Dodon nu se ogoaie, sau Cine poate apăra UNIONISMUL

10891918_931254816886931_8589696471702487094_n-150x150L-am ascultat pe Dodon la o întîlnire a sa cu presa.

Acum – SĂ NE ÎNTREBĂM CU TOȚII:

Cum era dacă PNL nu cîștiga în justiție toate procesele de judecată și nu instituționaliza, în consecință, unionismul, inclusiv prevalîndu-se de Poziția Curții Constituționale bazate pe principiile CvEDO, ca răspuns la Sesizarea unui ministru ”proeuropean”, care încerca să interzică PNL?

În prezent dispunem de documente și de o practică judiciară-precedent irevocabilă și invocabilă, pe care să i-o punem pe masă Dodon-uluI, NU?
Azi se iau mulți de piept cu Dodon, ca să ”își întărească ratingul”. Deși nu puțini i-au netezit calea spre înalta demnitate în acest stat amărît.

Nimeni, însă, nu îl poate înfrunta legitim și direct pe Dodon legat de intenția de a interzice unionismul, fără a recurge la Hotărîrile de judecată obținute, prin instanțele naționale, de PNL, hotărîri bazate pe litera și spiritul Convenției Europene a Drepturilor Omului.

Iar unii, ”proaspeți unioniști”, nu au mișcat un deget pentru instituționalizarea unionismului aici, așteptînd mai curînd să nu înregistreze Ministerul Justiției Statutul unionist al PNL. Păcat. Asta e greu de uitat.

Oricum, suntem foarte curioși cum va proceda actualul Parlament dacă ajunge proiectul antiunionist al lui Dodon pe masa deputaților…

Lui Dodon, însă, i-am explicat și răs-explicat, în diferite postări, cu decizii de judecată, cu Poziția Curții Constituționale – că unionismul este constituțional și că statul nu este un fetiș.

Art.142 ”Limitele reviziurii”, din Legea Fundamentală, regăsit în actele provenite de la Curtea Constituțională și în deciziile de judecată-precedent, spune: ”(1) Dispoziţiile privind caracterul suveran, independent şi unitar al statului, precum şi cele referitoare la neutralitatea permanentă a statului, pot fi revizuite numai cu aprobarea lor prin referendum, cu votul majorităţii cetăţenilor înscrişi în listele electorale.”

Astfel, ne întrebăm: ce studii are Dodon dacă nu înțelege acest lucru elementar?

Dar cum poate conduce Dodon un stat, dacă nu înțelege sau nici nu poate interpreta corect Constituția?

Dodon, cel care nu înțelege că orice idee are dreptul la viață, inclusiv de schimbare a caracterului statului, doar că nu prin violență, ci pe cale democratică, pașnică, politică.

Cum poate conduce Dodon acest stat, dacă nu îi plac, în general, atribuțiile, despre care a știut foarte bine care sunt cînd a candidat pentru funcția supremă?

Nu cumva Dodon trebuie să își dea demisia, mai ales că nu va mai avea loc referendumul prin care credea că va ajunge să taie și să spînzure aici cum va dori el?

Cine, de fapt, trebuie interzis/interziși?

Dodon, care a și început-o cu dezbinarea societății, cu negarea pluralismlui politic și de opinii, a libertății de exprimare, cu instigarea la ură interetnică, fapt pentru care ar trebui să răspundă, să fie demis și pus la răcoare, ori unioniștii, care au protecția art.10 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului?

Dodon, care sperie lumea cu o ”toamnă foarte fierbinte” (să înțelegem – sîngeroasă?), care a îndemnat lumea, practic, direct, să pună mîna pe furci și să ”refacă aici gubernia rusească” prin ajutorul soldaților ruși? Să epureze românii din al doilea stat românesc?

Sau unioniștii, care activează legal și optează pentru schimbarea radicală a vieții basarabenilor, prin reunificarea cu Patria-mamă România?

Credem că Dodon trebuie pus la punct, dar de o forță națională unită, sinceră și solidară, dacă ea există sau dacă poate fi coagulată.

Asta se va vedea, dacă nu ne vom dori o guvernare antinațională.

Loading Facebook Comments ...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *