Fiodor Ghelici, membru al CU, despre corupția din Codru și fraude în alegeri

Fiodor Ghelici, preşedintele AO „Moldova mea”, membru al Consiliului Unirii, urma sa ofere, cu un grup de consilieri ai Partidului Liberal, o conferinta de presa in fata reprezentanţilor mass media, cu relatari la tema: „Mai mult de 50 de loturi oferite ilegal, furtul mijloacelor bugetare, mii de alegători din raioane participă în alegeri şi despre alte fărădelegi care se produc în Mun.Chişinău. Liderul Mihai Ghimpu şi-a trădat colegii de partid – consilieri care luptă împotriva corupţiei”. Să ascultăm ce spune în videoul de la conferința de presă, postată aici.

Totodată, în localitatea Codru din Municipiul Chișinău, PNL a avut în anul 2015 o echipă de Leaflet-TOMA-Codru-22.05.2015 candidați tineri, cinstiți, luptători temerari, care au lucrat din ușă în ușă la scrutinul local. Fără rost și inutil, pentru că și acolo s-au furat voturile, ca peste tot. Și această luptă acerbă cu voturi ale miilor de votanți din raioane, care nu au legătură cu localitatea Codru, s-a dat pentru scopuri oneroase, de înavuțire ilegală, prin rămânerea la Putere.

Problema nefraudării voturilor în alegeri este astăzi una primordială, care, dacă nu va fi rezolvată prin efortul unit și comun al partidelor din opoziția extraparlamentară, va impactiza și face inutilă lupta politică. Vor câștiga aceiași hoți, care se perpetuează la Putere pentru a putea fura și mai departe. În alegerile locale am avut niște discuții cu reprezentanții partidelor care îi persecutau pe tinerii noștri, în frunte cu Toma Dumitru, un tânăr cercetător, care lupta cu echipa contra corupților. Am fost bruscată de potentații de la Codru. Poate că, odată și odată, vor fi înhățați de organele de drept și de CNA și reprezentanți din partidele aflate în Parlament la Putere. Așteptăm acest lucru.

Vitalia Pavlicenco

Loading Facebook Comments ...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *