PNL și-a analizat contribuția la Ziua Unirii și a propus Consiliului Unirii un proiect de declarație

IMG_7404Joi, 31 martie, și-a ținut ședința Biroul Permanent Central al PNL, la care au fost examinate mai multe chestiuni. A fost vorba de rezultatele participării PNL, în cadrul Consiliului Unirii, la manifestarea de la 27 martie, de chemarea în judecata a CEC, de către câteva partide, despre situația financiară a PNL, despre colaborarea din ultima vreme dintre PNL.md cu PNL.ro și elaborarea unui plan de cooperare între entitățile național-liberale de pe cele două maluri ale Prutului, poziția PNL față de apelurile civice și politice privind înaintarea unui singur candidat pentru alegerile prezidențiale din partea entităților naționale, înaintarea, de către PNL, în Consiliul Unirii a unui proiect de document ca reacție la Declarația adoptată de Parlament privind inviolabilitatea unor prevederi din Constituție.

Membrii BPC au menționat contribuția plenară a național-liberalilor la acțunea unionistă de la 27 martie cifra celor prezenți în Palatul Național fiind de sute de persoane, din diferite raioane, care au consemnat sincer cei 98 ani de la Marea Unire. De asemenea, un mare număr de persoane au venit la Marșul anunțat de PNL de la Universitatea pedagogică de stat ”Ion Creangă” spre Scuarul Operei Naționale, precum și direct în Scuar..

Membrii BPC au fost informați că au depus, împreună cu PPRM și PLR, o chemare în judecată a Comisiei Electorale Centrale, în legătură cu un act subsecvent abuziv în raport cu activitatea financiară a partidelor.

S-a discutat despre colaborarea care a început între PNL.ro și PNL.md într-un context electoral pe ambele maluri ale Prutului.

Legat de apelurile privind un candidat unic al Dreptei unioniste în societate, s-a formulat dezideratul ca discuțiile să fie sincere și fără manipulări. Deocamdată reprezentanți ai PNL vor participa la un asemenea dialog, urmând să își elaboreze poziția după discuțiile la o masă rotundă. Un asemenea dialog înseamnă mai multe implicante, ce vor fi discutate în perioada următoare.

În finalul BPC, a fost discutat textul Declarației Parlamentului îndreptat, premeditat, împotriva acțiunilor unioniștilor, fapt care este neconstituțional.

SP al PNL

Loading Facebook Comments ...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *