Declarații despre momentul politic și PNL pentru Tribuna.md

http://tribuna.md/2017/01/12/lider-de-partid-speram-ca-2017-va-fi-anul-care-va-pregati-reunirea-basarabiei-cu-romania/

15241757_1116030415176392_1658542968320175534_nPartidul Național Liberal (PNL) a făcut bilanțul pentru anul 2016, și-a stabilit și prioritățile pentru 2017

Solicitată de TRIBUNA, Președinta PNL, Vitalia Pavlicenco  a declarat că anul 2016 a fost un an greu, deoarece partidul a avut două campanii intense.

„Prima – de sensibilizare și asistare a basarabenilor cu cetățenie română pentru înscrierea în Registrul Electoral al României, în vederea participării la alegerile parlamentare din primul stat românesc și doi –  de colectare a celor peste 15 mii de semnături, adevărate, nu falsificate, pentru candidatura mea la funcția de Președinte al Republicii Moldova. E păcat că am fost subminați de primarii puterii și că am pierdut procesele în judecată contra CEC. Important însă e că oamenii s-au mobilizat și au muncit cinstit”, a precizat Pavlicenco.

Potrivit ei, controlul nefast al procesului electoral din partea potentaților zilei ar putea prejudicia mereu, pe viitor, desfășurarea obiectivă a scrutinelor, ceea ce impune coagularea forțelor politice.

„Am încercat și acest lucru în 2016 și vom continua, dacă va fi posibil, dialogul cu alte partide, care vor accepta imperativul consolidării segmentului de dreapta al eșichierului politic. Totodată, studiem posibilităţile de contracarare a acţiunilor dezechilibrate ale actualului Preşedinte al Republicii Moldova, care nu este și Președintele nostru, al unioniștilor național-liberali. Noi i-am amintit recent că unionismul este instituționalizat în al doilea stat românesc prin efortul major al PNL, prin decizii judecătorești irevocabile și prin poziția explicită a Curții Constituționale – toate bazate pe precedentele CEDO”, a explicat Președinta PNL.

Vitalia Pavlicenco a mai spus că, „PNL își exprimă, speranța ca anul 2017, care a început, va fi anul care va pregăti Reunirea Basarabiei cu România, reîntregindu-ne Țara în anul 2018, în paralel, PNL pregătindu-se de alegeri parlamentare ordinare”.

http://tribuna.md/2017/01/13/lider-de-partid-e-nevoie-de-o-pozitie-activa-si-unita-a-societatii-civile/

De asemenea, Partidul Național Liberal (PNL) nu crede că în acest an ar putea avea loc alegeri parlamentare anticipate. Declarația a fost făcută pentru TRIBUNA de către liderul PNL, Vitalia Pavlicenco.

Referindu-se la scorul electoral pe care ar putea să-l obțină PNL în eventuale alegeri, Vitalia Pavlicenco a amintit că, în cei zece ani de existență, național-liberalii au participat la toate scrutinele.

„Ca să vorbim de un scor, trebuie să fim siguri că nu se falsifică procesul electoral, că nu se fraudează alegerile, că nu ne fură voturile de către partidele parlamentare. Noi cunoaștem că aceasta ni s-a întîmplat și în anul 2014, și în anul 2015, dar cred că și mai înainte. Faptul golește de sens orice scrutin. De aceea, e nevoie de o poziție activă și unită a societății civile, din care fac parte și partidele extraparlamentare”, a conchis Pavlicenco.

A consemnat pentru ww.tribuna.md Andriana Cheptine

Loading Facebook Comments ...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *