta bloghistilor.
    Si totusi, cred ca ar fi mai intelept sa se discute subiectul deschis pentru discutii si nu persoana, care deschide subiectul.
    Mai cred ca unele persoane, poate simpatizanti ale unor partide politice sau chiar membri, cred ca „improscarea” cu venin oponentii simpatiilor lor politice le aduce mare foloase. Cu atita rivna, saracii, vor sa fie de folos pentru cei, pe care ii simpatizeaza, ca i-mi vine sa-i compar cu mine in anii pe chind eram gata sa-mi dau „capul la taiat” pentru idealurile lui Iurie Rosca si ale Frontului Popular. Dar oare numai eu am „patit-o” ? Nu. Dezamagirile au fost multe si mari. Ne dorim cumva sa se repete ? Eu nu-mi doresc. De aceea cred ca tacerea nu este asigurarea risclui dezamagirii. Si nici ponegreala pripita nu este buna. Exista o cale de mijloc: libertatea opiniei si ….alte opinii. Expuse in mod civilizat, cu argumente si discutii civilizate in societate, inclusiv pe spatiul virtual.
    Fara etichetari si insulte. Din chite am retinut, d-na Pavlicenco nu a atichetat prima niciodata. Nu-mi place ca d-na Pavlicenco se da intrigata, dar nici sa suporte la infinit injuriile unora nu se merita. Eu, spre exemplu, daca asi avea blog, nu a-si permite sa „ma faca cu uo si cu otet” unele persoane sub anonimat. Aceasta nu ar insemna cenzura, insa a recomanda vizitatorilor un mod civilizat de discutii suntem datori. La fel, cum nu trebuie sa toleram injurii in transport sau local public.
    O intrebare: de ce te-ai referit anume la numale meu ? Ma gasesti mai activa ca altii in PNL sau sunt urmatoarea persoana pentru „etichetare” ?

  37. Pt Vlad

    La comportamentul de pina acum al lui Untila si al lui Petrenco, aceasta pozitie e floare la ureche. Deranjeaza doar pentru ca be o pozitie care anticipeaza scopurile neclare (asta, „cel putin” spus) ale respectivilor. Daca as spune totul ce pot, ar fi cu totul altceva. Dar tocmai asta nu am facut pina acum – nu am discutat pe blogul meu despre MAE, nici chiar cind Petrenco si-a permis public, la congresul MAE, sa ma atace. Lucru, care, sint sigura, si l-a permis din imboldul inconstientului/subconstientului, pentru ca ceea ce a spus, este absolut contrar adevarului, insa a facut-o pentru ca si el, si expertii sai sint continuu nedumeriti cum de nu le-a iesit pasienta cu atragerea oamenilor din PNL, cum au tot incercat, fara succes, de aproape un an. Si va dau un exemplu. Intrebare: „Ce va tine in PNL? Raspuns: Voi asta nu puteti intelege”. Nu descifrez, deocamdata, doar atit.

  38. Pt Doru, , tinar, poate, dar deja obosit – nu fizic, ci moral

    Ce sa spun, e simplu – fiecare isi recieste postarile si vede – l-am atacat eu pe vreun Doru, nici stiind cine e, sau Doru a intrat pe blog si a jignit sub acoperirea anonimatului?

    Da, nu agream traseismul stimulat. Este o problema urita, criticata azi si in Romania. Ea poate fi interpretata diferit, dar ramine urita. Si nu vorbim de cei care pleaca, ci de cei care incearca sa ii atraga. Este adevarat, nu prea pleaca, dar criticam incercarile.

    Este adevarat ca oamenii sint slabi si se dau usor cu puterea – misuna peste tot. Si este adevarat ca asta place adulatilor. Mie asta imi displace. Numai ca nu cred ca Ion Sturza, care a avut o participare excelenta la o emisiune pe Jurnal TV, a „facut jocul comunistilor” si a gresit spunindu-si liber opinia. Urmariti emisiunea si reveniti cu discutii inteligente, nu cu prostii in discutii.

    Da, avem oameni victime ale abuzurilor, pentru ca sint principiali – asta nu se prea poarta la noi. Voi, cei care sinteti dintr-o anume grupare, nu puteti accepta asa ceva, pentru ca acolo domnesc alte reguli – cine e mare e si tare, restul fac sluj.

    Nu am deloc orgoliu si incercarea de a defini libertatea de exprimare si curajul drept orgoliu este scuza celor care nu au individualitate.

    Nu sint atit de puternica sau influenta sa fac scandaluri in politica si, din pacate sau din fericire, foarte multi gindesc la fel ca mine, toicmai de aceea citesc si ma si suna. Voi, cei care sinteti din aluatulo obedientilor, asta nu intelegeti, maximum ce puteti face – e sa incercati sa inchideti gura „diferitilor”, pentru ca aveti rica de a nimeri in inferioritate cind vedeti oameni de caracter. Asta e descifrarea unui om „obosit”. Cum am lucrat pina la 14.00-15.00 cit ma fost deputat, la fel lucrez si acum si cei care ma cunosc, imi cunosc si energia.

    Cred ca in rahat stati voi, catelusii idolilor.

  39. Pt adi

    Dar nu am gasit unde e votarea pentru unire, dati-mi link-ul.

  40. D.Pavlicenco,

    multumesc pentru observatie: „In al doilea rind, am o singura rugaminte – dupa virgula si punct sa pui un interval.” Va asigur ca pe viitor ma voi stradui sa reusesc sa pun dupa punct si virgula, intervalul la locul si timpul potrivit. Lipsa de interval dupa punct si virgula se datoreaza ca nu prea am timp si apoi stiti cum e tineretul asta-sa scape de unele griji mai mici: punct, virgula si apoi si interval, parca ar fi o pierdere de timp. In genere exista tendinta aceasta printre tineri sa scrie nume proprii cu litere mici, sa nu acorde semnele de punctuatie necesare… E o tendinta parazitara as spune, fiindca nu se respecta niste reguli, dupa care urmeaza sa fie sanctionati, ca oricind atunci, cind nu respecti legea.

  41. p-u Luluta, daca ma are pe mine in vedere „sa scrie nume proprii cu litere mici”
    Vezi,ca sa gasit o individa, care prefera LITERE MARI si deaceia i-am cedat ei LITERA MARE, ca sa fie inteles cine-este-cine.

  42. Natalia,
    nu stiu cine dintre astea doua Natalii este individa,nu sunt un detectiv sa ma ocup de descopreirea anonimatilor,si chair nu ma intereseaza.Altceva as dori sa spun,ca intre-adevar este tendinta tinerilor de-a mai arunca din „semnele in plus”.E vorba de acceleratia care domina tinerii.Iar pentru mine la moment este,ca nu-mi doresc sa discut cu o Natalie la patrat,ceea ce ar insemna cu o masca ce are doua fete,cu o ipocrita.Acest tip de oameni nu sunt convingatori,nu sunt buni parteneri ai dialogului,si pina la urma nu e interesant sa mergi pe principiul:”Hai Lica,si om vorbi nica”

  43. NU SINT MEMBRU MISCARII EUROPENE DAR DUPA ACESTE DISCUTII TREBUE SA FIU.

  44. p-u Luluta

    numele meu este Natalia si nu sunt in anonimat, am postat totdeauna sub acest nume si daca si ea este Natalia, ma rog, dar nu prea am placere sa ma confunde cineva cu ea, dar se primeste cam urat din partea ei, nu are decat sa-si scrie tot acest nume, dar deosebit, de exemplu NATALI cu litere mari (daca i-i plac literele mari), sau mai-stiu-eu-cum, si nu vreau sa fie imagine de „Natalia la patrat”, mai ales ca intra pe blog strain si uita, ca este oaspete (nu are rost sa ofenseze stapana)

  45. pt V.P. trebue sa acceptam ca in Basarabia sunt locuitari care vor integrarea in CSI, altii in UE iar unii niciintr-o uniune de state. Aceste persoane se mai numesc de centru. In problema limbii unii doresc s-o numeasca romana, altii moldoveneasca iar unii pur si simplu de stat, ori si romana, si moldoveneasca. In toate problemele, care exista, este o categorie de oameni care ori neaga problema ori accepta posibilitatea de-a rezolva prin ambele solutii care exista. Formal ei se numesc de centru, pentru ca deobicei ei intr-o problema pot fi cu Dreapta iar in alta cu Stinga. Mitropoliile din Basarabia?( unii la ambele slujesc, sarbatoresc ambele stiluri si a.m.d…). Dupa mine atint timp cit omul are o pozitie de centru, politica lor se numeste de centru. Unii vor in NATO, altii vor in CSI(militar) iar unii au o pozitie neutra. Orice partid care intr-o perioada sustine ideele de centru, obtine statutul de centru in perioada data ori in problema data. Deci exista centru!!!

  46. Pt ANA

    Ti-i cusuta gura?

    Ai spus: „NU SINT MEMBRU MISCARII EUROPENE DAR DUPA ACESTE DISCUTII TREBUE SA FIU”

    Corect: „NU SINT MEMBRU AL MISCARII „ACTIUNEA EUROPEANA”, DAR, DUPA ACESTE DISCUTII, TREBUIE SA FIU”.

  47. Da, corect „europa”! Adica: „limba romana”e dreapta (sau de stanga?), „moldoveneasca” e de stanga (ori de dreapta?), iar „nica”e de centru! :))) Si, conform aceleeasi logici> „paine”e de dreapta (ori de stanga?) „pita” e de stanga (ori de dreapta?), iar „nika niculita, mai ales ca e criza” – de centru…

    Admirabila logica dumitale! Ca a personajului care semneaza „Jay”. Ati face un cuplu superb! 🙂

  48. pt DOR cu parere de rau dar in politica sunt absurditati. De ce comunistii au cistigat 8ani alegerile, au inteles ca realitatea si politica sunt doua lucruri diferite. Daca noi nu vom intelege vom mai fi mult timp in opozitie.

  49. Europa, absurditatea e ca lumea chiar crede ca exista „cenrtul magic”. El exista, sigur, atata timp cat acest slogan (unul populist, gandit pentru electorati retardat, caruia ii vine greu sa gandeasca, sa se informeze si sa ALEAGA, bineinteles) atrage voturi. In REALITATE, cum bie zici, interesele celor care se pretind „de centru” sunt destul de usor de catalgat ca „nostaligie dupa vremurile trecute, cand TOATA puterea, toate parghiile de manevra erau in mainile unei nomenclaturi / fara ca aceasta sa fi castigat prin ceva DREPTUL de a le avea…

    Cu alte cuvinte, „centrul”, mai ales cel desenat de politicienii nostru, e o poveste de adormit copiii.

    Mi-aduc aminte, acum cativa ani, mai toate partidele pretindeau ca sunt de centru. Cred ca era un „centru” tare extins, ca altfel nu cred ca ar fi incaput atatea „partide de centru” in el… 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *