PNL a creat, inclusiv în justiția europeană, precedente prin care să i se închidă legal gura lui Dodon

pnl si dodon

Încă pe 28 iunie 2017, în DECLARAȚIA intitulată ”Igor Dodon încalcă grav Constituția și prevederile Convenției Europene a Drepturilor Omului”, PNL a invocat atitudinea discriminatorie, ilegală și condamnabilă a acestui demnitar public OBRAZNIC și NESIMȚIT, care cade sub incidența legii.

Partidul Național Liberal a demonstrat, în anul 2012, în instanța de judecată, că a pleda pentru 10891918_931254816886931_8589696471702487094_n-300x225Unirea cu România este un drept legal, constituțional, încadrat în dreptul fundamental al libertății de exprimare, ce nu poate fi penalizat atâta timp cât pentru realizarea acestui obiectiv unionist se pledează pe cale pașnică, pe căi legale, constituționale.

De asemenea, că tentativele antidemocratice și anticonstituționale ale lui Dodon, un agent al intereselor Rusiei, devenit, accidental, Președinte al celui de-al doilea stat românesc, trebuie oprite de către instituțiile abilitate, pentru că avem de a face din partea acestui intrus, cu îndemn la ură, la intoleranță, cu defăimare.

Președintele național-liberal a câștigat și un proces-precedent la CEDO, contra statului R.Moldova (Cauza ”Pavlicenco vs Voronin”). Curtea Europeană a constatat un dezichilibru echitabil între interesul public de a proteja libertatea de exprimare a Președintelui în exercitarea mandatului său și interesul reclamanților de a-și apăra dreptul constituțional la libera exprimare, opțiunea unionistă fiind catalogată, ilegal, drept extremism.

Instanța națională de justiție a pronunțat și o decizie în dosarul ”Pavlicenco vs Klimenko”, dispunînd că românismul și unionismul nu sunt manifestări de extremism.

De aceea, ultimele declarații murdare ale lui Dodon la adresa adepților Unirii trebuie să servească Procuraturii drept motiv de autosesizare pentru încălcarea Constituției de către cel care – primul – trebuie să o înțeleagă și să o respecte ireproșabil.

Loading Facebook Comments ...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *