PNL solicită Companiei ”Teleradio-Moldova” să participe la dezbateri despre sistemul electoral

Având în vedere discuțiile active în societate despre inițiativa de modificare, de către Parlament, a sistemului electoral din Republica Moldova, considerăm necesare dezbateri cțt mai ample pe acest subiect la posturile Radio și TV și, de aceea, adresăm scrisoarea publică, postată mai jos.

Către conducerea Companiei ”Teleradio-Moldova”

Având în vedere misiunea Televiziunii și Radioului public de a asigura o informare corectă, obiectivă și imparțială a opiniei publice, solicit să oferiți Partidului Național Liberal posibilitatea de a se adresa cetățenilor prin intermediul Companiei ”Teleradio-Moldova”.

Venim în fața dumneavoastră cu această solicitare în contextul dezbaterii unui subiect extrem de important pentru opinia publică și pentru sistemul politic din Republica Moldova. Este vorba de schimbarea sistemului de vot, inițiativă care implică efecte multiple în plan politic și care necesită o largă dezbatere la nivelul societății.

Astfel, solicităm să ni ofere acces la emisiunile informative ale Companiei ”Teleradio-Moldova”  într-un interval de maximă audiență, pentru a face cunoscută și poziția PNL, care a împlini,t în 2017, zece ani de activitate, în legătură cu subiectul menționat mai sus. Considerăm că, astfel, va fi asigurat principiul pluralismului de opinii, într-un mod cât se poate de echilibrat și nediscriminatoriu în raport cu partidele politice extraparlamentare.

Asigurăm  conducerea Companiei ”Teleradio-Moldova” că acest demers are ca unic scop o mai amplă informare a opiniei publice, precum și o mai bună reprezentare a tuturor punctelor de vedere din societate cu privire la reforma sistemului electoral, dar și a proceselor politice care au loc în prezent în societate.

Cu respect, Vitalia Pavlicenco, președintele PNL

Loading Facebook Comments ...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *