Veaceslav Untila ne-a trimis o invitatie

Veaceslav Untila a trimis presedintelui PNL o invitatie la o dezbatere cu tema La forumul de la Kiev“Prioritati comune ale partidelor extraparlamentare”. Adepti ai transparentei, nu si ai populismului politic, vrem sa expunem citeva consideratii.

In primul rind, noua ne displace, in general, tendinta unor partide de a face un ousor si a cotcodaci de parca s-au ouat o caruta de oua. De aceea, prevenim, prin acest articolas, ca nu vom agrea PR-ul pe seama dezbaterii initiate de MAE, nu vom accepta rolul de cobai pentru imaginea cuiva, nici tertipul “noi i-am invitat, le-am propus, iar ei nu vor sa accepte, fiind incapatinati”. Acceptam numai dialoguri sincere care, in R.Moldova, se intimpla foarte rar, poate deloc sau, mai degraba, niciodata…

Revenind la subiectul preconizat pentru dezbatere – orice initiativa de dialog este binevenita. Desigur, e nevoie de claritate in capul tuturor, in primul rind al presedintilor de partide. Un test pentru limpezimea gindului ar fi daca MAE este partid parlamentar sau extraparlamentar. Cineva de la MAE a facut mare vilva ca venirea gruparii Untila a facut din MAE formatiune parlamentara. Deci, MAE se considera partid parlamentar, partid cu reprezentare parlamentara, partid cu afiliere parlamentara (nu spunem pe linga cine, deoarece se stie), partid cu doi deputati sau e, totusi, o formatiune extraparlamentara? Daca este parlamentara – e si in AIE sau nu? Dar daca nu e acolo, de ce nu e? Apoi, daca e parlamentara, nu vad justificarea acestei teme a dezbaterii. Nu si a altora.

Desi ar fi salutara initiativa partidelor parlamentare de a-si abandona aroganta de a nu discuta cu partidele extraparlamentare. Eu cunosc efectele acestei arogante din propria si trista-mi experienta, vorbind de „o vecinatate 100_4251100_4252imediata”. Altii tin neaparat sa invete din greselile proprii. Dar daca MAE este o formatiune extraparlamentara, sa stim si noi aceasta pozitie a sa.

Desigur, era fireasca revenirea lui Untila cam de pe unde a plecat – la national-liberali. Pentru ca MAE este o formatiune crestin-populara. Dar nu ne-am pierdut somnul din aceasta cauza. Cred si ca s-a pierdut un moment important in posibila adunare a fortelor extraparlamentare inainte de Congresul fortat al MAE, al carui al doilea pas fortat si gresit ar putea fi obiectivul de unificare a formatiunilor extraparlamentare sub umbrela MAE. Despre aluzia facuta public de Untila privind realizarea chiar si a “Marii unificari liberale”, credem ca acest obiectiv nu e pe potriva lui Untila, chiar daca vreun prieten liberal-democrat are incredere cind delegheaza o misiune cuiva. Si acela, ca sa vezi, chiar il crede …

Sper ca Untila sa stie ca unirea MAE cu PNL nu s-a produs pentru ca national-liberalii nu au acceptat fortarea de miini prin argumentul “denumirea de MAE e deja rodata (si cu ajutorul PNL-istilor, care au avut doar de pierdut printr-un gest politic marinimos) si ar trebui pastrata, o unificare urmind sa se produca doar prin absorbirea PNL”. Aceasta pozitie nu va fi acceptata nici acum. O spunem nu pentru a deschide dezbateri, pentru ca le-am avut suficiente in partid, ci pentru a nu se pierde timpul – denumirea istorica, obiectivele, actiunile, simbolurile PNL nu se negociaza si partidul “nu se termina” cu retragerea statutara – peste un an si trei luni – a presedintelui din functie. Pavlicenco va pleca, dar partidul va ramine. Dialogul se poate axa pe demersuri comune, pe actiuni comune, pe cooperare in alegeri, pe crearea, eventuala, a unui bloc politic, electoral, pe participarea la o coalitie parlamentara. Adica, sint lucruri negociabile si sint lucruri nenegociabile, oricine ar sta in spatele unor partide mai mici si oricita incredere ar avea unii in “fratii romani experti”.

In rest – succes si luciditate. Cit mai putine fentari in procesul de cooperare, pe care l-am definit astfel: “Debarcarea, ca principiu de convietuire politica.”

Vitalia Pavlicenco

Loading Facebook Comments ...

205 Comments

Add a Comment
 1. asta-i un fel de amenintare pentru MAE? sau un fel de scrisoare de instiintare cit de buni si mari politici sunt PNL? care-i rostul la palavrajeala asta scrisa de dvs?

 2. Eu cind aud de MAE, parca ma simt intr-o gradinita unde se joaka de-a politica… pe linga banii pe care-i au cu duiumul nu stiu din ce surse dubioase, ar mai trebui sa aiba si un pik de inteligenta, cultura si lideri cu adevarat politici si carismatici, ceea ce akolo lipseste cu desavirsire… si echipa… lasa de dorit multe acolo, in plus toata hurta asta ppcd-ista, care a compromis intreg asa-zisul partid… mie, personal, nu-mi place… nu e serios… mai are de minkat mamaliga pina la un asemenea nivel ka PNL…. pakat ca totul in rm se axeaza pe bani…

 3. …si inka ceva, Untila a crescut ca politician cu PNL-istii, nu in MInisterul Afacerilor Interne… Fii om pina la urma… oare prin ce ai facut mai sus ai aratat ca reprezinti ceva???… merita de discutat… nu asa procedeaza un lider… inseamna ca nu esti un lider… doar formal – 2 lucruri diferite… mai ai sa cresti pina la Pavlicenco

 4. aveti dreptate, dna pavlicenco.
  dar cum explicati ca va laudati cu o poza alaturi de social-democratul convins adrian severin?

 5. + 1 Wadus, MAE-ul ista e cam straniu, il pot compara cu un om care e bolnav mintal, te uiti la el parca e om, dar intelegi ca cu un bolnav de cap nu ai ce vb. Si totodata nu cred ca investitorii baga bani intr-un partid de oameni incompetenti care au in conducere asa persoane ca Tarana Mariana o proasta de raje la luna, si un betivan de Bercu pe care ei l-au propus la director SIS :D, sa mori de ris, i-ai turnat 100 gr, si iti da toate documentele secrete ale MD, in fine parerea mea este ca nu e sincera aceasta miscare social-politica care este si o actiune si un partid si desigur european. Si rezultatul este acela ca si cum ai minka prune ku seliodka si sa zapivesti cu lapte si vreun pepene murat!

 6. Eu sunt curios daca PNL sub Pavlicenco va ajunge vreo data in Parlament?

 7. Dna Pavlicenco critica tot si opozitie si putere, mi se pare absurd, caci actuala putere are nevoie de sustinere, critici au suficienti…
  Daca ar fi 2 partide de dreapta ar fi suficient, PLDM(AMN si MAE si cei de buna-credinta din PPCD) si PL(PNl) ar fi suficient…

 8. Pentru Stick

  D-na Pavlicenco a lasat de inteles ca poate discuta si poza alaturi de persoane, care reprezinta alte doctrine politice. Asa trebuie sa fie liberalii adevarati. Sa nu se izoleze si sa nu izoleze pe altii. Fiecare cu convingeile lui. Cu chit discti mai mult, cu atit ai o mai mare sansa sa fii inteles. Si tema acestui articol este despre initiativa de dialod intre partidele politice. Mi se pare la tema poza cu socil-democratul….
  Acum, ca sa nu „mor de modestie” va propun sa inclinati ca d-nei Pavlicenco „ii place” aceasta poza, in care apar si eu….ha-ha-ha. Alaturi de social-democratul Severin si……?

 9. pentru Andrew
  Andrew, dumneavoastra de unde ii cunoasteti atit de bine pe cei de la MAE ? Eu i-am cunoscut pe unii/inclusiv pe d.A.Petrencu/ numai dupa participare impreuna/ pe lista MAE/ in campania electorala….Sunt si acolo oameni diferiti. Poate voi avea chindva ocazia sa spun public impresia mea si punctul meu de vedere referitor la MAE si acel 1% , acumulat in comun la alegerile parlamentare din aprilie 2009.

 10. MULT STIMATA VITALIA PAVLICENCO DE UN AN SI MAI BINE URMARESC EVENIMENTELE CE CREAZA DIFERITE STARI IN JURUL PNL,UNELE PAREAU SA ADUCA FOLOS ALTELE DISCURAJARI… ORICUM HOTARIRILE SE PRIMEAU SI LA MOMENTUL DE FATA AVETI EXPERIENTA IN APRECIEREA SITUATIEI DIN PARTID. SUNT CONVINS CA UNTILA NU IN ZADAR ARE PROPUNERI. SE SIMTE UN PULS PUTERNIC IN FORTELE LIBERALE DEACEA POATE E SI TIMPUL SA DISCUTATI SERIOS CU CEI CARE AU PROPUNERI.INTRUN CEAS BUN.

 11. Pt Doru

  Fiecare intelege ce vrea. MAE cu Untila si-a facut prima etapa a jocului si trece la a doua. Le-am dat d einteles ca pricepem asta.

 12. Pt Stick

  Ati ajuns pina la aceea ca te faci – cind te intilnesti, ca nu cunosti pe cineva pentru ca e social-democrat sau de alta doctrina? Eu am o gramada de fotografii cu multe personalitati si nici nu le afisez, nu vreau s ama laud cu ele, asta am pus-o aici pentru ca e si dna Can.

  Iar Severin este un om politic de talie europeana si, in primul rind, e roman. Eu nu prea ii impart pe romani in doctrine, decit ca nu agreez populismul si fariseismul pedelistilor.

 13. Ori Untila e prostanac ori expertii care il consiliaza sunt retarzi. Pentru ca MAE este partid parlamentar cu toate actele in regula deoarece in Parlament exista si grupul MAE format din 2 deputati. Din cite inteleg cei de la MAE isi propun sa fuzioneze cu PNL si sa accepte denumirea de PNL atunci totul e clar, vor sa cerseasca de la doamna Pavlicenco brendul istoric de PNL. Altfel demersul domnului Untila e de neinteles

 14. Pt Michea lu Lupu

  Daca vii n’iata si te inhami, precis ca ajungem…

  Referitor la critica. Nimeni nu va forteaza sa criticati. Noi avem pozitia votata de PNL, nu e decizia mea. Ei – vazind ca nu se schimba situatia in teritoriu – au cerut sa trecem in Opozitie, desigur constructiva, pentru ca si scopul nostru e sa fie bine, nu rau. Sintem contra alegerilor anticipate si credem ca trebuie sa s einteelaga intre ei, nu sa cocheteze unii cu comunistii.

  Si inca ceva. Oare Ion Sturza care a criticat ieri pe Jurnal TV, foarte curajos, obiectiv si clar, Guvernul pentru populism si luare de credite peste hotare, contindu-se de a trai din viitor, din viata copiilor, la fel a procedat absurd? Nu crede, eu, dimpotriva, cred ca a facut bine.

  Referitor la partide. Cine le impiedica sa colaboreze si sa dialogheze, sa ajunga la intelegeri? Nu stiati? Ca noi doar le-am sprijinit. Va spun – aroganta. Liberalii din Parlament platesc in general pentru egoismul avut – au o majoritate fragil;a de 53 de deputati si se chinuie pentru ca nu au vrut s amai colaboreze cu altii, cind, de fapt, acelasi Filat a ajuns deputat in 2005 datorita BMD, pe care l-a pornit (am in vedere AMN) chiar PNL cu Rusu si Jos Mafia cu Untila.

 15. Aveti dreptate, cei de la MAE ar prezenta interes daca s-ar debarasa de PPCD-istii kgb-isti care fac o defavoare intregii echipe. In mare parte procentul acumulat la alegerile din aprilie se datoreaza plasarii pe lista a acestora care provoaca repulsia electoratului lor. Mai mult, se pare ca si acum vor fi cap de lista. Pacat de sutele de mii care se arunca pentru a le spala imaginea, oricum fosti kgb-isti nu exista.

 16. Pt Ceslav

  Am spus noi ca nu discutam? Dimpotriva, am spus ca discutam, numai fara fentari.

 17. Pt dorel

  Nu cred ca asta e scopul despre care spuneti si nici nu vreau sa ma mai refer la scopurile pe care le urmareste cineva. Ce am avut de spus, am spus, mie nu-mi plac multe actiuni urite incercate cu PNL-istii si prin asta se explica avertismentul formulat in articolas.

  Ca sa stiti, lui Untila i-am spus de doua ori sa vina la PNL sa preia ca presedinte partidul. El nu poate nega asta. Am facut-o cind eram in Parlament, am facut-o dupa 29 iulie. El a procedat cum a procedat si asta e. Acum e o alta faza, o cu totul alta faza si noi discutam, dar nu acceptam suciri de miini.

  Si ultimul lucru, scriu, pentru ca vor citi si altii. Noi, penelistii, cind am fost dati afara din AMN, sub presiunea lui Untila, am incercat sa vorbim cu Ghimpu, sa mergem intr-acolo, precum si cu PSL, dar nu s-a reusit. Ghimpu m-a invitat doar pe mine si eu nu am parasit grupul PNL, eliminat de Untila si Urecheanu, care l-a ascultat pe Untila si ne-a dat afara. Noi am luat-o de la capat si am facut partid, in plin regim comunist, actiune monitorizata de vestici. Untila a spus ca isi face partid, dar a mers la MAE, probabil acolo sint alte probleme, finante date cu alt scop, pentru altc(in)eva. Insa, spre deosebire de noi, PNL, care am vrut sa mergem la PL ori sa facem ceva comun PL+PSL+grupul PNL, noi, acum, PNL, i-am oferit functia de sef de partid lui Untila si el a preferat sa mearga la MAE, sa devina presedinte, abia apoi sa ne invite sa discutam. Pricepem, intelegem, discutam si… vedem, dar nu ne vom lasa fentati. A incercat si rasincercat Filat si nu i-a reusit, cred ca nici prin interpusi nu ii va reusi. Dar orice am crede noi, nu ne impiedica sa discutam. Si vom discuta civilizat, ca am fost cu untila intr-un partid. Pur si simplu, articolul a fost determinat de o indoiala si un semn de intrebare – ei vor cu adevarat sa discute sau sa faca PR si pe seama noastra pentru opinia publica si sa incerce sa ne prejudicieze imaginea, trimbitind – la sugestia expertilor lor, probabil, – ca, iata PNL, iata Pavlicenco etc. nu vor, se tin de functii, nu pot coopera etc. Asa cum au mincat foarte urit la … congresul lor, al MAE, spunind minciuni „ca acolo, la PNL, este o persoana, Pavlicenco etc. si etc.”, adica aducindu-mi-se jigniri publice la congresul altui partid, de parca au terminat-o cu problemele formatiunii lor. Numai pentru asta, daca am fi rautaciosi si ne-am razbuna, nu ar trebui sa mai discutam cu ei, pentru ca eu am facut totul ca sa ne apropiem, chiar si dupa aprilie 2009, si Petrenco stie foarte bine asta. Deci – au proferat minciuni si jigniri urite.

 18. SALUTARI DIN ROMANIA, DOAMNA PAVLICENCO! SI, DEOARECE ESTE 8 MARTIE, ATIT EU, CIT SI SOTIA, VA URAM INDEPLINIREA TUTUROR GINDURILOR SI NAZUINTELOR INIMII! CU DRAG, FAM. S.

 19. Untila este trimisul liberal-democratilor printre partidele extraparlamentare. Oare ce misiune secreta o fi avind? Sa mai rupa din PNL? La sigur. Ma mir ca unii atit de buimaciti de lauri, nu vad rostul celor scrise in acest articol, dar percep doar palavrageala – cu sau fara intentii bine dirijate.

 20. Doamna Pavlicenco sinteti frustrata. Sau paranoica.

  Sint unele lucruri stiute prin cercurile politice, dar domnia vostra tot imbla ca mos Ion si cosmos.

  Da, clar ca sint multe jocuri politice. Dumneavostra fiind politician sinteti parte acestor jocuri. cu un rol bine determinat.

  Ca va tot dati la o parte si va numiti sincera si curata, doaca ca duceti blogul, e o naivitate pt cei de clasa primara.

  De ce nu veniti voi cu initiative? Sau mai bine sa asteptati invitatia ca sa aveti ce critica?

  Si apoi, tot vi se pare ca PNL e un bun personal al Pavlicenco. Atita timnp cit la noi se aleg persoane si nu brand, si atita timp cit la PNL o sa fie Pavlicenco in frunte, nu o sa fie PNL un partid parlamentar.

  Si asta pt ca revenim la informatia anterioara. politica e un joc si dvs faceti parte din el. rolul vostru e sa va arati diferita de ceilalti. Curata, devotata, puternica, de care barbatii se tem. Aiurea. Stiti foarte bine. Autocontrolul aici nu merge. In politica e important ce spune electoratul si nu presedinte de partid.

  Asa ca nu Untila o sa va debarce, ci electoratul.

 21. Inca un lucru straniu.

  Tot ziceti de PR. Imi pare ca anume dvs va faceti PR. Au anuntat cumva MAE pe la toate ziare si bloguri ca uite noi am inaintat invitatii grupurilor extraparlamentare??? NU.

  Dar voi, fara mai intii sa vedeti de ce e vorba, scoateti un material. Faceti un tam tam. un pic de PR , uitativa cine-s eu, un pic de texte raspunsuri ca iarasi sa va ridicati in slavi.

  Dupa discutii, la sigur, iar o sa adaugati un material, la fel plin de informatii specifice dvs.

  Pina deunazi inca mai credeam in sinceritatea Dvs. Acum vad o asemanare cu Rosca. Acel tot era salvatorul natiei.
  Pentru el la fel, toti erau dusmani. Rosca nu vroia unirea partidelor de dreapta. Doar ppcd era pro democrat. Nu vedeti asemanarea?

  Prul din toata asta povestea e facut numai de voi. Toata chestia ca o sa pierdeti si electoratul care il aveti. Va jucati cu focul.

 22. Buna ziua, D-a Pavlicenco,
  Din spusele d-stra, ati fost data afara din AMN din cauza lui Untila. Atunci le ce bun i-ati propus lui sa vina la PNL si sa preia ca presedinte partidul? Si inca dupa 29 iulie.
  Vreau sa inteleg parcursul PNL si conditiile de inrolare in partid.
  DIn cate stiu, sunt persoane competente care pot lua estafeta. Sau nu sunt?
  Cu respect,

 23. Pentru mine nu exista notiuni parlamentare si estraparlamentare, o consider un fel de populism moldovenesc. Politica moderna separa partidele in Dreapta, Stinga si Centru (pot fi si extremele). Vrabia malai viseaza.

 24. Un partid-luzer scrie altui partid-luzer

 25. Inca odata dna Pavlicenco va aruncati cu acuzatii fara sa aveti motive plauzibile. Din toate materialele pe care le-ati afisat pe blog in ultimul timp, nu am vazut nici o pozitie concreta, insotita de propuneri relevante ale PNL-ului in ceea ce priveste problemele cu care se confrunta societatea la ora actuala. In schimb, am vazut o serie de atacuri nefondate la adresa AIE, MAE, a lui V. Filat, D. Chirtoaca si mai nou V. Untila. Daca aceasta este critica „constructiva” in numele careia va justificati actiunile, atunci cu tot respectul dna Pavlicenco, dar atacurile dumneavoastra sunt departe de a se asocia macar cu cuvantul „constructiv”. Daca ati dori intr-adevar sa contribuiti cu ceva la depasirea situatiei dificile, din punct de vedere politic si economic, cu care se confrunta R. Moldova la ora actuala, ar trebui sa veniti cu solutii, sa invitati dumneavoastra partidele din AIE la discutii, sa organizati conferinte de presa la care sa propuneti planuri concrete de actiune. Poate atunci nu o sa va mai plangeti ca Jurnal TV va „taie din cadru”, sau ca jurnalistii nu apar la conferintele dumneavoastra de presa. Si daca tot sunteti atat de generoasa cu criticile, cum se face ca in ultima vreme nu ati mai criticat pe blog nici un partid de stanga?

 26. cum adica pavlicenco va pleca peste un an si trei luni?
  pai daca partidul va hotari sa-si alega peste o luna alt presedinte, atunci cum se primeste cu trebusoara asta?
  sau la PNL, tot hotaraste pavlicenco?

 27. Pt tusor_petrosani

  Mersi.
  VP

 28. Pt Luluta

  In primul rind, parca imi citesti gindurile. In al doilea rind, am o singura rugaminte – dupa virgula si punct sa pui un interval.

 29. Pt Eu

  Imi pare rau sa dezamagesc, dar nu sint frustrata. Si este pacat ca sinceritatile pe care le afizes le interpretati astfel.

  Cit priveste paranoica, probabil, judecati dupa propria persoana. Sint convinsa ca ati gresit. Mia ginditi-va, pentru ca si eu pot jigni, dar tocmai nu o fac pentru ca sint calma, spre deosebire de dumneata.

  Nu ma intereseaza ca lucruri sint „stiute prin cercurile politice”. Deloc. Nu am nici un rol in acest joc decit ce convenim impreuna cu colegii. Nu avem nevoie de initiative de genul lui Untila. Pentru ca le-am avut, si-au sters picioarele si am incheiat-o. Intrebati-l pe petrencu – m-a sunat el pe mine sau eu pe el si am discutat si la cine a ramas mingea. Dupa care sa va bagati cu sfaturi.

  Dimpotriva, am spus tocmai ca PNL nu e proprietatea mea personala, dar este adevarat ca eu sint cea care asigur functionalitatea PNL, ca presedinte si responsabil de functionare. Restul prostiilor le las pe seama celor de o teapa cu dumneata. Ne-a debarcat Untila, nu ne-a ales electoratul, pentru ca inca nu am venit in fata lui. Cind vom veni, vom/veti mai vedea. Nu va grabiti.

  Si legat de unirea partidelor. Rosca nu a facut nici o unificare, in timp ce noi, eu personal, m-am ocupat extrem de serios si concret, practic, de asta. Noi am facut unificari, nu Filat, Ghimpu, Lupu, Rosca. Noi, PNL, eu personal am participat l;a toata cascada de fuzionari si asta o stie bine si Untila.

  Am scris inainte de intilnire pentru ca sa nu fim fentati si amagiti sau manipulati. Vor incerca – vom spune – am avut dreptatre. De aceea, ar trebui sa fie atenti la ce si la cum fac.

 30. Pt Ion

  I-am propus lui Untila sa vina la PNL si sa preia ca presedinte partidul pentru ca noi, spre deosebire de altii, ne mai si putem depasi, cind consideram ca e cazul. Si ca am fi putut reincerca sa cooperam, la fel cum am incercat sa rediscutam dupa 29 iulie si cu Petrenco. Parcursul PNL il vezi din materialele pe site-ul PNL. Conditiile de aderare la PNL sint descrise in Statutul PNL, postat pe site-ul PNL. Sint persoane competente care pot lua stafeta, numai ca partidul inseamna si sa ai finantarea respectiva pentru activitate. Deci, cine vrea sa fie consucator, trebuie sa asigure mai mult sau mai putin finantarea activitatii.

 31. Pt bumbu

  Eu am spus ca statutar eu mai sint presedinte un an si trei luni, dupa care voi pleca. Daca pina atunci mor, imi vine in cap sa ma retrag, vine o persoana care activeaza bine, este ales in structurile d econducere, convinge statutar membrii sa fie convocat un congres, extraordinar, si el ii convinge pe delegati ca poate si trebuie ales alt presedinte – totul e posibil. Deocamdata nimeni nu a acceptat sa ia povara PNL pe spate. Povara organizatorica si financiara. Si penelistii sint aici pt ca se simt bine, respectati, au libertatea de exprimare si de initiativa.

 32. d-na pavlicenco nu petrenco ci Petrencu cu litera mare si mai respectuos . petrenco este la comunisti nu incurcati itele.

 33. Pt ANA

  Litera mica a scapat in goana scrisului, dar in documente dl Petrenco este cu „o”, poate nu stiati…

 34. Vitalia Pavlicenco,

  Nu sinteti calma cum ati scris. Anume paranoica. De erati calma, nu sareati repede uitativa cine m-a sunat si oare ce ar fi vrut ei. Asta inainte de a va duce. Poate au scopuri meschine, poate nu. Dar fiind un om destept ati fi tacut si facut. Dar un PR in plus nu strica, asa-i?

  In raspuns scriti ca nu aveti nevoie de initiative gen Untila. Sa presupun ca ati refuzat propunerea lui Untila?? sau incepeti sa cochetati?

  Da, v-a debarcat Untila, de aia i-ati propus sefia PNL. cica uite noi putem sa trecem peste orgolii. Altii nu numai zic dar si fac. au cedat sefia.

  Si legat de unirea partidelor, daca tot nu cititi atent ce s criu. Rosca a fost IMPOTRIVA unirii nu pentru. El a privatizat PMAN, el se credea unicul aprtid cinstit si fidel renasterii nationale. Cei de stinga is rai din start. cei din dreapta sint fatarnici, vor sa dezbine marea forta. uite ca s-a dus rosca si vine Pavlicenco.

  Si acuma ca de ati scriti ca sa nu fiti fentati. Acum, ca un lider de partid, un partid cu istorie, blabla, va simtiti mai in siguranta? Oare acum se va speria Untila si nu o sa va mai fenteze? ce ziceti? ne intoarcem la ceea ce am zis de la inceput- frustrarea, paranoia, ori un rol bine determinat.

 35. da, dupa toate cele citite, inca o data ma conving , ca numai dupa ce pleaca VP de la PRESEDENTIA PNL-ului , acest partid poate veni acolo , unde ii este locul , pe dreapta esichierului politic .Pana atunci , carcoteala…SINGURI ISI SAPA GROAPA.

 36. D-na VP
  Dar iata ca mie de loc nu-mi place acest Untila. Nu as zice, ca Urecheanu e mai bun, dar in cazul cu plecarea din AMN a procedat cam urat, chiar as spune ca propriile ambitii au predominat in raport cu constiinta, sau poate ma gresesc?

 37. Natalia,

  De loc si de mod.

  uite 2 partide i-au oferit functia de presedinte. asta e de loc nu-i, dar de mod este.
  ))

  AMN e deja cadavru. Politica progreseaza odata cu sociatatea in care traieste. Pai uite ca bosorogi alde Voronin si Urechean nicicum nu vor sa se adapteze. Primul a cam ars de dupa aprilie cind s-a considerat atotputernic si nu are nevoie de opozitie. Al doile treptat treptat o sa aiba rating zero. Straniu ca el tot declara ca totul e bine la ei in partid. Electoratul lui scade. presedintii de colhoz se adapteaza mai repede decit o face urechean, care are prea mare manie fata de oameni alde Platon.

 38. Europa,
  Si ce ar insemnand un partid de Centru? Nici la ai nostri, nici la ai vostri, sau cum? Nu fac parte nici dintr-un partid, as vrea sa inteleg.

 39. Sunt de acord in privinta lui Urechean ca este cadavru, dar cum se privea Congresul lor, cand se bateau acolo? Si comunistii nu bateau din palme? Poate ca nu era timpul potrivit… Cum a reactionat electoratul?

 40. Nina Gonta, ce inseamna cuvintul „carcoteala” Ce lexicon mai este? Sau asa vorbesc in RO?

 41. Natalia, tu faci parte din partid, ai o pozitie politica clara pro PNL. Daca Centru pentru tine este ceva necunoscut, pai atunci tu deja faci politica si cu mine. Ce scop ai?

 42. Dupa toata vinzoleala ,care se produce eu sunt sigur,ca multi PNL-isti [si eu]v-or migra spre MAE si va ramine in PNL numai Pavlicenco si Can…Ha-ha-ha !!!

 43. Europa, nu am nici un scop, si ce ar fi inseamna pro PNL, intradevar nu stiu.

 44. Si am sustinu-to pe VP in privinta cainilor comunitari numai din pricina, ca-mi era jale de aceste animale, care erau omorate cu metode inumane. Am sustinut, fara a avea scop politic.

  Si la alegeri am sa votez PLDM numai pentru ca sotul meu face parte din acest partid, pe Chirtoaca l-am votat data trecuta, data viitoare – nu, caci m-am dezamagit in el. Cam e minciunos ecest Chirtoaca.

 45. pavlicenco inca se mai crede a fi mare politician!!!! da ea nusi da seama ca din punct de vedere politic est un om mort!!! care e cauza ca nu atzi mai facut fuziunea cu MAE?? va sfatiuesc sa desfiintzatzi srl „PNL” si s va creatzi un ONG.

 46. MULTI AU FOST TRANSFORMATI DIN „”PREPELITA”” IN „”JURAVLEOV””
  TOT UNA PUTIN RESPECT PENTRU ACEST OM TREBUE SA AVEM.

 47. NOI VEDEM PETRENCU PESTE TOT SI NU PETRENCO .

 48. Natalia polica exista si intre doua persoane. Politica exista si intre doua grupari de oameni. Intre partide, state … Eu consider ca sistemul din lume, cu partidele politice, este imperfect dar alt ceva omenirea n-a inventat. Nu cred ca tu n-ai mintit ori nu mintesti deloc. Sunt cazuri care il impun pe orice om sa minta. Nu-i corect sa declari un politicean mincinos, daca tu in ceva te-ai dezamagit de el. Uite la politicean mai in general ce face. In particular nimeni nu trebue de votat, dar totus omenirea n-a inventat alt sistem de conducere cu lumea. Religia tot a fost negata la timpul sau, exceptie fac statele islamice. (si Vaticanul?)

 49. Europa, tu faci parte dintr-o secta?
  Poti sa crezi sau nu, dar nu am mintit, am spus asa cum am viziunea mea (si numai a mea)

 50. Natalia, eu, fac parte din o mie de secte inventate de tine. Dar cu parere de rau ele n-au nicio inflienta asupra mea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *