Un articol ce m-a impresionat – d/e Brigitte Macron cea urâtă și femeile românce

Captură-de-ecran-din-2017.08.27-la-22.32.46După vizita lui Macron în România, pe Facebook au apărut multe postări, ale unor femei, sub forma: “ce urâtă e! Eu dacă aș fi așa urâtă aș sta în casă etc. Să se acopere, să se acopere!” Aceste reacții arată următoarele:

Multe femei românce, nu toate, se pregătesc să fie cât mai frumoase posibil. Ca să fie cucerite de bărbați. Adică se transformă în femei-obiect. Sunt frumoase, dezirabile, iar bărbatul le cucerește, apoi le stăpânește, nu? Ca așa se întâmplă cu obiectele frumoase. Faci eforturi, apoi intri în posesia unui obiect frumos. Iar femeia are un bărbat, pe care se poate baza. Pentru că singură, în lumea asta agitată și plină de primejdii, este periculos să trăiești. Trebuie să ai un bărbat puternic alături. Și atunci trebuie să fii mereu frumoasă, ca să îl atragi. Poți să îl atragi cu mintea, cu sufletul tău? Niciodată. Trebuie să fii superficială, să te bazezi pe aparențe. Și apoi să te miri că peste ani de zile, atracția bazată pe aparențe încetează, iar ceea ce trebuia să fie o relație puternică se transformă într-un fiasco. Dar până atunci, încearcă să fii cât mai frumoasă, este cheia unei relații fericite.

ci sufletulDin păcate, femeile inteligente nu-și arată capacitățile intelectuale în rețelele sociale, (care sunt un fel de spațiu de “vânzare a sinelui”), ci pe cele fizice. Iar aceasta este o mentalitate la nivel de societate. Și femeile și bărbații gândesc la fel. Dacă ești frumoasă, arată-te, dacă ești urâtă, ascunde-te. V-ati întrebat de ce femeile musulmane acceptă să poarte burka, să-și acopere fața? Aceeași mentalitate funcționează și la ei: ești o femeie serioasă? Acoperă-te! Ești o desfrânată? Dezvelește-te. În Maroc, femeile care nu poartă burka sunt hărțuite pe stradă, iar legile nu pedepsesc acest comportament. Ca urmare, refugiații veniți în Europa au considerat că toate femeile care nu-și acoperă fața sunt desfrânate și vor să fie pipăite.

Revenind: soția lui Macron e urâtă. Totuși e ciudat că are un soț drăguț și mai tânăr, nu?

Pentru că în România funcționează o altă tristă mentalitate: el trebuie să fie aproximativ la fel de frumos ca ea și invers. Pentru că s-au ales unul pe altul în funcție de felul cum arată. Iar dacă el e frumos, sigur e și deștept și milionar, ca în 50 Shades of Grey (m-a ferit Dumnezeu și nu l-am văzut). Noi am învățat, din basme și apoi din mitologia hollywoodiană, că cel Bun e frumos, iar cel Rău, urăt. Și atunci, căutăm oameni frumoși, ei sunt siguri buni. Apoi ne trezim că nu mai suntem frumoși, pentru că frumusețea e trecătoare, deci rămânem singuri, pentru că celalalt a ales tot frumusețea. A altuia (alteia). Și ieșim la poarta casei, ne punem basmaua la gură și ne întrebăm cum e posibil ca un bărbat frumușel, ca Macron, să iubească o babă urătă? Care nu-și acoperă genunchii zbârciți?

În Franța, femeile nu-și construiesc viața în jurul unui bărbat, nici în jurul copiilor, nu stau cu un bărbat care le abuzează de dragul copiilor ci își construiesc viața în jurul propriei fericiri. Femeile, în Franța, nu încearcă să fie pe placul bărbatului, ci pe bunul lor plac. Și au învățat bărbații să aprecieze calitățile durabile, nu cele efemere. Ea l-a făcut pe el președintele Franței. Este foarte grăitoare o scenă, din ziua de 14 iulie, când practic, Trump încearcă să se impună fizic, în fața lui Macron. Îl strânge de mână mult timp, cea mai lungă strângere de mână din istoria politică recentă, practic îl dezechilibrează la un moment-dat. Iar ea observă și îi sare în ajutor, asta în timp ce soția lui Trump se uită după fluturi. Dar ne place mult mai mult soția lui Trump, nu? O frumoasă din Europa de Est, care și-a construit viitorul pe spinarea unui bărbat. O femeie-obiect. Pe ea nu o acuzăm, ea ne place. E frumoasă. Și atât 🙂

În încheiere. În Franța este normal ca femeia să fie mult mai în vârstă decât bărbatul, cu 10-20-30 de ani. Pentru că femeia este sigură pe ea.

În România, concentrarea femeii pe aspect arată un singur lucru: dorința, aproape disperată, de a intra “sub aripa” unui bărbat, pentru a avea o casă, o familie, viitorul asigurat. Pentru că bărbatul e baza. Mentalitate apropiată de cea a femeilor musulmane. Perdantă pe termen mediu pentru că frumusețea nu este veșnică. Și vom merge la piese de teatru de tipul: Iubirea durează trei ani și vom suspina. Bineînțeles că va dura 3 ani (4-5-6-7). Pentru că s-a întemeiat pe lucruri care durează 3 ani (4-5-6-7).

Și închei: nu uitați să arătați mereu pe Instagram și pe Facebook cât sunteți de frumoase. Nu inteligente, nu sufletiste, frumoase. Bărbatul care vă va curta și vă va avea în final nu va fi niciodată președintele unei țări puternice. Dar veți descoperi asta la primele riduri când el va fugi după altă frumusețe. Pentru că așa l-ați învățat…

https://horeabadau.ro/2017/08/27/despre-macron-cea-urata-si-femeile-romance/

 

Loading Facebook Comments ...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *