Partidul Național Liberal, alte componente ale Consiliului Unirii au participat la patru manifestări unioniste

12717605_1036433069760188_920262580607195506_nIMG_7653Membrii, adepții, simpatizanții PNL – primul partid unionist din Republica Moldova, care a fost și inițiatorul Consiliului Unirii, – au participat la acțiunea din Palatul Național, unde s-au consemnat 98 de ani de la Unirea
Basarabiei cu România de la 27 martie 1918, și unde s-a vorbit de beneficiile reeditării Actului de reunificare a Basarabiei cu Patria-mamă România, la marșul autorizat organizat de componentele CU de la Universitatea pedagogică ”Ion Creangă” până în Scuarul Operei Naționale, la scurtul miting din fața Teatrului de Operă și Balet, precum și la marșul unionist al participanților la miting până la Gara de trenuri din Chișinău.

IMG_7666Din partea PNL au participat la acțiunea din Palatul Național invitați din IMG_7700foarte multe raioane ale Republicii Moldova, care au aplaudat și salutat prezența conducerii PNL în sală.  Din delegația oficială a PNL, constituită din membri ai Biroului Permanent Central, a făcut parte și  oaspetele PNL.md din partea PNL.ro, Lucia Gurduza, prim-vicepreședinte al PNL.ro-Diaspora în R.Moldova. Colegii din PNL.md au avut ocazia de a-l cunoaște și a vorbi cu parlamentarul PNL.ro Aurelian Mihai, care a cerut în Legislativul de la București Unirea cu Basarabia.

Coloana Consiliului Unirii, care a inclus asociații și partide membre, a intrat cu demnitate în Scuarul Operei Naționale, unde se aflau participanții la acțiunea de consemnare a aniversării Unirii în Palatul Național. Membrii și simpatizanții PNL, care au fost în Palatul Național s-au aliniat coloanei Consiliului Unirii pe parcursul traseului de la Universitatea ”Ion Creangă”—Scuarul Operei Naționale. PNL-iștii au purtat eșarfe galbene – culoarea politică și de simbol a partidului, tricoloruri, un tricolor lung și steaguri ale Consiliului Unirii.

Din coloana Consiliului Unirii au făcut parte membrii delegației ”Vatra Românească” de la Durlești, membrii Mișcării Național-Creștine, tot ei membri ai Partidului ”Noua Dreaptă” din România.

Cei prezenți în Scuarul Operei Naționale au salutat și aplaudat intrarea în spațiul din fașa Teatrului a coloanei IMG_7673Consiliului Unirii.

La Mitingul din Scuarul Operei Naționale nu au vorbit președinții partidelor naționale, unioniste, așa cum s-a convenit între grupuruile de contact din partea Consiliului Unirii și grupul inițiator al acțiunii din Palatul Național.

PNL este mândru că a contribuit cu sprijinirea logistic a membrilor și simpatizanților săi, care au purtat eșarfe galbene la gât, la acțiunile de la 27 martie 2016, având experiența și devoțiunea celor 6 ani de marșuri unioniste în al doilea stat românesc.

SP al Consiliului Unirii

 

Loading Facebook Comments ...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *