Detalii privind un posibil candidat comun al unionistilor la prezidentiale. Pozitia PNL

http://tribuna.md/2016/06/15/noi-detalii-privind-un-posibil-candidat-unic-al-unionistilor-la-prezidentiale-pozitia-pnl/

Vitalia Pavlicenco, președintele Partidului Național Liberal (PNL), confirmă – între partidele unioniste, dar și unele ONG-uri, au avut loc runde de negocieri privind identificarea unui candidat comun la alegerile prezidențiale.

Contactată de TRIBUNA, Vitalia Pavlicenco a declarat că, deocamdată, nu s-a ajuns la un numitor comun.

„Poziția PNL referitor la un candidat comun al unioniștilor este puțin altfel. Noi am discutat la partid, la BPC și considerăm că ar fi bine ca negocierile să aibă loc definitiv după ce fiecare entitate își legitimează partidul prin colectarea de semnături. În sensul că, dacă un partid a colectat semnături și ele sînt înregistrate la CEC, un alt partid – la fel -, după aceasta să ne așezăm la masa negocierilor și să vedem ce facem, cum facem și cine rămâne în cursă, în baza unor criterii și principii discutate și stabilite”, a explicat ea.

Totodată, Vitalia Pavlicenco a menționat că PNL are și un alt punct de vedere legat de un candidat comun al unioniștilor la prezidențiale.

„Noi, PNL din RM, avem o colaborare tot mai bună cu PNL România și  considerăm că în RM este nevoie de claritate în privința raportării la partidele din România. Acest an este unul electoral: sunt alegeri parlamentare în România și alegeri prezidențiale la noi. Şi atunci, candidatul comun din partea unioniștilor ar trebui să fie un candidat ai cărui sprijinitori se raportează la un partid din România, și nu la mai multe” – a punctat ea.

În context, Vitalia Pavlicenco a explicat că PNL are membri de partid care sunt membri de partid și ai PNL România, respectiv, în așa caz, nu ar putea pleda pentru un candidat unionist comun, dacă acesta se raportează la un cu totul alt partid din România.

„Noi considerăm că un clivaj politic în RM trebuie să se facă pe baze: național-liberală, social-democrată și creștin-democrată. În privința  aceasta, noi suntem disponibili să discutăm identificarea unui candidat comun cu partidele ce intenționează să sprijine în alegerile parlamentare PNL România. Atunci, candidatul va fi unionist, desigur proeuropean, pentru că asta ar trebui să însemne același lucru” – a conchis Pavlicenco.

Andriana Cheptine

Loading Facebook Comments ...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *