Pentru falșii proeuropeni Sandu și Năstași… dacă existența noastră deranjează…

12417934_972997772774434_7278338611161222636_n12565623_968444056563139_8242324099718733851_nNăstașii de la PCDA-PPDA văd că tot nu îmi dau pace. Nu știu dacă va ajunge la ei acest comentariu al meu, dar Anatolie Caraman, care a oferit – împreună cu mai mulți foști combatanți – o conferință de presă, recent, nu este membru al PNL, nu este mâna dreaptă a Vitaliei Pavlicenco. El este presedintele AVR-92 Tiras-Tighina, entitate, care ca și PNL, face parte din Consiliul Unirii. Ambii și incă vreo câteva persoane suntem coordonatorii Consiliului Unirii.

Eu în general, sunt acum în Germania, din 27 decembrie până la mijlocul lunii februarie.

NU SUNT ÎN NICI O SOLDĂ a lui Plahotniuc.

12523088_971950049545873_2050757162649011250_nI-am criticat pe manipulatorii din PCDA-PPDA, în ultimul timp, pentru că spun minciuni. Iar mie nu-mi plac mincinoșii. Am să le amintesc faptul că am fost alături de PCDA, chiar dacă nu ne-au mai dat cuvântul, împreuna cu Anatolie Caraman, cu AVR-Tiras Tighina, cu PNL, cu mai mulți reprezentanti ai Consiliului Unirii, pe 5 aprilie, 3 mai, 7 iunie, dar am părăsit PMAN când au anunțat că fac partid (acesta a și fost scopul ascuns al manipulării). Pentru că noi nu avem chef să contribuim la creșterea altor PLDM-uri, nici să aducem „masovkă” la adunări manipulatoare, așa cum le-a propus Andrei Năstase pe la televizoare președinților partidelor extraparlamentare. Am adus oameni, așa cum am arătat mai sus, dar nu și dupa 7 iunie.

De asemenea, nu cred ca cei cocotați la Platforma DA – unde s-a amestecat urât elementul civic și cu cel politic, în scop meschin și de prelucrare a maselor, – sunt ”NOUA CLASA POLITICĂ”. Mai ales vorbesc de Maia Sandu, deși nu mi-aș fi dorit, care s-a apucat virtos sa dea aprecieri unioniștilor. Maia Sandu, care a participat la două Guverne corupte  ale PLDM, în primul rând, plus ale PD și PL. Care nu a ciripit niciodată nimic despre corupția guvernarilor, cât a fost ministru… O sfătuim pe Maia Sandu să își caute de treabă, că iată se bâlbâie urât de fiecare dată când e întrebată de Unire. La fel se bâlbâie Andrei Năstase. Maia Sandu trebuie să își pună întrebarea: de ce, aflându-se la guvernare, nu a f[cut ceva concret ce spune azi – căi ferate, punți de altă natură cu România, având bani publici. Nu să spună despre unioniștii extraparlamentari că nu au făcut nu știu ce și că umblă cu lozinci pe străzi…

I-aș mai aminti Maiei Sandu că nu a fost niciodată – cât a fost membru al Guvernului – pentru libertatea de exprimare, ca să îi apere pe unioniștii care erau împiedicați, în acțiunile lor, și de Filat, și de Ghimpu, și de Chirtoacă Dorinel, și de Lupu. Dacă aveți ceva contra acestora, spuneți-le, dar PL nu este unionist, cum nu sunt nici conducatorii lui fariseici. Dar nu aș intelege ce aveti cu PNL? Este altceva ca nici noi nu mai vrem atâtea PLDM-uri: PLDM1-Filat, PLDM2-Godea, PLDM3-Hadarca, PLDM4-Leanca, PLDM5-Andrei Năstase-Platforma DA, PLDM6-Maia Sandu. Va plodiți ca muștile, la rah…l falsului vostru mesaj al integrării europene.

Iar pe Andrei Năstase l-am criticat pentru că spune minciuni în legatură cu înregistrarea deciziilor pretinsului congres al partidului preluat de la Nicolae Chirtoacă. Și care vrea să obțină acest lucru cu presiune, nu respectind Legea privind partidele, care nu e deloc simplă – noi știm foarte bine cât e de greu pentru partidele extraparlamentare să facă față prevederilor legale, mai ales când nu ai bani – nici furați, care nu ne trebuie, nici curați, care nu există. Printre altele, chiar sunt curioasă de unde Maia Sandu are deja bani, ca să pună de un partid, după ce îi considera aproape că nebuni pe cei care o convingeau să facă un partid și ne spunea de câte mii de lei pe lună are nevoie o structură teritorială. Pe noi nu ne impresionează pozele cu Băsescu, pentru că și acesta i-a ridicat in slavi pe „lib’rali”, i-a decorat, s-a fotografiat cu ei în toate pozițiile, apoi a spus ca PL s-a compromis și că Ghimpu nu e, totuși, unionist.  

Nouă nu ne plac nici presiunile publice privind înregistrarea ilegală a decizilor pretinsului congres al lui Nastase-Chirtoacă, antiromânul… Pentru ca noi, PNL, am respectat legea și am fost persecutați mereu de Guvernele și miniștrii verzi ai lui Filat, din care faceau parte și Leanca, și Maia Sandu, inclusiv de cei de pe scena PCDA. De ce Nastase și Chirtoacă trebuie să fie avantajați, mai ales că au un orgoliu că sunt ”mari competenți”! Să respecte legea și ei, nu numai noi!

Atât. În rest, amintesc ce a spus regretatul Constantin Tănase – cei mai mari eurointegriști sunt unioniștii. Am fost alături de protestatari pe 5 aprilie, când ne-ați invitat, pe 3 mai și 7 iunie, când ne-ati spus să nu „mai chemam lumea, că ea deja vine singură” – asta ca să nu va simtiți obligați să ne dați cuvintul de la tribună. Și nu am mai venit, văzind că amăgiti lumea. Nu puteți voi guverna mai bine decât tilharii de azi, pentru că suneți la fel de intoleranți, penibil de răutacioși, murdari la vorbă.

Vouă nu v-au plăcut unioniștii și drapelele noastre, pentru că vouă, pretinșilor luptători contra corupției și, la fel, falși eurointegriști, vă plac filorușii. Să fiți sănătoși și să ajungeți acolo unde vă propuneți, cu lozinca ”Unire, moldoveni!” Noi suntem cu ”Unire, frati români” și suntem sprijiniți de alogenii loiali națiunii române.

Iar Andrei Năstase trebuie să părăsească scena PCDA, pentru că e deja președinte de partid, care a folosit dimensiunea civică pentru a deveni lider politic. Multe v-aș mai spune, dar nu e cazul, că nu am cui. Potoliți-vă, eu m-am săturat de atâtea procese versus antiromâni, mai ales vs lucinskiști.

Cu profund dezgust, Vitalia PAVLICENCO