Declarații despre PNL și alegerile prezidențiale pentru tribuna.md

pavlicencoradiomoldovaPreședintele Partidului Național Liberal (PNL), Vitalia Pavlicenco, este candidatul partidului pe care îl conduce în alegerile prezidențiale din toamnă. Despre aceasta au declarat pentru TRIBUNA surse demne de încredere.

Contactată de portalul nostru, Vitalia Pavlicenco a declarat că PNL nu a discutat încă oficial acest lucru.

„Dat fiind faptul că negocierile între unioniști nu mai sunt, la ultima ședință a Biroului Permanent Central (BPC) am examinat diferite variante. Adică, să propunem mai multor persoane să fie candidat la Președinție din partea PNL, s-au dat și însărcinări, în privința aceasta, unor membri ai BPC. După care, ne vom convoca și vom decide ce facem mai departe”, a explicat ea.

Totodată, Pavlicenco a menționat că – la data de 16 iulie curent – va avea loc ședința Delegației Politice Naționale a PNL și, atunci, cel mai probabil, se va lua o decizie.

„Noi, pe 9 iulie, avem o ședință a organizației PNL Chișinău, la care am invitat și reprezentanți ai PNL România. Ei merg cu noi în unele raioane, unde discutăm despre alegerile din România și, tangențial, noi, cei din PNL.md., discutăm și despre alegerile prezidențiale de dincoace de Prut. După care, la ședință, o să abordăm mai multe chestiuni, inclusiv acest aspect legat de alegerile prezidențiale, de înaintarea candidatului. E nevoie de a respecta termenele, pentru că intrăm într-o perioada contra-cronometru”, a punctat liderul PNL.  

În context, Vitalia Pavlicenco consideră că, voturile unor partide extraparlamentare, printre care și ale PNL au fost furate de către partidele parlamentare în alegerile generale din 2014 și în alegerile locale din 2015.

„Cînd discuți cu cineva, nu poți să-i demonstrezi exact cît s-a furat. Iată semnăturile – dacă le colectezi -, nu pot fi furate. Ar fi bine dacă vreo patru partide românești ar aduna cîte 15 sau mai multe mii de semnături. Atunci am putea spune: ”Uitați-vă, cît au adunat unioniștii!”. După care să discutăm și să identificăm un candidat comun, dacă e posibil”, a mai spus Pavlicenco.

Andriana Cheptine 

http://tribuna.md/2016/07/07/vitalia-pavlicenco-candidatul-pnl-la-prezidentiale-iata-ce-spune-ea/

Loading Facebook Comments ...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *