După candidații partidelor administrative, începe batjocura contra celorlalți – cazul Step-Soci și Primăria lui Ilan Shor

benjamin-franklinAnterior, am adresat un Demers-solicitare la CEC, înainte de a începe colectarea semnăturilor pentru cursa prezidențială. Era vorba de elementele ce formează cantitativ cele 15 mii de semnături. Membrii CEC au discutat în regim de urgență și a învins punctul de vedere care a interpretat legea electorală în sensul că numai 18 raioane trebuie să aibă câte 600 de semnături valabile, restul pot completa diferența de la 10.800 semnături până la 15 mii. Pentru că unii membri ai CEC împărtășeau punctul de vedere că raioanele în care nu s-au colectat 600 de semnături nici nu se iau în examinare. În cazul unui răspuns negativ de la CEC, am fi chemat în judecată și am fi cerut și un demers privind excepția de neconstituționalitate, care, de fapt, nu se exclude, totuși, pe viitor.

ACUM, când am trecut la colectarea semnăturilor, ne-am convins de câtă dreptate am avut – chiar și după discuțiile concrete avute cu unii membri ai CEC – precum că experiența internațională, a altor țări, demonstrează calitatea proastă a modificărilor legislative care au impus restricțiile cu 18 raioane a câte 600 de semnături valabile din cele 15 mii, precum și autentificarea la autoritățile administrației publice locale.

De aceea, salutăm Sesizarea depusă la la Curtea Constituțională de către deputatul Valeriu Ghilețchi, cel care s-a convins de stupizenia și apucăturile nedemocratice, neloiale ale potentaților zilei față de subiecții electorali neprovenind din partidele administrative corupte.

Astfel, astăzi, la Step-Soci, adepții noștri au sprijinit pereții Primăriei așteptându-l pe măria-sa primarul fugar de la PLDM la PD, care insista să facă neapărat copii de pe listele depuse spre autentificare de către sprijinitorii Vitaliei Pavlicenco. I-am sunat pe liderii politici ai PLDM și PD, pe membrii CEC și am pierdut o groază de timp discutând cu protagonistul scandalului, ca să își ceară scuze la sfârșit, numai că nimeni nu ne întoarce timpul pierdut.

De asemenea, de două zile, stau listele la Primăria lui Ilan Shor, unde, probabil, viceprimarii – nu știm care dintre ei – Valerian Cristea, fost deputat și lider comunist, Reghina Apostolova sau Viorel Dandara – le rețin, spunând că vor să le controleze ca și CEC și să le mureze cinci zile în ordinea depunerii, ceea ce ar însemna că dacă mai ducem altele pe 27-28 septembrie, nu mai reușim să prezentăm toate listele de subscripție la CEC.

Am adresat, în acest sens, o plângere la CEC. Așteptăm Răspunsul și implicarea autorităților competente.

De asemenea, mai avem întrebări – de ce Dodon adună atâtea semnături și se laudă că are deja peste 300 mii, inclusiv fără date din buletinele de identitate, dar solicitând datele personale?

1. Ca să nu permită apariția și colectarea de semnături pentru alți candidați – fie pe stânga, fie pe dreapta?

2. Ca să își pregătească semnăturile pentru alegerile viitoare? Este oare, faptul, în această fază, legal?

3. Nu avem la mijloc scenariile Moscovei, care face pe dracul în patru ca să câștige alegerile prezidențiale? Eu cred că da.

PNL a declarat, în repetate rânduri, că Partidul Socialiștilor trebuie scos în afara legii, pentru că face mereu afirmații contra pluralismului de opinie, atacând unionismul, consacrat constituțional și prin decizie de judecată, în cazul Statutului PNL, ba sfidează legea prin trafic de influență, punându-i pe oameni să semneze pe liste care nu sunt oficiale, ci care sunt niște copii nelegale de pe listele oficiale, cu protecție specială. 

În privința lui Dodon ne rezervăm dreptul și la alte acțiuni și demersuri legale care, sperăm, să fie sprijinite și de alți candidați independenți.

Vitalia PAVLICENCO

Loading Facebook Comments ...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *