PNL a continuat mobilizarea basarabenilor pt înscrierea în Registrul electoral al României la Căușeni și la Ștefan-Vodă

IMG_9546

IMG_9577Conform angajamentului de a desfășura utila campanie de informare și de sprijinire a basarabenilor care au cetățenie română în vederea înscrierii în Registrul electoral, în scopul participării – conform legii – la alegerile parlamentare din toamnă pentru Legislativul de la București, echipa PNL s-a aflat sâmbătă, 30 iulie, la Căușeni și la Ștefan-Vodă.

IMG_9550Înainte de aceasta, timp de o săptămână, membrii, IMG_9556simpatizanții PNL, unioniști, deținători și eventuali deținători de cetățenie română au fost apelați telefonic de către echipa din staf-ul PNL și de către conducerea organizațiilor teritoriale ale PNL, pentru a le explica tuturor acestor persoane necesitatea de a se mobiliza, a se solidariza și a contribui, fiecare, – prin membrii familiei, rude, prieteni, cunoscuți, colegi – să se înscrie pentru vot, printr-o scrisoare trimisă, conform prevederilor legale, la Misiunea diplomatică din R.Moldova și pentru a se încerca formarea unei secții de votare în centrele administrativ-teritoriale respective.

Și la Căușeni, și la Ștefan-Vodă au venit cu acte și au completat cererea, care va fi IMG_9570transmisă, însoțită de copiile actelor de identitate emise de cele două state românești, la Ambasada României la Chișinău, așa cum face PNL de peste două luni.

Procesul este anevoios, dar, odată demarat, cetățenii români din Basarabia intră într-o competiție utilă și benefică pentru a-și mobiliza semenii în vederea creării condițiilor mai propice pentru votul din noiembrie sau decembrie, în funcție de când va fi stabilită ziua alegerilor pentru Parlamentul Statului Român, în centrul administrativ unde locuiesc.

IMG_9571Celor prezenți, care au fost în număr substanțial, așteptându-și, fiecare, rândul să completeze cererea, dar fiecare având și propriile treburi și urgențe, s-au angajat să contribuie fiecare, în localitățile de unde au venit – la Căușeni și la Ștefan-Vodă -, să le explice deținătorilor de cetățenie română cum să completeze cererile și să le spună să le expedieze, într-un plic având un timbru, Ambasadei României la Chișinău.

IMG_9554Au venit basarabeni de diferite opțiuni politice, pentru că acum are loc etapa înscrierii în Registrul Electoral. Încă nu a început campania electorală propriu-zisă.

IMG_9547PNL desfășoară această campanie nobilă și folositoare, îndemnându-i pe adepții altor partide politice, care se revendică drept naționale, să se alăture, în timpul care a mai rămas (aproximativ o lună și ceva), acestui efort național, românesc, de utilitate publică și patriotică.

PNL din România a depus în Parlament o inițiativă legislativă pentru facilitarea modului de înscriere a cetățenilor români din afara frontierelor României în Registrul electoral în vederea alegerilor generale. Însă, până va fi modificată legislația, PNL.md nu pierde timpul și mobilizează românii la solidaritate civică.

Serviciul de presă al PNL  

Loading Facebook Comments ...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *