Dodon este produsul  „votului util” pentru „cei cu șanse”

1478963_1795613957390699_7902244606883697018_nDe o bună habă de vreme chiar nu mai scriu nimic despre oroarea legată de venirea lui Dodon în funcția de ”prezident” al Republicii Moldova. Am notificat clar – acest individ nu este și președintele unioniștilor, nu este al nostru. El nu are cu se ocupa, își caută diverse implicări, una mai ridicolă decît alta, este o paiață și un clown fără sprijinul dorit în Parlament și care vrea foarte mult să îl aibă prin viitoarele alegeri parlamentare..

Cu toate astea, nu putem să nu ne gîndim ce se poate întîmpla dacă lucrurile vor evolua prost, așa cum se întîmplă în prezent.

Mă sună mulți care deplîng alegerea lui Dodon.

Și nu pot să nu le spun celor ce mă abordează la telefon sau în discuții diferite adevărul pe care nu știu dacă îl conștientizează toți cei ce regretă alegerea lui Dodon ca ”prezident”: „Gîndiți-vă cine l-a ales și de ce”. Și unii recunosc, da, l-au ales cei care au mai rămas pe aici, cînd foarte mulți au plecat luîndu-și lumea în cap. Alții chiar își fac „mea culpa”,  pentru că au crezut în cei ce le-au luat comuniștilor locul în 2009. Dar asta nu mai încălzește pe nimeni.

De aceea, e mai mult ca evident că Dodon este produsul celor înșelați și manipulați din 2009 încoace, care au sprijinit false ”partide proeuropene”, ce s-au dovedit a fi formate în cea mai mare parte din hoți, de toate anvergurile, din oameni șantajabili, din tipi cu multe-multe păcate, ajunși prin promisiuni deșarte în Parlament, de unde i-au dezamăgit cumplit pe cetățenii care – ca urmare a depresiei generalizate, endemice – l-au votat pe Dodon.

Ce să mai spunem că e de notorietate deja că nu există nicio perspectivă de extindere a UE în următorii 20 de ani, că nu ni se arată la orizont niciun NATO, că a fost și rămîne just unicul slogan valabil, cel anunțat public de către PNL.md încă în alegerile parlamentare din 2010, precum că ”Cea mai scurtă cale de accedere a Republicii Moldova în NATO și UE este Reunirea cu România”.

Suntem în al optulea an după alternativa pretins democratică la guvernare în al doilea stat românesc, după ”căderea comuniștilor”. Oare cei veniți după comuniști au fost și sunt mai buni? Nu, au fost și sunt chiar mai răi, pentru că oamenii avansați nu mai așteptau de la comuniști nimic, în timp ce de la postcomuniști au așteptat.

Cînd echipa național-liberală a fost eliminată abuziv din Alianța ”Moldova Noastră”, în anul 2006, și s-a reconstituit – în a treia formulă – PNL.md, un articol prin care se explica momentul politic vorbea despre pericolul sistemului oligarhic în mare ascensiune în R.Moldova – realitate care s-a și produs.

Nu mai vorbim despre deturnarea rezultatelor alegerilor , de tot genul, în 2010, 2014, 2015. Și așa va continua, iar aceasta a asasinat politic mai multe partide, inclusiv speranța votanților PNL.md.

Cei trimiși în Parlament în 2009 au făcut nu reforme, ci au tot plodit partide. Și procesul de dezbinare prin crearea de noi și noi partide continuă, ele fiind niște trufandale cu nitrați (expresie sugerată de un amic ingenios) , create de cineva de la Putere contra altcuiva de la Putere sau contra cuiva cu șanse din Opoziția extraparlamentară. Sunt alte manipulări.

Iar dezamăgirea groaznică – ”corolarul” negru al speranțelor înșelate ale celor care ”au votat util”, adicăt ”pe cei cu șanse”, care ”au dat cîte oleacă de voturi fiecărui subiect catalogat ca avînd șansa să treacă în Parlament”, unde să guverneze ”europenește”, – a fost premiza alegerii lui Dodon în semn de protest pentru că au fost amăgiți în credulitatea lor.

Aș adăuga că e și pedeapsa Domnului, pentru că toți acești cetățeni, cu vederi proeuropene, în loc să simtă și să creadă românește, au votat mereu ”nici cu rușii, nici cu românii”, ci cu ”europenii”, care au fost și rămîn, de fapt, niște ”proruși cu mască, demagogie și retorică fals proeuropeană”. Nu poate exista un ”proeuropean” adevărat dacă nu este și proromân, unionist, dacă acest fals ”proeuropean” se gîndește mereu că nu poate lua multe voturi fiind și proromân/unionist, că ia mai multe voturi fiind un fel de ”centrist- lucinschist- proeuropean”, fiind, în esență, un mascat antiromân și prorus.

Nu știu dacă mai sunt șanse de reparare a acestei situații,  pentru că tipurile de manipulări nu contenesc. După false și nenecesare alegeri prezidențiale, acum vin ”uninominalele”, o altă catastrofă programată, menită să țină Republica Moldova în loc, pentru ca să nu ajungă niciodată nicăieri.

Acestea sunt scenariile dinspre Est. Iar cetățenii noștri naivi și creduli, care ”tare îi mai votează util” pe ”cei cu șanse”, sunt cobaii perfecți pentru aceste scenarii. Păcat, mare păcat.

Vitalia PAVLICENCO

Loading Facebook Comments ...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *