În emisiunea ”IMPORTANT”, la TVC 21, doi președinți, a două formule PNL.md, i-au demonstrat PNL.ro că nu-și cunoaște istoria

222222În această emisiune, foarte lămuritoare despre partide gorghiuși ”ratingurile” lor, eu, Vitalia Pavlicenco, președintele PNL.md, am citat și răspunsul primului președinte al PNL.md, Andrei-Iuri Apostol, unui comunicat de presă al unei organizații a PNL.ro, despre istoria apariției PNL.md, lucruri necunoscute unor național-liberali din conducerea PNL.ro.

Iată acest răspuns la ”comunicat”IMG_8024

„Stimate dle Adrian Dupu, Președinte PNL Diaspora Republica Moldova, eu sunt Andrei Iuri-Apostol, primul preşedinte al PNL.md. Referitor la comunicatul Dvs. de presă de astăzi aş dori să fie cunoscute următoarele.

PNL.md (din RM) a fost înregistrat la Min.Justiţiei pe 25 septembrie 1993. Iniţiatorii creării acestui partid au fost un grup de cetăţeni ai RM, dar care erau, totodată, şi membri ai PNL din Romania, constituiţi în “Organizaţia Chişinău a Organizaţiei judeţene PNL-Iaşi”.

Decizia de a transforma “Organizaţia Chişinău a organizaţiei judeţene PNL-Iaşi” în partid din RM, decizie constrînsă pe atunci de Legea RM privind partidele, care înterzicea activitatea “partidelor AGEPI-inregistrareacertificat. străine“ pe teritoriul RM, a fost luată la Iaşi, la sediul PNL.ro din Podu Roş, în prezenţa unei delegaţii a conducerii centrale PNL.ro, în frunte cu preşedintele de atunci, regretatul Radu Cîmpeanu. La acea şedinţă am fost şi eu, cel care, ulterior, a devenit primul preşedinte al PNL.md, deaceeam vreau să vă mărturisesc despre rugămintea lui Radu Cîmpeanu, care a spus răspicat: “Preluaţi însemnele şi păstraţi cu grijă blazonul PNL-ului”.

IMG_725612899976_10153843157504902_742287576_n-300x225În virtutea celor spuse mai sus, nu cred că PNL.md trebuie să fie preocupa că ”nu are aprobarea noastră de a folosi sigla si numele”. Judecînd după stilul comunicatului Dvs., ar rezulta că PNL.md trebuie să ceară aprobarea si la fiecare schimbare de preşedinte al PNL.ro.

Afirmaţiile Dvs. despre faptul că PNL.md ”nu reprezintă partidul istoric”, ar necesita o concretizare, pentru a înţelege ce credeţi Dvs. despre reprezentare istorică. Cine si cui i-a transmis ”certificatul” de reprezentant istoric?”

Vom reveni. Avem multe argumente să demonstrăm că – din păcate – unii membri din PNL.ro nu doar că spun neadevăruri, dar reușesc să influențeze și actuala conducere a PNL.ro  ca să le repete…

Vitalia PAVLICENCO

Loading Facebook Comments ...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *