Consiliul Unirii resolicită Guvernului și Parlamentului să instituie o zi liberă pe 27 martie

10891918_931254816886931_8589696471702487094_n-150x150CU5Consiliul Unirii a luat cunoștință de atitudinea Parlamentului de la Chișinău față de ziua de 27 martie.

Unii deputați, colegi ai șefilor lor politici falși proeuropeni, care au declarat, în anul 2012, că promotorii reunificării cu România sunt inamicii integrării europene, au propus, într-un sfârșit, ca 27 martie să fie sărbătoare națională, Ziua Unirii, solicitare avansată anterior de către Consiliul Unirii conducerii celui de-al doilea stat românesc.

Alți deputați, reprezentând și ei partide fals europene, s-au aliat clicilor politice filoruse, cu niște indivizi ce rup Harta României Mari în Legislativ, opunându-se propunerii firești de a avea o Zi Națională, cu amintiri sacre, o zi de odihnă, în care românii de pe ambele maluri ale Prutului să se reculeagă și să spere în unitatea națională, avându-i alături pe alogenii loiali.

În acest an ziua de 27 martie va fi una de duminică, ceea ce va permite tuturor românilor, cu opțiuni unioniste, al căror număr crește, să fie împreună la acțiuni publice.

Totodată, în alți ani, unioniștii vizând anul următor, dar, în special, anul 2018, – așteptat nu doar ca un an în care se împlinesc o sută de ani, dar și ca un an în care Actul Unirii se va reedita prin voința populației și spre bucuria întregii națiuni românești, – această zi poate cădea în calendar în alte zile ale săptămânii.

Din această perspectivă, Consiliul Unirii propune Guvernului, care se declară proeuropean – ceea ce înseamnă și că trebuie recunoscute adevărul istoric dreptul implicit al unei națiuni la unitate, – solicită Guvernului și Parlamentului să proclame ziua de 27 martie ca zi de odihnă. În speranța că, un alt Guvern și un alt Parlament vor duce la bun sfârșit această misiune și vor proclama ziua de 27 martie ca zi de sărbătoare, ca zi națională, ca Ziua Unirii românilor.

Chișinău, 17 martie 2016

Loading Facebook Comments ...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *