Membrii Consiliului Unirii au discutat despre 27 martie

12809550_10153957694544320_7605412055610415671_nMembrii activi din Chișinău și din unele localități mai apropiate de capitală s-au întrunit și acum o săptămână, și în ziua de 3 martie, pentru ședințe în care au discutat despre participarea componentelor Consiliului Unirii la acțiunea de la 27 martie, de Ziua Unirii, la Chișinău.

Poziția univoc exprimată în două ședințe consecutiv de către membrii CU este că orice unionist, din orice entitate asociativă sau politică, este dator să vină cu prietenii, rudele, frații, la manifestarea de la 27 martie, la fel cum au procedat cei care, pe 13 mai 2012 – prin efortul Consiliului Unirii –, au creat o mare de oameni în capitala celui de-al doilea stat românesc, organizând un marș, prin care au exprimat și un protest împotriva staționării trupelor rusești în fața sediului Ambasadei Rusiei, marșul finalizând cu un miting amplu la Teatrul de Vară.

Poziția formulată de Consiliul Unirii este că Platformele CU, BUN și orice altă platformă unionistă își pot coagula eforturile pentru o acțiune comună, renunțând și la teza nocivă și generatoare de neunitate, gen ”depolitizarea și departinizarea mișcării unioniste”.

Pentru ședința din 10 martie coordonatorii Consiliului Unirii invită partidele democratice, naționale, proeuropene, românești, unioniste să își delege reprezentanții pentru a-și formula opiniile, alături de entități nonguvernamentale, asociative de esență unionistă, privind modul de organizare și scenariul pentru 27 martie. Orice altă propunere de marcare a acestei date, care nu va însemna oportunitatea pentru orice entitate politică sau asociativă să fie într-un gând și un gest comun cu toate celelalte entități poate fi interpretat de către societate, dar, mai ales, de către dușmanii Unirii, drept o dovadă a încercărilor reușite ale forțelor antinaționale de a le dezbina pe cele unioniste, de aceea, aspectul unificării eforturilor acestora rămâne unul important. Unii membri ai CU au optat pentru o întâlnire a entităților unioniste-platforme și pentru elaborarea unui Manifest pentru Unire, care să fie semnat de toți unioniștii.

Membrii prezenți la ședința CU au convenit ca în data următoare să dezbată și asupra problemei de resetare a echipei de conducere a Consiliului Unirii, pentru a consemna neonorarea de către unii coordonatori a atribuțiilor asumate, pentru a lua act de retragerea unor persoane din aceste responsabilități și pentru a identifica noi doritori de a-și asuma sarcini legate de coordonare.

Membrii Consiliului Unirii urează sănătate și fericire tuturor doamnelor, mamelor și bunicilor de ziua frumoasă de primăvară – 8 martie.

SP al Consiliului Unirii

Loading Facebook Comments ...

1 Comment

Add a Comment
 1. Iata si Iohannis

  Băsescu face o declarație SCANDALOASĂ: „R. Moldova n-are nicio șansă să devină membră a UE”Politică08.03.201608:45Autor: Ziarul NationalBăsescu face o declarație SCANDALOASĂ: „R. Moldova n-are nicio șansă să devină membră a UE”
  Fostul președinte al României, Traian Băsescu, afirmă că cetățenii R. Moldova sunt mințiți atunci când li se spune că statul nostru va deveni membru al UE.
  „N-aș mai pune un accent deosebit pe aceasta (discuțiile despre unire, purtate cu foștii președinți ai R. Moldova – n.r.). Am discutat-o cu Voronin. Așa este. Însă subiectul unirii l-am discutat și cu Ghimpu, și cu Timofti. Eu am spus întotdeauna că R. Moldova n-are nicio șansă să devină membră a UE, știind care sunt abordările Uniunii. Vă pot spune că tratamentul aplicat Ucrainei și, eventual, Belarusului, dacă va vrea vreodată să adere la UE, va fi același. Adică, puteți avea doar parteneriat cu UE, dar în niciun caz nu veți fi membri. Și îmi pare rău că spun lucrul acesta. Știu că propaganda prounioniștilor spune că ei vor duce R. Moldova în UE, dar eu vă asigur că nu este adevărat. Prioritățile UE sunt pentru integrarea Balcanilor și, în următorii 30 de ani, nimeni n-o să refacă harta intereselor Uniunii din acest punct de vedere”, a declarat Băsescu într-un interviu pentru ziarul Timpul.
  Fostul președinte al României a explicat că despre integrarea în UE nu poate fi vorba până nu va fi asigurat un anumit nivel de securitate al republicii.
  „Vreau să înțelegeți un lucru. Deasupra la orice este securitatea. Și o țară ca R. Moldova, cum a fost și România, nu-și poate desena viitorul până nu-și asigură securitatea. De aceea, opțiunea României a fost mai întâi să intre în NATO, după care în UE. Și politicienii de la Chișinău trebuie să înțeleagă că fără securitate nu au nicio șansă să garanteze evoluția economică pozitivă a țării lor. În lipsa securității, se poate întâmpla orice, mai ales când ai vecini ca Federația Rusă. Nici despre aderarea R. Moldova la NATO nimeni nu a vorbit în mod serios. Or, și perspectiva securității R. Moldova este legată de unirea cu România, ca stat membru al NATO”, a mai spus Băsescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *