La Glodeni și la Edineț, cetățenii români se înscriu în Registrul electoral și își doresc Unirea

IMG_9309În zilele de week-end reprezentanți ai conducerii PNL s-au deplasatIMG_9298 pentru conferințe teritoriale ale partidului și întâlniri cu cetățenii R.Moldova care sunt membri sau simpatizanți ai național-liberalilor și care au cetățenia română, indiferent de opțiunile politice din cele două state românești.

Cei prezenți și-au reales conducerea, fiind vorba de Glodeni, au vorbit despre situația politică din R.Moldova și din România, au pus o serie de întrebări despre alegerile din România, din noiembrie, despre relațiile dintre R.Moldova și România, despre ajutorul umanitar, acordat de București basarabenilor, ajutor împărțit pe alocuri după principii neclare și care nasc mai multe întrebări privind obiectivitatea sprijinirii românilor și a alogenilor cu situații materiale precare.

IMG_9312Cetățenii sunt extrem de supărați pe starea de lucruri din R.Moldova, IMG_9304nu mai cred în politicienii de la Chișinău. Cetățenii români nu sunt informați despre modalitatea nouă de votare pentru alegerile din România, nu există mesaje de utilitate publică. De aceea, PNL desfășoară o campanie de informare, pe cont propriu, ca activitate de conștientizare a deținătorilor de cetățenie română, îndemnându-i să fie solidari în acest nobil efort, alăturându-se pentru informarea, mobilizarea și ajutorarea altor cetățeni români să se înscrie în Registrul electoral, pentru a fi autentici purtători ai denumirii de cetățean român și european, cu implicare civică și politică activă în procesul democratic din România, pentru a nu rămâne în afara acestui proces.

IMG_9297În discuțiile vii, aprinse, s-a menționat partea sensibilă a acestei IMG_9301acțiuni – de a face astfel încât să nu spună frații români de peste Prut că basarabenii și-au redobândit cetățenia română doar pentru a călători peste hotare, desigur, în special – pentru găsirea unui loc de muncă. Deținerea unui pașaport românesc trebuie să fie echivalentă cu identitatea de român și conștiința românească a purtătorului acesteia.

Cei prezenți la acțiunile PNL își doresc Unirea și consideră că doar acest obiectiv este unicul corect.

Din partea conducerii PNL au fost prezenți la întruniri Vitalia Pavlicenco, președintele PNL, Ludmila Bolboceanu, membru al BPC, Ion Calmîc, secretarul general al partidului.

IMG_9310IMG_9311IMG_9300IMG_9305

Loading Facebook Comments ...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *