De 24 ianuarie 2018 – la Televiziunea Națională despre Unire. Și despre ”unirea unioniștilor”…

IMG_5649Este foarte îmbucurător că la Televiziunea Națională nu se mai discută în zeflemea și ironic, inetic, despre obiectivul sacru de unitate națională al românilor. Așa a fost și pe 24 ianuarie 2018, cînd și unioniștii au fost invitați și emisiunea Bună dimineața a fost axată, pe merit istoric, pe acest eveniment care a precedat Marea Unire din 27 martie 1918. Vitalia PAVLICENCO

EXCLUSIV! PL şi PNL au început negocierile pentru formarea unui bloc comun pentru alegerile 2018! Care e mărul discordiei?

http://curentul.md/stiri/exclusiv-pl-si-pnl-au-inceput-negocierile-pentru-formarea-unui-bloc-comun-pentru-alegerile-2018-care-e-marul-discordiei.html

Anul electoral 2018, care marchează şi Centenarul Marii Uniri, ar putea să adune forţele pro-unioniste sub un singur steag. De la începutul anului, liderii a două partide unioniste din Moldova s-au întrunit de câteva ori pentru a discuta, în prealabil, crearea unei alianţe pentru alegerile parlamentare din toamnă.

Solicitat de reporterul CURENTUL, Ion Apostol, deputat din partea Partidului Libera, a mărturisit precaut că partidul pe care îl reprezintă, nu are de gând să colaboreze cu alte formaţiuni politice cu pretenţii unioniste, decât cu Partidul Naţional Liberal.

„Purtăm tratative doar cu PNL, care ne pare nouă cât de cât mai credibil. Alte partide, sunt nişte făcături, ce au plecat de la noi şi de la PLDM, şi acum sunt ţinuţi la comanda PD-ului”, a precizat alesul poporului.

La rândul său, lidera Partidului Naţional Liberal, Vitalia Pavlicenco, a confirmat că se duc discuții. „Am avut câteva întâlniri la nivel de conducere, cu secretarul general şi cu preşedintele Partidului Liberal. Am discutat despre coagularea şi coordonarea forţelor europene-unioniste, şi cred că ar fi mai bine ca mai multe partide să se unească într-un bloc comun, ca să opună rezistenţă guvernării şi Partidului Socialiştilor”, a precizat ea.

În acelaşi timp, lidera PNL spune că partidul pe care îl reprezintă, se atârnă cu empatie faţă de poziţia categorică al celor din PL: „Parcă am decis să ne mai întâlnim să mai discutăm, să vedem mai departe cum va fi. Înţelegem că unele formaţiuni politice s-au rupt din PL şi acest fapt reprezintă o greutate. Cred că un bloc politic unionist ar fi foarte bine să fie. Sunt unele partide care se revendică drept unionişti, dar de fapt atestă contrariul. La PUN de exemplu, a venit şi Băsescu, dar el nu pledează pentru coagularea forţelor. El spune: „Să vină cu noi sau lângă noi”, iar asta e un pic altceva”, a precizat ea.

Dumitru Garcaliuc
http://curentul.md/stiri/exclusiv-pl-si-pnl-au-inceput-negocierile-pentru-formarea-unui-bloc-comun-pentru-alegerile-2018-care-e-marul-discordiei.html

Și cîteva secvențe foto mai jos, de la Bustul lui Alexandru Ioan Cuza, unde au fost reprezentanții PL și PNL pe 24 ianuarie 2018.

VP
IMG_5647 IMG_5648 IMG_5649 IMG_5650 IMG_5651 IMG_5652 IMG_5653 IMG_5654 IMG_5656

Loading Facebook Comments ...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *