Național-liberalii au discutat pe 27 august despre scrutinele de pe cele două maluri ale Prutului

IMG_9958IMG_9956Pe data de 27 august a avut loc ședința lărgită a Biroului Permanent Central, la care au participat conducerile organizațiilor teritoriale ale PNL.

Motivul principal al convocării acestei ședințe într-o zi de sărbătoare proclamată națională a fost bilanțul campaniei de informare și colectarea ultimelor cereri pregătite de cetățenii români pentru a fi aruncate în cutia poștală de la sediul Ambasadei României la Chișinău.

În cadrul primei chestiuni de pe ordinea de zi mai mulți membri ai PNL au abordat și s-a discutat natura, modul implicării național-liberalilor din al doilea stat românesc în alegerile parlamentare din România, s-a solicitat conducerii PNL.md să se implice într-o formă care să fie în interesul cetățenilor români din Basarabia, care să își găsească, într-adevăr, expresia politică la București.

A doua chestiune de pe ordinea de zi au fost negocierile inițiate. la propunerea Partidului Național Liberal, privind desfășurarea unui proiect politic amplu, cu participarea mai multor partide democratice, naționale, românești, proeuropene, în vederea implicării, în comun, în două scrutine – prezidențial și parlamentar – și în scopul creării unei formațiuni comune după alegerile parlamentare viitoare.

S-a discutat despre candidaturile propuse de subiecții negocierilor pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova din partea acestor entități.

Membrii BPC și invitații din DPN la ședință au constatat situația foarte complicată din al doilea stat românesc, despre marile dificultăți legat de desfășurarea scrutinului prezidențial.

Pe 27 august, la sediul PNL, a avut loc și un seminar-instruire despre procesul de colectare a semnăturilor pentru alegerile prezidențiale.

SP al PNL

IMG_9961IMG_9959IMG_9956IMG_9963
IMG_9965IMG_9967

Loading Facebook Comments ...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *