După alegeri: Soluția rămîne una – ”Împreună, spre Unire!”

Declarația Partidului Național Liberal

h52

Amintim – PNL a cerut scoaterea Partidului Socialiștilor în afara legii pentru declarațiile împotriva libertății de exprimare, a pluralismului de opinii și a pluralismului politic, împotriva unionismului, instituționalizat de Partidul Național Liberal în anul 2012, prin înregistrarea unui Statut și a unui Program unioniste ale PNL de către Ministerul Justiției, urmare a deciziilor judecătorești definitive obținute în toate instanțele naționale și datoriră Poziției Curții Constituționale, formulate ca răspuns la Sesizarea Ministerului Justiției al Republicii Moldova, Poziție bazată pe principiile CvEDO.

Pe 9 octombrie 2016, trumpDelegația Politică Națională a PNL, după refuzul înregistrării, de către CEC, a candidatului sprijinit de național-liberali în alegerile prezidențiale – dubioase din start –, a sprijinit o Poziție făcută publică pe 28 octombrie.

POZIȚIA despre momentul politic din al doilea stat românesc informa societatea că PNL a propus mai multor entități politice și asociative un proiect de alternativă – națională, autentic-europeană, unionistă – actualei guvernări fariseice, incluzînd identificarea unui candidat comun proromân, proeuropean pentru prezidențiale, un bloc electoral condus de copreședinți în viitoarele alegeri parlamentare de dincoace de Prut și coagularea, după alegerile parlamentare, a unui partid comun prounitate națională românească, proeuropean, proreformator, cu o conducere unică. Din păcate, dialogul a eșuat, pentru că unele partide din afara clanurilor politico-mafiote de la guvernare sunt sateliții acestora sau ai clanurilor din Opoziția prorusă, iar liderii lor au abandonat interesul național pentru obiective ”mai sloganpragmatice”. PNL mai informa că ”LEGISLAȚIA ELECTORALĂ PENTRU ALEGEREA PREȘEDINTELUI REPUBLICII MOLDOVA ȘI COMPORTAMENTUL SISTEMULUI AU FOST CONCEPUTE PENTRU A SERVI DOAR CLANURILE POLITICO-MAFIOTE DE LA GUVERNARE, CLANURILE DIN OPOZIȚIA PARLAMENTARĂ ȘI EXTRAPARLAMENTARĂ PRORUSĂ, ANTIROMÂNEASCĂ”.

 11244919_817223271665344_1214529547324814824_nÎn POZIȚIA PNL se constata nelegitimitatea – din start – a alegerilor prezidențiale și că nu există instituții și autorități electorale credibile, care să organizeze alegeri libere și corecte în Republica Moldova – un stat-făcătură, generat de înțelegerea dintre satrapii lumii Stalin și Hitler, înțelegere criminal, care continuă să nenorocească populația basarabeană oropsită, ce trebuia – imediat după proclamarea Independenței în 1991 – să se regăsească în cadrul unui stat național unitar refăcut – într-o Românie Reîntregită.

Inconsistența și nefuncționalitatea instituțiilor a și demonstrat, după al doilea tur de scrutin, că statul nu e stat, că nu are viitor democratic și că nu are viitor în general.

PNL reiterează – basarabenii, indiferent de naționalitate, de religie, de convingeri politice, – au doar un viitor – euroatlantic, în cadrul României Mari, idee pentru care PNL luptă continuu.

Ca urmare, PNL i-a îndemnat pe membrii, adepții și simpatizanții săi – în cazul în care se decid să își exprime votul în această farsă electorală cu numele de alegeri prezidențiale  – să nu voteze, în niciun caz, pentru candidați reprezentând grupări politice proruse – vădite sau mascate.

De 25 de ani, dincoace de Prut, sunt aduse grupări ori sunt propulsați la Putere indivizi care nu optează pentru unitatea națională românească, de aceea, teritoriul dintre Prut și Nistru staționează în faza înțepenită a statalității moldovenești nerealizate și irealizabile.

Numai UNIREA cu România ne poate salva din această situație deplorabilă.

Dar chiar și în condițiile unor alegeri fraudate din start – VOTUL EXPRIMAT PENTRU UN EXPONENT VĂDIT AL INTERESELOR RUSEȘTI ÎN ZONĂ este rezultatul guvernărilor fals europene de după 2009, guvernări ce au prăbușit speranța de mai bine a cetățenilor. În turul doi al scrutinului s-au confruntat reprezentanții din zona parlamentară, fiecare avînd tangență sau fiind implicat – mai grav sau mai puțin grav – în evoluțiile de după 2001, ori prin guvernări fals comuniste, ori prin guvernări fals europene. Clanurile politice derivate din anturajele ultimilor conducători comunisti sovietici mai generează încă traficanți de democrație și de europenism.

Amintim – PNL a cerut scoaterea Partidului Socialiștilor în afara legii pentru declarațiile împotriva libertății de exprimare, a pluralismului de opinii și a pluralismului politic, împotriva unionismului, instituționalizat de Partidul Național Liberal în anul 2012, prin înregistrarea unui Statut și a unui Program unioniste ale PNL de către Ministerul Justiției, urmare a deciziilor judecătorești definitive obținute în toate instanțele naționale și datoriră Poziției Curții Constituționale, formulate ca răspuns la Sesizarea Ministerului Justiției al Republicii Moldova, Poziție bazată pe principiile CvEDO.

Numai un candidat necompromis prin implicarea în guvernările de după 2001 putea fi credibil ca orientare europeană, națională, românească, unionistă – unica orientare corectă.

Exponentul intereselor rusești, falsul cîștigător al alegerilor prezidențiale va avea de depășit o mare confruntare, căreia, în mod firesc, nu îi va face față – cea de a fi deconspirat, de a-și pierde identitatea, ideologia și mesajul, pe care le-a folosit în alegeri ca instrument pentru a parveni la Președinție. El nu va reuși să dăuneze obiectivului european și unionist al societății, pentru că aceasta nu va permite. Dar sprijinitorii lui au șansa să înțeleagă: venirea la putere în al doilea stat românesc îi va forța să recunoască identitatea europeană și românească a acestuia și să se conformeze, dacă nu vor dori tensiuni și evoluții periculoase.

Candidata perdantă, din păcate, a evitat mesajul proromânesc, substituindu-l cu unul strict proeuropean, decredibilizat prin guvernările din care a făcut parte, ea provenind și fiind sprijinită de unele partide create peste noapte de clanurile politice prea faimoase, cu menirea de a agoniza existența statului-făcătură și de a amîna Unirea cu România, prin sprijinul vădit și al unor structuri de esență globalizantă dubioasă, neîncăpătoare pentru valorile noastre naționale sacre.

Or, reducerea corupției, independentizarea justiției, înfăptuirea reformelor autentice sunt posibile numai prin Reîntregirea cu România, unde aceste lucruri se produc neîncetat, ele putînd să se extindă și dincoace de Prut.

În această situație, unica soluție rămîne ”Împreună, spre Unire”. Pentru a înfrunta forțele promoscovite revanșarde rămîne valabil dezideratul promovat deschis și continuu de PNL – obținerea unui clivaj clar între forțele autentic proeuropene, care sunt cele naționale, românești, unioniste, și forțele negre ale trecutului, care ne tot umbresc viitorul. Numai uniți și urmîndu-ne drumul spre regăsirea noastră împreună cu frații români, spre o Românie reunificată, într-o Europă cu adevărat democratică, putem oferi un alt viitor generațiilor ce vin.

Partidul Național Liberal,

Chișinău, 14 noiembrie 2016

Loading Facebook Comments ...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *