PNL.md a început campania de informare a cetățenilor români despre modalitatea de vot în alegerile din noiembrie pentru Legislativul de la București

0274_03022015_Moldova_Romania-700x466-300x199 pnlPartidul Național Liberal a început campania de informare și de oferire a sprijinului pentru cetățenii români în legătură cu modificarea legislației în baza căreia pot vota românii de peste hotarele României. Cetățenii români au și dreptul de vot în alegerile din România, așa cum au făcut-o în alte dăți, dar prin înscrierea – depunând o cerere – în Registrul electoral pentru votul în străinătate. În acest scop, membri ai conducerii PNL din Republica Moldova și ai structurii PNL.ro-Diaspora se deplasează în centrele administrativ-teritoriale, unde îi invită și îi așteaptă pe toți basarabenii-români cu cetățenia Statutului Român ca să le explice procedura de vot și de înscriere pentru a putea vota în alegerile parlamentare din noiembrie 2016 pentru Legislativul de la București. Echipele teritoriale ale PNL.md îi invită la aceste întruniri pe toți cetățenii din Republica Moldova, indiferent de opțiuni și simpatii politice, pentru că această campanie de informare desfășurată de PNL.md este destinată nu doar membrilor și simpatizanților PNL.md, dar și simpatizanților PNL.ro, care sprijină în al doilea stat românesc diferite entități politice.

PNL.md îi îndeamnă, de asemenea, pe cetățenii români, simpatizanți a PNL.ro,  – partid național istoric, ce a împlinit pe 24 mai 141 ani de existență – să se înscrie în acest partid din România, iar cererile de adeziune, ca și cererile de înscriere în Registrul electoral pentru votul în străinătate la alegerile parlamentare, pot fi găsite pe site-ul www.pnl.md, în dreapta.

Campania de înscriere în Registrul electoral va continua până la 1 septembrie, iar PNL.md o desfășoară după un grafic stabilit cu echipele teritoriale ale partidului.  Pentru a se putea înscrie, cetățenii cu pașaport românesc trebuie să aibă copii ale pașaportului românesc, ale buletinului românesc, cine îl are, ale buletinului moldovenesc. Pot veni și cu cereri descărcate de pe site-ul MAE al României sau al PNL.md. Dacă nu descarcă aceste cereri, PNL.md le va oferi asemenea cereri, plicuri cu adresa Ambasadei României aplicate și timbrate, care vor fi expediate de cetățeni la misiunea consulară, urmând să primească răspuns că au fost înscriși. Basarabenii cu cetățenie română având și buletin românesc pot vota, în alegerile parlamentare din noiembrie, și unde își au reședința în primul stat românesc, deplasându-se într-acolo și nefiind nevoiți să se înscrie în Registrul electoral. Dar dacă basarabenii doresc să voteze aici, în Republica Moldova, trebuie OBLIGATORIU să se înscrie conform modalității descrise mai sus.

PNL.md îi roagă pe toți național-liberalii să contribuie la mobilizarea basarabenilor cu cetățenie română pentru această procedură de pregătire în vederea votului din noiembrie.

În acest sfârșit de săptămână asemenea întruniri vor avea loc sâmbătă la Leova, ora 10.00, în sala de ședințe a Spitalului raional din Leova, la Cantemir, ora 14.00, la Casa de cultură din Cantemir, precum și la Cimișlia (se precizează localul), iar duminică – la Cahul, în localul Balcan din Piața centrală a orașului.

PNL.md îi informează pe membrii și simpatizanții săi, dar și pe cetățenii români din baza de date a partidului, asupra acestor întruniri prin SMS – mesaje transmise prin telefonia mobilă -, și prin apeluri telefonice la domiciliu.

Până în alegerile parlamentare din noiembrie, le amintim basarabenilor că în România vor avea loc și alegeri locale pe 5 iunie. PNL.md îi încurajează și îi îndeamnă pe toți cei care au rude, prieteni, cunoștințe în România, provenind din Basarabia, să îi roage să-i voteze pe candidații PNL.ro.

Staful PNL.md

Loading Facebook Comments ...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *