Am semnat și trimit Cerere prealabilă lui Renato Usatîi, precum și Demersuri PG, Comisiei parlamentare de anchetă, Parlamentului, Guvernului, CNA, BNM

Către Renato USATÎI, președintele ”Partidului Nostru din Republica Moldova”, str. București nr.117, Chișinău, e-mail: secretariat.pnru@gmail.com, de la cetățeanca Vitalia PAVLICENCO, domiciliată pe adresa str.Tudor Vladimirescu nr.89, bl.2, ap.1, Durlești, Mun.Chișinău, tel. +37369111682

C E R E R E   P R E A L A B I L Ă

Pe data de 11 iulie, în cadrul unui video de 13.52, intitulat ”Pro Kroll 2, kotorii ot nas skrivali”, postat pe Internet linkul – https://youtube.be/J0ziqqHIFro, – Renato Usatîi, președintele ”Partidului Nostru din Republica Moldova”, a declarat, de la minutul 6.50, următoarele: ”Partea a treia  (a Raportului Kroll. – Nota noastră. – VP) reprezinta dovezi concrete legat de unele personaje. 150 de pagini. Deci, arata mapa asta cam asa. Din aceste 150 de pagini eu v-am arătat 60 de pagini. Acolo e deja baza documentară, companii, conturi ce și pentru ce și așa mai departe. Eu înțeleg că aici este evident că din acești bani s-au finanțat nu pur și simplu unii politicieni, aici sunt nume total diferite – de la Plahotniuc, Filat și Șor, terminând cu Vitalia Pavlicenco, „blin” (cuvint injurios. – Nota noastră – VP), despre cine, despre cine, dar despre ea, cumva la sigur nu mă gândeam că avea să scrie ceva despre ea… astfel, dumneavoastră și cu mine trebuie să facem totul ca să … că vor fi noi procurori, că vor fi noi judecători, care vor emite decizii, noi trebuie să arătăm lumii întregi că Moldova nu se răfuiește cu Opoziția… ”

În videoul de 49.13 minute, al conferinței de presă, oferite pe 12 iulie 2019 linkul – https://youtu.be/0aJ9tiCgQ – Renato Usatîi a declarat: ”Azi mă cată toată ziua dna Pavlicenco. Of-of, dă-mi și mie să văd ce-i acolo. Că doamna Pavlicenco a negat. Eu nu-i pot confirma ce bani a primit sau nu a primit dna Pavlicenco, aici nu-i scris că dumneaei… Trei  off-shore-uri ale soțului ei, și în total 1 milion 180 de mii de dolari, cu Doamne ajută, într-un an-doi… Adică…”

Iată textul în engleză din ”Raportul Kroll-2”, accesul la care a fost oferit la conferința de presă de Renato USATÎI:

Iată textul în română din ”Raportul Kroll-2”, accesul la care a fost oferit la conferința de presă de Renato USATÎI:

Sergiu Pavluscenco (,,Pavluscenco”)

Cercetarea prin Internet a identificat o posibila legatura dintre un individ numit Sergiu Pavlicenco, sotul Vitaliei Pavlicenco, liderul Partidului National Liberal.

Pavluscenco a primit USD 408, 500 in 61 de transe intr-un cont detinut in Wells Fargo Bank NA Philadelphia, transferate de la Ilona Shor.

In contul ABLV detinut de Pavluscenco au intrat USD 1, 189, 850 din patru conturi bancare, toate detinute in ABLV, prin 225 de tranzactii. Platitori au fost persoanele juridice: IT Log Alliance (USD 223 500), Parselot Ltd (USD 488, 450) si Tomton Trade Corporation (USD 199, 399); si un cont personal (USD 286, 600) detinut de Ilona Shor.”

Eu, Vitalia Pavlicenco, nu pot crede că Renato Usatîi nu cunoaște limba engleză în măsura în care să nu poată descifra fraza privind soțul meu și persoana mea, care sunt reproduse în ”Raportul Kroll-2” prezentat de dl Usatîi doar ca identificați – neclar de ce – drept asociați prin Internet persoanei Pavluscenco Sergiu.

Nu pot crede că Renato Usatîi nu a văzut că în ”Raportul Kroll-2” scrie clar că PAVLUSCENCO Sergiu, și nu PAVLICENCO Sergiu, așa cum afirmă domnia sa, ”a primit bani din diferite conturi prin trei off-shor-uri”.

Nu pot crede că Renato Usatîi – dacă ”Raportul Kroll-2” este autentic – nu a putut constata că, la o primă căutare pe Internet, persoana indicată PAVLUSCENCO Sergiu există ca om de afaceri.

În legătură cu aceasta, interpretez ca premeditată citarea numelui meu în primul video, menționarea soțului meu și reproducerea numelui și a prenumelui meu în conferința de presă, când în ”Raportul Kroll-2” scrie că nu soțul meu a primit banii, ci că i-a primit Pavluscenco Sergiu.

Relatarea de fapte din partea lui Renato Usatîi este în esență un fals, deoarece:

  1. Sergiu PAVLUSCENCO și Sergiu PAVLICENCO sunt persoane diferite.
  2. În așa-numitul ”Raport Kroll-2”, prezentat de Renato Usatîi nu se afirmă că Sergiu PAVLICENCO, soțul Vitaliei Pavlicenco, ar fi primit bani.
  3. Declarațiile din primul video și din al doilea video reprezintă un atac direct și la persoana mea, Vitalia Pavlicenco și aluzii directe că eu, ca președinte al Partidului Național Liberal, aș fi printre beneficiarii finali ai miliardelor furate din băncile Republicii Moldova.

Consider că faptele relatate de Renato Usatîi nu sunt doar false, dar și denigratoare, deoarece sunt acuzată de complicitate la acțiuni criminale de furt în proporții deosebit de mari, adică aș fi implicată în ”furtul miliardului”.

S O L I C I T:

Dezmințirea prin intermediul unui video special și într-o conferință de presă publică a informațiilor false menționate mai sus, textul dezmințirii fiind următorul: ”În documentul pe care îl dețin, remis mie de anumite persoane ca fiind ”Raportul Kroll” autentic, nu există afirmații că Sergiu PAVLICENCO are conturi în off-shor-uri și, deci, el nu putea primi bani prin transfer, iar în acest Raport este vizată o altă persoană – Sergiu PAVLUSCENCO, cel care nu este soțul Vitaliei PAVLICENCO, nu are nicio legătură cu Familia Sergiu și Vitalia Pavlicenco și nici cu Partidul Național Liberal. Fraza care se conține în documentul citat referitor la Familia Sergiu și Vitalia PAVLICENCO este bazată pe fapte care nu au avut loc, informația de bază fiind denaturată până la falsicitate”.

Vitalia PAVLICENCO

Către conducerea Procuraturii Generale a Republicii Moldova, Bd. Ștefan cel Mare și Sfînt nr.73, Mun.Chisinau, Republica Moldova,

de la cetățeanca Vitalia PAVLICENCO, domiciliată pe adresa str.Tudor Vladimirescu nr.89, bl.2, ap.1, Durlești, Mun.Chișinău, tel.+37369111682

D E M E R S

Prin prezentul, Vă solicit – în contextul cercetărilor pe care le efectuează o Comisie parlamentară de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor devalizării sistemului bancar din Republica Moldova și investigării fraudei bancare, dar și – în special – în contextul declarațiilor publice despre Raportul Kroll, făcute de cetățeanul Renato Usatîi, care a evocat numele meu, Vitalia Pavlicenco, președinte al PNL, ca soție a lui Sergiu PAVLICENCO, ”identificat” pe Internet cu persoana Sergiu PAVLUSCENCO, cel care – conform Raportului Kroll-2 – a încasat sume de bani și a beneficiat de transferuri presupuse din banul public, să îmi oferiți câteva răspunsuri, menite să ne edificăm asupra acestui caz nefericit și nedrept, calomnios și defăimător la adresa familiei noastre ți la adresa Partidului Național Liberal, condus de persoana mea, neimplicați în devalizarea sistemului bancar:

  1. Ne poate PG confirma sau infirma caracterul autentic al documentului/documentelor vehiculate public de Renato Usatîi?
  2. Dacă versiunea Raportului vehiculată de Renato Usatîi este autentică, cunoaște Procuratura Generală limitele competențelor Companiei Kroll în efectuarea cercetărilor și dacă aceste condiționalități includ informații adiacente, culese, eventual, cu motoarele de căutare pe Internet, metodă aplicată în cazul lui PAVLUSCENCO Sergiu, prin care – absolut de neînțeles – s-a ajuns la PAVLICENCO Sergiu și dacă a fost aplicată metoda și altor nominalizați presupuși beneficiari ai banilor publici în procesul devalizării sistemului bancar?

Iată textul vizat în engleză și, respectiv, în română:

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este krolll-pnl-1024x575.jpeg

Sergiu Pavluscenco (,,Pavluscenco”)

Cercetarea prin Internet a identificat o posibila legatura intre un individ numit Sergiu Pavlicenco, sotul Vitaliei Pavlicenco, liderul Partidului National Liberal. Pavluscenco a primit USD 408, 500 in 61 de transe intr-un cont detinut in Wells Fargo Bank NA Philadelphia, transferate de la Ilona Shor.

In contul ABLV detinut de Pavluscenco au intrat USD 1, 189, 850 din patru conturi bancare, toate detinute in ABLV, prin 225 de tranzactii. Platitori au fost persoanele juridice: IT Log Alliance (USD 223 500), Parselot Ltd (USD 488, 450) si Tomton Trade Corporation (USD 199, 399); si un cont personal (USD 286, 600) detinut de Ilona Shor.”

  • Poate investiga Procuratura Generală natura apariției în fragmentul din Kroll (mai sus e poza în original) a inserțiunii ”Internet research has identified a possible link between an individual named Sergiu Pavlicenco, the husband of Vitalia Pavlicenco, the head of the Ntional Liberal Party”, tradusă în română de specialiști ”Cercetarea prin Internet a identificat o posibila legatura intre un individ numit Sergiu Pavlicenco, sotul Vitaliei Pavlicenco, liderul Partidului National Liberal.”, în condițiile în care, în continuare, se reia prenumele beneficiarului PAVLUSCENCO Sergiu, cu indicarea operațiunilor bancare de care a beneficiat prin transferuri?

Adresez acest Demers pentru că, până în acest moment, nu am constatat o reacție publică din partea Procuraturii, în condițiile în care, în spațiul mediatic, dintr-un document declarat supersecret, sunt proferate – de către unele persoane neaudiate încă de Procuratură – afirmații de natură să atingă onoarea și demnitatea unor persoane, fapt care, după epuizarea căilor naționale de investigare a circumstanțelor cazului, ne va determina să ne adresăm și să chemăm în judecată Compania Kroll.

În așteptarea unui răspuns temeinic, primiți expresia respectului nostru,

Vitalia PAVLICENCO, președintele Partidului Național Liberal

Chișinău, 16 iulie 2019

Către Comisia parlamentară de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor devalizării sistemului bancar din Republica Moldova și investigării fraudei bancare, președinte – Alexandru SLUSARI, de la cetățeanca Vitalia PAVLICENCO, domiciliată pe adresa str.Tudor Vladimirescu nr.89, bl.2, ap.1, Durlești, Mun.Chișinău, tel. +37369111682

D E M E R S

Prin prezentul, Vă solicit – în contextul cercetărilor pe care le efectuează Comisia parlamentară de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor devalizării sistemului bancar din Republica Moldova și investigării fraudei bancare, dar și  în contextul declarațiilor publice ale lui Renato Usatîi despre Raportul Kroll, legat de care a evocat numele meu, al Vitaliei PAVLICENCO și al soțului meu, Sergiu PAVLICENCO, ”identificat” de autorii Kroll pe Internet ca asociat persoanei Sergiu PAVLUSCENCO, cel care – conform Raportului Kroll-2 – a încasat sume de bani și a beneficiat de transferuri presupuse din banul public, să ne ajutați să obținem câteva răspunsuri, pentru a ne edifica asupra acestui caz nefericit, nedrept, calomnios și defăimător la adresa familiei noastre și la adresa PNL, condus de persoana mea, neimplicate în devalizarea sistemului bancar:

  1. Se poate afla de la Compania Kroll dacă documentul/documentele vehiculate public de Renato USATÎI sunt autentice, în special în condițiile când acest Raport este declarat secret și deținut doar de unele instituții de stat?
  2. Putem dispune de asistența necesară pentru a obține, pe canalele oficiale, dacă fragmentul referitor la Familia Pavlicenco este autentic și dacă da – în baza căror principii și înțelegeri cu autoritățile Republicii Moldova, care au comandat investigația efectuată de Raportul Kroll, s-a convenit ca fiecare persoană găsită cu transferuri bancare să fie identificată pe Internet, pe bază de probabilități și legături posibile,cu  alte persoane, substituindu-se, astfel, autorii Raportului competențelor Procuraturii?
  3. Dacă versiunea Raportului vehiculată de Renato Usatîi va fi declarată autentică, cunoaște Comisia parlamentară limitele competențelor Companiei Kroll în efectuarea cercetărilor și dacă aceste condiționalități includ, totuși, informații adiacente, culese, eventual, cu motoarele de căutare pe Internet și dacă această a fost aplicată și altor nominalizați presupuși beneficiari ai banilor publici în procesul devalizării sistemului bancar. Iată textul vizat în engleză și, respectiv, în română:
Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este krolll-pnl-1024x575.jpeg

Sergiu Pavluscenco (,,Pavluscenco”)

Cercetarea prin Internet a identificat o posibila legatura dintre un individ numit Sergiu Pavlicenco, sotul Vitaliei Pavlicenco, liderul Partidului National Liberal.

Pavluscenco a primit USD 408, 500 in 61 de transe intr-un cont detinut in Wells Fargo Bank NA Philadelphia, transferate de la Ilona Shor.

In contul ABLV detinut de Pavluscenco au intrat USD 1, 189, 850 din patru conturi bancare, toate detinute in ABLV, prin 225 de tranzactii. Platitori au fost persoanele juridice: IT Log Alliance (USD 223 500), Parselot Ltd (USD 488, 450) si Tomton Trade Corporation (USD 199, 399); si un cont personal (USD 286, 600) detinut de Ilona Shor.”

Am adresat acest Demers în scopul colectării informațiilor oficiale pentru a stabili care sunt motivele că în Republica Moldova se vehiculează cu ușurință afirmații de natură să atingă onoarea și demnitatea unor persoane și unor entități (în cazul nostru – Partidul Național Liberal) din documente declarate supersecretizate, de care nu dispun instituțiile statului, fapt care – după epuizarea căilor naționale de investigare a circumstanțelor cazului, – ne va determina să adresăm Demersuri și să chemăm în judecată Compania Kroll.

În așteptarea unui răspuns temeinic, primiți expresia respectului nostru,

Vitalia PAVLICENCO, președintele Partidului Național Liberal Chișinău, 16 iulie 2019

Către:

Parlamentul Republicii Moldova, Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt nr.105, Republica Moldova,
MD-2004, e-mail: info@parlament.md 

Guvernul Republicii Moldova, Piaţa Marii Adunări Naţionale nr.1, Republica Moldova, MD-2033, e-mail:  petitii@gov.md 

Centrul  Naţional Anticorupţie, MD-2004, Mun.Chișinău, Bd. Ştefan cel Mare şi Sfînt nr.198, Republica Moldova, e-mail: secretariat@cna.md

Banca Naţionala a Moldovei, Bd.Grigore Vieru nr.1, Mun.Chișinău, Republica Moldova, MD-2005, e-mail: official@bnm.md  

De la:

Vitalia PAVLICENCO,

domiciliată pe adresa str.Tudor Vladimirescu nr.89, bl.2, ap.1, Durlești, Mun.Chișinău, tel.+37369111682. vpavlicenco@yahoo.com

Sediul PNL – str.Calea Ieşilor nr.6, Mun.Chişinău, bir.401, e-mail: contacts@pnl.md

D E M E R S

Prin prezentul, având în vedere că, în spaţiul public, au apărut copii ale ”Raportului Kroll 2, 3”, în care este vizat și numele Familiei noastre, PAVLICENCO SERGIU ȘI VITALIA, precum şi Partidul Național Liberal, pe care am onoarea să îl conduc,dar și în scopul de a ne apăra onoarea, demnitatea, solicităm următoarele, pentru a elucida toate aspectele legale ce se impun:

  1. O copie certificată a Acordului sau a Contractului semnat între Compania Kroll şi instituţiile de stat ale R.M, încât să cunoaştem competenţele şi angajamentele asumate, deoarece este inadmisibil ca o Companie ca și Compania Kroll să raporteze sau să prezinte date denaturate, eronate, ce lezează onoarea și demnitatea oamenilor, dar și pentru a cunoaște cine se face responsabil, ca persoană juridică, de consecințele Contractului.
  2. O copie a ”Raportului Kroll 2, 3”, dacă e posibil, precum și confirmarea/infirmarea faptului că acel Raport, făcut public de către Renato Usatîi, în care suntem pe nedrept invocați, este autentic, și dacă referirea la numele noastre e cea din Raportul autentic.

Adresăm aceste solicitări, deoarece considerăm că admiterea unor informații eronate, tendenţioase, defăimătoare, răspândirea a unor neadevăruri despre noi, dar, posibil și despre alte persoane, asocierea numelor noastre, în acest raport, cu nume implicate în atare jaf monstruos, descalifică credibilitatea rezultatului muncii efectuate de Compania Kroll.

Intenţionăm să chemăm Compania Kroll în judecată, pentru a solicita dezminţiri în acest sens, iar materialele solicitate ne sunt necesare în calitate de probe în instanță, urmând să servească în mod cert pentru a ne găsi dreptatea şi a face lumină asupra unui caz devenit foarte controversat.

De asemenea, în cadrul unui proces de judecată, vom atrage în instanţă toate instituţiile statului, care au avut tangenţă cu această Companie Kroll sau cu Raportul acesteia, pentru a ne oferi şi alte detalii, încât să cunoaştem cu toţii cine sunt adevăraţii infractori şi cine sunt persoanele ale căror demnitate și onoare sunt lezate fără nici un motiv.

Cu respect,

Vitalia PAVLICENCO, președintele Partidului Național Liberal

17 iulie 2019

Loading Facebook Comments ...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *