PNL din Basarabia vă îndeamnă să credeți în UNIRE. Declarație de 1 DECEMBRIE

DSC_4889-300x20010891918_931254816886931_8589696471702487094_n-150x150Și în acest an, 2016, de 1 DECEMBRIE, de ZIUA ROMÂNIEI, PNL din Basarabia vă îndeamnă să credeți în UNIRE. Contextul politic din teritoriile românești de pe cele două maluri ale Prutului nu pare convingător de favorabil acestui obiectiv politic imperativ, conștientizat de mulți, dar neintrat încă în calculul decidenților din cancelariile occidentale. Cu toate acestea, 1 DECEMBRIE este asociat de români cu ideea de unitate națională românească ce trebuie și va fi înfăptuită.

PNL.md, partid extraparlamentar, fondat, în actual formulă, pe 16 decembrie 2006, a făcut mereu ce i-a stat în puteri pentru coagularea forțelor ce împărtășesc dezideratul de regăsire a românilor într-un singur stat unitar, românesc, membru al comunității euroatlantice. PNL salută apariția, în acest an electoral, traversat de bătălii politice dure, a mai multor entități politice ce se revendică unioniste.

Entitățile asociative ce contribuie la convingerea populației de realitățile ce sugerează necesitatea edificării unui viitor comun pentru românii din sud-estul Europei desfășoară o activitate extrem de utilă, pentru a readuce mentalitatea unor segmente de populație, încă victime ale politicilor sovietice, rusești, comuniste de deznaționalizare , la percepția corectă despre reunificarea celor souă state românești, pentru binele tuturor românilor și al alogenilor loiali națiunii române.

Pentru a marca 1 DECEMBRIE într-o atmosferă de speranță autentică în unitatea românească se impun alte politici și atitudini din partea guvernanților de la București, din partea partidelor de pe cele două maluri ale Prutului, adică – nu doar atitudini ghidate de interese pur electorale, după care intensitatea luptei pentru cauza românească scade.

PNL reiterează, în acest sens, obiectivele lansate, încă pe 3 martie 2007, într-un Manifest privind imperativul solidarizării autentice a claselor politice democratice pentru un proiect comun românesc. Se impun, în continuare, semnarea a două Pacte politice, de timpul celui românesc de la Snagov din 1995, care să întrunească voința partidelor din stânga Prutului pentru un obiectiv național comun, de Reîntregire românească, și care să întrunească voința partidelor din România pentru același obiectiv, pe care să îl promoveze împreună cu partidele din Basarabia.

Doar prin înfăptuirea acestui sacru obiectiv vom putea, împreună, să democratizăm societatea, să modernizăm viața, să îi convingem pe partenerii euroatlantici de acest scop firesc și nobil pentru români, vom reuși să eradicăm corupția și să fim demni de strămoșii noștri care au reîntregit Țara.

Partidul Național Liberal,

1 DECEMBRIE 2016  

Loading Facebook Comments ...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *