PNL a ținut o ședință cu membrii din Chișinău ai DPN și cu grupul activ al Consiliului Unirii

IMG_9152PNL continuă campania de informare a deținătorilor de cetățenie română în legătură cu procedura de votare a românilor din afara hotarelor României.

Vineri seara a avut loc o ședință cu membrii din Chișinău ai Delegației Politice Naționale a PNL împreună cu grupul activ al Consiliului Unirii. S-a discutat despre alegerile locale din România, despre posibilele evoluții politice pe ambele maluri ale Prutului și despre mobilizarea românilor la vot în alegerile parlamentare din noiembrie pentru Legislativul  de la București.

S-a discutat și despre ziua de 28 iunie, când se rememorează ziua tristei ocupări sovietice, rusești, comuniste a Basarabiei, care cade într-o zi de marți.

S-a constatat situația legată de partidele din Basarabia ce nu sunt în relații raportabile clare cu partidele de peste Prut, care să fie afiliate după principiului familiilor politice din structurile internaționale, paneuropene. Acest fapt ar putea îngreuia efortul coagulării forțelor românești în alegerile prezidențiale din al doilea stat românesc.

Au fost exprimate regrete serioase din cauza impresiilor pe care le lasă, de fiece dată, încercările de unificare a forțelor politice și asociative unioniste, care, până la urmă se soldează cu dubioase dezbinări.IMG_9150

S-a discutat despre faptul acordării cetățeniei române fostului Președinte al României, Traian Băsescu, privit de unii drept un unionist, fapt contestat, însă, de alți participanți la ședință, care au pornit de la analiza faptelor din mandatele sale, în care putea face enorm de mult pentru basarabeni.

S-a emis, totodată, speranța că prezența politică a lui Traian Băsescu în R.Moldova va pune presiune și va dicta comportamentul reprezentanților altor partide, ce nu vorbesc deschis și răspicat despre Unire. S-a exprimat, în același timp, îndoiala ca un lider de partid, precum fostul președinte al României, să poată fi imparțial și având un comportament echitabil într-un efort de coagulare a unioniștilor în stânga Prutului.

Cei prezenți la ședință au salutat și apreciat campania desfășurată de PNL.md împreună cu PNL.ro în scopul informării cetățenilor din afara frontierelor românești despre modul de votare în toamnă.

SP al PNL

Loading Facebook Comments ...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *